HAY lampor

Rolf Hay grundade det danska möbelföretaget HAY år 2002. Ny teknik och nya material kombineras för att föra den gamla danska traditionen kring möbeltillverkning vidare, så även för belysning.

HAY har lampor i många olika utföranden för tak, vägg och golv. Genom att samarbeta med många duktiga formgivare har HAY lanserat otaliga succéer på deras 20 år som de hittills har funnits.

Aktuella designerlampor från danska HAY

 • Wrong.London 30 Degrees Takpendel Liten Naturell M. Svart Sladd

  Wrong.London 30 Degrees Takpendel Liten Naturell M. Svart Sladd
  Design: Johan van Hengel . Koncept: 30 degrees pendant omfamnar både en klassisk och en modern aspekt i denna design från Wrong.London . Lampans vackra skärm är tillverkad av ekfanér och namnet kommer från fanérskärmens anpassade form, så den inre vinkeln alltid är 30 grader. Lampan finns i fyra olika storlekar och kommer i färgerna naturell, orange och grön. Förutom det så har du möjlighet att välja mellan tillhörande sladdar i antingen svart, grå eller vit. På det sättet kan du hitta den perfekta kombinationen av både storlek och färg, så du får det helt riktiga ljuset och stilen, oavsett om det är över matbordet eller till din myshörna.
 • HAY - Cloche Bordslampa Polished Brass HAY

  HAY - Cloche Bordslampa Polished Brass HAY
  Design Lars Beller Fjetland för HAY Koncept Cloche Bordslampa Polished Brass är en minimalistisk och ytterst elegant bordslampa. Lampans sneda design skapar en visuell obalans, den ser ut att vara på vippen till att tippa. Som en blåklocka är lampan solid planterad, tack vare den tunga foten i gjutjärn, medan den lutar sig försiktigt framåt. Lampan har fått sitt namn efter formen på lampans skärm ’Cloche’, som är det franska ordet för ’Klocka’ och likheten är inte att misstaga. Designern är känd för att vara nyfiken inom skönhet, vikt och balans, när han söker inspiration i några av naturens mest eleganta och uppseendeväckande lösningar. Riktningsbestämt ljus är ytterst användbart på skrivbordet eller som sänglampa vid nattduksbordet. Dess simpla skandinaviska design passar enkelt in både i den klassiska och den moderna inredningsstilen.
 • Hay Nelson Saucer Bubble Pendel 635 Mm - Taklampor Plastpolymer Vit - AB102-A602-AB14

  Hay Nelson Saucer Bubble Pendel 635 Mm - Taklampor Plastpolymer Vit - AB102-A602-AB14
  Nelson Saucer Bubble Pendel designad av George Nelson 1952. En mjuk och vacker lampa i organisk form som har en tidlös estetik.Lampan finns i flera olika storlekar och i samma kollektion finns även lampan Nelson Saucer Crisscross. Vi har valt ut Vit Taklampor i Plastpolymer från HAY med stor omsorg.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm White shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm White shade
 • HAY Nelson Bubble Cigar crisscross pendel M Off white

  HAY Nelson Bubble Cigar crisscross pendel M Off white
 • HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Soft black HAY

  HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Soft black HAY
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Soft black är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY - Matin Bordslampa L White HAY

  HAY - Matin Bordslampa L White HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L White är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Marselis Bordslampa Soft black HAY

  HAY - Marselis Bordslampa Soft black HAY
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Bordslampa Soft black design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Matin Bordslampa L Oxide Red HAY

  HAY - Matin Bordslampa L Oxide Red HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Oxide är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Lavender HAY

  HAY - Matin Bordslampa S Lavender HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Lavender är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Lavender shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Lavender shade
 • HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm White shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø50 cm White shade
 • HAY - Marselis Golvlampa Ash grey HAY

  HAY - Marselis Golvlampa Ash grey HAY
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Golvlampa Ash grey design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Cloche Bordslampa Black HAY

  HAY - Cloche Bordslampa Black HAY
  Design Lars Beller Fjetland för HAY Koncept Cloche Bordslampa Black är en minimalistisk och ytterst elegant bordslampa. Lampans sneda design skapar en visuell obalans, den ser ut att vara på vippen till att tippa. Som en blåklocka är lampan solid planterad, tack vare den tunga foten i gjutjärn, medan den lutar sig försiktigt framåt. Lampan har fått sitt namn efter formen på lampans skärm ’Cloche’, som är det franska ordet för ’Klocka’ och likheten är inte att misstaga. Designern är känd för att vara nyfiken inom skönhet, vikt och balans, när han söker inspiration i några av naturens mest eleganta och uppseendeväckande lösningar. Riktningsbestämt ljus är ytterst användbart på skrivbordet eller som sänglampa vid nattduksbordet. Dess simpla skandinaviska design passar enkelt in både i den klassiska och den moderna inredningsstilen.
 • HAY - PC Bordslampa S Aluminium HAY

  HAY - PC Bordslampa S Aluminium HAY
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Bordslampa S Aluminium är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. Den fristående bordslampan fås i tre olika storlekar, och kan därför användas både på byrån i vardagsrummet, på en smal hylla eller som sänglampa på nattduksbordet. Dess simpla design passar in enkelt i den minimalistiska skandinaviska inredningen, där den speciellt kompletterar den nordiska stilen. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Yellow shade

  HAY Matin flush mount plafond Ø38 cm Yellow shade
 • HAY - Matin Bordslampa L Bright Red HAY

  HAY - Matin Bordslampa L Bright Red HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Bright Red är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Turn on Bordslampa Black HAY

  HAY - Turn on Bordslampa Black HAY
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Black är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Matin Bordslampa L Lavender HAY

  HAY - Matin Bordslampa L Lavender HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Lavender är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Oxide Red HAY

  HAY - Matin Bordslampa S Oxide Red HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Oxide är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Turn on Bordslampa Aluminium HAY

  HAY - Turn on Bordslampa Aluminium HAY
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Aluminium är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Matin Bordslampa L Green HAY

  HAY - Matin Bordslampa L Green HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Green är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Turn on Bordslampa Green HAY

  HAY - Turn on Bordslampa Green HAY
  Design Joal Hoff för HAY Koncept Turn on Bordslampa Green är en vacker bordslampa, som inte bara är modern i sitt uttryck utan också i dess funktion. Dess cylinderformade bas har inte bara en spännande kantig design utan har också en funktion. Genom att rotera basen medurs tänds lampan, och därefter ökas lampans ljusstyrka. Ljuset strålar ut från det klotformiga opalglaset och sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus till sin omgivning. Med en diameter på endast 10 cm, kan lampan enkelt placeras på ett litet bord, en hylla eller på fönsterbrädet utan att den tar för mycket plats. Dess enkla design passar in bra i HAY´s nordiska design DNA och kompletterar speciellt den skandinaviska inredningen. Turn On fås i flera storlekar i moderna färger. Se urvalet här, och välj den som passar in bäst i din inredning.
 • HAY - Marselis Bordslampa Ash grey HAY

  HAY - Marselis Bordslampa Ash grey HAY
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Bordslampa Ash grey design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY - Matin Bordslampa S Bright Red HAY

  HAY - Matin Bordslampa S Bright Red HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Bright Red är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S White HAY

  HAY - Matin Bordslampa S White HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S White är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Matin Bordslampa S Yellow HAY

  HAY - Matin Bordslampa S Yellow HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord S Yellow är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY Flare medium ljusstake Light blue-red

  HAY Flare medium ljusstake Light blue-red
 • HAY - PC Bordslampa L Soft Black/Alu HAY

  HAY - PC Bordslampa L Soft Black/Alu HAY
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Bordslampa L Soft Black/Alu är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor som inte bara döljer ljuskällan utan också skapar ett mjukt och behagligt ljus. Den fristående bordslampan fås i tre olika storlekar, och kan därför användas både på byrån i vardagsrummet, på en smal hylla eller som sänglampa på nattduksbordet. Dess simpla design passar in enkelt i den minimalistiska skandinaviska inredningen, där den speciellt kompletterar den nordiska stilen. I serien hittar du både pendeln, vägglampan med enkel eller dubbel arm, samt bordslampan i flera olika versioner; inspirerade av den klassiska arkitektlampan, som en fristående bordslampa eller en To Go version.
 • HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Soft black HAY

  HAY - Fifty-Fifty Bordslampa Soft black HAY
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Soft black är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Ash Grey HAY

  HAY - Fifty-Fifty Mini Bordslampa Ash Grey HAY
  Design Sam Weller för HAY Koncept Fifty-Fifty Ash grey är gjord på idén om att designa en multifunktionell lampa på en enkel design. Tack vare att motviktssystem kan armen enkelt vippas och roteras, så man kan rikta ljuset dit man önskar. Designern Sam Weller har använd sig av sina erfarenheter som ingenjör och hans arbete med fysik, då han designade lampan. Serie av Fifty-Fifty lampor består av både golvlampor, bordslampor och mini-bordslampor, som passar in i varje rum med behov av ljus. Den fungerar både som funktionell skrivbordslampa, som sänglampa, eller som ett snyggt läs-ljus vid soffgruppen eller vid läshörnan. Se hela serien här, och välj mellan den svarta eller den vita versionen.
 • HAY - Matin Bordslampa L Yellow HAY

  HAY - Matin Bordslampa L Yellow HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin bord L Yellow är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing, har man skapat en lampa som både är robust och elegant i sitt uttryck. Matin Bordslampa kompletteras den klassiska inredningen med sin moderna twist men också den moderna skandinaviska stilen. Lampan fås i två olika storlekar, samt i sex olika färger, som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på byrån för ett stämningsfyllt ljus i vardagsrummet eller i entrén. Som behagligt läs- eller arbetsljus på skrivbordet fungerar lampan perfekt och är enkel att använda med en strömbrytare på sladden. Hitta den färg som passar in bäst i din inredning här.
 • HAY - Paper Taklampa Ø80 HAY

  HAY - Paper Taklampa Ø80 HAY
  Design HAY Koncept Rice paper Taklampa Ø80 är en klassisk lampskärm av rispapper som är känt och älskat för sitt mjuka ljus och den nästan drömliknande effekt. Den lätta och eleganta lampan har fått en comeback i tidens inredning. Skärmen i lättviktspapper har en ram i tunn bambus och ger ett otroligt härligt ljus i alla rum. OBS! När lampan monteras ihop är det viktigt att stativet sätts in i lampan uppifrån, så att man inte riskerar att skärmen går sönder. Den fås i tre olika storlekar med en diameter på 50, 60 och 80 centimeter. De fungerar bra enkelt vis över matbordet såväl som i entrén. Skapa den rätta stämningen på rummet med en klunga av rispapperlampor i olika storlekar och höjder. Hänget kommer med en 4 meter svart ledning och passar med en E27 glödlampa.
 • HAY - Marselis Golvlampa Soft black HAY

  HAY - Marselis Golvlampa Soft black HAY
  Design Designstudie Kaschkasch för HAY Koncept Marselis Golvlampa Soft black design är inspirerad av de böjda rör som finns kring de danska gatuskyltarna. En cirkulär disk med inbyggt LED-ljus som kan lutas, är placerad där skylten ursprungligen är placerad och kan justeras, så att den skapar antingen direkt eller indirekt ljus; En minimalistisk lampa med fokus på funktionellt ljus och modern design. Lampan fås som både bords- och golvlampa och har samma böjda siluett. Bordslampan ger ett fantastiskt ljus på skrivbordet eller som nattlampa, medan golvlampan är perfekt att ha som läslampa vid soffan eller för att lysa upp ett av hemmets mörka hörn. Den finns tillgänglig i båda svart, grå och Khaki grön. Välj den färg som passar in bäst i din inredning här , där hittar du både golv- och bordslampan.
 • HAY Flare ljusstake Pink

  HAY Flare ljusstake Pink
 • HAY Nelson Bubble Saucer vägglampa Off white

  HAY Nelson Bubble Saucer vägglampa Off white
 • HAY Fifty-Fifty Golvlampa Svart

  HAY Fifty-Fifty Golvlampa Svart
  Design: Sam Weller. Koncept: Fifty Fifty från Hay. Namnet är uppkallat efter lampans motviktssystem, Fifty Fifty . Det är tydligt att se hur Sam Wellers referenser till fysik och ingenjörskonst påverkar hans design. Lampan kommer från idén att ha en multifunktionell lampa, och förenkla den maximalt, utan att röra den funktionella. Armen är lätt att rotera och aluminiumförfiningen ger den ett skönt mjukt utseende. Lampserien består av både bordslampor, minibordslampor och golvlampor så att rummets alla hörn kan dekoreras med de exceptionella lamporna från HAY. Alla finns i vit eller svart.
 • HAY Pao Steel pendel Ø47 cm Soft black

  HAY Pao Steel pendel Ø47 cm Soft black
 • HAY Nelson Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning

  HAY Nelson Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning
  Design: George Nelson . Koncept: George Nelson's Ball Ball Vägglampa Liten Vit M. Ledning är en exceptionellt stilig lampa i sin tidslöshet. Lampan har en snygg och elegant design vilket gör den essentiell som pendel då dess enkla design kan placeras nästan var som helst. Född i Connecticut, USA, var George Nelson en av de mest inflytelserika figurer i en otroligt ung period i modern design. Studerande på Yale som arkitekt trodde han att det var designerns jobb att göra världen till ett bättre ställe, genom att anävnda naturens kreationer till perfektion. Han är en av människorna som ändrat världshistoriens förlopp.  I dag, länge sedan hans tid, blir hans design fortfarande byggt och producerat och Nelson Bubble serien är det seneste svaret från HAY. Med fler av hans designs på spel är lampserien har redan fallit i god jord hos HAY.
 • HAY - Pao Steel Golvlampa Soft Black HAY

  HAY - Pao Steel Golvlampa Soft Black HAY
  Design Naoto Fukasawa för HAY Pao Steel Floor Lamp Soft Black är en del av den unika och eleganta Pao-serien designad av japanska Naoto Fukasawa och HAY. Precis som de befintliga lamporna i serien är dessa nya golvlampor inspirerade av det atmosfäriska skenet som kommer från traditionella mongoliska Pao-tält på kvällen. Den unika lampskärmen döljer den senaste belysningstekniken och gör den till ett funktionellt vardagsobjekt som harmonierar vackert med resten av inredningen. Den här nya varianten av golvlampan finns i olika färger, så du kan välja den modell som bäst passar din stil - och om du vill skapa ett unikt, personligt och konsekvent designuttryck kan du kombinera flera av lamporna i serien med varandra. Golvlampan kan placeras på många olika ställen i din inredning, där bredvid soffan, på kontoret eller i sovrummet bara är några av de självklara platserna. Se hela Pao Steel-serien här.
 • Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY

  Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY
  Apollo 745 Ljuskrona Alu/White Opal - HAY, Vit, Glas
 • HAY Nelson Cigar Bubble pendellampa L höjd 84 cm

  HAY Nelson Cigar Bubble pendellampa L höjd 84 cm
  Nelson Cigar Bubble hängande lampa i långsträckt form med fina linjer Bubble Lamp, som designades redan 1942 av den banbrytande amerikanska designern George Nelson och tillverkades för första gången 1952, innebar en revolution inom den modernistiska belysningsindustrin. Nelson inspirerades till den här serien av lampor av svenska hängande lampor med silkekläder. Med stor uppfinningsrikedom i arbetsprocessen utvecklade han lampskärmarna till Bubble-pendellamporna, som består av en lätt, rundad stomme av stål och en självbindande plastspray på den, som utvecklats av den amerikanska militären. Genom skärmarna lyser ljuset från belysningsmedlet mjukt och jämnt runt om i rummet. Den vackra designen i vitt med stålramens fina, synliga linjer kan integreras i alla typer av inredning och ser dekorativ ut överallt, både i privata miljöer och i kommersiella områden. George Nelson (1907-1986) föddes i Connecticut och var en av de mest inflytelserika personerna under den moderna designens tidigaste dagar. Han utbildade sig till arkitekt och bildkonstnär på Yale och ansåg att en designers uppgift är att göra världen till en bättre plats. Han utgick från naturens fulländade skapelser, vilket bland annat syns i de mestadels organiska formerna i hans verk.
 • HAY Apex Clip skrivbordslampa Emerald green

  HAY Apex Clip skrivbordslampa Emerald green
 • HAY Bonbon pendellampa Ø 38 cm Ice Cream

  HAY Bonbon pendellampa Ø 38 cm Ice Cream
  Designerpendellampa Bonbon - handgjord Bonbon är ingen vanlig lampa. Hänget har en ram av metall. Kroppen är handvävd med bomullsgarn i en harmonisk färgpalett. En speciell process som garanterar högsta kvalitet och exceptionell design. En magnet är inbyggd i kapellet för okomplicerad montering. Ljuskällan har sitt ursprung i ett av Ana Kraš' projektarbeten från 2009, som senare omvandlades till Bonbon-lampserien för HAY.
 • HAY - Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Mitsi Hay

  HAY - Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Mitsi Hay
  Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Mitsi - Hay, Multicolour, Plast
 • Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay

  Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay
  Matin Bordslampa Hay x Liberty L Polished Brass/Betsy Ann - Hay, Multicolour, Tyg
 • HAY Column blockljusstake medium Ø11 cm Blue

  HAY Column blockljusstake medium Ø11 cm Blue
 • HAY W&S Soft ljusstake Lavender

  HAY W&S Soft ljusstake Lavender
 • HAY Noc wall vägglampa Off white

  HAY Noc wall vägglampa Off white
 • HAY Arcs ljusstake 13 cm Mirror

  HAY Arcs ljusstake 13 cm Mirror
 • Wrong.London 30 Degrees Takpendel Mellan Naturell M. Svart Sladd

  Wrong.London 30 Degrees Takpendel Mellan Naturell M. Svart Sladd
  Design: Johan van Hengel . Koncept: 30 degrees pendant omfamnar både en klassisk och en modern aspekt i denna design från Wrong.London . Lampans vackra skärm är tillverkad av ekfanér och namnet kommer från fanérskärmens anpassade form, så den inre vinkeln alltid är 30 grader. Lampan finns i fyra olika storlekar och kommer i färgerna naturell, orange och grön. Förutom det så har du möjlighet att välja mellan tillhörande sladdar i antingen svart, grå eller vit. På det sättet kan du hitta den perfekta kombinationen av både storlek och färg, så du får det helt riktiga ljuset och stilen, oavsett om det är över matbordet eller till din myshörna.
 • Wrong.London Cloche Bordslampa Svart

  Wrong.London Cloche Bordslampa Svart
  Design: Lars Beller Fjetland . Koncept: Wrong.London Cloche Bordslampan är en mycket elegant bordslampa från Wrong.London .
 • HAY Arcs Switch Vägglampa Rödbrun

  HAY Arcs Switch Vägglampa Rödbrun
  Design: Muller Van Severen för HAY, 2021 Koncept: Arcs Switch-vägglampan som ingår i Arcs -serien är ett elegant och skulpturellt tillskott till hemmet. Lampan ger en livlig detalj till rummet genom att leka med färger och former, och ger ett behagligt ljus i rummet eftersom ljuset kommer ut både upptill och nedtill. Hela Arcs-serien är lampor formade av kontinuerliga bågar vilket ger en elegant och nyckfull silhuett som passar in i många interiörer - från det modernt inredda vardagsrummet till köket i det klassiska hemmet kommer formerna och färgerna ge liv.
 • HAY Vanlig Avlång Golvlampa Grå Terrazzo

  HAY Vanlig Avlång Golvlampa Grå Terrazzo
  Design: HAY Koncept: Common-serien är en serie bestående av klassiska rispapperslampor. Lamporna kommer i en stilren och minimalistisk design, som kommer att pryda alla typer av inredning i dagens moderna hem. Common-serien består av både bordslampor och golvlampor och här har du möjlighet att välja mellan flera olika kombinationer av material och färger på ramen. Common-lamporna ger ett fint, behagligt ljus och kan bidra till att skapa en mysig atmosfär i alla rum i hemmet. Oavsett om det är vardagsrummet eller sovrummet kommer du enkelt att kunna lägga till lampan till din inredning.
 • Bonbon Lampskärm 380, City

  Bonbon Lampskärm 380, City
  Bonbon Lampskärm 380 City från HAY. Ana Kra? ?Bonbon lampskärmar är inspirerade av hennes teckningar handvävda med en originalteknik för att skapa texturerade, enstaka bitar som kan stå på egen&hellip:
 • HAY Matin 300 LED-plisserad bordslampa, ljusröd

  HAY Matin 300 LED-plisserad bordslampa, ljusröd
  LED-bordslampa Matin 300 med plisserad skärm och mässingsram LED-bordslampa Matin är designad av den franska designern Inga Sempé, som kombinerar en modern men poetisk design och visuell förfining med fysisk robusthet i lampan. Inga Sempé bor och arbetar i Paris och tilldelades redan 2007 Red Dot Design Award. Hennes verk är kända för sin speciella lätthet, sin starka personlighet och sin särskilt taktila karaktär, vilket Matin 300 bordslampa också visar på ett imponerande sätt. Bordslampans ram består av en böjd ståltrådsram i polerad mässing med svarta detaljer i formpressad ABS. Ovanpå detta sitter en bred skärm av plisserad bomull i vackra färger, som har laminerats på en PVC-folie. Matin bordslampa är utrustad med modern LED-teknik. Lysdioderna, som lyser i en mycket behaglig varmvit ljusfärg, kan regleras i ljusstyrka med hjälp av den dimmer som är integrerad i kabeln
 • HAY Anagram bordslampa Rice

  HAY Anagram bordslampa Rice
 • Hay Matin bordslampa 300 röd

  Hay Matin bordslampa 300 röd
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • HAY Matin Flush Ø38 Vägglampa

  HAY Matin Flush Ø38 Vägglampa
  Design: Inga Sempé för HAY, 2021 Koncept: Matin-vägglampan kombinerar gammalt hantverk med modern design och är samtidigt visuellt delikat och fysiskt robust. Den vackra veckade bomullsskärmen finns i en mängd levande färger, medan ståltrådsramen är tillverkad av polerad mässing. Lampan har också två monteringsalternativ, den kan användas både för väggmontering eller för takmontering, vilket gör att du kan placera den exakt där den passar in i ditt hem. Oavsett om den är placerad i taket i köket eller på väggen i vardagsrummet eller sovrummet, kommer designen och det mjuka ljuset att skapa en hemtrevlig atmosfär.
 • HAY - Anagram Bordslampa Iron Black HAY

  HAY - Anagram Bordslampa Iron Black HAY
  Design Sam Weller för HAY Anagram bordslampa Iron Black är en finurlig och funktionell design som ger varje interiör en nyans och karaktär. Anagram kombinerar en stark personlighet med en robust konstruktion, inspirerad av formerna i Barbican-centret i London. Designern inspirerades också av idén att skapa en nostalgisk men ändå funktionell lampa, där juxtapositionen av perforerat och icke-perforerat stål ledde honom till att utforska olika ljusspel. Resultatet blev denna unika bordslampa som består av en böjd, glaserad lampskärm som vilar på två anodiserade aluminiumben. Lampskärmen finns i flera olika färger, som alla bidrar positivt till lampans övergripande estetik. Bordslampan har ett nedåtriktat, omgivande ljus som fungerar särskilt bra på ett skrivbord, en fönsterbräda eller ett sidobord, där den fungerar både som ett praktiskt och dekorativt inredningselement. Se alla Anagram bordslampor från HAY här.
 • HAY - Anagram Bordslampa Seaweed Green HAY

  HAY - Anagram Bordslampa Seaweed Green HAY
  Design Sam Weller för HAY Anagram bordslampa Seaweed Green är en finurlig och funktionell design som ger varje interiör en nyans och karaktär. Anagram kombinerar en stark personlighet med en robust konstruktion, inspirerad av formerna i Barbican-centret i London. Designern inspirerades också av idén att skapa en nostalgisk men ändå funktionell lampa, där juxtapositionen av perforerat och icke-perforerat stål ledde honom till att utforska olika ljusspel. Resultatet är denna unika bordslampa som består av en böjd, glaserad lampskärm som vilar på två anodiserade aluminiumben. Lampskärmen finns i flera olika färger, som alla bidrar positivt till lampans övergripande estetik. Bordslampan har ett nedåtriktat, omgivande ljus som fungerar särskilt bra på ett skrivbord, en fönsterbräda eller ett sidobord, där den fungerar som både ett praktiskt och dekorativt inredningselement. Se alla Anagram bordslampor från HAY här.
 • HAY - Paper Taklampa Ellipse Classic White HAY

  HAY - Paper Taklampa Ellipse Classic White HAY
  Design HAY Koncept Rice Paper Taklampa Ellipse Classic White är en klassisk lampskärm av rispapper som är känt och älskat för sitt mjuka ljus och den nästan drömliknande effekt. Den lätta och eleganta lampan har fått en comeback i tidens inredning. Skärmen i lättviktspapper har en ram i tunn bambus och ger ett otroligt härligt ljus i alla rum. OBS! När lampan monteras ihop är det viktigt att stativet sätts in i lampan uppifrån, så att man inte riskerar att skärmen går sönder. Den fås i olika storlekar - De fungerar bra enkelt vis över matbordet såväl som i entrén. Skapa den rätta stämningen på rummet med en klunga av rispapperlampor i olika storlekar och höjder.
 • HAY - Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black HAY

  HAY - Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black HAY
  Design Dimitri Bähler för HAY Factor Linear 1500 Taklampa Diffused Soft Black är en enkel och elegant design som tolkar det klassiska lysröret i en ny, modern och energisparande version. Resultatet är en innovativ serie lampor med en roterande, rörformad design som kan passa in i alla typer av inredningsstilar. Lampan har 360 graders rörelse och är justerbar i höjdled, vilket gör den till en mycket flexibel design som kan anpassas perfekt till behoven och miljön den belyser med antingen direkt eller indirekt ljus. Designen är därför perfekt på många olika platser i både privata och offentliga utrymmen, till exempel på kontoret eller arbetsplatsen. Lampan är en enkel och smart belysningslösning som inte kräver några verktyg för montering eller justering. Factor Linear är tillverkad av extruderad aluminium, som du kan få i flera olika utföranden så att du kan få rätt nyans för din stil, och innehåller ett integrerat LED-ljus som kan dämpas efter behov. Se hela Factor Linear-sortimentet här.
 • HAY PC Small hänglampa med diffusor, svart

  HAY PC Small hänglampa med diffusor, svart
  PC Small hängande lampa i anodiserad aluminium med diffusor PC Small hängande lampa är tillverkad med en vackert formad skärm i anodiserad aluminium, som stängs i botten av en avtagbar, formad diffusor i polykarbonat. Pendelarmaturen används enskilt eller i grupp, i en rad för att belysa en disk eller ett långbord, eller monterad i ett kluster, och belyser en mängd olika områden, med en diffusor i skärmen som ger ett bländfritt, diffust ljus. Armaturen är utrustad med en flätad, svart textilkabel. PC-lampserien är designad av den franske designern Pierre Charpin för den danska tillverkaren HAY. Liksom alla lampor i serien kännetecknas hängande lampan av en enkel form i kombination med en färgglad design. Kännetecknande för Pierre Charpins design är samspelet mellan form och färg. Grundläggande geometriska former i kombination med färg är en ständig aspekt av hans arbete
 • HAY Paper Cube bordslampa Vit

  HAY Paper Cube bordslampa Vit
 • Matin Flush 500 Vägglampa Yellow - HAY

  Matin Flush 500 Vägglampa Yellow - HAY
  Matin Flush 500 Vägglampa Yellow - HAY, Gul, Tyg
 • Hay Pao Pendel 47 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - 936573

  Hay Pao Pendel 47 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - 936573
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • HAY Factor linjär LED-hänglampa diffused, svart

  HAY Factor linjär LED-hänglampa diffused, svart
  Designpendel Factor Linear 1500 - Armaturelementet kan roteras 360° Med denna LED-pendelarmatur har den schweiziska designern Dimitri Bähler, som skapade Factor Linear 1500 för det danska företaget HAY, lyckats skapa en design som tack vare sin tidlösa estetik passar in i många inredningsstilar. Factor Linear är utrustad med ett rörformat skärmelement av strängpressad aluminium, där kraftfulla lysdioder har installerats för energieffektiv omgivande belysning. Skärmelementet kan roteras 360 grader. Den opala diffusorn skapar en bländfri belysning som är mycket behaglig för ögonen. Factor Linear kan användas på många olika sätt i både privata och offentliga utrymmen. Den lämpar sig t.ex. som bordbelysning i kök och matsal, för receptionsdiskar på hotell och som ljuskälla på kontor. Dimitri Bähler bor och arbetar i Biel, Schweiz. Efter att ha studerat vid ECAL (2010) och Design Academy Eindhoven öppnade han sin egen studio 2014. Hans design verkar ofta spontan och styrd av hans känslighet för föremålens kraft, men bygger på effektiv forskning. Dimitri Bähler nominerades två gånger (2014 och 2015) till Swiss Design Award.
 • Hay Pao Pendel Ø47 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - AB081-A598-AB13

  Hay Pao Pendel Ø47 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - AB081-A598-AB13
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Gräddvit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cool Grey - Taklampor Stål Cool Grey - AB081-A597-AB29

  Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cool Grey - Taklampor Stål Cool Grey - AB081-A597-AB29
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Cool Grey Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • HAY - Matin 500 Golvlampa Lavender HAY

  HAY - Matin 500 Golvlampa Lavender HAY
  Design Inga Sempé för HAY Koncept Matin är en nytolkning av den klassiska bordslampan. Genom att kombinera den nostalgiska lampskärmen i plisserad bomull med en modern lampfot i polerad mässing har de skapat en lampa som är både robust och elegant i sitt uttryck. Matin bordslampa passar till klassisk inredning med en modern twist, liksom till samtida skandinavisk stil. Lampan finns i två olika storlekar samt sex olika färger som är otroligt dekorativa i hemmet. Placera den på kommoden för ett stämningsfullt ljus i vardagsrummet eller hallen. Som ett bekvämt läs- eller arbetsljus på skrivbordet är lampan också idealisk och enkel att använda med en strömbrytare på lampans sladd. Hitta den färg som passar bäst till din inredning här.
 • Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - AB081-A597-AB13

  Hay Pao Pendel Ø35 Cm Cream White - Taklampor Stål Gräddvit - AB081-A597-AB13
  Pao pendel från Hay med en japansk design med en vacker, elegant enkelhet. Pendeln har en utbytbar, dimbar LED-lampa med en retrosockel för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus och en skärm i pressat stål med högglansig finish och en flätad sladd i textil. Formgiven av Naoto Fukasawa. Bra att veta om Pao pendel - Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Uppskattas för den enkla estetiken.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Gräddvit Taklampor i Stål från HAY med stor omsorg.
 • Matin 380 Vägglampa White - HAY

  Matin 380 Vägglampa White - HAY
  Matin 380 Vägglampa White - HAY, Vit, Tyg
 • 30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY

  30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY
  30 Degrees Taklampa L w. Black Cord - HAY, Trä, Trä
 • HAY Common Floor skärm Peach fot svart/terrazzo

  HAY Common Floor skärm Peach fot svart/terrazzo
  Designgolvlampa Common med skärm Peach i vitt Den här golvlampan är ett snyggt inslag i alla rum: Common har en rund fot och en enkel, smal ram på vilken skärmen Peach i vitt från tillverkarens program Hay tronar. Skärmen är gjord av rispapper och ger en mycket atmosfärisk ljusstrålning, eftersom det vita pappret gör att ljuset från lamporna kan tränga in i rummet runtomkring. Ett designobjekt som passar perfekt in i många moderna livsstilar och ger en behaglig ljusstark atmosfär. Utrustad med en fotomkopplare för bekväm användning
 • HAY Common Table skärm Peach fot svart/terrazzo

  HAY Common Table skärm Peach fot svart/terrazzo
  Bordslampa Common with shade Peach made of rice paper Den här vackra bordslampans fokus är den vita skärmen av starkt japanskt rispapper. Den tronar på en smal stålstång som övergår i en diskret rund fot. Papprets struktur ger en speciell touch till ljuset som avges runt om i skuggan. Oavsett om den står på ett nattduksbord i sovrummet, ett bord i vardagsrummet eller på en byrå i hallen - Common bordslampa ger en effektiv accentbelysning och en atmosfärisk stämning med ljuset som lyser runtomkring genom skärmen. Utrustad med en strömbrytare på kabeln.
 • Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY

  Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY
  Arcs Switch Vägglampa Cobalt Blue - HAY, Blå, Metall
 • HAY Parade LED-bordslampa rosa höjd 32 cm

  HAY Parade LED-bordslampa rosa höjd 32 cm
  Geometrisk LED-bordlampa Parade LED-bordlampan Parade av det danska designparet Viola Heyn-Johnsen och Jonas Trampedach tillverkas av tillverkaren Hay i tre olika storlekar, vilket gör att du kan använda bordslampan inte bara enskilt utan även i grupp. Den fyrkantiga basen med den böjda skärmen i glas ger lampan en nästan skulptural karaktär, och den geometriska formen gör att utseendet blir annorlunda beroende på synvinkel. Ljusstyrkan kan regleras i tre steg med den integrerade dimmern. Viola Heyn-Johnsen har en magisterexamen i visuell kommunikation och har arbetat med grafisk design, styling, art direction och produktutveckling under de senaste 15 åren. Jonas Trampedach öppnade sin egen studio i Köpenhamn efter att ha tagit examen från Royal College of Art 2009 och arbetar främst med produkt- och möbeldesign samt belysning. Armaturserien Parade är parets första gemensamma arbete
 • HAY Bonbon 500 Taklampa Blåtonad/Naturvit

  HAY Bonbon 500 Taklampa Blåtonad/Naturvit
  Design: Ana Kraš för Hay, 2019 Koncept: Bonbon-serien, designad av den serbiska designern Ana Kraš, består av handvävda lampor som använder en originalteknik för att skapa texturerade och unika produkter som, även när glödlampan inte är tänd, kommer att vara ett dekorativt element i hemmet. Garnet lindas runt en pulverlackerad stålram vilket gör att lamporna varierar något i utseende och yta, och ger dem ett individuellt präglat utseende. Den rustika ytan och de vackert komponerade färgerna ger en dynamik till rummet som lampan är placerad i, där den kommer att tillföra en levande och modern touch. Bonbon-bordslampan finns i tre utföranden, var och en med två olika färgkombinationer och alla har en ram i en färg vald för lampans färgsammansättning. Dessutom finns hela Bonbon-serien också som taklampa-version, så att du kan välja den som passar bäst för just ditt hem.
 • Cloche Bordslampa Mocca - HAY

  Cloche Bordslampa Mocca - HAY
  Cloche Bordslampa Mocca - HAY, Brun, Aluminium
 • HAY Paper Cube bordslampa

  HAY Paper Cube bordslampa
  Kubformad designbordslampa Paper Cube Med bordslampan Paper Cube har designern Bertjan Pot skapat en ljuskälla som påminner om vikta pappersprydnader. Paper Cube är tillverkad av ECOPET, ett material tillverkat av återvunna PET-flaskor som är mycket likt starkt japanskt papper. Skärmen står på fina fötter av bokträ och gummi. Lampan levereras hopvikt och är mycket enkel att montera. Paper Cube skapar en mycket mysig atmosfär i vardagsrum och sovrum med sitt mjuka ljus. Den holländska designern Bertjan Pot (*1975) tog examen från Design Academy i Eindhoven 1998 och startade sedan sin egen studio i Rotterdam. Utgångspunkten för de flesta av hans mönster är materialforskning; hans mönster återspeglar hans fascination för strukturer, tekniker, färger och mönster.
 • Cloche Bordslampa Mint Green - HAY

  Cloche Bordslampa Mint Green - HAY
  Cloche Bordslampa Mint Green - HAY, Grön, Aluminium
 • Noc Clip Vägglampa Dark grey - HAY

  Noc Clip Vägglampa Dark grey - HAY
  Noc Clip Vägglampa Dark grey - HAY, Grå, Aluminium
 • Noc Button Vägglampa Off-white - HAY

  Noc Button Vägglampa Off-white - HAY
  Noc Button Vägglampa Off-white - HAY, Vit, Aluminium
 • Hay Matin bordslampa 300 lavender

  Hay Matin bordslampa 300 lavender
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • Hay Matin bordslampa 380 oxide röd

  Hay Matin bordslampa 380 oxide röd
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • HAY Nelson Propeller Bubble Pendel Mellan Vit

  HAY Nelson Propeller Bubble Pendel Mellan Vit
  Design: George Nelson . Koncept: George Nelson's Propeller Bubble Pendel Mellan Vit  är en exceptionellt stilig lampa som både kan komplimentera ett litet, men också ett stort bord, tack vare sina olika storleksmodeller. Lampan har en snygg och elegant design vilket gör den essentiell som pendel då dess enkla design kan placeras nästan var som helst. Det lodräta, avlånga mönstret ger en rik möjlighet att täcka runda bord till perfektion.  Född i Connecticut, USA, var George Nelson en av de mest inflytelserika figurer i en otroligt ung period i modern design. Studerande på Yale som arkitekt trodde han att det var designerns jobb att göra världen till ett bättre ställe, genom att anävnda naturens kreationer till perfektion. Han är en av människorna som ändrat världshistoriens förlopp.  I dag, länge sedan hans tid, blir hans design fortfarande byggt och producerat och Nelson Bubble serien är det seneste svaret från HAY. Med fler av hans designs på spel är lampserien har redan fallit i god jord hos HAY.
 • HAY Matin HAY Medium Röd

  HAY Matin HAY Medium Röd
  Design: Inga Sempé . Koncept: Inga Sempés Matin Bordslampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess och fysisk robusthet. Den består av en bockad ståltrådram, med en polerad mässingsfinish och hårdvara i matt svart, och sätts ihop med en bomullsskärm/nyans i ett hav av färger. Den inbyggda LED-lampan erbjuder en diffus nedåtgående riktning, som åtföljs av en digital dimmer som kan styra nödvändigt ljus. En vacker lampa som passar perfekt in i det moderna hemmet, exceptionellt vacker på ett marmorbord.
 • HAY Matin HAY Medium Lila

  HAY Matin HAY Medium Lila
  Design: Inga Sempé . Koncept: Inga Sempés Matin Bordslampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess och fysisk robusthet. Den består av en bockad ståltrådram, med en polerad mässingsfinish och hårdvara i matt svart, och sätts ihop med en bomullsskärm/nyans i ett hav av färger. Den inbyggda LED-lampan erbjuder en diffus nedåtgående riktning, som åtföljs av en digital dimmer som kan styra nödvändigt ljus. En vacker lampa som passar perfekt in i det moderna hemmet, exceptionellt vacker på ett marmorbord.
 • Pao Steel Taklampa 230 Red - HAY

  Pao Steel Taklampa 230 Red - HAY
  Koncept Pao Steel Taklampa 230 Redär en pendellampa som gjorts i samarbete med den japanska designern Naoto Fukasawa. Lampan har sitt namn och sin form från de traditionella tälten man ofta ser i Mongoliet. Med sin lampa har formgivarna träffat den v
 • Pao Steel Taklampa 350 Cool Grey - HAY

  Pao Steel Taklampa 350 Cool Grey - HAY
  Koncept Pao Steel Taklampa 350 Cool Greyär en pendellampa som gjorts i samarbete med den japanska designern Naoto Fukasawa. Lampan har sitt namn och sin form från de traditionella tälten man ofta ser i Mongoliet. Med sin lampa har formgivarna träffat
 • HAY PC Pendulum Between Black

  HAY PC Pendulum Between Black
  Design: Pierre Charpin . Koncept: Pierre Charpins PC-hängen är en samling av ett raffinerat hängsmycke som kan hänga ensamma eller i kombination med varandra. Lamporna är tillverkade av aluminium, vilket gör ytan mer rostbeständig. Ljuskällan är dold vägg på en fin skärm, så lamporna har en mjuk, direkt och nedåtbelysning. Lamporna finns i flera olika färger och storlekar. Unika lampor som garanterat dekorerar matbordet oavsett storlek. Den lätta designen gör det enkelt att hänga upp det i alla rum, liksom de många färgerna.
 • HAY - Pao Steel Taklampa 470 Soft Black HAY

  HAY - Pao Steel Taklampa 470 Soft Black HAY
  Design Naoto Fukasawa för HAY Koncept Pao Steel Taklampa 470 Soft Black är en simpel taklampa – designad av japanska Naoto Fukasawa. Med inspiration från den traditionella Poa telte, som man ofta ser upplyst i Mongoliet, satte Fukasawa sig ned för att inkapsla den välkomnande och varma atmosfären. Skärmen i lackerat stål är stängd med en diffusor i akryl, som följer lampans ljuskälla och säkerställer ett jämnt och bländfritt ljus. Det nedåtriktade ljuset passar därför perfekt över en soffa – eller matbordet, där den lyser upp samlingspunkten. Lampans enkla formspråk kan användas i alla miljöer – i hemmet, på arbetsplatsen eller på restauranger samt caféer. Se Pao Steel-taklampan i olika färger och storlekar här
 • HAY Fifty-Fifty Mini Bordslampa Svart

  HAY Fifty-Fifty Mini Bordslampa Svart
  Design: Sam Weller. Koncept: Fifty Fifty från Hay. Namnet är uppkallat efter lampans motviktssystem, Fifty Fifty . Det är tydligt att se hur Sam Wellers referenser till fysik och teknik påverkar hans design. Lampan härstammar från tanken på att ha en multifunktionell lampa och förenklar den maximalt, utan att beröra funktionaliteten. Armen är lätt att rotera med och aluminiumförfiningen ger den en fin mjuk look. Lampserien består av både bordslampor, minibordslampor och golvlampor så att alla hörn av rummet kan dekoreras med de exceptionella lamporna från HAY. Alla finns i vitt eller svart.
 • HAY Flare tall ljusstake Light blue-red

  HAY Flare tall ljusstake Light blue-red
 • Paper Taklampa Ellipse Classic White - HAY

  Paper Taklampa Ellipse Classic White - HAY
  Koncept Rice Paper Taklampa Ellipse Classic Whiteär den klassiska rispapperslampan känd för sitt neutrala utseende och mjuka ljus. Den ljusa och eleganta lampskärmen av rispapper har gjort en riktig comeback i den moderna inredningen, vilket skapar e
 • Wrong.London PC Bordslampa Svart

  Wrong.London PC Bordslampa Svart
  Design: Pierre Charpin . Koncept: PC bordslampan är en estetisk vacker och funktionell bordslampa från Wrong.London . Lampans intelligenta design förenar det funktionella med en cool och modern stil som gör lampan perfekt till varje skrivbord. PC-bordslampan är konstruerad så den upprätthåller dess position oavsett hur man anpassar den. Förutom det har lampan en minnesfunktion så lampan släcks automatiskt efter sex timmar. Lampan finns i färgerna grön, vit och svart.
 • HAY Nelson Saucer Crisscross Bubble Pendel Stor Vit

  HAY Nelson Saucer Crisscross Bubble Pendel Stor Vit
  Design: George Nelson . Koncept: George Nelson's Nelson Saucer Crisscross Bubble Stor Pendel   är en exceptionellt vacker lampa som både kan fylla ett litet, men också ett stort bord med sina många storlekar. Lampan har en snygg och elegant design vilket gör den essentiell som pendel, i det att man kan placera dess enkla design nästan överallt. Det avlånga mönstret ger den rik möjlighet för att täcka runda bord till perfektion.  Född i Connecticut, USA, var George Nelson en av de mest inflytelserika figurer i en otroligt ung period i modern design. Studerande på Yale som arkitekt trodde han att det var designerns jobb att göra världen till ett bättre ställe, genom att anävnda naturens kreationer till perfektion. Han är en av människorna som ändrat världshistoriens förlopp.  I dag, länge sedan hans tid, blir hans design fortfarande byggt och producerat och Nelson Bubble serien är det seneste svaret från HAY. Med fler av hans designs på spel är lampserien har redan fallit i god jord hos HAY.
 • Pao Steel Taklampa 350 Soft Black - HAY

  Pao Steel Taklampa 350 Soft Black - HAY
  Koncept Pao Steel Taklampa 350 Soft Blackär en pendellampa som gjorts i samarbete med den japanska designern Naoto Fukasawa. Lampan har sitt namn och sin form från de traditionella tälten man ofta ser i Mongoliet. Med sin lampa har formgivarna träffa
 • HAY PC Portable Bordslampa Dammig Röd

  HAY PC Portable Bordslampa Dammig Röd
  Design: Pierre Charpin för HAY. Koncept: PC bärbar bordslampa. En förlängning av den vackra PC-serien från Pierre Charpin. Detta Med sina robusta material är det möjligt att använda bärbara datorer utomhus såväl som inomhus. Den vackra serien finns i flera olika vackra färgkombinationer, vilket gör det enkelt att dekorera datorn bärbar i hemmet. PC-bärbar är en fin modern lampa, som skulle vara lysande på det liten trädgårdsbordet, för picknickresan eller på kafébordet som saknar annan belysning. Med 10 timmars ström kan bärbar PC också användas för att belysa de långa mysiga nätterna vid elden.