Orientaliska lampor

Belysning i orientalisk stil har en mjuk och varm design. Vi har plockat ihop ett fint urval med orientaliska lampor till dig här. Det finns en viss magi i de arabiska lamporna som får en att tänka på sagor ur Tusen och en Natt. Välkommen att inspireras av vårt urval med tips på belysning i formspråk från orienten.

Taklampor i orientalisk stil

 • Tahar – orientaliskt gestaltad pendellampa

  Tahar – orientaliskt gestaltad pendellampa
  Sörjer för en orientalisk känsla i alla rum – pendellampan Tahar Denna pendellampa badar varje rum i en orientalisk atmosfär. Detta uppnås främst tack vare det fina mönstret i den runda, svarta metallskärmen, som redan släckt sörjer för en dekorativ effekt i rummet. Speciellt mysigt blir det när ljuset tänds och skärmens fina mönster sprids på ett speciellt behagligt sätt i omgivningen.
 • Guldfärgad hänglampa Chiara

  Guldfärgad hänglampa Chiara
  Chiara – en orientaliskt inspirerad hänglampa i guld med perforerad skärm Hänglampan Chiara utstrålar ett magiskt ljus från sin perforerade plåtskärm. Ljuset avges nedåt genom den runda öppningen där det exempelvis kan belysa ett litet bord i vardagsrummet. Ljuset avges dessutom genom det konstnärliga hålmönstret som pryder metallhöljet runtom, så att den guldfärgade skärmen strålar och taklampan skapar en mysig, romantisk atmosfär i rummet. Man kan använda alla typer av lampor med E27-sockel i lampan och de kan – förutsatt att det är en dimbar glödlampa som används – även dimras via den fasta installationen.
 • Hänglampa Harald i orientalisk stil svart

  Hänglampa Harald i orientalisk stil svart
  Orientalisk hänglampa Harald med ringstansning Hänglampan Harald kombinerar ett elegant utseende och orientalisk design till ett enkelt formspråk. Armaturen övertygar genom att den ringstanserna i den svarta textilskärmen och genom sin gyllene insida som skapar reflektioner när ljuset tänds och en särskild ljusatmosfär med en orientaliskt touch. Genom stansningarna kan ljuset inte bara lysa nedåt, utan även genom skärmen och göra varje rum magiskt. Den runda hänglampan är idealisk som belysning över matbordet eller i vardagsrummet. En E27-lampa måste sättas i.
 • Tuxon – hänglampa med sammetsskärm

  Tuxon – hänglampa med sammetsskärm
  Hänglampa Tuxon med svart sammetsöverdrag Med hänglampan Tuxon i metall får man underbart varmt ljus i hemmet. Lampan av högkvalitativ metall i cylindrisk form övertygar med sin unika design med modern känsla. Den gyllene glansen på insidan samt det matta sammetsöverdraget i svart ger lampan dessutom ett ädelt utseende. Med denna hänglampa blir varje rum ljussatt på det rätta sättet. Den moderna designen med små hål i skärmen passar till otaliga inredningsstilar och uppdaterar möblerna med hjälp av ädel belysning. Enkel elegans och mjuk lekfullhet kombineras hos denna stilfulla lampa med en gnutta gyllene orientalisk stil – till ett praktfullt blickfång i taket.
 • Lindby Darlia hänglampa av metall i brons

  Lindby Darlia hänglampa av metall i brons
  Från tusen och en natt - orientalisk hänglampa Darlia Hänglampan Darlia tar Orientens flair in i vardagsrummet. Lampskärmen är försedd med ett detaljrikt hålmönster. Detta ger inte bara lampan en unik charm utan skapar även romantiska ljusmoment. Mönstret ger upphov till ett förtrollande ljus- och skuggspel som på ett konstnärligt sätt sprider sig uppåt väggarna. Den fint bearbetade skärmen är tillverkad av metall och har en strålande bronsfärg. Darlia är verkligen speciell - den här lampan är ett dekorationselement och en ljuskälla i ett.
 • Lucande Zale hänglampa 9 lampor

  Lucande Zale hänglampa 9 lampor
  Den nio-låga hänglampan Zale ger mysigt ljus Zale är en modern upphängningslampa som är utrustad med nio lampskärmar. Detta säkerställer att belysningen alltid är ljus och jämn. Lampskärmarna får omedelbart ögat med sin ovanliga design, eftersom de är gjorda av guldfärgat järn och är sfäriska. Tack vare det fina hålmönstret får lampan en orientalisk touch. Samtidigt skapas romantiska ljusstunder som på ett konstnärligt sätt kombinerar skugga och ljus. Av denna anledning är Zale lämplig för ett vardagsrum, eftersom det vanligtvis krävs en hemtrevlig och mysig atmosfär här.
 • Kulformad hänglampa Candela i aluminium och krom

  Kulformad hänglampa Candela i aluminium och krom
  Stilren pendellampa Candela – ett lyxigt blickfång Smala, mjuka linjer och en effektfull dekoration utmärker denna ovanliga modell. Den välformade och harmoniska hänglampan Candela med 4 lampor övertygar med sin diskret lyxiga utstrålning. Designen inspirerades av överdådiga lampor från tidigare epoker, men ger ändå ett modernt elegant intryck. Symbiosen mellan de mjuka kurvorna och impulsiva raka linjerna sörjer för ett omväxlingsrikt utseende samt dialogen mellan de blankt förkromade ytorna och element i borstad aluminiumdesign. Pendellampan Candela med 4 lampor ger kraftfullt, atmosfäriskt ljus och är först och främst avsedd som en snygg höjdpunkt i vardagsrummet. Denna lampa passar även i matsalar eller stora hallar. Hänglampan Candela fungerar bäst i lyxiga inredningskoncept, bl.a. sådana i nostalgisk stil eller med en orientalisk känsla. Som komplement rekommenderas påfallande smala lampor, gärna med kronljuslampor.
 • Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå

  Parachilna Bai Ma Ma Takpendel Grå
  Design: Neri&Hu för Parachilna Bai lamporna är inspirerade av gamla kinesiska papperslyktor och blandar elegant orientaliska traditioner, hantverk och modern design. Glas och metall ersätter papper och tråd i dessa moderna lyktor. Det framgår dock klart varifrån inspirationen till denna lampa kommer ifrån, då ljuset från lampan efterliknar det levande ljuset från de originella kinesiska lyktorna. Alla lamporna har medvetet en operfekt yta för att göra lampan speciell.

I utbudet av orientalisk inredning finns det både billiga och exklusiva lampor. Priset påverkas bland annat av vilket varumärke och designer som ligger bakom formgivningen men också den typ av material som använts.

Orientaliska bordslampor

 • Bordslampa Orient i Tiffanystil

  Bordslampa Orient i Tiffanystil
  Orient pallampa skapar en atmosfär som i Tusen och en nattDen gamla mässingsfärgade basen på den stora Orient bordslampan är dekorerad med blad och frukter och två eleganta accenter i opalglas. Den stora glasskärmen är utsmyckad med ett filigranmönster i Tiffany-stil, som utstrålar lika mycket orientalisk känsla som den magnifika basen. Med sitt varma ljus skapar Orient-pallampan en atmosfär som i Tusen och en natt - helt fantastiskt.Orient bordslampa är en allroundtalang tack vare sin höjd på 71 cm, vilket innebär att den också kan användas som en pall eller liten golvlampa. Den har dessutom två praktiska dragströmbrytare med vilka de två ljuskällorna kan tändas separat.
 • KARE Sultan – golvlampa med orientaliskt utseende

  KARE Sultan – golvlampa med orientaliskt utseende
  Detaljrikt gestaltad golvlampa Sultan i form av en vas Golvlampan Sultan är speciellt orientalisk, eftersom ett bedårande mönster pryder skärmen i metall. Mönstret målades eller präglades inte bara på skärmen, utan är faktiskt ett hålmönster, som inte bara är mycket effektfullt vad gäller utseendet, utan sörjer även för ytterst stämningsfull belysning. Tänds ljuskällan, skapas en häpnadsväckande ljuseffekt med skuggor och mönstret från lampkroppen sprids i hela omgivningen. Samtidigt kan Sultan, som tydligt påminner om en vas, användas som golvlampa, eftersom den passar bra i rummet, men även placeras upphöjt på ett sidobord eller en stilfull byrå.
 • Bordslampa Tahar i orientalisk design, 34 cm

  Bordslampa Tahar i orientalisk design, 34 cm
  Rund bordslampa Tahar med orientaliskt mönster Med bordslampan Tahar får man lite orientalisk magi i hemmet, eftersom den fint bearbetade metallskärmen i rund form och bordslampans unika ljuseffekt sörjer för en speciell effekt i rummet. Ljuset avges mjukt och jämnt i omgivningen genom det fina mönstret, vilket skapar en stämningsfull och romantisk atmosfär. Bordslampan är perfekt som tilläggsbelysning i vardagsrummet, exempelvis på ett sidobord, på en byrå eller på fönsterbänken.
 • Lofty bordslampa

  Lofty bordslampa
  Lotfy bordslampa har en exklusiv och något orientalisk känsla och passar lika bra i ett djupt fönster som på din sideboard. Lampan i antiksilver har en vit bomullsskärm. Ø33cm Höjd 56cm E27 lamphållare. Design By Rydéns
 • Orientalisk bordslampa POZZO, 30 cm

  Orientalisk bordslampa POZZO, 30 cm
  Liten POZZO bordslampa med bärnstensfärgat Scavo-glasDen lilla bordslampan från POZZO-serien utstrålar en orientalisk känsla. Den böjda, avsmalnande skärmen är tillverkad av munblåst Scavo-glas, som genomkorsas av filigrana metallstag. Den matta ytan i bärnsten lyser försiktigt upp bordslampans omgivning, t.ex. ett vardagsrum eller nattduksbord, och understryker en avslappnad atmosfär. Sockeln i antikt guld avrundar helheten på ett stilfullt sätt. Lamporna från denna tillverkare tillverkas för hand av rostfritt stål och glas i Italien. Varje produkt är unik och har sin egen individuella karaktär. Små färgvariationer i materialet är därför ett tecken på hantverk av högsta kvalitet.
 • KARE Sultan – attraktiv bordslampa i orientstil

  KARE Sultan – attraktiv bordslampa i orientstil
  Som en saga ur tusen och en natt: orientaliskt inspirerad bordslampa Sultan med dekorativt hålmönster Redan namnet Sultan hänvisar till den orientaliska världen och när man väl ser lampan, vet man varför den har fått sitt namn. Lampkroppen, som tillverkades komplett av metall och försluts av ett sisalrep upptill, har nämligen ett bedårande hålmönster i orientalisk stil med otaliga små cirklar, som skapas av de små, nästan pyttelilla hålen i metallytan. Även släckt är bordslampan Sultan en riktig höjdpunkt, men så fort lampan tänds – här kan man välja mellan olika ljuskällor som finns tillgängliga för E27-socklar – häpnar man, eftersom den imponerande ljuseffekten med cirklar av skuggor och ljus sprids i hela omgivningen, speciellt på golvet. Sultan kan användas som golvlampa, där den verkligen kommer till sin rätt, i och med att formen och sisalrepet gör att den ser ut som en vas. Bordslampan Sultan kan ändå rekommenderas för placering på en byrå eller ett sidobord, eftersom lampan imponerar och skapar en fantastisk ljusstämning även där.
 • Bordslampa Tahar i orientalisk design 39 cm

  Bordslampa Tahar i orientalisk design 39 cm
  Skapar magiska ljusstunder: bordslampan Tahar Bordslampan Tahar utlovar en likande stämning till den i Tusen och en natt, eftersom lampans sagolika och filigrana metallskärm skapar en speciell effekt i varje rum. Det orientaliska skärmmönstret skapar magiska effekter med ljus och skuggor och försätter rummet i en speciell atmosfär när lampan tänds.
 • Bordslampa POZZO med scavoglas, 48 cm

  Bordslampa POZZO med scavoglas, 48 cm
  Robust bordslampa POZZO i fackelformDen rustika bordslampan har en robust form. Den liknar en fackla i sin form, som sitter på en stabil bas. Lampans design är i orientalisk stil, så att lampan utstrålar en vänlig romantik. Foten har färgen antikguld, som liknar den antikbruna färgen på de andra elementen. Det munblåsta Scavo-glaset har formen av en liten flamma och ramas in av tunna stag i rostfritt stål. Bordslampan är smakfullt handgjord och kommer att hitta vackra platser i vardagsrummet. Lampans totala storlek är ca 48 cm.

Vad menas med orienten?

Orienten, eller österlandet, är ett begrepp som använts sedan antiken om länderna i Asien. Ursprungligen är det alla länder öster om Medelhavet men räknar man in islamiska områden så tar man också med länderna i Nordafrika.

Främre orienten

Till främre orienten räknas de egyptiska, semitiska, persiska och bysantinska kulturområdena. Det är också här man kan räkna in de nordafrikanska länderna ända till Marocko.

Bortre orienten

Ett namn som används snarlikt fjärran östern och inkluderar områdena längre bort i Asien och främst de södra delarna där man hittar Indien och Kina m fl länder.

De här länderna har haft mycket utbyte med varandra och därför finns det gemensamma stilar inom design och inredning. Av den anledningen är det vanligt att vi kallar det för orientalisk design och inte mer specifikt landet.

Marockanska lampor och orientalisk stil

Marocko ligger visserligen inte i vare sig främre eller bortre orienten. Däremot har designen mycket influenser från området och därför tycker vi att man gott och väl kan visa upp några marockanska lampor i samma sammanhang som de orientaliska.

Formspråket kan variera en del mellan olika områden i Marocko. En lampa från Marrakech har sin egen stil medan belysning i Tanger har sin.

Belysning i marockansk stil

 • Lindby Eddis ornament LED-solcellslampa, kula

  Lindby Eddis ornament LED-solcellslampa, kula
  Sfärisk LED-solcellslampa Eddis med kopparfärgad dekorativ look för ett orientaliskt utseende Armaturer med orientaliskt eller marockanskt utseende blir alltmer populära, nu även för utomhusbruk. Denna LED-solcellslampa har en metallkropp i form av en sfär som är dekorerad överallt med ett dekorativt mönster. Ytan har en antik kopparton som passar perfekt till det övergripande utseendet. Ljuset strålar ut åt alla håll och naturligtvis reflekteras det dekorativa mönstret också i hela omgivningen, vilket ser utomordentligt konstnärligt ut och ger en viss glamour. Den kompakta solpanelen är placerad på toppen och passar perfekt in i designen utan att vara störande. Allt du behöver för att driva Eddis är alltså en plats i solen och ingen elanslutning. Detta är mycket praktiskt i trädgården, som kan vara långt borta från hus och strömkälla.
 • By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing

  By Rydéns Hermione vägglampa med kabel, mässing
  Marockansk vägglampa Hermine för förtrollande ljus Vägglampan Hermine garanterar effektiv belysning i orientalisk stil. Den är tillverkad i metall med en matt mässingsfinish. Väggfästet i form av en rektangulär platta har ett E14-lampfäste för individuell montering. Den omges av den halvcirkelformade lampskärmen, som har en öppning upptill och nedtill. Dessutom kännetecknas den av det speciella stjärnliknande hålmönstret, som effektivt avger ljuset i rummet.
 • Lindby Eduta ornament LED-solcellslampa silver

  Lindby Eduta ornament LED-solcellslampa silver
  Underbart dekorativt föremål för trädgården: Eduta LED-solcellslampa med bärnstensfärgat flimrande ljus Eduta LED-solcellslampa i silver har en tidlös sfärisk form och kännetecknas av ett marockanskt mönster som ser särskilt elegant och snyggt ut. Metallsfärens utsida har en antik silverfinish, medan insidan lyser i guld, vilket skapar en effektiv kontrast med en ädel effekt, eftersom guldfärgen också skimrar igenom på utsidan på grund av det genomskinliga mönstret. När det blir mörkt börjar LED-lampan lysa och fördjupar sin omgivning i ett förtrollande spel av ljus och skugga, romantiska ringar och kurvor, guld och silver. Du kan antingen placera globelampan med diskret integrerad solcellsmodul på ett bord eller förankra den stadigt i marken med jordspiken, varvid det kan vara en gräsmatta, en växtbädd eller en blomkruka. Tack vare solenergitekniken räcker solens kraft helt och hållet till för den atmosfäriska belysningen här.
 • KARE Oasis golvlampa 92 cm

  KARE Oasis golvlampa 92 cm
  Oasis golvlampa i orientalisk design Oasis golvlampa sprider atmosfärisk belysning och Orientens magi genom sin genomskinliga metallskärm. Denna långsträckta nyans, rundad på toppen och botten, gjord av perforerad och målad metall, sitter på en filigran metallkonstruktion som också var svartmålad. Oasis golvlampa i marockansk eller orientalisk stil, kan också ställas in mycket bra i en duett, till exempel i olika storlekar, och är utrustad med ett E27- uttag för att utrusta med en lampa efter eget val.
 • By Rydéns Hermione bordslampa, mässing

  By Rydéns Hermione bordslampa, mässing
  Bordslampa Hermine i marockansk stil Hermine bordslampa är cylindrisk och tillverkad av metall med mässingsfinish. Mönstret på lampskärmen, som omger hela lampan, påminner om Orienten och ger ett marockanskt intryck i alla rum. Lamphållaren med E14-fäste hålls av tre filigranfötter. Lampan är belyst med en valfri glödlampa som lyser uppåt och runt om i rummet, vilket skapar en mysig atmosfär.
 • By Rydéns Hermione golvlampa, mässing

  By Rydéns Hermione golvlampa, mässing
  Marockansk golvlampa Hermine Golvlampan Hermine är tillverkad av metall med en matt mässingsfinish. Den förmedlar orientalisk känsla till betraktaren och ger en behaglig ljus atmosfär. Lampskärmen består av två cylindern som är sammanfogade i varandra och har olika höjd och diameter. Båda elementen är utformade med ett stjärnliknande perforerat mönster och låter ljuset lysa in i rummet på ett särskilt effektivt sätt. Lampskärmen stöds av en enkel stavkonstruktion på en rund lampfot. Ett E27-uttag ger plats för dina egna ljuskällor.
 • Lindby Caralina pendellampa, 3 lampor, kula

  Lindby Caralina pendellampa, 3 lampor, kula
  Caralina pendelbordslampa med tre gyllene sfäriska lampskärmar i marockansk stil Caralina har en orientalisk look med sin speciella design, eftersom lampskärmarna är sfäriska och har en varm gyllene nyans och därmed en särskilt mysig utstrålning. Stålkulorna är dessutom försedda med ett unikt mönster som är resultatet av en stansningsteknik och som skapar ojämförligt vackra bilder av ljus och skugga i rummet när ljuskällorna är påslagna. Pendelarmaturen med tre glödlampor lämpar sig utmärkt för matbord eller långsträckta diskar och är ett blickfång som på ett skickligt sätt understryker mysigheten i rummet
 • Lindby Miliana LED-Solar-markspettslampa, mässing

  Lindby Miliana LED-Solar-markspettslampa, mässing
  Vacker markspik deco solcellslampa Miliana med LED-ljus och orientaliskt utseende Miliana är det rätta valet för alla som också vill ge sin trädgård en viss orientalisk prägel, eftersom ett marockanskt hålmönster pryder den sfäriska skärmen och inte bara bidrar till ett vackert utseende, utan också till en mycket sevärd och mysig ljusbild, eftersom LED-ljuset tränger ut till utsidan i form av ett ljus- och skuggmönster. LED-solcellslampan med jordspik kan placeras på många ställen i trädgården eller på terrassen och är alltid också ett dekorativt föremål. När batteriet är fulladdat kan Miliana lysa i upp till 6 timmar

Indiska lampor från bortre Orienten

Bortre orienten är länderna i östra Asien och där hittar vi bland annat Indien. Deras inredning har en särskild plats i västerland där vi till exempel känner till butikskedjan Indiska.

Belysning i indisk stil

 • Gubi - Bohemian 72 Golvlampa

  Gubi - Bohemian 72 Golvlampa
  Design Gabriella Crespi för GUBI Bohemian 72 Floor Lamp från GUBI är en legendarisk design från en legendarisk designer. Lampan uppstod tillsammans med en serie andra rottingmöbler som den milanesiska designern Gabriella Crespi ritade på sin terrass för sig själv och några bekanta 1972. Nu, 50 år efter att de ursprungliga ritningarna skapades, har GUBI fått tillåtelse att ge ut serien på nytt och den är mer relevant än någonsin. Boheme hyllar övergångsstadiet mellan inomhus och utomhus, hem och ute. Den vackra lampan släpper igenom luft och ljus med hjälp av sin rottingkonstruktion med luftiga mellanrum - och när den är tänd kastar den ljus och skuggspel längs golvet och väggarna runt omkring sig själv. De varma naturfärgerna utstrålar organiskt liv, och Gabriella Crespis fascination för öst är tydlig i både form och material. Använd Bohemian 72 Floor Lamp överallt där det finns gott om naturligt ljus. Oavsett om du bor i en indisk ashram eller i en supermodern lägenhet i stadens centrum är vi övertygade om att Boheme passar in! Se fler golvlampor från GUBI här!

Butiker med orientalisk inredning online

Vi har gjort en lista med onlinebutiker som har ett utbud av orientalisk design och framförallt belysning.