Silverlampa

Med en silverlampa får du en oslagbar kombination av stil och elegans. Varje lampa i silver förmedlar en särskild känsla av exklusivitet. Om du söker något som påminner om ädla metaller men inte nödvändigtvis är det, kan en lampa i metall som silver vara precis det du behöver.

Dess silvernyans ger varje rum ett skimmer av sofistikering och kompletterar varje interiör på bästa sätt. Den silvriga finishen är iögonfallande, och den förtrollande effekten förstärks när ljuset träffar dess blanka silver-yta. Oavsett var du placerar den kommer din silverlampa att bli ett samtalsämne.

Taklampor i silver

 • Aluminor LED-hänglampa Trinity av aluminium, silver

  Aluminor LED-hänglampa Trinity av aluminium, silver
  LED-pendellampa Trinity - "trinity" för spännande belysning LED-pendellampa Trinity inspirerar tack vare sina tre metallringar i aluminium. Varje ring har en annan storlek. De är pyramidformade och monterade ovanpå varandra. En mängd filigranupphängningar fäster ringarna, vilket gör att de nästan verkar sväva. Detta ger armaturen en lekfull lätthet. Lysdioderna är fästa på insidan av metallringarna och skyddas av ett satinakrylhölje. Eftersom lysdioderna sitter på insidan, belyses rummet indirekt och ljuset reflekterar varandra. Dessutom dämpas ljuset av akrylhöljet, vilket ger en mysig belysning. Armaturen passar utmärkt i entrén eller i stora rum med högt i tak. Den kan också användas i offentliga och kommersiella utrymmen
 • TECNOLUMEN HMB25 hänglampa med hiss silver

  TECNOLUMEN HMB25 hänglampa med hiss silver
  Bauhaus-hänglampan av Brandt och Przyrembel är en armatur med historia - - Kvalitet och historia made in Germany! - - Bauhaus-hänglampan av Marianne Brandt och Hans Przyrembel kom till år 1925. Redan då tillverkades denna produkt industriellt och imponerande tydligt bredvid Bauhaus övriga design. Finns också med draganordning. Armaturen följer Bauhaus-stilen med lampskärmens goda funktion och starka belysning. Stilen stammar från Bauhaus i Weimar, en högskola för formgivning under Weimarrepubliken. De duktigaste konstnärer samlades och otaliga mästerverk kom till. Ännu idag går konstverken under begreppet Bauhaus-Design och hör obestridligt till moderna klassiker. Kännetecknande för stilen är utformningen som följer rådande användningssyften, materialegenskaper och tillverkningsmetoder. Tillverkaren TECNOLUMEN tillverkar armaturen efter ritningen och äktheten kan verifieras med fortlöpande numrering och TECNOLUMEN/BAUHAUS-stämpel. TECNOLUMEN - företaget med stort hjärta Företaget TECNOLUMEN grundar sig helt och hållet på Bauhaus-stilen: Wagenfeld-bordslampan var företagets första produkt 1979. Vid sidan av Wilhelm Wagenfeld's modeller integrerar företaget TECNOLUMEN också andra Bauhaus-designklassiker i sortimentet - från Marianne Brandt till utkast av andra designers såsom Walter Schnepel. Art Deco och De Stijl-utformning formar också tillverkarens sortiment.
 • ORION 6 ljuskällor Silverfärgad takkrona VIOLETTA

  ORION 6 ljuskällor Silverfärgad takkrona VIOLETTA
  Försilvrad, matt takkrona VIOLETTA med 6 ljuskällor och Swarovskikristaller Den traditionella takkronan har anpassat sig till modern tid och släppt en viss del av sin "tyngd". Takkronan är en kombinationen av elegant svängd metall, Swarovskikristaller och ljuskällor som påminner om äkta stearinljus - VIOLETTA träder fram med en glans som passar i nästan varje inredningsstil.
 • &Tradition - Blown SW3 Taklampa Silver &Tradition

  &Tradition - Blown SW3 Taklampa Silver &Tradition
  Blown SW3 Taklampa är Samuel Wilkinsons första lampa för & tradition. Det är en Taklampa tillverkad av elegant munblåst glas med ett quiltat mönster, med möjlighet att välja mellan två versioner. Den ena är transparent med en subtil silverglans och den andra har en spännande sandblästrad vit matt yta. Skärmen är tänkt som ett lekfullt utforskande av de reflektioner, förvrängningar och brytningar som en ljuskälla upplever om den omges av mönstrat glas. Wilkinson förklarar att det började med idén om att se på världen genom ett slags filter, inspirerad av antik keramik, gamla glasbitar, linser från mycket gamla lampor, fyrar och till och med en spegelflaska. Den quiltade ytan har också hämtat mycket inspiration från frön och bär, med hallon som främsta motiv. Produktionen av Blown är en finurlig kombination av industriella processer och traditionellt hantverk. Glasets textur skapas med hjälp av datorstödd design (CAD) för att exakt kontrollera uppblåsningen av varje bubbla. Hantverket lämnar sina djupa spår genom munblåsning där form och storlek kontrolleras noggrant med hjälp av formar. De två versionerna är en elegant Taklampa som förenar dåtid och nutid och kan användas separat eller tillsammans, var för sig eller i kluster, och för en mängd olika interiörer. Se alla Blown-lampor från &Tradition här
 • Holländer Exklusiv lampkrona Buono med 5 ljuskällor, silver

  Holländer Exklusiv lampkrona Buono med 5 ljuskällor, silver
  Lampkrona Buono - belagd med bladsilver Den utomordentligt vackra och rikt dekorerade lampkrona BUONO glänser med en svängd, bladförsilvrad järnstomme med mängder av klara kristaller sitter som löv på en gren och bryter ljuset effektfullt. Fem silverfärgade stearinljuslampor ser till att kristallerna och bladsilvret glänser otroligt. Lampkronan BUONO förenar känd design och högkvalitativ bearbetning och bidrar starkt till att skapa en festlig stämning.
 • Infälld spotlight silver inkl LED 3-stegs dimbar - Ulo

  Infälld spotlight silver inkl LED 3-stegs dimbar - Ulo
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer,Nej, utan sladd och stickpropp Ulo är en tidlös, modern försänkt spotlight som passar perfekt i vardagsrummet, sovrummet eller matsalen. Den är 8,2 cm i diameter och 3 cm hög. Försänkningen är 6,8 cm i diameter och 3,1 cm djup. Spotlighte är tillverkad av plast med en elegant silverlook. Ulo levereras med icke-utbytbara LED-lampor (max 5 watt). Den har ett värde på 2 700–27 000 kelvin och 330 lumen, vilket gör den till en riktig kraftpaket! I genomsnitt håller LED-lampan i 25 000 brinntimmar. Lampan är utrustad med en 3-stegs dimmer, som gör att du kan skapa extra stämning i rummet. När du trycker på strömbrytaren en gång får du 30 % ljus (stämningsbelysning), om du trycker på den igen får du 60 % ljus. Tredje gången du trycker får du 100 % ljus (fullt ljus). Spotlights är perfekta att använda som grundbelysning, och med en vacker spotlight som Ulo är den även trevlig att titta på. 82 mm x 30 mm
 • Globo Amy – textilhänglampa i silver med hängen

  Globo Amy – textilhänglampa i silver med hängen
  Hänglampa Amy med textilskärm i en silvrigt metallisk färg med vackra hängen – en stilfull höjdpunkt för lyxiga moment Med sin eleganta textilskärm ser denna modell modern och effektfull ut. De fantasifulla hängen av fina glaskristaller ger hänglampan Amy en festliga känsla och sörjer dessutom för stämningsfulla ljuseffekter. Designerna bakom textilhänglampan Amy lekar med kontrasten mellan lampskärmens opaka utseende och hängens lekfulla transparens för att skapa ett livligt utseende. Med textilhänglampan Amy kan främst stilfulla och lyxiga interiörer dekoreras. Dessutom kan moderna, sofistikerade inredningsidéer profitera av denna attraktiva lampa. Inte bara i vardagsrummet, utan även i sovrummet kan hänglampan Amy framhävas på ett snyggt sätt. Som komplement till ljuskonceptet kan antingen ytterligare pompösa ljuskällor eller medvetet diskreta sådana användas.
 • Artemide - Gople Taklampa Silver Artemide

  Artemide - Gople Taklampa Silver Artemide
  Gople Taklampa Silver är en spännande och innovativ lampa. Det vackra munblåsta glaset är tillverkat med en gammal venetiansk teknik som gradvis förändrar glasets färg. Varje lampa är därför unik i färg och kan variera något i form. Lampans enkla form framhäver det vackra färgspelet och den innovativa finishen. Den särpräglade lampan är otroligt dekorativ - både tänd och släckt. När den är tänd sprider sig ljuset vackert och naturligt i omgivningen - perfekt för att skapa en mysig och avkopplande atmosfär i hemmet. Gople-serien består av Taklampa, bordslampa och Plafond som finns i två olika storlekar, samt den matchande golvlampan - alla modeller i flera olika färger. Se hela serien här. Observera Artemide erbjuder 5 års garanti när du gör ditt köp på Artemides webbplats inom 2 månader efter köpet.

Vägglampor i silver

 • Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, silver

  Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, silver
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, silver

  Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, silver
  Dimbar LED-vägglampa Matisse med rörlig arm Den moderna och tidlösa LED-vägglampan Matisse är perfekt för att belysa målningar eller speglar. Dess utskjutande arm, till vilken ett långsträckt, smalt lamphuvud är fäst, kan flyttas upp och ner. Detta betyder att den lätt kan påverkas inte bara när det gäller höjd utan även när det gäller ljusstrålens inriktning. Ljuset avges direkt över hela längden och lyser i en varmvit ton. En omkopplare är integrerad i det fyrkantiga väggfästet. Detta kan användas för att slå på eller av lampan. Den har också en dimmer som tack vare minnesfunktionen kommer ihåg den senast valda inställningen.
 • Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 34 cm, silver

  Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 34 cm, silver
  Dimbar LED-vägglampa Matisse med rörlig arm Den moderna och tidlösa LED-vägglampan Matisse är perfekt för att belysa målningar eller speglar. Dess utskjutande arm, till vilken ett långsträckt, smalt lamphuvud är fäst, kan flyttas upp och ner. Detta betyder att den lätt kan påverkas inte bara när det gäller höjd utan även när det gäller ljusstrålens inriktning. Ljuset avges direkt över hela längden och lyser i en varmvit ton. En omkopplare är integrerad i det fyrkantiga väggfästet. Detta kan användas för att slå på eller av lampan. Den har också en dimmer som tack vare minnesfunktionen kommer ihåg den senast valda inställningen.
 • Holländer Enkel vägglampa Matteo, silver

  Holländer Enkel vägglampa Matteo, silver
  Den välformade vägglampan Matteo förkroppsligar stil och elegansDen halvcirkelformade armaturen smälter elegant in i alla väggar och ger en effektfull accentbelysning. Ljuset avges både uppåt och nedåt genom en rund fördjupning med glaslock. Vägglampan finns i guld- eller silverblad och ger en elegant känsla och en inbjudande atmosfär.
 • Searchlight Vägglampa Fisherman silver

  Searchlight Vägglampa Fisherman silver
  Klassisk vägglampa FISHERMAN i maritim stil Vid åsynen av vägglampan FISHERMAN associerar man genast med bilden av en gemytlig fiskarstuga som genom taklampan får ett angenämt ljus. Så får man ögonblickligen tillgång till en värld där tiden går en aning långsammare, och det blotta varandet och koncentrationen på väsentliga saker hamnar i förgrunden. Detta gör vägglampan i sanning till en tidlös klassiker.
 • Pr Home Classic Vägglampett 20Cm Antiksilver Exkl. Skärm

  Pr Home Classic Vägglampett 20Cm Antiksilver Exkl. Skärm
  Classic vägglampett från PR Home Material: Metall Mått: B 8cm - H 20cm - Djup 17cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår EJ Strömbrytare på sladden, Sladdlängd 180cm, OBS! Lampskärm köps separat! ENERGIKLASS:&hellip:
 • Kögl Vägglampa Quadrangolo silver, 32,5 x 32,5cm

  Kögl Vägglampa Quadrangolo silver, 32,5 x 32,5cm
  Klassisk vägglampa Quadrangolo i silver Detta är den tidlöst klassiska versionen av Quadrangolo vägglampan. Silverutseendet är nästan coolt, medan de integrerade halogenlamporna fortfarande ger ett behagligt ljus. Den här vackra armaturen kan också användas som en attraktiv takarmatur och på så sätt bada hela rummet i ett mysigt ljus. Detta är en unik väggförskönare och ett praktiskt vardagsföremål som fyller sin funktion fullt ut
 • Jieldé-Signal SI301 vägglampa med arm, silvergrå

  Jieldé-Signal SI301 vägglampa med arm, silvergrå
  Signal SI301 vägglampa med multijusterbar armI traditionen av den franska designklassikern - Loft-vägglampan av Jean-Louis Domecqs från 1950 - presenterar sig Signal SI301 vägglampa. Liksom sin föregångare imponerar den med sin enorma funktionalitet.Signal SI301 har en armaturarm som sträcker sig långt in i rummet och som kan roteras 280° och svängas 300° i området för väggfästet. Detta ger en hög grad av flexibilitet när det gäller ljusets riktning, vilket ytterligare förstärks av att armaturhuvudet också kan justeras. Den halvsfäriska reflektorn kan svängas 300° och roteras 360°. Detta gör Signal SI301 till en ljuskälla som har många användningsområden både inom den privata och kommersiella sektorn.Företaget Jieldé är ett franskt familjeföretag med säte i Lyon. Här tillverkas armaturerna fortfarande för hand med samma höga kvalitet som 1950, då Jean-Louis Domecqs skapade armaturserien Loft eftersom han behövde en flexibelt justerbar ljuskälla för sin verkstad. En klassiker inom industridesign och särskilt inom den franska industristilen var född.En nummerplatta identifierar varje Jieldé-lampa som unik.Obs: Utan strömbrytare.

Silvriga golvlampor

 • Ingo Maurer Graciös designgolvlampa Ilios, silver

  Ingo Maurer Graciös designgolvlampa Ilios, silver
  Ilios – en graciös designgolvlampa med integrerad skjutdimmer München-baserade lampdesignern Ingo Maurer hämtade inspirationen för den filigrana golvlampan Ilios, som han designade 1983, hos månen. Den runda lampskärmen – om den kan kallas för en sådan – placerades på en tunn tvärförbindelse mellan två graciösa metallstavar. Som månen, som fungerar som orienteringspunkten under natten, är även den vita globen i opalglas, bakom vilken ljuskällan sitter, en lysande fixpunkt i totalt mörker. Mitt på lampfoten i massivt stål möts de två metallstavvarna, separerade enbart av en rött fluorescerade isolationskil, som fulländar lampans symmetri. Ilios’ konstnärliga komponent är utan tvivel lätt att se, så att lampan direkt blir till ett blickfång. Golvlampan Ilios är utrustad med en transformator med skjutdimmer på sladden, så att ljusstyrkan kan regleras.
 • Lindby Silverfärgad LED-golvlampa Danua

  Lindby Silverfärgad LED-golvlampa Danua
  Båglampa Danua med energisnåla LED-lampor Golvlampan är förhållandevis liten och tar inte upp mycket plats i rummet men har en mycket modern design och kan nästan kallas minimalistisk. Armaturens skärm och stomme består av en smal stång och förbinds på ett harmoniskt sätt. Ljustemperaturen hos de otaliga LED-märkeslamporna från Edison uppgår till 3000 Kelvin (varmvitt ljus) med en ljusstyrka om 100 Lumen per Watt vilket skonar både miljö och plånbok. Den totala ljusstyrkan uppgår till 1800 Lumen för mycket god rumsbelysning. Om ljuset upplevs som för starkt går armaturen att dimra med en praktisk fotdimmer.
 • Aluminor LED-uplight-golvlampa Lib V, höjdjusterbar, silver

  Aluminor LED-uplight-golvlampa Lib V, höjdjusterbar, silver
  Höjdjusterbar Lib V LED-taklykta med svängbar armaturarm Med Lib V-taklyktan finns friheten inte bara i namnet, utan också i användningsmöjligheterna. Libert används överallt där det behövs extra ljus som skapar komfort, t.ex. i vardagsrummet i sittgruppen. Tack vare den svängbara armaturen kan inte bara höjden varieras från 170 cm till 186 cm, utan även ljusriktningen kan väljas fritt. Ljuset kan justeras till önskad intensitet med hjälp av en integrerad dimmer. Utrustad med en fotomkopplare
 • Slamp Flora - designergolvlampa, silver

  Slamp Flora - designergolvlampa, silver
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Steinhauer Silverfärgad golvlampa MEANDER med textilskärm

  Steinhauer Silverfärgad golvlampa MEANDER med textilskärm
  Golvlampa MEANDER med svängbar tygskärm MEANDER är med sin vita tygskärm själva sinnebilden för en klassisk golvlampa. Det speciella med armaturen är den svängbara skärmen, som kan dras närmare eller hållas på ett större avstånd beroende på behov, vilket gör den mindre beroende av stativets position.
 • Selène Papiro golvlampa, silver

  Selène Papiro golvlampa, silver
  Elegant Papiro golvlampa med designad glasskärm Papiro golvlampa har en vackert böjd glasskärm som ser ut att vara lätt upprullad. Det faktum att ljuskällan är dold inuti skärmen skapar en särskilt harmonisk och något indirekt belysning.
 • Knikerboker LED-golvlampa Curve med bladsilver

  Knikerboker LED-golvlampa Curve med bladsilver
  Vackert blickfång för dina egna fyra väggar Curve LED-golvlampa erbjuder något som definitivt inte är vanligt: Armaturen, som är tillverkad av aluminium, har en lampskärm som är helt täckt med silverblad på ena sidan och använder en djup svart som kontrast på den andra. Inuti arbetar energisnåla lysdioder med ett varmvitt ljus som belyser silversidan och därmed ger en speciell ljuseffekt. En integrerad specialbrytare ser till att de två elementen kan tändas eller släckas oberoende av varandra. Designerlampan tillverkas i Italien, där den är handgjord med största omsorg.
 • Rotaliana - String F1 Golvlampa DTW Matt White/Silver Rotaliana

  Rotaliana - String F1 Golvlampa DTW Matt White/Silver Rotaliana
  Design Dante Donegani & Giovanni Lauda för Rotaliana Koncept Rotaliana-serien är en av LED-lampor som ger en mycket bra läs-belysning. Det är en lampa av hög kvalitet i Italiensk design och speciellt den lilla detaljen med den färgade gummibandet för att lampan blir unik. Gummibandet används till att justera lampan i alla de riktningar som önskas. Lamphuvudet är gjort av aluminium och är därför lätt, så det är rena leken att få ljuset dit man vill ha det. String är det perfekta valet till kontoret, vardagsrummet, sovrummet eller dit man önskar få bra läs-belysning och en justerbar lampa.

För- och nackdelar med silver som material i lampor

Lampor i silver, vare sig det handlar om faktiskt silver eller en silverfärgad finish, erbjuder en rad fördelar och nackdelar. Här är några av de mest framträdande:

Fördelar

Estetik: Silver ger en sofistikerad, tidlös och elegant look, vilket kan höja stämningen och estetiken i ett rum.

Flexibilitet: Silver är en neutral färg, vilket gör att den kan passa in i många olika interiörstilar och färgscheman.

Reflektivitet: Silverlampor kan öka ljusstyrkan i ett rum genom att reflektera och sprida ljus från andra ljuskällor.

Hållbarhet: Om lamporna faktiskt är gjorda av äkta silver, kan de vara mycket hållbara och beständiga mot korrosion, även om de kräver regelbunden rengöring för att förhindra tarnishing.

Värde: Äkta silverlampor kan betraktas som investeringar, eftersom silver är en ädelmetall som kan hålla eller öka sitt värde över tid.

Nackdelar

Underhåll: Äkta silver kan börja tarnish (mörkna) över tid, vilket kräver regelbunden rengöring och polering för att behålla sin glans.

Kostnad: Äkta silverlampor kan vara dyrare än lampor tillverkade av billigare material.

Känslighet: Silver kan vara känsligt för repor och bucklor, vilket gör att lamporna kan skadas om de inte hanteras varsamt.

Stilbegränsning: Även om silver är flexibelt, kanske det inte alltid är det bästa valet för alla inredningsstilar, särskilt de som lutar mot en varmare palett eller rustik estetik.

Vikt: Silver är en relativt tung metall, vilket kan begränsa placering och installation av större lampor.