Bumling lampa av Anders Pehrson

Bumling lampa är en klassiker från 1968 formgiven av Anders Pehrson. Den har en lampskärm i lackerad aluminium med tidslös design, vilket gör att den är aktuell än idag och den produceras på fabriken i Åhus.

Bumlingen har lanserats både som taklampa (pendel) och som bords- eller golvlampa. Det finns också utgivna vägglampor som många använder som sänglampa.

I bildgalleriet med Bumling-lamporna här syns inte alla tillgängliga färger men klicka dig vidare till återförsäljaren för att se färgalternativ.

Bumling som taklampa

Bumling lampa på fot

För stående lampor finns det Bumling med kort stativ på liten fot och den passar bra som bordslampa. Bumling med långt stativ och lite stadigare fot är en golvlampa, också den såklart formgiven av Anders Pehrson.

Bumling bordslampa

 • Ateljé Lyktan Bumling mini bordslampa Ø 19 cm vit

  Ateljé Lyktan Bumling mini bordslampa Ø 19 cm vit
 • Bumling Bordslampa Vit

  Bumling Bordslampa Vit
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini Bordslampa Vit - Bordslampor Vit - 204618

  Ateljé Lyktan Bumling Mini Bordslampa Vit - Bordslampor Vit - 204618
  Bumling mini bordslampa från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. bordslampan är tillverkad i vitlackerat aluminium, skärm och ringraster i opal akryl och vit textilkabel. Vägglampan har en riktbar skärm som mjukt lyser upp. Vi har valt ut Vit Bordslampor från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Bumling golvlampa

 • Ateljé Lyktan Bumling mini golvlampa Ø 19 cm vit

  Ateljé Lyktan Bumling mini golvlampa Ø 19 cm vit
 • Bumling Golvlampa Vit vanlig

  Bumling Golvlampa Vit vanlig
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620

  Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620
  Bumling mini golvlampa från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Golvlampan är tillverkad i vitlackerat aluminium, skärm och ringraster i opal akryl och vit textilkabel. Golvlampan har en riktbar skärm som mjukt lyser upp. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Akryl från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Raster och andra reservdelar till Bumling lampa

Har du redan en Bumling lampa men skulle vilja byta ut ett trasigt raster (bländarskydd) så har en del återförsäljare även reservdelar på lager. Kolla till exempel hos ConfidentLiving. eller hos Nordic Nest som vi har sett haft det runda rastret i 19 cm.

Andra lampor av Anders Pehrson

Som formgivare har Anders Pehrson varit med och designat annan belysning också. Den stilrena golvlampan Simris till exempel. Nyproducerade Simris golvlampa (Se pris) är en uppdaterad version av originalet. Anders Pehrson har försett den med LED-bestyckning och dimning via en sensoryta ovanpå lampskärmen. I övrigt har Anders behållt de ursprungliga detaljerna kring form och material.