Orientaliska lampor

Belysning i orientalisk stil har en mjuk och varm design. Vi har plockat ihop ett fint urval med orientaliska lampor till dig här. Det finns en viss magi i de arabiska lamporna som får en att tänka på sagor ur Tusen och en Natt. Välkommen att inspireras av vårt urval med tips på belysning i formspråk från orienten.

Taklampor i orientalisk stil

 • Lucide Tahar - orientalisk pendellampa

  Lucide Tahar - orientalisk pendellampa
  Ger rummet en orientalisk känsla - Tahar pendellampa Denna pendellampa ger rummet en orientalisk känsla. Detta uppnås framför allt genom det intrikata mönstret i den sfäriska, svarta metallskärmen, som skapar en mycket dekorativ effekt i rummet även när den är släckt. Särskilt mysigt blir det när du tänder ljuset, som tack vare filigranmönstren i skärmen sprids på ett särskilt behagligt sätt i omgivningen.
 • Näve Guldfärgad hänglampa Chiara

  Näve Guldfärgad hänglampa Chiara
  Chiara – en orientaliskt inspirerad hänglampa i guld med perforerad skärm Hänglampan Chiara utstrålar ett magiskt ljus från sin perforerade plåtskärm. Ljuset avges nedåt genom den runda öppningen där det exempelvis kan belysa ett litet bord i vardagsrummet. Ljuset avges dessutom genom det konstnärliga hålmönstret som pryder metallhöljet runtom, så att den guldfärgade skärmen strålar och taklampan skapar en mysig, romantisk atmosfär i rummet. Man kan använda alla typer av lampor med E27-sockel i lampan och de kan – förutsatt att det är en dimbar glödlampa som används – även dimras via den fasta installationen.
 • Trio Lighting Kulformad hänglampa Candela i aluminium och krom

  Trio Lighting Kulformad hänglampa Candela i aluminium och krom
  Stilren pendellampa Candela – ett lyxigt blickfång Smala, mjuka linjer och en effektfull dekoration utmärker denna ovanliga modell. Den välformade och harmoniska hänglampan Candela med 4 lampor övertygar med sin diskret lyxiga utstrålning. Designen inspirerades av överdådiga lampor från tidigare epoker, men ger ändå ett modernt elegant intryck. Symbiosen mellan de mjuka kurvorna och impulsiva raka linjerna sörjer för ett omväxlingsrikt utseende samt dialogen mellan de blankt förkromade ytorna och element i borstad aluminiumdesign. Pendellampan Candela med 4 lampor ger kraftfullt, atmosfäriskt ljus och är först och främst avsedd som en snygg höjdpunkt i vardagsrummet. Denna lampa passar även i matsalar eller stora hallar. Hänglampan Candela fungerar bäst i lyxiga inredningskoncept, bl.a. sådana i nostalgisk stil eller med en orientalisk känsla. Som komplement rekommenderas påfallande smala lampor, gärna med kronljuslampor.
 • Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå

  Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå
  Design: Neri&Hu för Parachilna Bai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell.
 • Lucande Zale hänglampa kantig 5 lampor

  Lucande Zale hänglampa kantig 5 lampor
  Tack vare sitt filigranmönster säkerställer hänglampan Zale fantastisk skuggspel Den moderna hänglampan Zale är perfekt för ett långsträckt bord. Den kännetecknas av sina fem lampskärmar. Dessa är individuellt upphängda för att fördela ljuset i rummet på bästa möjliga sätt. De är gjorda av guldfärgad metall och har ett filigranmönster. Tack vare mönstret skapas en särskilt hemtrevlig atmosfär, eftersom ljuset tränger igenom fördjupningarna och skapar underbara skuggspel. Sammantaget imponerar lampan med sina metallkulor med ett orientaliskt utseende.
 • Parachilna Bai Chandelier II Takpendel Grå

  Parachilna Bai Chandelier II Takpendel Grå
  Design: Neri&Hu för Parachilna Bai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell.
 • Lindby Caralina pendellampa, tre ljuskällor, glober

  Lindby Caralina pendellampa, tre ljuskällor, glober
  Caralina matbordspendel med tre gyllene sfäriska skärmar i marockansk stil Caralina har en orientalisk känsla med sin speciella design, eftersom lampskärmarna är sfäriska och har en varm gyllene nyans, vilket ger dem ett särskilt mysigt utseende. Dessutom har stålkulorna ett unikt mönster som skapats med en stämplingsteknik som skapar ojämförligt vackra bilder av ljus och skugga i rummet när ljuskällorna tänds. Med sin form med tre lampor passar pendellampan perfekt för matbord eller avlånga bänkar och är ett blickfång som på ett skickligt sätt framhäver mysfaktorn i rummet.
 • Forestier - Imperatrice Taklampa Black

  Forestier - Imperatrice Taklampa Black
  Design Kateryna Sokolova för Forestier Imperatrice Taklampa Black är en fantastisk belysning som lyfter ett rum med sin eleganta siluett och sina många dekorativa aspekter. Med sitt vackra, gåtfulla rut- och randmönster i målat järn och de böjda formerna som upprepas längs lampans längd är Imperatrice Taklampa lika mycket en skulptur som en lampa. Imperatrice Taklampa har en orientalisk smak som för tankarna till Österlandets mystik. De böjda kurvorna, som gradvis smalnar av, har en nästan feminin touch. Detta ger lampan ett uttryck som på en gång är delikat och kraftfullt. Den inre lampskärmen i lampans nedre del är helt öppen i botten och ger fokuserad belysning. Samtidigt skapar lampan en mysig atmosfär som gör den till ett självklart val för inredningsutrymmen. Imperatrice finns även som bordslampa. Se Forestiers många andra dekorativa taklampor här.

I utbudet av orientalisk inredning finns det både billiga och exklusiva lampor. Priset påverkas bland annat av vilket varumärke och designer som ligger bakom formgivningen men också den typ av material som använts.

Orientaliska bordslampor

 • Clayre&Eef Bordslampa Orient i Tiffanystil

  Clayre&Eef Bordslampa Orient i Tiffanystil
  Orient pallampa skapar en atmosfär som i Tusen och en nattDen gamla mässingsfärgade basen på den stora Orient bordslampan är dekorerad med blad och frukter och två eleganta accenter i opalglas. Den stora glasskärmen är utsmyckad med ett filigranmönster i Tiffany-stil, som utstrålar lika mycket orientalisk känsla som den magnifika basen. Med sitt varma ljus skapar Orient-pallampan en atmosfär som i Tusen och en natt - helt fantastiskt.Orient bordslampa är en allroundtalang tack vare sin höjd på 71 cm, vilket innebär att den också kan användas som en pall eller liten golvlampa. Den har dessutom två praktiska dragströmbrytare med vilka de två ljuskällorna kan tändas separat.
 • Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design, 34 cm

  Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design, 34 cm
  Rund Tahar bordslampa med orientaliskt mönster Med Tahar bordslampa kan du ta med dig orientens magi till dina egna fyra väggar, för med sin filigrana metallskärm i rund form och sin unika ljuseffekt skapar bordslampan en speciell effekt i rummet. Det filigrana mönstret sprider ljuset mjukt och särskilt jämnt i omgivningen och skapar en mysig och romantisk atmosfär. Bordslampan är idealisk som extra ljuskälla i vardagsrummet, t.ex. på ett sidobord, på en byrå eller på fönsterbrädan.
 • KARE Sultan golvlampa 31 cm

  KARE Sultan golvlampa 31 cm
  Detaljerad Sultan golvlampa i form av en vas Sultan golvlampa har en särskilt orientalisk look, med ett förtrollande ornamentalt mönster som pryder metallskärmen. Mönstret är inte bara målat på eller präglat i skärmen, utan är ett fint perforerat mönster som inte bara är mycket effektivt när det gäller det allmänna utseendet, utan också bidrar till en mycket atmosfärisk ljuseffekt. När den interna ljuskällan tänds skapas ett hisnande samspel mellan ljus och skugga och mönstret, som tidigare bara syntes på lamphuset, tycks helt fylla armaturens omgivning. Sultan, som mer än tydligt påminner om en vas, kan vackert användas som golvlampa eftersom den passar så harmoniskt in i rummet, men den kan naturligtvis också placeras på en upphöjd yta som ett litet sidobord eller en elegant byrå.
 • KARE Sultan bordslampa i orientalisk stil 58 cm

  KARE Sultan bordslampa i orientalisk stil 58 cm
  Sagorna från Tusen och en natt skickar sina hälsningar: Sultan bordslampa i orientalisk stil med ett dekorativt perforerat mönster Namnet Sultan antyder redan referensen till den orientaliska världen och så fort du får syn på bordslampan förstår du varför den kallas så. Lampans kropp, som är helt tillverkad av metall och avslutas med en stark sisalslinga upptill, har ett förtrollande perforerat mönster i orientalisk stil med otaliga cirklar, som alla skapas av de små, nästan pyttesmå hålen i metallytan. Även när den inte är tänd är bordslampan Sultan verkligen en visuell höjdpunkt, men så snart lampan tänds - du kan välja mellan olika typer av glödlampor för E27-sockeln - kommer du att bli förvånad, eftersom ett imponerande ljusspel skapas i bordslampans omedelbara närhet, där i synnerhet golvet påverkas och visar cirklar av ljus och skugga. Sultan kan med fördel användas som golvlampa, där den verkligen kommer till sin rätt eftersom dess form och sisalrep får den att se ut som en vas. Om du vill placera den på en byrå eller ett sidobord kan bordslampan Sultan naturligtvis fortfarande rekommenderas, eftersom den också kommer att imponera här och bidra till en fantastisk ljusatmosfär.
 • Schuller Valencia Orientaliskt gestaltad LED-bordslampa Nabila

  Schuller Valencia Orientaliskt gestaltad LED-bordslampa Nabila
  Dekorativ LED-bordslampa Nabila Med LED-bordslampan Nabila får man en orientalisk känsla i rummet. Formen inspirerades av ett orientaliskt torn. Den stansade metallen med sitt effektfulla mönster och den vackert färgade ytan med vit patina kompletterar designen och gör lampan till en behaglig ljuskälla, som sörjer för en mysig känsla i rummet, och ett dekorativt objekt när ljuset släcks.
 • Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design 39 cm

  Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design 39 cm
  Skapar magiska ljusstunder: Tahar bordslampa Bordslampan Tahar med sin sagolika, filigranformade metallskärm ger en speciell effekt i alla rum. När lampan är tänd skapar det orientaliska mönstret i skärmen ett magiskt spel av ljus och skuggor som skapar en speciell atmosfär i rummet.
 • Punk Deluxe Bordslampa Black Edition - Design By Us

  Punk Deluxe Bordslampa Black Edition - Design By Us
  Koncept Punk Deluxe Bordslampa Black Edition lyser orientalisk lyx med sin handblåsta glasbas och sin vackra lampskärm, vars tyg sys för hand. Oavsett färg strålar Punk Deluxe Bordslampa ut i rummet och gör med sitt eleganta utseende ett starkt intry
 • Näve Bordslampa Bella med kvadratisk skärm/fot

  Näve Bordslampa Bella med kvadratisk skärm/fot
  Trevlig bordslampa Bella med kvadratisk skärm av natursten Bordslampan Bella är belagd med natursten i bruna färgtoner och med guldfärgade dekorationer. Den kvadratiska formen tas även upp från lampans fot. Bella bidrar till den mysiga stämningen i vardagsrummet och ger den en orientalisk touch.

Orientaliska vägglampor

 • By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing

  By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing
  Marockansk vägglampa Hermine för förtrollande ljus Vägglampan Hermine garanterar effektiv belysning i orientalisk stil. Den är tillverkad i metall med en matt mässingsfinish. Väggfästet i form av en rektangulär platta har ett E14-lampfäste för individuell montering. Den omges av den halvcirkelformade lampskärmen, som har en öppning upptill och nedtill. Dessutom kännetecknas den av det speciella stjärnliknande hålmönstret, som effektivt avger ljuset i rummet.
 • Lucande Evory vägglampa 2 lampor

  Lucande Evory vägglampa 2 lampor
  Vägglampa Evory med orientaliskt designade lampskärmar Blommor är den perfekta dekorationen för att göra ett hem riktigt mysigt. Med Evory-vägglampan kan du nu ta med blommor till ditt hem som aldrig vissnar. Denna vägglampa består av två korsande metallstänger på vilka vackert formade blad är fästa för dekoration. Varje stolpe är utrustad med en lampskärm. Dessa sfäriska nyanser är försedda med ett filigranmönster och verkar därmed lite orientaliska. Ljuset tränger igenom fördjupningarna och skapar romantiska ljusstunder med vackra nyanser. Lampan skär en särskilt bra figur i ett vardagsrum.
 • Orientalisk vägglampa guldkrämskärm med fransar - Franxa

  Orientalisk vägglampa guldkrämskärm med fransar - Franxa
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Skapa äkta orientalisk stämning i ditt hem med denna Franxa-vägglampa. Lampan har en guldbeläggning och en gräddvit lampskärm. Den fransade lampskärmen skapar en vacker och stämningsfull ljuseffekt i hela rummet. Den är 37 cm hög och 26 cm djup. Monteringsplattan är 16 cm i diameter. Den medföljande sladden är 180 cm lång. Kompletterar Franxa med en E27-lampa på max 40 W. Observera: denna lampa ingår inte och måste beställas separat. Du kan även dimma denna vägglampa med en extern dimmer (ingår ej). Gör det extra mysigt i ditt hem med vår Franxa-vägglampa! En perfekt nattlampa bredvid sängen eller en stämningshöjare i vardagsrummet. Även när lampan är släckt stjäl den showen i din inredning!
 • Orientalisk vägglampa brons 35 cm - Nidum

  Orientalisk vägglampa brons 35 cm - Nidum
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Vår Nidum är en lampa som ger din inredning en orientalisk känsla! Den är försedd med ett nät i bronsfärg, vilket gör att glödlampan syns tydligt. Det skapar en vacker effekt på väggen. Så det är bäst att välja en dekorativ glödlampa! Den måste dock ha en E27-sockel (max 40 W). Den är 10 cm djup, 35 cm hög och 23 cm lång. Sladden är 200 cm lång. Du kan göra det extra mysigt hemma med en extern dimmer, eftersom den här lampan är dimbar (dimmer ingår ej). Skaffa en riktig blickfångare i huset med den här Nidum.
 • Orientalisk vägglampa svart med rep - Riki

  Orientalisk vägglampa svart med rep - Riki
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Riki har ett modernt utseende med sin lampskärm som är dekorerad med jute rep. Lampskärmen skapar en speciell ljuseffekt mot väggen. Skapa en orientalisk atmosfär i ditt vardagsrum eller sovrum på nolltid med vår vägglampa Riki! Den är 30 cm hög och 15 cm djup. Den medföljande sladden är 185 cm lång. Med en vacker E27-lampa på max 40W kan du komplettera Riki! Observera: lampan måste beställas separat. Gör det mysigt på kvällen genom att dimma vägglampan med en extern dimmer (dimmer ingår ej). En stämningsfull, orientalisk detalj till ditt hem!
 • Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa

  Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa
  Sfärisk vägglampa Evory med ett filigran, orientaliskt mönster Evory vägglampa inspirerar tack vare sin runda nyans med ett vackert mönster i ett stansat utseende. Skärmen är gjord av järn och är målad i en gyllene nyans. Det som gör det speciellt är mönstret. Detta får lampan att se marockansk ut och kompletterar perfekt en lägenhet med liknande inredningsdetaljer. Dessutom ger ljuset underbara accenter, eftersom ljuskällan sitter inuti sfären och lyser mot metallen bakifrån. Detta skapar ett fascinerande spel av ljus och skugga
 • Parachilna Bai Di Di Vägglampa Bärnsten

  Parachilna Bai Di Di Vägglampa Bärnsten
  Design: Neri&Hu för Parachilna Bai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell.
 • Parachilna Bai Ba Ba Vägglampa Transparent

  Parachilna Bai Ba Ba Vägglampa Transparent
  Design: Neri&Hu för Parachilna Bai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell.

Vad menas med orienten?

Orienten, eller österlandet, är ett begrepp som använts sedan antiken om länderna i Asien. Ursprungligen är det alla länder öster om Medelhavet men räknar man in islamiska områden så tar man också med länderna i Nordafrika.

Främre orienten

Till främre orienten räknas de egyptiska, semitiska, persiska och bysantinska kulturområdena. Det är också här man kan räkna in de nordafrikanska länderna ända till Marocko.

Bortre orienten

Ett namn som används snarlikt fjärran östern och inkluderar områdena längre bort i Asien och främst de södra delarna där man hittar Indien och Kina m fl länder.

De här länderna har haft mycket utbyte med varandra och därför finns det gemensamma stilar inom design och inredning. Av den anledningen är det vanligt att vi kallar det för orientalisk design och inte mer specifikt landet.

Marockanska lampor och orientalisk stil

Marocko ligger visserligen inte i vare sig främre eller bortre orienten. Däremot har designen mycket influenser från området och därför tycker vi att man gott och väl kan visa upp några marockanska lampor i samma sammanhang som de orientaliska.

Formspråket kan variera en del mellan olika områden i Marocko. En lampa från Marrakech har sin egen stil medan belysning i Tanger har sin.

Belysning i marockansk stil

 • By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing

  By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing
  Marockansk vägglampa Hermine för förtrollande ljus Vägglampan Hermine garanterar effektiv belysning i orientalisk stil. Den är tillverkad i metall med en matt mässingsfinish. Väggfästet i form av en rektangulär platta har ett E14-lampfäste för individuell montering. Den omges av den halvcirkelformade lampskärmen, som har en öppning upptill och nedtill. Dessutom kännetecknas den av det speciella stjärnliknande hålmönstret, som effektivt avger ljuset i rummet.
 • KARE Oasis golvlampa 92 cm

  KARE Oasis golvlampa 92 cm
  Oasis golvlampa i orientalisk design Golvlampan Oasis sprider stämningsfull belysning och orientens magi med sin genombrutna lampskärm i metall. Denna långsträckta skärm, rundad upptill och nedtill och tillverkad av perforerad och lackerad metall, sitter på en filigran metallstruktur, som också är lackerad svart. Oasis golvlampa, designad i marockansk eller orientalisk stil, kan också ställas in som en duett, till exempel i olika storlekar, och är utrustad med ett E27-uttag för montering av en ljuskälla efter eget val.
 • By Rydéns Hermione golvlampa, mässing

  By Rydéns Hermione golvlampa, mässing
  Marockansk golvlampa Hermine Golvlampan Hermine är tillverkad av metall med en matt mässingsfinish. Den förmedlar orientalisk känsla till betraktaren och ger en behaglig ljus atmosfär. Lampskärmen består av två cylindern som är sammanfogade i varandra och har olika höjd och diameter. Båda elementen är utformade med ett stjärnliknande perforerat mönster och låter ljuset lysa in i rummet på ett särskilt effektivt sätt. Lampskärmen stöds av en enkel stavkonstruktion på en rund lampfot. Ett E27-uttag ger plats för dina egna ljuskällor.
 • By Rydéns Hermione bordslampa, mässing

  By Rydéns Hermione bordslampa, mässing
  Bordslampa Hermine i marockansk stil Hermine bordslampa är cylindrisk och tillverkad av metall med mässingsfinish. Mönstret på lampskärmen, som omger hela lampan, påminner om Orienten och ger ett marockanskt intryck i alla rum. Lamphållaren med E14-fäste hålls av tre filigranfötter. Lampan är belyst med en valfri glödlampa som lyser uppåt och runt om i rummet, vilket skapar en mysig atmosfär.
 • Lindby Caralina pendellampa, tre ljuskällor, glober

  Lindby Caralina pendellampa, tre ljuskällor, glober
  Caralina matbordspendel med tre gyllene sfäriska skärmar i marockansk stil Caralina har en orientalisk känsla med sin speciella design, eftersom lampskärmarna är sfäriska och har en varm gyllene nyans, vilket ger dem ett särskilt mysigt utseende. Dessutom har stålkulorna ett unikt mönster som skapats med en stämplingsteknik som skapar ojämförligt vackra bilder av ljus och skugga i rummet när ljuskällorna tänds. Med sin form med tre lampor passar pendellampan perfekt för matbord eller avlånga bänkar och är ett blickfång som på ett skickligt sätt framhäver mysfaktorn i rummet.
 • Lindby Miliana LED-Solar-markspettslampa, mässing

  Lindby Miliana LED-Solar-markspettslampa, mässing
  Vacker markspik deco solcellslampa Miliana med LED-ljus och orientaliskt utseende Miliana är det rätta valet för alla som också vill ge sin trädgård en viss orientalisk prägel, eftersom ett marockanskt hålmönster pryder den sfäriska skärmen och inte bara bidrar till ett vackert utseende, utan också till en mycket sevärd och mysig ljusbild, eftersom LED-ljuset tränger ut till utsidan i form av ett ljus- och skuggmönster. LED-solcellslampan med jordspik kan placeras på många ställen i trädgården eller på terrassen och är alltid också ett dekorativt föremål. När batteriet är fulladdat kan Miliana lysa i upp till 6 timmar
 • Lucande Evory taklampa rund 3 lampor

  Lucande Evory taklampa rund 3 lampor
  En blandning av blommiga och marockanska element - Evory taklampa Den Evory taklampa består av en rund takplatta, på vilken det finns tre lampa, armar var och en med en rund lampskärm. Dessa lamparmar skjuter lekfullt ut i rummet. De dekorerades också med fina löv så att de påminner om blommor. Lampskärmarna är sfäriska och har ett filigranmönster. Detta mönster ger lampan en orientalisk touch. I kombination med bladen blir Evory en ovanlig och lekfull blickfångare.
 • Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa

  Lucande Evory, vägglampa, 1 lampa
  Sfärisk vägglampa Evory med ett filigran, orientaliskt mönster Evory vägglampa inspirerar tack vare sin runda nyans med ett vackert mönster i ett stansat utseende. Skärmen är gjord av järn och är målad i en gyllene nyans. Det som gör det speciellt är mönstret. Detta får lampan att se marockansk ut och kompletterar perfekt en lägenhet med liknande inredningsdetaljer. Dessutom ger ljuset underbara accenter, eftersom ljuskällan sitter inuti sfären och lyser mot metallen bakifrån. Detta skapar ett fascinerande spel av ljus och skugga

Indiska lampor från bortre Orienten

Bortre orienten är länderna i östra Asien och där hittar vi bland annat Indien. Deras inredning har en särskild plats i västerland där vi till exempel känner till butikskedjan Indiska.

Belysning i indisk stil

 • GUBI - Bohemian 72 Golvlampa GUBI

  GUBI - Bohemian 72 Golvlampa GUBI
  Design Gabriella Crespi för GUBI Bohemian 72 Floor Lamp från GUBI är en legendarisk design från en legendarisk designer. Lampan uppstod tillsammans med en serie andra rottingmöbler som den milanesiska designern Gabriella Crespi ritade på sin terrass för sig själv och några bekanta 1972. Nu, 50 år efter att de ursprungliga ritningarna skapades, har GUBI fått tillåtelse att ge ut serien på nytt och den är mer relevant än någonsin. Boheme hyllar övergångsstadiet mellan inomhus och utomhus, hem och ute. Den vackra lampan släpper igenom luft och ljus med hjälp av sin rottingkonstruktion med luftiga mellanrum - och när den är tänd kastar den ljus och skuggspel längs golvet och väggarna runt omkring sig själv. De varma naturfärgerna utstrålar organiskt liv, och Gabriella Crespis fascination för öst är tydlig i både form och material. Använd Bohemian 72 Floor Lamp överallt där det finns gott om naturligt ljus. Oavsett om du bor i en indisk ashram eller i en supermodern lägenhet i stadens centrum är vi övertygade om att Boheme passar in! Se fler golvlampor från GUBI här!
 • HELL LED-bordslampa Mesh batteri, höjd 24cm indisk rött

  HELL LED-bordslampa Mesh batteri, höjd 24cm indisk rött
  LED-bordslampa Mesh med uppladdningsbart batteri, nätadapter och laddningskabel Den batteridrivna LED-bordslampan Mesh är oberoende av uttag och kan placeras var som helst inomhus och utomhus som en extra ljuskälla. Armaturen avger ett mysigt, varmvitt ljus nedåt och är utrustad med en touchdimmer. Skyddsklass IP54 Leveransen inkluderar nätaggregat och laddningskabel

Butiker med orientalisk inredning online

Vi har gjort en lista med onlinebutiker som har ett utbud av orientalisk design och framförallt belysning. Att handla på nätet är oftast billigt i jämförelse med en lokal lampbutik.