HAY lampor

Rolf Hay grundade det danska möbelföretaget HAY år 2002. Ny teknik och nya material kombineras för att föra den gamla danska traditionen kring möbeltillverkning vidare, så även för belysning.

HAY har lampor i många olika utföranden för tak, vägg och golv. Genom att samarbeta med många duktiga formgivare har HAY lanserat otaliga succéer på deras 20 år som de hittills har funnits.

Aktuella designerlampor från danska HAY

 • Wrong.London 30 Degrees Takpendel Liten Naturell M. Svart Sladd

  Wrong.London 30 Degrees Takpendel Liten Naturell M. Svart Sladd
  Design: Johan van Hengel . Koncept: 30 degrees pendant omfamnar både en klassisk och en modern aspekt i denna design från Wrong.London . Lampans vackra skärm är tillverkad av ekfanér och namnet kommer från fanérskärmens anpassade form, så den inre vinkeln alltid är 30 grader. Lampan finns i fyra olika storlekar och kommer i färgerna naturell, orange och grön. Förutom det så har du möjlighet att välja mellan tillhörande sladdar i antingen svart, grå eller vit. På det sättet kan du hitta den perfekta kombinationen av både storlek och färg, så du får det helt riktiga ljuset och stilen, oavsett om det är över matbordet eller till din myshörna.
 • HAY - Cloche Bordslampa Polished Brass

  HAY - Cloche Bordslampa Polished Brass
  Design Lars Beller Fjetland för HAY Koncept Cloche Bordslampa Polished Brass är en minimalistisk och ytterst elegant bordslampa. Lampans sneda design skapar en visuell obalans, den ser ut att vara på vippen till att tippa. Som en blåklocka är lampan solid planterad, tack vare den tunga foten i gjutjärn, medan den lutar sig försiktigt framåt. Lampan har fått sitt namn efter formen på lampans skärm ’Cloche’, som är det franska ordet för ’Klocka’ och likheten är inte att misstaga. Designern är känd för att vara nyfiken inom skönhet, vikt och balans, när han söker inspiration i några av naturens mest eleganta och uppseendeväckande lösningar. Riktningsbestämt ljus är ytterst användbart på skrivbordet eller som sänglampa vid nattduksbordet. Dess simpla skandinaviska design passar enkelt in både i den klassiska och den moderna inredningsstilen.
 • HAY - PC Portable Bordslampa Soft Black

  HAY - PC Portable Bordslampa Soft Black
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Portable Bordslampa Soft Black är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. PC To Go-lampan, är en transportabel lampa, vilket betyder att du har möjlighet att ta med det mjuka och stämningsfulla ljuset runt om i hemmet – som mysig belysning till matbordet, en praktisk läslampa eller på uteplatsen en sen sommarkväll. Lampan laddas upp enkelt via ett USB och kan på en full uppladdning lysa upp till 10 timmar – beroende på vilken ljusstyrka som används. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY - PC Portable Bordslampa Cream white

  HAY - PC Portable Bordslampa Cream white
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Portable Bordslampa Cream white är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. PC To Go-lampan, är en transportabel lampa, vilket betyder att du har möjlighet att ta med det mjuka och stämningsfulla ljuset runt om i hemmet – som mysig belysning till matbordet, en praktisk läslampa eller på uteplatsen en sen sommarkväll. Lampan laddas upp enkelt via ett USB och kan på en full uppladdning lysa upp till 10 timmar – beroende på vilken ljusstyrka som används. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY Nelson Bubble Cigar crisscross pendel M Off white

  HAY Nelson Bubble Cigar crisscross pendel M Off white
 • Hay Nelson Saucer Bubble Pendel 635 Mm - Taklampor Plastpolymer Vit - 936338

  Hay Nelson Saucer Bubble Pendel 635 Mm - Taklampor Plastpolymer Vit - 936338
  Nelson Saucer Bubble Pendel designad av George Nelson 1952. En mjuk och vacker lampa i organisk form som har en tidlös estetik.Lampan finns i flera olika storlekar och i samma kollektion finns även lampan Nelson Saucer Crisscross. Vi har valt ut Vit Taklampor i Plastpolymer från HAY med stor omsorg.
 • HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Soft black

  HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Soft black
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Soft black är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm White shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm White shade
 • HAY - Matin Bordslampa L White

  HAY - Matin Bordslampa L White
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L White är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Marselis Bordslampa Soft black

  HAY - Marselis Bordslampa Soft black
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Bordslampa Soft black design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Matin Bordslampa L Oxide Red

  HAY - Matin Bordslampa L Oxide Red
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Oxide är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Lavender

  HAY - Matin Bordslampa S Lavender
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Lavender är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm White shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm White shade
 • HAY - Cloche Bordslampa Black

  HAY - Cloche Bordslampa Black
  Design Lars Beller Fjetland för HAY Koncept Cloche Bordslampa Black är en minimalistisk och ytterst elegant bordslampa. Lampans sneda design skapar en visuell obalans, den ser ut att vara på vippen till att tippa. Som en blåklocka är lampan solid planterad, tack vare den tunga foten i gjutjärn, medan den lutar sig försiktigt framåt. Lampan har fått sitt namn efter formen på lampans skärm ’Cloche’, som är det franska ordet för ’Klocka’ och likheten är inte att misstaga. Designern är känd för att vara nyfiken inom skönhet, vikt och balans, när han söker inspiration i några av naturens mest eleganta och uppseendeväckande lösningar. Riktningsbestämt ljus är ytterst användbart på skrivbordet eller som sänglampa vid nattduksbordet. Dess simpla skandinaviska design passar enkelt in både i den klassiska och den moderna inredningsstilen.
 • HAY - PC Bordslampa S Aluminium

  HAY - PC Bordslampa S Aluminium
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Bordslampa S Aluminium är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. Den fristående bordslampan fås i tre olika storlekar, och kan därför användas både på byrån i vardagsrummet, på en smal hylla eller som sänglampa på nattduksbordet. Dess simpla design passar in enkelt i den minimalistiska skandinaviska inredningen, där den speciellt kompletterar den nordiska stilen. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY - Matin Bordslampa L Bright Red

  HAY - Matin Bordslampa L Bright Red
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Bright Red är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Turn on Bordslampa Black

  HAY - Turn on Bordslampa Black
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Black är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Marselis Golvlampa Ash grey

  HAY - Marselis Golvlampa Ash grey
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Golvlampa Ash grey design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Matin Bordslampa L Lavender

  HAY - Matin Bordslampa L Lavender
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Lavender är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Oxide Red

  HAY - Matin Bordslampa S Oxide Red
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Oxide är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - PC Portable Bordslampa Olive

  HAY - PC Portable Bordslampa Olive
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Portable Bordslampa Olive är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. PC To Go-lampan, är en transportabel lampa, vilket betyder att du har möjlighet att ta med det mjuka och stämningsfulla ljuset runt om i hemmet – som mysig belysning till matbordet, en praktisk läslampa eller på uteplatsen en sen sommarkväll. Lampan laddas upp enkelt via ett USB och kan på en full uppladdning lysa upp till 10 timmar – beroende på vilken ljusstyrka som används. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY - Turn on Bordslampa Aluminium

  HAY - Turn on Bordslampa Aluminium
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Aluminium är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Matin Bordslampa L Green

  HAY - Matin Bordslampa L Green
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Green är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Turn on Bordslampa Green

  HAY - Turn on Bordslampa Green
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Green är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Marselis Bordslampa Ash grey

  HAY - Marselis Bordslampa Ash grey
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Bordslampa Ash grey design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Matin Bordslampa S Bright Red

  HAY - Matin Bordslampa S Bright Red
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Bright Red är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S White

  HAY - Matin Bordslampa S White
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S White är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Yellow

  HAY - Matin Bordslampa S Yellow
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Yellow är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Yellow shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Yellow shade
 • HAY - PC Bordslampa L Soft Black/Alu

  HAY - PC Bordslampa L Soft Black/Alu
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Bordslampa L Soft Black/Alu är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. Den fristående bordslampan fås i tre olika storlekar, och kan därför användas både på byrån i vardagsrummet, på en smal hylla eller som sänglampa på nattduksbordet. Dess simpla design passar in enkelt i den minimalistiska skandinaviska inredningen, där den speciellt kompletterar den nordiska stilen. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Soft black

  HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Soft black
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Soft black är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Ash grey

  HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Ash grey
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Ash grey är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Ash Grey

  HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Ash Grey
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Ash grey är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Lavender shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Lavender shade
 • HAY Flare medium ljusstake Light blue-red

  HAY Flare medium ljusstake Light blue-red
 • HAY - Matin Bordslampa L Yellow

  HAY - Matin Bordslampa L Yellow
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Yellow är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Marselis Golvlampa Soft black

  HAY - Marselis Golvlampa Soft black
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Golvlampa Soft black design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY Pao Steel pendel Ø47 cm Soft black

  HAY Pao Steel pendel Ø47 cm Soft black
 • HAY Nelson Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning

  HAY Nelson Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning
  Design: George Nelson . Koncept: George Nelson's Ball Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning är en exceptionellt stilig lampa i sin tidslöshet. Lampan har en snygg och elegant design vilket gör den essentiell som pendel då dess enkla design kan placeras nästan var som helst. Född i Connecticut, USA, var George Nelson en av de mest inflytelserika figurer i en otroligt ung period i modern design. Studerande på Yale som arkitekt trodde han att det var designerns jobb att göra världen till ett bättre ställe, genom att anävnda naturens kreationer till perfektion. Han är en av människorna som ändrat världshistoriens förlopp.  I dag, länge sedan hans tid, blir hans design fortfarande byggt och producerat och Nelson Bubble serien är det seneste svaret från HAY. Med fler av hans designs på spel är lampserien har redan fallit i god jord hos HAY.
 • HAY Flare ljusstake Pink

  HAY Flare ljusstake Pink
 • HAY Fifty-Fifty Golvlampa Svart

  HAY Fifty-Fifty Golvlampa Svart
  Design: Sam Weller. Koncept: Fifty Fifty från Hay. Namnet är uppkallat efter lampans motviktssystem, Fifty Fifty . Det är tydligt att se hur Sam Wellers referenser till fysik och teknik påverkar hans design. Lampan härstammar från tanken på att ha en multifunktionell lampa och förenklar den maximalt, utan att beröra funktionaliteten. Armen är lätt att rotera med och aluminiumförfiningen ger den en fin mjuk look. Lampserien består av både bordslampor, minibordslampor och golvlampor så att alla hörn av rummet kan dekoreras med de exceptionella lamporna från HAY. Alla finns i vitt eller svart.
 • HAY Nelson Bubble Saucer vägglampa Off white

  HAY Nelson Bubble Saucer vägglampa Off white
 • HAY - Pao Steel Golvlampa Soft Black

  HAY - Pao Steel Golvlampa Soft Black
  Design Naoto Fukasawa för HAY Pao Steel Floor Lamp Soft Black är en del av den unika och eleganta Pao-serien designad av japanska Naoto Fukasawa och HAY. Precis som de befintliga lamporna i serien är dessa nya golvlampor inspirerade av det atmosfäriska skenet som kommer från traditionella mongoliska Pao-tält på kvällen. Den unika lampskärmen döljer den senaste belysningstekniken och gör den till ett funktionellt vardagsobjekt som harmonierar vackert med resten av inredningen. Den här nya varianten av golvlampan finns i olika färger, så du kan välja den modell som bäst passar din stil - och om du vill skapa ett unikt, personligt och konsekvent designuttryck kan du kombinera flera av lamporna i serien med varandra. Golvlampan kan placeras på många olika ställen i din inredning, där bredvid soffan, på kontoret eller i sovrummet bara är några av de självklara platserna. Se hela Pao Steel-serien här.
 • Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY

  Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY
  Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY, Vit, Aluminium&Glas
 • HAY Nelson Cigar Bubble pendellampa L höjd 84 cm

  HAY Nelson Cigar Bubble pendellampa L höjd 84 cm
  Nelson Cigar Bubble hängande lampa i långsträckt form med fina linjer Bubble Lamp, som designades redan 1942 av den banbrytande amerikanska designern George Nelson och tillverkades för första gången 1952, innebar en revolution inom den modernistiska belysningsindustrin. Nelson inspirerades till den här serien av lampor av svenska hängande lampor med silkekläder. Med stor uppfinningsrikedom i arbetsprocessen utvecklade han lampskärmarna till Bubble-pendellamporna, som består av en lätt, rundad stomme av stål och en självbindande plastspray på den, som utvecklats av den amerikanska militären. Genom skärmarna lyser ljuset från belysningsmedlet mjukt och jämnt runt om i rummet. Den vackra designen i vitt med stålramens fina, synliga linjer kan integreras i alla typer av inredning och ser dekorativ ut överallt, både i privata miljöer och i kommersiella områden. George Nelson (1907-1986) föddes i Connecticut och var en av de mest inflytelserika personerna under den moderna designens tidigaste dagar. Han utbildade sig till arkitekt och bildkonstnär på Yale och ansåg att en designers uppgift är att göra världen till en bättre plats. Han utgick från naturens fulländade skapelser, vilket bland annat syns i de mestadels organiska formerna i hans verk.
 • Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay

  Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay
  Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay, Multicolor, Tyg&Aluminium
 • HAY Noc wall vägglampa Off white

  HAY Noc wall vägglampa Off white
 • HAY - Paper Taklampa Ø80

  HAY - Paper Taklampa Ø80
  Design HAY Koncept Rice paper Taklampa Ø80 är en klassisk lampskärm av rispapper som är känt och älskat för sitt mjuka ljus och den nästan drömliknande effekt. Den lätta och eleganta lampan har fått en comeback i tidens inredning. Skärmen i lättviktspapper har en ram i tunn bambus och ger ett otroligt härligt ljus i alla rum. OBS! När lampan monteras ihop är det viktigt att stativet sätts in i lampan uppifrån, så att man inte riskerar att skärmen går sönder. Den fås i tre olika storlekar med en diameter på 50, 60 och 80 centimeter. De fungerar bra enkelt vis över matbordet såväl som i entrén. Skapa den rätta stämningen på rummet med en klunga av rispapperlampor i olika storlekar och höjder. Hänget kommer med en 4 meter svart ledning och passar med en E27 glödlampa.
 • HAY Arcs Switch Vägglampa Rödbrun

  HAY Arcs Switch Vägglampa Rödbrun
  Design: Muller Van Severen för HAY, 2021 Koncept: Arcs Switch-vägglampan som ingår i Arcs -serien är ett elegant och skulpturellt tillskott till hemmet. Lampan ger en livlig detalj till rummet genom att leka med färger och former, och ger ett behagligt ljus i rummet eftersom ljuset kommer ut både upptill och nedtill. Hela Arcs-serien är lampor formade av kontinuerliga bågar vilket ger en elegant och nyckfull silhuett som passar in i många interiörer - från det modernt inredda vardagsrummet till köket i det klassiska hemmet kommer formerna och färgerna ge liv.
 • Wrong.London 30 Degrees Takpendel Mellan Naturell M. Svart Sladd

  Wrong.London 30 Degrees Takpendel Mellan Naturell M. Svart Sladd
  Design: Johan van Hengel . Koncept: 30 degrees pendant omfamnar både en klassisk och en modern aspekt i denna design från Wrong.London . Lampans vackra skärm är tillverkad av ekfanér och namnet kommer från fanérskärmens anpassade form, så den inre vinkeln alltid är 30 grader. Lampan finns i fyra olika storlekar och kommer i färgerna naturell, orange och grön. Förutom det så har du möjlighet att välja mellan tillhörande sladdar i antingen svart, grå eller vit. På det sättet kan du hitta den perfekta kombinationen av både storlek och färg, så du får det helt riktiga ljuset och stilen, oavsett om det är över matbordet eller till din myshörna.
 • HAY W&S Soft ljusstake Lavender

  HAY W&S Soft ljusstake Lavender
 • Wrong.London Cloche Bordslampa Svart

  Wrong.London Cloche Bordslampa Svart
  Design: Lars Beller Fjetland . Koncept: Wrong.London Cloche Bordslampan är en mycket elegant bordslampa från Wrong.London .
 • Hay Matin bordslampa 300 röd

  Hay Matin bordslampa 300 röd
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • HAY Arcs ljusstake 13 cm Mirror

  HAY Arcs ljusstake 13 cm Mirror
 • 30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY

  30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY
  30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY, Trä, Trä
 • Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY

  Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY
  Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY, Blå, Metall
 • HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm Yellow shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm Yellow shade
 • HAY Bonbon 500 Taklampa Blåtonad/Naturvit

  HAY Bonbon 500 Taklampa Blåtonad/Naturvit
  Design: Ana Kraš för Hay, 2019 Koncept: Bonbon-serien, designad av den serbiska designern Ana Kraš, består av handvävda lampor som använder en originalteknik för att skapa texturerade och unika produkter som, även när glödlampan inte är tänd, kommer att vara ett dekorativt element i hemmet. Garnet lindas runt en pulverlackerad stålram vilket gör att lamporna varierar något i utseende och yta, och ger dem ett individuellt präglat utseende. Den rustika ytan och de vackert komponerade färgerna ger en dynamik till rummet som lampan är placerad i, där den kommer att tillföra en levande och modern touch. Bonbon-bordslampan finns i tre utföranden, var och en med två olika färgkombinationer och alla har en ram i en färg vald för lampans färgsammansättning. Dessutom finns hela Bonbon-serien också som taklampa-version, så att du kan välja den som passar bäst för just ditt hem.
 • HAY Paper Cube bordslampa

  HAY Paper Cube bordslampa
  Kubformad designbordslampa Paper Cube Med bordslampan Paper Cube har designern Bertjan Pot skapat en ljuskälla som påminner om vikta pappersprydnader. Paper Cube är tillverkad av ECOPET, ett material tillverkat av återvunna PET-flaskor som är mycket likt starkt japanskt papper. Skärmen står på fina fötter av bokträ och gummi. Lampan levereras hopvikt och är mycket enkel att montera. Paper Cube skapar en mycket mysig atmosfär i vardagsrum och sovrum med sitt mjuka ljus. Den holländska designern Bertjan Pot (*1975) tog examen från Design Academy i Eindhoven 1998 och startade sedan sin egen studio i Rotterdam. Utgångspunkten för de flesta av hans mönster är materialforskning; hans mönster återspeglar hans fascination för strukturer, tekniker, färger och mönster.
 • Hay Matin bordslampa 300 lavender

  Hay Matin bordslampa 300 lavender
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • Matin 380 Vägglampa White - HAY

  Matin 380 Vägglampa White - HAY
  Matin 380 Vägglampa White - HAY, Vit, Japansk Papper&Metall
 • HAY Factor linjär LED-hänglampa diffused, svart

  HAY Factor linjär LED-hänglampa diffused, svart
  Designpendel Factor Linear 1500 - Armaturelementet kan roteras 360° Med denna LED-pendelarmatur har den schweiziska designern Dimitri Bähler, som skapade Factor Linear 1500 för det danska företaget HAY, lyckats skapa en design som tack vare sin tidlösa estetik passar in i många inredningsstilar. Factor Linear är utrustad med ett rörformat skärmelement av strängpressad aluminium, där kraftfulla lysdioder har installerats för energieffektiv omgivande belysning. Skärmelementet kan roteras 360 grader. Den opala diffusorn skapar en bländfri belysning som är mycket behaglig för ögonen. Factor Linear kan användas på många olika sätt i både privata och offentliga utrymmen. Den lämpar sig t.ex. som bordbelysning i kök och matsal, för receptionsdiskar på hotell och som ljuskälla på kontor. Dimitri Bähler bor och arbetar i Biel, Schweiz. Efter att ha studerat vid ECAL (2010) och Design Academy Eindhoven öppnade han sin egen studio 2014. Hans design verkar ofta spontan och styrd av hans känslighet för föremålens kraft, men bygger på effektiv forskning. Dimitri Bähler nominerades två gånger (2014 och 2015) till Swiss Design Award.
 • Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - 936562-3009000

  Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - 936562-3009000
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Gräddvit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • HAY Matin wall vägglampa Ø30 cm Bright red shade

  HAY Matin wall vägglampa Ø30 cm Bright red shade
 • Hay Matin bordslampa 380 oxide röd

  Hay Matin bordslampa 380 oxide röd
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • Hay Pao Pendel Ø47 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - 936563-3009000

  Hay Pao Pendel Ø47 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - 936563-3009000
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Gräddvit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • Noc Button Vägglampa Off-white - HAY

  Noc Button Vägglampa Off-white - HAY
  Noc Button Vägglampa Off-white - HAY, Vit, Aluminium
 • HAY Nelson Bubble Saucer pendel S Off white

  HAY Nelson Bubble Saucer pendel S Off white
 • Hay Bonbon Lampskärm Ø38cm M City - Lampskärmar City - 936210-2009000

  Hay Bonbon Lampskärm Ø38cm M City - Lampskärmar City - 936210-2009000
  Bonbon Lampskärm M, Yellow Melange designad av Ana Kras för Hay är en handgjord lampskärm som ger ett mycket stämningsfullt och behagligt sken.Tunna garntrådar gjorda av ull och nylon är tätt vävda bredvid varandra över metallställningen och ger en ombonad och mysig känsla i kontrast till sin geometriska form. Vi har valt ut City Lampskärmar från HAY med stor omsorg.
 • HAY - Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black

  HAY - Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black
  Design Dimitri Bähler för HAY Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black är en enkel och elegant design som tolkar det klassiska lysröret i en ny, modern och energisparande version. Resultatet är en innovativ serie lampor med en roterande, rörformad design som kan passa in i alla typer av inredningsstilar. Lampan har 360 graders rörelse och är justerbar i höjdled, vilket gör den till en mycket flexibel design som kan anpassas perfekt till behoven och miljön den belyser med antingen direkt eller indirekt ljus. Designen är därför perfekt på många olika platser i både privata och offentliga utrymmen, till exempel på kontoret eller arbetsplatsen. Lampan är en enkel och smart belysningslösning som inte kräver några verktyg för montering eller justering. Factor Linear är tillverkad av extruderad aluminium, som du kan få i flera olika utföranden så att du kan få rätt nyans för din stil, och innehåller ett integrerat LED-ljus som kan dämpas efter behov. Se hela Factor Linear-sortimentet här.
 • Hay Pao Pendel 47 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - 936573

  Hay Pao Pendel 47 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - 936573
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • HAY Matin Flush Ø38 Vägglampa

  HAY Matin Flush Ø38 Vägglampa
  Design: Inga Sempé för HAY, 2021 Koncept: Matin-vägglampan kombinerar gammalt hantverk med modern design och är samtidigt visuellt delikat och fysiskt robust. Den vackra veckade bomullsskärmen finns i en mängd levande färger, medan ståltrådsramen är tillverkad av polerad mässing. Lampan har också två monteringsalternativ, den kan användas både för väggmontering eller för takmontering, vilket gör att du kan placera den exakt där den passar in i ditt hem. Oavsett om den är placerad i taket i köket eller på väggen i vardagsrummet eller sovrummet, kommer designen och det mjuka ljuset att skapa en hemtrevlig atmosfär.
 • HAY - Paper Taklampa Ellipse Classic White

  HAY - Paper Taklampa Ellipse Classic White
  Design HAY Koncept Rice Paper Taklampa Ellipse Classic White är en klassisk lampskärm av rispapper som är känt och älskat för sitt mjuka ljus och den nästan drömliknande effekt. Den lätta och eleganta lampan har fått en comeback i tidens inredning. Skärmen i lättviktspapper har en ram i tunn bambus och ger ett otroligt härligt ljus i alla rum. OBS! När lampan monteras ihop är det viktigt att stativet sätts in i lampan uppifrån, så att man inte riskerar att skärmen går sönder. Den fås i olika storlekar - De fungerar bra enkelt vis över matbordet såväl som i entrén. Skapa den rätta stämningen på rummet med en klunga av rispapperlampor i olika storlekar och höjder.
 • Cloche Bordslampa Mint Green - HAY

  Cloche Bordslampa Mint Green - HAY
  Cloche Bordslampa Mint Green - HAY, Grön, Metall
 • HAY - Anagram Bordslampa Seaweed Green

  HAY - Anagram Bordslampa Seaweed Green
  Design Sam Weller för HAY Anagram bordslampa Seaweed Green är en finurlig och funktionell design som ger varje interiör en nyans och karaktär. Anagram kombinerar en stark personlighet med en robust konstruktion, inspirerad av formerna i Barbican-centret i London. Designern inspirerades också av idén att skapa en nostalgisk men ändå funktionell lampa, där juxtapositionen av perforerat och icke-perforerat stål ledde honom till att utforska olika ljusspel. Resultatet är denna unika bordslampa som består av en böjd, glaserad lampskärm som vilar på två anodiserade aluminiumben. Lampskärmen finns i flera olika färger, som alla bidrar positivt till lampans övergripande estetik. Bordslampan har ett nedåtriktat, omgivande ljus som fungerar särskilt bra på ett skrivbord, en fönsterbräda eller ett sidobord, där den fungerar som både ett praktiskt och dekorativt inredningselement. Se alla Anagram bordslampor från HAY här.
 • HAY Common Table skärm Peach fot svart/terrazzo

  HAY Common Table skärm Peach fot svart/terrazzo
  Bordslampa Common with shade Peach made of rice paper Den här vackra bordslampans fokus är den vita skärmen av starkt japanskt rispapper. Den tronar på en smal stålstång som övergår i en diskret rund fot. Papprets struktur ger en speciell touch till ljuset som avges runt om i skuggan. Oavsett om den står på ett nattduksbord i sovrummet, ett bord i vardagsrummet eller på en byrå i hallen - Common bordslampa ger en effektiv accentbelysning och en atmosfärisk stämning med ljuset som lyser runtomkring genom skärmen. Utrustad med en strömbrytare på kabeln.
 • HAY Paper Cube bordslampa Vit

  HAY Paper Cube bordslampa Vit
 • Apex Bordslampa Emerald Green - HAY

  Apex Bordslampa Emerald Green - HAY
  Apex Bordslampa Emerald Green - HAY, Grön, Metall
 • HAY Rope Trick LED-golvlampa svart/gul

  HAY Rope Trick LED-golvlampa svart/gul
  LED-golvlampa Rope Trick med justerbar lampskärm På grund av sin högkvalitativa och progressiva design valdes LED-golvlampan Rope Trick ut för att ingå i MoMA:s permanenta samling av designföremål. Högkvalitativa och moderna material och modern LED-teknik med en specialutvecklad LED-modul i aluminium för särskilt god värmeavledning kombineras i golvlampan Rope Trick. Akrylskärmen kan glida flexibelt längs armaturens hals. Detta gör det möjligt att rikta diffust ljus till olika delar av rummet och skapa en rad olika effekter, från svagt omgivande ljus till full ljusstyrka. Dimmern med minneseffekt kompletterar golvlampans funktionalitet. Designen av Rope Trick LED-golvlampan kommer från industridesignern Stefan Diez från München. Som son till en snickare, där han fick sin första utbildning, har hans designstrategi alltid varit fast förankrad i verkstaden. Diez har en framåtblickande inställning till design och förespråkar tanken att design bör handla om att skapa långvariga kvalitetsprodukter för kommande generationer. Han har fått erkännande för sin design genom att bland annat vinna iF Gold Award och Red Dot Best of Design Award
 • HAY - Fifty-Fifty Vägglampa Cream White

  HAY - Fifty-Fifty Vägglampa Cream White
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Vägglampa Cream White är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY Bonbon pendellampa Ø 38 cm Ice Cream

  HAY Bonbon pendellampa Ø 38 cm Ice Cream
  Designerpendellampa Bonbon - handgjord Bonbon är ingen vanlig lampa. Hänget har en ram av metall. Kroppen är handvävd med bomullsgarn i en harmonisk färgpalett. En speciell process som garanterar högsta kvalitet och exceptionell design. En magnet är inbyggd i kapellet för okomplicerad montering. Ljuskällan har sitt ursprung i ett av Ana Kraš' projektarbeten från 2009, som senare omvandlades till Bonbon-lampserien för HAY.
 • Hay Bonbon Lampskärm 310 Mm Petit Bleu - Lampskärmar Petit Bleu - AA971-C589-AK84

  Hay Bonbon Lampskärm 310 Mm Petit Bleu - Lampskärmar Petit Bleu - AA971-C589-AK84
  Med sin handgjorda design och kombinationen av färgglatt nylonullsgarn och en pulverlackerad stålram är denna lampskärm en verklig konstnärlig skapelse. Designer Ana Kraš har skapat denna vackra och inspirerande skärm som är perfekt för att ge ditt rum en personlig touch. Bonbon finns i olika färger och modeller för att passa din smak och inredningsstil. Det bästa med Bonbon lampskärmen är att den är så mångsidig. Använd den som en hängande lampa över matsalsbordet för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Eller använd den som en bordslampa för att skapa ett färgstarkt fokus i vardagsrummet. Vad som gör Bonbon ännu mer attraktiv är att den är tillverkad av högkvalitativa material och håller länge. Dess handgjorda natur gör varje skärm unik och ger en känsla av äkthet i ditt hem. Design av Ana Kraš. Originaldesign från år 2019. Bra att veta om Bonbon lampskärm - Bonbon uppskattas för den unika formen.- Bonbon är också omtyckt för de livfulla färgerna.- Lampskärm i ull och nylon.- Ram i pulverlackerat stål.- Design av Ana Kraš.- Tillverkad i Ukraina Vi har valt ut Petit Bleu Lampskärmar från HAY med stor omsorg.
 • HAY Bonbon pendellampa Ø 50 cm blåa nyanser

  HAY Bonbon pendellampa Ø 50 cm blåa nyanser
  Handgjord hängande lampa Bonbon I Bonbon hängande lampa är metallramen vävd för hand med garn, som mestadels är tillverkat av bomull. Med Bonbon har designern Ana Kraš skapat en intressant ljuskälla som också lämpar sig utmärkt som ett dekorativt inredningselement. Ett smart tillägg: en magnet är inbyggd i kapellet för okomplicerad montering.
 • Hay Factor Linear Pendel Direkt Klar Anodiserat - Taklampor Aluminium Klar anodiserad aluminium - AB696-B554-AH50

  Hay Factor Linear Pendel Direkt Klar Anodiserat - Taklampor Aluminium Klar anodiserad aluminium - AB696-B554-AH50
  Lampan är tillverkad av extruderad aluminium och har en dimbar integrerad LED-ljuskälla med ett kallt, direkt ljus perfekt för köket eller arbetsrummet. Design av Dimitri Bähler. Originaldesign från år 2022. Bra att veta om Factor Linear pendel - Roterbart kärnelement i 360 grader.- Factor Linear uppskattas för den innovativa designen.- Ingår i serien Factor Linear.- Kallt, direkt ljus.- Design av Dimitri Bähler.- Ljuskälla ingår. Vi har valt ut Klar anodiserad aluminium Taklampor i Aluminium från HAY med stor omsorg.
 • Hay Rice Paper Lampskärm Ø80 Cm Classic White - Taklampor Papper Vit - 507463-418981

  Hay Rice Paper Lampskärm Ø80 Cm Classic White - Taklampor Papper Vit - 507463-418981
  Rice Paper pendel från Hay. En tidlös lampa som passar in i de flesta rum och som avger ett mjukt ljussken. Gjord i tunt papper och ribbad bamburam i en klassisk rund design. Finns i flera olika storlekar. Ljuskälla och kabelset ingår ej. Vi har valt ut Vit Taklampor i Papper från HAY med stor omsorg.
 • Hay Flare Stripe Ljusstake / Vit - Ljuslyktor Borosilikatglas Rosa

  Hay Flare Stripe Ljusstake / Vit - Ljuslyktor Borosilikatglas Rosa
  Ljusstaken från Hay har en söt, lekfull design i borosilikatglas. Den har en färgad kant med vackra ränder perfekt för att liva upp bordsdukningen. Formgiven av HAY. Om ljusstaken från Hay- Ljusstaken kommer i olika färger.- Perfekt som en dekorativ inredningsdetalj.- Höjd: 75 mm.- Diameter: 110 mm.- Tillverkad i Kina Skötselråd för ljusstaken- Handdisk rekommenderas. Shoppa Ljuslyktor och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Hay Flare Stripe Milk Ljusstake 14 Cm - Ljusstakar Borosilikatglas Blå

  Hay Flare Stripe Milk Ljusstake 14 Cm - Ljusstakar Borosilikatglas Blå
  Ljusstaken från Hay har vacker form med ett lekfullt mönster. Den är tillverkad av borosilikatglas. Om ljusstaken från Hay- Gjord av borosilikatglas.- Bredd: 110 mm.- Höjd: 140 mm.- Längd: 110 mm.- Diameter: 110 mm. Skötselråd för ljusstaken- Rengör med en torr trasa. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Hay Rice paper Shade

  Hay Rice paper Shade
  Produktbeskrivning Utforska den subtila skönheten hos HAY's Rice Paper Shade (Risboll) Ellipse - en exklusiv taklampa som tillför en känsla av lugn och elegans till ditt hem. Med sin ikoniska lantern-design&hellip:
 • Bonbon Lampskärm 500, Earth Tones

  Bonbon Lampskärm 500, Earth Tones
  Bonbon Lampskärm 500 Earth Tones från HAY. Ana Kra? ?Bonbon lampskärmar är inspirerade av hennes teckningar handvävda med en originalteknik för att skapa texturerade, enstaka bitar som kan stå&hellip:
 • Bonbon Lampskärm 380, City

  Bonbon Lampskärm 380, City
  Bonbon Lampskärm 380 City från HAY. Ana Kra? ?Bonbon lampskärmar är inspirerade av hennes teckningar handvävda med en originalteknik för att skapa texturerade, enstaka bitar som kan stå på egen&hellip:
 • Slant bordslampa, White

  Slant bordslampa, White
  Slant bordslampa i vitt från HAY. Inspirerat av formernas kraft och hur de påverkar sin omgivning, har det japanska designteamet Branch's Slant Lamp en djärv grafisk estetik som tar plats i den. Alla&hellip:
 • Matin Bordslampa 300, Yellow shade

  Matin Bordslampa 300, Yellow shade
  Matin Bordslampa 300 i färgen Yellow shade från HAY. Matin bordslampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess med fysisk robusthet. Lampan&hellip:
 • HAY Apex Vägglampa med Klämma Smaragdgrön

  HAY Apex Vägglampa med Klämma Smaragdgrön
  Design: John Tree för Hay Koncept: Apex-kollektionen är en samling lampor inspirerad av en klassisk och gammaldags bordslampa som vanligtvis finns i banker, han skapade Apex-lampan. Med en lampskärm av böjd metall kastas ljuset i den riktning som lampskärmen är vänd. Det är möjligt att vrida lampans lampskärmen 360 grader, så att du snabbt kan justera lampans ljus efter behov. Apex finns i ett brett utbud av olika versioner, detta gör det möjligt att använda dem både som bordslampa, men även som vägglampa i en bokhylla. Dessa vackra lampor finns också i en mängd olika färger, så att du enkelt kan hitta den perfekta färgen för ditt hem.
 • HAY Matin Golvlampa 500 Vit

  HAY Matin Golvlampa 500 Vit
  Design: Inga Sempé för HAY . Koncept: Inga Sempés Matin Bordslampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess och fysisk robusthet. Den består av en böjd ståltrådsram, med en polerad mässing och mattsvart hårdvara, och är ihopkopplad med en bomullsskärm/ lampskärm i en mängd olika färger. Den inbyggda lysdioden erbjuder en diffus riktning nedåt, som åtföljs av en digital dimmer som kan styra det önskade ljuset. En vacker lampa som passar perfekt in i det moderna hemmet, perfekt bredvid en fåtölj eller en soffa.
 • HAY Nelson Bubble Saucer crisscross pendel S Off white

  HAY Nelson Bubble Saucer crisscross pendel S Off white
 • HAY Nelson Bubble Ball pendel L Off white

  HAY Nelson Bubble Ball pendel L Off white
 • HAY Nelson Bubble Pear crisscross pendel S Off white

  HAY Nelson Bubble Pear crisscross pendel S Off white
 • HAY Nelson Bubble Pear pendel M Off white

  HAY Nelson Bubble Pear pendel M Off white
 • HAY PC pendant pendel M Ø40 cm Soft black

  HAY PC pendant pendel M Ø40 cm Soft black
 • Hay Slant Bordslampa Khaki Green - Bordslampor Textil Khakigrön - 936721-300

  Hay Slant Bordslampa Khaki Green - Bordslampor Textil Khakigrön - 936721-300
  Slant bordslampa från Hay med en stilren, japansk design perfekt för hemmet såväl som kontoret. Lampan har en vacker, rund skärm i gjuten aluminium med en elegant, matt finish och en något, bakåtlutad fot med en härlig tyngd. Den har en praktisk dimmer för att skapa en mjuk, hemtrevlig atmosfär. Välj mellan olika färger. Formgiven av Branch. Bra att veta om Slant bordslampa - Ljuskälla säljs separat.- Flätad textilsladd.- Sladdlängd: 2000 mm.- Dimmer.- Rekommenderat tillbehör: dimbar LED-ljuskälla med retrofit.- E27- 220-240 V.- Djup: 245 mm.- Höjd: 280 mm.- Lämplig för användning i både offentliga och privata miljöer.- Endast för inomhusbruk.- För mer information ladda ned PDF.- Tillverkad i Kina Hur bör du ta hand om bordslampan?- Rengör med en torr trasa. Vi har valt ut Khakigrön Bordslampor i Textil från HAY med stor omsorg.