Lampor med förstoringsglas

Behöver du hjälp med att se det du gör i större förstoring? Skaffa en lampa med förstoringsglas så får du både ljus och förstoring på samma gång. Det finns både bordsmodeller och golvstående förstoringslampor att välja på.

Den här typen av arbetslampa är ett bra stöd och hjälpmedel för synskadade men också värdefullt till normalseende som pillar med något riktigt smått. På kliniker, salonger och vårdcentraler ser man ofta golvmodeller på hjul och de kallas ibland för lupplampa.

Arbetslampa med förstoringsglas

På skrivbordet vid arbetsplatsen är det viktigt med bra belysning och när vi jobbar med något pilligt hjälper förstoringsglaset oss att se extra bra. Här finns klämlampor med justerbar arm eller förstoringslampa på fot.

 • Magni Bordslampa Large White - Halo Design

  Magni Bordslampa Large White - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Large Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. Lampan fungerar till sitt ändamål och har samtidigt ett fint
 • Magni Bordslampa Small White - Halo Design

  Magni Bordslampa Small White - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Small Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. Lampan fungerar till sitt ändamål och har samtidigt ett fint
 • Moholm förstoringslampa, vit

  Moholm förstoringslampa, vit
  Moholm förstoringslampa från Armaturhantverk.
 • Ah Belysning Moholm B876 Förstoringslampa M Skruvfäste+Bordsfot

  Ah Belysning Moholm B876 Förstoringslampa M Skruvfäste+Bordsfot
  Moholm B876 Förstoringslampa från AH Belysning Material: Plast/Glas Mått: Ljuskälla: Fast LED 6W 540Lm 3000K, Ingår Strömbrytare på huvudet, Skruvfäste för bord samt bordsfot ingår Förstoring:&hellip:
 • Airam Förstoringslampa Loop 3D 8W/865

  Airam Förstoringslampa Loop 3D 8W/865
  Loop 3D+12D Förstoringslampa från Airam Material: Plast/Glas Mått: H 36cm - Bredd 16cm Ljuskälla: Fast LED 6W 570Lm 6500K, Ingår Strömbrytare på bordsfoten Förstoring: 3 dioptrier (1,75ggr) + liten&hellip:
 • Ah Belysning G965 Varnhem Förstoringslampa 5Dioptrier M Golv & Bordsfot

  Ah Belysning G965 Varnhem Förstoringslampa 5Dioptrier M Golv & Bordsfot
  G965 Varnhem Förstoringslampa från AH Belysning Material: Metall/Glas Mått: Armlängd 70cm, Höjd 130 cm - lägsta höjd 60 cm - Lins 14,5x10 cm Ljuskälla: fast LED-modul LED 10W - 3000K - 950lm, Ingår&hellip:
 • Markslöjd Halltorp Förstoringslampa Vit 3Dioptrier

  Markslöjd Halltorp Förstoringslampa Vit 3Dioptrier
  Halltorp förstoringslampa från Markslöjd Material: Metall/Glas Mått: B 20cm - H 70cm - Djup 75cm Ljuskälla: Cirkellysrör T4 22W, ingår Strömbrytare på huvudet, Skruvfäste för bord Förstoring:&hellip:
 • Markslöjd Storå Förstoringslampa Liten Bord Vit

  Markslöjd Storå Förstoringslampa Liten Bord Vit
  Storå förstoringslampa från Markslöjd Material: Metall/Glas Mått: B 14cm - H 37cm - Djup 23cm Ljuskälla: Cirkellysrör T4 12W, ingår Strömbrytare på fotplattan Förstoring: 3 dioptrier (1,75ggr)&hellip:

Golvlampa med förstoringsglas

En golvlampa utrustad med förstoringsglas ger hjälp till synskadade eller dig som vill förstora upp det du tittar på. Kanske du sitter i fåtöljen och försöker laga kläder, pärlar eller stickar något detaljerat.

 • Varnhem förstoringslampa Golv/bord, vit

  Varnhem förstoringslampa Golv/bord, vit
  Varnhem golvlampa med skruvfäste och 3 dioptrier. Förstoringslampa från AH Belysning. Kan användas som golv, bord eller med klämfäste
 • Halo Design - Magni Golvlampa X3 Black Halo Design

  Halo Design - Magni Golvlampa X3 Black Halo Design
  Från det danska märket Halo Design kommer en lampa som kan hjälpa dig när du behöver finjustera, justera, förstora - och när du behöver läsa det finstilta. Magni är en serie bords- och golvlampor med justerbara kroppar och förstoringsglas som passar perfekt i hobbyrummet. Oavsett om det är ett kretskort som ska lödas, en detalj på ett konstverk som ska målas eller finstilt text som ska läsas är Magni redo! Lampan finns både som bordslampa och golvlampa - så om du behöver bordsplats för en förstoringsglaslampa kan du fortfarande skaffa en Magni. Se hela Magni-sortimentet här!
 • Magni Golvlampa X3 Black - Halo Design

  Magni Golvlampa X3 Black - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Large Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. Lampan fungerar till sitt ändamål och har samtidigt ett fint
 • Golvfot till förstoringslampa, vit

  Golvfot till förstoringslampa, vit
  En golvfot som går att använda till AH Belysnings olika förstoringslampor.

Förstoringslampa hos Kjell & Company

Hos Kjell & Co har vi sett att det finns förstoringslampor med upp till 1000 lumen och 1,75x förstoring. Ett märke som de säljer är Ledsavers och det finns flera modeller att välja på. Se här.

Lupplampor

Precisionsarbete på kliniker och salonger kräver både bra ljussättning och god förstoring. Där ställer man oftast högre krav på själva lampan och köper in speciella lupplampor. En skillnad är att de har fler diopters och högre förstoring än vad som hittas hos en möbelbutik.

Beroende på vilken typ av precisionsarbete som utförs väljer man en bordsmonterad lupplampa eller en på hjul som går lätt att rulla fram när den behövs.