Hisslampor

Med en höj- och sänkbar lampa kan man reglera belysningen över ett bord. Den typen av taklampa kallas för hisslampa och gör det möjligt att reglera taklampans höjd över bordet med en hissanordning.

Hisslampor finns i olika utföranden men klassiskt är det en stor kåpa med ett handtag under och en sladd till taket. Elsladden kan dras ut eller ihop för att höja och sänka lampan. En riktig svensk klassiker är Belid Primus som också har brorsan Felix i denna kategori av lampor.

4 populära hisslampor

 • The Pendant Vit Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Vit Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  DesignHans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Svart Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Svart Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Grafit Grå Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Grafit Grå Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:
 • The Pendant Alu Wegner Hissa Taklampa - Pandul

  The Pendant Alu Wegner Hissa Taklampa - Pandul
  Design Hans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad "The Pendant" har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och&hellip:

Fler höj- och sänkbara taklampor

Den traditionella höj- och sänkbara hisslampan har funktionaliteten i sin sladd men det finns även andra metoder. En del lampors hissanordning består av en tyngd och två trissor för att kunna reglera höjden på lampan.

 • Garda taklampa (Silverfärgad)

  Garda taklampa (Silverfärgad)
  Garda taklampa är en klassisk hängarmatur med tygskärm och smidig hissfunktion. Ett bra val till exempel ovanför matbordet. E14-sockel, ingår inte i förpackningen. Finns i fler färger.
 • Kirkenes taklampa (Grå)

  Kirkenes taklampa (Grå)
  Kirkenes är en snygg hisslampa med förkromade detaljer och med en skärm av metall. Passar perfekt över t.ex. köksbordet då den både sprider ett bra ljus och skapar en härlig atmosfär i rummet den placeras i. Den finns i tre olika färger.Justerbar höjd 80cm - 190cmLjuskälla ingår ej.
 • Saturn justerbar hänglampa nickel matt

  Saturn justerbar hänglampa nickel matt
  Saturn hängande lampans höjd kan varieras med hjälp av en spiralhiss. Tidlöst vackra material, såsom alabasterfärgat glas och matt mässingsfärgad metall, i en modern finish - så presenterar sig Saturn pendelarmaturen, som passar både för allmän rumsbelysning och till exempel ovanför ett bord för perfekt belysning. Den individuellt önskade höjden kan justeras med en spiralsladd. Denna tillverkare utvecklar och producerar designinriktade armaturer av högkvalitativa material som mässing eller munblåst glas och utmärker sig för den höga tillverkningshöjden som en garanti för produkternas exklusiva kvalitet. Tillverkad i Tyskland!
 • Alvez pendel (Vit)

  Alvez pendel (Vit)
  Alvez är en klassisk taklampa med en elegant design, gjord av plast och glas. Ljuskällan som omfångas av de dekorativa glaset ger en bra och fin ljusspridning. Lampan är utrustad med hissfunktion. Placera förslagsvis över matbordet. Ljuskälla ingår ej.
 • Cima Taklampa/Golvlampa Matt Black/Gold - Lodes

  Cima Taklampa/Golvlampa Matt Black/Gold - Lodes
  Design Marco Dessi för Studio Italia Cima taklampa/golvlampa Matt Black/Gold har en verkligt unik och kreativ design som, precis som namnet, är inspirerad av hissmekanismen på en båt, som på italienska&hellip:
 • Markslöjd - KIRKENES taklampa - Vit

  Markslöjd - KIRKENES taklampa - Vit
  Justerbar hisslampa av metall. KIRKENES är en klassisk taklampa med detaljer i krom och justerbar höjd. Sladdlängd, justerbar 0.8-1.9 m Takplugg ingår ej p.g.a. nya EU-regler. Den finns att köpa separat och heter ROOF EARTH takplugg. Hängs upp med ta
 • Betsy Pendel (Krom)

  Betsy Pendel (Krom)
  Betsy är en modern taklampa med en stilren design, gjord av metall och glas. De integrerade ljuskällorna som omfångas av skärmarna i vitt glas ger en fin och bra ljusspridning runtom sig. Höjden går att justera genom hissfunktion. Placera förslagsvis över matbordet eller i vardagsrummet. Integrerad LED på 20W med 475Lm per lampa och 3000K varmvitt ljus.