Lampkultur » Ljuskällor » Lågenergilampor

Lågenergilampor

Att spara på energiförbrukningen är en stark trend just nu. Att byta gamla glödlampor med glödtråd mot lågenergilampor är ett steg i den riktningen. Det finns många olika former på dessa lampor och även med speciella funktioner som dimbar lågenergilampa.

Här hittar du lampor som förbrukar lite energi och som du kan beställa online.

Populärt inom lågenergilampor

Fler tips på lågenergilampor

 • Philips Hue Ambiance 6,5W E14 - Philips

  Philips Hue Ambiance 6,5W E14 - Philips
 • Sylvania Mini-Lynx Fast-Start V2 E27 9W 827

  Sylvania Mini-Lynx Fast-Start V2 E27 9W 827
  E27 9W energisparlampa Sylvania Mini-Lynx Lång upptändningstid, hög vikt och relativ stora mått tillhör det förflutna med denna energisparlampa. Med energieffektivitetsklass A är den dessutom energisnål. Tekniska data - 450 lumen - jämförelsevärde mellan 41 watt - energiklass A Speciellt - varmvit (827) Energiklass: A
 • E14 7W Lågenergilampa förspeglad silver

  E14 7W Lågenergilampa förspeglad silver
  E14 7W (40W) Lågenergilampa glob 60 huvudspegel silver Energiklass: B
 • Philips Hue Ambiance 5.5W GU10 2 Pack Päronlampa

  Philips Hue Ambiance 5.5W GU10 2 Pack Päronlampa

Besparing med lågenergilampa

Man kan spara pengar på flera sätt med lågenergilampor jämfört med tidigare traditionella glödlampan. Den låga energiförbrukningen gör att elräkningen blir mindre varje månad. Man kan spara upp till 80% i energikostnad.

Dessutom är det så att en lågenergilampa håller längre. De allra flesta lampor kan lysa mellan 6 – 10 000 timmar innan de går sönder. Mätningar har visat att de kan hålla 6-10 ggr så länge som en glödlampa. Lampan är visserligen dyrare vid inköp men under en hel livslängd ligger snittbesparingen på 600 kr för en lågenergi vs klassisk glödlampa.

OBS! Tänk på att lågenergilampor innehåller en liten mängd kvicksilver. En trasig lågenergilampa ska lämnas in på närmaste återvinningsstation. Det för att undvika att kvicksilvret kommer ut i naturen.

ilead