Exklusiva lampor i lyxig design

Inredning och möbler är en del av hemmet och återspeglar ofta personen som bor där. Om man gillar lyx, flärd och exklusivitet går det att lägga en hel del pengar på det även inom belysning. Det finns ett flertal lyxiga lampor från världskända formgivare och varumärken.

8 riktigt lyxiga taklampor och golvlampor

Nu tänkt vi titta närmare på några riktigt exklusiva taklampor och golvlampor av hög kvalitet och som håller hög klass, vilket avspeglas i priset. Detta är åtta av de mest exklusiva lamporna som vi känner till som kan köpas i nyproduktion och från en nätbutik som är på svenska och levererar till Sverige.

 • Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad

  Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad
  Drömlik pendellampa CRISTALLI i fina gyllene tonerDen här magnifika lampan sträcker sig hela 340 cm på höjden - varhelst detta utrymme finns tillgängligt kan CRISTALLI erbjuda hisnande stunder. Oavsett om det är i villor, hotell eller allmänt tillgängliga utrymmen som entréer, hallar eller museer. Många 24 karats guldpläterade metalldelar och slipade glasstavar av Muranoglas bildar armaturens överdimensionerade skärm, som påminner om en stor byggnad med flera våningar. Ljuset bryts och reflekteras av det bärnstensfärgade Muranoglaset, vilket skapar gnistrande ljuseffekter. Lampan har 80 integrerade glödlampor, som naturligtvis ingår i leveransen.
 • Stream - exklusiv hänglampa, 110 cm

  Stream - exklusiv hänglampa, 110 cm
  Stream - hänglampa med wow-effekt Denna exklusiva hänglampa skapar en livfull ljuseffekt. Effekten uppstår på grund av det faktum att ljuset banar sin väg genom ett flytande nätverk av fina metallkedjor som påminner om flödet i ett vattenfall. Ljuskonstverket hålls samman av en förnicklad ram utformad i vågor. En uttrycksfull inredningsdetalj för hemmet - men också för restauranger eller hotellfoajéer. Belysningsföretaget Terzani grundades år 1972 av den italienska glasdesignern Sergio Terzani. När Sergio Terzani började samarbeta med den franske designern Jean-François Crochet under mitten av 1980-talet, började man designa inredningstillbehör och ljusskulpturer. Terzanis passion för glaskonst och Jean-François Crochets känsla för den extravaganta stilen återspeglas i varje armatur. Terzanis lampor är därför mycket mer än bara ljuskällor. Detta är konstverk skapade genom utmärkt hantverk, och med massor av uppfinningsrikedom och uppmärksamhet på detaljer.
 • Habsburg - gnistrande taklampa

  Habsburg - gnistrande taklampa
  Upphöjd och prunkande uppfyller taklampan Habsburg varje rum med sina otaliga Swarovski-element Habsburg. Detta begrepp står oundvikligen i förbindelse med herrskapsprakt, med rikt utsmyckade och klart upplysta salonger som vittnar om upphöjdhet och lyx. Alla dessa attribut återfinns också hos denna imponerande taklampa, som är helt prydd med gnistrande Swarovski-strass som låter rummet stråla och med spännande ljusspel drar in alla betraktare i sin magi. Tillsammans med den förgyllda metallen uppstår en unik taklampa, som framför allt pryder salar och andra stora rum. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Moooi Moooi Perch Taklampa Mässing/Vit

  Moooi Moooi Perch Taklampa Mässing/Vit
  Design: Umut Yamac, 2016 för Moooi Koncept: Perch från Moooi är, som mycket av deras design, väldigt unikt och något man sällan ser. Hela serien är baserad på något så naturligt och enkelt som en fågel. Serien består av golvlampor, bordslampor, vägglampor och taklampor som alla har antingen en eller flera av de vackra vita fåglarna med mässing sittande. När Perch-lamporna är släckta framstår de mer som ett skulpturellt element, men när de är tända strålar ett mjukt ljus under deras vingar, vilket ger dem ett varmt sken och ett behagligt ljus för rummet. Perch-serien kommer enkelt att tillföra en transparent känsla av liv och värme till hemmet, vilket kommer att märkas genomgående.
 • Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad

  Louis Poulsen Ph Kotte 600 Klart Glas/Sandblästrad
  Design Poul Henningsen Färg Klart Glas, Sandblästrad Höjd 58 cm Diameter 60 cm Kapslingsklass IP20 Nettovikt 17,3 kg Ljuskälla Max 100W (ingår ej, se tillbehör) Sockel E27 Monteringsanvisning/Skötselråd>:>:&hellip:
 • PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm

  PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • Moooi | Perch Light Tree

  Moooi | Perch Light Tree
  Perch Light Tree är en vacker ljuskrona med fåglar formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Armaturen är utformad likt en trädkrona, tillverkad i aluminium med mässingsfinish. I kronan sitter 26 stycken fåglar, vikta i vitt papper, vilka även döljer ljuskällorna. Ljuskronan sprider en varm, stämningsfull belysning i hela rummet och blir en iögonfallande detalj till inredningen. I samma serie från Moooi finns även en bordslampa, golvlampa, samt vägglampa. Beräknad leveranstid Beställningsvara (ca. 6-8 veckor)
 • Ovanlig hänglampa Stream 80 cm

  Ovanlig hänglampa Stream 80 cm
  Stream - hänglampa med wow-effekt Denna exklusiva hänglampa skapar en livfull ljuseffekt. Effekten uppstår på grund av det faktum att ljuset banar sin väg genom ett flytande nätverk av fina metalltrådar som påminner om flödet i ett vattenfall. Ljuskonstverket hålls samman av en förnicklad ram utformad i vågor. En uttrycksfull inredningsdetalj för hemmet - men också för restauranger eller hotellfoajéer. Belysningsföretaget Terzani grundades år 1972 av den italienska glasdesignern Sergio Terzani. När Sergio Terzani började samarbeta med den franske designern Jean-François Crochet under mitten av 1980-talet, började man designa inredningstillbehör och ljusskulpturer. Terzanis passion för glaskonst och Jean-François Crochets känsla för den extravaganta stilen återspeglas i varje armatur. Terzanis lampor är därför mycket mer än bara ljuskällor. Detta är konstverk skapade genom utmärkt hantverk, och med massor av uppfinningsrikedom och uppmärksamhet på detaljer.

I den här listan hittar man ofta märken som FLOS eller design av superkändisen Verner Panton. Du kan också hitta taklampor i muranoglas från Novaresi.

Lampor i exklusiv design på rea

Även om det är sällan förekommer det ibland nedsättning av pris på de här exklusiva lamporna. Om du länge spanat på en lyxlampa men vill behålla några tusenlappar på kontot kan du kanske hitta den här. Vi har letat fram några av de mest exklusiva lamporna som just nu är på rea.

 • Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad

  Hänglampa Cristalli 340 cm hög, bärnstensfärgad
  Drömlik pendellampa CRISTALLI i fina gyllene tonerDen här magnifika lampan sträcker sig hela 340 cm på höjden - varhelst detta utrymme finns tillgängligt kan CRISTALLI erbjuda hisnande stunder. Oavsett om det är i villor, hotell eller allmänt tillgängliga utrymmen som entréer, hallar eller museer. Många 24 karats guldpläterade metalldelar och slipade glasstavar av Muranoglas bildar armaturens överdimensionerade skärm, som påminner om en stor byggnad med flera våningar. Ljuset bryts och reflekteras av det bärnstensfärgade Muranoglaset, vilket skapar gnistrande ljuseffekter. Lampan har 80 integrerade glödlampor, som naturligtvis ingår i leveransen.
 • Martinelli Luce Pipistrello LED, dimbar, guld 24K

  Martinelli Luce Pipistrello LED, dimbar, guld 24K
  Dimbar LED-bordlampa Pipistrello, höjdjusterbar Pipistrello är en klassisk armatur som inte bara har vunnit flera priser, utan också finns utställd på många museer världen över. Den smala men slående designen gör intryck och ger LED-bordlampan ett unikt utseende med igenkänningsvärde. Basen är utrustad med en teleskopisk anordning från mitten, som är tillverkad av satin rostfritt stål och omedelbart kommer i fokus. Den gör det möjligt att justera lampans höjd från 66 till 86 cm. Den halvcirkelformade skärmen av plast tronar på den här slående basen och skapar ett diffust ljus med sin opala yta, som strålar ut i rummet runt omkring. Skuggan är uppdelad i fyra delar och ser också mycket elegant och unik ut. Ljuset kan justeras i ljusstyrka via den integrerade dimmern på kabeln, vilket innebär att Pipistrello kan anpassas till situationen och förutom en behaglig allmänbelysning även skapa en mysig stämning för avkoppling. Serien har sitt ursprung i 1965. Pipistrello skapades av den italienska designern och arkitekten Gaetana Gae Aulenti (1927-2012) för tillverkaren Martinelli Luce, som fortfarande tillverkar bordslampan.
 • Verpan - Fun 8 DM Taklampa

  Verpan - Fun 8 DM Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Fun 8 DM Taklampa är designad av Verner Panton år 1964. Lampan består av pärlemor-skal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behaglig diffus spridning av ljuset. Verner Panton (1926-1998) var en av de mest färgstarka figurerna i dansk arkitektur och designhistoria. Han är utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn 1955. Panton är känd för sin färgstarka och organiska design samt sin utpräglade förkärlek till plast. Han har vunnit fler utmärkelse för sina otraditionella verk. NB! Observera att lampan inte levereras monterad. Montera skalen på metallramen enligt instruktionerna i lådan.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Koppar Ø720/Ø840 (840)

  Louis Poulsen - PH Artichoke Koppar Ø720/Ø840 (840)
  Den unika Artichoke pendeln förtjänar lite särbehandling. Kontakta oss för ett bra erbjudande på din kotte som eventuellt kan innehålla special leverering, upphäng och inte minst säkring. Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, den är världskänd och betraktas som en internationell designikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk design med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Design i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. Dessa stora PH Arichoke Pendlar på Ø720 eller Ø840 i koppar har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, som har uppnått status som designikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Särskild hänsyn vid levering, upphängning och säkring. Artichokerna är unika pendlar som vi rekommenderar att man tar hand om med särskild hänsyn -Extra skonsam och personlig leverering av vår egna personal på avtalad tidspunt. -Upphäng som kan klaras av våra rutinerade folk som har stor erfarenhet i korrekt hantering samt slutlig justering. -Gravering av ägare och kontaktupplysningar på topplattan samt eventuellt på en av bladen. Därutöver kan det märkas jf, Det Kriminalpreventiva råden om det önskas. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Vit Ø720/Ø840 (840)

  Louis Poulsen - PH Artichoke Vit Ø720/Ø840 (840)
  Den unika Artichoke pendeln förtjänar lite särbehandling. Kontakta oss för ett bra erbjudande på din kotte som eventuellt kan innehålla special leverering, upphäng och inte minst säkring. Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, den är världskänd och betraktas som en internationell designikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk design med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Design i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. Dessa stora PH Arichoke Pendlar på Ø720 eller Ø840 i vit har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, som har uppnått status som designikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Särskild hänsyn vid levering, upphängning och säkring. Artichokerna är unika pendlar som vi rekommenderar att man tar hand om med särskild hänsyn -Extra skonsam och personlig leverering av vår egna personal på avtalad tidspunt. -Upphäng som kan klaras av våra rutinerade folk som har stor erfarenhet i korrekt hantering samt slutlig justering. -Gravering av ägare och kontaktupplysningar på topplattan samt eventuellt på en av bladen. Därutöver kan det märkas jf, Det Kriminalpreventiva råden om det önskas. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Ø840 Svart

  Louis Poulsen - PH Artichoke Ø840 Svart
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke 840 Svart blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, den är världskänd och betraktas som en internationell designikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk design med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. PH Artichoke Pendel har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, som har uppnått status som designikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke. ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Kotte.
 • Flos - Nebula Taklampa

  Flos - Nebula Taklampa
  Design Joris Laarman for Flos Koncept Nebula Taklampa är en visuellt spännande lampa designad av Joris Laarman. Lampan är otroligt snygg och skulpturlik med sina 10 munblåsta glasskärmar i olika storlekar. Det är en mycket elegant och inspirerande belysning som ger ett utspritt behagligt ljus. Nebula har vunnit designpriset Edida år 2008.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Vit Ø720/Ø840 (720)

  Louis Poulsen - PH Artichoke Vit Ø720/Ø840 (720)
  Den unika Artichoke pendeln förtjänar lite särbehandling. Kontakta oss för ett bra erbjudande på din kotte som eventuellt kan innehålla special leverering, upphäng och inte minst säkring. Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, den är världskänd och betraktas som en internationell designikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk design med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Design i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. Dessa stora PH Arichoke Pendlar på Ø720 eller Ø840 i vit har kännetecknet vid sin unika och skulpturella design, som har uppnått status som designikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Särskild hänsyn vid levering, upphängning och säkring. Artichokerna är unika pendlar som vi rekommenderar att man tar hand om med särskild hänsyn -Extra skonsam och personlig leverering av vår egna personal på avtalad tidspunt. -Upphäng som kan klaras av våra rutinerade folk som har stor erfarenhet i korrekt hantering samt slutlig justering. -Gravering av ägare och kontaktupplysningar på topplattan samt eventuellt på en av bladen. Därutöver kan det märkas jf, Det Kriminalpreventiva råden om det önskas. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.