Marina lampor

Försöker du skapa en marin inredning och söker efter passande lampor har vi satt ihop denna guide för marina lampor och belysning. I den maritima stilen är det mycket mässing och en del märkt trä eller inslag av tross.

Vissa taklampor är utformade som plafonder eller hänglampor som ser ut som klassiska roderhjul (ratt) eller ankare. Gallerlampor är också vanliga att man har på båtar, men gör sig även fina på båthus eller heminredning i marinstil.

Belysning i marin stil

Den marina lampstilen återkommer i olika kategorier av belysning. Nedan hittar du en blandning med allt från hängande takkronor till väggarmatur eller skrivbordslampor med dekorativa sjömansknopar. Lampskärmarna på marinbelysning är ofta helt i mässing men det är också vanligt med dekor i form av sjömanskort (kartor).

4 populära lampor på maritimt tema

 • Bankirlampa Steve med grön glasskärm

  Bankirlampa Steve med grön glasskärm
  Bordslampa Steve i bankirstil med sockel av lackad mässingBordslampan Steve i bankirstil kompletterar inte bara en antik inredningsstil på ett imponerande sätt, utan även maritimt designade vardagsrum på ett helt underbart sätt. Oavsett om det är i vardagsrummet eller i arbetsrummet på sekretären: Steve med sin ädla bas av lackerad mässing och den gröna glasskärmen sätter en glamorös och samtidigt färgstark accent och ger ett harmoniskt läs- och arbetsljus.
 • Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450

  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450
  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450 - belyst naturlina Inte bara i kombination med andra maritima föremål, även solo eller i kombination med andra dekorationsobjekt av naturmaterial, har den belysta linan Cord Light 450 en ytterst effektiv verkan. 60 varmvita LED-lampor är inbyggda i den 4,5 meter långa linan. De små LED-lamporna kommer inte att synas under dagen, men så snart de är tända belyser de linan och skapar en förtrollande ljusstämning. Elförsörjningen sker via den externa solcellsmodulen med integrerat batteri och markspett helt utan strömkostnader. En 2 m lång kabel gör det möjligt att placera solcellsmodulen en bit längre bort, så att den inte är direkt synlig och kan riktas perfekt mot solen. En strömbrytare i solmodulens hölje gör det möjligt att ställa in blinkande eller konstant ljus. - lystid upp till 10 timmar - skyddstyp IP44 - kristallin solcellsmodul 2V/80mA, batteri Mignon AA NiMh 1,2V/500 mAh Lampan aktiveras automatiskt av den integrerade skymningssensorn när mörkret faller, och släckningen sker automatiskt så snart som batterinivån har sjunkit till ett bestämt minimum. - med markspett för snabbt kontaktmontage
 • Vacker utomhusvägglampa Ocean

  Vacker utomhusvägglampa Ocean
  Enlampig utomhusvägglampa Ocean i maritim designSkepp ohoj! Den eleganta versionen av armaturserien Ocean är också imponerande. Den är tillverkad av tilltalande mässing och vitt glas, är trogen armaturernas maritima utseende och ger fasaden en glamorös touch. Utomhusvägglampan är utrustad med skyddsklass IP44 och klarar väder och vind, som det anstår en fartygslampa.

Mer marinbelysning

 • Hänglampa Fisherman Ø 18 cm mässing

  Hänglampa Fisherman Ø 18 cm mässing
  Rustik, antikt utformad hänglampa Fisherman i elegant antikmässing Hänglampan Fisherman präglas av dess enkla, men ändå eleganta optik. Lampan är utformad i en maritim design, men passar lika bra till en antik, rustik eller industriell stil. Formen på skärmen verkar mycket nostalgisk och börjar med en liten, bredare del som placeras över resten. Därefter följer runda konturer och den stora skärmen, som har en vid spridning utåt. Genom den klara glasskärmen med vacker vattendroppeffekt är ljuskällan synlig från utsidan. Mest effektfull blir lampan med en lågformad ljuskälla (med E27-sockel - ingår ej).
 • Utomhusvägglampa Polperro, nickel

  Utomhusvägglampa Polperro, nickel
  Maritim blickfång för stenfasaden - Polperro utomhusvägglampa Stommen på den runda utomhusvägglampan Polperro är gjord av mässing med nickelbeläggning. Den är försedd med tre dekorativa skruvar och ett skyddsgaller. Avrundat av korrugerat glasöverdrag, är resultatet en maritim, rustik utomhusvägglampa, som med sin optik är särskilt effektiv på fasader av stenbyggnader och på grova klinkstenar och tack vare sjövattenskyddet också kan installeras på byggnader nära havet. - Flera lampor kan kopplas ihop parallellt
 • Dalber Little Shark hänglampa med havsmotiv

  Dalber Little Shark hänglampa med havsmotiv
  Pendellampan Little Shark har en maritim design för barn. Ljusbehållaren har en dubbelskiktad och genomskinlig skugga och är tryckt på varje sida med en söt babyhaj och andra havsmotiv. Skärmen är tillverkad av brandhämmande plast och det fluorescerande materialet gör att kanterna på de maritima motiven lyser diskret i mörkret
 • &Tradition Space Copenhagen SC8 Hänglampa Matt Svart/Bronserad Mässing

  &Tradition Space Copenhagen SC8 Hänglampa Matt Svart/Bronserad Mässing
  Design: Space Copenhagen &Tradition Koncept: Ambitionen med designen av denna lampa har varit att designa en hänglampa i industriell stil med en klassisk och elegant touch. Med kombinationen av det klassiska och det moderna, det maritima och det i
 • Herstal - Harbor Bordslampa Small Svart

  Herstal - Harbor Bordslampa Small Svart
  Design Mikael Berlin för Herstal Harbor Table Lamp Small Black är ett praktiskt litet konstverk som du aldrig kommer att tröttna på. Denna fantastiska skapelse av den svenska designern Mikael Berlin för danska Herstal kommer garanterat att berika din omgivning med en speciell atmosfär tack vare sin ljusa belysning och sin udda design. Lampan är inspirerad av de traditionella maritima oljelamporna som följde trötta sjömän på deras resa till avlägsna kuster och kan nu avnjutas inomhus i vardagsrummet eller sovrummet. Både ramen och glasskärmen har samma cylindriska form, vilket skapar en fin samstämmighet i designen. Eftersom glasskuggan är helt genomskinlig avges ljuset från glödlampan inuti i en 360-graders vinkel, vilket skapar ett vackert diffust sken. Det cirkulära vredet i mitten används för att manövrera lampan och ger en fin modern touch till den övergripande designen. Se Harbor bordslampa i två olika storlekar och flera vackra färger här.
 • Rustik vägglampa Wind

  Rustik vägglampa Wind
  Maritim vägglampa Wind i antik kopparlookMed sin anmärkningsvärda design kan den lilla vägglampan glädja fans av både maritim och antik stil. Trycket Old River understryker den maritima känslan och den högkvalitativa kopparlooken på mässingsramen gör att det ser ut som om föremålet faktiskt kommer från ett avlägset förflutet. Ljuskällan är omgiven av klart glas.
 • Dekorerad vägglampa Nautica med skeppsklocka

  Dekorerad vägglampa Nautica med skeppsklocka
  Vägglampa Nautica med en lampa i sjöfartsstilTa mig med dig, kapten, på din resa.... Nautica symboliserar på ett charmigt sätt den maritima livsstilen. Vägglampan sprider en oemotståndligt inspirerande känsla och bjuder in dig till en resa i seglarnas och globetrotternas värld. Den detaljerade kartan, som dominerar tygskärmen och är tillverkad i originalstil, väcker betraktarens fantasi till liv. Den är tryckt på krämfärgat tyg och blir vägglampans visuella attraktionscentrum och får en stark partner i den behagliga mässingsklockan vid foten av hållaren. Detta element, inspirerat av de dominerande klockorna ombord, är en annan höjdpunkt för Nautica och avrundar armaturens charmiga maritima design. Tillverkningen av vägglampan av textilskärm och mässingselement kompletteras av mörkbrunt trä. Detta återkommer i det eleganta väggfästet. Harmonin mellan dessa olika element är nästan perfekt.
 • Liten saltvattenbeständig utomhusvägglampa Matteo

  Liten saltvattenbeständig utomhusvägglampa Matteo
  Snygg Matteo utomhusvägglampa för mysigt ljusDen minsta i Matteo-serien behöver inte gömma sig. Det maritima höljet på utomhusvägglampan är ett attraktivt blickfång på balkongen, terrassen eller entrén. Klarglaset ger en säker belysning efter mörkrets inbrott. Dessutom ser glasskärmen tilltalande ut. Det överliggande gallret med kopparstag är både skydd och dekoration på samma gång.
 • Bordlampa Marine Svart

  Bordlampa Marine Svart
  Marin bordslampa i klarglas och svart pappersnät med svart skärm. Max 60W E27, ingår ej. Sladd med mellanströmbrytare och stickpropp. En rustik, maritim lampa. Sockel: E27 max 60W Mått: 30x30x55 cm&hellip:
 • Helford Vägg (Mässing/guld)

  Helford Vägg (Mässing/guld)
  Helford är inspirerad av den hårda nordiska vädret med rå natur och brusande hav. Den maritima designen framhäver det råa och rustika och gör Helford till en dekorativ vägglampa som passar fint vid ytterdörren, garaget eller på staketet. Mässing är ett robust och väderbeständigt material, vilket gör att lampan lämpar sig för tuffa förhållanden i kustområden. Med tiden får mässing en mörkare patina som resulterar i en vacker brunaktig färg.
 • &Tradition Copenhagen SC6 Taklampa Opal Glas & Mässing

  &Tradition Copenhagen SC6 Taklampa Opal Glas & Mässing
  Design: SPACE COPENHAGEN, &Tradition Koncept: Ambitionen med designen av denna lampa har varit att designa en pendel med en simpel industriell känsla, med klassisk elegant og poetisk prägel. Med kombinationen av det klassiska och moderna, det maritima och det industriella är den nya pendeln utvecklat av Space Copenhagen för &Tradition. Lampan består av en lackerad stålskärm och ett förgylt stålupphängning och är perfekt över ett matbord.
 • Vägglampan Anze i antikmässing

  Vägglampan Anze i antikmässing
  Modern vägglampa Anze med strömbrytare Modern och antik - denna kombination erbjuder vägglampan Anze Den har i sitt utseende och färg ett antikt anslag men passar trots detta bra in i moderna inredningar. Utgående från den populära industristilen visar Lampan små skruvar på sidan och passar även mycket bra i maritima inredningar. Den har dessutom en liten vippströmbrytare med vars hjälp ljuset kan tändas och släckas bekvämt.
 • Utomhusvägglampa med vintage-optik, rostfärgad

  Utomhusvägglampa med vintage-optik, rostfärgad
  Maritim utomhusvägglampa Linda med elegant nyans och rost Utformningen av utomhusvägglampan Linda påminner om lampor som finns på gamla fartyg. Detta gör lampan till en perfekt match för en lantlig stil eller en maritim inredning. Tack vare IP44 är den lämplig för utomhusbruk, där den belyser ingångar eller fungerar som en dekorativ ljuskälla på en terrass. Den eleganta lampskärmen fick en vintagepatina, vilket ger den det rustika rostiga utseendet och ger lampan den där säkerheten. Designen avrundas med en genomskinlig plastkula som sitter på lampskärmen. Detta gör att ljuset kan släppa nedåt, vilket säkerställer enhetlig belysning.
 • Dalber Little Shark taklampa havsmotiv 3 lampa

  Dalber Little Shark taklampa havsmotiv 3 lampa
  Taklampan Little Shark med tre lampor har en maritim design för barn. Ljusdispenseraren har tre dubbla skikt och transparenta nyanser, som alla är tryckta på vardera sidan med en söt babyhaj och andra havsmotiv. Paraplyerna är tillverkade av brandhämmande plast och det fluorescerande materialet gör att kanterna på de maritima motiven lyser diskret i mörkret
 • Bordslampa Traditionsfartyg N°17 segel vit/röd

  Bordslampa Traditionsfartyg N°17 segel vit/röd
  Traditionell bordslampa för fartyg med cylindrisk skärm av äkta canvas En cylindrisk skärm av begagnad segelduk med en färgad sicksacksöm och en rund fot av metall - det är Traditionsschiff bordslampa, som inte bara inspirerar som sänglampa utan också som en extra ljusspridare i vardagsrummet med en maritim touch. Lampan tillverkas i Tyskland med ekologiskt och socialt ansvar i samarbete med sociala projekt. Upcycling är trumfkortet här, eftersom kasserade segel används för att tillverka skärmarna, så att varje lampa berättar sin egen historia som ett unikt stycke. Bordslampan är utrustad med en textilkabel med strömbrytare och kontakt. Hållbarhet och ekologiskt ansvarstagande återspeglas också i förpackningen, där endast återvunnen, regionalt producerad kartong och återvunnet papper används som fyllnadsmaterial.
 • BEGA 31163 K3 LED-vägglampa, stötfast 9,2 W IP65

  BEGA 31163 K3 LED-vägglampa, stötfast 9,2 W IP65
  Robust LED-vägglampa i maritim design Denna speciella LED-vägglampa imponerar med sin extraordinära karaktär och sin stabila konstruktion. Tack vare högkvalitativt utförande och den höga kapslingsklass IP65 är den inte bara stöttålig utan också väl skyddad mot fukt och vattenstrålar. Det är därför som denna ljuskälla är särskilt lämplig för användning utomhus eller i en stressig miljö. Det robusta huset är gjutet av gjuten brons och åtföljs av flera dekorativa element av mässing. Skärmen var gjord av kristallglas och har en ljusdiffuserande effekt så att ljus avges jämnt och utan bländning. Glaset skyddas av ett metallgaller som ger lampan ett marint intryck. Tekniska specifikationer - slagtålig och hållbar - skyddad mot damm och vattenstrålar, IP 65 - Verktygsfri förslutning - ljusspridande kristallglas - Genom kablar möjliga
 • &tradition - Copenhagen Taklampa SC7 Matt Black/Bronzed Brass

  &tradition - Copenhagen Taklampa SC7 Matt Black/Bronzed Brass
  Design Space Copenhagen för &tradition Koncept Copenhagen Taklampa SC7 Matt Black/Bronzed Brass blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Bordslampa VICTORIA skärm rund 38 cm

  Bordslampa VICTORIA skärm rund 38 cm
  Victoria bordslampa i textil med ovanlig fotdesignDenna vackra bordslampa har en mycket maritim look, dess beige tygskärm hålls av en ram som består av ett kurvigt knutet rep. Således presenterar den mångsidiga extra ljuskällan sig som ett representativt tillbehör till en nautiskt inspirerad inredningsstil.
 • Tilltalande bordslampa Ike

  Tilltalande bordslampa Ike
  Ike bordslampa för ett rustikt intryckDen här bordslampan från Ike-serien skapar en speciell atmosfär i vardagsrummet. Kombinationen av gjuten mässing och vit keramik ger ett inbjudande rustikt-maritimt helhetskoncept, som dessutom understryks av den behagliga belysningen. Denna bordslampa är inte bara lämplig som extra belysning, utan också som ett fantastiskt blickfång.
 • Skot LED Vägglampa Oavskärmad Klart Glas - Louis Poulsen ()

  Skot LED Vägglampa Oavskärmad Klart Glas - Louis Poulsen ()
  Skot LED Vägglampa - Oavskärmad Klart Glas Skot är en robust LED-vägglampa designad av Lauritz Knudsen i början av 1900-talet. Ursprungligen var Skot skapad för maritima områden men passar till de fle
 • Bordslampa Laguna, maritim design, 48 cm

  Bordslampa Laguna, maritim design, 48 cm
  Dekorativ bordslampa LAGUNA med sjökortsmotiv Den tilltalande bordslampan LAGUNA ger inte bara belysning men är också unikt inredningsobjekt i maritim stil. Den glänsande mässingsfoten är mycket effektfull tillsammans med tygskärmen med sjökortsmotiv. LAGUNA ger en stämningsfull och jämn belysning av olika typer av rum. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Utomhusvägglampa Tortuga i mässing, glas klar

  Utomhusvägglampa Tortuga i mässing, glas klar
  Robust utomhus vägglampa Tortuga tillverkad av mässing och glas - havsvattenbeständig Tortuga vägglampa för utomhusbruk har en maritim design. Den består av en genomskinlig glasskärm, ett väggelement av mässing och ett galler över glaset som skyddar skärmen från yttre påverkan och som också är tillverkat av mässing. Armaturen, som tillverkas i Italien, klarar tack vare de använda materialen även de speciella väderförhållandena i närheten av havet, vilket gör att den havsvattenbeständiga armaturen är särskilt lämplig för användning i kustområden.
 • Ljuskrona Hartsville 5 lampor i kalkvitt

  Ljuskrona Hartsville 5 lampor i kalkvitt
  Lime vit ljuskrona Hartsville 5 lampor i bondgård design Den krita vita ljuskrona Hartsville är lika imponerande som den är romantiskt lekfull. Ljuskronans fem lågor påminner om ljus och ger därmed en mycket speciell ljuseffekt. Bondgårdens design, som bygger på svunnen tid, har genomförts konsekvent. Ljuskronan utstrålar en behaglig värme, särskilt tack vare de bruna trä accenterna. Full av rustik mysighet kompletterar denna ljuskrona de mest olika inredningskoncepten. När allt kommer omkring passar Hartsville- ljuskrona lika bra med en maritim levnadsstil som med ett mer skandinaviskt inspirerat inredningskoncept. Om du vill implementera shabby chic och vintage levande inspiration i dina egna fyra väggar, kommer du definitivt att göra ett mycket bra val med denna rustika och härliga ljuskrona .
 • Saltvattenbeständig utomhusvägglampa Carlon, rak

  Saltvattenbeständig utomhusvägglampa Carlon, rak
  Maritim utomhusvägglampa Carlon med koppardetaljer Utomhusvägglampan Carlon övertygar särskilt genom ett nätmönster runt glaset. Det ger ett spännande och samtidigt stabilt och säkert intryck för glaset, som det skyddar.
 • Vägglampa Nautica med en arm, 31 cm

  Vägglampa Nautica med en arm, 31 cm
  Vägglampa Nautica med dekorativt ankare i mässing Vägglampan Nautica utgör en idealisk detalj för att framhäva det maritima draget i en konsekvent inredningsstil och kommer garanterat att utgöra ett blickfång. Det runda vägghållaren av mässing är dekorerad med en stor ankare. Tygskärmens sjökortsmotiv understryker den maritima stilen och filtrerar också ljuset för att ge ett mjukt skimmer med antydan av längtan bort. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Astro Cabin Wall vägglampa, frostad antikmässing

  Astro Cabin Wall vägglampa, frostad antikmässing
  Antik designad vägglampa Cabin Wall för badrum och utomhus Vägglampan Cabin Wall ger varje anläggning en antik eller något maritim känsla med sin optik. Metallramen i antika mässingtoner som en skyddande bur runt armaturkroppen av frostat glas. Formen påminner om traditionella utomhus- eller skeppsljus. Det frostat glaset säkerställer att ljuset från lampan är bländningsfritt och försiktigt sprids ut i miljön.
 • Pendellampa Georgina av bärnstensfärgat glas

  Pendellampa Georgina av bärnstensfärgat glas
  Glaskulor med repdesign: Pendellampan Georgina med bärnstensfärgad yta Georgina övertygar med ett mycket speciellt utseende som omedelbart fångar ögat och utstrålar något väldigt individuellt. Pendellampan har en bärnstensfärgad glaskula som skärm, vilket sprider ett vackert ljus som åtföljs av en varm utstrålning och ett mysigt skimmer. Kulan omges av en maritimliknande repinfattning i grov optik. Detta skapar en imponerande motsvarighet till filigran-effekten av det transparenta glaset. Metallelementen är rostfärgade och matchar skärmen och repet utmärkt. Rustikt utseende med en Marita stil och en touch vingate - mycket snygg belysning för vardagsrummet!
 • Robust bearbetad taklampa Melea

  Robust bearbetad taklampa Melea
  Taklampan Melea av mässing och glas - ett sant blickfång Denna vackra, robust bearbetade taklampa passar utmärkt t.ex. till en inredningsmiljö i maritimt eller industriellt inspirerad design. Den stora räfflade glasskärmen skyddas med en stabil mässingsfattning och strålar ljus från alla sidor såväl som ovan och under. Dessutom sörjer det under skärmen fästade gallret för extravaganta ljuseffekter. Den stabila kedjeupphängningen betonar den maritima respektive industriella looken.
 • Skot LED Vägglampa Halvavskärmad Klart Glas - Louis Poulsen ()

  Skot LED Vägglampa Halvavskärmad Klart Glas - Louis Poulsen ()
  Skot LED Vägglampa - Halvavskärmad Klart Glas Skot är en robust LED-vägglampa designad av Lauritz Knudsen i början av 1900-talet. Ursprungligen var Skot skapad för maritima områden men passar till de
 • Maritim hänglampa Ahoi med ankarmotiv

  Maritim hänglampa Ahoi med ankarmotiv
  Pendellampan Ahoy ger ditt hem en maritim känslaPendellampan Ahoy har en stor skärm som är digitalt tryckt med ett maritimt motiv. Lampskärmens bakgrund är designad i en tematiskt matchande randig look. I mitten syns ett stort blått ankare. Så om du vill piffa upp ditt vardagsrum på ett nautiskt sätt, kommer du definitivt att träffa rätt med Ahoy pendellampa. Rummet kan inredas med ljusa toner som passar perfekt till temat sjöfart. Ahoy-armaturen ger en tillräckligt generös belysning i rummet, eftersom ljuset fördelas jämnt.
 • Herstal - Harbor Bordslampa Large Vit

  Herstal - Harbor Bordslampa Large Vit
  Design Mikael Berlin för Herstal Harbor Table Lamp Large White är ett praktiskt litet konstverk som du aldrig kommer att tröttna på. Denna vackra skapelse av den svenska designern Mikael Berlin för danska Herstal kommer garanterat att berika din omgivning med en speciell atmosfär tack vare sin ljusa belysning och sin udda design. Inspirerad av de traditionella maritima oljelamporna som följde trötta sjömän på deras resa till avlägsna stränder kan lampan nu avnjutas inomhus i vardagsrummet eller sovrummet. Både ramen och glasskärmen har samma cylindriska form, vilket skapar en fin samstämmighet i designen. Eftersom glasskuggan är helt genomskinlig avges ljuset från glödlampan inuti i en 360-graders vinkel, vilket skapar ett vackert diffust sken. Det cirkulära vredet i mitten används för att manövrera lampan och ger en fin modern touch till den övergripande designen. Se Harbor bordslampa i två olika storlekar och flera vackra färger här.
 • Taklampa Azali 1549.E27, 3 lampor antikmässig

  Taklampa Azali 1549.E27, 3 lampor antikmässig
  Azali taklampa med tre lågor med maritim design Azali- taklampa är helt och hållet gjord av mässing och är utrustad med tre vridbara spotlights, som å ena sidan har en antik mässingfinish och å andra sidan ger deras form en nästan historisk look. Maritim stil uppnås med bokstäverna Old River på varje strålkastare. Eftersom strålkastarna kan roteras kan ljusets riktning justeras när som helst och den sista fasta vinkeln kan vara väl upplyst. - Maximala dimensioner för lamporna som ska användas: Ø 4,5 cm, längd 7,3 cm
 • Louis Poulsen Skot LED-vägglampa grafit/klar

  Louis Poulsen Skot LED-vägglampa grafit/klar
  Motståndskonstruerad yttervägglampa Skot Skot utomhusvägglampa, som ursprungligen designades av Lauritz Knudsen och faktiskt designades för den maritima sektorn i början av 1900-talet, är perfekt för många belysningsändamål på fastigheten. Oavsett om det är ljuskälla nära ytterdörren eller som lampa på väggen bredvid trappan på utsidan - tillverkad av aluminium och glas Skot håller, tack vare kapslingsklass IP66 också starkare tuffaste väderförhållanden. Den har också en slaghållfasthetsnivå på IK10. Den stora diffusorn avger ljuset symmetriskt framifrån och belyser ett stort område. Den robusta ljuskällan för fastighetsbelysning tillverkas av det danska företaget Louis Poulsen, vilket garanterar högsta produktkvalitet och sofistikerade design som följer företagets belysningsfilosofi, enligt vilken produktens form ska följa dess funktion. Louis Poulsen har utvecklats till en global aktör inom designbelysningssektorn under de senaste decennierna.
 • Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/blå

  Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/blå
  Hängande lampa home port - canvas skugga med nummer Upcycling är namnet på en metod där nya, annorlunda föremål skapas av begagnade material. Återanvändningen av material är hållbar, undviker avfall och skapar saker som berättar materialets historia. I pendellampan Heimathafen är den cylindriska skärmen till exempel tillverkad av ett begagnat Shellfoot-segel, där antalet segel syns på skärmen i fragment. Skärmen hänger från metallskåpet i en vit textilklädd kabel. I maritimt inredda rum, men även för att ge en touch av seglarromantik till andra interiörer, är pendellampan idealisk att använda - oavsett om det är i matsalen, i semesterlägenheten vid havet eller i segelklubben. Lamporna tillverkas i samarbete med sociala projekt. Tillverkningen sker uteslutande i Tyskland och hållbarhet är en prioritet även när det gäller förpackningen av lamporna. Produkterna levereras i kartonger av återvunnet material och som fyllnadsmaterial används endast återvunnet papper.
 • RAVENNA taklampa, antik-koppar

  RAVENNA taklampa, antik-koppar
  Imponerande RAVENNA takspot i antik kopparlook med verdigrisTaklampan RAVENNA i antik kopparlook imponerar med sin maritima design. Spottarna är försedda med ett halvcirkelformat lock ovanför och mässingsringar är fästa vid skärmen på höger och vänster sida. Dessutom är bokstäverna OLD RIVER tryckta på varje spot. De enskilda spotlightsen är rörliga så att vardagsrummet kan belysas på bästa sätt.
 • Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas

  Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas
  Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas. En fin vägglampa på ett lite maritimt tema »Ledlampor med E27 sockel
 • Maritime Hänglampa Rope vintage lampor

  Maritime Hänglampa Rope vintage lampor
  Ovanlig hänglampa Rope för dig som gillar den maritima stilen Hänglampan Rope är bara ett tjockt rep som har knutits ihop i den nedre delen, och som säkerligen kommer att ge stor glädje för dig som gillar den maritima stilen. Lampan har ingen lampskärm, eftersom en lampsockel (E27) har monterats i slutet av repet, som pryds av en glödlampa i vintagestil. Därmed kan inredning i rustik eller maritim stil nu få den perfekta belysningen.
 • Vägglampa Norwin med utdragbar arm

  Vägglampa Norwin med utdragbar arm
  Antikt mässingsfärgad vägglampa - kan förlängas upp till 73 cm utskjutningDen här robust utformade vägglampan passar utmärkt i rum i den privata eller gastronomiska sektorn som är inredda i antik eller maritim stil. Det dragspelsformade väggfästet kan förlängas från 39 cm till 73 cm, vilket framhäver den vackra ljuskällans slående karaktär. Skärmens insida hålls vit så att det strålande ljuset reflekteras bättre. Skärmens bredd ger en utmärkt spridning av ljuset.
 • Louis Poulsen - Skot Plafond LED Transparent Halvafskärmet Alu

  Louis Poulsen - Skot Plafond LED Transparent Halvafskärmet Alu
  Design Lauritz Knudsen för Louis Poulsen Koncept Skot Loft LED Clear Semi-shielded Aluminium är en klassisk utomhuslampa med ett galler för ljuskällan. Den utvecklades ursprungligen för fartyg och maritima områden, men hittade snabbt sin väg in i många andra miljöer där dess kompakta och robusta design efterfrågades. Med tiden har skottlampan behållit sin maritima karaktär och det är inte utan anledning som man ofta stöter på dem i maritima miljöer. Till exempel Rungsted hamn, Ellis Island i New York, Chelsea Harbour i London och otaliga andra platser runt om i världen. Lampan ses ofta placerad på fasadväggen där den lyser upp infarten, med det syfte som den är utformad för; att visa vägen. Dessutom ger den vackra lampan ett fantastiskt ljus på terrassen eller i carporten, där ett praktiskt ljus behövs. Se fler klassiska utomhuslampor från Louis Poulsen här.
 • Vägglampa Porto en arm och intressant formgivning

  Vägglampa Porto en arm och intressant formgivning
  Porto vägglampa i sjöfartslookVägglampan Porto är det perfekta komplementet till en maritim inredningsstil och fascinerar inte bara älskare av sjöfart med sitt utseende. Den kan användas för att skapa stämningsfull extrabelysning i privata miljöer, men även i restauranger som är inredda i maritim stil. Väggfästet har en ratt som förebild och är tillverkat av trä samt blank och polerad mässing. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där man är noga med att välja en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/svart

  Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/svart
  Vägglampa home port med skärm av äkta segelduk Vägglampan Heimathafen ger maritim känsla i alla miljöer. Skärmen är tillverkad av äkta Shellfoot-segel, tillverkad i Tyskland. I det maritimt utformade vardagsrummet, i hallen eller även på hotell eller i semesterlägenheter vid havet - vägglampan Heimathafen är både ljus och dekoration. Med ekologiskt och socialt ansvar, i samarbete med sociala projekt, tillverkas Lumbonos lampor uteslutande i Tyskland, och även i förpackningen av lamporna skrivs hållbarhet med stora bokstäver. Vägglampan levereras i en återförslutningsbar kartong av återvunnet material.
 • Casale - stilfull utomhusvägglampa i antik stil

  Casale - stilfull utomhusvägglampa i antik stil
  Tillverkad av antik mässing - Casale vägglampa för utomhusbrukVägglampan Casale för utomhusbruk tillverkad av antik mässing garanterar ljus belysning runt hela huset tack vare den brett utskjutande, nedåtriktade lampskärmen. Tack vare valet av det robusta materialet mässing är armaturen havsvattenbeständig och kan därför även användas nära havet. Med sin eleganta design smälter den harmoniskt in i utomhusområdet och skapar en maritim känsla där.
 • &tradition - Copenhagen SC13 Bordslampa Opalglas

  &tradition - Copenhagen SC13 Bordslampa Opalglas
  Design Space Copenhagen för &tradition Koncept Copenhagen SC13 Bordslampa Opalglas - blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen SC6 Opal/Bronzed Mässing Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa

  Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa
  Liten vägglampa Rev för utomhusbelysning Utomhusvägglampan Reef trivs med sin maritima design och passar extremt bra med ett utomhusområde utformat i denna stil. Fäst över ytterdörren ger det z. B. Ljus i mörkret när du letar efter ytterdörrens nyckel. Fäst vid garageväggen säkerställer det att vägen från garaget till huset är säkrare. Rev kan också användas som uteplatsbelysning. Den stora lysande kroppen är gjord av etsat glas och avger starkt ljus med en behaglig beröring på alla sidor. stativ är gjuten av aluminium och skyddar glaset.
 • Oval utomhusvägglampa Bengt mässing

  Oval utomhusvägglampa Bengt mässing
  Maritim utomhusvägglampa Bengt med opalvitt armaturglasOavsett om den sitter på väggen eller i taket: Utomhusvägglampan Bengt är ett blickfång överallt. Den sprider ett varmt ljus genom sitt opalvita glas. Gallret av mässing ger inte bara den maritima stilen, det gör också armaturen exceptionellt robust, så att den är perfekt lämpad för utomhusbruk. Till och med nära kusten, eftersom korrosionsskyddet säkerställer att stommen på Bengt utomhusvägglampa är okänslig för saltvatten.
 • Nautiskt designad utomhuspendellampa Reef

  Nautiskt designad utomhuspendellampa Reef
  Pendellampa Reef i maritim design för utomhusbruk Pendellampan Reef är avsedd för användning utomhus och under tak och har ett utseende som är tydligt nautiskt präglat. Den stora glasskärmen i etsat glas hålls av kraftiga ringar i gjutet aluminium. En kedja med stora länkar samt en takkåpa i samma maritima design kompletterar vackra Reef. En utomhushänglampa som inte bara garanterar områdesbelysning åt alla håll, t.ex. under ett tak på terrassen eller pergolan, Reef är även en riktig stilikon.
 • Utomhusvägglampa Tortuga, rund mässning-antik/opal

  Utomhusvägglampa Tortuga, rund mässning-antik/opal
  Antik designad utomhus vägglampa Tortuga med mässingsram Terrassen kan belysas på ett elegant sätt med Tortuga vägglampa för utomhusbruk. Tack vare sin låga vikt kan ramen fästas idealiskt på väggen, men också i taket. Ramen är tillverkad av mässing men färgad i koppar. Lampan har en maritim stil. Genom det opalvita glaset lyser ett starkt ljus genom hela området, så att även en större terrass kan belysas optimalt på natten.
 • Liten vägglampa Ocean

  Liten vägglampa Ocean
  Ocean utomhusvägglampa i maritim stilOcean utomhusvägglampa är tillverkad i mörk mässing och påminner om gamla skeppslampor. Armaturens uppenbara men ändå enkla elegans har skapats genom kombinationen av strukturglas och den antika mässingsfinishen. En grön nyans som patina förstärker vägglampans antika karaktär. Gallret som omger glaset är både dekorativt och skyddande. IP44-skyddet gör den lämplig för utomhusbruk utan tvekan.