Hattlampa

Designers hämtar ofta inspiration från andra branscher och här är exempel på när formgivare av lampor tagit modevärlden och lyst upp den, bokstavligt! Vad sägs om en hattlampa som ser ut som en bowlerhatt eller Vertigo med looken av en slokhatt.

Lamporna som ser ut som en hatt

Jeeves hattlampa av Jake Phipps

Design Jake Phipps for Innermost Koncept Jeeves Taklampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost.

 • Jeeves Taklampa - Innermost

  Jeeves Taklampa - Innermost
  Design Jake Phipps for Innermost Koncept Jeeves Taklampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost. Serien består av taklampor, bordslampor och vägglampor som är&hellip:
 • Jeeves Bordslampa - Innermost

  Jeeves Bordslampa - Innermost
  Design Jake Phipps for innermost Koncept Jeeves Bordslampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost. Serien består av taklampor, bordslampor och vägglampor som&hellip:
 • Innermost Jeeves - designhänglampa i hattform

  Innermost Jeeves - designhänglampa i hattform
  Originell hänglampa Jeeves i svart Den roliga, melonformade hänglampan Jeeves är ett riktigt mästerverk och ett typexempel på det originella hantverket från den brittiska lamp- och möbeltillverkaren Innermost. Detta utmärker sig särskilt genom den lyckade kombinationen av världsliga, moderna element och brittisk stil. Det välrenommerade företaget, som är beläget i trendiga London, samarbetar med många formgivare som kommer från alla möjliga länder och som nu arbetar från London. Hänglampan Jeeves, precis som en riktig brittisk melon, som består av ullfilt, blir framför allt ett riktigt blickfång när flera lampexemplar monteras bredvid varandra. Lampan som Jake Phipps har utformat är svart och har ett guldfärgat innerfoder av aluminium. Jeeves har en unik effekt i många olika rum, från privata bostäder till barer, hotell till kontor.
 • Innermost Jeeves Table bordslampa av filt

  Innermost Jeeves Table bordslampa av filt
  Svart bordslampa Jeeves Bord med en nyans i stil med en bowlerhatt Jeeves bordslampa skapar en harmonisk helhetsbild med ett ovanligt utseende som ger varje rum det som är säkert. Skuggan är formad som en melonhatt, som visar den typiska rundade formen och sitter på lampans fot som om den hade placerats där. Den svarta hatten är gjord av filt och har anodiserad aluminium på insidan i guld, vilket ger det utsända ljuset en speciell värme. Den runda, plana basen och stången som kommer ut ur den är också i matt svart; de avrundar den övergripande bilden elegant och är påfallande designad. Om det behövs kan skuggan vinklas, vilket ändrar ljusets riktning och ger indirekt belysning. Inget ljus kan fly runt runt, varför ljusfördelningen koncentreras till golvet eller bordsytan. Jeeves-serien designades av designern Jake Phipps för det brittiska ljusföretaget Innermost . Han värdesätter estetik och ljus med karaktär. De borde vara lika funktionella som eleganta och utlösa något hos människorna som tittar på dem. De borde berätta historier och ge varje rum det speciella något.

Vertigo från Petite Friture - SLOKHATT

Dimbar Vertigo Nova pendel från Petite Friture med en sofistikerad design med grafiska linjer och en lätt struktur.

 • Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0840101

  Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0840101
  Dimbar Vertigo Nova pendel från Petite Friture med en sofistikerad design med grafiska linjer och en lätt struktur. Den har en inbyggd LED med ett diffust ljus. Ett måste för den designintresserade. Design av Constance Guisset. Bra att veta om Vertigo Nova pendel - Sofistikerad design.- Grafiska linjer.- Lätt struktur.- Inbyggd LED.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Certifierad enligt: CE, UL.- Ingår i serien Vertigo Nova.- Lumen: 1350 lm- Kelvin: 2700 K- 220 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture VERTIGO Liten Taklampa Vit

  Petite Friture VERTIGO Liten Taklampa Vit
  Design: Petite Friture Koncept: Den världsberömda lampan Vertigo, skapad av prisbelönta Constance Guisset, skapade stor entusiasm i designbranschen när den lanserad som Petite Fritures första lampskapelse 2009. Den blev snabbt en klassiker och vann publikens pris på Design Parade de la Villa Noailles under lanseringsåret. Formen och varenda detalj är genomtänkt och mätt med precision. Lampan är till exempel gjord av ett lätt material som gör att lampan svänger när det kommer vind genom rummet. Dessutom har glödlampan placerats i en liten korg som tillsammans med lampskärmen ger ett fint skuggspel i tak och vägg när lampan tänds. Lampan finns i 6 olika färger, alla med sitt eget distinkta uttryck. Lampan finns i två storlekar. Den populära designen är skapad för att fungera i alla typer av rum - både stora och små. Med Vertigo-lampan får du en äkta, fransk designikon som kommer att glädja de flesta designälskare.
 • Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901

  Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901
  Vertigo pendel från Petite Friture med en ikonisk design med en lätt vikt och ett svävande uttryck. Den har en luftig form för att skapa ett vackert skuggspel på väggarna. En perfekt inredningsdetalj för att förvandla ett tråkigt rum till en visuell och spännande plats. Tillverkad i Frankrike. Design av Constance Guisset. Originaldesign från år 2010. Bra att veta om Vertigo pendel - Vertigo uppskattas för den ikoniska designen.- Vertigo är också omtyckt för det svävande uttrycket.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Tillverkad i Frankrike.- Ingår i serien Vertigo.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture VERTIGO NOVA Vägglampa Vit

  Petite Friture VERTIGO NOVA Vägglampa Vit
  Design: Petite Friture, 2020 Koncept: Vertigo NOVA är en 2020-version av den välkända Vertigo-taklampan från 2009. Vertigo NOVA är gjord med den senaste LED-tekniken och ger därmed ett renare ljus än den ursprungliga Vertigo-lampan. Vertigo NOVA-taklampan tillverkas i 3 storlekar - Ø110, Ø140 och Ø190. Vertigo NOVA är baserad på den världsberömda Vertigo-lampan, skapad av prisbelönta Constance Guisset, som skapade stor entusiasm i designbranschen när den lanserad som Petite Fritures första lampskapelse år 2009. Den blev snabbt en klassiker och vann även publikens pris vid Design Parade de la Villa Noailles under lanseringsåret. Guisset har lagt mycket tanke på denna design och varenda detalj är genomtänkt och mätt med precision. Lampan är till exempel gjord av ett lätt material som gör att lampan viftar när det kommer vind genom rummet. Dessutom placeras glödlampan i en liten korg, som tillsammans med lampskärmen skapar ett fint skuggspel i tak och vägg när lampan är tänd. Den folkliga designen är designad för att fungera i alla typer av rum - både stora och små. Vissa kanske tycker att den är fin ovanför sängen i sovrummet. Andra kommer att använda den i köket, i vardagsrummet eller kanske i en större hall. Med Vertigo NOVA-taklampan får du en äkta, fransk designikon i en modern och lite mer strömlinjeformad version, som kommer att glädja de flesta designälskare.

Häng flera hattlampor tillsammans

Många av lamporna som ser ut som en hatt finns i olika storlekar, vilket gör att man kan få riktigt snygg effekt om man hänger de tillsammans omlott. Har du råd och vill skapa en härlig detalj i din heminredning tycker vi att du ska slå till och köpa flera hattlampor och hänga de med lite höjdskillnad.

Flera Vertigo taklampor tillsammans, hattlampan som ser ut som en slokhattVertigo Pendant taklampa i olika höjd. Bild från Andlight.se