Silverlampa

Med en silverlampa får du en oslagbar kombination av stil och elegans. Varje lampa i silver förmedlar en särskild känsla av exklusivitet. Om du söker något som påminner om ädla metaller men inte nödvändigtvis är det, kan en lampa i metall som silver vara precis det du behöver.

Dess silvernyans ger varje rum ett skimmer av sofistikering och kompletterar varje interiör på bästa sätt. Den silvriga finishen är iögonfallande, och den förtrollande effekten förstärks när ljuset träffar dess blanka silver-yta. Oavsett var du placerar den kommer din silverlampa att bli ett samtalsämne.

Taklampor i silver

 • Aluminor LED-hänglampa Trinity av aluminium, silver

  Aluminor LED-hänglampa Trinity av aluminium, silver
  LED-pendellampa Trinity - "trinity" för spännande belysning LED-pendellampa Trinity inspirerar tack vare sina tre metallringar i aluminium. Varje ring har en annan storlek. De är pyramidformade och monterade ovanpå varandra. En mängd filigranupphängningar fäster ringarna, vilket gör att de nästan verkar sväva. Detta ger armaturen en lekfull lätthet. Lysdioderna är fästa på insidan av metallringarna och skyddas av ett satinakrylhölje. Eftersom lysdioderna sitter på insidan, belyses rummet indirekt och ljuset reflekterar varandra. Dessutom dämpas ljuset av akrylhöljet, vilket ger en mysig belysning. Armaturen passar utmärkt i entrén eller i stora rum med högt i tak. Den kan också användas i offentliga och kommersiella utrymmen
 • TECNOLUMEN HMB25 hänglampa med hiss silver

  TECNOLUMEN HMB25 hänglampa med hiss silver
  Bauhaus-hänglampan av Brandt och Przyrembel är en armatur med historia - - Kvalitet och historia made in Germany! - - Bauhaus-hänglampan av Marianne Brandt och Hans Przyrembel kom till år 1925. Redan då tillverkades denna produkt industriellt och imponerande tydligt bredvid Bauhaus övriga design. Finns också med draganordning. Armaturen följer Bauhaus-stilen med lampskärmens goda funktion och starka belysning. Stilen stammar från Bauhaus i Weimar, en högskola för formgivning under Weimarrepubliken. De duktigaste konstnärer samlades och otaliga mästerverk kom till. Ännu idag går konstverken under begreppet Bauhaus-Design och hör obestridligt till moderna klassiker. Kännetecknande för stilen är utformningen som följer rådande användningssyften, materialegenskaper och tillverkningsmetoder. Tillverkaren TECNOLUMEN tillverkar armaturen efter ritningen och äktheten kan verifieras med fortlöpande numrering och TECNOLUMEN/BAUHAUS-stämpel. TECNOLUMEN - företaget med stort hjärta Företaget TECNOLUMEN grundar sig helt och hållet på Bauhaus-stilen: Wagenfeld-bordslampan var företagets första produkt 1979. Vid sidan av Wilhelm Wagenfeld's modeller integrerar företaget TECNOLUMEN också andra Bauhaus-designklassiker i sortimentet - från Marianne Brandt till utkast av andra designers såsom Walter Schnepel. Art Deco och De Stijl-utformning formar också tillverkarens sortiment.
 • &tradition - Blown SW3 Taklampa Silver

  &tradition - Blown SW3 Taklampa Silver
  Design Samuel Wilkinson för &Tradition Koncept Blown SW3 Taklampa är Samuel Wilkinsons första lampa åt & tradition. Det är en taklampa i elegant munblåst glas med quiltat mönster som finns i två varianter. Den ena är genomskinlig med en diskret silvrig glans och den andra har en spännande sandblästrad frostad yta i vitt. Skärmen är avsedd som en lek och utforskning av de reflektioner, förvrängningar och brytningar som en ljuskälla upplever omgiven av mönstrat glas. Wilkinson förklarar att det började med en idé om att se på världen genom ett slags filter, inspirerat av antik keramik, gamla glas-skivor, linser från mycket gamla lampor, fyrar, ja även en speglad flaska. Den quiltade ytan har hämtat inspiration från frö och bär, och där hallon har haft en inflytelserik roll. Själva tillverkningen av Blown är en finurlig kombination av industriella processer förenat med traditionellt hantverk. Glasets textur är skapat med hjälp av computer-aided design (CAD), för att kontrollera och styra uppblåsningen av varje bubbla. En elegant taklampa som förenar dåtid och nutid, både versionerna kan användas separat eller tillsamman, var fö sig eller i klungor och i många typer av inredningsstilar.
 • Holländer Exklusiv lampkrona Buono med 5 ljuskällor, silver

  Holländer Exklusiv lampkrona Buono med 5 ljuskällor, silver
  Lampkrona Buono - belagd med bladsilver Den utomordentligt vackra och rikt dekorerade lampkrona BUONO glänser med en svängd, bladförsilvrad järnstomme med mängder av klara kristaller sitter som löv på en gren och bryter ljuset effektfullt. Fem silverfärgade stearinljuslampor ser till att kristallerna och bladsilvret glänser otroligt. Lampkronan BUONO förenar känd design och högkvalitativ bearbetning och bidrar starkt till att skapa en festlig stämning.
 • ORION 6 ljuskällor Silverfärgad takkrona VIOLETTA

  ORION 6 ljuskällor Silverfärgad takkrona VIOLETTA
  Försilvrad, matt takkrona VIOLETTA med 6 ljuskällor och Swarovskikristaller Den traditionella takkronan har anpassat sig till modern tid och släppt en viss del av sin "tyngd". Takkronan är en kombinationen av elegant svängd metall, Swarovskikristaller och ljuskällor som påminner om äkta stearinljus - VIOLETTA träder fram med en glans som passar i nästan varje inredningsstil.
 • Infälld spotlight silver inkl LED 3-stegs dimbar - Ulo

  Infälld spotlight silver inkl LED 3-stegs dimbar - Ulo
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer Ulo är en tidlös modern infälld spotlight som passar perfekt i vardagsrummet, sovrummet eller matsalen. Den har en diameter på 8,2 cm och en höjd på 3 cm. Inbyggnaden har en diameter på 6,8 cm och ett djup på 3,1 cm. Strålkastaren är gjord av plast med ett elegant silverutseende. Ulo levereras med ej utbytbar LED-belysning (max. 5 Watt). Den har ett värde på 2700-27000 Kelvin och 330 lumen, vilket gör den till ett riktigt kraftpaket! I genomsnitt varar lysdioden i 25 000 timmar. Lampan är utrustad med en 3-stegs dimmer, vilket gör att du kan skapa extra atmosfär i rummet. När du trycker på knappen en gång får du 30 % ljus (stämningsljus), om du trycker på den igen får du 60 % ljus. Tredje gången får du 100% ljus (fullt ljus). Spots är perfekta att använda som grundbelysning och med en vacker spot som Ulo är den också trevlig att titta på. 82 mm x 30 mm
 • Globo Amy – textilhänglampa i silver med hängen

  Globo Amy – textilhänglampa i silver med hängen
  Hänglampa Amy med textilskärm i en silvrigt metallisk färg med vackra hängen – en stilfull höjdpunkt för lyxiga moment Med sin eleganta textilskärm ser denna modell modern och effektfull ut. De fantasifulla hängen av fina glaskristaller ger hänglampan Amy en festliga känsla och sörjer dessutom för stämningsfulla ljuseffekter. Designerna bakom textilhänglampan Amy lekar med kontrasten mellan lampskärmens opaka utseende och hängens lekfulla transparens för att skapa ett livligt utseende. Med textilhänglampan Amy kan främst stilfulla och lyxiga interiörer dekoreras. Dessutom kan moderna, sofistikerade inredningsidéer profitera av denna attraktiva lampa. Inte bara i vardagsrummet, utan även i sovrummet kan hänglampan Amy framhävas på ett snyggt sätt. Som komplement till ljuskonceptet kan antingen ytterligare pompösa ljuskällor eller medvetet diskreta sådana användas.
 • Artemide - Gople Taklampa Silver

  Artemide - Gople Taklampa Silver
  Design: BIG – Bjarke Ingels Group for Artemide Koncept Den italienska märket har i samarbete med BIG skapat en innovativ och spännande taklampa i munblåst venetianskt glas. Den munblåsta glasskärmen är vackert formad och i antingen vit, silver eller brons. Alla färger ger ljuset en snygg prägel och gör taklampornas utseende enormt spännande - tänd som släckt. BIGs stora intresse att förena natur och arkitektur hittas tydligt i lampans formspråk och uttryck. Upplev föreningen med Gople-taklampan från Artemide. Artemide för ett brett program av lampor så det bör som huvudregel räknas med 2-3 veckors leverans på lampor, som inte är markerat sompå lager.

Vägglampor i silver

 • Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, silver

  Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, silver
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • SIS-Licht Standard spotlight med clips GRIP, silver

  SIS-Licht Standard spotlight med clips GRIP, silver
  Clip-on spotlight GRIP, passar också perfekt som mässljus En robust displaystrålkastare, helt och hållet av metall, som passar många reflektorlampor tack vare en justerbar cylinder.. Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 34 cm, silver

  Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 34 cm, silver
  Dimbar LED-vägglampa Matisse med rörlig arm Den moderna och tidlösa LED-vägglampan Matisse är perfekt för att belysa målningar eller speglar. Dess utskjutande arm, till vilken ett långsträckt, smalt lamphuvud är fäst, kan flyttas upp och ner. Detta betyder att den lätt kan påverkas inte bara när det gäller höjd utan även när det gäller ljusstrålens inriktning. Ljuset avges direkt över hela längden och lyser i en varmvit ton. En omkopplare är integrerad i det fyrkantiga väggfästet. Detta kan användas för att slå på eller av lampan. Den har också en dimmer som tack vare minnesfunktionen kommer ihåg den senast valda inställningen.
 • Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, silver

  Freelight LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, silver
  Dimbar LED-vägglampa Matisse med rörlig arm Den moderna och tidlösa LED-vägglampan Matisse är perfekt för att belysa målningar eller speglar. Dess utskjutande arm, till vilken ett långsträckt, smalt lamphuvud är fäst, kan flyttas upp och ner. Detta betyder att den lätt kan påverkas inte bara när det gäller höjd utan även när det gäller ljusstrålens inriktning. Ljuset avges direkt över hela längden och lyser i en varmvit ton. En omkopplare är integrerad i det fyrkantiga väggfästet. Detta kan användas för att slå på eller av lampan. Den har också en dimmer som tack vare minnesfunktionen kommer ihåg den senast valda inställningen.
 • Holländer Enkel vägglampa Matteo, silver

  Holländer Enkel vägglampa Matteo, silver
  Den välformade vägglampan Matteo förkroppsligar stil och elegansDen halvcirkelformade armaturen smälter elegant in i alla väggar och ger en effektfull accentbelysning. Ljuset avges både uppåt och nedåt genom en rund fördjupning med glaslock. Vägglampan finns i guld- eller silverblad och ger en elegant känsla och en inbjudande atmosfär.
 • Searchlight Vägglampa Fisherman silver

  Searchlight Vägglampa Fisherman silver
  Klassisk vägglampa FISHERMAN i maritim stil Vid åsynen av vägglampan FISHERMAN associerar man genast med bilden av en gemytlig fiskarstuga som genom taklampan får ett angenämt ljus. Så får man ögonblickligen tillgång till en värld där tiden går en aning långsammare, och det blotta varandet och koncentrationen på väsentliga saker hamnar i förgrunden. Detta gör vägglampan i sanning till en tidlös klassiker.
 • Pr Home Classic Vägglampett 20Cm Antiksilver Exkl. Skärm

  Pr Home Classic Vägglampett 20Cm Antiksilver Exkl. Skärm
  Classic vägglampett från PR Home Material: Metall Mått: B 8cm - H 20cm - Djup 17cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår EJ Strömbrytare på sladden, Sladdlängd 180cm, OBS! Lampskärm köps separat! ENERGIKLASS:&hellip:
 • Ferro Luce Silverfärgad designer-vägglampa Lizia

  Ferro Luce Silverfärgad designer-vägglampa Lizia
  Lizia - vägglampa med två silverbladImponerande och imponerande, Lizia vägglampa är inte bara imponerande på grund av sin storlek, utan också på grund av sin speciella design. Två blad av järn med en beläggning av silverblad bildar den extraordinära skärmen. Med en skala på nästan 1:1 föreställer de två metallelementen två ovala blad med skåror som liknar dem på den populära krukväxten fönsterblad. Bakom dessa blad finns de två lampsocklarna, som måste monteras med E14-ljus. Vägglampan Lizia är en produkt som designats och tillverkats i Italien. Traditionellt hantverk samt nedärvda mönster och designer, som ofta är inspirerade av den välkända florentinska stilen, ligger till grund för produktionen hos denna italienska lamptillverkare.

Silvriga golvlampor

 • Ingo Maurer Graciös designgolvlampa Ilios, silver

  Ingo Maurer Graciös designgolvlampa Ilios, silver
  Ilios – en graciös designgolvlampa med integrerad skjutdimmer München-baserade lampdesignern Ingo Maurer hämtade inspirationen för den filigrana golvlampan Ilios, som han designade 1983, hos månen. Den runda lampskärmen – om den kan kallas för en sådan – placerades på en tunn tvärförbindelse mellan två graciösa metallstavar. Som månen, som fungerar som orienteringspunkten under natten, är även den vita globen i opalglas, bakom vilken ljuskällan sitter, en lysande fixpunkt i totalt mörker. Mitt på lampfoten i massivt stål möts de två metallstavvarna, separerade enbart av en rött fluorescerade isolationskil, som fulländar lampans symmetri. Ilios’ konstnärliga komponent är utan tvivel lätt att se, så att lampan direkt blir till ett blickfång. Golvlampan Ilios är utrustad med en transformator med skjutdimmer på sladden, så att ljusstyrkan kan regleras.
 • Bright Golvlampa Antiksilver

  Bright Golvlampa Antiksilver
 • Lindby Silverfärgad LED-golvlampa Danua

  Lindby Silverfärgad LED-golvlampa Danua
  Båglampa Danua med energisnåla LED-lampor Golvlampan är förhållandevis liten och tar inte upp mycket plats i rummet men har en mycket modern design och kan nästan kallas minimalistisk. Armaturens skärm och stomme består av en smal stång och förbinds på ett harmoniskt sätt. Ljustemperaturen hos de otaliga LED-märkeslamporna från Edison uppgår till 3000 Kelvin (varmvitt ljus) med en ljusstyrka om 100 Lumen per Watt vilket skonar både miljö och plånbok. Den totala ljusstyrkan uppgår till 1800 Lumen för mycket god rumsbelysning. Om ljuset upplevs som för starkt går armaturen att dimra med en praktisk fotdimmer.
 • Aluminor LED-uplight-golvlampa Lib V, höjdjusterbar, silver

  Aluminor LED-uplight-golvlampa Lib V, höjdjusterbar, silver
  Höjdjusterbar Lib V LED-taklykta med svängbar armaturarm Med Lib V-taklyktan finns friheten inte bara i namnet, utan också i användningsmöjligheterna. Libert används överallt där det behövs extra ljus som skapar komfort, t.ex. i vardagsrummet i sittgruppen. Tack vare den svängbara armaturen kan inte bara höjden varieras från 170 cm till 186 cm, utan även ljusriktningen kan väljas fritt. Ljuset kan justeras till önskad intensitet med hjälp av en integrerad dimmer. Utrustad med en fotomkopplare
 • Rotaliana - String F1 Golvlampa Dim-to-Warm Alu/Silver

  Rotaliana - String F1 Golvlampa Dim-to-Warm Alu/Silver
  Design Dante Donegani & Giovanni Lauda för Rotaliana Koncept Rotaliana-serien är en av LED-lampor som ger en mycket bra läs-belysning. Det är en lampa av hög kvalitet i Italiensk design och speciellt den lilla detaljen med den färgade gummibandet för att lampan blir unik. Gummibandet används till att justera lampan i alla de riktningar som önskas. Lamphuvudet är gjort av aluminium och är därför lätt, så det är rena leken att få ljuset dit man vill ha det. String är det perfekta valet till kontoret, vardagsrummet, sovrummet eller dit man önskar få bra läs-belysning och en justerbar lampa.
 • Slamp Flora - designergolvlampa, silver

  Slamp Flora - designergolvlampa, silver
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Lindby LED-båglampa Nalevi, silver borstat

  Lindby LED-båglampa Nalevi, silver borstat
  Nätt design för moderna vardagsrum: bågformad LED-golvlampa Nalevi Nalevi är ett mycket modernt belysningsobjekt med modern LED-teknik. Lampkroppen är absolut nätt och smalt utformad och har en tilltalande bågform som kompletteras enbart av en rund fot, så att lampan står stabilt. Lysdioderna är både energisnåla och effektiva, vilket garanterar en god ljusstyrka, men en låg energiförbrukning. Den silvrigt borstade ytan passar till hela den moderna designen. Fotströmbrytare i sladden med kontakt.
 • Steinhauer Silverfärgad golvlampa MEANDER med textilskärm

  Steinhauer Silverfärgad golvlampa MEANDER med textilskärm
  Golvlampa MEANDER med svängbar tygskärm MEANDER är med sin vita tygskärm själva sinnebilden för en klassisk golvlampa. Det speciella med armaturen är den svängbara skärmen, som kan dras närmare eller hållas på ett större avstånd beroende på behov, vilket gör den mindre beroende av stativets position.

För- och nackdelar med silver som material i lampor

Lampor i silver, vare sig det handlar om faktiskt silver eller en silverfärgad finish, erbjuder en rad fördelar och nackdelar. Här är några av de mest framträdande:

Fördelar

Estetik: Silver ger en sofistikerad, tidlös och elegant look, vilket kan höja stämningen och estetiken i ett rum.

Flexibilitet: Silver är en neutral färg, vilket gör att den kan passa in i många olika interiörstilar och färgscheman.

Reflektivitet: Silverlampor kan öka ljusstyrkan i ett rum genom att reflektera och sprida ljus från andra ljuskällor.

Hållbarhet: Om lamporna faktiskt är gjorda av äkta silver, kan de vara mycket hållbara och beständiga mot korrosion, även om de kräver regelbunden rengöring för att förhindra tarnishing.

Värde: Äkta silverlampor kan betraktas som investeringar, eftersom silver är en ädelmetall som kan hålla eller öka sitt värde över tid.

Nackdelar

Underhåll: Äkta silver kan börja tarnish (mörkna) över tid, vilket kräver regelbunden rengöring och polering för att behålla sin glans.

Kostnad: Äkta silverlampor kan vara dyrare än lampor tillverkade av billigare material.

Känslighet: Silver kan vara känsligt för repor och bucklor, vilket gör att lamporna kan skadas om de inte hanteras varsamt.

Stilbegränsning: Även om silver är flexibelt, kanske det inte alltid är det bästa valet för alla inredningsstilar, särskilt de som lutar mot en varmare palett eller rustik estetik.

Vikt: Silver är en relativt tung metall, vilket kan begränsa placering och installation av större lampor.