Fontana Arte lampor

Gio Ponti arbetade som arkitekt på 1930-talet och grundade 1932 varumärket Fontana Arte. Genomgående inslag i lampdesignen är skönhet, teknik och funktion. De har vunnit många priser genom åren för sin belysning som till exempel pendeln Aurea och golvlampan Vertigo.

Ett mål för Fontana Arte är att varje lampa ska ha både en funktion och vara ett estetiskt föremål i rummet. Kreativ design värdesätts och det återspeglas i deras aktuella utbud av lampor här.

Aktuella lampor från Fontana Arte

 • Designer-taklampa Pinecone i glas

  Designer-taklampa Pinecone i glas
  Munblåst glasskärm designad av Paola Navone: taklampan Pinecone Ett talande namn har denna imponerande designer-taklampa, som skapats av designern Paola Navone och som kallas Pinecone - på svenska pinje- eller tallkotte. Dess form och struktur liknar verkligen en tallkotte. Denna speciella form uppstår genom ett speciellt tillverkningsförfarande, där den heta glasmassan blåses in i en förtillverkad, galvaniserade nätkorg. Glaset utvidgar sig i mellanrummen, men där det sitter metallstänger hålls det tillbaka. Handarbete och designerteknisk och konsthantverksmässig expertis utmärker designer-taklampan Pinecone, som utvecklats av den italienska arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan fått motta flera välrenommerade utmärkelser, som International Design Award och Elle Deco International Design Award för sitt arbete.
 • Designer-LED-golvlampa Galerie, en ljuskälla

  Designer-LED-golvlampa Galerie, en ljuskälla
  Designer-LED-golvlampa Galerie: Ljuskällan kan hängas i olika höjd LED-golvlampan Galerie från den italienska designern Federico Peri har flera utmärkande drag. Det tydligaste är naturligtvis de utseendemässiga höjdpunkterna: Golvlampans fot består av ett massivt marmorblock med rund basyta. Stången är i matt koppar-brun ton och ger möjlighet att hänga glasskärmen med LED-lamporna i olika höjder. Detta möjliggör ännu ett utmärkande drag, nämligen den bruna läderremmen som glasskärmen hänger i. Eftersom lampan är delvis höj- och sänkbar fungerar den som ställbar läslampa bredvid soffan eller fåtöljen. Ljuskällan kan riktas. Glasskärmen utmärks av att den är munblåst i fyra lager. I släckt tillstånd ser glaset vitt ut, när man tänder det är det bärnstensfärgat. Funktionsmässigt och när det gäller upphängningen påminner glasskärmen om antika fotogenlampor. - inklusive dimmer
 • Designer-hänglampa Setareh med LED-lampor, guld

  Designer-hänglampa Setareh med LED-lampor, guld
  Gracil nät-look i guld: LED-hänglampan Setareh med munblåsta glas Hänglampan Setareh har skapats av den italienska designern Francesco Librizzi, som driver en arkitektur- och inredningsstudio i Milano. Idén bakom Setareh är att ge ljuset form, ge det en kropp. Detta har gjorts på mycket gracilt sätt med Setareh. De tre ljuskällorna i form av mattvita, munblåsta glaskulor sitter i mitten av en mycket rätlinjig, korgliknande stångkonstruktion i glänsande guld. Det vita glaset garanterar bländfri och jämn ljusfördelning. LED-lamporna som sitter i glaset kan dimmas med hjälp av en extern dimmer (dimmer ingår ej). Kompositionen av vitt glas och guldglänsande stänger verkar mycket lätt och skapar intrycket av att hela hänglampan mer eller mindre svävar i rummet.
 • Snygg hänglampa Pangen röd

  Snygg hänglampa Pangen röd
  Snygg hänglampa i retrostil Denna lampa ritades 1961. Dess ljusutsläpp, färgmångfalden och den avvägda formen är de viktigaste argumenten för Pangen. Tack vare en satinerad avslutningsskiva fördelas ljuset bländfritt och jämnt över matsalsbordet. En annan högkvalitativ detalj är den förkromade dragavlastningen som är integrerad i lampans ovansida. Hänglampan Pangen skänker ett stycke 80-talsglamour åt vilket hem som helst.
 • Imponerande ljuskrona Chandelier, svart

  Imponerande ljuskrona Chandelier, svart
  Klassiska/gedigna ljuskronan Chandelier imponerar med sin enkelhet Chandelier - en värdefull, tidlös ljuskrona som inte faller för några trender och som går att lita på även i framtiden. Med stil, elegans och strålande belysning imponerar denna ljuskrona på sin omgivning. Bara den konstnärligt smidda stommen för tankarna till borgar, slott eller katedraler. Denna ljuskrona lyses upp av totalt 19 ljuskällor och skapar ett drömlikt vackert ljus. Samtliga enskilda delar i den här ljuskronan ser kanske inte så speciella ut ensamma, men tillsammans blir de en högst stilfull ljusspridare.
 • Utsökt bordslampa DARUMA 16 cm

  Utsökt bordslampa DARUMA 16 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana Arte Ett klot av vitt, handblåst glas och ovanpå det ett halvklot av samma material - en stilren form som inte saknar effekt. Denna bordslampa, designad av Sergio Asti, briljerar med mjuk lyskraft och är långt mycket mer än ett belysningselement. Lampan finns i 5 ytterligare storlekar som kan kombineras med varandra för att skapa en personlig effekt, men det går så klart också bra att ha flera lampor i samma storlek grupperade. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Snygg hänglampa Pangen vit

  Snygg hänglampa Pangen vit
  Snygg hänglampa i retrostil Denna lampa ritades 1961. Dess ljusutsläpp, färgmångfalden och den avvägda formen är de viktigaste argumenten för Pangen. Tack vare en satinerad avslutningsskiva fördelas ljuset bländfritt och jämnt över matsalsbordet. En annan högkvalitativ detalj är den förkromade dragavlastningen som är integrerad i lampans ovansida. Hänglampan Pangen skänker ett stycke 80-talsglamour åt vilket hem som helst.
 • Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas

  Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas
  Hänglampa Pinecone med munblåst glasskärm - designad av Paola Navone Spännande design och bästa kvalitet på material och bearbetning utmärker designer-hänglampan Pinecone, som tillverkas för hand och som utvecklats av designern och arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan fått motta flera välrenommerade utmärkelser, som International Design Award och Elle Deco International Design Award för sitt arbete. Hänglampan med det talande namnet Pinecone - på svenska pinje- eller tallkotte - liknar verkligen en pinjekotte. Ytstruktur och form skapas genom ett speciellt tillverkningsförfarande, där glasblåsaren blåser glaset direkt in i metallkorgen. Glaset tränger ut mellan metallstängerna.
 • Högkvalitativ LED-vägglampa Riga

  Högkvalitativ LED-vägglampa Riga
  Riga - diskret utformad designer-LED-vägglampa En vitlackerad metallstomme och en sandblästrad, tempererad glasdiffusor - det är beståndsdelarna i LED-vägglampan Riga. Skapad av den välkända designern Paolo Zani övertygar den med sitt enkla och linjära utseende. Med ljusutsläppet både uppåt och nedåt sörjer den för en behaglig atmosfär. Indirekt och utan att blända reflekteras ljuset mjukt av väggen. Riga är därför idealisk som extrabelysning i vardagsrummet eller sovrummet.
 • Effektfull designgolvlampa PRIMA SIGNORA

  Effektfull designgolvlampa PRIMA SIGNORA
  Extravagant designergolvlampa PRIMA SIGNORA från Fontana Arte Elegant står den i rummet och drar blickarna till sig: PRIMA SIGNORA - en elegant kombination av runda former och raka linjer. Den vita, handblåsta lampskärmen sprider ett starkt, behagligt ljus utan att blända. Tillsammans med den kromfärgade, trebenade foten skänker golvlampan varje rum en modern touch. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Designerhänglampa GLOBO DI LUCE - 20 cm

  Designerhänglampa GLOBO DI LUCE - 20 cm
  Klotformad hänglampa från Fontana Arte Här är den en i princip enkel, men ändå imponerande design som kommer till uttryck. Ljuskroppen är ett klot av handblåst glas som är silvermetalliserat, och som på så sätt bidrar till att föremålen i rummet speglas i lampan. På undersidan sitter en ganska liten öppning som släpper ut ljuset i rummet på ett mjukt sätt. - reflektor av eloxerad aluminium och transparent kabel Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Högkvalitativ designer-LED-bordslampa Volee

  Högkvalitativ designer-LED-bordslampa Volee
  Gracil LED-bordslampa Volee från Fontana Arte LED-bordslampan Volee består av två högkvalitativa strängpressade aluminiumstavar som sitter ihop med en led. På så sätt kan den riktas flexibelt. På lamphuvudet kan den dimmas med hjälp av en touch-sensor och kan släckas genom att bara vidröras av handen. Tack vare den integrerade timer-funktionen släcks Volee automatiskt efter 5 timmar. Med en ny handrörelse kan man tända lampan igen med samma ljusstyrka som man senast ställt in. Detta möjliggörs av en inbyggd minnesfunktion.
 • Dekorativ bordslampa Giova, 50 cm

  Dekorativ bordslampa Giova, 50 cm
  Bordslampan Giova i form av en vas skapar en förtrollande atmosfär Spegelförsedd och samtidigt klassisk är denna bordslampa, som blir ett granterat blickfång i varje rum. Det inre klotet är gjort av vitt opalglas och det mittersta klotet i transparent glas. Lampans övre hälft imponrerar med blåst glas med roséfärgade inneslutningar. Här möts klassiska former och innovativa idéer och smälter samman till originella konstverk.
 • Utsökt bordslampa DARUMA 40 cm

  Utsökt bordslampa DARUMA 40 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana Arte Ett klot av vitt, handblåst glas och ovanpå det ett halvklot av samma material - en stilren form som inte saknar effekt. Denna bordslampa, designad av Sergio Asti, briljerar med mjuk lyskraft och är långt mycket mer än ett belysningselement. Lampan finns i 5 ytterligare storlekar som kan kombineras med varandra för att skapa en personlig effekt, men det går så klart också bra att ha flera lampor i samma storlek grupperade. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Fontana Arte designerbordslampa THOR, 33 cm

  Fontana Arte designerbordslampa THOR, 33 cm
  Designerbordslampa THOR från Fontana Arte - en originell prägel i klassisk miljö Om man letar efter en stilfull accessoar för lägenheten är THOR rätt val! I bågen svingar sig lampan på ett lekfullt sätt över bordet och sprider ett diskret ljus i rummet! På så sätt är den ovanliga bordslampan inget rent belysningsföremål, utan sätter alltid originell prägel som dekorationsföremål. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Underbar bordslampa UOVO 18 cm

  Underbar bordslampa UOVO 18 cm
  Bordslampa UOVO av vitt satinerat glas från Fontana Arte UOVO är en oval bordslampa som skapar en hemtrevlig atmosfär och ser bra ut i alla vardagsrum. Tack vare sitt diskreta, vita utseende kan den användas överallt där den står i kontrast till färgade resp. mörka inredningsföremål. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Designer-bordslampa Pinecone av mjölkglas

  Designer-bordslampa Pinecone av mjölkglas
  Handtillverkad designer-bordslampa Pinecone - designad av Paola Navone Med sin exceptionella design står bordslampan Pinecone alltid och överallt i centrum för uppmärksamheten. Tekniskt övertygar den med en dimmer integrerad i kabeln (både kabel och dimmer är transparenta), så att lyskraften kan regleras individuellt. Namnet på lampan, Pinecone - på svenska pinje- eller tallkottar - anspelar på lampans design, för den påminner verkligen om en pinjekotte. Även tillverkningen av Pinecone är utsökt och bör nämnas. Den tillverkas för hand i Italien, enligt gammal glasblåsartradition. Glaset blåses in i den förtillverkade, galvaniserade metallstommen. Där metallstängerna sitter hindras glasets vidare expansion, medan det kan tränga ut genom mellanrummen. Tillverkningen för hand gör varje Pinecone-lampa till ett mästerligt unikum.
 • Fontana Arte - LED-bordslampa Bianca

  Fontana Arte - LED-bordslampa Bianca
  Munblåst LED-bordslampa Bianca med förtrollande utseende Bordslampan Bianca är en skapelse av designern Matti Klenell och tillverkas av Fontana Arte. Välformad och med en lätt satinering skapar lampan en andlöst vacker atmosfär. Diffust faller ljuset från det inre av den ovala glaskroppen och sveper in rummet i en underbar atmosfär. Designen avrundas av en oförglömlig struktur som påminner litet om fotspår i snön. I diskret vitt passar bordslampan både för moderna vardagsrum och för de mest skilda användningsområden i offentliga lokaler. Endast material av högsta kvalitet används vid tillverkningen. En lång livslängd har de inbyggda LED-lamporna, som övertygar med en drifttid på upp till 30 000 timmar. Ljusintensiteten kan regleras med hjälp av den diskreta dimmern som är inbyggd i kabeln.
 • Designer-bordslampa Bianca av glas, 50 cm

  Designer-bordslampa Bianca av glas, 50 cm
  Handtillverkad bordslampa Bianca, kan även användas som golvlampa Bianca är en modell från den svenska designern Matti Klenell, som framför allt har gjort sig ett namn som glaskonstnär. Glas är också bords- och golvlampans huvudbeståndsdel. Den välformade, nästan klotrunda kroppen består av blåst glas, som slipats och sedan etsats, så att den typiska, gryniga effekten på glaset uppstår. Glasblåsning kräver vid en så stor diameter som i denna modell enorm skicklighet och talang, för här används enbart den gamla venezianska traditionens hjälpverktyg. Glasblåsaren kan endast luta sig mot sin hantverksskicklighet och sin lungkraft. Glasytan är försedd med en lätt struktur, som påminner om spåren i nyfallen snö. Ljusverkan är genom glasets beskaffenhet inte bara bländfri, utan även särskilt hemtrevlig och gemytlig. Till välbefinnande bidrar dessutom den integrerade dimmern, som sitter i den transparenta kabeln. Tack vare sin storlek kan Bianca användas både som bords- och golvlampa.
 • Filigran LED-bordslampa Setareh, krom - vit

  Filigran LED-bordslampa Setareh, krom - vit
  Italiensk design: LED-bordslampa Setareh av Fracesco Librizzi Mycket gracil och filigran ser bordslampan Setareh av den sicilianska designern Fracesco Librizzi ut. Inuti den smala kromstommen ser den mattvita, munblåsta glaskulan nästan ut att sväva. Glaskulan är utrustad med varmvita LED-lampor, som kan dimmas. Den vita metallskärmen ger den för övrigt mycket moderna och experimentella bordslampan en klassisk touche. Extravagant, men ändå inte påträngande är Setareh och berikar atmosfären i vardagsrummet, hallen eller korridoren.
 • Utsökt bordslampa PASSION 31 cm

  Utsökt bordslampa PASSION 31 cm
  Intrycksfull bordslampa Passion från Fontana Arte PASSION är otroligt elegant och försänker rummet i ett mjukt vitt ljus tack vare lampskärmen av handblåst vitt, satinerat glas. Den här bordslampan får en modern prägel tack vare lampfoten av förkromad mässing och de asymmetriska stängerna. Den inbyggda dimmern gör att lyskraften kan ställas in, som uppfyller de personliga kraven. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Apex - elegant LED-vägglampa

  Apex - elegant LED-vägglampa
  Smal designer-LED-vägglampa Apex LED-vägglampan Apex är ett mästerverk av designern Karim Rashid. Med en avlång och formell, tillbakahållen form anpassar den sig optimalt till inredningen, utan att dominera. Ljuset blir linjärt och skapar ett andlöst vackert ljus på väggen. Tack vare LED-banden som är inbyggda i lampan kan användaren själv avgöra i vilken riktning lampan ska monteras - vågrätt eller lodrätt. Den kan monteras både i taket och på väggen.
 • Snygg hänglampa Pangen svart

  Snygg hänglampa Pangen svart
  Snygg hänglampa i retrostil Denna lampa ritades 1961. Dess ljusutsläpp, färgmångfalden och den avvägda formen är de viktigaste argumenten för Pangen. Tack vare en satinerad avslutningsskiva fördelas ljuset bländfritt och jämnt över matsalsbordet. En annan högkvalitativ detalj är den förkromade dragavlastningen som är integrerad i lampans ovansida. Hänglampan Pangen skänker ett stycke 80-talsglamour åt vilket hem som helst.
 • Speglande hänglampa GLOBO DI LUCE 30 cm

  Speglande hänglampa GLOBO DI LUCE 30 cm
  Klotformad hänglampa från Fontana Arte Här är den en i princip enkel, men ändå imponerande design som kommer till uttryck. Ljuskroppen är ett klot av handblåst glas som är silvermetalliserat, och som på så sätt bidrar till att föremålen i rummet speglas i lampan. På undersidan sitter en ganska liten öppning som släpper ut ljuset i rummet på ett mjukt sätt. - reflektor av eloxerad aluminium och transparent kabel Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Utsökt bordslampa PASSION 20 cm

  Utsökt bordslampa PASSION 20 cm
  Intrycksfull bordslampa Passion från Fontana Arte PASSION är otroligt elegant och försänker rummet i ett mjukt vitt ljus tack vare lampskärmen av handblåst vitt, satinerat glas. Den här bordslampan får en modern prägel tack vare lampfoten av förkromad mässing och de asymmetriska stängerna. Den inbyggda dimmern gör att lyskraften kan ställas in, som uppfyller de personliga kraven. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • LED-bordslampa Equatore i koppar, 60 cm

  LED-bordslampa Equatore i koppar, 60 cm
  Design av Gabriele och Oscar Buratti: LED-bordslampan Equatore De båda arkitekterna Gabriele och Oscar Buretti skapar, utöver uppdrag från stora byggprojekt även möbler och inredningsföremål, som exempelvis lampor. Lampserien Equator är en design som de utvecklat för märkestillverkaren Fontana Arte. Namnet Equatore anspelar på ljuskällans placering hos denna, vid första anblicken klassiska bordslampa. Ljuskällan sitter nämligen inte, som hos de flesta skärmbordslampor, inuti skärmen, utan den avslutar skärmen nedåt. Om den halvklotformade skärmen varit jordklotet, hade skivan suttit ungefär i höjd med ekvatorn. Eftersom denna LED-skiva avger ljus både uppåt och nedåt, lägger man vid första anblicken inte märke till att detta är en okonventionell form av belysning. För att kunna uppfylla personliga behov av olika ljusstyrka är bordslampan Equator utrustad med en dimmer, som möjliggör individuell reglering av ljusstyrkan.
 • Vit-gyllene LED-hänglampa Setareh

  Vit-gyllene LED-hänglampa Setareh
  Puristisk designer-LED-hänglampa Setareh i guld och vitt Stilfull och gracil är LED-hänglampan Setareh, där kombinationen av finaste material och bästa bearbetning skapar en förstklassig slutprodukt. I den mattvita, munblåsta glaskulan sitter varmvita LED-lampor, som kan dimmas med en extern dimmer. De skapar dessutom bländfri belysning av den underliggande ytan och omgivningen. En vit metallskiva är en modern, puristisk version av en lampskärm. Korg-looken antyds av de fina stängerna, mellan dem ser en glaskula ut att regelrätt sväva i luften. Modellen Setareh är skapad av den italienska designern Francesco Librizzi.
 • Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, med speglar

  Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, med speglar
  Vägglampa CORRUBEDO i fyrkantig utformning från Fontana Arte Strikta geometriska linjer karakteriserar denna vägglampa, som beroende på montering strålar nedåt eller uppåt. Framsidan består av en list som är vitlackerad eller imponerar med speglar. Skärmarna på sidorna är vita, vilket ger en harmonisk ljusfördelning. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Innovativ LED-bordslampa Volee

  Innovativ LED-bordslampa Volee
  Unik LED-bordslampa Volee med dimbara LED-moduler och flexibel svängfunktion Med en enkel handrörelse kan LED-bordslampan Volee från Fontana Arte tändas och släckas. Genom en svängbar arm och ett flexibelt inställbart lamphuvud skapas optimala förutsättningar för behagligt arbete. Inte bara med många funktioner - designern Odo Fioravanti har dessutom lagt vikt vid en modern design. En sensor på ytan av lamphuvudet möjliggör dimning i tre steg (40%, 60%, 100%). Den praktiska timer-funktionen sörjer för automatisk avstängning av lampan efter 5 timmar. För att sedan återaktivera lampan behöver man bara dra med handen över sensorn, så tänds den i senast valda ljusstyrka. Tack vare den satinerade diffusorn belyser den inbyggda LED-modulen diffust bordsytan i en varmvit ton.
 • Designerbordslampa FONTANA, 53 cm

  Designerbordslampa FONTANA, 53 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana Arte FONTANA är en idealisk bordslampa om man letar efter en behaglig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinerat glas är denna lampa ett attraktivt belysningsföremål som trots det inte är påträngande, utan passar perfekt in i rummet och som är underbar att kombinera med starka färger. Extra snygg är den atypiskt bulliga underdelen som precis som lampskärmen kan lysas upp och med hjälp av dubbelkopplingen är flera inställningar möjliga. Nätkabel och strömbrytare är svarta. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Utsökt bordslampa DARUMA 28 cm

  Utsökt bordslampa DARUMA 28 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana Arte Ett klot av vitt, handblåst glas och ovanpå det ett halvklot av samma material - en stilren form som inte saknar effekt. Denna bordslampa, designad av Sergio Asti, briljerar med mjuk lyskraft och är långt mycket mer än ett belysningselement. Lampan finns i 5 ytterligare storlekar som kan kombineras med varandra för att skapa en personlig effekt, men det går så klart också bra att ha flera lampor i samma storlek grupperade. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Equatore - LED-bordslampa i koppar, 42,5 cm

  Equatore - LED-bordslampa i koppar, 42,5 cm
  Italiensk design: Equatore som nytolkning av en bordslampa Till det yttre är Equatore en ganska klassisk glasbordslampa, men när man ser till det inre och till funktionen upptäcker man snabbt att det klassiska får en nytolkning med Equatore. Om ljuskällan vanligtvis sitter inuti skärmen eller diffusorn, är detta inte fallet hos Equatore. Ljuskällan, alltså LED-lamporna, sitter i skivan som försluter skärmen nedåt. Denna lysande skiva avger ljus både uppåt i skärmen och nedåt på bordet. På så sätt kan man nästan beteckna LED-skivan som lampans ”ekvator”. Därav också det träffande namnet på denna designer-lampa, som skapats av italienarna Gabriele och Oscar Buratti. De båda arkitekterna lever och arbetar i Milano, med projekt från byggnadsarkitektur via landskapsarkitektur till skapande av möbler och andra inredningsföremål, som exempelvis lampor. För lamptillverkaren Fontana Arte har de skapat lampserien Equatore. - inklusive dimmer
 • Fontana Arte Setareh – LED-hänglampa i krom

  Fontana Arte Setareh – LED-hänglampa i krom
  LED-designhänglampa Setareh – svävande glaskula LED-hänglampan Setareh gör ett nätt och fint intryck och designades och utvecklades av Francesco Librizzi som är född på Sicilien men arbetar i Milano. I lampskärmen som liknar en bur hänger en mattvit, munblåst glaskula som gör intrycket av att sväva. Denna glaskula rymmer dimbara, varmvita lysdioder som avger sitt ljus tack vare glasets mattvita yta helt bländfritt i omgivningen. Denna nätta hänglampa är ovanlig, men inte alls påträngande eller pompös och berikar på så sätt olika typer av rum. OBS: Ljuset kan antingen dimras med en strömbrytare eller en extern dimmer (1–10 volt). I så fall krävs en extra styrledning.
 • Designer-vägglampa Galerie med LED-lampor

  Designer-vägglampa Galerie med LED-lampor
  Med marmorhållare: LED-vägglampa Galerie av designern Federico Peri Designen av vägglampan Galerie kombinerar fyra olika material: marmor, metall, glas och läder. Denna blandning skapar ett intressant utseende, som blir ännu mer intressant tack vare kvaliteten och bearbetningen av materialen. Diffusorglaset är munblåst i fyra skikt. I tänt tillstånd ser glaset bärnstensfärgat ut, när lampan är släckt ser det vitt ut. Den ljusbruna läderremmen som glaset hänger i och som fäster det i vägghållaren är inte bara praktiskt, utan dessutom dekorativt. Dessutom påminner formen och upphängningssättet av ljuskällan om antika fotogenlampor eller lyktor - naturligtvis i modern tolkning. Synergin mellan historiskt och tidsenligt är ett stort tema, som den italienska designern använder sig av i sitt verk. Hos lampserien Galerie har han förverkligat detta i sin tidsenliga tolkning av gamla tiders belysningselement.
 • Fontana Arte Riluminator LED-golvlampa, vit

  Fontana Arte Riluminator LED-golvlampa, vit
  Riluminator - högkvalitativ, dimbar LED-golvlampa i klassisk design Den exklusiva LED-golvlampan från den berömda italienska armaturtillverkaren Fontana Arte övertygar med sin klassiska och fackelliknande armaturkropp. Den är riktad uppåt och avger ett behagligt varmvitt ljus från den koniska skärmen. Med sin högkvalitativa, vita technopolymerfinish och sin ultramoderna design passar den särskilt bra in i moderna bostadsområden. Designern Pietro Chiesa designade den här golvlampan redan 1932, och nu firar den en comeback med en ny upplaga.
 • Designerbordslampa FONTANA, 78 cm

  Designerbordslampa FONTANA, 78 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana Arte FONTANA är en idealisk bordslampa om man letar efter en behaglig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinerat glas är denna lampa ett attraktivt belysningsföremål som trots det inte är påträngande, utan passar perfekt in i rummet och som är underbar att kombinera med starka färger. Extra snygg är den atypiskt bulliga underdelen som precis som lampskärmen kan lysas upp och med hjälp av dubbelkopplingen är flera inställningar möjliga. Nätkabel och strömbrytare är svarta. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Bianca - designer-LED-taklampa

  Bianca - designer-LED-taklampa
  Välformad LED-hänglampa Bianca från Fontana Arte Skapad av designern Matti Klenell och tillverkad i konstfullt handarbete drar LED-hänglampan Bianca alla blickar till sig. I formfulländad och tilltalande prakt hänger den munblåsta lampkroppen nästan svävande i en filigran linupphängning. Diffust och jämnt runt om leds ljuset genom det satinerade glaset och avges mjukt i rummet. Bianca är särskilt långlivad tack vare de inbyggda LED-lamporna och sparar verkligen pengar när det gäller strömförbrukningen, med energiklass A++.
 • Attraktiv LED-hänglampa Parola

  Attraktiv LED-hänglampa Parola
  Praktfull LED-hänglampa Parola från lamptillverkaren Fontana Arte LED-hänglampan Parola är skapad av designer-duon Gae Aulenti och Piero Castiglioni. Den består av en munblåst, kulfotmad opalglasskärm med snedställd öppning och en rund takbaldakin. Genom den sneda öppningen kan ljuset tränga ut direkt och belysa ett stort område med varmvitt ljus, samtidigt som den lyser mjukt genom skärmen.
 • GLOBO DI LUCE - designerhänglampa 45 cm

  GLOBO DI LUCE - designerhänglampa 45 cm
  Klotformad hänglampa från Fontana Arte Här är den en i princip enkel, men ändå imponerande design som kommer till uttryck. Ljuskroppen är ett klot av handblåst glas som är silvermetalliserat, och som på så sätt bidrar till att föremålen i rummet speglas i lampan. På undersidan sitter en ganska liten öppning som släpper ut ljuset i rummet på ett mjukt sätt. - reflektor av eloxerad aluminium och transparent kabel Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Kopparfärgad LED-hänglampa Equatore, 23,8 cm

  Kopparfärgad LED-hänglampa Equatore, 23,8 cm
  Nytolkning av skärmlampor: LED-hänglampan Equatore Vid första anblicken ser modellen Equatore ut som en klassisk hänglampa med glasskärm. Om man dock kastar en blick inuti lampan och betraktar funktionssättet, märker man genast att den klassiska hänglampsmodellen fått en ny tolkning med Equatore. Hos denna skärmlampa sitter ljuskällan nämligen inte inuti skärmen eller diffusorn, utan vid undre kanten, där kopparbandet löper runt den halvklotformade glasskärmen som jordklotets ekvator. Därav även det italienska namnet på lampan: Equatore. Ljuskällan, alltså LED-lamporna, sitter i skivan som försluter skärmen nedåt. Denna lysande skiva avger ljus både uppåt i skärmen och nedåt, på exempelvis en bordsskiva. Lampserien Equator är skapad av italienarna Gabriele och Oscar Buratti. De båda arkitekterna lever och arbetar i Milano, med projekt från byggnadsarkitektur via landskapsarkitektur till skapande av möbler och andra inredningsföremål, som exempelvis lampor. För lamptillverkaren Fontana Arte har de skapat modellserien Equatore.
 • Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 180 cm, Ø 47 cm

  Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 180 cm, Ø 47 cm
  Attraktiv golvlampa 3247 av Fontana Arte 3247 är en tidlöst vacker golvlampa med en nyans av flerskiktat glas som skapar en magisk atmosfär i varje rum. Med den integrerade dimmer kan detta perfekteras efter önskemål och den klassiska formen kombineras här på ett utmärkt sätt med snygg design. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år tack vare sina originalkollektioner. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för företagets kreativitet och den speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan lampans funktionella funktion och skapandet av en optisk anrikning för varje rum. Receptet på framgång är symbios av klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed möjliggör överskridande av kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes-produkternas individualitet.
 • Riga - modern LED-vägglampa

  Riga - modern LED-vägglampa
  Trendig LED-vägglampa Riga LED-vägglampan Riga imponerar med linjär och enkel design. Ljuset strålar indirekt uppåt och nedåt genom en sandblästrad, glödgad glasdiffusor. Om man placerar den över sägen eller soffan strålar ljuset mjukt på väggen, så att det reflekteras stämningsfullt. Tack vare den stilrena, vitlackerade stommen passar den i många olika inredningsstilar. Med LED-vägglampan Riga har deisgnern Paolo Zani lagt vikten vid en tillbakahållen, snarare än yppig dekor.
 • Multifunktionell LED-bordslampa Kinx

  Multifunktionell LED-bordslampa Kinx
  Sirlig LED-bordslampa Kinx med USB-anslutning Designern Karim Rashid har givit LED-bordslampan dess unika design och de mångsidiga funktionerna. Lamphuvudet är format som en diskret ögla och utrustat med LED-lampor runt om. De är dimbara med hjälp av en enkel styrenhet som sitter på foten. På så sätt kan lampan användas för arbete runt omkring. För mer ordning på skrivbordet sörjer en rund fördjupning vid lampfoten, där små kontorsprylar kan förvaras. Optimerad på alla sätt har designern även byggt in en USB-anslutning, så att du snabbt och enkelt kan ladda din mobil.
 • Yumi - elegant designer-LED-båglampa

  Yumi - elegant designer-LED-båglampa
  Toppmodern designer-LED-båglampa Yumi drar blickarna till sig Denna LED-båglampa av Shigeru Ban är gjord av kolfiber, som ger en garanterat hög hållfasthet och mindre brottöjning. LED-lamporna på den övre kanten ger en optimalt fördelad, behaglig belysning. Designen drar med sin puristiska form alla blickar till sig och kan utan problem integreras med alla inredningsstilar. Bågformen gör den mycket mångsidig. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Dekorativ bordslampa Giova, 32 cm

  Dekorativ bordslampa Giova, 32 cm
  Bordslampan Giova i form av en vas skapar en förtrollande atmosfär Spegelförsedd och samtidigt klassisk är denna bordslampa, som blir ett granterat blickfång i varje rum. Det inre klotet är gjort av vitt opalglas och det mittersta klotet i transparent glas. Lampans övre hälft imponerar med blåst glas med roséfärgade inneslutningar. Här möts klassiska former och innovativa idéer och smälter samman till originella konstverk.
 • Fontana Arte Equatore - LED-golvlampa krom 135 cm

  Fontana Arte Equatore - LED-golvlampa krom 135 cm
  Dimbar designgolvlampa Equatore med lysdioder LED-golvlampan Equatore är en modell av formgivarna och arkitekterna Gabriele och Oscar Buratti, som ansvarar för stora byggprojekt och designar möbler och andra inredningsföremål, till exempel armaturer. För märkestillverkaren Fontana Arte har de två designat Equatore-serien, vars namn - ekvator på tyska - bygger på en ny placering av ljuskällan. Ljuskällan i Equatore är inte placerad inuti skärmen, som man skulle kunna tro, utan i den skiva som avgränsar den halvklotformiga skärmen i botten. Det kromfärgade bandet som löper runt glaskroppen vid denna punkt påminner om ekvatorn. Lysdioderna i skivan avger ljus uppåt i skuggan å ena sidan och nedåt å andra sidan. Den upplysta skärmen och ljuset som avges nedåt skapar en illusion av att det är en vanlig golvlampa vars skärm är upplyst inifrån och som därmed också avger ljus nedåt och till resten av omgivningen. - dimmer ingår
 • Iögonfallande designerbordslampa Mano

  Iögonfallande designerbordslampa Mano
  Stor designerbordslampa i iögonfallande design Denna bordslampa från Pieto Chiesa är ett äkta blickfång. En naturtrogen hand gjord av vitt marmormjöl och harts håller fast lampan i staven och ger den sin ovanliga och lite läskiga charm. Den svarta lampskärmen är fodrad med vit PVC, vilket reflekterar ljuset och garanterar en stark belysning.
 • Designerbordslampa 2280/TRIS i vitt

  Designerbordslampa 2280/TRIS i vitt
  Designerbordslampa 2280 - en exklusiv sidobelysning med charm Bordslampan 2280 har skapats av Archivio Storico. 2280 förför med sin elegans och sätter en speciell prägel med den dubbla lampskärmen. Denna lampa skänker en lugn och varm atmosfär till varje rum och övertygar med sin tidlösa elegans. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Designer-LED-golvlampa Galerie, tre ljuskällor

  Designer-LED-golvlampa Galerie, tre ljuskällor
  Dimbar designer-golvlampa Galerie med tre ljuskällor Några saker är iögonfallande i LED-golvlampan Galeries utseende: Den står på ett massivt, gråvitt marmorblock som är nästan cylinderformat. Metallstrukturen ligger i färgområdet brunt till koppar. De tre ljuskällorna är mycket speciella till formen. De cylinderformade glasen är tillverkade av munblåst glas i fyra lager. I släckt tillstånd ser glaset vitt ut, när man tänder det är det bärnstensfärgat. Glasen hänger i ljusbruna läderremmar, så att de ser ut som en modern tolkning av en lykta eller fotogenlampa. Skapelsen av den italienska designern Federico Peri är ett uttryck för hans intresse för synergin mellan det historiska och det tidsenliga. Med sina tre diffusorer, som hänger i olika höjd, ger golvlampan en diffus rums- och områdesbelysning i modernt inredda vardagsrum, som även tål ett rustikt inslag från modellen Galerie.
 • Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 150 cm, Ø 32 cm

  Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 150 cm, Ø 32 cm
  Attraktiv golvlampa 3247 av Fontana Arte 3247 är en tidlöst vacker golvlampa med en nyans av flerskiktat glas som skapar en magisk atmosfär i varje rum. Med den integrerade dimmer kan detta perfekteras efter önskemål och den klassiska formen kombineras här på ett utmärkt sätt med snygg design. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år tack vare sina originalkollektioner. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för företagets kreativitet och den speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan lampans funktionella funktion och skapandet av en optisk anrikning för varje rum. Receptet på framgång är symbios av klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed möjliggör överskridande av kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes-produkternas individualitet.
 • FontanaArte IO Vägglampa Vit

  FontanaArte IO Vägglampa Vit
 • Modern bordslampa Pirellina 39 cm

  Modern bordslampa Pirellina 39 cm
  Dimbar bordslampa Pirellina övertygar med sin moderna form Pirellina är en modern bordslampa av pressat glas med välvd yta, vilket skapar en vacker belysningsatmosfär.. Ramen på den här lampan består av mässingsgods och är nickelöverdragen. Med den moderna designen, som påminner om en lykta, gör Pirellina till ett mycket dekorativt intryck.
 • FontanaArte Naska 1 Vit Bordslampa

  FontanaArte Naska 1 Vit Bordslampa
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arktitektlampa som är cool på kontoret såväl som i vardagsrummet och sovrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • Ädel LED-vägg- eller taklampan Bianca

  Ädel LED-vägg- eller taklampan Bianca
  Förtrollande vacker LED-vägglampa Bianca från lamptillverkaren Fontana Arte LED-vägglampan Bianca är en enkel skönhet, som man genast förälskar sig i. Den välformade lampkroppen blir ett dekorativt blickfång i varje rum. Vägglampan Bianca från lampföretaget Fontana Arte fascinerar med utsökt bearbetning och ett lyckat helhetskoncept. Utrustad med modern LED-teknik övertygar den framför allt som energieffektiv belysning och ett snyggt utseende. I strålande vitt och med utsökt vackert slöjmönster blir vägglampan av högkvalitativt, munblåst glas ett blickfång i varje rum - vare sig man monterar den i taket eller på väggen.
 • BRUCO - vägglampa i ovanlig form

  BRUCO - vägglampa i ovanlig form
  Vägglampa BRUCO från Fontana Arte Som två atomer binds de båda kulorna av handblåst, satinerat glas samman, vilket skapar ett originellt utseende. Det matta glaset gör att vägglampan strålar med ett behagligt ljus och att den kan användas överallt. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • FontanaArte Bruco Vägglampa

  FontanaArte Bruco Vägglampa
  Design:Vico Magistretti Koncept: En kul och annorlunda vägglampa i ung, fräck och nytänkande design.
 • FontanaArte Lampara Takpendel Stor

  FontanaArte Lampara Takpendel Stor
  Design: Archivio Storico Koncept: Rå takpendel som skapar kontraster på ett neutralt sätt. Lampskärmen är tillverkad i aluminium och är vitlackerad på insidan. Upphängningskabeln är av rostfritt stål.
 • Fontana Arte designerbordslampa THOR, 39 cm

  Fontana Arte designerbordslampa THOR, 39 cm
  Designerbordslampa THOR från Fontana Arte - en originell prägel i klassisk miljö Om man letar efter en stilfull accessoar för lägenheten är THOR rätt val! I bågen svingar sig lampan på ett lekfullt sätt över bordet och sprider ett diskret ljus i rummet! På så sätt är den ovanliga bordslampan inget rent belysningsföremål, utan sätter alltid originell prägel som dekorationsföremål. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • FontanaArte Fontana Bordslampa Liten

  FontanaArte Fontana Bordslampa Liten
  Design: Max Ingrand Koncept: En bestseller från FontanaArte som har visat sig aldrig bli omodern. En riktig klassiker designad 1954. Lägg märke till att där är ljus både i basen och i skärmen. Lampfoten är vitlackerad metall medans skärmen och kroppen är blåst glas.
 • FontanaArte Nasketta Vägglampa Krom

  FontanaArte Nasketta Vägglampa Krom
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arkitektlampa som passar utmärkt som nattlampa i sovrummet eller som läslampa i vardagsrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • FontanaArte Falena Bordslampa

  FontanaArte Falena Bordslampa
  Design: Alvaro Siza Koncept: FontanaArte Falena är en helt unik bordslampa. Den kan rotera 360 grader vilket gör den praktisk i många olika situationer. Skärmen är i aluminium, lampställningen är i krombelagd metall och foten är i polerat glas. Lampan levereras med transformator med stömbrytare på sladden. Strömbrytaren på sladden kan fördubbla ljusintensiteten.
 • FontanaArte Thor Bordslampa Opal Glas Stor

  FontanaArte Thor Bordslampa Opal Glas Stor
  Design: Luciano Pagani Koncept: En fin bordslampa från FontanaArte . En lampa i unik design som skapar stil och stämning. Lampan är i matt vitt opalglas stående på en metallram.
 • FontanaArte Fontana Bordslampa Stor

  FontanaArte Fontana Bordslampa Stor
  Design: Max Ingrand Koncept: En bestseller från FontanaArte som har visat sig aldrig bli omodern. En riktig klassiker designad 1954. Lägg märke till att där är ljus både i basen och i skärmen. Lampfoten är vitlackerad metall medans skärmen och kroppen är blåst glas.
 • FontanaArte Thor Bordslampa Opal Glas Liten

  FontanaArte Thor Bordslampa Opal Glas Liten
  Design: Luciano Pagani Koncept: En fin bordslampa från FontanaArte . En lampa i unik design som skapar stil och stämning. Lampan är i matt vitt opalglas stående på en metallram.
 • FontanaArte Naska 1 Bordslampa Krom

  FontanaArte Naska 1 Bordslampa Krom
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arktitektlampa som är cool på kontoret såväl som i vardagsrummet och sovrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • FontanaArte Naska 1 Svart Bordslampa

  FontanaArte Naska 1 Svart Bordslampa
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arktitektlampa som är cool på kontoret såväl som i vardagsrummet och sovrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • FontanaArte Falena Vägglampa

  FontanaArte Falena Vägglampa
  Design: Alvaro Siza Koncept: Väldigt enkel och stilren vägglampa, perfekt som nattlampa eller läslampa. Den ger riktigt behagligt läsljus och är en lampa man inte kan undvara när man först har monterat den i sovrummet. Lampan har krombelagd metallställning och lampskärm i aluminium.
 • FontanaArte Fontana Bordslampa Mellan

  FontanaArte Fontana Bordslampa Mellan
  Design: Max Ingrand Koncept: En bestseller från FontanaArte som har visat sig aldrig bli omodern. En riktig klassiker designad 1954. Lägg märke till att där är ljus både i basen och i skärmen. Lampfoten är vitlackerad metall medans skärmen och kroppen är blåst glas.
 • FontanaArte Flúte 1 - Magnum Takpendel

  FontanaArte Flúte 1 - Magnum Takpendel
  Design: Franco Raggi Koncept: Flúte är en populär takpendel från FontanaArte som är tillverkad i en snygg kombination av glas och krombelagd aluminium. Flúte är designad så att ljuset blir reflekterat i glaskäglan vilket ger en koncentrerad belysning nedåt. Den inre lampskärmen är tillverkad i krombelagd aluminium och den yttre är i klart glas.
 • FontanaArte Passion Bordslampa Mellan

  FontanaArte Passion Bordslampa Mellan
  Design: Studio Beretta Koncept: Passion är en helt klart en klassiker från FontanaArte . Passion bordslampan är enkel och samtidigt elegant. En rigtigt stilig lampa som naturligt finner sin plats i rummet.
 • FontanaArte Bis Bordslampa Svart

  FontanaArte Bis Bordslampa Svart
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren lampe från italienska FontanaArte . Lampan har snygg design och avger ett behagligt ljus. Den övre lampskärmen är i vitt opalglas med en sandblåst insida. Nedre lampskärmen är i frostat vitt glas. Lampställningen är av polerad mässing.
 • FontanaArte Naska 1 Vägglampa Krom

  FontanaArte Naska 1 Vägglampa Krom
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arkitektlampa som passar utmärkt som nattlampa i sovrummet eller som läslampa i vardagsrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • FontanaArte Naska 1 Vit Vägglampa

  FontanaArte Naska 1 Vit Vägglampa
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren och snygg arkitektlampa som passar utmärkt som nattlampa i sovrummet eller som läslampa i vardagsrummet. Välj mellan aluminium, vit, svart och krom.
 • FontanaArte Passion Bordslampa Liten

  FontanaArte Passion Bordslampa Liten
  Design: Studio Beretta Koncept: Passion är en helt klart en klassiker från FontanaArte . Passion bordslampan är enkel och samtidigt elegant. En rigtigt stilig lampa som naturligt finner sin plats i rummet.
 • FontanaArte Tris Bordslampa Vit

  FontanaArte Tris Bordslampa Vit
  Design: Archivio Storico Koncept: Stilren lampe från italienska FontanaArte . Lampan har snygg design och avger ett behagligt ljus. Den övre lampskärmen är i vitt opalglas med en sandblåst insida. Nedre lampskärmen är i frostat vitt glas. Lampställningen är av polerad mässing.
 • Underbar bordslampa UOVO 27 cm

  Underbar bordslampa UOVO 27 cm
  UOVO - en bordslampa från Fontana Arte av vitt satinerat glas UOVO är en oval bordslampa som skapar en hemtrevlig atmosfär och ser bra ut i alla vardagsrum. Tack vare sitt diskreta, vita utseende kan den användas överallt där den står i kontrast till färgade resp. mörka inredningsföremål. Eftersom lampan är utrustad med en dimmer kan lyskraften ställas in enligt behov, vilket skapar optimala belysningsförhållande. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Modern LED-vägglampa Flex

  Modern LED-vägglampa Flex
  Modern LED-vägglampa Flex i vitt Med sitt minimalistiska utseende passar LED-vägglampan Flex idealiskt i moderna vardagsrum. Konformad och lackerad i mattvitt skapar den en dekorativ touche. De båda LED-lamporna, som täcks av stommen, utstrålar varmvitt ljus på väggen. Den platta formen av gjuten aluminium har en lätt böj i mitten, så att utseendet tillför ännu mer i rummet. Designern Karim Rashid har inspirerats av rymdfärder när han gav sin kreation det futuristiska utseendet.
 • Fontana Arte Luminator LED-golvlampa, nickel

  Fontana Arte Luminator LED-golvlampa, nickel
  Luminator LED-golvlampa - tidlös design och effektiv omgivningsbelysning Denna ljusdispenser är en pionjär inom modern indirekt belysning med hjälp av taklampor. Konceptet utvecklades av den italienska inredningsdesignern Pietro Chiesa (1892-1948) och presenterades redan 1932. Chiesa var en av medgrundarna och konstnärlig ledare för det italienska företaget FontanaArte, som fortfarande tillverkar Luminator. Luminator är också gjord för dagens moderna inredning; designen med det smala, runda stativet, som bildar en öppen kon i toppen, är tydlig och reducerad till det väsentliga. Dessutom är den borstade nickelfinishen också helt modern. Varmvita lysdioder är integrerade i konens bas, vars ljus enbart sänds uppåt och indirekt belyser rummet via taket. Med brytaren kan golvlampan inte bara aktiveras och avaktiveras, den fungerar också som dimmer.
 • Designerbordslampa FONTANA, 34 cm

  Designerbordslampa FONTANA, 34 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana Arte FONTANA är en idealisk bordslampa om man letar efter en behaglig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinerat glas är denna lampa ett attraktivt belysningsföremål som trots det inte är påträngande, utan passar perfekt in i rummet och som är underbar att kombinera med starka färger. Extra snygg är den atypiskt bulliga underdelen som precis som lampskärmen kan lysas upp och med hjälp av dubbelkopplingen är flera inställningar möjliga. Nätkabel och strömbrytare är svarta. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, vit

  Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, vit
  Vägglampa CORRUBEDO i fyrkantig utformning från Fontana Arte Strikta geometriska linjer karakteriserar denna vägglampa, som beroende på montering strålar nedåt eller uppåt. Framsidan består av en list som är vitlackerad eller imponerar med speglar. Skärmarna på sidorna är vita, vilket ger en harmonisk ljusfördelning. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.
 • Designerbordslampa 2280/BIS i svart

  Designerbordslampa 2280/BIS i svart
  Designerbordslampa 2280 - en exklusiv sidobelysning med charm Bordslampan 2280 har skapats av Archivio Storico. 2280 förför med sin elegans och sätter en speciell prägel med den dubbla lampskärmen. Denna lampa skänker en lugn och varm atmosfär till varje rum och övertygar med sin tidlösa elegans. Fontana Arte har tillverkat lampor sedan 1932 och deras kollektioner har sedan dess älskats av en hel värld. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan firman, arkitekterna och designerna är principen bakom företagets kreativitet och speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en jämvikt mellan en funktionell lampa och ett estetiskt prydnadsföremål för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen av klassiska designideal och moderna gestaltningselement, som återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och en förmåga att uppfylla kommersiella behov. Talrika utmärkelser befäster individualiteten i Fontana Artes produkter.