Marina lampor

Försöker du skapa en marin inredning och söker efter passande lampor har vi satt ihop denna guide för marina lampor och belysning. I den maritima stilen är det mycket mässing och en del märkt trä eller inslag av tross.

4 populära lampor på maritimt tema

 • Sea-Club Steve bankirlampa med grön glasskärm

  Sea-Club Steve bankirlampa med grön glasskärm
  Steve bordslampa i bankerstil med sockel av lackerad mässing Steve bordslampa i bankerstil är inte bara ett imponerande komplement till en antik inredningsstil, utan passar även utmärkt i inredningar i maritim stil. Oavsett om det är i vardagsrummet eller på skrivbordet i arbetsrummet: med sin eleganta bas av lackerad mässing och den gröna glasskärmen skapar Steve en glamorös och färgstark accent var den än placeras och ger dessutom ett harmoniskt läs- och arbetsljus.
 • Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450

  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450
  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450 - belyst naturlina Inte bara i kombination med andra maritima föremål, även solo eller i kombination med andra dekorationsobjekt av naturmaterial, har den belysta linan Cord Light 450 en ytterst effektiv verkan. 60 varmvita LED-lampor är inbyggda i den 4,5 meter långa linan. De små LED-lamporna kommer inte att synas under dagen, men så snart de är tända belyser de linan och skapar en förtrollande ljusstämning. Elförsörjningen sker via den externa solcellsmodulen med integrerat batteri och markspett helt utan strömkostnader. En 2 m lång kabel gör det möjligt att placera solcellsmodulen en bit längre bort, så att den inte är direkt synlig och kan riktas perfekt mot solen. En strömbrytare i solmodulens hölje gör det möjligt att ställa in blinkande eller konstant ljus. - lystid upp till 10 timmar - skyddstyp IP44 - kristallin solcellsmodul 2V/80mA, batteri Mignon AA NiMh 1,2V/500 mAh Lampan aktiveras automatiskt av den integrerade skymningssensorn när mörkret faller, och släckningen sker automatiskt så snart som batterinivån har sjunkit till ett bestämt minimum. - med markspett för snabbt kontaktmontage
 • Moretti Luce Vacker utomhusvägglampa Ocean

  Moretti Luce Vacker utomhusvägglampa Ocean
  Enlampig utomhusvägglampa Ocean i maritim designSkepp ohoj! Den eleganta versionen av armaturserien Ocean är också imponerande. Den är tillverkad av tilltalande mässing och vitt glas, är trogen armaturernas maritima utseende och ger fasaden en glamorös touch. Utomhusvägglampan är utrustad med skyddsklass IP44 och klarar väder och vind, som det anstår en fartygslampa.

Vissa taklampor är utformade som plafonder eller hänglampor som ser ut som klassiska roderhjul (ratt) eller ankare. Gallerlampor är också vanliga att man har på båtar, men gör sig även fina på båthus eller heminredning i marinstil.

Mer marinbelysning

 • Moretti Luce Liten, havsvattenbeständig Matteo vägglampa för utomhusbruk

  Moretti Luce Liten, havsvattenbeständig Matteo vägglampa för utomhusbruk
  Snygg Matteo utomhusvägglampa för mysigt ljus Den minsta medlemmen i Matteo-serien har inget att dölja. Det maritimt inspirerade höljet på utomhusvägglampan är ett attraktivt blickfång på balkonger, uteplatser eller entréer. Klarglaset ger en säker belysning efter mörkrets inbrott. Även glasskärmen ser attraktiv ut. Det övre gallret av kopparstänger ger skydd och dekoration på samma gång.
 • Moretti Luce Utomhusvägglampa Tortuga mässing antik, glas klar

  Moretti Luce Utomhusvägglampa Tortuga mässing antik, glas klar
  Havsvattentät utomhus vägglampa Tortuga i mässing med antik finish och glas Tortuga vägglampa för utomhusbruk har en maritim design och tillverkas i Italien av högkvalitativa material som mässing och glas. Mässingsytan är utformad med en antik finish. Det genomskinliga glaset är omgivet av ett galler av mässing som skyddar det från yttre påverkan och samtidigt dekorerar det. Tortuga vägglampan för utomhusbruk är också lämplig för montering i taket och klarar de speciella förhållandena i närheten av havet tack vare de material som används.
 • lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/blå

  lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/blå
  Hängande lampa home port - canvas skugga med nummer Upcycling är namnet på en metod där nya, annorlunda föremål skapas av begagnade material. Återanvändningen av material är hållbar, undviker avfall och skapar saker som berättar materialets historia. I pendellampan Heimathafen är den cylindriska skärmen till exempel tillverkad av ett begagnat Shellfoot-segel, där antalet segel syns på skärmen i fragment. Skärmen hänger från metallskåpet i en vit textilklädd kabel. I maritimt inredda rum, men även för att ge en touch av seglarromantik till andra interiörer, är pendellampan idealisk att använda - oavsett om det är i matsalen, i semesterlägenheten vid havet eller i segelklubben. Lamporna tillverkas i samarbete med sociala projekt. Tillverkningen sker uteslutande i Tyskland och hållbarhet är en prioritet även när det gäller förpackningen av lamporna. Produkterna levereras i kartonger av återvunnet material och som fyllnadsmaterial används endast återvunnet papper.
 • Louis Poulsen Skot LED-vägglampa grafit/opal

  Louis Poulsen Skot LED-vägglampa grafit/opal
  Motståndskonstruerad yttervägglampa Skot Skot utomhusvägglampa, som ursprungligen designades av Lauritz Knudsen och faktiskt designades för den maritima sektorn i början av 1900-talet, är perfekt för många belysningsändamål på fastigheten. Oavsett om det är ljuskälla nära ytterdörren eller som lampa på väggen bredvid trappan på utsidan - tillverkad av aluminium och glas Skot håller, tack vare kapslingsklass IP66 också starkare tuffaste väderförhållanden. Den har också en slaghållfasthetsnivå på IK10. Den stora diffusorn avger ljuset symmetriskt framifrån och belyser ett stort område. Den robusta ljuskällan för fastighetsbelysning tillverkas av det danska företaget Louis Poulsen, vilket garanterar högsta produktkvalitet och sofistikerade design som följer företagets belysningsfilosofi, enligt vilken produktens form ska följa dess funktion. Louis Poulsen har utvecklats till en global aktör inom designbelysningssektorn under de senaste decennierna.
 • Moretti Luce Taklampa Azali 1549.E27, 3 lampor antikmässig

  Moretti Luce Taklampa Azali 1549.E27, 3 lampor antikmässig
  Azali taklampa med tre lågor med maritim design Azali- taklampa är helt och hållet gjord av mässing och är utrustad med tre vridbara spotlights, som å ena sidan har en antik mässingfinish och å andra sidan ger deras form en nästan historisk look. Maritim stil uppnås med bokstäverna "Old River" på varje strålkastare. Eftersom strålkastarna kan roteras kan ljusets riktning justeras när som helst och den sista fasta vinkeln kan vara väl upplyst. - Maximala dimensioner för lamporna som ska användas: Ø 4,5 cm, längd 7,3 cm
 • Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas

  Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas
  Konstsmide Napoli vägglykta E27 rostfärg/klarglas. En fin vägglampa på ett lite maritimt tema »Ledlampor med E27 sockel
 • Moretti Luce Pendellampa Adessora lykta utomhus sjö- och vattenbeständig

  Moretti Luce Pendellampa Adessora lykta utomhus sjö- och vattenbeständig
  Magnifik Adessora-pendellampa med attraktiv kopparkedja Adessora-pendellampan med sin antika kopparlook ger vardagsrummet en oemotståndlig touch med trendiga maritima accenter. Även matplatsen får en maritim charm med Adessora och kan kompletteras med andra eleganta dekorationer. Det vågformade glaset är ett kompletterande, vackert blickfång och ger bra, tilltalande belysning tack vare sin klara transparens.
 • lumbono Bordslampa Traditionsfartyg N°17 segel vit/röd

  lumbono Bordslampa Traditionsfartyg N°17 segel vit/röd
  Traditionell bordslampa för fartyg med cylindrisk skärm av äkta canvas En cylindrisk skärm av begagnad segelduk med en färgad sicksacksöm och en rund fot av metall - det är Traditionsschiff bordslampa, som inte bara inspirerar som sänglampa utan också som en extra ljusspridare i vardagsrummet med en maritim touch. Lampan tillverkas i Tyskland med ekologiskt och socialt ansvar i samarbete med sociala projekt. Upcycling är trumfkortet här, eftersom kasserade segel används för att tillverka skärmarna, så att varje lampa berättar sin egen historia som ett unikt stycke. Bordslampan är utrustad med en textilkabel med strömbrytare och kontakt. Hållbarhet och ekologiskt ansvarstagande återspeglas också i förpackningen, där endast återvunnen, regionalt producerad kartong och återvunnet papper används som fyllnadsmaterial.
 • Moretti Luce Liten vägglampa Ocean

  Moretti Luce Liten vägglampa Ocean
  Ocean utomhusvägglampa i maritim stilOcean utomhusvägglampa är tillverkad i mörk mässing och påminner om gamla skeppslampor. Armaturens uppenbara men ändå enkla elegans har skapats genom kombinationen av strukturglas och den antika mässingsfinishen. En grön nyans som patina förstärker vägglampans antika karaktär. Gallret som omger glaset är både dekorativt och skyddande. IP44-skyddet gör den lämplig för utomhusbruk utan tvekan.
 • Sea-Club Bordslampa med ankare och maritima detaljer

  Sea-Club Bordslampa med ankare och maritima detaljer
  Unik Anchor bordslampa förskönar rummet Denna estetiska Anchor bordslampa sätter speciella accenter i vardagsrummet eller sovrummet. Bordslampan har en omsorgsfullt utformad detalj i form av ett ankare, som pryder lampans bas. Båda är i blank mässing. Lampfoten är tillverkad av mörkt trä, vilket skapar en fin kontrast till mässingen och den vita lampskärmen. Skärmen avger ett behagligt, mysigt ljus och bidrar i hög grad till att skapa en mysig atmosfär. Denna ovanliga Anchor-bordslampa kommer garanterat att väcka uppmärksamhet.
 • Sea-Club Bordslampa 5760 fyr med textilskärm

  Sea-Club Bordslampa 5760 fyr med textilskärm
  Maritim stil med bordslampan 5760Bordslampan 5760 har en maritim stil och skyddar ljuskällan med en beige bomullsskärm. Lampans bas är utformad i stil med en fyr med många detaljer. De två utsiktsplattformarna, fiskenätet och fisken som är fästa runt fyren samt en fiskare som står på botten av den runda basen har en särskilt konstnärlig effekt. 5760 är en dekorativ bordslampa som hittar sin plats i många rum och inte bara förser betraktaren med ljus, utan också väcker minnet eller vandringslusten av en semester.
 • Näve Textilgolvlampa Rope med naturrep

  Näve Textilgolvlampa Rope med naturrep
  Rope golvlampa utstrålar en maritim känsla Denna golvlampa är ett ljusobjekt och ett dekorativt element i en. Den består av en platt lampbas och ett naturligt rep som rullar upp på det, som smälter samman till en klassisk textilskugga i det övre området. Kombinationen av det naturliga repet med skuggan ger lampan ett underbart maritimt och ovanligt utseende, vilket gör den till en blickfång i alla anläggningar. Inuti skuggan säkerställer en E27-lampa (exklusiv) mjuk och jämn belysning. Med 200 cm stickpropp.
 • Sea-Club Bordslampa 5761 boj med textilskärm

  Sea-Club Bordslampa 5761 boj med textilskärm
  Bordslampa 5761 i maritim stilBordslampan 5761 är tillverkad i maritim stil och visar en ljusblå boj med metalltorn, som bär en beige bomullsskärm. De många metallstagen i tornet, den blå bojen med numrering och övergången till textilskärmen bildar en dekorativ enhet som kan komplettera vardagsrummet såväl som ett barnrum som extra belysning. Armatur 5761 kan också användas som dekorativt belysningselement i restauranger eller hotell.
 • Nordlux Utomhusvägglampa Helford, mässing

  Nordlux Utomhusvägglampa Helford, mässing
  Maritim utomhusvägglampa Helford - skeppsarmatur i mässing Tack vare strukturen med öppna fästskruvar, korrugerat lock och grovt skyddsgaller verkar Helford utomhusvägglampa robust. Med tanke på den havsvattenskyddade konstruktionen gäller detta också ur teknisk synvinkel. Den ovala yttervägglampan är gjord av mässing och glas. Helford skär en särskilt fin figur på rustika klinkerfasader och stenbyggnader - även nära kusten. - Flera lampor kan kopplas ihop parallellt
 • Moretti Luce Maritim pendellampa Olivia - motståndskraftig mot havsvatten

  Moretti Luce Maritim pendellampa Olivia - motståndskraftig mot havsvatten
  Olivia-pendellampa i medelhavsstil för utomhusbruk Den vackra Olivia-pendellampan kan användas för att belysa verandan eller loggian eller till och med en täckt entré i medelhavs- eller lantlig atmosfär. Den klara, nästan sfäriska glasskärmen som omger ljuskällan ser till att den lyser starkt i alla riktningar. Mässingsdelarna i denna högkvalitativa taklampa för utomhusbruk har antikiserats i en avancerad process. Lampan är skyddad enligt IP44 och är även motståndskraftig mot havsvatten.
 • Näve Rope - textilbordslampa med fot av rep

  Näve Rope - textilbordslampa med fot av rep
  Vacker bordslampa i rep med vit textilskärm Ett tjockt rep i form av en slinga med en stålkärna och en textilskärm i vitt som sitter på det bildar bordslampan Rope, som med sin maritima design skapar en underbar känsla i vardagsrummet. Den vita textilskärmen dämpar försiktigt ljuset på väg ut, vilket skapar en mysig ljusatmosfär. Med strömbrytare.
 • lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/svart

  lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 60 cm vit/svart
  Hängande lampa home port - canvas skugga med nummer Upcycling är namnet på en metod där nya, annorlunda föremål skapas av begagnade material. Återanvändningen av tyger är hållbar, undviker avfall och skapar saker som berättar materialets historia. I pendellampan Heimathafen är den cylindriska skärmen till exempel tillverkad av ett begagnat Shellfoot-segel, där antalet segel syns på skärmen i fragment. Skärmen hänger från metallskåpet i en vit textilklädd kabel. I maritimt inredda rum, men även för att ge en touch av seglarromantik till andra interiörer, är pendellampan idealisk att använda - oavsett om det är i matsalen, i semesterlägenheten vid havet eller i segelklubben. Lamporna tillverkas i samarbete med sociala projekt. Tillverkningen sker uteslutande i Tyskland och hållbarhet är en prioritet även när det gäller förpackningen av lamporna. Produkterna levereras i kartonger av återvunnet material och som fyllnadsmaterial används endast återvunnet papper.
 • lumbono Bordslampa Hemmahamn segelduk vit/röd

  lumbono Bordslampa Hemmahamn segelduk vit/röd
  Home Port bordslampa med cylindrisk skärm av Shellfoot Canvas Heimathafen är perfekt som sänglampa eller extra ljusdispenser och ger maritim stil i vardagsrummet med sitt karaktäristiska materialval. För detta ändamål är lampans skugga skuren ur äkta Shellfoot-duk tillverkad i Tyskland med ett nummer. Bordslampan är utrustad med en textilkabel med integrerad strömbrytare och kontakt. Bordslampan Heimathafen tillverkas i Tyskland med särskild hänsyn till ekologiskt och socialt ansvar och skapas i samarbete med sociala projekt. Förpackningen är hållbar; endast återvunnen kartong och återvunnet papper används som fyllnadsmaterial.
 • &Tradition Copenhagen SC7 Taklampa Opal Glas Og Mässing

  &Tradition Copenhagen SC7 Taklampa Opal Glas Og Mässing
  Design: SPACE COPENHAGEN, &Tradition Koncept: Ambitionen med designen av denna lampa har varit att designa en pendel med en simpel industriell känsla, med klassisk elegant og poetisk prägel. Med kombinationen av det klassiska och moderna, det maritima och det industriella är den nya pendeln utvecklat av Space Copenhagen för &Tradition. Lampan består av en lackerad stålskärm och ett förgylt stålupphängning och är perfekt över ett matbord.
 • Marina Vägg (Svart)

  Marina Vägg (Svart)
  Den rustika, maritima lampan Marina är designad av Kaare Bækgaard. Designen är inspirerad av element i den maritima miljön där naturens krafter kräver välskyddad belysning. Glödlampans sandblästrade ljuskälla omges av rustika metallelement som bidrar till den rå designen.
 • HINKLEY Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa

  HINKLEY Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa
  Liten vägglampa Rev för utomhusbelysning Utomhusvägglampan Reef trivs med sin maritima design och passar extremt bra med ett utomhusområde utformat i denna stil. Fäst över ytterdörren ger det z. B. Ljus i mörkret när du letar efter ytterdörrens nyckel. Fäst vid garageväggen säkerställer det att vägen från garaget till huset är säkrare. Rev kan också användas som uteplatsbelysning. Den stora lysande kroppen är gjord av etsat glas och avger starkt ljus med en behaglig beröring på alla sidor. stativ är gjuten av aluminium och skyddar glaset.
 • Cremasco Trearmad taklampa Faro

  Cremasco Trearmad taklampa Faro
  Maritim taklampa Faro Taklampan i serien Faro ger varje rum eller entrée en maritim och mycket inbjudande karaktär. Faro är tillverkad av mässing med många detaljer i mörkt trä som understryker den maritima stilen. Med sina tre skärmar i klarglas framstår Faro såväl som en generös allmänbelysning och ett dekorativt inredningsobjekt. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Aston Solar fackla (Brun)

  Aston Solar fackla (Brun)
  Aston solcells kollektion är inspirerad av det maritima klimatet. Aston är en vacker fackla gjord av glas, metall och trä. Solcellspanelen laddar upp ljuset inuti som ger ett varmvitt ljus och lyser upp dem sena sommarnätterna. Då lyktan har ett markspett kan man förslagsvis placera flera på rad längs med stigen i trädgården eller vid rabatten. Aston finns i fler varianter.
 • Copenhagen SC14 Golvlampa Opalglas -&Tradition

  Copenhagen SC14 Golvlampa Opalglas -&Tradition
  Copenhagen SC14 golvlampa med opal-glasskärmar är starkt inspirerad från det maritima. Copenhagen lampserien har lyckats hitta en form som passar bra in i den skandinaviska inredningen. Med sin glasskärm kommer Copenhagen golvlampans utseende ge ett
 • Moretti Luce Salina taklampa - sjövattenbeständig version

  Moretti Luce Salina taklampa - sjövattenbeständig version
  Salina taklampa för utomhusbruk med stort armaturglas Salina lyser inte bara genom sitt behagliga ljus, utan även genom sin långa livslängd, som beror på att den är havsvattenbeständig, vilket gör den till det perfekta valet för användning i alla kustområden. Salina kan också användas för att ge stämningsfull belysning till rustika eller maritima interiörer - Skyddsklass IP44 - 1 500-1 600 lumen
 • Copenhagen Taklampa SC6 Matt Black/Bronzed Brass -&Tradition

  Copenhagen Taklampa SC6 Matt Black/Bronzed Brass -&Tradition
  Koncept Copenhagen Taklampa SC6 Matt Black/Bronzed Brassär designad med en ambition om att skapa en lampa med en industri-look som samtidigt har en elegant och poetisk känsla. Den klassiska och moderna kombinationen – det maritima och det industriell
 • Cremasco Taklampa Baia

  Cremasco Taklampa Baia
  Maritim pendellampa Baia tillverkad av mässingKapten Ohoj! Den vackra Baia-pendellampan inbjuder dig att drömma om de stora haven och segelfartyg i horisonten. Den är designad med en vidöppen lampskärm av mässing och en vacker lampkropp av vitt frostat glas. Runt sockeln har den en liten prydnad som påminner om ett roder. Ett litet ankare hänger på upphängningen och får dig att tänka på ett segelrep. Den maritima armaturen avger starkt ljus och ger en bra och bländfri rumsbelysning. Med sitt atmosfäriska utseende kan Baia bidra till en stämningsfull livsstil och är också lämplig för användning i gastronomi med en sjöfarts- och fiskeromantik. Baia-pendellampan är handgjord och kommer från en belysningstillverkare i Italien. Tillverkningen bygger på den traditionella belysningskonsten i Venedig.
 • lumbono Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/blå

  lumbono Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/blå
  Vägglampa home port med skärm av äkta segelduk Vägglampan Heimathafen ger maritim känsla i alla miljöer. Skärmen är tillverkad av äkta Shellfoot-segel, tillverkad i Tyskland. I det maritimt designade vardagsrummet, i hallen eller till och med på hotell eller i semesterlägenheter vid havet - Heimathafen-vägglampan är både ljus och dekoration. Med ekologiskt och socialt ansvar, i samarbete med sociala projekt, tillverkas Lumbonos lampor uteslutande i Tyskland, och även i förpackningen av lamporna skrivs hållbarhet med stora bokstäver. Vägglampan levereras i en återförslutningsbar kartong av återvunnet material.
 • KICHLER Utomhusvägglampa Bridgeton mässing Ø 17,8 cm

  KICHLER Utomhusvägglampa Bridgeton mässing Ø 17,8 cm
  Utomhusvägglampa Bridgepoint - en dekorativ lykta Utseendet på utomhusvägglampan Bridgepoint är både maritimt och antikt. Bridgepoint är tillverkad av aluminium med mässingsfinish och klarglas med en struktur av frökorn. Ljuset sprids genom det strukturerade glaset till alla sidor och ger en mjuk omgivande belysning. Bridgepoint utomhusvägglampa ser särskilt estetisk ut när en glödlampa används som ljuskälla, eftersom den kan beställas via tillbehören.
 • Cremasco Intressant utformad vägglampa Porto med två armar

  Cremasco Intressant utformad vägglampa Porto med två armar
  Porto vägglampa i sjöfartslookVägglampan Porto är det perfekta komplementet till en maritim inredningsstil och fascinerar inte bara älskare av sjöfart med sitt utseende. Den kan användas för att skapa stämningsfull extrabelysning i privata miljöer, men även i restauranger som är inredda i maritim stil. Väggfästet har en ratt som förebild och är tillverkat av trä samt blank och polerad mässing. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där man är noga med att välja en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • KICHLER Clearpoint - utomhusvägglampa i maritim stil

  KICHLER Clearpoint - utomhusvägglampa i maritim stil
  Clearpoint yttervägglampa med maritimt utseende Den runda utomhusvägglampan Clearpoint i den klassiska hyttventilen har en mycket maritim effekt och passar perfekt till en fastighet designad i denna stil. Nätet inbyggt i det klara glaset skapar en mjuk, mycket inbjudande ljusemission. Clearpoint är utrustad med kapslingsklass IP44 (stänkvattenskydd) och kan användas var som helst på utomhusområdet, t.ex. B. som ingångsbelysning bredvid ytterdörren eller som ljuskälla i carporten eller garaget.
 • Moretti Luce Taklampa Azali 1423.E27, 2 lampor, antikmässing

  Moretti Luce Taklampa Azali 1423.E27, 2 lampor, antikmässing
  Tvåflammig Azali taklampa med förskjutna strålkastare Azali- taklampa med de två vridbara spotlightsna, som är anordnade något förskjutna på takfästet, ger elegant belysning i både ett antikt och maritimt rum. Azali får den maritima prägeln genom att skriva "Old River" på lampskärmarna. - Finish: antik mässing - Maximala dimensioner för lamporna som ska användas: Ø 4,5 cm, längd 7,3 cm
 • lumbono Bordslampa Hemmahamn segelduk vit/svart

  lumbono Bordslampa Hemmahamn segelduk vit/svart
  Home Port bordslampa med cylindrisk skärm av Shellfoot Canvas Heimathafen är perfekt som sänglampa eller extra ljusdispenser och ger maritim stil i vardagsrummet med sitt karaktäristiska materialval. För detta ändamål är lampans skugga skuren ur äkta Shellfoot-duk tillverkad i Tyskland med ett nummer. Bordslampan är utrustad med en textilkabel med integrerad strömbrytare och kontakt. Bordslampan Heimathafen tillverkas i Tyskland med särskild hänsyn till ekologiskt och socialt ansvar och skapas i samarbete med sociala projekt. Förpackningen är hållbar; endast återvunnen kartong och återvunnet papper används som fyllnadsmaterial.
 • lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 45 cm vit/blå

  lumbono Hänglampa Hemmahamn av segel 45 cm vit/blå
  Hängande lampa home port - canvas skugga med nummer Upcycling är namnet på en metod där nya, annorlunda föremål skapas av begagnade material. Återanvändningen av material är hållbar, undviker avfall och skapar saker som berättar materialets historia. I pendellampan Heimathafen är den cylindriska skärmen till exempel tillverkad av ett begagnat Shellfoot-segel, där antalet segel syns på skärmen i fragment. Skärmen hänger från metallskåpet i en vit textilklädd kabel. I maritimt inredda rum, men även för att ge en touch av seglarromantik till andra interiörer, är pendellampan idealisk att använda - oavsett om det är i matsalen, i semesterlägenheten vid havet eller i segelklubben. Lamporna tillverkas i samarbete med sociala projekt. Tillverkningen sker uteslutande i Tyskland och hållbarhet är en prioritet även när det gäller förpackningen av lamporna. Produkterna levereras i kartonger av återvunnet material och som fyllnadsmaterial används endast återvunnet papper.
 • &tradition - Copenhagen Taklampa SC8 Matt Black/Bronzed Brass

  &tradition - Copenhagen Taklampa SC8 Matt Black/Bronzed Brass
  Design Space Copenhagen för &tradition Koncept Copenhagen Taklampa SC8 Matt Black/Bronzed Brass blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Searchlight Vägglampa Fisherman silver

  Searchlight Vägglampa Fisherman silver
  Klassisk vägglampa FISHERMAN i maritim stil Vid åsynen av vägglampan FISHERMAN associerar man genast med bilden av en gemytlig fiskarstuga som genom taklampan får ett angenämt ljus. Så får man ögonblickligen tillgång till en värld där tiden går en aning långsammare, och det blotta varandet och koncentrationen på väsentliga saker hamnar i förgrunden. Detta gör vägglampan i sanning till en tidlös klassiker.
 • Cremasco Vägglampa Nautica med en arm, 31 cm

  Cremasco Vägglampa Nautica med en arm, 31 cm
  Vägglampa Nautica med dekorativt ankare i mässing Vägglampan Nautica utgör en idealisk detalj för att framhäva det maritima draget i en konsekvent inredningsstil och kommer garanterat att utgöra ett blickfång. Det runda vägghållaren av mässing är dekorerad med en stor ankare. Tygskärmens sjökortsmotiv understryker den maritima stilen och filtrerar också ljuset för att ge ett mjukt skimmer med antydan av längtan bort. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Cremasco Klassisk taklampa Nautica 40 cm

  Cremasco Klassisk taklampa Nautica 40 cm
  Nautica pendellampa - allmänbelysning med nautisk charmPendellampan Nautica är det perfekta tillbehöret för att framhäva en maritimt inspirerad livsstil och boendestil och kommer garanterat att bli ett blickfång i rummet. Upphängningen består av trä- och mässingselement samt ett rep. Det maritima intrycket avrundas av en textilskärm med tryck av en sjökarta, som får ljuset att skimra mjukt och ger upphov till vandringslust.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där noggrann uppmärksamhet ägnas åt valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk belysningskonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • &tradition - Copenhagen SC6 Taklampa Opal/Bronzed Mässing

  &tradition - Copenhagen SC6 Taklampa Opal/Bronzed Mässing
  Design Space Copenhagen för &tradition Koncept Copenhagen SC6 Opal/Bronzed Mässing Taklampa blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen SC6 Opal/Bronzed Mässing Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Konstsmide Utomhusvägglampa av Napoli, av stål

  Konstsmide Utomhusvägglampa av Napoli, av stål
  Utomhus vägglampa Napoli med transparent glasskärm och varmförzinkat stål Den maritima utformningen av Napoli utomhusvägglampa är mycket lämplig för dekorativ och användbar belysning, till exempel i entréområden, på terrasser eller på verandan, som ger ljus i mörkret. Lampan är gjord av galvaniserat stål och har en lampskärm av klart glas som säkert omslutar den ljuskälla som ska användas. När du använder dekorativa glödlampor eller eftermonteringslampor understryks också Napoli-lampans nostalgiska karaktär.
 • &tradition - Copenhagen SC7 Taklampa Opal/Bronzed Brass

  &tradition - Copenhagen SC7 Taklampa Opal/Bronzed Brass
  Design Space Copenhagen för &tradition Koncept Copenhagen SC7 Taklampa Opal/Bronzed Brass Taklampa blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen SC7 Taklampa Opal/Bronzed Brass Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas

  Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas
  Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas. En fin vägglampa på ett lite maritimt tema »Ledlampor med E27 sockel
 • 101 Copenhagen Clam Lamp Pendel - Taklampor Mässing - 10044

  101 Copenhagen Clam Lamp Pendel - Taklampor Mässing - 10044
  Clam lamp pendel från 101 Copenhagen, formgiven av Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldahl. Takpendel i pläterad mässing med inspiration tagen från det industriella som möter det maritima med formen av en mussla. Designen är minimalistisk och ljuset framhävs mellan de två skärmarna som både avger ett indirekt och ett direkt ljussken. Lämplig för rum med takhöjd på minst 230- 250 cm. Sockel: E27 - 230V Rekommenderad ljuskälla SPL E27 LED- 4W 320 lumen- 2500 Kelvin. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Mässing från 101 Copenhagen med stor omsorg.
 • Sea-Club Bordslampa med rattdetalj

  Sea-Club Bordslampa med rattdetalj
  Den vackert utformade bordslampan Steering med trä- och mässingselement är särskilt iögonfallande tack vare den fina ratten, som är placerad ungefär halvvägs upp på lampans bas. Den vita lampskärmen ger ett behagligt, mysigt ljus och bidrar till en behaglig atmosfär. Den ovanliga Steering bordslampa är en riktig tillgång och är särskilt lämplig för att komplettera rustika maritima inredningsstilar.
 • Kökspendellampa Fisherman, gammal mässing

  Kökspendellampa Fisherman, gammal mässing
  Fisherman - en hänglampa i vintagestil Vare sig den ska användas i köket, vardagsrummet, hallen eller i källarbaren taklampan Fisherman i trendig vintagestil lyser inte bara upp varje rum utan är även en vacker inredningsdetalj. Dess antika ytfinish i gammal mässing och den maritima designen med metallskärm, metallgaller och genomskinligt lampglas gör denna vackra hänglampa unik. Även i restauranger kommer hänglampan Fisherman till sin rätt, som belysning över bord och bardiskar.
 • Nordlux - Helford Vägglampa Brass

  Nordlux - Helford Vägglampa Brass
  Design Nordlux Helford Wall Light Brass sticker ut med sin råa, maritima design inspirerad av det hårda nordiska vädret och de brusande haven. Helfords rustika utseende gör den till en mycket dekorativ vägglampa som berikar omgivningen med ett mysigt ljus. NORDLUX SEASIDE - Denna produkt är en del av Nordlux Seaside. Detta innebär att produkten är utformad för att tåla naturen. Seaside-lampor är särskilt lämpade för att motstå vind, vatten, sand och salt och kan därför användas säkert i kustområden. Lamporna tillverkas i olika material och det är viktigt att vara medveten om vilket material du väljer. Seaside-modeller i galvaniserat stål kan ha små ojämnheter i zinkbehandlingen - och Seaside-modeller i t.ex. koppar och mässing patineras naturligt med tiden. Det är dock viktigt att påpeka att varken ojämnheter eller patinering påverkar lampans hållbarhet och livslängd. Lampan är försedd med en standardfattning, så du kan utrusta den med en glödlampa efter eget val. Ljuset lyser genom glasskärmen, som dominerar hela armaturens utsida. Glaset har en räfflad struktur, så att ljuset inte bländar utan smälter i ett mjukt och varmt sken. Vägglampan finns i två varianter, båda tillverkade av mässing, varav den ena har en speciell nickelbehandling som gör den mycket motståndskraftig mot aggressiva vädermiljöer, inklusive kustområden. Med tiden kommer mässingen att utveckla en naturligt vacker patina som ger känslan av att du följer med lampan genom tidens upp- och nedgångar. Se båda Helford-lamporna här
 • Royal Master Sealight golvlampa vintage brass

  Royal Master Sealight golvlampa vintage brass
  Ge din belysning ett lyft med den robusta maritimt inspirerade Royal Master Sealight golvlampan. Denna robusta golvlampa med vintage mässingsfinish har en justerbar höjd och rörliga lameller, och är ett utmärkt sätt att lägga till lite extra ljus i din interiör. En riktig Eichholtz-ikon!
 • Artemide Alphabet of light circular hänglampa 90

  Artemide Alphabet of light circular hänglampa 90
  Cirkulär LED-hängande lampa Alfabetet med ljuscirkel - en designprodukt av Artemide Med sitt cirkulära ljuselement representerar denna LED-pendelarmatur en ytterligare länk i kedjan av serien av armaturer som består av bokstäver, siffror och rader av BIG - Bjarke Ingels Group - med vilken otaliga ljusscenarier kan skapas i både privata och offentliga områden. Den cirkulära hänglampan är utrustad med belysningsteknik baserad på en patenterad optoelektronisk och mekanisk process som utvecklats av tillverkaren Artemide , som gör att ljuset kan komma in i rummet diffust. Detta skapar också en mycket bekväm atmosfär överallt där alfabetet med ljuscirkulär används. Bjarke Ingels Group BIG är en sammanslutning av arkitekter och designers som i sina projekt är medvetna om teknik samtidigt som de sparar resurser. Alfabetet med ljusbelysningsserien återspeglar detta. Hennes första projekt var hamnbadet i Köpenhamn 2003 - omvandlingen av den nedgångna hamnpromenaden i Bryggeöarna till ett rekreations- och socialt centrum i staden. Detta följdes av 8 House (2010), Superkilen (2012) och Danish Maritime Museum. Aktuella projekt inkluderar: 57th West (ett bostadshus med 750 enheter på Manhattan), Vancouver House Tower, LEGO Brand House i Danmark och Färöarnas utbildningscenter. Belysningsföretaget Artemide har sitt huvudkontor i Pregnana Milanese (Italien) sedan det grundades 1960 och strävar efter filosofin om mänskligt ljus i sina produkter, dvs. att skapa designprodukter som är anpassade till människors behov. Artemide är representerat med sitt sortiment i över 98 länder runt om i världen.

Belysning i marin stil

Den marina lampstilen återkommer i olika kategorier av belysning. Vi har plockat uten blandning med allt från hängande takkronor till väggarmatur eller skrivbordslampor med dekorativa sjömansknopar.

Lampskärmarna på marinbelysning är ofta helt i mässing men det är också vanligt med dekor i form av sjömanskort (kartor).