New England lampor

Stilen New England kommer från nordöstra USA där vi hittar flera typiska lampor och belysning. Ofta är lamporna fyrkantiga med stor glasyta för mycket ljusspridning. Svarta lyktor på en ljus husfasad är ganska typiskt för ett hus i "New England-stil".

Gjutjärn, gjutaluminium och mässing är tåliga metallmaterial som kan stå emot de fuktiga vindarna från havet. Det är något som kuststräckan i nordöstra USA utsätts mycket för och därför består en typisk New England lampa av det.

New England utebelysning

 • Utomhusvägglampa Wexford WX2, lykta hängande

  Utomhusvägglampa Wexford WX2, lykta hängande
  Svart utomhus vägglampa Wexford med skärm öppnad nedåt Med den här vägglampan för utomhusbruk kan ingången iscensättas perfekt och även trädgården och uteplatsen får ett tilltalande optiskt tillägg. Skärmens silverfärgade metallstänger förädlar det klara glaset.
 • Utomhusvägglampa Wexford WX1 utan rörelsedetektor

  Utomhusvägglampa Wexford WX1 utan rörelsedetektor
  Vägglanterna HEREFORD i korrosionsbeständigt material Vägglanternan HEREFORD är utformad i en traditionell design och tillverkas av korrosionsbeständiga material. Var och en av de fyra sidorna består fyra glasskivor som sammanfogats för hand. Fem års garanti för korrosionsbeständighet
 • Aluminiumvägglampa Hereford för utomhusbruk

  Aluminiumvägglampa Hereford för utomhusbruk
  Liten utomhusvägglampa Hereford – lykta riktad nedåt Hereford är en robust och samtidigt stilfull och modern utomhusvägglampa som passar till fasader i olika färger och olika trädgårdsdesigner. Oavsett om den används som belysning vid ytterdörren eller för att hitta i mörkret vid husets alla hörn: utomhusvägglampan Hereford sörjer med en lykta som riktas nedåt för behagligt ljus och skön områdesbelysning.
 • Hänglampa Wexford WX9 för utomhusbruk

  Hänglampa Wexford WX9 för utomhusbruk
  Pendellampa med nedåtgående öppning WEXFORD WEXFORD hängande lampa erbjuder traditionell design i kombination med korrosionsbeständigt material. Var och en av de fyra sidorna består av fem enskilda glasrutor som har sammanfogats för hand.
 • Utomhus hänglampa Hereford

  Utomhus hänglampa Hereford
  Utomhushänglampa Hereford i modern stil Hänglampor finns inte bara för inomhusbruk, utan förekommer allt oftare också utomhus, t.ex. som lampa för trevliga kvällar på terrassen. Den moderna lyktan Hereford i högkvalitativt aluminiumgjutgods är utrustad med ett robust kedjeupphäng. Ljuskällan är synlig genom klarglaset och sörjer för vackert ljus i omgivningen.
 • Utomhus hänglampa Hereford med snirklar

  Utomhus hänglampa Hereford med snirklar
  Dekorativ hänglampa Hereford för utomhusbruk Hänglampan Hereford som hänger i en stilfull kedja är lämplig för skyddade områden på tomten. Den sörjer t.ex. på terrassen under en pergola för stämningsfullt ljus för trevliga kvällar och mer komfort och säkerhet i mörkret. Med sin stilfulla formgivning i engelsk stil är den även släckt ett dekorativt element.
 • Lykta nedåtvänd - Vägglampa Hereford

  Lykta nedåtvänd - Vägglampa Hereford
  Stor vägglampa Hereford för utomhusbruk - Nedåtvänd lykta Den här vackra lyktlampan är tillverkad av tåligt gjutet aluminium och har en svart yta som gör den till en mångsidig ljuskälla. Ljuset avges allsidigt så att både väggen och området framför belyses på ett behagligt vis. En vägglampa som tack vare sin moderna stil passar till många olika väggfärger och stilriktningar.
 • Vägglampa Wexford WX7 halv lykta

  Vägglampa Wexford WX7 halv lykta
  Wexford vägglampa för utomhusbruk i form av en halv lanternin som öppnas nedåt. Frontglaset på vägglyktan för utomhusbruk i form av en halv lykta består av fem enskilda delar som har satts ihop för hand och försetts med en dekorativ blyglasering. En annan höjdpunkt är den svart-silverfärgade ytan, som gör att vägglampan ser mycket ädel ut. En attraktiv ljuskälla, t.ex. för hemmets entré.

New England taklampor

 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Black - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Black - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Black är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Pewter - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Pewter - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Pewter är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Latte Brown - Coolicon

  Coolicon Large Original 1933 Design Taklampa Latte Brown - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Latte Brown är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:
 • Coolicon Original 1933 Design Taklampa Green - Coolicon

  Coolicon Original 1933 Design Taklampa Green - Coolicon
  Design Coolicon Lighting Koncept Coolicon taklampan Green är en brittisk designklassiker vars historia går tillbaka till 1933. Idag är lampan handgjord i hållbar metall, medan den polerade emaljen&hellip:

New England golvlampor

 • Golvlampa Katie med trebent stomme av trä

  Golvlampa Katie med trebent stomme av trä
  Trebent golvlampa Katie med vit tygskärm Skärmen hos denna golvlampa blir litet smalare uppåt och består av vitt tyg, vilket är ett tidlöst val, både vad färgen och materialet beträffar. Denna kombination ger också ett mycket behagligt ljus med absolut hemtrevlig karaktär och inbjuder till hemtrevliga kvällsstunder. En verklig highlight är trästommen med tilltalande kautschuk-yta, som består av tre ben och liknar ett fotografi-stativ. Kabelns längd är 180 cm och på den sitter en bekväm fotströmbrytare, så att golvlampan Katie kan tändas och släckas snabbt och bekvämt.
 • Lucande Auriane tripodgolvlampa, tyg svart

  Lucande Auriane tripodgolvlampa, tyg svart
  Trebent golvlampa Auriane av mörkt valnötsträ och med svart skärm i cylinderform Auriane är en golvlampa som är ett resultat av den trendiga tripoddesignen och som är ett utmärkt komplement i moderna och skandinaviska bostadsstilar. Det trä som används är valnöt, vilket har en mörk naturlig yta och som kommer från hållbart förvaltade skogar, vilket framgår av FSC-certifikatet. Det trebenta stativet med de korsande stavarna kompletteras stilrent av den svarta tyglampskärmen som har en tilltalande cylinderform och som med den mörka ytan ger ett mysigt och diskret ljus som understryker de lugnare kvällstimmarna, så att man kan luta sig tillbaka och reflektera över den dag som har gått i en lugn miljö.
 • Lucande Auriane tripodgolvlampa, vitt tyg

  Lucande Auriane tripodgolvlampa, vitt tyg
  Rund tripodgolvlampa Aurine med vit tygskärm och elegant trästativ av ek Auriane är en väldigt trendig lampa som kombinerar många fördelar. Det klara formspråket och materialblandningen av trä och tyg, som båda ser mycket trevliga ut, kan även integreras i skandinaviska stilar. Lampstativet är trebent och består av tre smala trästavar av högkvalitativ ek med en naturlig finish som korsar varandra. Däremot har tygskärmen en modern cylinderform och en vit yta som gör att ljuset mjuknar till en trevlig ton. På så vis får man med Auriane en lampa som på kvällen blir en verklig berikning i bostaden eller sovrummet. Textilkabeln kompletterar looken, via fotströmbrytaren som sitter på kontaktkabeln kan man snabbt tända och släcka tripodgolvlampan. Genom FSC-märkningen säkerställs att det trä som används kommer från hållbar skogsförvaltning.
 • Kundalini - golvlampa Tripod creme

  Kundalini - golvlampa Tripod creme
  Harmonisk designergolvlampa Tripod med eldfast textilskärm Golvlampan Tripod består av ett trefotat stativ i metall som stabiliserar en rund skärm i eldfast textil. Skärmen sluts dessutom av en aluminiumskiva med perforderad yta. Golvlampan Tripod skapar en varm och behaglig atmosfär i rummet samtidigt och utgör en modern tolkning av en klassisk design. Tripod finns med vitt eller grått lackerade fötter, skärmen finns i vitt eller creme. Uppdragsljus: Kundalini Kundalini-lamporna är baserade på en särskild filosofi: visionen av extrasensorisk design och ljus. Och verkligen tilltalar de expressiva ljusobjekten från företaget i Milano alla sinnen. Vid syn av en Kundalini-lampa väcks omedelbara känslor hos betraktaren. ”Kundalini” härstammar från gammalindiskan och betyder ”kraften inom människan”. Denna kraft finns också i Kundalini-lamporna som har tillverkats sedan 1996 i samarbete med internationella designers som Helen Konturis, Alessandro Mendini eller Norman Foster. Produkternas form- och färgrikedom uppnås genom Kundalinis satsningar på forskning inom innovativa teknologier och material. Ett intryckfullt resultat är exempelvis lampserien ”Abyss” av böjbart plexiglas.
 • KARE Tripod Pear golvlampa

  KARE Tripod Pear golvlampa
  Med en enorm päronskärm - Tripod Pear golvlampa I Tripod Pear golvlampa kombinerar tillverkaren KARE ramens eleganta guldutseende med den ovanliga formen på skärmen i form av en överdimensionerad glödlampa. Med denna kombination och dess imponerande storlek är golvlampa garanterat en blickfång. Skärmens glas har en något varm nyans, som kompletterar ytan på Basis och den tidlösa stativbasen och harmoniserar särskilt med glödlampor.
 • Lindby Eymen tripodgolvlampa med burskärm

  Lindby Eymen tripodgolvlampa med burskärm
  Trendig golvlampa Eymen med burskärm och trebent trästomme Eymen imponerar omedelbart med sin extravaganta design som passar perfekt till en skandinavisk inredning. Golvlampans lampfot har den populära tripodmodellen och skärmen är tillverkad i metall och har formen av en rund bur. Detta innebär att ljuskällan är relativt synlig och att den därför i hög grad avgör utseendet. Det är därför tillrådligt att välja en visuellt passande lampa som gärna får ha en rustiklook. Lampan kan tändas snabbt och bekvämt via en fotströmbrytare på strömkabeln. En riktig highlight för alla rum som borde synas vara både bekväma och eleganta!
 • Lantlig golvlampa stativ vit - Tripod Classic

  Lantlig golvlampa stativ vit - Tripod Classic
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Detta vackra stativben för din golvlampa ger dig fritt val att forma lampan själv med en sval lampskärm. Det gör denna golvlampa enkel att kombinera i många olika inredningsstilar! Basen har en höjd på 115 cm, en diameter på 42,2 cm och levereras med en sladd (180 cm) med kontakt. En fotbrytare är monterad på den här sladden som du enkelt kan sätta på och stänga av lampan med. Vill du hellre dimma belysningen? Detta är möjligt med en extern dimmer (dimmer ingår ej). Komplettera denna golvlampa med en E27-ljuskälla på upp till 60 Watt (ljuskälla ingår ej). Fyll i ditt vardagsrum, sovrum eller kontor genom att välja den perfekta lampskärmen som passar din interiör. Då kan du lägga till ett attraktivt tillskott till din interiör med Tipod Classic golvlampa! 422 mm x 1150 mm
 • Tripod FHM8 Golvlampa Sort - &Tradition

  Tripod FHM8 Golvlampa Sort - &Tradition
  Design Hvidt & Mølgaard för &tradition Koncept Tripod FHM8 Golvlampa Sort är en banbrytande design, som har skapats utifrån originalskisserna från 1953. Även om det är länge seden lampan blev ritad,&hellip:

Bordslampor i New England stil

 • Wilson Classic bordslampa kristall

  Wilson Classic bordslampa kristall
  Bordslampan Wilson är inspirerad av USA:s 28:e president Woodrow Wilsons eleganta hem där många inredningsdetaljer är i kristall. Idag är hemmet ett välbesökt museum.Wilson Classic är en unik lampfot av finaste kristall. Kristallglas är en kvalitetsbeteckning för glas av hög kvalitet. Glaset är färglöst, har hög ljushet och briljans. En lampfot som på grund av sin klassiska form och sina gedigna material är mycket populär. Lampfoten kan lätt associeras med en väldesignad flaska av den ädla drycken whiskey. Lampskärm exkluderar. På bilderna kombineras bordslampan med en lampskärm som är Ø: 40 cm. 
 • Clark bordslampa kristall

  Clark bordslampa kristall
  Den amerikanska skådespelaren William Clark Gable (1901-1960) kallades ofta “The King of Hollywood” eller rätt och slätt ”The King”. 1999 utsågs han till den sjunde största manliga filmstjärnan i USA:s filmhistoria.Vi har formgett Clark med inspiration från ikonen Clark Gables storhet och i synnerhet hans omtalade svaghet för whiskey. Lampfoten av kristall kan lätt associeras med en väldesignad flaska av den ädla drycken. Lampskärm exkluderar. På bilderna kombineras bordslampan med Ludlow lampskärm vit Ø: 32-45 cm. 
 • Kensington bordslampa läder rund

  Kensington bordslampa läder rund
  Kensington bordslampa har är en exklusiv cylinderformad lampfot klädd i finaste läder. Med sin karaktäristiska form och eleganta, högkvalitativa framtoning ger Kensington bordslampa ett personligt, hantverksmässigt och stilfullt uttryck till ditt hem. Produkten ingår i Kensington Collection som är vår hyllning till det traditionella brittiska läderhantverket. Ett exklusivt sortiment av äkta läder i en djupt brun nyans. Produkter i ett utförande som lyfter fram lädrets skönhet och integritet på ett elegant sätt. Lampskärmen på bilden ingår.
 • Kensington bordslampa läder kvadrat

  Kensington bordslampa läder kvadrat
  Kensington bordslampa har en kvadratformad lampfot klädd i finaste läder. Med sin karaktäristiska form och sina detaljerade sömmar ger Kensington bordslampa ett personligt, hantverksmässigt och stilfullt uttryck till ditt hem. Produkten ingår i Kensington Collection som är vår hyllning till det traditionella brittiska läderhantverket. Ett exklusivt sortiment av äkta läder i en djupt brun nyans. Produkter i ett utförande som lyfter fram lädrets skönhet och integritet på ett elegant sätt. Lampskärmen på bilden ingår.