Fontana Arte lampor

Gio Ponti arbetade som arkitekt på 1930-talet och grundade 1932 varumärket Fontana Arte. Genomgående inslag i lampdesignen är skönhet, teknik och funktion. De har vunnit många priser genom åren för sin belysning som till exempel pendeln Aurea och golvlampan Vertigo.

Ett mål för Fontana Arte är att varje lampa ska ha både en funktion och vara ett estetiskt föremål i rummet. Kreativ design värdesätts och det återspeglas i deras aktuella utbud av lampor här.

Aktuella lampor från Fontana Arte

 • Fontana Arte Designer-LED-golvlampa Galerie, en ljuskälla

  Fontana Arte Designer-LED-golvlampa Galerie, en ljuskälla
  Designer LED-golvlampa Galerie: ljuskällan kan hängas på olika höjder LED-golvlampan Galerie från den italienska designern Federico Peri kännetecknas av flera speciella egenskaper. Det mest iögonfallande är naturligtvis de optiska höjdpunkterna: Golvlampans bas består av ett massivt marmorblock med rund bas. Stången har en matt kopparbrun nyans och ger möjlighet att hänga glasskärmen med lysdioderna på två olika höjder. Detta möjliggörs av en annan visuellt slående funktion, nämligen den bruna läderremmen, som är placerad som en hängare på glasskärmen. Eftersom lampan kan justeras i höjdled är den lämplig som läslampa bredvid soffan eller en fåtölj. Därmed kan ljuskällan användas på ett riktat sätt.   Glasskärmen kännetecknas av att den är munblåst och har en fyrfaldig överlagring. När glaset är släckt är det vitt, när det är tänt är det bärnstensfärgat. Glasskärmen påminner om antika oljelampor, både funktionellt och genom sitt sätt att hänga. - dimmer ingår
 • Fontana Arte Designer-taklampa Pinecone i glas

  Fontana Arte Designer-taklampa Pinecone i glas
  Munblåst glasskärm designad av Paola Navone: Pinecone pendellampa Denna imponerande pendellampa, skapad av designern Paola Navone och kallad "Pinecone", har ett talande namn. Dess form och struktur liknar verkligen en tallkotte. Denna speciella form har skapats genom tillverkningsprocessen, där den heta glasmassan blåses in i en prefabricerad galvaniserad nätkorg. Glaset expanderar i mellanrummen, men hålls tillbaka på de ställen där metallstagen är placerade. Hantverk och design - såväl teknisk som hantverksmässig expertis utmärker designpendellampan Pinecone, som har utvecklats av den italienska arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välrenommerade priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award.
 • Fontana Arte Imponerande ljuskrona Chandelier, svart

  Fontana Arte Imponerande ljuskrona Chandelier, svart
  Klassiskt värdig ljuskrona Ljuskrona fängslar med sitt enkla utseendeChandelier - en värdefull, tidlös ljuskrona som inte är föremål för några modetrender och som kommer att fortsätta att vara erkänd i framtiden. Med stil, elegans och strålande belysning gör den sin omgivning till en fröjd. Redan den konstfullt smidda ramen påminner om slott, palats eller katedraler. Denna ljuskrona belyses av totalt 19 lampor och skapar ett fantastiskt vackert ljus. När man betraktar de enskilda delarna av denna armatur var för sig ser de ut som en fläkt av ingenting, men tillsammans skapar de en mycket elegant ljuskälla.
 • Fontana Arte Designer-hänglampa Setareh med LED-lampor, guld

  Fontana Arte Designer-hänglampa Setareh med LED-lampor, guld
  Graciös trådstruktur i guld: LED-pendellampa Setareh med munblåsta glasPendellampan Setareh har designats av den italienska designern Francesco Librizzi, som driver sin egen arkitektur- och inredningsstudio i Milano. Tanken bakom designen av Setareh är att ge form åt ljuset, att ge det en kropp. Detta har gjorts på ett mycket graciöst sätt i Setareh. De tre ljuskällorna i form av mattvita, munblåsta glassfärer sitter i mitten av en mycket rak, burliknande ram i glänsande guld. Det vita glaset garanterar en bländfri och jämn ljusfördelning. LED-lamporna inuti kan dimmas externt (dimmer ingår ej). Sammantaget ger kompositionen av vitt glas och guldglänsande stång ett mycket lätt intryck, vilket gör att hela pendellampan mer eller mindre svävar i rummet.
 • Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, röd

  Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, röd
  Hänglampa Pangen i retrolookHänglampan Pangen kombinerar formen från 60-talets retrostil, som har varit etablerad i årtionden, med funktionaliteten hos en böjd, vidöppen lampskärm. Redan lampskärmens form bestämmer utseendet, som kommer till sin rätt i satinytor. Modellen designades redan 1961, vid den tiden var Fontana Arte-tillverkningen ofta representerad på första plats i internationella designtävlingar. Användningen av polykarbonat och aluminium säkerställer en bred absorption av ljus, så att en stor del av det kan ha effekt i stora delar av rummet. Den är 20 cm hög och 60 cm i diameter. Upphängningen på 300 cm gör den idealisk som matsalslampa. Den kan också användas som en funktionell rumsarmatur i mötesrum. Med hjälp av en extra dimmer kan armaturen också anpassas till förhållandena i rummet. Tillverkad enligt riktlinjerna för skyddsklass IP20.
 • Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 16 cm

  Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 16 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana ArteEn sfär av vitt, blåst glas och en halvkula av samma material placerad ovanpå - en enkel form som ändå inte saknar sin effekt. Denna bordslampa, som designades av Sergio Asti, lyser med en mjuk lyster och är mycket mer än bara ett belysningselement. Eftersom lampan finns i 5 andra storlekar är det möjligt att kombinera olika storlekar eller till och med flera lampor i samma storlek för att skapa ett mycket individuellt utseende.Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan har haft internationell popularitet i flera år med sina ursprungliga kollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, vit

  Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, vit
  Hänglampa Pangen i retrolookHänglampan Pangen kombinerar formen från 60-talets retrostil, som har varit etablerad i årtionden, med funktionaliteten hos en böjd, vidöppen lampskärm. Redan lampskärmens form bestämmer utseendet, som kommer till sin rätt i satinytor. Modellen designades redan 1961, vid den tiden var Fontana Arte-tillverkningen ofta representerad på första plats i internationella designtävlingar. Användningen av polykarbonat och aluminium säkerställer en bred absorption av ljus, så att en stor del av det kan ha effekt i stora delar av rummet. Den är 20 cm hög och 60 cm i diameter. Upphängningen på 300 cm gör den idealisk som matsalslampa. Den kan också användas som en funktionell rumsarmatur i mötesrum. Med hjälp av en extra dimmer kan armaturen också anpassas till förhållandena i rummet. Tillverkad enligt riktlinjerna för skyddsklass IP20.
 • Fontana Arte Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas

  Fontana Arte Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas
  Pinecone pendellampa med skärm av munblåst glas - designad av Paola NavoneEnastående design och den bästa kvaliteten på material och utförande kännetecknar Pinecone designpendellampa, som tillverkades för hand och utvecklades av designern och arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välkända priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award. Pendellampan med det talande namnet Pinecone liknar verkligen en tallkotte när det gäller design. Denna ytstruktur och form uppnås genom en speciell tillverkningsprocess där glasbubblan blåses direkt in i metallkorgen. I processen expanderar glaset ytterligare utåt mellan de galvaniserade metallstagen.
 • Fontana Arte Högkvalitativ LED-vägglampa Riga

  Fontana Arte Högkvalitativ LED-vägglampa Riga
  Riga - diskret designad LED-vägglampa En vitlackerad metallram och en sandblästrad, härdad glasskärm - det är de komponenter som utgör Riga LED-vägglampa. Den har designats av den välkände designern Paolo Zani och övertygar med sitt enkla och linjära utseende. Med sitt ljusflöde riktat uppåt och nedåt på båda sidor skapar den en mysig atmosfär. Indirekt och utan att blända reflekteras ljuset försiktigt över väggen. Detta gör Riga idealisk som accentbelysning i vardagsrummet eller sovrummet.
 • Fontana Arte Speglande hänglampa GLOBO DI LUCE 30 cm

  Fontana Arte Speglande hänglampa GLOBO DI LUCE 30 cm
  Munblåst pendellampa GLOBO DI LUCE med 60 Watt glödlampaI förgrunden på pendellampan GLOBO DI LUCE finns den utåtriktade looken, som domineras av den reflekterande ytan. Den är varken kvadratisk, rektangulär eller särskilt vågformad, utan har formen av en sfär. Även om ytan antyder att aluminium har använts, är GLOBO DI LUCE-pendellampan helt tillverkad av munblåst glas. Silverkänslan kommer från en speciell ytförädling som liknar aluminium och som lovar att vara mycket diskret i rummet. Inuti kroppen finns en 60 Watt kraftfull ljuskälla, som har en nedåtgående effekt via en liten del gjord av transparent glas. Beroende på vilken tid på dagen eller natten det är har stommens reflekterande yta en effekt. Särskilt i små rum kan en effekt skapas med ytterligare armaturer. Armaturen har tillverkats enligt principerna för IP20-skydd. Tack vare den mjuka ljusåtergivningen lämpar den sig även som rumsavdelare i större, långsträckta rum eller som korridorbelysning. Roberto Menghi har som designer skapat en mycket funktionell och på alla sätt unik produkt, som fungerar helt i stil med Fontana Arte.
 • Fontana Arte Högkvalitativ designer-LED-bordslampa Volee

  Fontana Arte Högkvalitativ designer-LED-bordslampa Volee
  Graciös LED-bordslampa Volee från Fontana ArteLED-bordslampan Volee består av två högkvalitativa extruderade aluminiumstänger som är sammankopplade med en led. Detta gör den flexibel i sin inriktning. Vid lamphuvudet kan den dimmas via en touchsensor och tändas och släckas med en sensor på undersidan av lamphuvudet med bara en handrörelse. Tack vare den integrerade timerfunktionen stängs Volee av automatiskt efter 5 timmar. Med ytterligare en handrörelse återgår den till den senast inställda ljusstyrkan när den tänds igen. Detta möjliggörs av den inbyggda minnesfunktionen.
 • Fontana Arte Dekorativ bordslampa Giova, 50 cm

  Fontana Arte Dekorativ bordslampa Giova, 50 cm
  Bordslampan Giova i form av en vas skapar en förtrollande atmosfär Spegelförsedd och samtidigt klassisk är denna bordslampa, som blir ett granterat blickfång i varje rum. Det inre klotet är gjort av vitt opalglas och det mittersta klotet i transparent glas. Lampans övre hälft imponrerar med blåst glas med roséfärgade inneslutningar. Här möts klassiska former och innovativa idéer och smälter samman till originella konstverk.
 • Fontana Arte Designerhänglampa GLOBO DI LUCE - 20 cm

  Fontana Arte Designerhänglampa GLOBO DI LUCE - 20 cm
  Engagerande pendellampa GLOBO DI LUCE med 20 cm diameterPendellampan GLOBO DI LUCE kombinerar en imponerande, uttrycksfull design med funktionaliteten hos en 40 Watt PAR60-lampa i sockel E14. Dess form motsvarar en sfär, men en liten del av lampskärmen sticker ut i den nedre änden. Denna är helt innesluten i föremålet, och dess yttre struktur visar sig vara munblåst glas. Detta behandlades med en silverfärg i detaljerade produktionssteg, så att det ser ut som en metallisk yta. Detta reflekterar och förvränger rummets struktur, vilket har en intressant effekt särskilt under dagen. Med en diameter på 20 cm och en höjd på 19 cm är pendellampan relativt kvadratisk, även om den sfäriska lampskärmen ser allt annat än kompakt ut. Som ett tecken på individualitet, produktivitet och designkonst övertygar den i praktiskt taget varje vardagsrum. Designern Roberto Menghi skapade detta objekt för den aktuella kollektionen från Fontana Arte. Ett italienskt mästarföretag med en produktionshistoria som började 1932 och som fört med sig många utmärkelser och priser. Tillverkad i skyddsklass IP20.
 • Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 40 cm

  Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 40 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana ArteEn sfär av vitt, blåst glas och en halvkula av samma material placerad ovanpå - en enkel form som ändå inte saknar sin effekt. Denna bordslampa, som designades av Sergio Asti, lyser med en mjuk lyster och är mycket mer än bara ett belysningselement. Eftersom lampan finns i 5 andra storlekar är det möjligt att kombinera olika storlekar eller till och med flera lampor i samma storlek för att skapa ett mycket individuellt utseende.Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och har redan haft internationell popularitet i flera år med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Effektfull designgolvlampa PRIMA SIGNORA

  Fontana Arte Effektfull designgolvlampa PRIMA SIGNORA
  Elegant golvlampa PRIMA SIGNORA med ädel kromyta Golvlampan PRIMA SIGNORA kännetecknas av en kompakt, om än individuell form. Den kännetecknas av en trebent bas som blir bredare nedåt och har en kromfärgad yta. Ovanpå den tronar en sfärisk lampskärm, som består av en vit accentuerad glasskärm. Skärmens diameter är 50 cm, så att lampans form ger en bred, utrymmeskrävande aura. Med en höjd på 180 cm tar PRIMA SIGNORA golvlampa upp stora delar av rummet utan att ge ifrån sig för mycket bländande ljus. Blandningen av två aspekter, som skiljer sig från varandra i form och form, ger en speciell kontrast. Å ena sidan finns basen, som bestäms av strävorna som löper uppåt på vissa punkter, och å andra sidan finns lampskärmen, som saknar ornament eller någon särskild finish. Modellen har designats av Daniela Puppa och ingår i den aktuella kollektionen hos den välkända tillverkaren av hemmabelysning, Fontana Arte. I E27-sockeln används en 205 Watt intensiv glödlampa. Men även energispar- och LED-lampor kan användas. En speciell egenskap är dimmerfunktionen, som är installerad som standard. Detta gör att ljusintensiteten kan ändras och justeras efter förhållandena i rummet. Golvlampan PRIMA SIGNORA är dock unik tack vare den munblåsta lampskärmen, som ger en individuell ljuseffekt. Tillverkad i enlighet med riktlinjerna för skyddsklass IP20 och skyddsklass II. Den ingår i kollektionen från Fontana Arte, en tillverkare med högsta standard som har producerat sedan 1932. Klassiska aspekter som är viktiga för funktionen kombineras med moderna, delvis motsägelsefulla designelement. Resultatet är ett universellt användbart objekt som redan kombinerar design och inredning. Den bländfria ljusåtergivningen garanterar tillräckligt ljus även i de bakre delarna av ett rum. Beläggningen på den belysta sfären säkerställer dock även i närområdet en omfattande, men inte störande eller bländande ljuseffekt. Golvlampan PRIMA SIGNORA ingår i den aktuella kollektionen och är helt i linje med husets tradition. En hög grad av frihet och kombinationen av moderna tekniker är grunden för den innovativa kreativiteten hos denna flerfaldigt prisbelönta tillverkare.
 • Fontana Arte Designer-bordslampa Pinecone av mjölkglas

  Fontana Arte Designer-bordslampa Pinecone av mjölkglas
  Handgjord designbordslampa Pinecone - designad av Paola Navone Med sin extraordinära design är Pinecone bordslampa alltid och överallt centrum för uppmärksamheten. Tekniskt övertygar den med en dimmer som är integrerad i kabeln (både kabel och dimmer är transparenta), så att ljusstyrkan kan regleras individuellt. Armaturens namn, Pinecone, är kopplat till armaturens design, eftersom den verkligen påminner om en tallkotte. Tillverkningen av Pinecone är också utsökt och bör nämnas. Den är handgjord i Italien enligt den gamla glasblåsningskonsten. I processen blåses glaset in i den prefabricerade, galvaniserade metallramen. Där metallstagen är placerade förhindras glaset från att expandera ytterligare, medan det kan fortsätta att veckla ut sig utåt genom springorna. Tillverkningen för hand gör varje Pinecone-lampa till ett mästerligt unikat.
 • Fontana Arte Designer-bordslampa Bianca av glas, 50 cm

  Fontana Arte Designer-bordslampa Bianca av glas, 50 cm
  Handgjord bordslampa Bianca kan även användas som golvlampaBianca är en modell av den svenske designern Matti Klenell, som har gjort sig ett namn främst som glaskonstnär. Glas är också huvudkomponenten i denna bords- och golvlampa. Den välformade, nästan sfäriska kroppen består av massivblåst glas, som skurits på bandet och sedan doppats i syra, vilket skapar den typiska silkeslena effekten hos glaset. Att blåsa glas med en så stor diameter, som är fallet med denna modell, kräver enorma färdigheter och talanger, eftersom det enligt gammal venetiansk tradition inte finns några hjälpverktyg. Glasblåsaren kan enbart förlita sig på sin hantverksskicklighet och lungkraft. Glasets yta har en lätt struktur som påminner om spår i nyfallen snö. Tack vare glasets beskaffenhet är ljuseffekten inte bara bländfri, utan också särskilt mysig och hemtrevlig. Den integrerade dimmern, som är integrerad i den transparenta kabeln, bidrar också till mysfaktorn. Tack vare sin storlek kan Bianca användas som bords- eller golvlampa.
 • Fontana Arte designerbordslampa THOR, 33 cm

  Fontana Arte designerbordslampa THOR, 33 cm
  Designbordslampa THOR från Fontana Arte - en originell accent i en klassisk atmosfärOm du letar efter ett elegant tillbehör till ditt hem, då är Thor precis vad du behöver! I en båge svänger lampan lekfullt över bordet och ger diskret ljus i rummet! Denna ovanliga bordslampa är alltså inte ett rent belysningsobjekt, utan sätter en originell accent som ett dekorativt föremål i alla fall.Fontana Arte är en belysningsfabrik som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Filigran LED-bordslampa Setareh, krom - vit

  Fontana Arte Filigran LED-bordslampa Setareh, krom - vit
  Italiensk design: LED-bordslampa Setareh av Francesco LibrizziBordslampan Setareh av den sicilianska formgivaren Francesco Librizzi är mycket skör och filigran. Inom den fina kromramen ser den mattvita, munblåsta glaskulan nästan ut att sväva. Glaskulan är utrustad med varmvita LED-lampor som kan dimmas. Den vita metallskärmen ger den annars mycket moderna och experimentella bordslampan en klassisk touch. Setareh är extravagant, men ändå inte påträngande, och berikar atmosfären i vardagsrummet, foajén eller hallen.
 • Fontana Arte Apex - elegant LED-vägglampa

  Fontana Arte Apex - elegant LED-vägglampa
  Smal designer LED-vägglampa Apex LED-vägglampan Apex är ett mästerverk av designern Karim Rashid. Med sin långsträckta och formellt återhållsamma form passar den perfekt in i interiören utan att dominera den för mycket. Linjär, ljuset kastas indirekt på väggen i en hisnande glöd. Tack vare den inbyggda LED-remsan kan användaren fritt välja i vilken riktning armaturen ska monteras - horisontellt eller vertikalt. Den kan monteras både på väggen och i taket.
 • Fontana Arte - LED-bordslampa Bianca

  Fontana Arte - LED-bordslampa Bianca
  Munblåst LED-bordslampa Bianca i ett charmigt utseendeBordslampan Bianca är en design av designern Matti Klenell och produceras av tillverkaren Fontana Arte. Lampan är välformad och har en lätt satinfinish som ger en hisnande ljusatmosfär. Ljuset kommer diffust från insidan av den ovalformade glaskroppen och sänker ner rummet i en underbar atmosfär. Designen avrundas av en oförglömlig struktur som påminner lite om fotspår i snön. Bordslampan i diskret vitt passar både i det moderna vardagsrummet och för olika objekt inom den kommersiella sektorn. Endast de finaste materialen av högsta kvalitet har använts för tillverkningen. LED-lamporna, som redan är installerade, har en lång livslängd med en drifttid på upp till 30 000 timmar. Ljusintensiteten kan regleras med hjälp av dimmern som är diskret inbyggd i kabeln.
 • Fontana Arte Underbar bordslampa UOVO 18 cm

  Fontana Arte Underbar bordslampa UOVO 18 cm
  Diskret UOVO bordslampa med oval formBordslampan UOVO har en omedelbar effekt på och i rummet, eftersom den bekvämt gör det utan anslutningselement eller ett stativ. Det är snarare en armatur och ett stativ i ett, den har en oval form och är formad i den nedre änden för att kunna stå. Allt som allt ger den en effektiv, eftersom intensiv varmvit belysning. Med en höjd på 28 cm och en diameter på 18 cm är den tillräckligt stor men samtidigt kompakt för att kunna placeras i rum av olika storlek. En 40 Watt glödlampa med E27-sockel ingår. Energispar- eller LED-lampor kan dock också användas. Detta möjliggör energieffektiv användning. Den är också idealisk för användning som ett dekorativt föremål inom den kommersiella sektorn. Ansvarig är designern Archivio Storico, som förde in denna modell i samlingen hos den välkända tillverkaren Fontana Arte. Tillverkad i skyddsklass IP20 och skyddsklass II.
 • Fontana Arte Innovativ LED-bordslampa Volee

  Fontana Arte Innovativ LED-bordslampa Volee
  Unik LED-bordslampa Volee med dimbara LED-moduler och en flexibel svängfunktionLED-bordslampan Volee från Fontana Arte kan tändas och släckas med en enkel handrörelse. Tack vare en svängbar arm och ett flexibelt justerbart armaturhuvud möjliggörs en optimal grund för trevligt arbete. Designern Odo Fioravanti har inte bara utrustat armaturen med många funktioner utan även lagt vikt vid en modern design. En sensor på armaturhuvudets yta möjliggör dimning i tre steg (40 %, 60 %, 100 %). Den praktiska timerfunktionen ser till att armaturen stängs av automatiskt efter 5 timmar. För att återaktivera armaturen behöver du bara föra handen under sensorn så växlar den till det senast valda ljusstyrkeläget. Den inbyggda LED-modulen ger en diffus och varmvit belysning av bordsytan tack vare satindiffusorn.
 • Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, svart

  Fontana Arte Pangen - retro hänglampa, svart
  Hänglampa Pangen i retrolookHänglampan Pangen kombinerar formen från 60-talets retrostil, som har varit etablerad i årtionden, med funktionaliteten hos en böjd, vidöppen lampskärm. Redan lampskärmens form bestämmer utseendet, som kommer till sin rätt i satinytor. Modellen designades redan 1961, vid den tiden var Fontana Arte-tillverkningen ofta representerad på första plats i internationella designtävlingar. Användningen av polykarbonat och aluminium säkerställer en bred absorption av ljus, så att en stor del av det kan ha effekt i stora delar av rummet. Den är 20 cm hög och 60 cm i diameter. Upphängningen på 300 cm gör den idealisk som matsalslampa. Den kan också användas som en funktionell rumsarmatur i mötesrum. Med hjälp av en extra dimmer kan armaturen också anpassas till förhållandena i rummet. Tillverkad enligt riktlinjerna för skyddsklass IP20.
 • Fontana Arte Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, med speglar

  Fontana Arte Attraktiv vägglampa CORRUBEDO, med speglar
  Vägglampa CORRUBEDO i rektangulär form från Fontana ArteStrikta geometriska linjer kännetecknar denna vägglampa, som avger sitt ljus nedåt eller uppåt beroende på montering. Fronten består av en skärm som antingen är vitlackerad eller har en imponerande spegeloptik. Skärmarna på sidorna är satinerade, vilket garanterar en harmonisk ljusfördelning.Fontana Arte är en armaturtillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan i flera år har haft internationell popularitet med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Yumi - elegant designer-LED-båglampa

  Fontana Arte Yumi - elegant designer-LED-båglampa
  Intressant LED-båglampa Yumi med 18 Watt ljuskällaOlik allt annat som man har sett tidigare, visar LED-båglampan Yumi sin fulla strålglans särskilt i mörkare rum. Den är 230 cm hög och har en utkragning på 210 cm. Därmed har den de mått som krävs för att vara effektiv även i större rum med djupa skriv- eller mötesbord. Den står stabilt på en bas med en diameter på 50 cm, vilket gör den lämplig att integrera nästan var som helst. Den är genomgående tillverkad av metall, men designern Shigeru Ban kombinerar här kolfiberns möjligheter. På så sätt kan båglampans extremt tunna men samtidigt flexibla struktur förverkligas. I dess ände är lysdioder med en total effekt på 18 watt integrerade, vilket möjliggör en omfattande spridning av ljuset. Enbart färgen gör att en kombination med olika inredningsstilar är tänkbar. Den ingår i kollektionen från den italienska tillverkaren Fontana Arte. Sedan början av 1930-talet har företaget utvecklat och tillverkat högkvalitativa, hållbara och tidlöst eleganta vardagsrumslampor för alla ändamål.
 • Fontana Arte Vit-gyllene LED-hänglampa Setareh

  Fontana Arte Vit-gyllene LED-hänglampa Setareh
  Puristisk designer LED-pendellampa Setareh i guld och vitt LED-pendellampan Setareh är stilren och graciös, där kombinationen av de finaste materialen och det bästa utförandet resulterar i en förstklassig slutprodukt. Den mattvita, handblåsta glaskupan rymmer de varmvita LED-lamporna, som kan dimmas med en extern dimmer. De ger också en bländfri belysning av området nedanför samt den omedelbara omgivningen. En vit metallskiva representerar den moderna, puristiska versionen av en lampskärm. Den trendiga cage-looken antyds av den fina kopplingen, i vars mitt glasklotet bokstavligen verkar flyta. Setareh-modellen designades av den italienska designern Francesco Librizzi.
 • Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 53 cm

  Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 53 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana ArteFONTANA är en perfekt bordslampa för mysig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinglas är lampan ett attraktivt belysningsobjekt som ändå inte verkar påträngande, utan passar perfekt in i rummet och kan kombineras underbart med starka färger. Den otypiskt böjda nedre delen är särskilt vacker att se på och kan belysas precis som lampskärmen, och den dubbla strömbrytaren möjliggör variabla inställningar. Nätkabel och strömbrytare är svarta.Fontana Arte är en lamptillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan i flera år har varit internationellt populär med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte LED-bordslampa Equatore i koppar, 60 cm

  Fontana Arte LED-bordslampa Equatore i koppar, 60 cm
  Design av Gabriele och Oscar Buratti: Equatore LED bordslampaDe två arkitekterna Gabriele och Oscar Buratti designar möbler och inredningsdetaljer, t.ex. armaturer, och leder dessutom stora byggprojekt. Lampserien Equatore är en design som de har utvecklat för varumärkestillverkaren Fontana Arte. Namnet Equatore är tänkt att symboliskt återspegla placeringen av ljuskällan i denna bordslampa, som vid första anblicken ser mycket klassisk ut. Ljuskällan är inte placerad inuti skärmen, vilket är fallet med de flesta bordslampor, utan den stänger av skärmen nedtill. Om den halvklotformade skärmen vore ett jordklot skulle den belysta skivan befinna sig ungefär på ekvatorns höjd. Eftersom denna LED-skiva avger ljus både uppåt och nedåt, märks det inte vid första anblicken att en okonventionell typ av belysning valdes för denna armaturmodell. För att kunna tillgodose personliga behov av olika ljusstyrka är bordslampan Equatore utrustad med en dimmer som möjliggör individuell reglering av ljusstyrkan.
 • Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 28 cm

  Fontana Arte Utsökt bordslampa DARUMA 28 cm
  Daruma - en tidlöst vacker designklassiker från Fontana ArteEn sfär av vitt, blåst glas och en halvkula av samma material placerad ovanpå - en enkel form som ändå inte saknar sin effekt. Denna bordslampa, som designades av Sergio Asti, lyser med en mjuk lyster och är mycket mer än bara ett belysningselement. Eftersom lampan finns i 5 andra storlekar är det möjligt att kombinera olika storlekar eller till och med flera lampor i samma storlek för att skapa ett mycket individuellt utseende.Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan har haft internationell popularitet i flera år med sina ursprungliga kollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 78 cm

  Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 78 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana ArteFONTANA är en perfekt bordslampa för mysig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinglas är lampan ett attraktivt belysningsobjekt som ändå inte verkar påträngande, utan passar perfekt in i rummet och kan kombineras underbart med starka färger. Den otypiskt böjda nedre delen är särskilt vacker att se på och kan belysas precis som lampskärmen, och den dubbla strömbrytaren möjliggör variabla inställningar. Nätkabel och strömbrytare är svarta.Fontana Arte är en lamptillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan i flera år har varit internationellt populär med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Designer-vägglampa Galerie med LED-lampor

  Fontana Arte Designer-vägglampa Galerie med LED-lampor
  Med marmorfäste: LED-vägglampa Galerie av designern Federico PeriVägglampan Galerie kombinerar fyra olika material: marmor, metall, glas och läder. Denna blandning står för ett intressant utseende, som kompletteras av kvaliteten och bearbetningen av materialen. Diffusorglaset är munblåst och fyrfaldigt överdraget. När glaset är påslaget är det bärnstensfärgat, när det är avstängt är det vitt. Den ljusbruna läderremmen, som håller glaset på väggfästet, fyller inte bara ett praktiskt syfte utan är även dekorativ. Ljuskällans form och typ av upphängning påminner dessutom om antika oljelampor eller lyktor - naturligtvis tolkade på ett mycket modernt sätt. Synergin mellan det historiska och det moderna är ett viktigt tema för den italienska designern Federico Peri i hans arbete. Med armaturserien Galerie har han förverkligat detta genom en modern tolkning av tidigare belysningselement.
 • Fontana Arte Equatore - LED-bordslampa i koppar, 42,5 cm

  Fontana Arte Equatore - LED-bordslampa i koppar, 42,5 cm
  Italiensk design: Equatore som nytolkning av bordslampan På utsidan är modellen Equatore en ganska klassisk glasbordslampa, men om man tittar in och tittar på hur den fungerar inser man snabbt att det klassiska har fått en nytolkning med Equatore. Medan ljuskällan vanligtvis är placerad inuti skärmen eller diffusorn, är detta inte fallet med Equatore. Ljuskällan, dvs. lysdioderna, är placerade i den skiva som stänger skärmen nedtill. Denna lysande skiva avger ljus uppåt i skuggan å ena sidan och nedåt på bordet å andra sidan. Den lysande LED-skivan kan alltså kallas bordslampans "ekvator". Därav det passande namnet på denna designlampa, som designades av italienarna Gabriele och Oscar Buratti. De båda arkitekterna bor och arbetar i Milano och ansvarar för projekt som sträcker sig från byggnadsarkitektur och landskapsdesign till design av möbler och andra inredningsdetaljer, t.ex. armaturer. För armaturtillverkaren Fontana Arte har de designat armaturserien Equatore. - dimmer ingår
 • Fontana Arte Setareh – LED-hänglampa i krom

  Fontana Arte Setareh – LED-hänglampa i krom
  LED-pendellampa Setareh - svävande glaskula LED-pendellampan Setareh, designad av Francesco Librizzi, som kommer från Sicilien och arbetar i Milano, ser delikat och ömtålig ut. I lampans burliknande skärm verkar en mattvit, munblåst glaskula bokstavligen flyta. Denna glaskula innehåller dimbara, varmvita LED-lampor vars ljus avges helt bländfritt till omgivningen tack vare den mattvita glasytan. Ovanlig, men inte på något sätt påträngande eller pompös, verkar denna delikata pendellampa för att berika vardagsrum av alla slag. Ljusstyrkan kan ställas in med en tryckknappsbrytare eller en extern dimmer (1-10 volt). I detta fall krävs en extra kontrollkabel.
 • Fontana Arte Bianca - designer-LED-taklampa

  Fontana Arte Bianca - designer-LED-taklampa
  Välformad LED-pendellampa Bianca från Fontana ArteDesignad av formgivaren Matti Klenell och konstnärligt handgjord, LED-pendellampan Bianca är säker på att fånga allas blickar. Den munblåsta lampkroppen hänger nästan viktlöst från en filigran repupphängning i en perfekt formad och graciös prakt. Ljuset sprids och fördelas jämnt genom satin-glaset och avges försiktigt i rummet. Tack vare de integrerade lysdioderna är Bianca särskilt långlivad och sparar mycket pengar när det gäller elförbrukning med energieffektivitetsklass A.
 • Fontana Arte Riluminator LED-golvlampa, vit

  Fontana Arte Riluminator LED-golvlampa, vit
  Riluminator - högkvalitativ, dimbar LED-golvlampa i klassisk design Den exklusiva LED-golvlampan från den berömda italienska armaturtillverkaren Fontana Arte övertygar med sin klassiska och fackelliknande armaturkropp. Den är riktad uppåt och avger ett behagligt varmvitt ljus från den koniska skärmen. Med sin högkvalitativa, vita technopolymerfinish och sin ultramoderna design passar den särskilt bra in i moderna bostadsområden. Designern Pietro Chiesa designade den här golvlampan redan 1932, och nu firar den en comeback med en ny upplaga.
 • Fontana Arte Kopparfärgad LED-hänglampa Equatore, 23,8 cm

  Fontana Arte Kopparfärgad LED-hänglampa Equatore, 23,8 cm
  Ny tolkning av armaturer med skärm: LED-pendellampa EquatoreVid första anblicken ser Equatore-modellen ut som en klassisk pendellampa med glasskärm. Men om man tar en titt inuti och funderar på hur den fungerar, inser man snart att den klassiska pendelarmaturmodellen har fått en nytolkning med Equatore. Ljuskällan sitter nämligen inte inuti skärmen eller kupan, utan i den nedre kanten, där kopparbandet omsluter den halvklotformade glasskärmen på samma sätt som ekvatorn omsluter jordklotet. Det är härifrån som armaturens italienska namn kommer: Equatore. Ljuskällan, dvs. lysdioderna, är placerade i den skiva som stänger skärmen nedtill. Å ena sidan avger denna lysande skiva ljus uppåt i skärmen, å andra sidan avger den också ljus nedåt, t.ex. på en bordsyta.Armaturserien Equator är designad av italienarna Gabriele och Oscar Buratti. De båda arkitekterna bor och arbetar i Milano och ansvarar för projekt som sträcker sig från byggnadsarkitektur och landskapsdesign till design av möbler och andra inredningsdetaljer, t.ex. armaturer. För belysningstillverkaren Fontana Arte har de designat modellserien Equatore.
 • Fontana Arte Attraktiv LED-hänglampa Parola

  Fontana Arte Attraktiv LED-hänglampa Parola
  Fantastisk Parola LED-pendellampa från belysningstillverkaren Fontana ArteParola LED-pendellampan skapades av formgivarna Gae Aulenti och Piero Castiglioni. Den består av en munblåst, sfärisk skärm i opalglas med en snedställd öppning och en rund takskärm. Genom den sneda öppningen kan ljuset tränga direkt ut och lysa upp ett stort område i varmvitt, medan det lyser mjukare genom skärmen.
 • Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 180 cm, Ø 47 cm

  Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 180 cm, Ø 47 cm
  Attraktiv golvlampa 3247 av Fontana Arte 3247 är en tidlöst vacker golvlampa med en nyans av flerskiktat glas som skapar en magisk atmosfär i varje rum. Med den integrerade dimmer kan detta perfekteras efter önskemål och den klassiska formen kombineras här på ett utmärkt sätt med snygg design. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år tack vare sina originalkollektioner. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för företagets kreativitet och den speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan lampans funktionella funktion och skapandet av en optisk anrikning för varje rum. Receptet på framgång är symbios av klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed möjliggör överskridande av kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes-produkternas individualitet.
 • Fontana Arte Multifunktionell LED-bordslampa Kinx

  Fontana Arte Multifunktionell LED-bordslampa Kinx
  Petite Kinx LED-bordslampa med USB-anslutningTack vare designern Karim Rashid har LED-bordslampan sin unika design och sina extremt komplexa funktioner. Lamphuvudet har utformats som en diskret slinga och är utrustat med lysdioder runt om. Dessa har funktionen dimbarhet, vilket enkelt kan realiseras via en styrenhet placerad vid basen. På så sätt säkerställer armaturen optimala och behagliga arbetsförhållanden. En rund fördjupning vid armaturens fot, där mindre kontorsredskap kan förvaras, ger mer ordning vid skrivbordet. För att optimera hela systemet har designern dessutom byggt in en USB-anslutning som möjliggör snabb och okomplicerad laddning av mobiltelefonen.
 • Fontana Arte GLOBO DI LUCE - designerhänglampa 45 cm

  Fontana Arte GLOBO DI LUCE - designerhänglampa 45 cm
  Effektiv pendellampa GLOBO DI LUCE med 250 cm upphängning Pendellampan GLOBO DI LUCE är resultatet av kombinationen av vissa material, ytbeläggningar och individualiteten hos högt hantverkskunnande. I centrum står en sfär med en diameter på 45 cm, som vid första anblicken ser ut som en aluminiumkropp. Men vid en närmare titt ser man hur en speciell metallisering skapar en silverfärgad effekt på ytan. Därunder finns en glaskropp som har munblåsts. På så sätt är varje enskild del också unik. I den nedre delen, ungefär hälften av hela sfärens bredd, finns ett lysande glas som framträder utan ytterligare formning. Bakom detta finns 150 watts glödlampan i E27-sockeln, som därmed är specifikt riktad mot denna lilla öppning. Med 100 Ra färgåtergivning är halogenarmaturen särskilt effektiv i den direkt underliggande delen, men den sprider sig ännu längre in i rummet tack vare reflektionen av omgivningsljuset. Som en del av kollektionen från den italienska tillverkaren Fontana Arte ingår denna armatur bland de funktionella, individuellt designade objekten av Roberto Menghi. Perfekt för användning i vardagsrum eller i kommersiella miljöer, t.ex. som belysning i väntrum.
 • Fontana Arte Riga - modern LED-vägglampa

  Fontana Arte Riga - modern LED-vägglampa
  Trendig LED-vägglampa RigaLED-vägglampan Riga imponerar med sin linjära och enkla design. Den avger indirekt ljus uppåt och nedåt genom en diffusor av sandblästrat, härdat glas. Oavsett om den placeras ovanför en säng eller en soffa, lyser ljuset mjukt på väggen så att den reflekterar det atmosfäriskt. Tack vare den sobra, vitlackerade ramen passar den in i många olika inredningsstilar. Med LED-vägglampan Riga har designern Paolo Zani lagt tonvikten på en återhållsam snarare än överdådig inredning.
 • Fontana Arte Designerbordslampa 2280/TRIS i vitt

  Fontana Arte Designerbordslampa 2280/TRIS i vitt
  Designerbordslampa 2280 - en exklusiv sekundärbelysning med charmBordslampan 2280 har skapats av Archivio Storico. 2280 fängslar med sin elegans och sätter speciella accenter genom den dubbla lampskärmen. Lampan ger varje rum en lugn och varm atmosfär och övertygar med sin tidlösa elegans. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och som med sina originalkollektioner har varit internationellt populär under många år. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Dekorativ bordslampa Giova, 32 cm

  Fontana Arte Dekorativ bordslampa Giova, 32 cm
  Bordslampan Giova i form av en vas skapar en förtrollande atmosfär Spegelförsedd och samtidigt klassisk är denna bordslampa, som blir ett granterat blickfång i varje rum. Det inre klotet är gjort av vitt opalglas och det mittersta klotet i transparent glas. Lampans övre hälft imponerar med blåst glas med roséfärgade inneslutningar. Här möts klassiska former och innovativa idéer och smälter samman till originella konstverk.
 • Fontana Arte Iögonfallande designerbordslampa Mano

  Fontana Arte Iögonfallande designerbordslampa Mano
  Stor designbordslampa i ovanlig designDen här bordslampan från Pietro Chiesa är en riktig blickfångare. En naturtrogen hand av vitt marmormjöl och harts håller lampan på stången och ger den en extraordinär och lite kuslig charm. Den svarta lampskärmen är fodrad med vit PVC från insidan, vilket reflekterar ljuset och garanterar därmed ljus belysning.
 • Fontana Arte Designer-LED-golvlampa Galerie, tre ljuskällor

  Fontana Arte Designer-LED-golvlampa Galerie, tre ljuskällor
  Dimbar designgolvlampa Galerie med tre LED-ljuskällor LED-golvlampan Galerie har några slående optiska egenskaper: Den står på ett massivt, vitgrått marmorblock som är nästan cylindriskt. Metallstrukturens färg varierar från brunt till koppar. De tre ljuskällorna i golvlampan har en mycket ovanlig design. De cylindriska glasen är tillverkade av munblåst, fyrfaldigt överdraget glas. När glaset är släckt är det vitt, när det är tänt är det bärnstensfärgat. Glasen är upphängda med en ljusbrun läderrem, så att de ser ut som en modern tolkning av en lykta eller oljelampa. Den italienska designern Federico Peris design är ett uttryck för hans intresse för synergin mellan det historiska och det moderna. Med de tre spridarna som hänger på olika höjder ger golvlampan en diffus rums- och områdesbelysning i modernt inredda vardagsrum, där Galerie-modellen också ger en touch av rustikism.
 • Fontana Arte Equatore - LED-golvlampa krom 135 cm

  Fontana Arte Equatore - LED-golvlampa krom 135 cm
  Dimbar designgolvlampa Equatore med lysdioder LED-golvlampan Equatore är en modell av formgivarna och arkitekterna Gabriele och Oscar Buratti, som ansvarar för stora byggprojekt och designar möbler och andra inredningsföremål, till exempel armaturer. För märkestillverkaren Fontana Arte har de två designat Equatore-serien, vars namn - ekvator på tyska - bygger på en ny placering av ljuskällan. Ljuskällan i Equatore är inte placerad inuti skärmen, som man skulle kunna tro, utan i den skiva som avgränsar den halvklotformiga skärmen i botten. Det kromfärgade bandet som löper runt glaskroppen vid denna punkt påminner om ekvatorn. Lysdioderna i skivan avger ljus uppåt i skuggan å ena sidan och nedåt å andra sidan. Den upplysta skärmen och ljuset som avges nedåt skapar en illusion av att det är en vanlig golvlampa vars skärm är upplyst inifrån och som därmed också avger ljus nedåt och till resten av omgivningen. - dimmer ingår
 • Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 150 cm, Ø 32 cm

  Fontana Arte 3247 golvlampa, höjd 150 cm, Ø 32 cm
  Attraktiv golvlampa 3247 av Fontana Arte 3247 är en tidlöst vacker golvlampa med en nyans av flerskiktat glas som skapar en magisk atmosfär i varje rum. Med den integrerade dimmer kan detta perfekteras efter önskemål och den klassiska formen kombineras här på ett utmärkt sätt med snygg design. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år tack vare sina originalkollektioner. Det mycket nära och fruktbara förhållandet mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för företagets kreativitet och den speciella, innovativa produktionskraft. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan lampans funktionella funktion och skapandet av en optisk anrikning för varje rum. Receptet på framgång är symbios av klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed möjliggör överskridande av kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes-produkternas individualitet.
 • Fontana Arte Modern bordslampa Pirellina 39 cm

  Fontana Arte Modern bordslampa Pirellina 39 cm
  Dimbar bordslampa Pirellina övertygar med sin moderna formPirellina är en modern bordslampa av pressat glas med en böjd yta, som skapar en vacker ljusatmosfär. Lampans stomme består av gjuten mässing och är täckt med nickel. Med sin moderna design som påminner om en lykta ger Pirellina även ett mycket dekorativt intryck när den är släckt.
 • Fontana Arte Ädel LED-vägg- eller taklampan Bianca

  Fontana Arte Ädel LED-vägg- eller taklampan Bianca
  Förtrollande vacker LED-vägglampa Bianca från belysningstillverkaren Fontana ArteLED-vägglampan Bianca är en enkel skönhet som du omedelbart kan bli förälskad i. Den välformade lampkroppen blir ett dekorativt blickfång i varje rum. Vägglampan Bianca från belysningstillverkaren Fontana Arte imponerar med sitt utmärkta utförande och ett genomgående lyckat helhetskoncept. Den är utrustad med modern LED-teknik och övertygar framför allt med energieffektiv belysning och en elegant look. I strålande vitt och dekorerad med en omisskännligt vacker ådring blir vägglampan av högkvalitativt, munblåst glas en visuell höjdpunkt i alla rum - oavsett om den monteras i taket eller på väggen.
 • Fontana Arte BRUCO - vägglampa i ovanlig form

  Fontana Arte BRUCO - vägglampa i ovanlig form
  Individuell vägglampa BRUCO i opalvittVägglampan BRUCO är resultatet av en design av Vico Magistretti, som designade den för Fontana Arte och därmed utökade den italienska belysningstillverkarens högkvalitativa kollektion. Den består praktiskt taget av två ljussfärer som delvis övergår i varandra och som var och en utvecklar sin egen ljusstyrka. De är tillverkade av högkvalitativt satinglas. Det är munblåst och därför alltid unikt. Hela ensemblen har en bredd på 12 cm, mäter 19 cm på höjden och är lätt att integrera med en projektion på 13 cm. E14-sockelns 60 Watt-lampa kan vid behov bytas ut mot LED- eller lågenergilampor. Det satinerade glaset och armaturens speciella form och reflekterande yta ger en behagligt mjuk och jämn färgåtergivning. Tillverkad och säkrad enligt reglerna för skyddsklass IP40. Kan även användas som golvarmatur.
 • Fontana Arte designerbordslampa THOR, 39 cm

  Fontana Arte designerbordslampa THOR, 39 cm
  Designbordslampa THOR från Fontana Arte - en originell accent i en klassisk atmosfärOm du letar efter ett elegant tillbehör till ditt hem, då är Thor precis vad du behöver! I en båge svänger lampan lekfullt över bordet och ger diskret ljus i rummet! Denna ovanliga bordslampa är alltså inte ett rent belysningsobjekt, utan sätter en originell accent som ett dekorativt föremål i alla fall.Fontana Arte är en belysningsfabrik som har funnits sedan 1932 och har haft internationell popularitet i flera år med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Designerhänglampa Tubo LED 1 ljuskälla

  Fontana Arte Designerhänglampa Tubo LED 1 ljuskälla
  Enkel hänglampa Tubo Led trollar fram snygga ljuseffekter Denna hänglampa är en lyckad kreation som inte bara är modern, utan dessutom mycket stilfull. Lampskärmen av transparent borsilikatglas ger i påslaget tillstånd förtrollande ljuseffekter, men är även frånslagen ett intressant blickfång över bordet och kan kombineras och användas på en mängd sätt. Versionen med en ljuskälla har en ljustemperatur på 3700 K, och varianten med två eller tre ljuskällor sprider med 4000 K ett starkt ljus.
 • Fontana Arte Variabel LED-vägglampa IO

  Fontana Arte Variabel LED-vägglampa IO
  Designer-vägglampa IO i vitt Stämningsfulla accenter uppstår med LED-vägglampan IO. Reducerad till det väsentligaste står ljuset helt i förgrunden. Lampskärmen kan varieras i ljusvinkel efter önskemål. Detta möjliggörs av den inbyggda dubbla vridaxeln. Lampkroppen är tillverkad av högkvalitativt aluminium och lackerad i matt vitt. Tack vare den lilla storleken passar IO som diskret extrabelysning i hallen, bredvid sängen eller på kontorsväggen. Beroende på hur man ställer in skärmen skapas en vacker ljuskägla på väggen.
 • Fontana Arte IO - trendig LED-vägglampa

  Fontana Arte IO - trendig LED-vägglampa
  Stämningsfull LED-vägglampa IO IO är en mycket ovanlig LED-vägglampa från den exklusiva lamptillverkaren Fontana Arte. Med sitt enkla och böjda utseende passar den i många olika rum. Den speciella highlighten är det vackra ljusutsläppet. Det kan riktas godtyckligt längs längd- eller tväraxeln med hjälp av en dubbel vridaxel som är inbyggd i stommen. Dessutom kan ljuskäglan förändras genom att enkelt vidröra lampan. Detta möjliggör ett dekorativt och individuellt inställbart ljussken på väggen. Om man inte nöjer sig med en stämningsfull belysning kan IO dessutom dimmas med hjälp av en väggdimmer.
 • Fontana Arte Superplatt LED-vägglampa SOLE, 12 cm

  Fontana Arte Superplatt LED-vägglampa SOLE, 12 cm
  LED-vägglampa SOLE övertygar med hög färgåtergivning och varmvitt ljus LED-vägglampan SOLE är i grunden mycket enkelt utformad och kan därmed användas på en mängd olika sätt, både som taklampa och vägglampa. Den lämpar sig alltså både för privata som kommersiella ändamål och de inbyggda LED-lamporna motsvarar moderna belysningsstandarder som inte bara briljerar med lång livslängd, utan också med låg energiförbrukning. Dessutom är driftspänningen 230 V, vilket är ganska ovanligt för LED-lampor och vilket innebär att man inte behöver någon omvandlare, och att inget behöver bytas. Lampan kan om man vill utan problem dimmas med en 230 V standarddimmer (medföljer inte) och färgåtergivningsindex CRI är med ett värde över 85 högt, vilket garanterar en mycket naturlig färgåtergivning. Kapslingsklass IP44 gör dessutom att den kan användas i badrum och våtrum av alla slag.
 • FontanaArte Pinecone Taklampa Guld & Klart Glas

  FontanaArte Pinecone Taklampa Guld & Klart Glas
  Denna taklampa är ett bevis på FontanaArtes engagemang för att skapa uttrycksfulla och transformativa samtida ljusdesigner. Oavsett om du lyser upp ett matbord eller en arbetsplats i köket, tillför FontanaArte Pinecone Taklampa en touch av elegans och sofistikering till alla rum.
 • Fontana Arte Designerbordslampa 2280/BIS i svart

  Fontana Arte Designerbordslampa 2280/BIS i svart
  Designerbordslampa 2280 - en exklusiv sekundärbelysning med charmBordslampan 2280 har skapats av Archivio Storico. 2280 fängslar med sin elegans och sätter speciella accenter genom den dubbla lampskärmen. Lampan ger varje rum en lugn och varm atmosfär och övertygar med sin tidlösa elegans. Fontana Arte är en belysningstillverkare som har funnits sedan 1932 och som med sina originalkollektioner har varit internationellt populär under många år. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 34 cm

  Fontana Arte Designerbordslampa FONTANA, 34 cm
  Vit bordslampa FONTANA - en klassiker från Fontana ArteFONTANA är en perfekt bordslampa för mysig rumsbelysning. Nästan helt i vitt satinglas är lampan ett attraktivt belysningsobjekt som ändå inte verkar påträngande, utan passar perfekt in i rummet och kan kombineras underbart med starka färger. Den otypiskt böjda nedre delen är särskilt vacker att se på och kan belysas precis som lampskärmen, och den dubbla strömbrytaren möjliggör variabla inställningar. Nätkabel och strömbrytare är svarta.Fontana Arte är en lamptillverkare som har funnits sedan 1932 och som redan i flera år har varit internationellt populär med sina originalkollektioner. Den mycket nära och fruktbara relationen mellan företaget, arkitekter och designers är grunden för kreativiteten och den speciella, innovativa produktionskraften hos företaget. Fontana Artes mål är att skapa en balans mellan armaturens funktionella syfte och skapandet av en visuell berikning för alla rum. Framgångsreceptet är symbiosen mellan klassiska designideal och moderna designelement, vilket återspeglar en öppenhet för innovativa idéer och därmed gör det möjligt för företaget att gå utöver kommersiella behov. Många utmärkelser bekräftar Fontana Artes produkters individualitet.
 • Fontana Arte Luminator LED-golvlampa, nickel

  Fontana Arte Luminator LED-golvlampa, nickel
  Luminator LED-golvlampa - tidlös design och effektiv omgivningsbelysning Denna ljusdispenser är en pionjär inom modern indirekt belysning med hjälp av taklampor. Konceptet utvecklades av den italienska inredningsdesignern Pietro Chiesa (1892-1948) och presenterades redan 1932. Chiesa var en av medgrundarna och konstnärlig ledare för det italienska företaget FontanaArte, som fortfarande tillverkar Luminator. Luminator är också gjord för dagens moderna inredning; designen med det smala, runda stativet, som bildar en öppen kon i toppen, är tydlig och reducerad till det väsentliga. Dessutom är den borstade nickelfinishen också helt modern. Varmvita lysdioder är integrerade i konens bas, vars ljus enbart sänds uppåt och indirekt belyser rummet via taket. Med brytaren kan golvlampan inte bara aktiveras och avaktiveras, den fungerar också som dimmer.
 • Fontana Arte Modern LED-vägglampa Flex

  Fontana Arte Modern LED-vägglampa Flex
  Modern LED-vägglampa Flex i vittMed sitt minimalistiska utseende passar LED-vägglampan Flex perfekt in i det moderna vardagsrummet. Den är koniskt formad och lackerad i matt vit och ger en dekorativ touch. De två lysdioderna döljs av ramen och strålar ut varmvitt ljus på väggen. Den platta formen av gjuten aluminium har en liten böjning i mitten, vilket gör utseendet ännu rymligare. Designern Karim Rashid har inspirerats av rymdresor och gett sin skapelse en futuristisk look.
 • Fontana Arte Underbar bordslampa UOVO 27 cm

  Fontana Arte Underbar bordslampa UOVO 27 cm
  Modern bordslampa UOVO Det som gör bordslampan UOVO så central är det faktum att med en diameter på 27 cm är en effektiv och engagerande ljusåtergivning möjlig. Produkten motsvarar den ovala formen, som är effektivt belyst över hela längden. Med en höjd på 44 cm är den inte bara lämplig som bordslampa, utan även som en kraftfull golvlampa i medelstora rum. För en speciell design av rummet kan dimmern, som ingår i leveransen som standard, användas. Med den kan du skapa rätt ljusförhållanden, särskilt på kvällen, efter önskemål. Det varmvita ljuset, som skimrar genom det satinerade glaset och delvis avges mot golvet, verkar bara lite påträngande och engagerande även på nära håll. På avstånd är det dock desto mer effektivt och kraftfullt. Alternativt kan LED- eller lågenergilampor med E27-sockel användas. Detta möjliggör ett energisnålt alternativ. Designad av Archivio Storico, en designer från den italienska belysningstillverkaren Fontana Arte. Tillverkad i enlighet med skyddsklass IP20 och skyddsklass II.