Bumling lampa av Anders Pehrson

Lampan Bumling är en klassiker från 1968 formgiven av Anders Pehrson. Den har en lampskärm i lackerad aluminium med tidslös design, vilket gör att den är aktuell än idag och den produceras på fabriken i Åhus.

Bumlingen har lanserats både som taklampa (pendel) och som bords- eller golvlampa. Det finns också utgivna vägglampor som många använder som sänglampa.

I bildgalleriet med Bumlinglamporna här nedan syns inte alla tillgängliga färger. Klicka dig vidare till återförsäljaren för att se färgalternativ. Om du redan har en antik Bumling som skulle behöva en reservdel kan du ibland hitta även det. Kanske ett nytt raster?

Bumling som taklampa

 • Bumling Ø600 vit

  Bumling Ø600 vit
 • Bumling Mini Pendel Vit 25 cm

  Bumling Mini Pendel Vit 25 cm
 • Bumling Ø400 borstad aluminium

  Bumling Ø400 borstad aluminium
 • Bumling Pendel Vit 19 cm

  Bumling Pendel Vit 19 cm
 • Bumling Pendel Röd Ø60 cm

  Bumling Pendel Röd Ø60 cm
 • Bumling Pendel Borstad Stål Ø60 cm

  Bumling Pendel Borstad Stål Ø60 cm
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Vit - Taklampor Aluminium Vit - 202862

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Vit - Taklampor Aluminium Vit - 202862
  Bumling pendel 60 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en vitlackerad aluminiumskärm och ett ringraster i plast som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Vit Taklampor i Aluminium från ateljé Lyktan med stor omsorg.
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Borstad - Taklampor Aluminium - 202428

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Borstad - Taklampor Aluminium - 202428
  Bumling pendel 60 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en borstad aluminiumskärm och ett ringraster i plast som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Aluminium Taklampor i Aluminium från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Bumling lampa på fot

För stående lampor finns det Bumling med kort stativ på liten fot och den passar bra som bordslampa. Bumling med långt stativ och lite stadigare fot är en golvlampa, också den såklart formgiven av Anders Pehrson.

Bumling bordslampa

 • Bumling Bordslampa Vit

  Bumling Bordslampa Vit
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini Bordslampa Vit - Bordslampor Vit - 204618

  Ateljé Lyktan Bumling Mini Bordslampa Vit - Bordslampor Vit - 204618
  Bumling mini bordslampa från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. bordslampan är tillverkad i vitlackerat aluminium, skärm och ringraster i opal akryl och vit textilkabel. Vägglampan har en riktbar skärm som mjukt lyser upp. Vi har valt ut Vit Bordslampor från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Bumling golvlampa

 • Bumling Golvlampa Vit vanlig

  Bumling Golvlampa Vit vanlig
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620

  Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620
  Bumling mini golvlampa från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Golvlampan är tillverkad i vitlackerat aluminium, skärm och ringraster i opal akryl och vit textilkabel. Golvlampan har en riktbar skärm som mjukt lyser upp. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Akryl från ateljé Lyktan med stor omsorg.