Hattlampa

Designers hämtar ofta inspiration från andra branscher och här är exempel på när formgivare av lampor tagit modevärlden och lyst upp den, bokstavligt! Vad sägs om en hattlampa som ser ut som en bowlerhatt eller Vertigo med looken av en slokhatt.

Lamporna som ser ut som en hatt

Jeeves hattlampa av Jake Phipps

.

SLOKHATT

Vertigo pendel från Petite Friture med en ikonisk design med en lätt vikt och ett svävande uttryck.

 • Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901

  Petite Friture Vertigo Pendel 110 Cm Svart - Taklampor Stål Svart - L0020901
  Vertigo pendel från Petite Friture med en ikonisk design med en lätt vikt och ett svävande uttryck. Den har en luftig form för att skapa ett vackert skuggspel på väggarna. En perfekt inredningsdetalj för att förvandla ett tråkigt rum till en visuell och spännande plats. Tillverkad i Frankrike. Design av Constance Guisset. Originaldesign från år 2010. Bra att veta om Vertigo pendel - Vertigo uppskattas för den ikoniska designen.- Vertigo är också omtyckt för det svävande uttrycket.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Tillverkad i Frankrike.- Ingår i serien Vertigo.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture VERTIGO Taklampa Medium Vit

  Petite Friture VERTIGO Taklampa Medium Vit
  Design: Petite Friture Koncept: Den världsberömda lampan Vertigo, skapad av prisbelönta Constance Guisset, skapade stor entusiasm i designbranschen när den lanserad som Petite Fritures första lampskapelse 2009. Den blev snabbt en klassiker och vann publikens pris på Design Parade de la Villa Noailles under lanseringsåret. Formen och varenda detalj är genomtänkt och mätt med precision. Lampan är till exempel gjord av ett lätt material som gör att lampan svänger när det kommer vind genom rummet. Dessutom har glödlampan placerats i en liten korg som tillsammans med lampskärmen ger ett fint skuggspel i tak och vägg när lampan tänds. Lampan finns i 6 olika färger, alla med sitt eget distinkta uttryck. Lampan finns i två storlekar. Den populära designen är skapad för att fungera i alla typer av rum - både stora och små. Med Vertigo-lampan får du en äkta, fransk designikon som kommer att glädja de flesta designälskare.
 • Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart / Vit - Taklampor Stål Svart - L0840103

  Petite Friture Vertigo Nova Pendel 110 Cm Svart / Vit - Taklampor Stål Svart - L0840103
  Dimbar Vertigo Nova pendel från Petite Friture med en sofistikerad design med grafiska linjer och en lätt struktur. Den har en inbyggd LED med ett diffust ljus. Ett måste för den designintresserade. Design av Constance Guisset. Bra att veta om Vertigo Nova pendel - Sofistikerad design.- Grafiska linjer.- Lätt struktur.- Inbyggd LED.- Pendeln finns i olika storlekar.- Pendeln finns i olika färgval.- Certifierad enligt: CE, UL.- Ingår i serien Vertigo Nova.- Lumen: 1350 lm- Kelvin: 2700 K- 220 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.
 • Petite Friture Vertigo Pendel 200 Cm Beetle - Taklampor Stål Beetle - L0020110

  Petite Friture Vertigo Pendel 200 Cm Beetle - Taklampor Stål Beetle - L0020110
  Vertigo pendel från Petite Friture med en grafisk design med en lätt vikt för att få rörelse. Den är tillverkad av glasfiber med band i polyuretan för att skapa ett vackert skuggspel på väggarna och har en lång textilsladd med en takkopp. En enastående detalj som garanterat blir ett hett samtalsämne bland dina gäster. CE-märkt. Design av Constance Guisset. Bra att veta om Vertigo pendel - Grafisk design.- Lätt vikt.- Gjord av glasfiber och polyuretan.- Lång textilsladd.- Takkopp.- Sockel: E27- 75.0 Watt- Höjd: 170 mm.- Diameter: 2000 mm.- Sladdlängd: 3000 mm.- Pendeln passar bra i köket.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- 220-240 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 500 g. Hur bör du ta hand om pendeln?- Packas upp varsamt.- Rengör med en fuktig trasa. Vi har valt ut Beetle Taklampor i Stål från Petite Friture med stor omsorg.

Den här fina lampan har vi förärat med en egen presentation. Läs mer om Vertigo lampa, formgiven av Constance Guisset för varumärket Petite Friture 2009.

Häng flera hattlampor tillsammans

Många av lamporna som ser ut som en hatt finns i olika storlekar, vilket gör att man kan få riktigt snygg effekt om man hänger de tillsammans omlott. Har du råd och vill skapa en härlig detalj i din heminredning tycker vi att du ska slå till och köpa flera hattlampor och hänga de med lite höjdskillnad.

Flera Vertigo taklampor tillsammans, hattlampan som ser ut som en slokhattVertigo Pendant taklampa i olika höjd. Bild från Andlight.se