Hisslampor

Med en höj- och sänkbar lampa kan man reglera belysningen över ett bord. Den typen av taklampa kallas för hisslampa och gör det möjligt att reglera taklampans höjd över bordet med en hissanordning.

Hisslampor finns i olika utföranden men klassiskt är det en stor kåpa med ett handtag under och en sladd till taket. Elsladden kan dras ut eller ihop för att höja och sänka lampan. En riktig svensk klassiker är Belid Primus som också har brorsan Felix i denna kategori av lampor.

4 populära hisslampor

 • The Pendant Vit Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Vit Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  DesignHans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Svart Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Svart Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Grafit Grå Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Grafit Grå Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Alu Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Alu Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:

Fler höj- och sänkbara taklampor

Den traditionella höj- och sänkbara hisslampan har funktionaliteten i sin sladd men det finns även andra metoder. En del lampors hissanordning består av en tyngd och två trissor för att kunna reglera höjden på lampan.

 • Stamina taklampa

  Stamina taklampa
  Stamina taklampa är en klassisk avlång hängarmatur med glasskärmar och smidig hissfunktion. Ett bra val till exempel ovanför matbordet. E14-ljuskällor, ingår inte i förpackningen. Finns i fler färger.
 • Höjdställbara dragtråd-taklampan Louisanne

  Höjdställbara dragtråd-taklampan Louisanne
  Bruna dragtråd-taklampan Louisanne med rustik karaktär Denna taklampa är utrustad med en dragtrådsmekanism som tillåter individuell inställning av höjden. Man kan hissa upp lampan till maximalt 240 cm höjd i rummet. Den runda metallskärmen är lackerad i brunt, vilket har en rustik verkan och passar bra i lantliga stilar. Skärmen kompletteras med ett element av klart glas och påminner en aning till utseendet om maritima lampor. Dragtråden för höjdinställningen predestinerar lampan för användning över ett bord, till exempel i köket.
 • Brenda svart/koppar (Koppar)

  Brenda svart/koppar (Koppar)
  Brenda, praktisk kökslampa med hissfunktion. Svart metall med kopparfärgad insida ger ett varmt och fint ljus.Ljuskälla ingår ej.
 • Savannah pendel (Nickel)

  Savannah pendel (Nickel)
  Savannah är en klassisk taklampa med stilren design, gjord av metall och glas. Ljuskällorna som omfångas av det vita glaset ger en bra och fin ljussprinding i rummet. Placera förslagsvis över matbordet, köksön eller i vardagsrummet. Integrerad LED på 12W med 470Lm och 3000K varmvitt ljus. Höjden går att justera genom en hissfunktion. Savannah finns även i andra varianter.
 • Primus II taklampa (Krom)

  Primus II taklampa (Krom)
  En svensk klassiker! Tillverkad i Belids fabrik i Varberg sen urminnes tider (känns det som). Taklampa i plåt med praktisk hiss så det är enkelt att ställa in höjden.Ljuskälla ingår ej.
 • Smash LED taklampa

  Smash LED taklampa
  Stommen i Smash LED taklampa är i borstad stål och kupan är i vitt glas. I armaturen finns en integrerad LED-ljuskälla som är dimbar i 4-steg med en touchdimmer på kupan. Även färgens temperatur kan justeras i 4-steg med en touchdimmer. Upphängningshöjden är enkel att justera med hissmekanismen på sladden.
 • New Haven med hiss (Svart)

  New Haven med hiss (Svart)
  Snygga New Haven med hiss i antik. Fin att placera över köksbordet och ger en rustik och industriell känsla över ditt hem.Ljuskälla ingår ej.Observera att lampan inte har samma funktionalitet som en traditionell hisslampa. Höjden går däremot att justera.
 • Savannah pendel (Nickel)

  Savannah pendel (Nickel)
  Savannah är en klassisk taklampa med stilren design, gjord av metall och glas. Ljuskällorna som omfångas av det vita glaset ger en bra och fin ljussprinding i rummet. Placera förslagsvis över matbordet, köksön eller i vardagsrummet. Integrerad LED på 12W med 470Lm och 3000K varmvitt ljus. Höjden går att justera genom en hissfunktion.Savannah finns även i andra varianter.