Marina lampor

Försöker du skapa en marin inredning och söker efter passande lampor har vi satt ihop denna guide för marina lampor och belysning. I den maritima stilen är det mycket mässing och en del märkt trä eller inslag av tross.

4 populära lampor på maritimt tema

 • Sea-Club Steve bankirlampa med grön glasskärm

  Sea-Club Steve bankirlampa med grön glasskärm
  Steve bordslampa i bankerstil med sockel av lackerad mässing Steve bordslampa i bankerstil är inte bara ett imponerande komplement till en antik inredningsstil, utan passar även utmärkt i inredningar i maritim stil. Oavsett om det är i vardagsrummet eller på skrivbordet i arbetsrummet: med sin eleganta bas av lackerad mässing och den gröna glasskärmen skapar Steve en glamorös och färgstark accent var den än placeras och ger dessutom ett harmoniskt läs- och arbetsljus.
 • Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Lindby Höjdjusterbar hänglampa Louisanne

  Lindby Höjdjusterbar hänglampa Louisanne
  Bruna dragtråd-taklampan Louisanne med rustik karaktär Denna taklampa är utrustad med en dragtrådsmekanism som tillåter individuell inställning av höjden. Man kan hissa upp lampan till maximalt 240 cm höjd i rummet. Den runda metallskärmen är lackerad i brunt, vilket har en rustik verkan och passar bra i lantliga stilar. Skärmen kompletteras med ett element av klart glas och påminner en aning till utseendet om maritima lampor. Dragtråden för höjdinställningen predestinerar lampan för användning över ett bord, till exempel i köket.
 • Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450

  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450
  Solcellsdekorationsbelysning Cord Light 450 - belyst naturlina Inte bara i kombination med andra maritima föremål, även solo eller i kombination med andra dekorationsobjekt av naturmaterial, har den belysta linan Cord Light 450 en ytterst effektiv verkan. 60 varmvita LED-lampor är inbyggda i den 4,5 meter långa linan. De små LED-lamporna kommer inte att synas under dagen, men så snart de är tända belyser de linan och skapar en förtrollande ljusstämning. Elförsörjningen sker via den externa solcellsmodulen med integrerat batteri och markspett helt utan strömkostnader. En 2 m lång kabel gör det möjligt att placera solcellsmodulen en bit längre bort, så att den inte är direkt synlig och kan riktas perfekt mot solen. En strömbrytare i solmodulens hölje gör det möjligt att ställa in blinkande eller konstant ljus. - lystid upp till 10 timmar - skyddstyp IP44 - kristallin solcellsmodul 2V/80mA, batteri Mignon AA NiMh 1,2V/500 mAh Lampan aktiveras automatiskt av den integrerade skymningssensorn när mörkret faller, och släckningen sker automatiskt så snart som batterinivån har sjunkit till ett bestämt minimum. - med markspett för snabbt kontaktmontage

Vissa taklampor är utformade som plafonder eller hänglampor som ser ut som klassiska roderhjul (ratt) eller ankare. Gallerlampor är också vanliga att man har på båtar, men gör sig även fina på båthus eller heminredning i marinstil.

Mer marinbelysning

 • Moretti Luce Utomhusvägglampa Tortuga mässing antik, glas klar

  Moretti Luce Utomhusvägglampa Tortuga mässing antik, glas klar
  Havsvattentät utomhus vägglampa Tortuga i mässing med antik finish och glas Tortuga vägglampa för utomhusbruk har en maritim design och tillverkas i Italien av högkvalitativa material som mässing och glas. Mässingsytan är utformad med en antik finish. Det genomskinliga glaset är omgivet av ett galler av mässing som skyddar det från yttre påverkan och samtidigt dekorerar det. Tortuga vägglampan för utomhusbruk är också lämplig för montering i taket och klarar de speciella förhållandena i närheten av havet tack vare de material som används.
 • Nordlux - Helford Vägglampa Brass Nordlux

  Nordlux - Helford Vägglampa Brass Nordlux
  Helford Wall Light Brass sticker ut med sin råa, maritima design inspirerad av det hårda nordiska vädret och de brusande haven. Helfords rustika utseende gör den till en mycket dekorativ vägglampa som berikar omgivningen med ett mysigt ljus. NORDLUX SEASIDE - Denna produkt är en del av Nordlux Seaside. Detta innebär att produkten är utformad för att tåla naturen. Seaside-lampor är särskilt lämpade för att motstå vind, vatten, sand och salt och kan därför användas säkert i kustområden. Lamporna tillverkas i olika material och det är viktigt att vara medveten om vilket material du väljer. Seaside-modeller i galvaniserat stål kan ha små ojämnheter i zinkbehandlingen - och Seaside-modeller i t.ex. koppar och mässing patineras naturligt med tiden. Det är dock viktigt att påpeka att varken ojämnheter eller patinering påverkar lampans hållbarhet och livslängd. Lampan är försedd med en standardfattning, så du kan utrusta den med en glödlampa efter eget val. Ljuset lyser genom glasskärmen, som dominerar hela armaturens utsida. Glaset har en räfflad struktur, så att ljuset inte bländar utan smälter i ett mjukt och varmt sken. Vägglampan finns i två varianter, båda tillverkade av mässing, varav den ena har en speciell nickelbehandling som gör den mycket motståndskraftig mot aggressiva vädermiljöer, inklusive kustområden. Med tiden kommer mässingen att utveckla en naturligt vacker patina som ger känslan av att du följer med lampan genom tidens upp- och nedgångar. Se båda Helford-lamporna här
 • BEGA 31163 K3 LED-vägglampa, stötfast 9,2 W IP65

  BEGA 31163 K3 LED-vägglampa, stötfast 9,2 W IP65
  Robust LED-vägglampa i maritim design Denna speciella LED-vägglampa imponerar med sin extraordinära karaktär och sin stabila konstruktion. Tack vare högkvalitativt utförande och den höga kapslingsklass IP65 är den inte bara stöttålig utan också väl skyddad mot fukt och vattenstrålar. Det är därför som denna ljuskälla är särskilt lämplig för användning utomhus eller i en stressig miljö. Det robusta huset är gjutet av gjuten brons och åtföljs av flera dekorativa element av mässing. Skärmen var gjord av kristallglas och har en ljusdiffuserande effekt så att ljus avges jämnt och utan bländning. Glaset skyddas av ett metallgaller som ger lampan ett marint intryck. Tekniska specifikationer - slagtålig och hållbar - skyddad mot damm och vattenstrålar, IP 65 - Verktygsfri förslutning - ljusspridande kristallglas - Genom kablar möjliga
 • Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas

  Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas
  Konstsmide Napoli vägglykta E27 galv/klarglas. En fin vägglampa på ett lite maritimt tema »Ledlampor med E27 sockel
 • Cremasco Taklampa Baia

  Cremasco Taklampa Baia
  Maritim pendellampa Baia tillverkad av mässingKapten Ohoj! Den vackra Baia-pendellampan inbjuder dig att drömma om de stora haven och segelfartyg i horisonten. Den är designad med en vidöppen lampskärm av mässing och en vacker lampkropp av vitt frostat glas. Runt sockeln har den en liten prydnad som påminner om ett roder. Ett litet ankare hänger på upphängningen och får dig att tänka på ett segelrep. Den maritima armaturen avger starkt ljus och ger en bra och bländfri rumsbelysning. Med sitt atmosfäriska utseende kan Baia bidra till en stämningsfull livsstil och är också lämplig för användning i gastronomi med en sjöfarts- och fiskeromantik. Baia-pendellampan är handgjord och kommer från en belysningstillverkare i Italien. Tillverkningen bygger på den traditionella belysningskonsten i Venedig.
 • lumbono Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/röd

  lumbono Vägglampa Hemmahamn av segel, vit/röd
  Vägglampa home port med skärm av äkta segelduk Vägglampan Heimathafen ger maritim känsla i alla miljöer. Skärmen är tillverkad av äkta Shellfoot-segel, tillverkad i Tyskland. I det maritimt utformade vardagsrummet, i hallen eller även på hotell eller i semesterlägenheter vid havet - vägglampan Heimathafen är både ljus och dekoration. Med ekologiskt och socialt ansvar, i samarbete med sociala projekt, tillverkas Lumbonos lampor uteslutande i Tyskland, och även i förpackningen av lamporna skrivs hållbarhet med stora bokstäver. Vägglampan levereras i en återförslutningsbar kartong av återvunnet material.
 • Nordlux Utomhusvägglampa Helford, nickel

  Nordlux Utomhusvägglampa Helford, nickel
  Maritim utomhusvägglampa Helford med förnicklad mässingsram Speciellt på fasader av stenbyggnader eller med rustika klinkerstenar är Helford utomhusvägglampa en snygg blickfångare och lampa. skeppsarmatur består av en oval stativ gjord av förnicklad mässing, som får en rustik touch tack vare de öppna fästskruvarna och en gitterkonstruktion på framsidan. Det finns också ett räfflat lock. Den havsvattenskyddade utomhusvägglampan kan också användas nära havet. - Flera lampor kan kopplas ihop parallellt
 • Cremasco Vacker plafondlampa Timone, vitt klotglas

  Cremasco Vacker plafondlampa Timone, vitt klotglas
  Maritim plafondlampa Timone, passar också som vägglampa Plafondlampan Timone är ett idealist tillägg till en maritimt inspirerad inredningsstil och fascinerar även andra än den som älskar sjöfart. Den ger en stämningsskapande allmänbelysning i privata miljöer likaväl som i restauranger med maritim inredning. Upphängningen efterliknar en gammal skeppsratt och består av trä och glänsande och bronserad mässing. En klotformat lampglas sitter i mitten av skeppsratten och avger ett klart sken. Timone kan monteras i taket eller på vägg. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • &Tradition Copenhagen SC7 Taklampa Opal Glas Og Mässing

  &Tradition Copenhagen SC7 Taklampa Opal Glas Og Mässing
  Design: SPACE COPENHAGEN, &Tradition Koncept: Ambitionen med designen av denna lampa har varit att designa en pendel med en simpel industriell känsla, med klassisk elegant og poetisk prägel. Med kombinationen av det klassiska och moderna, det maritima och det industriella är den nya pendeln utvecklat av Space Copenhagen för &Tradition. Lampan består av en lackerad stålskärm och ett förgylt stålupphängning och är perfekt över ett matbord.
 • FEISS Ljuskrona Hartsville 5 lampor i kalkvitt

  FEISS Ljuskrona Hartsville 5 lampor i kalkvitt
  Lime vit ljuskrona Hartsville 5 lampor i bondgård design Den krita vita ljuskrona Hartsville är lika imponerande som den är romantiskt lekfull. Ljuskronans fem lågor påminner om ljus och ger därmed en mycket speciell ljuseffekt. Bondgårdens design, som bygger på svunnen tid, har genomförts konsekvent. Ljuskronan utstrålar en behaglig värme, särskilt tack vare de bruna trä accenterna. Full av rustik mysighet kompletterar denna ljuskrona de mest olika inredningskoncepten. När allt kommer omkring passar Hartsville- ljuskrona lika bra med en maritim levnadsstil som med ett mer skandinaviskt inspirerat inredningskoncept. Om du vill implementera shabby chic och vintage levande inspiration i dina egna fyra väggar, kommer du definitivt att göra ett mycket bra val med denna rustika och härliga ljuskrona .
 • Konstsmide Utomhusvägglampa av Napoli, av stål

  Konstsmide Utomhusvägglampa av Napoli, av stål
  Utomhus vägglampa Napoli med transparent glasskärm och varmförzinkat stål Den maritima utformningen av Napoli utomhusvägglampa är mycket lämplig för dekorativ och användbar belysning, till exempel i entréområden, på terrasser eller på verandan, som ger ljus i mörkret. Lampan är gjord av galvaniserat stål och har en lampskärm av klart glas som säkert omslutar den ljuskälla som ska användas. När du använder dekorativa glödlampor eller eftermonteringslampor understryks också Napoli-lampans nostalgiska karaktär.
 • Moretti Luce Salina taklampa - sjövattenbeständig version

  Moretti Luce Salina taklampa - sjövattenbeständig version
  Salina taklampa för utomhusbruk med stort armaturglas Salina lyser inte bara genom sitt behagliga ljus, utan även genom sin långa livslängd, som beror på att den är havsvattenbeständig, vilket gör den till det perfekta valet för användning i alla kustområden. Salina kan också användas för att ge stämningsfull belysning till rustika eller maritima interiörer - Skyddsklass IP44 - 1 500-1 600 lumen
 • Cremasco Intressant utformad vägglampa Porto med två armar

  Cremasco Intressant utformad vägglampa Porto med två armar
  Porto vägglampa i sjöfartslookVägglampan Porto är det perfekta komplementet till en maritim inredningsstil och fascinerar inte bara älskare av sjöfart med sitt utseende. Den kan användas för att skapa stämningsfull extrabelysning i privata miljöer, men även i restauranger som är inredda i maritim stil. Väggfästet har en ratt som förebild och är tillverkat av trä samt blank och polerad mässing. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där man är noga med att välja en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Cremasco Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad

  Cremasco Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad
  Taklampa Libeccio med maritim design Hänvisningen till sjöfarten känns igen på Libeccio: Hela ramen ser ut som ratten på ett fartyg. Denna vackra takarmatur med det stora, vita armaturglaset ger ett starkt ljus för en strålande vacker allmänbelysning. Glaset ser ut som ett stort porthål och hålls fast av ett metallgaller där ramens färg återkommer.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där stor vikt läggs vid valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Nordlux Utomhusvägglampa Polperro, nickel

  Nordlux Utomhusvägglampa Polperro, nickel
  Maritim blickfång för stenfasaden - Polperro utomhusvägglampa Stommen på den runda utomhusvägglampan Polperro är gjord av mässing med nickelbeläggning. Den är försedd med tre dekorativa skruvar och ett skyddsgaller. Avrundat av korrugerat glasöverdrag, är resultatet en maritim, rustik utomhusvägglampa, som med sin optik är särskilt effektiv på fasader av stenbyggnader och på grova klinkstenar och tack vare sjövattenskyddet också kan installeras på byggnader nära havet. - Flera lampor kan kopplas ihop parallellt
 • Marina Flatline Pir

  Marina Flatline Pir
  Med den senaste tekniken inom LED förenar Marina ett enkelt och frigjort formspråk på det allra finaste sätt. Detta resulterar i att själva ljusstyrkan rättfärdigas, och man uppnår en ytterst estetisk och effektfull utomhusbelysning. Designern Kaare Bækgaard har hämtat inspiration i den maritima miljön där naturens krafter kräver välskyddad belysning.
 • Polperro Vägg (Mässing/guld)

  Polperro Vägg (Mässing/guld)
  Polperro är inspirerad av karga kustområden med brusande hav och höga vågor. Den maritima designen gör Polperro till en dekorativ och klassisk vägglampa som passar fint vid ytterdörren, garaget eller på staketet. Dessutom kan Polperro parallellkopplas, vilket gör den extremt funktionell. Mässing är ett robust och väderbeständigt material, vilket gör att lampan lämpar sig för tuffa förhållanden i kustområden. Med tiden får mässing en mörkare patina som resulterar i en vacker brunaktig färg.
 • Cremasco Dekorerad vägglampa Nautica med skeppsklocka

  Cremasco Dekorerad vägglampa Nautica med skeppsklocka
  Vägglampa Nautica med en lampa i sjöfartsstilTa mig med dig, kapten, på din resa.... Nautica symboliserar på ett charmigt sätt den maritima livsstilen. Vägglampan sprider en oemotståndligt inspirerande känsla och bjuder in dig till en resa i seglarnas och globetrotternas värld. Den detaljerade kartan, som dominerar tygskärmen och är tillverkad i originalstil, väcker betraktarens fantasi till liv. Den är tryckt på krämfärgat tyg och blir vägglampans visuella attraktionscentrum och får en stark partner i den behagliga mässingsklockan vid foten av hållaren. Detta element, inspirerat av de dominerande klockorna ombord, är en annan höjdpunkt för Nautica och avrundar armaturens charmiga maritima design. Tillverkningen av vägglampan av textilskärm och mässingselement kompletteras av mörkbrunt trä. Detta återkommer i det eleganta väggfästet. Harmonin mellan dessa olika element är nästan perfekt.
 • LCD Aluminium gånglampa Marco, vit

  LCD Aluminium gånglampa Marco, vit
  Rundad stiglampa Marco i aluminium Tidlöst modernt och lite maritimt är effekten av den stolpformade stiglampan Marco med rundat huvud. Den opalvita glasskärmen under huvudet gör att ljuset kan komma ut på alla sidor, medan huvudet ger ett bländfritt ljus. Sockeln och huvudskyddet på IP44-strålearmaturen är tillverkade av gjuten aluminium och är absolut hållbara.
 • Viokef Vägglampa Mydi av glas, IP23, vit satinerad

  Viokef Vägglampa Mydi av glas, IP23, vit satinerad
  Vägglampa Mydi i form av en snäcka Vägglampan Mydi är utformad i form av en snäcka och ger varje rum ett maritimt utseende. Den kan alltså inte bara fungera som en ljuskälla utan också som en dekorativ möbel. Tack vare skyddsklassen IP20 kan den också användas utmärkt som badrumslampa bredvid spegeln. Mydi-armaturen kan användas i privata vardagsrum samt inom den gastronomiska sektorn, t.ex. på hotell och restauranger. Väggarmaturen är en stilfull och individuellt utformbar belysning, oavsett om den används som solitär i valfri riktning eller i kombination med flera armaturer
 • Moretti Luce Maritim pendellampa Olivia - motståndskraftig mot havsvatten

  Moretti Luce Maritim pendellampa Olivia - motståndskraftig mot havsvatten
  Olivia-pendellampa i medelhavsstil för utomhusbruk Den vackra Olivia-pendellampan kan användas för att belysa verandan eller loggian eller till och med en täckt entré i medelhavs- eller lantlig atmosfär. Den klara, nästan sfäriska glasskärmen som omger ljuskällan ser till att den lyser starkt i alla riktningar. Mässingsdelarna i denna högkvalitativa taklampa för utomhusbruk har antikiserats i en avancerad process. Lampan är skyddad enligt IP44 och är även motståndskraftig mot havsvatten.
 • &Tradition Space Copenhagen SC6 Hänglampa Matt Svart/Bronserad Mässing

  &Tradition Space Copenhagen SC6 Hänglampa Matt Svart/Bronserad Mässing
  Design: Space Copenhagen &Tradition Koncept: Ambitionen med designen av denna lampa har varit att designa en hänglampa i industriell stil med en klassisk och elegant touch. Med kombinationen av det klassiska och det moderna, det maritima och det industriella utvecklas hänglampan av Space Copenhagen för &Tradition. Lampan består av en lackerad stålskärm och en guldpläterad stålupphängning, och är idealisk för användning över ett matbord.
 • Moretti Luce Vägglampa Tortuga oval 22,5 cm mässing natur/klar

  Moretti Luce Vägglampa Tortuga oval 22,5 cm mässing natur/klar
  Utomhus vägglampa Tortuga i fartygsarmaturdesign i mässing och glas Högkvalitativ mässing och ett klart glas med prismatisk struktur - det är dessa material som Tortuga-vägglampan tillverkats av i Italien. Detta materialval gör armaturen motståndskraftig mot havsvatten och därmed idealisk för användning i kustnära områden. Utomhuslampan är utformad i den klassiska och maritima formen av en fartygsarmatur och passar särskilt bra i en maritimt rustik miljö, oavsett om den är monterad på en vägg eller i taket.
 • Searchlight Hänglampa Fisherman Ø 18 cm mässing

  Searchlight Hänglampa Fisherman Ø 18 cm mässing
  Rustik, antikt utformad hänglampa Fisherman i elegant antikmässing Hänglampan Fisherman präglas av dess enkla, men ändå eleganta optik. Lampan är utformad i en maritim design, men passar lika bra till en antik, rustik eller industriell stil. Formen på skärmen verkar mycket nostalgisk och börjar med en liten, bredare del som placeras över resten. Därefter följer runda konturer och den stora skärmen, som har en vid spridning utåt. Genom den klara glasskärmen med vacker vattendroppeffekt är ljuskällan synlig från utsidan. Mest effektfull blir lampan med en lågformad ljuskälla (med E27-sockel - ingår ej).
 • KICHLER Utomhushänglampa Bridgepoint, örlogs-look, mässing

  KICHLER Utomhushänglampa Bridgepoint, örlogs-look, mässing
  Bridgepoint pendellampa med maritim karaktär - lämplig för utomhusbruk Denna pendellampa framhäver antika eller maritima miljöer på ett vackert sätt. Bridgepoint är tillverkad av mässing och klarglas. En dekorativ fröstruktur är inarbetad i glaset, vilket ger det strålande ljuset en speciell mysighet. Ljuskällan är synlig genom det klara glaset. Bridgepoint är som vackrast när en glödlampa, som kan beställas som tillbehör, används. Perfekt för en täckt terrass, ett takutsprång eller en täckt balkong.
 • Maritim pendellampa Fisherman, antikgrå

  Maritim pendellampa Fisherman, antikgrå
  Antikt utformad pendellampa Fisherman i grått Som namnet antyder - har denna taklampa designats i samma stil som en gammal fiskelampa och sprider inte bara antik charm, utan också en viss maritim känsla i ditt kök, hall, vardagsrum eller baren i källaren. Det genomskinliga glaset omges av ett metallgaller, så att glödlampan syns. Den antikgrå beläggningen på metalldetaljerna, liksom designen, ger lampan en vintagelook som är utmärkt för att sätta en speciell accent på en rad inredningsstilar.
 • Müller-Licht Basic Oval vägglampa, svart

  Müller-Licht Basic Oval vägglampa, svart
  Enkel att installera Basic Oval utanpåliggande tak- och vägglampa Den utanpåliggande lampan med konsolutseende, som också kallas skeppsbeslag, används ofta som en allroundlampa i och runt hemmet. Tack vare kapslingsklass IP44 (stänkvattenskydd) kan den installeras i alla typer av fuktiga utrymmen (förråd, källare, garage, trapphus etc.). Denna lampa kan även användas utomhus. Robust plast och en maritim look avrundar utseendet. Ingen ljuskälla ingår i leveransen. Användning av aktuella LED-lampor är därför möjlig.
 • Reality Leuchten Mala bordslampa i keramik, Ø 15 cm

  Reality Leuchten Mala bordslampa i keramik, Ø 15 cm
  Naturlig bordslampa Mala på keramik och tyg Bordslampans keramiska fot, som påminner om ett naturligt rep, bär en vit lampskärm och rundar på så sätt perfekt av den enkla designen hos bordslampan Mala. Den cylindriska basen på bordslampan Mala fortsätter med den likaledes cylindriska tygskärmen, vilket ger en harmonisk helhetsbild som passar bra in i till exempel en maritim inredning. Lampan kan enkelt manövreras med hjälp av strömbrytaren.
 • HINKLEY Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa

  HINKLEY Reef - 20,3 cm hög utomhusvägglampa
  Liten vägglampa Rev för utomhusbelysning Utomhusvägglampan Reef trivs med sin maritima design och passar extremt bra med ett utomhusområde utformat i denna stil. Fäst över ytterdörren ger det z. B. Ljus i mörkret när du letar efter ytterdörrens nyckel. Fäst vid garageväggen säkerställer det att vägen från garaget till huset är säkrare. Rev kan också användas som uteplatsbelysning. Den stora lysande kroppen är gjord av etsat glas och avger starkt ljus med en behaglig beröring på alla sidor. stativ är gjuten av aluminium och skyddar glaset.
 • Sea-Club Vägglampa Norwin med utdragbar arm

  Sea-Club Vägglampa Norwin med utdragbar arm
  Antikt mässingsfärgad vägglampa - kan förlängas upp till 73 cm utskjutningDen här robust utformade vägglampan passar utmärkt i rum i den privata eller gastronomiska sektorn som är inredda i antik eller maritim stil. Det dragspelsformade väggfästet kan förlängas från 39 cm till 73 cm, vilket framhäver den vackra ljuskällans slående karaktär. Skärmens insida hålls vit så att det strålande ljuset reflekteras bättre. Skärmens bredd ger en utmärkt spridning av ljuset.
 • Searchlight Hänglampa Fisherman Ø 32 cm silver

  Searchlight Hänglampa Fisherman Ø 32 cm silver
  FISHERMAN är en klassisk taklampa i maritim stil Namnet FISHERMAN innebär att, som kan förväntas, det för det inre ögat kan se en gemytlig fiskarstuga när man ser den här lampan, som genom taklampan får ett angenämt ljusskimmer. Så får man ögonblickligen associationer till en värld där tiden går en aning långsammare, och det blotta varandet och koncentrationen på väsentliga saker hamnar i förgrunden. Detta gör taklampan i sanning till en tidlös klassiker.
 • Cremasco Bordslampa Laguna, maritim design, 48 cm

  Cremasco Bordslampa Laguna, maritim design, 48 cm
  Dekorativ bordslampa LAGUNA med sjökortsmotiv Den tilltalande bordslampan LAGUNA ger inte bara belysning men är också unikt inredningsobjekt i maritim stil. Den glänsande mässingsfoten är mycket effektfull tillsammans med tygskärmen med sjökortsmotiv. LAGUNA ger en stämningsfull och jämn belysning av olika typer av rum. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Nordlux - Polperro Vägglampa Brass Nordlux

  Nordlux - Polperro Vägglampa Brass Nordlux
  Vägglampan Polperro Wall Lamp Brass skulle nästan kunna likna ett porthål på ett fartyg. Med sitt råa, maritima utseende väcker lampan minnen av brusande hav och det hårda nordiska vädret. Den distinkta designen gör den här modellen till en mycket dekorativ vägglampa som berikar omgivningen med ett mysigt ljus. Lampan är idealisk för rustika miljöer, där den tillför personlighet och kant till inredningen. NORDLUX SEASIDE - Denna produkt är en del av Nordlux Seaside. Detta innebär att produkten är utformad för att tåla naturen. Seaside-lampor är särskilt lämpade för att motstå vind, vatten, sand och salt och kan därför användas säkert i kustområden. Lamporna tillverkas i olika material och det är viktigt att vara medveten om vilket material du väljer. Seaside-modeller i galvaniserat stål kan ha små ojämnheter i zinkbehandlingen - och Seaside-modeller i t.ex. koppar och mässing patineras naturligt med tiden. Det är dock viktigt att påpeka att varken ojämnheter eller patinering påverkar lampans hållbarhet och livslängd. Ljuset lyser genom glasskärmen som dominerar hela armaturens utsida. Glaset har en räfflad struktur, vilket gör att ljuset inte bländar utan får ett mjukt och varmt, nästan rykande sken. Vägglampan finns i två varianter, båda tillverkade av mässing, varav den ena har en speciell nickelbehandling som gör den mycket motståndskraftig mot aggressiva vädermiljöer, inklusive kustområden. Mässingen kommer att utveckla en naturligt vacker patina med tiden, medan den höga skyddsklassen (IP64) garanterar en hållbar belysningsmodell. Lampan kan kopplas parallellt för att belysa större områden. Se båda Polperro-lamporna här.
 • Moretti Luce Antiko pendellampa i lyktform, sjövattenbeständig

  Moretti Luce Antiko pendellampa i lyktform, sjövattenbeständig
  Antiko pendellampa ger din uteplats en maritim känsla Med sin lanternformade lampskärm och robusta kedjeupphängning påminner Antiko pendellampa lite om en skeppslampa från en svunnen tid. Antiko drivs dock inte med paraffin, utan med toppmodern teknik som garanterar en mycket säkrare drift. Ljuset alstras inuti den korrugerade glasinsatsen av en E27-lampa. En lämplig vintage-lampa hittar du i tillbehörslistan. Armaturen är dessutom havsvattensäker och skyddad mot regn och damm tack vare kapslingsklass IP44.
 • Ceramiche Tilltalande bordslampa Ike

  Ceramiche Tilltalande bordslampa Ike
  Ike bordslampa för ett rustikt intryckDen här bordslampan från Ike-serien skapar en speciell atmosfär i vardagsrummet. Kombinationen av gjuten mässing och vit keramik ger ett inbjudande rustikt-maritimt helhetskoncept, som dessutom understryks av den behagliga belysningen. Denna bordslampa är inte bara lämplig som extra belysning, utan också som ett fantastiskt blickfång.
 • Lindby Vägglampan Anze i antikmässing

  Lindby Vägglampan Anze i antikmässing
  Modern vägglampa Anze med strömbrytare Modern och antik - denna kombination erbjuder vägglampan Anze Den har i sitt utseende och färg ett antikt anslag men passar trots detta bra in i moderna inredningar. Utgående från den populära industristilen visar Lampan små skruvar på sidan och passar även mycket bra i maritima inredningar. Den har dessutom en liten vippströmbrytare med vars hjälp ljuset kan tändas och släckas bekvämt.
 • Skot Utomhus Vägglampa/Plafond LED Opal/Grå - Louis Poulsen

  Skot Utomhus Vägglampa/Plafond LED Opal/Grå - Louis Poulsen
  Skot LED Vägglampa - Oavskärmad Opalt Glas Skot är en robust LED-vägglampa designad av Lauritz Knudsen i början av 1900-talet. Ursprungligen var Skot skapad för maritima områden men passar till de flesta hem som önskar en kompakt, robust lampa. Skot
 • Astro Cabin Wall vägglampa, frostad antikmässing

  Astro Cabin Wall vägglampa, frostad antikmässing
  Antik designad vägglampa Cabin Wall för badrum och utomhus Vägglampan Cabin Wall ger varje anläggning en antik eller något maritim känsla med sin optik. Metallramen i antika mässingtoner som en skyddande bur runt armaturkroppen av frostat glas. Formen påminner om traditionella utomhus- eller skeppsljus. Det frostat glaset säkerställer att ljuset från lampan är bländningsfritt och försiktigt sprids ut i miljön.
 • Cremasco Taklampa Scia antik stil, koppar

  Cremasco Taklampa Scia antik stil, koppar
  Dekorativ taklampa Scia för en maritim stil Den ståtliga taklampan Scia med antika drag är ett idealiskt tillägg till en maritimt inspirerad inredningsstil och fascinerar även andra än den som älskar sjöfart. Denna lampa kan ge varje rum en samtidigt både stilfull och ljusstark allmänbelysning. En tilltalande ljuskropp av vitt satinerat glas ger ett klart ljus och understryker tillsammans med den mycket rustika upphängningen den särdeles maritima stilen på lampan. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Moretti Luce Liten vägglampa Ocean

  Moretti Luce Liten vägglampa Ocean
  Ocean utomhusvägglampa i maritim stilOcean utomhusvägglampa är tillverkad i mörk mässing och påminner om gamla skeppslampor. Armaturens uppenbara men ändå enkla elegans har skapats genom kombinationen av strukturglas och den antika mässingsfinishen. En grön nyans som patina förstärker vägglampans antika karaktär. Gallret som omger glaset är både dekorativt och skyddande. IP44-skyddet gör den lämplig för utomhusbruk utan tvekan.
 • Moretti Luce Taklampa Azali 1423.E27, 2 lampor, antikmässing

  Moretti Luce Taklampa Azali 1423.E27, 2 lampor, antikmässing
  Tvåflammig Azali taklampa med förskjutna strålkastare Azali- taklampa med de två vridbara spotlightsna, som är anordnade något förskjutna på takfästet, ger elegant belysning i både ett antikt och maritimt rum. Azali får den maritima prägeln genom att skriva "Old River" på lampskärmarna. - Finish: antik mässing - Maximala dimensioner för lamporna som ska användas: Ø 4,5 cm, längd 7,3 cm
 • Sea-Club Bordslampa VICTORIA skärm rund 38 cm

  Sea-Club Bordslampa VICTORIA skärm rund 38 cm
  Victoria bordslampa i textil med ovanlig fotdesignDenna vackra bordslampa har en mycket maritim look, dess beige tygskärm hålls av en ram som består av ett kurvigt knutet rep. Således presenterar den mångsidiga extra ljuskällan sig som ett representativt tillbehör till en nautiskt inspirerad inredningsstil.
 • Cremasco Maritim vägglampa Nautica, med en arm, 30 cm

  Cremasco Maritim vägglampa Nautica, med en arm, 30 cm
  Nautica vägglampa i klassisk maritim designDet behöver inte vara en skeppshytt, även ett rum med en klassisk inredning drar nytta av fördelarna med Nautica vägglampa. Den halvcirkelformade tygskärmen sticker ut från väggen på ett imponerande och elegant sätt. Den praktiska och stabila upphängningen är en ratt av mässing med blankpolerade ändar som ger den en alldeles egen antik stil. Så snart vägglampan tänds lyser omgivningen i ett diffust ljussken, som ögonen uppfattar som behagligt eftersom det nästan inte bländar. Det starka ljuset är också den perfekta belysningen för att studera de filigrana detaljerna på textilytan närmare. Nauticas design fulländas av den svarta linje som avslutar tygskärmen.
 • Helford Vägg (Mässing/guld)

  Helford Vägg (Mässing/guld)
  Helford är inspirerad av den hårda nordiska vädret med rå natur och brusande hav. Den maritima designen framhäver det råa och rustika och gör Helford till en dekorativ vägglampa som passar fint vid ytterdörren, garaget eller på staketet. Mässing är ett robust och väderbeständigt material, vilket gör att lampan lämpar sig för tuffa förhållanden i kustområden. Med tiden får mässing en mörkare patina som resulterar i en vacker brunaktig färg.
 • Sea-Club Bordslampa 5761 boj med textilskärm

  Sea-Club Bordslampa 5761 boj med textilskärm
  Bordslampa 5761 i maritim stilBordslampan 5761 är tillverkad i maritim stil och visar en ljusblå boj med metalltorn, som bär en beige bomullsskärm. De många metallstagen i tornet, den blå bojen med numrering och övergången till textilskärmen bildar en dekorativ enhet som kan komplettera vardagsrummet såväl som ett barnrum som extra belysning. Armatur 5761 kan också användas som dekorativt belysningselement i restauranger eller hotell.
 • &Tradition - Copenhagen SC14 Golvlampa Opalglas &Tradition

  &Tradition - Copenhagen SC14 Golvlampa Opalglas &Tradition
  Copenhagen SC14 Floor lamp Opal Glass designades med en stark maritim inspiration, eftersom gaslampor från huvudstadens hamnanläggningar starkt påverkade formen. Grundformen moderniserades under processen, men den lackerade metallskärmen som kläms fast på sladden med sträckt böjd metall återspeglar den historiska bakgrunden. Utgångspunkten var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att designen skulle fungera från en rent skulptural vinkel med en enkel finish. Copenhagen är skapad med ett unikt öga för detaljer och fokus på ytstruktur, och kombinerar det klassiska med det moderna på ett unikt sätt. Det är ingen hemlighet att Space Copenhagen har lång erfarenhet som inredningsarkitekter, och det märks på den omsorg som har lagts ned på designen. Flexibiliteten som är inbyggd i lampan och omsorgen om detaljerna är nästan överväldigande. Till och med mängden ljus som kommer ut ur golvlampan var noggrant planerad från början. Lampskärmen är störst i mitten och smalnar av upptill och nedtill, vilket ger volym och tyngd samtidigt som det skyddar betraktaren från att titta direkt in i ljuskällan. Se alla vackra Copenhagen SC-lampor från &Tradition
 • Herstal - Harbor Bordslampa Large Vit

  Herstal - Harbor Bordslampa Large Vit
  Design Mikael Berlin för Herstal Harbor Table Lamp Large White är ett praktiskt litet konstverk som du aldrig kommer att tröttna på. Denna vackra skapelse av den svenska designern Mikael Berlin för danska Herstal kommer garanterat att berika din omgivning med en speciell atmosfär tack vare sin ljusa belysning och sin udda design. Inspirerad av de traditionella maritima oljelamporna som följde trötta sjömän på deras resa till avlägsna stränder kan lampan nu avnjutas inomhus i vardagsrummet eller sovrummet. Både ramen och glasskärmen har samma cylindriska form, vilket skapar en fin samstämmighet i designen. Eftersom glasskuggan är helt genomskinlig avges ljuset från glödlampan inuti i en 360-graders vinkel, vilket skapar ett vackert diffust sken. Det cirkulära vredet i mitten används för att manövrera lampan och ger en fin modern touch till den övergripande designen. Se Harbor bordslampa i två olika storlekar och flera vackra färger här.
 • Nordlux - Helford Vägglampa Nickel Nordlux

  Nordlux - Helford Vägglampa Nickel Nordlux
  Helford Wall Light Nickel sticker ut med sin råa, maritima design inspirerad av det hårda nordiska vädret och de brusande haven. Helfords rustika utseende gör den till en mycket dekorativ vägglampa som berikar omgivningen med ett mysigt ljus. NORDLUX SEASIDE - Denna produkt är en del av Nordlux Seaside. Detta innebär att produkten är utformad för att tåla naturen. Seaside-lampor är särskilt lämpade för att motstå vind, vatten, sand och salt och kan därför användas säkert i kustområden. Lamporna tillverkas i olika material och det är viktigt att vara medveten om vilket material du väljer. Seaside-modeller i galvaniserat stål kan ha små ojämnheter i zinkbehandlingen - och Seaside-modeller i t.ex. koppar och mässing patineras naturligt med tiden. Det är dock viktigt att påpeka att varken ojämnheter eller patinering påverkar lampans hållbarhet och livslängd. Lampan är försedd med en standardfattning, så du kan utrusta den med en glödlampa efter eget val. Ljuset lyser genom glasskärmen, som dominerar hela armaturens utsida. Glaset har en räfflad struktur, så att ljuset inte bländar utan smälter i ett mjukt och varmt sken. Vägglampan finns i två varianter, båda tillverkade av mässing, varav den ena har en speciell nickelbehandling som gör den mycket motståndskraftig mot aggressiva vädermiljöer, inklusive kustområden. Med tiden kommer mässingen att utveckla en naturligt vacker patina som ger känslan av att du följer med lampan genom tidens upp- och nedgångar. Se båda Helford-lamporna här

Belysning i marin stil

Den marina lampstilen återkommer i olika kategorier av belysning. Vi har plockat uten blandning med allt från hängande takkronor till väggarmatur eller skrivbordslampor med dekorativa sjömansknopar.

Lampskärmarna på marinbelysning är ofta helt i mässing men det är också vanligt med dekor i form av sjömanskort (kartor).