Berliner Messinglampen lampor

Berliner Messinglampen är ett tyskt varumärke inom belysning och som gillar retrodesign. De har varit verksamma inom lampdesign i över 20 år och en populär lampa är deras banklampa Gita. Lamporna monteras för hand i Berlin och används i både hem och offentliga miljöer.

Köpa belysning från Berliner Messinglampen online

Berliner Messinglampen Gmbh har återförsäljare över hela världen. För oss här i Sverige är det enklast att beställa på nätet från en online shop. Här är ett urval ur deras aktuella kollektion av belysning.

 • Berliner Messinglampen Banklampa GITA av polerad mässing

  Berliner Messinglampen Banklampa GITA av polerad mässing
  Original banklampa GITABanklampan GITA ger vardagsrummet eller till och med kontoret en speciell touch. Den är också det där lilla extra för hotellrummet. Stommen är tillverkad av polerad mässing, som skyddas mot missfärgning genom en lackbeläggning. Så smuts eller till och med fingeravtryck kan torkas bort med en mjuk, ren trasa. Gamla modeller och mönster från tiden kring sekelskiftet 1900 garanterar originalprecisionen, som förverkligas för hand. Huvudsakligen rena mässingsdelar bearbetas med munblåst blästrat glas för att skapa detta smycke, där även den klassiska textilkabeln påminner om gamla dagar.
 • Berliner Messinglampen Handtillverkad banklampa JIVAN

  Berliner Messinglampen Handtillverkad banklampa JIVAN
  Chic Jivan banklampa med grön skärmJivan banklampa erbjuder högkvalitativt utförande och en visuellt tilltalande design. Tillverkningen sker för hand. Det gäller både mässingsdelarna och det munblåsta gröna glaset. Användningen av Berlin-mässing är en enastående egenskap och har till följd att dess färgning gör rengöringen särskilt enkel. Allt som behövs är en torr trasa och inga rengöringsmedel. Förutom den höga kvaliteten på utförandet övertygar armaturen med sitt klassiska utseende och lämpar sig för många olika användningsområden. Till dessa hör t.ex. skrivbordet på kontoret eller hemma.
 • Berliner Messinglampen Äkta banklampa TULSI

  Berliner Messinglampen Äkta banklampa TULSI
  Traditionell banklampa TULSIT Banklampan från TULSI kombinerar tradition och högkvalitativt hantverk på ett klassiskt sätt. Den passar lika bra i vardagsrummet som på kontoret och kan även ge hotellrummen den sista touchen. Till stommen har man använt Berlin-mässing - en ytbehandling som ger patina och inte är lackerad. Detta skapar en låg känslighet och materialet bör endast rengöras med en torr trasa. Traditionella modeller från åren runt 1900 var inspirationskällan när denna modell skapades. De flesta delarna i ren mässing har bearbetats tillsammans med det munblåsta blästrade glaset. Även den historiskt klassiska textilkabeln matchar stilen.
 • Berliner Messinglampen Klassiskt vacker taklampa Verne

  Berliner Messinglampen Klassiskt vacker taklampa Verne
  Traditionell pendellampa Verne med kedjedekorationPendellampan Verne fångar omedelbart betraktarens blick med sin kedjehållare. De tre kedjorna har en längd på 50 cm och erbjuder därmed tillräckligt med upphängning för att på ett skickligt sätt sätta ljuset i scen. Själva lampan består av en krans av högkvalitativ Berlin-mässing och en lampskärm av munblåst glas. Kransens finish är ett riktigt blickfång, eftersom det finns fina detaljer och genomarbetade applikationer runt om. För att uppnå en idealisk belysning av rummet kan behagliga ljusförhållanden skapas med hjälp av en extern dimmer.
 • Berliner Messinglampen Larry vägglampa av mässing

  Berliner Messinglampen Larry vägglampa av mässing
  Vägglampan Larry: enkel elegans med klassiska detaljerKlassiska modeller från omkring 1900 har inspirerat till utvecklingen av vägglampan Larry. Skärmen av munblåst glas har en klassisk sfärisk design. I kombination med ett väggfäste av Berlin-mässing - en speciell ytbehandling - skapas en tilltalande belysningsprodukt för korridorer eller andra interiörer. Ytbehandlingen ger en mycket lättskött produkt; för rengöring är en torr trasa att föredra här.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Gretchen med antikt fäste

  Berliner Messinglampen Vägglampa Gretchen med antikt fäste
  Vägglampan Gretchen: Vacker lantlig look med antik charmKlassiska modeller från omkring 1900 tjänade som inspiration för utvecklingen av vägglampan Gretchen. Skärmen av munblåst glas med etsad dekor har en lätt böjning utåt och en vågig kant. I kombination med ett väggfäste i antik look skapas en tilltalande belysningsprodukt för korridorer eller andra interiörer. Vid ytbehandlingen färgas en patina in i mässingen och lackas inte. Detta skapar ett utseende som är nästan omöjligt att skilja från den ursprungliga patinan hos antika armaturer. Rengöring sker lämpligen med en torr trasa; en lätt glans kan uppnås med lite olivolja.
 • Berliner Messinglampen Bordslampa Katharina med klassisk look

  Berliner Messinglampen Bordslampa Katharina med klassisk look
  Klassisk bordslampa Katharina med halvklotformad skärm Bordslampan KATHARINA har en klassisk design. Den har lånats från en modell från början av 1800-talet och skapar därmed en nästan värdig atmosfär. Den nästan halvklotformade glasskärmen är munblåst och monterad på basen av Berlin-mässing. Detta är en ytbehandling som färgar mässingen med en omålad patina. Detta skapar en lättskött och okänslig yta som endast ska rengöras med en mjuk trasa.
 • Berliner Messinglampen 30 cm stor mässingplafondlampa Arian

  Berliner Messinglampen 30 cm stor mässingplafondlampa Arian
  Rund taklampa Harry med blank vit glasskärmTaklampan Harry är baserad på gamla mönster och modeller från omkring 1900. Den är handgjord och består huvudsakligen av delar i ren mässing. Glasskärmen av blästrat glas är munblåst, medan den utsmyckade ramen har fått en speciell ytbehandling där patinan färgas in i mässingen och inte målas. Resultatet är ett utseende som nästan inte går att skilja från den ursprungliga patinan på antika lampor. För rengöring är en torr trasa att föredra; en lätt glans kan uppnås genom att gnugga med lite olivolja.
 • Berliner Messinglampen Formskön takkrona Richard

  Berliner Messinglampen Formskön takkrona Richard
  Den eleganta ljuskronan Richard utstrålar en unik charm Ljuskronan Richard representerar klassisk elegans i sin renaste form. Denna högkvalitativa vintagearmatur visar att även moderna armaturer kan inspireras av det förflutna. Den här armaturens gudfäder är de modeller som var moderna runt år 1900. Richard är en femflammig ljuskrona tillverkad av Berlin-mässing och munblåst glas. Därför är denna armatur av särskilt hög kvalitet. Men de använda materialen ser inte bara särskilt ädla ut, utan är också extremt lätta att rengöra. För rengöring av denna lampa behövs endast en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Jack - en taklampa tillverkad i Tyskland

  Berliner Messinglampen Jack - en taklampa tillverkad i Tyskland
  Taklampan Jack: bas i antik look; skärm med etsat mönsterTaklampan Jack övertygar med sin klippfasta form. Den består av munblåst glas med ett etsat mönster och en bas som har fått en speciell ytbehandling för att se ut som en antik lampa. För denna speciella yta kan endast en mjuk trasa användas för rengöring.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Grego av mässing

  Berliner Messinglampen Vägglampa Grego av mässing
  Gregory en vägglampa i högkvalitativ mässingsfinish med funktionalitetKlassiska modeller från tiden runt 1900 tjänade som inspiration för utvecklingen av Gregory vägglampa och gav den sitt karakteristiska utseende. Skärmen av munblåst glas har en enkel design och passar sömlöst in i den traditionella, tekniskt inriktade designen. Stommen är tillverkad av Berlin-mässing. Detta är en speciell ytbehandling som resulterar i en mycket högkvalitativ och lättskött produkt. En torr trasa är att föredra för rengöring. Tack vare ett rullsystem med motvikt och den utdragbara stången kan vägglampan justeras i upphängningen eller i projektionen.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Sevilla

  Berliner Messinglampen Vägglampa Sevilla
  Elegant Sevilla vägglampa av mässingEn blick räcker för att konstatera att Sevilla vägglampa inte är någon vanlig lampa. Denna modell övertygar med en särskilt hög grad av elegans och formfulländning och sticker därmed ut från mängden. Hela vägglampan är tillverkad av mässing. Detta material ser inte bara högkvalitativt och ädelt ut, utan är också extremt lätt att rengöra. Allt du behöver för att rengöra Sevilla är en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Bordslampa Ernst - praktiskt inställbar

  Berliner Messinglampen Bordslampa Ernst - praktiskt inställbar
  Flexibel bordsarmatur Ernst med beprövad funktionalitetBordsarmaturen Ernst ger möjlighet att belysa enskilda objekt tack vare den vridbara armaturstommen. Armaturens smala utseende gör den till ett perfekt stöd. Förutom de praktiska användningsmöjligheterna bör man också notera det genomarbetade utförandet, som gör denna produkt inte bara praktisk utan också vacker att se på och stabil. Det fina glaset i skärmen är munblåst. Det kompletteras av mässingsramen, vilket leder till ett harmoniskt samspel mellan de båda elementen. LED- eller lågenergilampor kan också användas som belysning, vilket sparar energi.
 • Berliner Messinglampen Dekorerad bordslampa Carolin av mässing

  Berliner Messinglampen Dekorerad bordslampa Carolin av mässing
  Bordslampan Carolin: perfekt formad mässing för en klassisk atmosfärKlassiska modeller från omkring 1900 var inspirationen till bordslampan Carolin. Dess kännetecken är den elegant svängda lampskärmen av munblåst glas med en mässingskrona och det detaljerade stativet och basen av Berlinmässing. Berlinmässing är en komplex ytbehandling där en icke-lackerad patina färgas in i mässingen. Resultatet är en särskilt lättskött och okänslig produkt, som bara behöver rengöras med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Opalfärgad taklampa HARRY med mässing

  Berliner Messinglampen Opalfärgad taklampa HARRY med mässing
  Rund taklampa HARRY med knappoptikTaklampan HARRY är en liten och enkel armatur som övertygar utan stora krusiduller. Designen och glasets ljusupphängning ger en elegant men ointresserad look som sätter det primära syftet med belysningen i förgrunden. Den subtila mjölkiga färgen på den handblåsta skärmen och den blanka mässingen på fästet stöder detta utseende. Rengöringen är mycket enkel, eftersom det bara behövs en torr trasa och inga rengöringsmedel.
 • Berliner Messinglampen Pauline - liten plafondlampa i mässing

  Berliner Messinglampen Pauline - liten plafondlampa i mässing
  Pauline - förtrollande taklampa av mässing med slipat glasTillverkad för hand - taklampan Pauline med en takarmatur av vackert dekorerad mässing är försedd med ett lampglas i ädel kristallslipning och blir en dekorativ ljuskälla i klassiskt eller antikt inredda rum, oavsett om det är i hallen eller i vardagsrummet.
 • Berliner Messinglampen Plafondlampa Karolin med dekorerad glasskärm

  Berliner Messinglampen Plafondlampa Karolin med dekorerad glasskärm
  Ädel taklampa Karolin med satinglasTaklampan Karolin är ganska enkel i sin typ och design på grund av sin form. Glasets halvsfäriska form och den anpassade hållaren är inte det som gör den så speciell, eftersom den smarta utarbetningen av delvis böjda och delvis raka mönster i glaset gör den till ett blickfång. På tre olika ställen löper mönstren runt den halvklotformade formen på det munblåsta och satinpolerade glaset. Basens antika färg har uppstått genom en färgning av mässingen och påminner starkt om lampor från början av 1900-talet.
 • Berliner Messinglampen Taklampa HARRY med polerad mässing

  Berliner Messinglampen Taklampa HARRY med polerad mässing
  Glänsande HARRY-taklampa i polerad mässing HARRY-taklampan är tillverkad av högkvalitativa material och omsorgsfullt handarbete. Hållarens polerade mässing har därefter zaponiserats för att få den blanka looken. Denna look är tänkt att påminna om lampor som tillverkades runt 1900. Hela armaturen är handgjord och består till stor del av mässingsdelar. Glaset är munblåst och därför av mycket hög kvalitet. Om det uppstår fläckar på den blanka ytan avlägsnas de bäst med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Boris av mässing

  Berliner Messinglampen Vägglampa Boris av mässing
  Enkel vägglampa Boris med klassiskt utseendeModellen Boris är lika enkel som den är klassisk. Det munblåsta glaset är baserat på en armatur från omkring 1900 och har en lätt utåtböjning, vilket ger ett speciellt utseende och bra ljusutbyte. Särskilt i hallar och korridorer ger Boris ett behagligt extra ljus. Ramen är också tillverkad av Berlin-mässing, där den omålade konstgjorda patinan ger ett särskilt tidstypiskt utseende och utlovar enkel rengöring.
 • Berliner Messinglampen Antik vacker taklampa Verne

  Berliner Messinglampen Antik vacker taklampa Verne
  Antik taklampa Verne med klassiska element Verne är en taklampa i specialmodell med antikt utseende och klassiska element från tiden runt 1900. Den handblåsta skärmen ger också bländfritt ljus i rummet och är en speciell egenskap för alla rum med sin böjda form. Den utsmyckade metallkanten är lampans utsmyckning, varvid uppmärksamhet ägnades åt ett troget utseende i materialet. Rengöring av mässingsramen görs med en torr trasa och lite olivolja och ger en ny glans. Den konstgjorda patinan har åstadkommits genom färgning och kan knappast skiljas från den ursprungliga patinan.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa KONRAD med grön glasskärm

  Berliner Messinglampen Vägglampa KONRAD med grön glasskärm
  Slående KONRAD vägglampa med loop pullVägglampan KONRAD har en speciell charm, särskilt genom samspelet mellan den gröna färgen på lampskärmen och mässingsfärgen på hållaren. Det här är en färgkombination som inte är vanlig. Kvaliteten på de två elementen är inte heller att förakta. Hållaren är tillverkad av Berlin-mässing som har färgats och inte lackerats. Detta har resulterat i en vacker klassisk färg som är lätt att underhålla. Glaset uppfyller också dessa standarder, eftersom det är munblåst.
 • Berliner Messinglampen Mässingsgolvlampa Alwine två armar

  Berliner Messinglampen Mässingsgolvlampa Alwine två armar
  Art Nouveau golvlampa ALWINE Golvlampan ALWINE, inspirerad av gamla modeller från omkring 1900, är utrustad med en läsarm och en strålkastare. De flesta mässingsdelarna är monterade för hand och skärmen är tillverkad av munblåst glas. Även den historiskt utseende textilkabeln matchar stilen. Men tekniken är naturligtvis från idag! Armarna kan justeras i höjdled och kompletteras med ett dekorativt art nouveau-element. Ramen är tillverkad av så kallad Berlin-mässing; en icke-lackerad patina säkerställer en robust yta. Rengöring sker med en mjuk trasa utan rengöringsmedel.
 • Berliner Messinglampen Taklampa Jim - tillverkad i Tyskland

  Berliner Messinglampen Taklampa Jim - tillverkad i Tyskland
  Taklampan Jim - klassisk glans och rent ljus Taklampan Jim övertygar med sin stenhårda look, formad av vitt, munblåst glas och en bas av Berlin-mässing. Detta är en speciell ytbehandling som garanterar en högkvalitativ och lättrengjord produkt. Endast en torr trasa rekommenderas för rengöring.
 • Berliner Messinglampen Antikfärgad taklampa Jonas med grön skärm

  Berliner Messinglampen Antikfärgad taklampa Jonas med grön skärm
  Iögonfallande Jonas pendellampa med justerbar lampkroppPendellampan Jonas fångar blicken med sin gröna lampskärm. Lampskärmens form är mycket enkel och glaset är munblåst. Flexibilitet tillhandahålls av armaturen, av kabeln med en längd på 500 cm och därmed stora variationsmöjligheter. Dessutom bidrar diametern på 30 cm till en bra belysning. Ytterligare komponenter är hållaren, som är färgad i en antik färg, och pendeln, som lyser med en elegant form. För att få ut det mesta av lampans gröna komponenter är det möjligt att använda en dimmer för att skapa en lämplig atmosfär i rummet.
 • Berliner Messinglampen Taklampa D99-115 op B med opal glasskärm

  Berliner Messinglampen Taklampa D99-115 op B med opal glasskärm
  D99-115 op B - klassisk taklampa med opalvit glaskulaDen här taklampan D99-115 op B är traditionellt designad enligt gamla modeller från tiden runt 1900. Lampramen är tillverkad av mässing, den sfäriska lampskärmen av munblåst, opalvitt flerskiktsglas. I klassiskt eller antikt utformade korridorer är den en lämplig ljuskälla som kan utrustas med alla typer av glödlampor med E27-sockel och som tack vare den opalvita glasskärmen ger ett behagligt och bländfritt ljus som sprids i alla riktningar.
 • Berliner Messinglampen Trevlig vägglampa Larry II

  Berliner Messinglampen Trevlig vägglampa Larry II
  Elegant vägglampa Larry II med klassiska element tillverkad av mässing från BerlinModell Larry II är en vägglampa med två lampor med klassisk, enkel elegans. Designen, som är hämtad från tiden kring förra sekelskiftet, fängslar med sin eleganta look. De två glasskärmarna är munblåsta och ger en mysig belysning. Väggfästet är tillverkat av Berlin-mässing, vilket ger ett åldersanpassat utseende och gör det enkelt att rengöra med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Sibille med antikt fäste

  Berliner Messinglampen Vägglampa Sibille med antikt fäste
  Sofistikerad Sibille vägglampa med klassisk dragöglaVägglampan Sibille är en rustik armatur utan stora gimmickar, som är särskilt övertygande tack vare sin tydliga struktur. Utan avancerade applikationer eller små detaljer lyckas den särskilt genom de böjda formerna, som kan ses i hållaren såväl som i glaset. Dragöglan ger möjlighet till direkt och praktisk användning för att belysa mindre områden. Den elegant svängda hållaren är tillverkad av mässing och har en antik färg som gör den särskilt lätt att kemtvätta.
 • Berliner Messinglampen Femarmad taklampa OLGA mässing

  Berliner Messinglampen Femarmad taklampa OLGA mässing
  Traditionell taklampa OLGA med fem skärmar Taklampan OLGA är starkt orienterad mot lampor som dominerade i början av 1900-talet. Denna look uppnås genom en traditionell behandling av Berlin-mässingen. Den färgas för hand för att komma så nära originalet som möjligt. Den stora styrkan, förutom känslan av tradition, är den brett spridda belysningen, som gynnas av de fem olika inriktade armaturerna. Vid behov kan rummet belysas ännu bättre med hjälp av en extern dimmer.
 • Berliner Messinglampen Svängd bordslampa Hannelore

  Berliner Messinglampen Svängd bordslampa Hannelore
  Den attraktiva bordslampan Hannelore utstrålar historisk charmLampälskare som gillar en klassisk vintage-look kommer att få valuta för pengarna med bordslampan Hannelore. Denna särskilt attraktiva armatur fångar ögat särskilt med sin böjda design. Förebilden för denna extraordinära design är lampor som tillverkades runt 1900. Hannelore tillverkades av mässing och munblåst glas och är därför av särskilt hög kvalitet. Den svängda ramen ger bordslampan en mycket speciell karaktär som ser lekfull och vuxen ut på samma gång. På så sätt får Hannelore en lätthet som mjukar upp varje rum och varje inredningsstil. Hannelore integreras gärna i en klassisk inredning. Men den kan också användas för stilbrott
 • Berliner Messinglampen Mässingsvägglampa EDGAR med dragströmbrytare

  Berliner Messinglampen Mässingsvägglampa EDGAR med dragströmbrytare
  Antik vägglampa EDGAR med klassisk slingaVägglampan EDGAR övertygar med en klassisk, om än något minimalistisk design. Den får sin speciella look från den mässingsfärgade dekorationen som löper från fästet till lampskärmen. Det som gör vägglampan till en riktig one-of-a-kind är det faktum att det mattvita blinkande glaset var speciellt munblåst. Den uppfyller moderna säkerhetsstandarder enligt skyddsklass IP20. Med hjälp av en separat dimmer kan den anpassas till rummets struktur. Glödlampor i E27-sockel kan integreras.
 • Berliner Messinglampen Sirlig bordslampa Elisabeth

  Berliner Messinglampen Sirlig bordslampa Elisabeth
  Extraordinär bordslampa Elisabeth tillverkad av mässing från Berlin Modellen Elisabeth är en bordslampa med en extraordinär design. Den är baserad på en modell från början av 1900-talet. Den böjda lampskärmen är vit och munblåst. Stommen är tillverkad av så kallad Berlinmässing - ytan är patinerad och inte lackad i efterhand. Den är diskret försedd med lekfulla detaljer som bidrar till lampans eleganta utseende. Detta skapar en särskilt verklighetstrogen yta som dessutom är lätt att rengöra. En torr trasa är perfekt för rengöring.
 • Berliner Messinglampen Bordslampa Frank med antikt och rustikt utseende

  Berliner Messinglampen Bordslampa Frank med antikt och rustikt utseende
  Lantlig bordslampa Frank med ett enkelt utseendeBordslampan Frank övertygar med sin slående glasskärm, som nästan är ett halvklot och bildar lampans huvud. Den detaljerade tillverkningen av skärmen är en enastående egenskap, eftersom den är munblåst. Den hålls på plats av hållarens enkla men högkvalitativa utseende. Kontrasten mellan den mörka antikfärgen på basen och det vita glaset på skärmen gör att denna armatur sticker ut. En speciell egenskap är ytbehandlingen, som påminner mycket om de ursprungliga antika lamporna och till och med leder till en subtil glans när den torkas med olivolja.
 • Berliner Messinglampen Elegant vägglampa Paris av mässing

  Berliner Messinglampen Elegant vägglampa Paris av mässing
  Chic vägglampa Paris med svepande stagVägglampan Paris lyser med ett utseende som påminner betraktaren om en stor droppe. Glaset är munblåst. Men den böjda designen finns också i hållaren. Det finns detaljerat dekorerade former som ger ett mycket unikt helhetsintryck. Materialet i hållaren är Berlin-mässing och bidrar därmed till en högkvalitativ produkt. Om så önskas kan den önskade belysningen uppnås via en extern dimmer för en tilltalande atmosfär.
 • Berliner Messinglampen Venedig - vägglampa av mässing

  Berliner Messinglampen Venedig - vägglampa av mässing
  Elegant vägglampa Venedig med munblåst skärm Venedig är namnet på denna modell. En särskilt elegant vägglampa i antik form har här tillverkats av en munblåst skärm och en stomme av Berlin-mässing. I vardagsrum såväl som i gastronomiska områden är denna lampa ett blickfång för besökare och utstrålar en klassisk charm. Modellen är lätt att rengöra med en torr trasa och kan användas på många olika sätt.
 • Berliner Messinglampen Handtillverkad taklampa Rosa

  Berliner Messinglampen Handtillverkad taklampa Rosa
  Elegant taklampa ROSA med glasskärmMed sin vita lampskärm erbjuder taklampan ROSA ett diskret men ändå tillräckligt stort belysningsalternativ. Skärmen är inte bara 30 cm i diameter utan imponerar även med sin höjd. Stommen, som utstrålar en lätt industriell charm, är tillverkad av mässing och har fått en antik färg genom en patinafärgning, utan att behöva målas för det. Förutom det bedrägligt äkta resultatet när det gäller färg, finns det också en fördel med att ytan är mycket lätt att rengöra med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Antik golvlampa HENRIETTE

  Berliner Messinglampen Antik golvlampa HENRIETTE
  Golvlampa HENRIETTE med munblåst skärm HENRIETTE ger elegans i rummet med sin mässingsram och munblåsta skärm. Den har modellerats efter en lampa från förra sekelskiftet och är nästan uteslutande tillverkad av rena mässingsdelar. Deras ytor behandlas på ett sådant sätt att mässingen får en patinerad färg. Det gör den mindre känslig - men den bör bara rengöras lätt med en torr trasa. Omsorgen om detaljerna syns också i textilkabeln.
 • Berliner Messinglampen Pendellampa Frida av mässing, Ø 24 cm

  Berliner Messinglampen Pendellampa Frida av mässing, Ø 24 cm
  Frida hängande lampa i mässing och handblåst glas Vardagsrum i klassiskt eller antikt design, men även områden inom hotell- och restaurangbranschen eller på restauranger kan elegant belysas med denna Frida-hänglampa. Upphängningen och alla metalldelar i lampan är gjorda av nästan ren, färgad mässing, den vackert designade lampskärmen är handblåst av opalvitt flerskiktsglas. Inuti skuggan finns ett E27- uttag där alla typer av ljuskällor med denna bas kan användas. Om du utrustar den med en modern LED-lampa med lång livslängd blir den antika lampan en modern och samtida lampa.
 • Berliner Messinglampen Taklampa EWALD av berlinermässing

  Berliner Messinglampen Taklampa EWALD av berlinermässing
  Elegant EWALD-pendellampa med mässingsapplikationer EWALD-pendellampan fokuserar på iögonfallande gimmicks med en hög detaljnivå, som är placerade i lampans övre del. En närmare titt avslöjar en mängd sofistikerade ornament. Dessa inkluderar först och främst starkt rundade element. Armaturens material är Berlin-mässing, som har färgats och inte lackerats. Formen på det munblåsta glaset är, i motsats till hållaren, ganska ren och enkel, vilket skapar en harmonisk och inte överbelastad helhetsbild.
 • Berliner Messinglampen Plafondlampa Alena matt nickel

  Berliner Messinglampen Plafondlampa Alena matt nickel
  Attraktiv taklampa Alena med vit glasskärmTaklampan Alena har ett metallupphäng i färgen matt nickel och en vit glasskärm. Lampans form påminner om en uppochnedvänd blomma vars blomning vidgas i solljuset. Tack vare sin vackra form och moderna färger kan denna armatur hitta sin plats i många olika rum och passar en mängd olika hemstilar.
 • Berliner Messinglampen Handtillverkad taklampa ANNI, nickel

  Berliner Messinglampen Handtillverkad taklampa ANNI, nickel
  Taklampa i antik design Modellen ANNI är en taklampa med kort upphängning. Den är baserad på modeller från omkring 1900 och är handgjord. Nästan uteslutande rena mässingsdelar bearbetas och kompletteras av den munblåsta glasskärmen. Stommen är mattförnicklad, därefter borstad och lackerad. För rengöring rekommenderas en mjuk trasa utan rengöringsmedel.
 • Berliner Messinglampen Diskret golvlampa med antik färggivning

  Berliner Messinglampen Diskret golvlampa med antik färggivning
  Raffinerad Ilka golvlampa med en slående designGolvlampan Ilka är en höjdjusterbar lampa med element som omedelbart fångar ögat. Den erbjuder ett brett utbud av belysningsmöjligheter tack vare den öppningsbara och munblåsta lampskärmen och de flexibla höjd- och riktningsjusteringarna. Den omsorgsfullt utformade ramen är ett riktigt blickfång och har både böjda stag och extravaganta blomformer. De extraordinära formerna på hållaren avrundas av en antik färg. En glans kan uppnås genom en lätt behandling med olivolja.
 • Berliner Messinglampen Nickeltaklampa ROSA, handtillverkad

  Berliner Messinglampen Nickeltaklampa ROSA, handtillverkad
  Nickel taklampa ROSA med kort upphängning Taklampan ROSA är baserad på gamla modeller från omkring 1900. Den är handgjord och består huvudsakligen av delar i ren mässing. Glasskärmen av slipat glas är munblåst. Stommen är matt förnicklad. Efter förnicklingen borstas och lackas ytan. Inga rengöringsmedel får användas vid rengöring, endast en mjuk trasa.
 • Berliner Messinglampen Klassisk mässingsvägglampa Berlin

  Berliner Messinglampen Klassisk mässingsvägglampa Berlin
  Berlinermässing och munblåst glas formar vägglampan Berlin Denna vackra vägglampa lyser framförallt med sin klassiska utformning som har inspirerats av förlagor och modeller från tiden omkring 1900. Skärmen består av munblåst, slipat glas. Även hållaren i berlinermässing inspirerar på alla sätt. Vägglampan Berlin lyser upp varje vardagsrum, matrum eller korridor, och är även ett verkligt blickfång. Ytbehandlingen gör att produkten är mycket lättskött, för rengöringen behövs bara en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa HINRIC av mässing, handtillverkad

  Berliner Messinglampen Vägglampa HINRIC av mässing, handtillverkad
  Hantverk möter tradition: vägglampan HINRIC Vägglampan HINRIC är utformad efter gamla förlagor och modeller från tiden omkring 1900. Den är hantverksmässigt tillverkad av övervägande ren mässing. Glasskärmen av överfångsglas är munblåst. Vägglampans ram är av berlinermässing. Berlinermässing är en traditionell ytbehandling där mässingen färgas in för att skapa en olackerad patina. Denna patina är mindre ömtålig än andra ytor och behöver bara rengöras med en torr duk utan putsmedel.
 • Berliner Messinglampen Bill - en taklampa tillverkad i Tyskland

  Berliner Messinglampen Bill - en taklampa tillverkad i Tyskland
  Lättskött taklampa Bill med högt ljusflöde Modell Bill är en taklampa som lyser upp rummet extra bra. Basen av Berlin-mässing harmonierar med den munblåsta glasskärmen och kan tack vare sin speciella ytbehandling enkelt rengöras med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Taklampa HERTHA av mässing

  Berliner Messinglampen Taklampa HERTHA av mässing
  Minimalistisk taklampa HERTHA i mässing med krokliknande formerTaklampan HERTHA övertygar med ett mycket reducerat utseende. Armaturen är dekorerad med krokliknande former. Utöver det finns det inga gimmicks för att inte väcka för mycket uppmärksamhet. Materialet i hållaren är högkvalitativ Berlin-mässing. Den monterades och behandlades för hand. För att uppnå den klassiska färgen färgades mässingen på traditionellt sätt. De vita lampskärmarna är munblåsta. För att spara energi kan även LED- eller lågenergilampor användas som ljuskällor.
 • Berliner Messinglampen Mässingsbordslampa Hari med grön skärm

  Berliner Messinglampen Mässingsbordslampa Hari med grön skärm
  Hari bordslampa med mässingssockel och grön glasskärmDesignen på denna Hari bordslampa är baserad på de beprövade bordslampor som stod på skrivbord i början av 1900-talet. Den klassiska och antika lampan är en iögonfallande ljuskälla på skrivbordet, fönsterbrädan eller till och med på en skänk eller ett sidobord i klassiskt inredda rum. Lampans bas består av ren mässing, den glänsande gröna glasskärmen är munblåst. Hari bordslampa monterades för hand i Berlin.
 • Berliner Messinglampen Mässingsljuskrona 3 lampor D119

  Berliner Messinglampen Mässingsljuskrona 3 lampor D119
  ljuskrona D119 med tre sfäriska glasskärmar Denna ljuskrona med tre flammor ger ett tydligt formspråk. Paraplyerna bärs av metallarmar som dyker upp i en U-form under den centrala hållaren. Det opala vita, glansiga glaset i nyanser ger ett behagligt, bländfritt ljus. Ramens yta av mässing i Berlin uppnås i en komplex process med en patina färgad i mässingen.
 • Berliner Messinglampen Väggfacklan WILLI av mässing

  Berliner Messinglampen Väggfacklan WILLI av mässing
  Antik vägglampa Willi med munblåst skärmVägglampan WILLI kommer i en ädel design. Den är designad i en antik look och tillverkad utifrån historiska förebilder. Repliken av en lampmodell från slutet av 1800-talet består huvudsakligen av mässing och kompletteras med en glasskärm. Här används berlinmässing, en speciell typ av ytbehandling. En patina appliceras som färgar mässingen. Ytan är lättskött, men bör endast rengöras med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Sibille i polerad mässing

  Berliner Messinglampen Vägglampa Sibille i polerad mässing
  Glänsande mässingsvägglampa Sibille med kromlookMässingsvägglampan Sibille är särskilt iögonfallande på grund av hållarens polerade yta. Samspelet mellan rundade former och en slående och reflekterande yta gör armaturen till ett riktigt blickfång som drar till sig en lämplig mängd uppmärksamhet. Hållarens yta är inte bara vacker att titta på, utan också tillverkad av högkvalitativ mässing och, på grund av tillverkningsprocessen, särskilt lätt att rengöra med en mjuk trasa.
 • Berliner Messinglampen Mässingsvägglampa Frank

  Berliner Messinglampen Mässingsvägglampa Frank
  Formskön vägglampa Frank med runt, munblåst blixtglasEtt vackert opalvitt blixtglas på en detaljerad mässingshållare utmärker den vackra vägglampan Frank. Det ädla runda glaset är munblåst och den vackert svängda lampramen är tillverkad av så kallad Berlin-mässing. Den förtrollande vägglampan är helt handgjord. Design och hantverk är hämtade från 1900-talet. Speciellt för mässingsarbetet har lackerad patina undvikits. Den ädla metallen bör därför rengöras utan rengöringsmedel och endast med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa ALFRED med antikt utseende

  Berliner Messinglampen Vägglampa ALFRED med antikt utseende
  Lättskött vägglampa Alfred i mässing Modell ALFRED är en vägglampa designad i mässing som manövreras med hjälp av en dragströmbrytare. Lampan är designad med utgångspunkt från gamla modeller från omkring 1900 och är handgjord. Nästan uteslutande rena mässingsdelar kombineras med skärmen av munblåst glas. För att uppnå det antika utseendet på ramen färgas mässingen med en patina som inte är målad. Detta skapar en yta som endast bör torkas av med en torr trasa - endast lite olivolja för vård rekommenderas.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Mario i berlinermässing

  Berliner Messinglampen Vägglampa Mario i berlinermässing
  Vägglampan Mario: oslagbar i elegans Denna högkvalitativa vägglampa lyser framför allt genom sin antika form. Skärmen är tillverkad av munblåst glas. Stommen, som är tillverkad av Berlin-mässing, är också inspirerande på alla sätt. Vägglampan Mario ger varje vardagsrum, matsal och korridor en klassisk look och är ett riktigt blickfång.Ytbehandlingen ger en mycket lättskött produkt; för rengöring är en torr trasa att föredra här.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Athen med filigransarbete

  Berliner Messinglampen Vägglampa Athen med filigransarbete
  Klassisk och välformad - Athens vägglampa med vertikalt väggfästeDen vackra Athens vägglampan påminner om jugendstilen. Det vertikala väggfästet i Berlinmässing med lamparm har vackra blommiga detaljer. Den ädla lampan är handgjord - det formsköna opalglaset är munblåst och i originalhantverk har metallen färgats i omålad patina. Rengöringsmedel bör därför inte användas för rengöring. Det räcker med att använda en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Larry matt nickel

  Berliner Messinglampen Vägglampa Larry matt nickel
  Vägglampan Larry: Enkel elegans med klassiska drag Klassiska förlagor och modeller från tiden omkring 1900 har inspirerat utvecklingen av vägglampan Larry. Skärmen av munblåst glas är klassiskt klotformad. Tillsammans med en vägghållare av berlinermässing – en särskild ytbehandling – blir detta en trevlig belysningsprodukt för korridorer eller andra rum inomhus. Ytbehandlingen gör att produkten är mycket lättskött, för rengöringen behövs bara en torr trasa. För att ge traditionen av tyskt kvalitetsarbete full rättvisa tillverkas denna produkt än idag för hand i Berlin. Vid tillverkningen används i huvudsak rena mässingsdelar. Kvalitet tillverkad i Tyskland.
 • Berliner Messinglampen Rhodos - utskjutande mässingsvägglampa

  Berliner Messinglampen Rhodos - utskjutande mässingsvägglampa
  Klassisk vägglampa Rhodos med vertikalt väggfäste i mässing I klassisk, tidlös skönhet berikar vägglampan Rhodos lokalen. Dess vertikala väggfäste är tillverkat av högkvalitativ Berlin-mässing. Den attraktiva lampan har tillverkats helt för hand. Det smakfulla opalglaset är munblåst och metallarbetet är utfört i traditionell hantverksskicklighet som var vanligt för 100 år sedan. För färgsättningen av mässingen användes omålad patina. Därför bör rengöringsmedel inte användas för rengöring. Det räcker med att använda torra trasor.
 • Berliner Messinglampen Pendellampa Frida av mässing, Ø 34 cm

  Berliner Messinglampen Pendellampa Frida av mässing, Ø 34 cm
  Frida hängande lampa i mässing och handblåst glas Vardagsrum i klassiskt eller antikt design, men även områden inom hotell- och restaurangbranschen eller på restauranger kan elegant belysas med denna Frida-hänglampa. Upphängningen och alla metalldelar i lampan är gjorda av nästan ren, färgad mässing, den vackert designade lampskärmen är handblåst av opalvitt flerskiktsglas. Inuti skuggan finns ett E27- uttag där alla typer av ljuskällor med denna bas kan användas. Om du utrustar den med en modern LED-lampa med lång livslängd blir den antika lampan en modern och samtida lampa.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Luxor i jugendstil

  Berliner Messinglampen Vägglampa Luxor i jugendstil
  Den eleganta vägglampan Luxor påminner om den klassiska jugendstilen En klassisk design omger vägglampan Luxor. Utformningen är inspirerad av de klassiska lampmodellerna från tiden runt 1900. Den övertygar med sitt högkvalitativa utförande av ren berlinermässing, vid vilket metallen bearbetas och förädlas med en särskild patina. Skärmen av opalvitt, munblåst glas kompletterar helhetsbilden på ett stilfullt sätt och ger en fullödig belysning.
 • Berliner Messinglampen Mässingstaklampa Alena med glasskräm

  Berliner Messinglampen Mässingstaklampa Alena med glasskräm
  Taklampan Alena har ett mycket klassiskt och lite antikt utseende. Den består av en vackert formad takarmatur av färgad mässing och en opalvit, munblåst skärm av glänsande glas. Den lyser upp - monterad individuellt eller i grupp - korridorer i privata lägenheter, men ser också bra ut i korridorer på klassiskt inredda hotell. Med valfri glödlampa med E27-sockel kan denna klassiska, något antika armatur även ge en mycket modern och energisnål belysning, t.ex. med en LED-lampa med lång livslängd.
 • Berliner Messinglampen Bordslampa i antik-rustik stil Karl

  Berliner Messinglampen Bordslampa i antik-rustik stil Karl
  Bordslampan Karl: antik charm, rustik look Klassisk design och modeller från omkring 1900 var inspirationen till bordslampan Karl. Dess kännetecken är den elegant svängda lampskärmen av munblåst glas med en mässingskrona och ramen med en speciell ytbehandling. Det innebär att man färgar in en patina i mässingen istället för att måla den. Detta ger ett utseende som nästan inte går att skilja från den ursprungliga patinan på antika lampor. En torr trasa är att föredra för rengöring, rengöringsmedel är tabu. En lätt glans kan uppnås genom att torka av med lite olivolja.
 • Berliner Messinglampen Anne vridbar bordslampa

  Berliner Messinglampen Anne vridbar bordslampa
  Bordslampan Anne: klassisk mässingslook med svängbar skärm Klassiska mönster och modeller från omkring 1900 var inspirationskällan till bordslampan Anne. Till dess kännetecken hör den svängbara, elegant böjda lampskärmen av munblåst glas med mässingskrona och den strukturerade ramen, som liksom lampskärmens krona är tillverkad av Berlinmässing. Berlinmässing är en avancerad ytbehandling där en icke-lackerad patina färgas in i mässingen. Resultatet är en mycket lättskött och slitstark produkt som endast behöver rengöras med en torr trasa.
 • Berliner Messinglampen Stor taklampa Harry av mässing Ø 40 cm

  Berliner Messinglampen Stor taklampa Harry av mässing Ø 40 cm
  Klassisk Harry taklampa med vit glasskärmGamla modeller från omkring 1900 har legat till grund för tillverkningen av Harry taklampa. Den består av en rund baldakin av övervägande ren mässing, i vilken en patina har färgats, och en vit skärm av flerskiktsglas och är utrustad med en keramisk E27-sockel inuti skärmen. I klassiskt inredda vardagsrum eller hallar ger taklampan Harry en bländfri och jämnt spridd belysning genom den vita glasskärmen.Eftersom lampans mässingsyta inte är lackerad krävs lite omsorg vid rengöring. En torr trasa är tillräcklig.
 • Berliner Messinglampen Vägglampa Jeremy tillverkad av mässing

  Berliner Messinglampen Vägglampa Jeremy tillverkad av mässing
  Jeremy - en vägglampa med en högkvalitativ mässingsfinish. Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Berliner Messinglampen Gustave vägglampa tillverkad av mässing

  Berliner Messinglampen Gustave vägglampa tillverkad av mässing
  Gustave - en vägglampa med högkvalitativ mässingsfinish. Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Berliner Messinglampen Taklampa Anja matt nickel

  Berliner Messinglampen Taklampa Anja matt nickel
  Klassisk vardagsrums- och matsalsbelysning med taklampan Anja Taklampan Anja fascinerar med sin tidlöshet. Den vitglänsande glasskärmen har en klassisk form. Upphängningen och baldakinen är i matt nickel och tillsammans med skärmen bildar de en stilfull kombination som blir ett tidlöst belysningselement i både kök, matsal och vardagsrum.
 • Berliner Messinglampen Ilka golvlampa, mässing, Berlin

  Berliner Messinglampen Ilka golvlampa, mässing, Berlin
  Golvlampa Ilka: linjär design med subtila kurvor och ornament - en klassisk look. Golvlampan Ilka har inspirerats av klassisk design och modeller från omkring 1900. En böjd lampskärm av vitt, handblåst glas är bara ett av kännetecknen för denna produkt. Till detta kommer den linjära, men ändå elegant böjda ramen av Berlinmässing med ett subtilt blommigt ornament. Berlinmässing är en avancerad ytbehandling där en icke-lackerad patina färgas in i mässingen. Resultatet är en mycket lättskött och slitstark produkt som endast behöver rengöras med en torr trasa.