Hattlampa

Designers hämtar ofta inspiration från andra branscher och här är exempel på när formgivare av lampor tagit modevärlden och lyst upp den, bokstavligt! Vad sägs om en hattlampa som ser ut som en bowlerhatt eller Vertigo med looken av en slokhatt.

Lamporna som ser ut som en hatt

Jeeves hattlampa av Jake Phipps

Design Jake Phipps for innermost Koncept Jeeves Bordslampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost.

 • Innermost - Jeeves Bordslampa

  Innermost - Jeeves Bordslampa
  Design Jake Phipps for innermost Koncept Jeeves Bordslampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost. Serien består av taklampor, bordslampor och vägglampor som är formade som bowlerhattar eller höga hattar, och är designade avJake Phipps. Jeeves & Wooster hänvisar till en brittisk komediserie från 90-talet. Jeeves har en gyllene insida, som på ett vackert sätt reflekterar ljuset och ger en trevlig varm glöd till omgivningen. Wooster har en mer kall och elegant dämpad känsla från det lugna silverfärgade skenet. Skärmen i sig är gjord av metall som är täckt av svart filt, för att ge den rätta gentlemanna-känslan till lampan. Lampan har en 1,5-meterstråd med en EU-kontakt och levereras med en adapter från Storbritannien. Belysningen passar alla rum i huset som kan hantera lite gentlemanna-humor.
 • Innermost Jeeves - designhänglampa i hattform

  Innermost Jeeves - designhänglampa i hattform
  Original Jeeves pendellampa i svartDen vitsiga, melonformade Jeeves pendellampan är ett riktigt mästerverk och ett utmärkt exempel på originalarbetet från den brittiska belysnings- och möbeltillverkaren Innermost. Detta kännetecknas särskilt av den framgångsrika kombinationen av kosmopolitiska, moderna element och brittisk stil. Det välkända företaget med säte i trendiga London samarbetar med många designers som kommer från hela världen och nu alla arbetar från London. Jeeves pendellampa - som en riktig brittisk melon - är tillverkad av ullfilt och blir ett riktigt blickfång när flera lampor monteras bredvid varandra. Lampan som är designad av Jake Phipps är svart på utsidan och har ett guldfärgat aluminiumfoder. Jeeves utvecklar sin unika effekt i de mest skiftande rum - från privata vardagsrum till barer och hotell till affärslokaler.

SLOKHATT

Vertigo pendel från Petite Friture med en ikonisk design med en lätt vikt och ett svävande uttryck.

 • Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901

  Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901
  Vertigo pendel från Petite Friture med en ikonisk design med en lätt vikt och ett svävande uttryck. Den har en luftig form för att skapa ett vackert skuggspel på väggarna. En perfekt inredningsdetalj för att förvandla ett tråkigt rum till en visuell och spännande plats. Tillverkad i Frankrike. Design av Constance Guisset. Originaldesign från år 2010. Bra att veta om Vertigo pendel - Vertigo uppskattas för den ikoniska designen.- Vertigo är också omtyckt för det svävande uttrycket.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Tillverkad i Frankrike.- Ingår i serien Vertigo.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture VERTIGO Taklampa Medium Vit

  Petite Friture VERTIGO Taklampa Medium Vit
  Design: Petite Friture Koncept: Den världsberömda lampan Vertigo, skapad av prisbelönta Constance Guisset, skapade stor entusiasm i designbranschen när den lanserad som Petite Fritures första lampskapelse 2009. Den blev snabbt en klassiker och vann publikens pris på Design Parade de la Villa Noailles under lanseringsåret. Formen och varenda detalj är genomtänkt och mätt med precision. Lampan är till exempel gjord av ett lätt material som gör att lampan svänger när det kommer vind genom rummet. Dessutom har glödlampan placerats i en liten korg som tillsammans med lampskärmen ger ett fint skuggspel i tak och vägg när lampan tänds. Lampan finns i 6 olika färger, alla med sitt eget distinkta uttryck. Lampan finns i två storlekar. Den populära designen är skapad för att fungera i alla typer av rum - både stora och små. Med Vertigo-lampan får du en äkta, fransk designikon som kommer att glädja de flesta designälskare.
 • Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart / Vit - Taklampor Stål Svart - L0840103

  Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart / Vit - Taklampor Stål Svart - L0840103
  Dimbar Vertigo Nova pendel från Petite Friture med en sofistikerad design med grafiska linjer och en lätt struktur. Den har en inbyggd LED med ett diffust ljus. Ett måste för den designintresserade. Design av Constance Guisset. Bra att veta om Vertigo Nova pendel - Sofistikerad design.- Grafiska linjer.- Lätt struktur.- Inbyggd LED.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Certifierad enligt: CE, UL.- Ingår i serien Vertigo Nova.- Lumen: 1350 lm- Kelvin: 2700 K- 220 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture Vertigo Nova Pendel 140 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - L0840202

  Petite Friture Vertigo Nova Pendel 140 Cm Vit - Taklampor Stål Vit - L0840202
  Dimbar Vertigo Nova pendel från Petite Friture med en sofistikerad design med grafiska linjer och en lätt struktur. Den har en inbyggd LED med ett diffust ljus. Ett måste för den designintresserade. Design av Constance Guisset. Bra att veta om Vertigo Nova pendel - Sofistikerad design.- Grafiska linjer.- Lätt struktur.- Inbyggd LED.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Certifierad enligt: CE, UL.- Ingår i serien Vertigo Nova.- Lumen: 1350 lm- Kelvin: 2700 K- 220 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Vit Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.

Den här fina lampan har vi förärat med en egen presentation. Läs mer om Vertigo lampa, formgiven av Constance Guisset för varumärket Petite Friture 2009.

Häng flera hattlampor tillsammans

Många av lamporna som ser ut som en hatt finns i olika storlekar, vilket gör att man kan få riktigt snygg effekt om man hänger de tillsammans omlott. Har du råd och vill skapa en härlig detalj i din heminredning tycker vi att du ska slå till och köpa flera hattlampor och hänga de med lite höjdskillnad.

Flera Vertigo taklampor tillsammans, hattlampan som ser ut som en slokhattVertigo Pendant taklampa i olika höjd. Bild från Andlight.se