Exklusiva lampor i lyxig design

Inredning och möbler är en del av hemmet och återspeglar ofta personen som bor där. Om man gillar lyx, flärd och exklusivitet går det att lägga en hel del pengar på det även inom belysning. Det finns ett flertal lyxiga lampor från världskända formgivare och varumärken.

8 riktigt lyxiga taklampor och golvlampor

Nu tänkt vi titta närmare på några riktigt exklusiva taklampor och golvlampor av hög kvalitet och som håller hög klass, vilket avspeglas i priset. Detta är åtta av de mest exklusiva lamporna som vi känner till som kan köpas i nyproduktion och från en nätbutik som är på svenska och levererar till Sverige.

 • Louis Poulsen PH Artichoke Kotte glas pendel Glas klart, ø60 cm

  Louis Poulsen PH Artichoke Kotte glas pendel Glas klart, ø60 cm
 • Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad

  Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad
  Design Poul Henningsen Färg Klart Glas, Sandblästrad Höjd 58 cm Diameter 60 cm Kapslingsklass IP20 Nettovikt 17,3 kg Ljuskälla Max 100W (ingår ej, se tillbehör) Sockel E27 Monteringsanvisning/Skötselråd>:>:&hellip:
 • PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm

  PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • Daniela 24L kristallkrona

  Daniela 24L kristallkrona
  Den praktfulla kristallkronan Daniela från Ralph Lauren utstrålar gammaldags lyx och klassisk charm. Glamouröst ljus från de många glödlamporna kommer lätt fylla en matsal eller ett stort rum med elegans.
 • Patrizia Volpato Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad

  Patrizia Volpato Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad
  Drömlik pendellampa CRISTALLI i fina gyllene tonerDen här magnifika lampan sträcker sig hela 340 cm på höjden - varhelst detta utrymme finns tillgängligt kan CRISTALLI erbjuda hisnande stunder. Oavsett om det är i villor, hotell eller allmänt tillgängliga utrymmen som entréer, hallar eller museer. Många 24 karats guldpläterade metalldelar och slipade glasstavar av Muranoglas bildar armaturens överdimensionerade skärm, som påminner om en stor byggnad med flera våningar. Ljuset bryts och reflekteras av det bärnstensfärgade Muranoglaset, vilket skapar gnistrande ljuseffekter. Lampan har 80 integrerade glödlampor, som naturligtvis ingår i leveransen.
 • Moooi Moooi Perch Taklampa Mässing/Vit

  Moooi Moooi Perch Taklampa Mässing/Vit
  Design: Umut Yamac, 2016 för Moooi Koncept: Perch från Moooi är, som mycket av deras design, väldigt unikt och något man sällan ser. Hela serien är baserad på något så naturligt och enkelt som en fågel. Serien består av golvlampor, bordslampor, vägglampor och taklampor som alla har antingen en eller flera av de vackra vita fåglarna med mässing sittande. När Perch-lamporna är släckta framstår de mer som ett skulpturellt element, men när de är tända strålar ett mjukt ljus under deras vingar, vilket ger dem ett varmt sken och ett behagligt ljus för rummet. Perch-serien kommer enkelt att tillföra en transparent känsla av liv och värme till hemmet, vilket kommer att märkas genomgående.
 • PH Artichoke 480 pendel, opalglas 48cm

  PH Artichoke 480 pendel, opalglas 48cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • Louis Poulsen PH Artichoke Kotte glas pendel Glas klart, ø48 cm

  Louis Poulsen PH Artichoke Kotte glas pendel Glas klart, ø48 cm

I den här listan hittar man ofta märken som FLOS eller design av superkändisen Verner Panton. Du kan också hitta taklampor i muranoglas från Novaresi.

Lampor i exklusiv design på rea

Även om det är sällan förekommer det ibland nedsättning av pris på de här exklusiva lamporna. Om du länge spanat på en lyxlampa men vill behålla några tusenlappar på kontot kan du kanske hitta den här. Vi har letat fram några av de mest exklusiva lamporna som just nu är på rea.

 • Masiero Imperia - imponerande lampkrona

  Masiero Imperia - imponerande lampkrona
  En majestätisk lampkrona med lekfull charm: Imperia drar helt enkelt in alla i sin förtrollning Som ett konstverk i filigran, omgiven av upphöjd glans, är denna lampkrona höjdpunkten i varje klassisk omgivning. Man kan nästan tro att den kommer direkt från forna tiders hersskapsrum, så mycket för den in betraktaren i tiden för den pompösa imperial-stilen. Inte minst hängena av en mängd Swarovski-element som smyger sig som krönande hölje kring stommen. Denna är tillverkad av solid, förgylld mässing och förtrollar med lekfulla blomdetaljer, som bokstavligen ger Imperia kronan. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Petite Friture UNSEEN Ljuskrona

  Petite Friture UNSEEN Ljuskrona
  Design: StudioPEPE för Petite Friture Koncept: Unseen är en vidareutveckling av det mer klassiska sättet att använda neonrör. Unseen-serien är designad av duon från Milan Studio Pepe. Serien består av 6 lampor: 2 bordslampor, 1 vägglampa, 2 taklampor och 1 ljuskrona. Lampornas design är fokuserad kring LED-glödlampan i kombination med användning av mässing.
 • Verpan - Fun 8 DM Taklampa

  Verpan - Fun 8 DM Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Fun 8 DM Taklampa är designad av Verner Panton år 1964. Lampan består av pärlemor-skal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behaglig diffus spridning av ljuset. Verner Panton (1926-1998) var en av de mest färgstarka figurerna i dansk arkitektur och designhistoria. Han är utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn 1955. Panton är känd för sin färgstarka och organiska design samt sin utpräglade förkärlek till plast. Han har vunnit fler utmärkelse för sina otraditionella verk. NB! Observera att lampan inte levereras monterad. Montera skalen på metallramen enligt instruktionerna i lådan.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 Black

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 Black
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke Ø840 Svart Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.a en pendellampa till Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn med en specifik begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett vilken vinkel du tittar på den från. Idag betraktas pendeln som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon som är älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande paviljongen i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära inställning till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att pendeln är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin lyster. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger. Se hela utbudet av PH Artichoke pendlar här!
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 White Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 White Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke Ø840 Vit Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.a en pendellampa till Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn med en specifik begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett vilken vinkel du tittar på den från. Idag betraktas pendeln som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon som är älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande paviljongen i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära inställning till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att pendeln är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin lyster. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger. Se hela utbudet av PH Artichoke pendlar här!
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 Copper Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø840 Copper Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke Ø840 Koppar Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.a en pendellampa till Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn med en specifik begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett vilken vinkel du tittar på den från. Idag betraktas pendeln som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon som är älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande paviljongen i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära inställning till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att pendeln är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin lyster. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger. Se hela utbudet av PH Artichoke pendlar här!
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø720 Stainless Steel Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø720 Stainless Steel Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke Ø720 Rostfritt Stål Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.a en pendellampa till Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn med en specifik begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett vilken vinkel du tittar på den från. Idag betraktas pendeln som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon som är älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande paviljongen i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära inställning till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att pendeln är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin lyster. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Lampan finns idag i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger. Se hela utbudet av PH Artichoke pendlar här!
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø720 Black

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø720 Black
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke Ø720 Svart Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.a en pendellampa till Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn med en specifik begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett vilken vinkel du tittar på den från. Idag betraktas pendeln som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon som är älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande paviljongen i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära inställning till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att pendeln är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin lyster. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Lampan finns idag i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger. Se hela utbudet av PH Artichoke pendlar här!