Vägglampa med lång arm

Flera tillverkare av belysning har vägglampor med lång arm. En del är justerbara medan andra långa armar har en fast längd. De flesta har en svängbar arm, där lamparmen går att svänga i sidled för att rikta ljuset bättre.

En del av lamporna har också en vridbar axel längst ut vid lampskärmen. Då kan man rikta ljuset i ytterligare ett led förutom med den svängbara armen.

Vägglamporna med långa och svängbara armar

 • NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa med lång arm ljus aluminiumgrå Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. NJP bordslampa som lanserades 2015 är en ny tolkning av den klassiska arkitektlampan. Lampans enkla och stilre
 • Watt & Veke Kelly vägglampa lång arm Svart-guld

  Watt & Veke Kelly vägglampa lång arm Svart-guld
 • Lucande Phina vägglampa, utdragbar 50,7 cm

  Lucande Phina vägglampa, utdragbar 50,7 cm
  Smal vägglampa Phina i stål med kabelbrytare Phina är en smal vägglampa som är särskilt lämplig för accentbelysning i vardagsrummet. En smal, lång arm reser sig från ett väggfäste som har två rörliga leder och slutar i en diskret lampskärm. Både ramen och lampskärmen består av svart stål och insidan av skärmen är fodrad i harmoniskt vitt. Den attraktiva färgkontrasten ger lampan det där lilla extra och rundar av designen. Phina kan utrustas med E27-lampor som ger det nödvändiga ljuset. Armaturens tämligen diskreta utseende integreras utan ansträngning i resten av möblerna och passar väl in i moderna inredningsstilar. Vid behov kan Phina kombineras med andra armaturer från serien för att skapa en sammanhängande helhetsbild.
 • Watt & Veke Kelly vägglampa lång arm Guld

  Watt & Veke Kelly vägglampa lång arm Guld
 • NJP Vägglampalampa Lång Arm Vit - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lång Arm Vit - Louis Poulsen
  NJP Vägg, lång arm - Vit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjligheterna är no
 • NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa, lång arm - Svart Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjlighetern
 • Louis Poulsen NJP vägglampa lång arm Svart

  Louis Poulsen NJP vägglampa lång arm Svart
 • Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart

  Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart
  Designer vägglampa Birdy med kontaktkabel, strömbrytare och variabel orientering Med sin enkla, tidlösa design är Birdy vägglampa en lampa kombineras på många sätt. Serien, tänkt av Birger Dahl 1952, motsvarar stilen på 1950- och 1960-talet; idag har Birdy en subtil retro charm. Armaturens serie karaktäristiska design är utformad som en trunkerad kon med ett avfasat ljusutlopp. Huruvida ljuset sänds nedåt eller mer framåt kan avgöras tack vare en fog på skärmens fastsättning. Den senare hålls av en lång arm som kan svängas horisontellt. Armaturen är utrustad med en pluggkabel inklusive en strömbrytare, så att ingen ledning krävs.
 • Vägglampa Torino

  Vägglampa Torino
  Vägglampa i stål med vridbar 39 cm lång arm och lamphuvud. 7 cm bred och 12 cm hög. 2m transparent kabel. Inbyggd dimmer på väggplattan. Max 1x12W. Gu10-sockel.
 • NJP Vägglampalampa Kort Arm Vit - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Kort Arm Vit - Louis Poulsen
  NJP Vägg, kort arm - Vit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. Vägglampan finns i två utgåvor – en med kort och en med lång arm. Lampornas ’armar’ ger stor rörlighet och många inställningsmöjli
 • Vägglampa Torino

  Vägglampa Torino
  Vägglampa i stål med vridbar 39 cm lång arm och lamphuvud. 7 cm bred och 12 cm hög. 2m transparent kabel. Inbyggd dimmer på väggplattan. Max 1x12W. Gu10-sockel.
 • Louis Poulsen - NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå

  Louis Poulsen - NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå
  Design Oki Sato för Louis Poulsen Koncept NJP Vägglampa med en lång arm i Ljusgrå är en vacker och enkel vägglampa designad av Oki Sato. Designen är en nytolkning av den klassiska arkitektlampan i nutida design och med funktioner som är anpassade åt det moderna arbetslivet, men också i hemmet. Vägglampan ger ett direkt och bländfritt horisontellt jus, samtidigt som delar av ljuset reflekteras bakåt från huvudet och lyser upp den översta delen av armen. Armaturhuvudets ergonomiska design formar ljuset och bidrar till att få optimal riktning på ljuset. Ett enkelt mekaniskt system ger stor rörelsefrihet så ljuset alltid kan ställas in på ett optimalt sätt i arbetsmiljön. Skärmen är vitlackerad på insidan vilket hjälper till att ge ett komfortabelt, diffust ljus. Strömbrytaren sitter på huvudet och har två dimmer-inställningar samt en timer-funktion där du kan välja mellan 4 och 8 timmar. Lampan levereras med en kabel på 2.3 meter samt en stickkontakt.

Vägglampa med saxarm

En typ av vägglampa på arm i en speciell stil är den som kallas för saxlampa. Dess arm är utdragbar och ser ut som en sax eller dragspel från sidan.

 • Lindby Theon vägglampa med saxarm, betonggrå

  Lindby Theon vägglampa med saxarm, betonggrå
  Vägglampa Theon med lutbar saxarm i trendig industriell stil. Vägglampan Theon hänför med sin iögonfallande optik. Den aluminiumfärgade saxarmen är något man lägger märke till på en gång och ger lampan ett särskilt utseende. Den kompletteras av en lampskärm av järn. Den har en betonggrå färg och ger lampan en fin finish. Theon är en industriliknande lampa som på ett utmärkt sätt integreras i ett modernt bostadsområde. Det är tack vare den roterande saxarmen som inriktningen lätt kan anpassas så att man kan hitta den bästa belysningslösningen för varje situation.
 • Svart vägglampa Merle med saxarm

  Svart vägglampa Merle med saxarm
  Funktionellt belysningselement med stilfullt uttryck: den utdragbara vägglampan Merle Merle är utrustad med en saxarm, så att man kan dra ut lampan i rummet. Dessutom kan vägglampan svängas åt vänster och höger och lamphuvudet kan böjas, så att man kan hitta optimalt läge för ljusutsläppet för att uppfylla kraven på belysningen. Den höga funktionaliteten sörjer för att vägglampan Merle passar bra för läsning. Då är det lämpligt att montera den inom räckvidd för en soffa eller säng. Kabeln är 180 cm lång och avslutas med en stickpropp.
 • Vägglampa Harmony med saxarm, svart

  Vägglampa Harmony med saxarm, svart
  Euluna vägglampa harmony med saxarm, svart Harmony, för vardagsrum / matsal, stål, E27, 60 W, H: 24 cm
 • Lindby Theon vägglampa med saxarm, matt vit

  Lindby Theon vägglampa med saxarm, matt vit
  Praktisk vägglampa Theon i matt vit Den raffinerade vägglampan Theon anpassar sig till användarens behov med sin justerbara saxarm och lutfunktion. Den klassiska lampskärmen genererar en nedåtriktad ljusstråle som är särskilt lämplig i det mysiga läshörnet. Lampan i matt vitt är helt i järn och har en sladdströmställare.