Orientaliska lampor

Belysning i orientalisk stil har en mjuk och varm design. Vi har plockat ihop ett fint urval med orientaliska lampor till dig här. Det finns en viss magi i de arabiska lamporna som får en att tänka på sagor ur Tusen och en Natt. Välkommen att inspireras av vårt urval med tips på belysning i formspråk från orienten.

Taklampor i orientalisk stil

 • Tahar – orientaliskt gestaltad pendellampa

  Tahar – orientaliskt gestaltad pendellampa
  Sörjer för en orientalisk känsla i alla rum – pendellampan Tahar Denna pendellampa badar varje rum i en orientalisk atmosfär. Detta uppnås främst tack vare det fina mönstret i den runda, svarta metallskärmen, som redan släckt sörjer för en dekorativ effekt i rummet. Speciellt mysigt blir det när ljuset tänds och skärmens fina mönster sprids på ett speciellt behagligt sätt i omgivningen.
 • Guldfärgad hänglampa Chiara

  Guldfärgad hänglampa Chiara
  Chiara – en orientaliskt inspirerad hänglampa i guld med perforerad skärm Hänglampan Chiara utstrålar ett magiskt ljus från sin perforerade plåtskärm. Ljuset avges nedåt genom den runda öppningen där det exempelvis kan belysa ett litet bord i vardagsrummet. Ljuset avges dessutom genom det konstnärliga hålmönstret som pryder metallhöljet runtom, så att den guldfärgade skärmen strålar och taklampan skapar en mysig, romantisk atmosfär i rummet. Man kan använda alla typer av lampor med E27-sockel i lampan och de kan – förutsatt att det är en dimbar glödlampa som används – även dimras via den fasta installationen.
 • Hänglampa Harald i orientalisk stil svart

  Hänglampa Harald i orientalisk stil svart
  Orientalisk hänglampa Harald med ringstansning Hänglampan Harald kombinerar ett elegant utseende och orientalisk design till ett enkelt formspråk. Armaturen övertygar genom att den ringstanserna i den svarta textilskärmen och genom sin gyllene insida som skapar reflektioner när ljuset tänds och en särskild ljusatmosfär med en orientaliskt touch. Genom stansningarna kan ljuset inte bara lysa nedåt, utan även genom skärmen och göra varje rum magiskt. Den runda hänglampan är idealisk som belysning över matbordet eller i vardagsrummet. En E27-lampa måste sättas i.
 • Tuxon – hänglampa med sammetsskärm

  Tuxon – hänglampa med sammetsskärm
  Hänglampa Tuxon med svart sammetsöverdrag Med hänglampan Tuxon i metall får man underbart varmt ljus i hemmet. Lampan av högkvalitativ metall i cylindrisk form övertygar med sin unika design med modern känsla. Den gyllene glansen på insidan samt det matta sammetsöverdraget i svart ger lampan dessutom ett ädelt utseende. Med denna hänglampa blir varje rum ljussatt på det rätta sättet. Den moderna designen med små hål i skärmen passar till otaliga inredningsstilar och uppdaterar möblerna med hjälp av ädel belysning. Enkel elegans och mjuk lekfullhet kombineras hos denna stilfulla lampa med en gnutta gyllene orientalisk stil – till ett praktfullt blickfång i taket.
 • Förtrollande hänglampa POZZO, 49 cm

  Förtrollande hänglampa POZZO, 49 cm
  Hänglampan POZZO imponerar med charmen från 1001 nätter Hänglampan POZZO påminner om gamla orientaliska lampor med en modern, ny tappning. Skärmen är tillverkad av munblåst scavoglas med vackra metallstavar. Den matta glasytan sörjer för starkt och bländfritt ljus i rummet för en hemtrevlig atmosfär. Kedjeupphängningen rundar av helhetsbilden på ett stämningsfullt sätt. Hänglampan POZZO passar i många inredningsstilar och i både privata och offentliga rum. Lamporna från denna tillverkare är handgjorda av rostfritt stål och glas i Italien. Varje produkt är unik med individuella kännetecken. Små färgavvikelser i materialet är därmed ett tecken på högsta, handgjorda kvalitet.
 • Lindby Darlia hänglampa av metall i brons

  Lindby Darlia hänglampa av metall i brons
  Från tusen och en natt - orientalisk hänglampa Darlia Hänglampan Darlia tar Orientens flair in i vardagsrummet. Lampskärmen är försedd med ett detaljrikt hålmönster. Detta ger inte bara lampan en unik charm utan skapar även romantiska ljusmoment. Mönstret ger upphov till ett förtrollande ljus- och skuggspel som på ett konstnärligt sätt sprider sig uppåt väggarna. Den fint bearbetade skärmen är tillverkad av metall och har en strålande bronsfärg. Darlia är verkligen speciell - den här lampan är ett dekorationselement och en ljuskälla i ett.
 • Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå

  Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå
  Design: Neri&Hu för ParachilnaBai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell. Hitta mer inspiration här: www.parachilna.eu
 • Lucande Zale hänglampa 9 lampor

  Lucande Zale hänglampa 9 lampor
  Den nio-låga hänglampan Zale ger mysigt ljus Zale är en modern upphängningslampa som är utrustad med nio lampskärmar. Detta säkerställer att belysningen alltid är ljus och jämn. Lampskärmarna får omedelbart ögat med sin ovanliga design, eftersom de är gjorda av guldfärgat järn och är sfäriska. Tack vare det fina hålmönstret får lampan en orientalisk touch. Samtidigt skapas romantiska ljusstunder som på ett konstnärligt sätt kombinerar skugga och ljus. Av denna anledning är Zale lämplig för ett vardagsrum, eftersom det vanligtvis krävs en hemtrevlig och mysig atmosfär här.

I utbudet av orientalisk inredning finns det både billiga och exklusiva lampor. Priset påverkas bland annat av vilket varumärke och designer som ligger bakom formgivningen men också den typ av material som använts.

Orientaliska bordslampor

 • Bordslampa Orient i Tiffanystil

  Bordslampa Orient i Tiffanystil
  Bordslampan Orient ger en stämning som i Tusen och en Natt Smyckad med blad och frukter och två eleganta accenter i opalglas gestaltar sig den antikmässingbehandlade stora bordslampan Orient. Den expansiva glasskärmen bär ett filigrant mönster i Tiffanystil, en likaså orientalisk flair strömmar utstrålar den praktfulla foten. Bordslampan Orient sörjer med sitt varma ljussken för en atmosfär som i Tusen och en Natt - helt sagolikt. Bordslampan Orient är på grund av sin höjd på 71 cm en allroundtillgång, vilket innebär, det kan också vara en stor- eller liten bordslampa som kommer till användning. Den har dessutom två praktiska strömbrytare, med vilka de båda ljuskällorna kan delas upp.
 • Bordslampa Tahar i orientalisk design, 34 cm

  Bordslampa Tahar i orientalisk design, 34 cm
  Rund bordslampa Tahar med orientaliskt mönster Med bordslampan Tahar får man lite orientalisk magi i hemmet, eftersom den fint bearbetade metallskärmen i rund form och bordslampans unika ljuseffekt sörjer för en speciell effekt i rummet. Ljuset avges mjukt och jämnt i omgivningen genom det fina mönstret, vilket skapar en stämningsfull och romantisk atmosfär. Bordslampan är perfekt som tilläggsbelysning i vardagsrummet, exempelvis på ett sidobord, på en byrå eller på fönsterbänken.
 • KARE Sultan – golvlampa med orientaliskt utseende

  KARE Sultan – golvlampa med orientaliskt utseende
  Detaljrikt gestaltad golvlampa Sultan i form av en vas Golvlampan Sultan är speciellt orientalisk, eftersom ett bedårande mönster pryder skärmen i metall. Mönstret målades eller präglades inte bara på skärmen, utan är faktiskt ett hålmönster, som inte bara är mycket effektfullt vad gäller utseendet, utan sörjer även för ytterst stämningsfull belysning. Tänds ljuskällan, skapas en häpnadsväckande ljuseffekt med skuggor och mönstret från lampkroppen sprids i hela omgivningen. Samtidigt kan Sultan, som tydligt påminner om en vas, användas som golvlampa, eftersom den passar bra i rummet, men även placeras upphöjt på ett sidobord eller en stilfull byrå.
 • Lofty bordslampa

  Lofty bordslampa
  Lotfy bordslampa har en exklusiv och något orientalisk känsla och passar lika bra i ett djupt fönster som på din sideboard. Lampan i antiksilver har en vit bomullsskärm. Ø33cm Höjd 56cm E27 lamphållare. Design By Rydéns
 • Orientalisk bordslampa POZZO, 30 cm

  Orientalisk bordslampa POZZO, 30 cm
  Liten bordslampa POZZO med bärnstensfärgade scavoglas Den lilla bordslampan i serien POZZO skapar en orientalisk känsla. Skärmen är tillverkad av munblåst scavoglas med vackra metallstavar. Bordslampan sörjer för mjuk belysning och en avslappnad atmosfär tack vare den matta bärnstensytan. Foten i antikt guld avrundar stilfullt helhetsbilden. Lamporna från denna tillverkare är handgjorda av rostfritt stål och glas i Italien. Varje produkt är unik med individuella kännetecken. Små färgavvikelser i materialet är därmed ett tecken på högsta, handgjorda kvalitet.
 • KARE Sultan – attraktiv bordslampa i orientstil

  KARE Sultan – attraktiv bordslampa i orientstil
  Som en saga ur tusen och en natt: orientaliskt inspirerad bordslampa Sultan med dekorativt hålmönster Redan namnet Sultan hänvisar till den orientaliska världen och när man väl ser lampan, vet man varför den har fått sitt namn. Lampkroppen, som tillverkades komplett av metall och försluts av ett sisalrep upptill, har nämligen ett bedårande hålmönster i orientalisk stil med otaliga små cirklar, som skapas av de små, nästan pyttelilla hålen i metallytan. Även släckt är bordslampan Sultan en riktig höjdpunkt, men så fort lampan tänds – här kan man välja mellan olika ljuskällor som finns tillgängliga för E27-socklar – häpnar man, eftersom den imponerande ljuseffekten med cirklar av skuggor och ljus sprids i hela omgivningen, speciellt på golvet. Sultan kan användas som golvlampa, där den verkligen kommer till sin rätt, i och med att formen och sisalrepet gör att den ser ut som en vas. Bordslampan Sultan kan ändå rekommenderas för placering på en byrå eller ett sidobord, eftersom lampan imponerar och skapar en fantastisk ljusstämning även där.
 • Bordslampa POZZO med scavoglas, 48 cm

  Bordslampa POZZO med scavoglas, 48 cm
  Elegant bordslampa POZZO i orientalisk stil Den lilla bordslampan i serien POZZO skapar en orientalisk känsla. Skärmen är tillverkad av munblåst scavoglas med vackra metallstavar. Bordslampan sörjer för mjuk belysning och en avslappnad atmosfär tack vare den matta bärnstensytan. Foten i antikt guld avrundar stilfullt helhetsbilden. Lamporna från denna tillverkare är handgjorda av rostfritt stål och glas i Italien. Varje produkt är unik med individuella kännetecken. Små färgavvikelser i materialet är därmed ett tecken på högsta, handgjorda kvalitet.
 • Bordslampa Tahar i orientalisk design 39 cm

  Bordslampa Tahar i orientalisk design 39 cm
  Skapar magiska ljusstunder: bordslampan Tahar Bordslampan Tahar utlovar en likande stämning till den i Tusen och en natt, eftersom lampans sagolika och filigrana metallskärm skapar en speciell effekt i varje rum. Det orientaliska skärmmönstret skapar magiska effekter med ljus och skuggor och försätter rummet i en speciell atmosfär när lampan tänds.

Vad menas med orienten?

Orienten, eller österlandet, är ett begrepp som använts sedan antiken om länderna i Asien. Ursprungligen är det alla länder öster om Medelhavet men räknar man in islamiska områden så tar man också med länderna i Nordafrika.

Främre orienten

Till främre orienten räknas de egyptiska, semitiska, persiska och bysantinska kulturområdena. Det är också här man kan räkna in de nordafrikanska länderna ända till Marocko.

Bortre orienten

Ett namn som används snarlikt fjärran östern och inkluderar områdena längre bort i Asien och främst de södra delarna där man hittar Indien och Kina m fl länder.

De här länderna har haft mycket utbyte med varandra och därför finns det gemensamma stilar inom design och inredning. Av den anledningen är det vanligt att vi kallar det för orientalisk design och inte mer specifikt landet.

Marockanska lampor och orientalisk stil

Marocko ligger visserligen inte i vare sig främre eller bortre orienten. Däremot har designen mycket influenser från området och därför tycker vi att man gott och väl kan visa upp några marockanska lampor i samma sammanhang som de orientaliska.

Formspråket kan variera en del mellan olika områden i Marocko. En lampa från Marrakech har sin egen stil medan belysning i Tanger har sin.

Belysning i marockansk stil

 • Lindby Eddis ornament LED-solcellslampa, kula

  Lindby Eddis ornament LED-solcellslampa, kula
  Sfärisk LED-solcellslampa Eddis med kopparfärgad dekorativ look för ett orientaliskt utseende Armaturer med orientaliskt eller marockanskt utseende blir alltmer populära, nu även för utomhusbruk. Denna LED-solcellslampa har en metallkropp i form av en sfär som är dekorerad överallt med ett dekorativt mönster. Ytan har en antik kopparton som passar perfekt till det övergripande utseendet. Ljuset strålar ut åt alla håll och naturligtvis reflekteras det dekorativa mönstret också i hela omgivningen, vilket ser utomordentligt konstnärligt ut och ger en viss glamour. Den kompakta solpanelen är placerad på toppen och passar perfekt in i designen utan att vara störande. Allt du behöver för att driva Eddis är alltså en plats i solen och ingen elanslutning. Detta är mycket praktiskt i trädgården, som kan vara långt borta från hus och strömkälla.
 • By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing

  By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing
  Marockansk vägglampa Hermine för förtrollande ljus Vägglampan Hermine garanterar effektiv belysning i orientalisk stil. Den är tillverkad i metall med en matt mässingsfinish. Väggfästet i form av en rektangulär platta har ett E14-lampfäste för individuell montering. Den omges av den halvcirkelformade lampskärmen, som har en öppning upptill och nedtill. Dessutom kännetecknas den av det speciella stjärnliknande hålmönstret, som effektivt avger ljuset i rummet.
 • Lindby Eduta ornament LED-solcellslampa silver

  Lindby Eduta ornament LED-solcellslampa silver
  Underbart dekorativt föremål för trädgården: Eduta LED-solcellslampa med bärnstensfärgat flimrande ljus Eduta LED-solcellslampa i silver har en tidlös sfärisk form och kännetecknas av ett marockanskt mönster som ser särskilt elegant och snyggt ut. Metallsfärens utsida har en antik silverfinish, medan insidan lyser i guld, vilket skapar en effektiv kontrast med en ädel effekt, eftersom guldfärgen också skimrar igenom på utsidan på grund av det genomskinliga mönstret. När det blir mörkt börjar LED-lampan lysa och fördjupar sin omgivning i ett förtrollande spel av ljus och skugga, romantiska ringar och kurvor, guld och silver. Du kan antingen placera globelampan med diskret integrerad solcellsmodul på ett bord eller förankra den stadigt i marken med jordspiken, varvid det kan vara en gräsmatta, en växtbädd eller en blomkruka. Tack vare solenergitekniken räcker solens kraft helt och hållet till för den atmosfäriska belysningen här.
 • KARE Oasis golvlampa 92 cm

  KARE Oasis golvlampa 92 cm
  Oasis golvlampa i orientalisk design Oasis golvlampa sprider atmosfärisk belysning och Orientens magi genom sin genomskinliga metallskärm. Denna långsträckta nyans, rundad på toppen och botten, gjord av perforerad och målad metall, sitter på en filigran metallkonstruktion som också var svartmålad. Oasis golvlampa i marockansk eller orientalisk stil, kan också ställas in mycket bra i en duett, till exempel i olika storlekar, och är utrustad med ett E27- uttag för att utrusta med en lampa efter eget val.
 • By Rydéns Hermione golvlampa, mässing

  By Rydéns Hermione golvlampa, mässing
  Marockansk golvlampa Hermine Golvlampan Hermine är tillverkad av metall med en matt mässingsfinish. Den förmedlar orientalisk känsla till betraktaren och ger en behaglig ljus atmosfär. Lampskärmen består av två cylindern som är sammanfogade i varandra och har olika höjd och diameter. Båda elementen är utformade med ett stjärnliknande perforerat mönster och låter ljuset lysa in i rummet på ett särskilt effektivt sätt. Lampskärmen stöds av en enkel stavkonstruktion på en rund lampfot. Ett E27-uttag ger plats för dina egna ljuskällor.
 • By Rydéns Hermione bordslampa, mässing

  By Rydéns Hermione bordslampa, mässing
  Bordslampa Hermine i marockansk stil Hermine bordslampa är cylindrisk och tillverkad av metall med mässingsfinish. Mönstret på lampskärmen, som omger hela lampan, påminner om Orienten och ger ett marockanskt intryck i alla rum. Lamphållaren med E14-fäste hålls av tre filigranfötter. Lampan är belyst med en valfri glödlampa som lyser uppåt och runt om i rummet, vilket skapar en mysig atmosfär.
 • Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa

  Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa
  Sfärisk vägglampa Evory med ett filigran, orientaliskt mönster Evory vägglampa inspirerar tack vare sin runda nyans med ett vackert mönster i ett stansat utseende. Skärmen är gjord av järn och är målad i en gyllene nyans. Det som gör det speciellt är mönstret. Detta får lampan att se marockansk ut och kompletterar perfekt en lägenhet med liknande inredningsdetaljer. Dessutom ger ljuset underbara accenter, eftersom ljuskällan sitter inuti sfären och lyser mot metallen bakifrån. Detta skapar ett fascinerande spel av ljus och skugga
 • Lucande Evory taklampa rund 3 lampor

  Lucande Evory taklampa rund 3 lampor
  En blandning av blommiga och marockanska element - Evory taklampa Den Evory taklampa består av en rund takplatta, på vilken det finns tre lampa, armar var och en med en rund lampskärm. Dessa lamparmar skjuter lekfullt ut i rummet. De dekorerades också med fina löv så att de påminner om blommor. Lampskärmarna är sfäriska och har ett filigranmönster. Detta mönster ger lampan en orientalisk touch. I kombination med bladen blir Evory en ovanlig och lekfull blickfångare.

Indiska lampor från bortre Orienten

Bortre orienten är länderna i östra Asien och där hittar vi bland annat Indien. Deras inredning har en särskild plats i västerland där vi till exempel känner till butikskedjan Indiska.

Belysning i indisk stil

 • Bordslampa Sita

  Bordslampa Sita
  SITA bordslampa, stål. Dekorativ och indisk inspirerad lampa med strömbrytare på sladden. Material: metall
 • Storartad golvlampa STATIV med vit skärm

  Storartad golvlampa STATIV med vit skärm
  Justerbar golvlampa STATIV i trä och mässing Golvlampan Stativ ser särskilt ädel ut, genom materialblandningen av trä och mässing. Träet Sheesham är en indisk plantage-art. Inga tropiska träslag används. Stativ kan justeras i höjd från 123 till 146 cm och kan på så sätt anpassas efter alla behov. Den vita skärmen skapar ett angenämt, behagligt ljus och bidrar till en hemtrevlig atmosfär. Denna exceptionella golvlampa drar alltid blickarna till sig.
 • Shade Light TaklampaØ400 Alu - Mater

  Shade Light TaklampaØ400 Alu - Mater
  Helt simpel och med en häftig liten detalj. Pendellampan tillverkas för hand i en liten indisk verkstad. När lampan tänds kan du drömma dig iväg till en vacker stjärnhimmel. Toppen av lampan ä
 • Shade Light TaklampaØ600 Svart - Mater

  Shade Light TaklampaØ600 Svart - Mater
  En stjärnhimmel på öppna vidder i Indien, det kanske är inspirationen till den här pendellampan Shade Light. Den estetiska lampan är handgjord i en liten indisk verkstad. Shade Light är med sit

Butiker med orientalisk inredning online

Vi har gjort en lista med onlinebutiker som har ett utbud av orientalisk design och framförallt belysning.