Hattlampa

Designers hämtar ofta inspiration från andra branscher och här är exempel på när formgivare av lampor tagit modevärlden och lyst upp den, bokstavligt! Vad sägs om en hattlampa som ser ut som en bowlerhatt eller Vertigo med looken av en slokhatt.

Lamporna som ser ut som en hatt

Jeeves hattlampa av Jake Phipps

Design Jake Phipps for Innermost Koncept Jeeves Taklampa är från den underbart humoristiska lampserien Jeeves & Wooster från Innermost.

Vertigo från Petite Friture - SLOKHATT

Design: Petite Friture Koncept: Den världsberömda lampan Vertigo, skapad av prisbelönta Constance Guisset, skapade stor entusiasm i designbranschen när den lanserad som Petite Fritures första lampskapelse 2009.

Häng flera hattlampor tillsammans

Många av lamporna som ser ut som en hatt finns i olika storlekar, vilket gör att man kan få riktigt snygg effekt om man hänger de tillsammans omlott. Har du råd och vill skapa en härlig detalj i din heminredning tycker vi att du ska slå till och köpa flera hattlampor och hänga de med lite höjdskillnad.

Flera Vertigo taklampor tillsammans, hattlampan som ser ut som en slokhattVertigo Pendant taklampa i olika höjd. Bild från Andlight.se