Lampor med glaskulor

Hitta en fin taklampa med glaskulor i olika storlerkar. Vi ger dig tips på lamporna som har stora och små glaskulor i symmetriskt mönster eller i olika kluster. En del av glasbollarna är helt genomskinliga och andra är färgade.

4 populära exempel på taklampa med glaskulor

 • Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull pendellampa Explosion i lekfull glasdesignPendellampan Explosion bjuder på ett berusande fyrverkeri av olika stora, transparenta och vitfärgade glaskulor. Dessa är fästa vid nedåtböjda stavar som springer ut i alla riktningar från en central kromfärgad sfär. Mellan sfärerna finns uttag för G9-lampor som gör det möjligt att låta hänglampan lysa explosionsartat. Särskilt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är den ett harmoniskt blickfång.
 • Näve Färgglad glastaklampa Aurinia

  Näve Färgglad glastaklampa Aurinia
  Färgglad Aurinia-pendellampa med färgglada glaskulor - tio flammor Aurinia-pendellampan är ett extravagant och glatt blickfång. På en central kromkula sitter - likt en igelkott - otaliga fina metallstag. Färgglada glaskulor är så att säga spetsade på dem. Glada färger - rött, orange, gult, rosa, blått och grönt - kännetecknar den fascinerande glaslampan. De är arrangerade i olika storlekar. Det skimrande glaset döljer inte ljuskällorna helt, utan skapar en känsla av lätthet och transparens. Ljusutsläppet skapar ett diskret färgspel. Aurinia-pendellampan ger en färgstark accent i ljust inredda vardagsrum och skapar ett attraktivt stämningsljus. Den kan placeras ovanför en sittgrupp och skapa en mysig och glad atmosfär som accentbelysning. I rum med infällda spotlights i taket kan den ge en vacker kontrast.
 • Globo Glashänglampa Varus bärnsten 3 lampor Ø 51 cm

  Globo Glashänglampa Varus bärnsten 3 lampor Ø 51 cm
  Ett arrangemang av bärnstensfärgade glaskulor – glashänglampan Varus Varus är en hänglampa med flera lampor, en uppsättning orangegula glassfärer på en rund takkåpa med brun finish. Sfärerna är spiralformade, av varierande storlek och hänger på olika höga upphängningssystem, vilket ger ett fantastiskt tredimensionellt utseende. Glaskulorna är genomskinliga och gör att man tydligt kan se den lampa som ska användas. Både blandningen av material och de naturliga bruna färgerna ger lampan en varm utstrålning, vilket är särskilt trevligt när ljuset är tänt.
 • By Rydéns Gross pendellampa, 50 cm, rökgrå

  By Rydéns Gross pendellampa, 50 cm, rökgrå
  Extravagant hängande lampa Gross - bestående av 37 glaskulorDen som vill placera en absolut blickfångare mitt i rummet, svängande från taket, kommer säkert att träffa rätt med hängande lampan Gross. Pendellampan består av 37 individuella glaskulor som verkar vara arrangerade slumpmässigt för att bilda lampskärm för de åtta G9-lamporna. Inifrån avger glödlamporna sitt briljanta och, tack vare glaskulornas blanka yta, glittrande ljus utåt. Lämplig för vardagsrum, sovrum, men även för representativa offentliga utrymmen.

Fler snygga lampor med stora och små glaskulor

Det finns många lampdesigners som har valt globformade kulor i glas runt ljuskällan. Här kommer ytterligare 12 förslag på takmonterade lampor med glasbollar. En del sitter tajt mot taket medan andra är mer av typen takpendel där glaskulorna hänger på lite olika höjder från taket.

 • Ideallux Ideal Lux taklampa Neve 12-fl krom/klar Ø 63cm

  Ideallux Ideal Lux taklampa Neve 12-fl krom/klar Ø 63cm
  Taklampa Neve med tolv lampor och dekorativa sfärer av transparent glas Taklampan Neve kännetecknas av en look som förkroppsligar esprit och lekfullhet. Den runda metallkupolen är briljant förkromad och accentueras på ett imponerande sätt av ljuset från de tolv lamporna med G4-sockel. Samspelet mellan ljuset och de dekorativa elementen med transparenta glaskulor som hänger i nylontrådar skapar dessutom fascinerande reflexer som på ett magiskt sätt drar till sig blicken. En inspirerande taklampa som passar perfekt till en modern inredningsstil.
 • Pholc PEARLS 80 Pendel Blank Nickel/Opal

  Pholc PEARLS 80 Pendel Blank Nickel/Opal
  Design: Monika Mulder Koncept: Smycken gav Monika Mulder inspiration till att designa Pholc Pearls lampserie. Pearls skänker karaktär till ett rum, precis som smycken skänker karaktär till en person. Pholc Pearls tillför helt enkelt karaktär och stil till rummet och omgivningarna den är placerad i. Monika Mulder har utifrån betydelsen av ett smycke för människan skapat denna lampserie, fylld med sin egen historia, identitet och ett visst mått av kärlek. Detta skapar en djupare förståelse, som både fångar och kommunicerar personlighet. Pholc Pearls finns i både mässings- och nickelmodell , båda två med blankpolerade opalglaskulor. Modellerna finns i en smalare variant med två glaspärlor och en fylligare variant med tre.
 • Paul Neuhaus Widow LED-taklampa 4 lampor

  Paul Neuhaus Widow LED-taklampa 4 lampor
  LED-plafondlampa Widow med fyra rökgrå glaskulor Med Widow LED-plafondlampan kan en mängd olika rum belysas bekvämt, från vardagsrummet till hallen och sovrummet. På den svarta ramen av järn har de rökgrå färgade glaskulorna fästs på slingrande armar i olika riktningar. Dessutom pryder bladdekorationer på filigrangrenar ramen och ger armaturen en touch av blommig design. Endast LED-lampor får användas i G9-fästena i lamporna - varmvita LED-lampor ingår i leveransen.
 • Nuura Miira 8 Cirkulär Ljuskrona Mässing/Opal

  Nuura Miira 8 Cirkulär Ljuskrona Mässing/Opal
  2020 Miira 8 Cicurlar är en otroligt vacker ljuskrona, som värderar detaljerna högt. De fina runda formerna ger ljuskronan ett extremt graciöst utseende. Miira-kollektionen innehåller lampor gjorda av handblåst glas, i både optik och opalvit. Eftersom glaset är handgjort innebär det också att mönstret på optikkulorna har små variationer, och varje glaskula är därför helt unik. Miira-kollektionen är designad med ljuskronan som mittpunkten, omgiven av de andra lamporna från serien. Miira 8 finns i en mindre storlek med 6 glaskulor, och finns med antingen opalvita eller optiskt klara glaskulor och i olikfärgade ramar. Lampserien Miira finns med två olika glas, respektive Opticglas och Opalvit. Hela serien innehåller taklampor, ljuskronor, vägglampor och bordslampor. OBS, LED-lampa krävs för denna lampa. Observera att glaset är munblåst, och variationer i form och mönster kan därför förekomma. Detta material gör varje lampa unik och ger produkten en speciell charm.
 • Nuura Liila Star Wall/ Taklampa Opalvit

  Nuura Liila Star Wall/ Taklampa Opalvit
  Liila Star är en extremt elegant vägg- och taklampa, som ger ett lugnt och behagligt ljus. Liila är tillverkad av munblåst glas och med en bakplatta i pulverlackerad metall. Denna kombination av glas och metall ger en fin kontrast och bidrar till en snygg, stilren och exklusiv look. Glasskärmen ser till att lampan ger ett fint och diffust ljus, vilket skapar en behaglig atmosfär för rummet som lampan hänger i. Liila Star passar vackert som belysning i hallen eller sovrummet och flera kan kombineras för att skapa en konstnärlig och elegant inredning av hemmet. Liila-serien består av individuella glaskulor som vägg- och taklampa eller där de sätts ihop i olika mönster och nummer. Observera att glaset är munblåst, och variationer i form och mönster kan därför förekomma. Detta material gör varje lampa unik och ger produkten en speciell charm.
 • Gross taklampa, rökgrå 50cm

  Gross taklampa, rökgrå 50cm
  Gross är en fantastisk, exklusiv taklampa i glas bestående av kulor som formar en lampa . Glaskulorna är 37 st, skira med en härlig finish. Denna taklampa skapar verkligen ett utropstecken i ditt hem.&hellip:
 • Nuura Apiales 18 Mässing i Mässing och Opalglas

  Nuura Apiales 18 Mässing i Mässing och Opalglas
  Apiales från Nuura är en fantastisk ljuskrona. Nuura Apiales är en lampa som kommer att fånga uppmärksamheten hos alla som kommer in i rummet. Med sin inspiration från blommor har lampan en mjuk och organisk form, som skapas av 9 opalglaskulor i Apiales 9 ljuskronan respektive av 18 opalglaskulor i Apiales 18 ljuskronan. Lampan passar perfekt över matbordet eller i en hall, då ljuskronan ger ett fantastisk ljus och en härlig värme till rummet lampan hänger i. taklampa Nuura Apiales är tillverkad i mycket högt hantverk och i högkvalitativa material. Ljuskronan har ett lugnt och elegant uttryck . Apiales finns i två storlekar med 9 respektive 18 opalglaskulor och i 2 färger , respektive borstat mässing och sammetslen satin . Observera att glaset är munblåst, och variationer i form och mönster kan därför förekomma. Detta material gör varje lampa unik och ger produkten en speciell charm.
 • Carry taklampa 3-låg Grå

  Carry taklampa 3-låg Grå
  Taklampan Carry är en elegant och stilfull belysning som kommer att förbättra atmosfären i ditt hem. Med sina tre grå glaskulor och vackra mässingsdetaljer på de svarta upphängena utstrålar den&hellip:
 • Nuura Aps Nuura Apiales 9 Ceiling taklampa, svart/opal

  Nuura Aps Nuura Apiales 9 Ceiling taklampa, svart/opal
  Designer taklampa Apiales 9 Ceiling i skandinavisk-naturlig stil Taklampan Apiales 9 Ceiling med nio flammor är ett praktexempel på design med naturligt ljus. Armaturen är tillverkad av högkvalitativa material och motsvarar den nordiska designtraditionen, som uttrycker uppskattningen av den skandinaviska naturen i sin design. De munblåsta glaskulorna är en motsvarighet till pollen i en blomma, vilket inspirerade designern Sofie Refer till denna design. Armarna glider upp från den specialtillverkade baldakinen likt blomstänglar och bär det ljusgivande pollenet, från vilket ljuset fördelas elegant i rummet. Apiales 9 Ceiling är den perfekta ljuskällan för rum med lågt tak. De kompakta måtten ger också stor flexibilitet i användningen, och den tidlösa och eleganta designen gör armaturen till den perfekta ljuskällan för en mysig atmosfär i bostadsområden samt på restauranger och hotell. Den är utrustad med en varm vit ljuskälla som sprider en mysig och behaglig atmosfär i hela rummet och bjuder in dig att dröja kvar. Apiales-kollektionen har utformats av den flerfaldigt prisbelönta designern Sofie Refer, som med sitt företag Nuura Aps utvecklar armaturer för att berika och komplettera inredningen i privata hem och på offentliga platser som dekorativa ljuskällor. Tillsammans med Nadia Lassen och Peter Østerberg grundade Sofie Refer företaget Nuura Aps 2017, med målet att producera unika kvalitetsarmaturer med elegant design av förstklassiga material och med den senaste tekniken.
 • Lucande LED-pendellampa Hayley, 9-ljus, kromfärgad, glas

  Lucande LED-pendellampa Hayley, 9-ljus, kromfärgad, glas
  Hayley LED-pendellampa med nio ljuskällor och extravaganta glaskupor i modern kromlook Den vackra Hayley LED-pendellampan utstrålar lyxig känsla och elegans. Med sina nio ljuskällor kan den även belysa större rumsytor på ett bra sätt och lämnar ett unikt intryck på betraktaren. Ljuset fördelas homogent i hela rummet så att ljuset blir indirekt och bländfritt. De nio glaskulorna har dekorativa luftbubblor på insidan och ett metallelement är lindat runt undersidan av var och en av dem. Den moderna kromlooken, som även armaturens runda baldakin har fått, understryker dess sofistikerade karaktär och gör den till en omisskännlig ljuskälla. Denna geniala design gör lampan till en extravagant hemaccessoar även när den är släckt.
 • Nuura Miira 8 Circular Chandelier Dark Brons/ Optic Transparent

  Nuura Miira 8 Circular Chandelier Dark Brons/ Optic Transparent
  Nuura Miira 8 Cicurlar är en otroligt vacker ljuskrona som lägger stor vikt vid detaljerna. De fina runda formerna ger ljuskronan ett otroligt graciöst utseende. Miira-kollektionen innehåller lampor gjorda av handblåst glas, i både optik och opalvit. Eftersom glaset är handgjort innebär det också att mönstret på optikkulorna har små variationer, och varje glaskula är därför helt unik. Miira-kollektionen är designad med ljuskronan som mittpunkten, omgiven av de andra lamporna från serien, såsom Miira 1, Miira 3, Miira 4, eller någon av de andra vackra Miira-lamporna från kollektionen. Miira 8 finns i en mindre storlek med 6 glaskulor, och finns även med antingen opala eller optiska glaskulor. OBS, LED-lampa krävs för denna lampa. Observera att glaset är munblåst, och variationer i form och mönster kan därför förekomma. Detta material gör varje lampa unik och ger produkten en speciell charm.