Lampor med förstoringsglas

Behöver du hjälp med att se det du gör i större förstoring? Skaffa en lampa med förstoringsglas så får du både ljus och förstoring på samma gång. Det finns både bordsmodeller och golvstående förstoringslampor att välja på.

Den här typen av arbetslampa är ett bra stöd och hjälpmedel för personer med nedsatt syn men också värdefullt till normalseende som pillar med något riktigt smått. På kliniker, salonger och vårdcentraler ser man ofta golvmodeller på hjul och de kallas ibland för lupplampa.

Bordslampa med förstoringsglas

På skrivbordet vid arbetsplatsen är det viktigt med bra belysning och när vi jobbar med något pilligt hjälper förstoringsglaset oss att se extra bra.

 • Magni Bordslampa Large White - Halo Design

  Magni Bordslampa Large White - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Large Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. La
 • Magni Bordslampa Small White - Halo Design

  Magni Bordslampa Small White - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Small Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. La
 • Moholm förstoringslampa, vit

  Moholm förstoringslampa, vit
  Effekt max LED 6 W Ljuskällor Inbyggd LED 6 W Färg Vit Material Plast / Gummi Energiklass A++ Övrigt 75 gånger förstoring ink. bord och klämfäste AH Belysning är ett familjeföretag som startades&hellip:
 • Lupo LED bordslampa

  Lupo LED bordslampa
  Lupo är en helsvart, stilren och tidlös bordslampa. Lampfoten och lampskärmen med rundade former är av stöttålig plast. Denna är dessutom försedd med en 3x förstoringsglas. Levereras med sladd + stickkontakt. Ljuskälla ingår, och är dimbar i fyra steg med hjälp av strömbrytaren på armaturen.
 • Markslöjd Halltorp Förstoringslampa Vit 3Dioptrier

  Markslöjd Halltorp Förstoringslampa Vit 3Dioptrier
  Halltorp förstoringslampa från Markslöjd Material: Metall/Glas Mått: B 20cm - H 70cm - Djup 75cm Ljuskälla: Cirkellysrör T4 22W, ingår Strömbrytare på huvudet, Skruvfäste för bord Förstoring:&hellip:
 • Markslöjd Storå Förstoringslampa Liten Bord Vit

  Markslöjd Storå Förstoringslampa Liten Bord Vit
  Storå förstoringslampa från Markslöjd Material: Metall/Glas Mått: B 14cm - H 37cm - Djup 23cm Ljuskälla: Cirkellysrör T4 12W, ingår Strömbrytare på fotplattan Förstoring: 3 dioptrier (1,75ggr)&hellip:
 • Ah Belysning Moholm B876 Förstoringslampa M Skruvfäste+Bordsfot

  Ah Belysning Moholm B876 Förstoringslampa M Skruvfäste+Bordsfot
  Moholm B876 Förstoringslampa från AH Belysning Material: Plast/Glas Mått: Ljuskälla: Fast LED 6W 540Lm 3000K, Ingår Strömbrytare på huvudet, Skruvfäste för bord samt bordsfot ingår Förstoring:&hellip:
 • Luxo Förstoringslampa Circus 5D

  Luxo Förstoringslampa Circus 5D
  Circus LED är en förstoringslampa med en stor, rund lins, armaturhuvud i aluminium, LED ljuskälla och en mycket flexibel självbalanserande arm. Circus 5D från Luxo Material: Metall/Aluminium/Glas&hellip:

Golvlampa med förstoringsglas

En golvlampa utrustad med förstoringsglas ger hjälp till synskadade eller dig som vill förstora upp det du tittar på. Kanske du sitter i fåtöljen och försöker laga kläder, pärlar eller stickar något detaljerat.

 • Magni Golvlampa X3 Black - Halo Design

  Magni Golvlampa X3 Black - Halo Design
  Magni Bordslampa Magnifying Large Vitär till dig som behöver ett förstoringsglas vid bordet som även kan ljussätta det du tittar på. Magni bordslampan är ett hjälpmedel för den synskadade. La
 • Golvfot till förstoringslampa, vit

  Golvfot till förstoringslampa, vit
  En golvfot som går att använda till AH Belysnings olika förstoringslampor. Höjd 70 cm Färg Vit Material Metall / Plast Övrigt Golvfot till förstoringslampa B 514, B 637-638, B 877-878 AH Belysning&hellip:

Förstoringslampa hos Kjell & Company

Hos Kjell & Co har vi sett att det finns förstoringslampor med upp till 1000 lumen och 1,75x förstoring. Ett märke som de säljer är Ledsavers och det finns flera modeller att välja på. Se här.

Lupplampor

Precisionsarbete på kliniker och salonger kräver både bra ljussättning och god förstoring. Där ställer man oftast högre krav på själva lampan och köper in speciella lupplampor. En skillnad är att de har fler diopters och högre förstoring än vad som hittas hos en möbelbutik.

Lupplampa på hjul

Beroende på vilken typ av precisionsarbete som utförs väljer man en bordsmonterad lupplampa eller en på hjul som går lätt att rulla fram när den behövs. En ledande återförsäljare inom det här segmentet är Swemed, som har många olika modeller att välja på. Se här.