Coola lampor

Det finns många coola lampor i annorlunda design som direkt tar sin plats som en iögonfallande inredningsdetalj. Kolla in de här coola och häftiga lamporna!

Möt Mr Wattson

Mr Wattson lampa från Piffany CopenhagenFoto från RoyalDesign, återförsäljare online

Han har sin egen karaktär Mr Wattson från Piffany Copenhagen. Lampans kropp i trä går att böja och placera på många olika sätt och ställen. Ska Mr Wattson sitta ner med rak rygg eller ska han vila ut raklång på en hylla? Se bara till att stänga dörren när du går hemifrån, annars kanske Mr Wattson ger sig ut på äventyr för egen kraft!

Coola taklampan Tijn

Den här coola formationen till taklampa är tillverkad i stål och har en diameter på 80 cm. Ljuseffekten ligger på 3000 Kelvin och den kan avge hela 8000 lumen från LED-lamporna i slingorna.

Tijn taklampa i cool design

En nackdel med såna här coola taklampor är att man kan inte byta ut ljuskällan. Däremot är brinntiden hela 30 000 timmar så om du har den tänd 4 timmar per dag håller den i 20 år. Du kan köpa den från Lamporochljus online.

Multi-Lite taklampa från GUBI

Vi gillar lampor som går att modifiera och ändra designen på själv hemma. GUBI har en taklampa som heter Multi-Lite och den går att göra det med. Louis Weisdorf formgav denna lampa redan 1972 och den är ganska så typisk för dansk lampdesign.

Multi-Lite takpendel från GUBI

De delade lampskärmarna går att rotera fritt och därmed kan man skapa olika ljus som går uppåt, nedåt, symmetriskt eller asymmetriskt. En influencer som vi sett har visat upp denna lampa från sitt hem är Anela Tahirovic som driver instagramkontot @arkihem. På Nordic Nest kan man hitta mer inspiration och se vilka andra inredningsprylar som hon visat upp på sitt konto.

Flos 548 av Gino Sarfatti

Det är svårt att välja endast en cool lampa formgiven av Gino Sarfatti. Den lampa vi har valt som vi tycker är coolast just nu är Flos 548. Den har en styrbar ljusprojektor som skickar ljuset mot en reflekterande skärm. Lampan finns i många olika färger och passar in i dettrendiga hemmet.

Flos 548, cool bordslampa från SarfattiSe pris och färger hos Andlight