Rustika lampor och belysning i rustik stil

En rustik stil på inredningen blir bäst med rustika lampor. Naturliga material så som trä, sten och metall ger tyngd till designen. Formgivningen är oftast enkel där konstruktionen kan kännas lite grov och rå. Den rustika känslan är opolerad och genuin.

Rustika taklampor

 • KICHLER Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor

  KICHLER Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor
  Ljuskrona Taulbee av metall och trä Denna rustika ljuskrona Taulbee ger inte bara gott om ljus, utan har också en stor portion historisk flair. Ljuskronan är lämplig för både köket och sömn- och vardagsrummet eller hallen. Träkransen med gråaktig pigmentering ger ett medeltida intryck. Beroende på inredningsstil kan ljuskronan användas som en diskret ljuskälla eller rustik höjdpunkt inom de egna fyra väggarna. Med hjälp av en stor metallring och en rund platta fästs lampan på upphängningsanordningen och därmed vid taket. Tre stänger bär den stora kransen, som består av en smal träfiberskiva, samt vackra metallornament i mitten och sex svarta socklar.
 • Lindby Rustika pendellampa Louisanne i brunt

  Lindby Rustika pendellampa Louisanne i brunt
  Bruna taklampan Louisanne med rustik karaktär Taklampan Louisannes består av brunlackerad metall så att man kan tala om att lampan kännetecknas av ett rustikt utseende. Metalldetaljerna förstärks av klart glas som kan hittas direkt över ljuskällan och som bland annat tjänar som skydd. Men utseendet fulländas också av att den passar lika bra i lantliga stilar av alla slag men är inte heller fel i vissa maritima stilar. Taklampan gör sig underbart över ett bord men ägnar sig naturligtvis även för platser i vardagsrum där man inte direkt försöker belysa ett bord utan där man söker en allmän belysning.
 • EGLO Pendellampa Oldbury i rustik design

  EGLO Pendellampa Oldbury i rustik design
  Pendellampa Oldbury i rustik formgivning Pendellampan Oldbury är med sin rustika stil som påminner om den industriella tiden ett riktigt blickfång. Två svarta kedjor i stål länkas samman i en list som skruvas fast i taket. I rummet under denna hänger en avlång träbjälke på vilken lampskärmar i stål monterades. Träbjälken dekoreras av fyra stålelement runt den. De tre skärmarna har en rund form med ljuskällorna (ingår inte) som sticker ut på undersidan. Pendellampan avger det varma ljuset inte bara nedåt, utan även åt sidorna så att bordet och rummet runtomkring belyses brett – ett statement i vardagsrummet eller matsalen.
 • Brilliant Lantlig-rustik taklampa Typhoon

  Brilliant Lantlig-rustik taklampa Typhoon
  Rund taklampa Typhoon Taklampan Typhoon är med sitt svarta och rostfärgade takfäste perfekt lämplig för tilltalande belysning i lantligt-rustikt inredda rum. Det stora lampglaset inramas av ett skyddande metallgaller som framhäver det lantligt-rustika helhetsintrycket. Det avger ljusstark belysning brett, så att Typhoon garanterar optimal grundbelysning t.ex. i vardagsrummet eller korridoren. Typhoon kan även användas som vägglampa.
 • EGLO Rustik taklampa Bampton

  EGLO Rustik taklampa Bampton
  Bampton - en ovanlig taklampa i rustik design Denna taklampa är tillverkad av stål och får, genom sin rostigt bruna yta i kombination med den rustika designen en ovanlig, men ändå dekorativ effekt i vardagsrummet. Skärmen består av en nätkonstruktion, som lämnar blicken nästan helt fri till ljuskällan i mitten. Ljuset kan lysa åt alla sidor, vilket skapar en vacker atmosfär i omgivningen. Med den rätta, rustika ljuskällan kan lampans originella effekt förstärkas fantastiskt. (se Tillbehör)
 • Artistar Rustik taklampa JOLIEN

  Artistar Rustik taklampa JOLIEN
  Tiffany-pendellampa JOLIEN i rustik stil Den handgjorda kupan på pendellampan JOLIEN visar hur harmonisk Tiffany-stilen kan se ut. Totalt 174 enskilda glas i beige och grönt ser till att rummet badar i varmt ljus och att en rustik atmosfär skapas. Ugglemotivet understryker pendellampans dekorativa karaktär och gör den till ett elegant blickfång.
 • Ceramiche Rustik hänglykta BRUNO 25 cm

  Ceramiche Rustik hänglykta BRUNO 25 cm
  Rustik hänglykta BRUNO Denna tilltalande hänglykta BRUNO är helt rätt för rustikt inredda rum. Skärmen i antikmässing med dekorativa antikmässingfärgad kedjeupphängning sörjer för det rustika utseendet. Ljuset strålar optimalt nedåt. Ett speciellt blickfång är den intressant utformade skärmupphängningen av antikmässingfärgad metall på en kort kedja.
 • Ceramiche Hänglykta VITELA med rustikt utseende

  Ceramiche Hänglykta VITELA med rustikt utseende
  Praktiskt hänglykta VITELA med rustikt utseende Den dekorativa hänglyktan med vinmotiv är utrustad med en praktisk dragpendel, varmed den alltid i en handvändning låter sig anpassas till förutsättningar och situationer över matbordet eller i köket. Den rustika skärmen är av keramik och dekorerad med vinrankor, varmed hänglyktan VITELA betonar den behagliga lanthusstilen.

Oxiderat järn i antik design

Ett material som man ofta ser i rustika stilen och antik design är oxiderat järn. När järn utsätts för syret i luften kommer det med tiden att få en mycket fin patina. Den som gillar den rustika stilen tycker att objekten blir vackrare med tiden.

Rustik bordslampa

 • Berliner Messinglampen Bordslampa i antik-rustik stil Karl

  Berliner Messinglampen Bordslampa i antik-rustik stil Karl
  Bordslampan Karl: antik charm, rustik look Klassisk design och modeller från omkring 1900 var inspirationen till bordslampan Karl. Dess kännetecken är den elegant svängda lampskärmen av munblåst glas med en mässingskrona och ramen med en speciell ytbehandling. Det innebär att man färgar in en patina i mässingen istället för att måla den. Detta ger ett utseende som nästan inte går att skilja från den ursprungliga patinan på antika lampor. En torr trasa är att föredra för rengöring, rengöringsmedel är tabu. En lätt glans kan uppnås genom att torka av med lite olivolja.
 • Rustik bordslampa rost - Lentera

  Rustik bordslampa rost - Lentera
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Vilken fin bordslampa, denna Lentera från QAZQA. Den är 43 cm hög och 23 cm i diameter. Lampan levereras med en sladd och kontakt som är 170 cm lång. Basen är 18 cm i diameter. Den rostbruna färgen ger lampan en rustik touch direkt, vilket gör den perfekt för en lantlig eller Art Deco-inredning. Du kan komplettera Lentera med en glödlampa på maximalt 40 watt, som passar i en stor E27-sockel. Lampan är även dimbar med en extern dimmer. Observera att glödlampan och dimmern inte ingår, men de kan enkelt beställas från vår webbutik. Passar fint i vardagsrummet eller sovrummet. Ge din inredning en rustik touch med denna vackra bordslampa! 230 mm x 430 mm
 • Rustik bordslampa svart med beige - Dua

  Rustik bordslampa svart med beige - Dua
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Skapa en varm, rustik atmosfär i ditt hem med bordslampan Dua! Den här snygga lampan är tillverkad av svart keramik och har en varm beige tygskärm, vilket ger den en charmig och rustik look. Med en höjd på 39 cm och en sladdlängd på 160 cm är den här lampan perfekt för alla sidobord eller sängbord. Lampan är dimbar (dimmer ingår ej) och passar för ett E14-fäste. Ge din inredning en mysig och elegant touch med denna vackra bordslampa. 23 cm x 13 cm x 39 cm
 • Rustik bordslampa trä svart inkl LED G200 - Bloc

  Rustik bordslampa trä svart inkl LED G200 - Bloc
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Ge din inredning en varm, rustik look med bordslampan Bloc! Denna stämningsfulla lampa kombinerar svart trä med en slående, stor LED-ljuskälla av typ G200. Lampan avger ett mjukt, varmt sken tack vare 2 000 K färgtemperatur. Ljuskällan har en vacker, flerfärgad beläggning. Lampan är dimbar, så du kan alltid skapa rätt stämning. Dimmern ingår inte. Bordslampan Bloc har en sladd med kontakt på 1 meter 60. Med en diameter på 20 cm och en höjd på 32 cm är den kompakt och mångsidig. Ge ditt hem en touch av mysighet med denna vackra bordslampa! 20 cm x 32 cm
 • Rustik bordslampa svart trä inkl G220 LED - Bloc

  Rustik bordslampa svart trä inkl G220 LED - Bloc
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Ge din inredning en varm, rustik look med bordslampan Bloc! Denna stämningsfulla lampa kombinerar svart trä med en slående, stor G220 LED-ljuskälla. Lampan avger ett mjukt, varmt sken tack vare sin färgtemperatur på 2 000 K. Ljuskällan har en vacker flerfärgad beläggning. Lampan är dimbar, så att du alltid kan skapa rätt atmosfär. Dimmern ingår ej. Bordslampan Bloc har en sladd med kontakt på 1 meter 60. Med en diameter på 22 cm och en höjd på 29 cm är den kompakt och mångsidig. Ge ditt hem en touch av mysighet med denna vackra bordslampa! 22 cm x 29 cm
 • Rustik bordslampa brons med svart 39 cm - Kygo

  Rustik bordslampa brons med svart 39 cm - Kygo
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Bordslampan Kygo är ett riktigt blickfång i en rustik inredning! Lampan är tillverkad av keramik och är bronsfärgad. Bordslampan har en E14-sockel. Se till att du beställer denna ljuskälla separat. Kygo är dimbar, så du kan enkelt justera atmosfären. Observera att denna bordslampa inte levereras med en dimmer. Det perfekta tillskottet till din inredning, Kygo! 23 cm x 13 cm x 39 cm

Utebelysning med rustik stil

 • FARO BARCELONA Rustik fasadbelysning för utomhusbruk FIRENZE

  FARO BARCELONA Rustik fasadbelysning för utomhusbruk FIRENZE
  Fasadbelysning för utomhusbruk Nautica i antik design Denna stilfulla fasadlampa av järn i brunoxiderat utseende pryder varje trädgård med sin tilltalande design. De två korslagda dekorbågarna över glaset lockar dessutom fram det rustika utseendet. Lampan hör till en serie lampor i graciös stil som tillverkas som konsthantverk och som övertygar med sin dekorativa design.
 • ORION Rustik utomhusvägglampa Lenard

  ORION Rustik utomhusvägglampa Lenard
  Perfekt avrundning av en modern stil: Utomhusvägglampa Lenard Den svart-guldfärgade taklampan Lenard i rustik lykt-look fungerar inte bara som ljuskälla utan samtidigt som den är en stilfull prydnad för fasaden och skapar klar belysning och ökad säkerhet och komfort. Det klara blåsglaset i skärmen lämnar blicken fri till ljuskällan och trollar skapar en förtrollande ljusstämning. Ljuskällorna ingår inte i leveransen men kan beställas separat via Tillbehör.
 • Lindby Rustik utomhusvägglampa Eddie, IP44

  Lindby Rustik utomhusvägglampa Eddie, IP44
  Rustik utomhusvägglampa Eddie med glasklotskydd Den rustika touchen som utgår från utomhusvägglampan Eddie kan inte förnekas. Denna framhävs dels genom den specifika formen som den är utformad i, och dels genom ramens rostfärgade lackering. Under ljuskällan finns en skyddskåpa av klart glas, som harmoniskt avrundar designen och som tillsammans med skyddsklass IP44 skyddar mot inträngande av smuts och vatten. En dekorativ vägglampa för ytterområdet, som alltid ger den nödvändiga orienteringen i mörkret.

Industriell stil med rustik känsla

Den industriella revolutionen och byggandet av fabriker förde med sig en viss stil på inredning och belysning. Det finns många likheter på lampor ur den industriella stilen och de här rustika lamporna. Obehandlade metaller som järn, aluminium och mässing är vanligt förekommande.

Rustika vägglampor

 • Cremasco Rustik vägglampa Bassano, blå

  Cremasco Rustik vägglampa Bassano, blå
  Keramisk vägglampa BASSANO i italiensk stilRustikal och välformad presenterar sig vägglampan BASSANO med sin böjda mässingshållare och den böjda, justerbara keramikskärmen. Italiensk design och modern produktionsteknik resulterar i en välformad vägglampa som inte bara ger stämningsfull belysning utan också fungerar som ett inredningsobjekt. Färgkontrasterande, dekorativa ornament på den keramiska skärmen avrundar den rustika designen. Den keramiska skärmen finns med dekorationer i brunt, blått och grönt.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där noggrann uppmärksamhet ägnas åt valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk belysningskonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • austrolux Vitblå, rustik vägglampa Nonna

  austrolux Vitblå, rustik vägglampa Nonna
  Rustik vägglampa Nonna med dekorativa, högkvalitativa skärmar Vägglampan ur den rustika serien Nonna från märket Kolarz ger ett gediget intryck med mässingsfärgade metalldelar. Vägglampans skärm är högkvalitativt utarbetad och prydd med vackra dekorationer. Vägglampan Nonna är en rustik inredningsdetalj och sörjer för jämn, stämningsfull belysning.
 • austrolux Rustik vägglampa Nonna med gröna hjortar

  austrolux Rustik vägglampa Nonna med gröna hjortar
  Rustik vägglampa Nonna med dekorativt hjortmotiv på lampskärmen Vägglampan ur den rustika serien Nonna från märket Kolarz ger ett gediget intryck med mässingsfärgade metalldelar. Vägglampans skärm är högkvalitativt utarbetad och prydd med vackra dekorationer. Vägglampan Nonna är en rustik inredningsdetalj och sörjer för jämn, stämningsfull belysning.
 • Cremasco Rustik vägglampa Bassano, grön

  Cremasco Rustik vägglampa Bassano, grön
  Keramisk vägglampa BASSANO i italiensk stilRustikal och välformad presenterar sig vägglampan BASSANO med sin böjda mässingshållare och den böjda, justerbara keramikskärmen. Italiensk design och modern produktionsteknik resulterar i en välformad vägglampa som inte bara ger stämningsfull belysning utan också fungerar som ett inredningsobjekt. Färgkontrasterande, dekorativa ornament på den keramiska skärmen avrundar den rustika designen. Den keramiska skärmen finns med dekorationer i brunt, blått och grönt.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där noggrann uppmärksamhet ägnas åt valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk belysningskonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Cremasco Lantligt rustik keramikvägglampa Marostica, brun

  Cremasco Lantligt rustik keramikvägglampa Marostica, brun
  Marostica - keramikvägglampa med rustik charm Vägglampan Marostica med en handdekorerad, vackert fasetterad skärm i Bassano-keramik understryker en lantlig eller rustik stil och fungerar som extra ljuskälla, inte bara i vardagsrummet, hallen etc, utan även i restauranger. Vägglampan, som är tillverkad för hand i Italien, utmärker sig dock inte bara genom den vackra designen, utan även genom sin utsökta bearbetning och de uteslutande förstklassiga materialen. Skärmen är utrustad med en led i fästet, så att den kan böjas och riktas enligt önskemål. Eftersom utöver glödlampor upp till 60 W även LED-lampor eller energisparlampor kan användas är energisnål belysning möjlig med keramikvägglampan Marostica. (ljuskällor beställs separat.)
 • FEISS Rustik vägglampa DRAWING ROOM

  FEISS Rustik vägglampa DRAWING ROOM
  Vägglampa DRAWING ROOM för sällskapsrum med lantlig känsla Vägglampan DRAWING ROOM kan man som namnet antyder tänka sig passa bäst in rum eller större lokaler där människor umgås. Den valnötsbruna kroppen och den krämfärgade skärmen frammanar en rustik lanthuskänsla men inte så överväldigande att man inte kan placera lampan i rum men en annan typ av inredning. En vägglampa som kan tillfredsställa de högsta kraven.
 • Cremasco Rustik vägglampa Bassano, brun

  Cremasco Rustik vägglampa Bassano, brun
  Keramisk vägglampa BASSANO i italiensk stilRustikal och välformad presenterar sig vägglampan BASSANO med sin böjda mässingshållare och den böjda, justerbara keramikskärmen. Italiensk design och modern produktionsteknik resulterar i en välformad vägglampa som inte bara ger stämningsfull belysning utan också fungerar som ett inredningsobjekt. Färgkontrasterande, dekorativa ornament på den keramiska skärmen avrundar den rustika designen. Den keramiska skärmen finns med dekorationer i brunt, blått och grönt.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där noggrann uppmärksamhet ägnas åt valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk belysningskonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • FARO BARCELONA Rustik vägglampa Nudos i materialblandning

  FARO BARCELONA Rustik vägglampa Nudos i materialblandning
  Rustik vägglampa Nudos i järn, trä och glas Vägglampan Nudos’ väggfäste är konstnärligt och stilfullt och hela lampan utstrålar tydligt något rustikt, på grund av de olika materialen trä, järn och glas som användes. Metallens oxidbruna färg, det naturfärgade repet och mörka träet harmoniserar med varandra. Det transparent kulglaset avger ljuset fritt och kraftfullt utåt och matchar vägglampans rustika design i lantlig stil. Denna lampa kompletterar lika mycket en rustik inredningsstil som en som inspirerades av Medelhavet.