Taklampor med träkulor

En vacker takkrona dekorerad med träkulor kan ge ett rustikt eller bohemiskt utseende till ett rum. Taklampor med träkulor kan vara populära i hem som vill ha en naturlig eller jordnära känsla. De kan också vara en del av en större inredningstrend som betonar naturliga material och handgjorda detaljer.

Här är några varianter av takkronor och taklampor med kulor av trä som du kan köpa eller bara inspireras av.

 • Signum taklampa med träkulor

  Signum taklampa med träkulor
 • Stina Chandelier takkrona med svarta träkulor 110 cm hög

  Stina Chandelier takkrona med svarta träkulor 110 cm hög
 • Envostar - Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black Envostar

  Envostar - Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black Envostar
  Design Envostar Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black från Envostar är, som namnet antyder, en träkula. Det enkla uttrycket låter materialen tala för sig själva - och materialen i just den här lampan är mycket speciella. Envostar är ett mycket miljömedvetet varumärke, och därför är träet som används i Wooden Ball-modellerna naturligtvis FSC-certifierat. Själva designen är enkel och minimalistisk, vilket innebär att Wooden Ball-lamporna kan passa in i nästan alla rum och inredningsstilar. Det vackra uttrycket är imponerande men inte distraherande, och Envostar har skapat en underbart mångsidig lampa. Wooden Ball-sortimentet omfattar en enkel taklampa, men även klusterhängare med tre, fyra och sex taklampor. Se hela serien här!
 • Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black - Envostar

  Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black - Envostar
  Wooden Balls 6 Taklampa Wood/Black - Envostar, Trä, Metall

DIY: Göra egen taklampa med kulor av trä

Hänglampor dekorerade med kulor av trä är ganska enkla att göra själv. En träkula med ett centralt hål som går att trä över en lampsladd funkar bra. Såna kulor kan du hitta på hobby- och pysselbutiker. Kruxet kommer till när du ska trä kulan på sladden.

Om det redan sitter en stickpropp på elkabeln kommer det bli svårare. Ta hjälp om du inte vet hur man gör eller känner dig osäker.