Exklusiva lampor i lyxig design

Inredning och möbler är en del av hemmet och återspeglar ofta personen som bor där. Om man gillar lyx, flärd och exklusivitet går det att lägga en hel del pengar på det även inom belysning. Det finns ett flertal lyxiga lampor från världskända formgivare och varumärken.

8 riktigt lyxiga taklampor och golvlampor

Nu tänkt vi titta närmare på några riktigt exklusiva taklampor och golvlampor av hög kvalitet och som håller hög klass, vilket avspeglas i priset. Detta är åtta av de mest exklusiva lamporna som vi känner till som kan köpas i nyproduktion och från en nätbutik som är på svenska och levererar till Sverige.

 • Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad

  Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad
  Drömlik taklampa CRISTALLI i fina guldtoner Denna pärla sträcker sig hela 340 cm i höjd - varhelst det finns utrymme kan CRISTALLI ge hisnande stunder. Vare sig det är i villor, hotell eller offentligt tillgängliga rum som entréhallar, hallar eller museer. Många 24 karat guldpläterade metalldelar och skurna glasstavar av Murano-glas utgör den överdimensionerade lampskärmen, som påminner om en stor byggnad med flera våningar. Det bärnstensfärgade Murano-glaset bryts och reflekterar ljuset och skapar gnistrande ljuseffekter. Totalt 80 lampor är integrerade i lampan, vilket naturligtvis ingår i leveransen.
 • Stream - exklusiv hänglampa, 110 cm

  Stream - exklusiv hänglampa, 110 cm
  Stream - hänglampa med wow-effekt Denna exklusiva hänglampa skapar en livfull ljuseffekt. Effekten uppstår på grund av det faktum att ljuset banar sin väg genom ett flytande nätverk av fina metallkedjor som påminner om flödet i ett vattenfall. Ljuskonstverket hålls samman av en förnicklad ram utformad i vågor. En uttrycksfull inredningsdetalj för hemmet - men också för restauranger eller hotellfoajéer. Belysningsföretaget Terzani grundades år 1972 av den italienska glasdesignern Sergio Terzani. När Sergio Terzani började samarbeta med den franske designern Jean-François Crochet under mitten av 1980-talet, började man designa inredningstillbehör och ljusskulpturer. Terzanis passion för glaskonst och Jean-François Crochets känsla för den extravaganta stilen återspeglas i varje armatur. Terzanis lampor är därför mycket mer än bara ljuskällor. Detta är konstverk skapade genom utmärkt hantverk, och med massor av uppfinningsrikedom och uppmärksamhet på detaljer.
 • Habsburg - gnistrande taklampa

  Habsburg - gnistrande taklampa
  Upphöjd och prunkande uppfyller taklampan Habsburg varje rum med sina otaliga Swarovski-element Habsburg. Detta begrepp står oundvikligen i förbindelse med herrskapsprakt, med rikt utsmyckade och klart upplysta salonger som vittnar om upphöjdhet och lyx. Alla dessa attribut återfinns också hos denna imponerande taklampa, som är helt prydd med gnistrande Swarovski-strass som låter rummet stråla och med spännande ljusspel drar in alla betraktare i sin magi. Tillsammans med den förgyllda metallen uppstår en unik taklampa, som framför allt pryder salar och andra stora rum. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad

  Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad
  Design Poul Henningsen Färg Klart Glas, Sandblästrad Höjd 58 cm Diameter 60 cm Kapslingsklass IP20 Nettovikt 17,3 kg Ljuskälla Max 100W (ingår ej, se tillbehör) Sockel E27 Monteringsanvisning/Skötselråd>:>:&hellip:
 • Moooi | Perch Light Tree

  Moooi | Perch Light Tree
  Perch Light Tree är en vacker ljuskrona med fåglar formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Armaturen är utformad likt en trädkrona, tillverkad i aluminium med mässingsfinish. I kronan sitter 26 stycken fåglar, vikta i vitt papper, vilka även döljer ljuskällorna. Ljuskronan sprider en varm, stämningsfull belysning i hela rummet och blir en iögonfallande detalj till inredningen. I samma serie från Moooi finns även en bordslampa, golvlampa, samt vägglampa. Beräknad leveranstid Beställningsvara (ca. 6-8 veckor)
 • Martinelli Luce Pipistrello LED, dimbar, guld 24K

  Martinelli Luce Pipistrello LED, dimbar, guld 24K
  Dimbar LED-bordlampa Pipistrello, höjdjusterbar Pipistrello är en klassisk armatur som inte bara har vunnit flera priser, utan också finns utställd på många museer världen över. Den smala men slående designen gör intryck och ger LED-bordlampan ett unikt utseende med igenkänningsvärde. Basen är utrustad med en teleskopisk anordning från mitten, som är tillverkad av satin rostfritt stål och omedelbart kommer i fokus. Den gör det möjligt att justera lampans höjd från 66 till 86 cm. Den halvcirkelformade skärmen av plast tronar på den här slående basen och skapar ett diffust ljus med sin opala yta, som strålar ut i rummet runt omkring. Skuggan är uppdelad i fyra delar och ser också mycket elegant och unik ut. Ljuset kan justeras i ljusstyrka via den integrerade dimmern på kabeln, vilket innebär att Pipistrello kan anpassas till situationen och förutom en behaglig allmänbelysning även skapa en mysig stämning för avkoppling. Serien har sitt ursprung i 1965. Pipistrello skapades av den italienska designern och arkitekten Gaetana Gae Aulenti (1927-2012) för tillverkaren Martinelli Luce, som fortfarande tillverkar bordslampan.
 • Ovanlig hänglampa Stream 80 cm

  Ovanlig hänglampa Stream 80 cm
  Stream - hänglampa med wow-effekt Denna exklusiva hänglampa skapar en livfull ljuseffekt. Effekten uppstår på grund av det faktum att ljuset banar sin väg genom ett flytande nätverk av fina metalltrådar som påminner om flödet i ett vattenfall. Ljuskonstverket hålls samman av en förnicklad ram utformad i vågor. En uttrycksfull inredningsdetalj för hemmet - men också för restauranger eller hotellfoajéer. Belysningsföretaget Terzani grundades år 1972 av den italienska glasdesignern Sergio Terzani. När Sergio Terzani började samarbeta med den franske designern Jean-François Crochet under mitten av 1980-talet, började man designa inredningstillbehör och ljusskulpturer. Terzanis passion för glaskonst och Jean-François Crochets känsla för den extravaganta stilen återspeglas i varje armatur. Terzanis lampor är därför mycket mer än bara ljuskällor. Detta är konstverk skapade genom utmärkt hantverk, och med massor av uppfinningsrikedom och uppmärksamhet på detaljer.
 • Louis Poulsen Ph Kotte 480 Klart Glas/Sandblästrad

  Louis Poulsen Ph Kotte 480 Klart Glas/Sandblästrad
  Design Poul Henningsen Färg Klart glas sandblästrad Höjd 57 cm Diameter 48 cm Kapslingsklass IP20 Nettovikt 10,9 kg Power Factor (P = 100 % / P = 50 %) Ljuskälla Max 100W (ingår ej, se tillbehör)&hellip:

I den här listan hittar man ofta märken som FLOS eller design av superkändisen Verner Panton. Du kan också hitta taklampor i muranoglas från Novaresi.

Lampor i exklusiv design på rea

Även om det är sällan förekommer det ibland nedsättning av pris på de här exklusiva lamporna. Om du länge spanat på en lyxlampa men vill behålla några tusenlappar på kontot kan du kanske hitta den här. Vi har letat fram några av de mest exklusiva lamporna som just nu är på rea.

 • PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm

  PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • PH Artichoke 480 pendel, opalglas 48cm

  PH Artichoke 480 pendel, opalglas 48cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • Fun 8 DM Taklampa - Verpan

  Fun 8 DM Taklampa - Verpan
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Fun 8 DM Taklampa är designad av Verner Panton år 1964. Lampan består av pärlemor-skal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behaglig diffus spridning&hellip:
 • Nemo Escargot Golvlampa Mässing

  Nemo Escargot Golvlampa Mässing
  Design: Le Corbusier Koncept: Escargot
 • Globe Burst Takkrona, Krom

  Globe Burst Takkrona, Krom
  Globe Burst är en extraordinär stor ljuskrona med 12 glober i kromfärgat glas. Kromskärmarna är utformade i en fast konfiguration med en enda punktskonstruktion. Med Tom Dixon's integrerade LED-modul&hellip:
 • Globe Burst Takkrona, Koppar

  Globe Burst Takkrona, Koppar
  Globe Burst är en extraordinär stor ljuskrona med 12 glober i kopparfärgat glas. Kopparskärmarna är utformade i en fast konfiguration med en enda punktskonstruktion. Med Tom Dixon's integrerade LED-modul&hellip:
 • HOPE 105 Pendel, 200cm

  HOPE 105 Pendel, 200cm
  Takkronan Hope från Luceplan. Denna vackra serie lampor finns som både vägg, pendel, golv och plafond variant. I ett gäng olika storlekar. Tack vare polykarbonat linserna ger lampan en vacker ljusbild&hellip:
 • PH Artichoke 840 LED Svart - Louis Poulsen (2700K)

  PH Artichoke 840 LED Svart - Louis Poulsen (2700K)
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke 840 LED Svart blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH&hellip: