New England lampor

Stilen New England kommer från nordöstra USA där vi hittar flera typiska lampor och belysning. Ofta är lamporna fyrkantiga med stor glasyta för mycket ljusspridning. Svarta lyktor på en ljus husfasad är ganska typiskt för ett hus i "New England-stil".

Gjutjärn, gjutaluminium och mässing är tåliga metallmaterial som kan stå emot de fuktiga vindarna från havet. Det är något som kuststräckan i nordöstra USA utsätts mycket för och därför består en typisk New England lampa av det.

New England utebelysning

 • Utomhusvägglampa Wexford WX2, lykta hängande

  Utomhusvägglampa Wexford WX2, lykta hängande
  Svart utomhus vägglampa Wexford med skärm öppnad nedåt Med den här vägglampan för utomhusbruk kan ingången iscensättas perfekt och även trädgården och uteplatsen får ett tilltalande optiskt tillägg. Skärmens silverfärgade metallstänger förädlar det klara glaset.
 • Utomhusvägglampa Wexford WX1 utan rörelsedetektor

  Utomhusvägglampa Wexford WX1 utan rörelsedetektor
  Vägglanterna HEREFORD i korrosionsbeständigt material Vägglanternan HEREFORD är utformad i en traditionell design och tillverkas av korrosionsbeständiga material. Var och en av de fyra sidorna består fyra glasskivor som sammanfogats för hand. Fem års garanti för korrosionsbeständighet
 • Aluminiumvägglampa Hereford för utomhusbruk

  Aluminiumvägglampa Hereford för utomhusbruk
  Liten utomhusvägglampa Hereford – lykta riktad nedåt Hereford är en robust och samtidigt stilfull och modern utomhusvägglampa som passar till fasader i olika färger och olika trädgårdsdesigner. Oavsett om den används som belysning vid ytterdörren eller för att hitta i mörkret vid husets alla hörn: utomhusvägglampan Hereford sörjer med en lykta som riktas nedåt för behagligt ljus och skön områdesbelysning.
 • Hänglampa Wexford WX9 för utomhusbruk

  Hänglampa Wexford WX9 för utomhusbruk
  Pendellampa med nedåtgående öppning WEXFORD WEXFORD hängande lampa erbjuder traditionell design i kombination med korrosionsbeständigt material. Var och en av de fyra sidorna består av fem enskilda glasrutor som har sammanfogats för hand.
 • Utomhus hänglampa Hereford

  Utomhus hänglampa Hereford
  Utomhushänglampa Hereford i modern stil Hänglampor finns inte bara för inomhusbruk, utan förekommer allt oftare också utomhus, t.ex. som lampa för trevliga kvällar på terrassen. Den moderna lyktan Hereford i högkvalitativt aluminiumgjutgods är utrustad med ett robust kedjeupphäng. Ljuskällan är synlig genom klarglaset och sörjer för vackert ljus i omgivningen.
 • Utomhus hänglampa Hereford med snirklar

  Utomhus hänglampa Hereford med snirklar
  Dekorativ hänglampa Hereford för utomhusbruk Hänglampan Hereford som hänger i en stilfull kedja är lämplig för skyddade områden på tomten. Den sörjer t.ex. på terrassen under en pergola för stämningsfullt ljus för trevliga kvällar och mer komfort och säkerhet i mörkret. Med sin stilfulla formgivning i engelsk stil är den även släckt ett dekorativt element.
 • Lykta nedåtvänd - Vägglampa Hereford

  Lykta nedåtvänd - Vägglampa Hereford
  Stor vägglampa Hereford för utomhusbruk - Nedåtvänd lykta Den här vackra lyktlampan är tillverkad av tåligt gjutet aluminium och har en svart yta som gör den till en mångsidig ljuskälla. Ljuset avges allsidigt så att både väggen och området framför belyses på ett behagligt vis. En vägglampa som tack vare sin moderna stil passar till många olika väggfärger och stilriktningar.
 • Högkvalitativ utomhusvägglampa New England

  Högkvalitativ utomhusvägglampa New England
  Antik designad utomhusvägglampa New England Antik design i robust, detaljerat utförande kännetecknar denna vackra vägglampa för utomhusbruk. Det passar bra med många antika fasadstilar och är utrustat med handblåst, fint strukturerat glas som ger det utsända ljuset en mysig skimmer. Med kapslingsklass IP44 är den också skyddad mot väderpåverkan. En utomhusvägglampa som du kommer att njuta av i många år.

New England taklampor

 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Black - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Black - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Black är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Pewter - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Pewter - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Pewter är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Original 1933 Design Taklampa Green - Coolicon

  Coolicon Original 1933 Design Taklampa Green - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Green är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Latte Brown - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Latte Brown - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Latte Brown är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:

New England golvlampor

 • Golvlampa Katie med trebent stomme av trä

  Golvlampa Katie med trebent stomme av trä
  Trebent golvlampa Katie med vit tygskärm Skärmen hos denna golvlampa blir litet smalare uppåt och består av vitt tyg, vilket är ett tidlöst val, både vad färgen och materialet beträffar. Denna kombination ger också ett mycket behagligt ljus med absolut hemtrevlig karaktär och inbjuder till hemtrevliga kvällsstunder. En verklig highlight är trästommen med tilltalande kautschuk-yta, som består av tre ben och liknar ett fotografi-stativ. Kabelns längd är 180 cm och på den sitter en bekväm fotströmbrytare, så att golvlampan Katie kan tändas och släckas snabbt och bekvämt.
 • Lucande Auriane tripodgolvlampa, tyg svart

  Lucande Auriane tripodgolvlampa, tyg svart
  Trebent golvlampa Auriane av mörkt valnötsträ och med svart skärm i cylinderform Auriane är en golvlampa som är ett resultat av den trendiga tripoddesignen och som är ett utmärkt komplement i moderna och skandinaviska bostadsstilar. Det trä som används är valnöt, vilket har en mörk naturlig yta och som kommer från hållbart förvaltade skogar, vilket framgår av FSC-certifikatet. Det trebenta stativet med de korsande stavarna kompletteras stilrent av den svarta tyglampskärmen som har en tilltalande cylinderform och som med den mörka ytan ger ett mysigt och diskret ljus som understryker de lugnare kvällstimmarna, så att man kan luta sig tillbaka och reflektera över den dag som har gått i en lugn miljö.
 • Kundalini Tripod golvlampa med dimmer, antikvit

  Kundalini Tripod golvlampa med dimmer, antikvit
  Eldfast och klassisk - Tripod golvlampan Designergolvlampan Tripod är övertygande både optiskt och tekniskt: Stativet ger ett mycket stabilt stativ och är tillverkat av solid metall. En höjdpunkt är armaturens speciella runda skärm, som är tillverkad av ett brandsäkert tyg och därmed kan ge en högre säkerhet i hushållet. Som extra skydd finns en aluminiumskiva med perforerad yta som stänger solskyddet. Denna kombination av design och högkvalitativa material ger ett mycket behagligt ljus vid användning, vilket ger en varm och mysig känsla i dina egna fyra väggar och använder klassiska koncept i en modern version. Golvlampan Tripod tillverkas av det italienska företaget Kundalini, som har sitt huvudkontor i Milano. Namnet kommer från det gamla indianska språket och betyder kraften i människan i tysk översättning. Företaget vill också utnyttja denna speciella kraft i sina produkter och satsar på en stark blandning av färger och former samt högkvalitativ teknik. Dessutom används endast högkvalitativa material för att garantera en hög säkerhetsnivå vid användning.
 • Landsbygdstativ vintage trä med linneskugga mörkgrå 45 cm - Tripod Classic

  Landsbygdstativ vintage trä med linneskugga mörkgrå 45 cm - Tripod Classic
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included En vacker golvlampa som passar in i alla interiörer, det är Tripod Classic! Trästativet i kombination med den grå lampskärmen ger ett lugnt och naturligt utseende. Lampan har en höjd på 136 cm och en diameter på 45 cm. Basen har en diameter på 42,2 cm. Lampan levereras med en sladd (180 cm) med kontakt. Komplettera denna golvlampa med en E27-ljuskälla på upp till 60 watt. Du kan dimma den här lampan med en extern dimmer. Obs! Ljuskälla och dimmer ingår ej. Denna lampa är perfekt att använda som funktionell belysning eller stämningsbelysning i ditt vardagsrum, sovrum eller kontor. Gå till Tripod Classic och få ett attraktivt tillskott till din interiör! 45 cm x 136 cm
 • Landsbygdstativ vintage trä med mörkgrå nyans 50 cm - Tripod Classic

  Landsbygdstativ vintage trä med mörkgrå nyans 50 cm - Tripod Classic
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Letar du efter den perfekta golvlampan för din lantliga inredning? Gå sedan till den här vackra Tripod Classic! Träbotten i kombination med den grå nyansen ger ett trevligt lugnt utseende. Huven är genomskinlig så att du fortfarande kan se belysningen vackert genom den när den är på. Denna golvlampa är perfekt som grundbelysning eller stämningsbelysning i ditt vardagsrum, sovrum eller kontor. Lampan har en höjd på 136 cm och en diameter på 50 cm. Basen har en diameter på 42,2 cm. Lampan levereras med en sladd (180 cm) med kontakt. Välj den perfekta E27 ljuskälla som du letar efter och lampan är komplett. Vill du dämpa belysningen? Detta är möjligt med en extern dimmer. Obs! Ljuskälla och dimmer ingår inte. Välj den här vackra golvlampan och försäkra dig om den perfekta stämningsbelysningen för din lantliga inredning! 50 cm x 136 cm
 • Fenda Tripod Golvlampa Ø45,5 Black/Copper/Black - SLV

  Fenda Tripod Golvlampa Ø45,5 Black/Copper/Black - SLV
  Design SLV Fenda Tripod Floor Lamp Ø45,5 Black/Copper/Black är en vacker, minimalistisk och klassisk lampa som passar in i nästan alla inredningar. Den ingår i den stora Fenda-serien, som omfattar&hellip:
 • Tripod Golvlampa Moka - KDLN

  Tripod Golvlampa Moka - KDLN
  Design Christophe Pillet för Kundalini Tripod Floor Lamp Moka är en uppvisning i väl utförd design i vackra kontraster: ramen består av tre höga, smala ben som ger lampan dess namn. Benen bär upp&hellip:
 • Pilke 60 tripod golvlampa, svart/svart

  Pilke 60 tripod golvlampa, svart/svart
  En vacker golvlampa med Tripod-bas. Exklusiv och slim i designen. Pilke 60 golvlampa finns i flera olika träsorter. Då de produceras på beställning i Finland så kan ibland leveranstiden uppgå mot&hellip:

Bordslampor i New England stil

 • Wilson Classic bordslampa kristall

  Wilson Classic bordslampa kristall
  Bordslampan Wilson är inspirerad av USA:s 28:e president Woodrow Wilsons eleganta hem där många inredningsdetaljer är i kristall. Idag är hemmet ett välbesökt museum.Wilson Classic är en unik lampfot av finaste kristall. Kristallglas är en kvalitetsbeteckning för glas av hög kvalitet. Glaset är färglöst, har hög ljushet och briljans. En lampfot som på grund av sin klassiska form och sina gedigna material är mycket populär. Lampfoten kan lätt associeras med en väldesignad flaska av den ädla drycken whiskey. Lampskärm exkluderar. På bilderna kombineras bordslampan med en lampskärm som är Ø: 40 cm. 
 • Clark bordslampa kristall

  Clark bordslampa kristall
  Den amerikanska skådespelaren William Clark Gable (1901-1960) kallades ofta “The King of Hollywood” eller rätt och slätt ”The King”. 1999 utsågs han till den sjunde största manliga filmstjärnan i USA:s filmhistoria.Vi har formgett Clark med inspiration från ikonen Clark Gables storhet och i synnerhet hans omtalade svaghet för whiskey. Lampfoten av kristall kan lätt associeras med en väldesignad flaska av den ädla drycken. Lampskärm exkluderar. På bilderna kombineras bordslampan med Ludlow lampskärm vit Ø: 32-45 cm.