Kylskåpslampor

De flesta moderna kylskåp använder LED-lampor eftersom de är energieffektiva och har en lång livslängd. Äldre kylskåp kan dock ha glödlampor eller halogenlampor. Om lampan i ditt kylskåp går sönder, är det viktigt att byta ut den med en lampa som är avsedd för kylskåp. Dessa lampor är designade för att tåla kyla och fukt.

Lampor till kylskåp

 • E14 15W kylskåpslampa matt

  E14 15W kylskåpslampa matt
  E14 15W kylskåpslampa matt från Radium
 • Osram Päron-/kylskåpslampa, 15 Watt

  Osram Päron-/kylskåpslampa, 15 Watt
  Liten päronformad glödlampa med E14 sockel som passar till bl a kylskåp
 • Osram Päron/Kylskåpslampa, 25 Watt

  Osram Päron/Kylskåpslampa, 25 Watt
  Liten päronformad glödlampa med E14 sockel som passar till bl a kylskåp
 • Ugnslampa päron E14 15W, matt

  Ugnslampa päron E14 15W, matt
  En klassisk päronformad ungslampa från Osram. Lampan lämpar sig även till symaskiner och kylskåp. Höjd 5 cm Diameter 2,2 cm Sockel Liten sockel, E14 Livslängd 1000 timmar Upptändningstid Direkt&hellip:
 • Osram Päron Klar E14 15W 300Gr

  Osram Päron Klar E14 15W 300Gr
  Glödlampa/Päronlampa för bland annat kylskåp från Osram Typ: Päronlampa Mått: Ø 1,7 cm - H 5,4cm Sockel: E14 Effekt: 240V 15W Lumen: 90Lm Livslängd: c:a 1500h

Automatiken i belysningen, att den tänds när du öppnar kylskåpsdörren och släcks när den stängs igen, sitter i själva kylskåpet. Det är alltså inget du behöver fundera så mycket på om du bara köper rätt ljuskälla.

Andra ljuskällor som passar i kylskåpet

Produktsamlingen du sett ovanför består endast av de ljuskällor som tillverkaren valt att kalla för kylskåpslampa. Inget hindrar egentligen att du köper en som kallas för fläktlampa eller ugnslampa. De båda sorterna klarar att fungera i kylskåpstemperatur men se till att du väljer rätt sockel och en storlek/form som funkar i ditt kylskåp.

» Ugnslampor

» Köksfläktslampor