Lampa till snedtak

Att välja rätt belysning till sitt hem kan vara en utmaning, särskilt när man har att göra med snedtak. Snedtak kan ge ett rum en unik och mysig känsla, men de kan också ställa till med problem när det kommer till belysning.

Hur hänger man upp en lampa i ett snedtak? Vilken typ av lampa passar bäst för snedtak? I denna guide kommer vi att utforska olika alternativ för att belysa rum med lutande tak, vare sig det är i sovrummet eller vardagsrummet.

Hängande belysning för snedtak

En av de mest populära lösningarna för belysning i rum med snedtak är att använda en hängande lampa. Denna typ av lampa hänger ner från taket och kan justeras i höjd för att passa rummets behov. En hängande lampa kan vara ett utmärkt val för ett vardagsrum med snedtak, eftersom den kan ge en central ljuskälla som sprider ljus över hela rummet.

 • Luceplan - Queen Titania Taklampa

  Luceplan - Queen Titania Taklampa
  Design Alberto Meda och Paolo Rizzatto för Luceplan Koncept Queen Titania pendels elliptiska sammansättning fungerar både som en icke-bländade skärm, en reflektor av den centrala ljuskällan och bortleder värmen. Fem udskiftelige polycarbonat filtre bestemmer de forskellige farver på lamel kroppen. Faktisk kan Queen Titania Pendel være den farve som man ønsker, ved blot at skifte de forskellige filtre ud. Vær dog OBS på at disse ikke følger med, men kan tilkøbes Fem utbytbara polycarbonat filter bestämmer de olika färgerna på lamell koppen. Queen Titania Pendel kan faktiskt vara den färg som man själv önskar, genom att byta dem olika filtren ut. Vad dock uppmärksam på att dessa inte fæljer med, men kan köpas till her. Allt efter vilken vinkel lampan ses från så ger den helt olika utseenden, genomskinlig om du ser ovanifrån och som en solid kropp om du ser den från sidan. Den sfäriska kontravikten med dennes upp-och ned justering kan sättas in eller tas bort när som helt. Queen Titania är en dynamisk och överraskande lampa. Tack vare den lätta aluminium kroppen så kan den hängas upp i allt från gips, trä eller i snedtak. NB: Motvikten för lampan ingår inte, men kan köpas här.
 • Pandul Magnussen Uplight Taklampa Borstat Aluminium

  Pandul Magnussen Uplight Taklampa Borstat Aluminium
  Design: Erik Magnussen för Pandul . Koncept: . UPLIGHT är en smart taklampa som kan monteras i taket och på snedtak, med en lutning på upp till 40 grader. Den er perfekt till större byggnader, kontor och stora privata hem. Pandul är berömda för sina vackra och tidösa klassiska designlampor. 1982 lades grunden till Pandul, baserat på ett nära samarbete omkring de läckra TIP TOP- och VIP-kollektionerna. Idag har de många enastående och världberömda kollektioner.
 • Helestra Sally - LED-hänglampa

  Helestra Sally - LED-hänglampa
  LED-pendellampa Sally med två lampor och glasskärmar Sally är en särskilt uttrycksfull pendellampa. Med sina två ovalformade glasskärmar och en nickelmatt ram ser den mycket elegant och modern ut. Genom det mjölkaktiga glaset lyser de fast installerade lysdioderna upp ett matbord optimalt och i ett behagligt varmvitt ljus. Sally LED-pendellampan kännetecknas dock inte bara av den harmoniska användningen av olika material, eftersom den kan göra ännu mer. Sally kan enkelt justeras i höjd från 50 till 170 cm genom att flytta lampkroppen upp och ner. Detta gör det även möjligt att använda den i höga rum eller i snedtak. Den inbyggda LED-tekniken kan också dimmas via den inhemska installationen och har en lång livslängd på upp till 20 000 timmar.

Plafond för snedtak

En plafond är också en populär lösning för belysning i rum med snedtak. Plafondlampan monteras direkt mot taket och sprider ljuset jämnt över rummet. Denna typ av lampa är särskilt lämplig för sovrum med snedtak, eftersom den ger en mjuk och behaglig belysning som är perfekt för avkoppling.

 • Quon 41cm LED (Svart)

  Quon 41cm LED (Svart)
  Quon är en modern plafond som är skapad i en platt och minimalistisk design. Den är tillverkad av metall, har en svartlackad finish och består av två kvadrater som är lika stora och sitter fast under takplattan. På nederkanten av kvadraterna sitter en integrerad LED-list som avger ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med en bra och funktionell grundbelysning. Quon sticker endast ner 5,5cm från taket, vilket gör den optimal att placera även i trängre utrymmen, såsom snedtak, trappor eller rum med lägre takhöjd. Quon finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Quon LED inkl.fjärrkontroll (Svart)

  Quon LED inkl.fjärrkontroll (Svart)
  Quon är en modern plafond som är skapad i en minimalistisk design och försedd med flera praktiska funktioner. Den är tillverkad av metall, har en svartlackad finish och består av fyra kvadrater - två större kvadrater och två mindre som tillsammans skapar ett fint mönster i taket. På nederkanten av vardera kvadrat sitter en integrerad LED-list som förser rummet med en bra och funktionell grundbelysning. Denna LED-list går att dimra via den medföljande fjärrkontrollen, både i ljusstyrka men också i färgtemperatur (från 2700K - 6200K), vilket ger full kontroll ljuskontroll i det rummet den ska placeras i. Quon sticker endast ner 5,5cm från taket, vilket gör den optimal att placera även i trängre utrymmen, såsom rum med snedtak eller lägre takhöjd. Quon finns även i andra varianter.Levereras med fjärrkontroll. Integrerad LED-belysning.
 • Quon 40cm LED (Svart)

  Quon 40cm LED (Svart)
  Quon är en modern plafond som är skapad i en platt och minimalistisk design. Den är tillverkad av metall, har en svartlackad finish och består av två kvadrater - en mindre kvadrat på insidan, samt en yttre kvadrat som ramar in hela armaturen på ett mycket fint vis. På nederkanten av kvadraterna sitter en integrerad LED-list som avger ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med en bra och funktionell grundbelysning. Quon sticker endast ner 5,5cm från taket, vilket gör den optimal att placera även i trängre utrymmen, såsom snedtak, trappor eller rum med lägre takhöjd. Quon finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning. 

Spotlights

Spotlights är inte bara estetiskt tilltalande, de erbjuder också en flexibel belysningslösning för snedtak. Med sin riktade belysning kan du enkelt belysa specifika områden i rummet, vilket är särskilt användbart i större rum som vardagsrum eller sovrum där du kanske vill framhäva vissa delar eller inredningsdetaljer.

 • Barcelona spotlight rondell (Vit)

  Barcelona spotlight rondell (Vit)
  Takspotlight med riktbara spottar som ger ordentligt med ljus. Detaljer i borstat stål.Enkel uppsättning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Maytoni Track skena 200cm (Vit)

  Maytoni Track skena 200cm (Vit)
  En 200cm lång skena från Maytoni som passar 1-fas skensystemet Track. Tillverkad av pulverlackad aluminium och finns i två olika färger. Praktisk och modern skena som passar lika bra såväl på kontoret som hemma i vardagsrummet. Kombinera med spottar eller pendlar i Maytoni Track-serien. Elanslutning sitter på skenan.Tillbehör & spottar beställes separat.Skenan finns i antingen svart eller vit. Spotlights ingår ej.
 • Star 6 spotlight skena, förnicklad mässing 200cm

  Star 6 spotlight skena, förnicklad mässing 200cm
  Lampserien Star från Örsjö Belysning. Armaturen går att kombinera med både halogen och LED-lampor. Star finns i flera olika material och färger. Designad av Jonas Bohlin. Höjd 22 cm Längd 200 cm&hellip:
 • Cato LED rondell 5-spot (Aluminium)

  Cato LED rondell 5-spot (Aluminium)
  Stilren spotlight serie med Power-LED ljuskällor. LED lamporna motsvarar ca 30W halogen. Fullt dimbar och varje spott är fullt riktbar.Ljuskälla ingår.
 • Star 3 spotlight skena, råkoppar 100cm

  Star 3 spotlight skena, råkoppar 100cm
  Lampserien Star från Örsjö Belysning. Armaturen går att kombinera med både halogen och LED-lampor. Star finns i flera olika material och färger. Designad av Jonas Bohlin. Höjd 22 cm Längd 100 cm&hellip:
 • Correct takskena (Mässing/guld)

  Correct takskena (Mässing/guld)
  Takspotlight i guldfärgad metall med fyra riktbara spottar. Detaljer i krom. Hängs enkelt på takkrok.Ljuskällor ingår ej.
 • Limbali rondell 3-spot (Borstat stål)

  Limbali rondell 3-spot (Borstat stål)
  Snygg rondell i mattkromad metall, med tre stycken riktbara spotlights. Låt taklampan lysa upp ditt rum, din hall eller varför inte rikta dem mot något specifikt som du vill ska få lite extra uppmärksamhet. Limbali finns även i andra modeller.Ljuskällor ingår ej.
 • Alpha rondell (Vit)

  Alpha rondell (Vit)
  Alpha rondell är en spotlight i snygg matt finish, finns både i vit och svart. Den har riktbara spottar och hängs enkelt på takkrok. Perfekt om du vill tillföra bra ljus till rummet, men inte vill att lampan ska sticka ut allt för mycket.Ljuskälla ingår ej utan du får köpa till halogen eller LED.

En av de stora fördelarna med spotlights är att de kan monteras direkt på taket. Detta gör att du kan placera dem precis där du vill ha dem, oavsett takets vinkel. Dessutom kan många moderna spotlights justeras, vilket innebär att du kan rikta ljuset precis där du vill ha det.