Bumling lampa från Ateljé Lyktan

Bumling är en klassisk lampa formgiven av Anders Pehrson 1968. Den säljs idag av Ateljé Lyktan och finns att köpa som tak-, bords- och golvlampa med en lampskärm i lackerad aluminium med tidslös design.

På fabriken i Åhus tillverkas lampa Bumling i flera olika färger. För att se alternativa färger kan du klicka dig vidare till Ateljé Lyktans återförsäljare på nätet.

Bumling taklampa

 • Bumling Ø600 vit

  Bumling Ø600 vit
 • Bumling Pendel Ø60 cm Röd

  Bumling Pendel Ø60 cm Röd
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini pendel Ø25 cm Vit

  Ateljé Lyktan Bumling Mini pendel Ø25 cm Vit
 • Bumling Pendel Ø60 cm Borstad Aluminium

  Bumling Pendel Ø60 cm Borstad Aluminium
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 40 Cm Röd - Taklampor Plast Röd - 205332

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 40 Cm Röd - Taklampor Plast Röd - 205332
  Bumling pendel 40 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en vitlackerad aluminiumskärm och ett ringraster i plast som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Röd Taklampor i Plast från ateljé Lyktan med stor omsorg.
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Borstad - Taklampor Aluminium - 202428

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Borstad - Taklampor Aluminium - 202428
  Bumling pendel 60 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en vitlackerad aluminiumskärm och ett ringraster i plast som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Aluminium Taklampor i Aluminium från ateljé Lyktan med stor omsorg.
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Opalt glas - Taklampor Akryl Vit - 202864

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Opalt glas - Taklampor Akryl Vit - 202864
  Bumling pendel 60 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en vitlackerad aluminiumskärm och raster i opalt akrylglas som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Vit Taklampor i Akryl från ateljé Lyktan med stor omsorg.
 • Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Vit - Taklampor Aluminium Vit - 202862

  Ateljé Lyktan Bumling Pendel 60 Cm Vit - Taklampor Aluminium Vit - 202862
  Bumling pendel 60 cm från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Lampan har en vitlackerad aluminiumskärm och ett ringraster i plast som sprider ljuset fint nedåt utan att blända. Pendeln passar som kökslampa, matsalslampa eller till kontoret med sin tidlösa design. Pendelledning 3x0,75 mm≤, L=3 m, med jordad lamppropp. Vi har valt ut Vit Taklampor i Aluminium från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Bumling lampa på fot

Bumling lampa på fot finns i olika storlekar där vissa har ett kort stativ på en liten fot och passar bra som bordslampa. Bumlinglampor med långt stativ och stadigare fot är tänkt att användas som golvlampa.

Bumling bordslampa

Bumling golvlampa

 • Ateljé Lyktan Bumling mini golvlampa Ø 19 cm vit

  Ateljé Lyktan Bumling mini golvlampa Ø 19 cm vit
 • Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620

  Ateljé Lyktan Bumling Mini Golvlampa Vit - Golvlampor Akryl Vit - 204620
  Bumling mini golvlampa från ateljé Lyktan, formgiven av Anders Pehrson (1968). Bumlingen är en riktig designklassiker som formgavs redan 1968. Golvlampan är tillverkad i vitlackerat aluminium, skärm och ringraster i opal akryl och vit textilkabel. Golvlampan har en riktbar skärm som mjukt lyser upp. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Akryl från ateljé Lyktan med stor omsorg.

Raster till Bumling och andra reservdelar

Har ditt raster till Bumling gått sönder kan det finnas att köpa som reservdel hos återförsäljare. Kolla till exempel hos ConfidentLiving eller hos Nordic Nest som vi har sett haft det runda rastret i 19 cm diameter.

Andra lampor av Anders Pehrson

Som formgivare har Anders Pehrson varit med och designat annan belysning också. Den stilrena golvlampan Simris till exempel. Nyproducerade Simris golvlampa (Se pris) är en uppdaterad version av originalet. Anders Pehrson har försett den med LED-bestyckning och dimning via en sensoryta ovanpå lampskärmen. I övrigt har Anders behållt de ursprungliga detaljerna kring form och material.