Bordslampa i marmor

Marmor är ett beständigt och hårt material som också andas känsla av lyx och rikedom. En bordslampa i marmor står stadigt och blir en fin detalj i din heminredning.

Marmorn kan ha olika färger beroende på varifrån den kommer. En lampfot i grön marmor blir en dekorativ favorit snabbt. Kombinerat med mässing blir känslan än mer exklusiv. Vanligast är att bordslampor har svart, grå eller vit marmorsockel.

Våra tips på bordslampor i olika marmorfärger

Här har vi plockat ut några exempel på marmorlampor eller bordslampor med fot som har marmorliknande karaktär men kan vara gjord i keramik.

Bordslampa i vit marmor

 • Lucide Mirasol bordslampa i vit marmor

  Lucide Mirasol bordslampa i vit marmor
  Bordslampa Mirasol - Spaniens solros Denna högkvalitativa och eleganta bordslampa ger stor stabilitet på tack vare marmorsockeln. Sockeln ser mycket tilltalande ut på grund av de fina linjerna. Den guldfärgade skärmen ger den nödvändiga elegansen. Tre uttag finns inbyggda under skärmen. När lamporna lyser reflekteras ljusstrålen i den gyllene lampskärmen. Detta gör att ljuset avges med mycket värme. För den som inte nöjer sig med detta kan göra ljuset ännu mildare och anpassa det till situationen på bästa sätt med den inbyggda dimströmbrytaren på kabeln. Bordslampan har ett högt dekorativt värde och fungerar utmärkt som accentbelysning och extrabelysning i vardagsrummet.
 • Audo JWDA Bordslampa Vit Marmor

  Audo JWDA Bordslampa Vit Marmor
  Design: Jonas Wagell . Koncept: JWDA-Bordslampan är en del av en serie lampor inspirerade av traditionella oljelampor. Lamporna är skapade av ärliga matrial - marmor och glas- som upphöjs av den vackra formgivningen, som den Stockholm-baserade designern Jonas Wagell har designat. JWDA-lampan är en minimalistisk lampa utan överflödiga detaljer samtidigt som den har en stark kraktär. Lampans rundning är inbjudande och varm. Den är designad utifrån mötet mellan kontraster och är därför skapad i kombinationen mellan marmor och fint glas och den markanta ljusdimmeren i svart. JWDA-lampan har en osedvanlig, men praktisk funktion, då den är utrustad med en ljusdimmer på själva lamphuvudet. JWDA-lampan passar perfekt på ett säng- eller soffbord och är tillverkad i bortat stål, i ljusgrå betong med mässingsdetaljer, svart, marmor och polerad mässing. Det passar nämligen in i Jonas' mission om att skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av människors liv. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing

  Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing
 • TATO Jil Bordslampa Vit/Mässing & Vit Marmor

  TATO Jil Bordslampa Vit/Mässing & Vit Marmor
  Design: Lorenza Bozzoli - 2016 Koncept: Jil är en populär och stilren lampa från TATO . Lampskärmen som är tillverkad i glas, finns i tre olika färger. Den stora glaskärmen ger ett behagligt varmt ljus, och just därför är lampan lämplig i alla hemmets rum. De eleganta armarna som håller den stora glasskärmen, finns i krom, mattsvart krom och mässing. Den stora marmorfoten finns också i tre olika färger. De många exlusiva material lampan är formgiven i gör att den framträder tydligt i det rum den blir placerad i, samtidigt som den är otroligt elegant. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera

Bordslampa i grön marmor

 • Carpyen LED-bordslampa Rebound, marmor grön, mässing

  Carpyen LED-bordslampa Rebound, marmor grön, mässing
  Elegant LED-bordslampa Rebound i mässing och grön marmorOavsett om det är i det privata vardagsrummet eller på ett kafé - LED-bordslampa Rebound från den israeliska designern Dan Yeffet inspirerar med sin eleganta materialkomposition och tidlösa design. Dess bas är utformad som en cylinder och tillverkad av grön marmor, på toppen finns sockeln med utbytbar GU10 LED-lampa. Ovanför finns en trattformad böjd skärm av mässing som reflekterar ljuset nedåt och åt sidorna. Dessutom lyser ljuset uppåt genom en liten rund öppning, så att även indirekt belysning uppnås via taket.- GU10-lampan ingår (varmvit, externt TRIAC-dimbar, utbytbar)
 • Lucide Bordslampa Charlize, grön marmorerad/bärnsten

  Lucide Bordslampa Charlize, grön marmorerad/bärnsten
  Charlize bordslampa med grön marmorbasBordslampan Charlize imponerar med sina högkvalitativa material. Medan skärmen är gjord av bärnstensfärgat glas och utstrålar en viss lätthet, är basen gjord av robust marmor som lovar en fast ställning. Skärmen är något böjd och ger lampan dess speciella uttryck, som medvetet understryks av den grönmarmorerade basen. En liten, gyllene strömbrytare är integrerad i basen, som kan användas för att driva bordslampan utan ansträngning.- Med textilkabelNote: För glödlampor med en maximal diameter på 5,8 cm (se tillbehör).
 • Nemo Portofino Bordslampa Smaragdgrön/Grön Marmor

  Nemo Portofino Bordslampa Smaragdgrön/Grön Marmor
  Design: Nemo Koncept: Potofino bordslampan är en slimmad och elegant bärbar lampa. Den är bärbar och uppladdningsbar, vilket gör den extremt praktisk och mångsidig. Lampans attraktiva och moderna design passar perfekt in i alla inredningsmiljöer. Den uppladdningsbara funktionen gör det enkelt att placera lampan där du behöver den som mest utan att behöva oroa dig för sladdar eller uttag. Ta den med dig runt i hemmet och placera den var du vill.
 • Normann Copenhagen Amp Bordslampa Guld / Grön Marmor - Bordslampor Glas Grön - 502121

  Normann Copenhagen Amp Bordslampa Guld / Grön Marmor - Bordslampor Glas Grön - 502121
  Amp bordslampa från Normann Copenhagen med en unik design och klassiska material med inspiration från 60-talet. Den har ett behagligt, vackert ljus som harmoniskt smälter in i hemmet. En perfekt lampa att ha i fönstret för lite extra mysighetsfaktor. Designad i Danmark av Simon Legald. Originaldesign från år 2014. Bra att veta om Amp bordslampa - Amp uppskattas för den unika designen.- Amp är också omtyckt för de klassiska materialen.- Ingår i serien Amp.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Grön Bordslampor i Glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.

Bordslampa i svart marmor

 • GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI - Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • New Works - Kizu Bordslampa Svart Marmor New Works

  New Works - Kizu Bordslampa Svart Marmor New Works
  Design Lars Tornøe för New Works Koncept New Works Kizu bordslampa är sammansatt av två motstående geometriska figurer – och ser mer ut som två skulpturer som balanserar på varandra, än som en bordslampa. Kizu ser vid första anblicken ut som att d ska välta vilken sekund som helst, men det är såklart bara en illusion som gör den spännande och retar den som står och tittar på den. Vaker och elegant är den med dess svarta marmor och vita akrylskärm. OBS! Från mitten av februari 2021 kommer Kizu-bordslampan i en ny version utan dimmer. Det kommer dock att ske en övergång där du fortfarande kommer att kunna ta emot en lampa med dimmer. Du är välkommen att kontakta kundtjänst om du har några frågor.
 • Paulmann Svart bordslampa Nordin i marmor

  Paulmann Svart bordslampa Nordin i marmor
  Puristisk bordslampa Nordin i marmor med speciell effekt Den enkla formen och tillverkningen i äkta marmor gör denna lampa till en enastående ljuskälla, där den reducerade formen framhäver självaste ljuskällan som sitter i en E27-sockel. Eftersom ingen lampskärm täcker eller döljer ljuskällan, kan ljuset avges åt alla håll så att en mycket jämn belysning och en mysig atmosfär skapas. För att undvika att blir bländad rekommenderas en förspeglad ljuskälla. Sådana finns att köpa under tillbehör och kompletterar lampans helhetsintryck. Tändas och släckas kan lampan med strömbrytaren som är inbyggd i anslutningssladden.

Bordslampa med lampfot i marmor och lampskärm i mässing

 • TATO Jil Bordslampa Vit/Mässing & Vit Marmor

  TATO Jil Bordslampa Vit/Mässing & Vit Marmor
  Design: Lorenza Bozzoli - 2016 Koncept: Jil är en populär och stilren lampa från TATO . Lampskärmen som är tillverkad i glas, finns i tre olika färger. Den stora glaskärmen ger ett behagligt varmt ljus, och just därför är lampan lämplig i alla hemmets rum. De eleganta armarna som håller den stora glasskärmen, finns i krom, mattsvart krom och mässing. Den stora marmorfoten finns också i tre olika färger. De många exlusiva material lampan är formgiven i gör att den framträder tydligt i det rum den blir placerad i, samtidigt som den är otroligt elegant. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing

  Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing
 • Elsa bordslampa, marmor/mässing

  Elsa bordslampa, marmor/mässing
  OBS! Pris avser styck, säljs i par. Dessa lampfötter är mer än bara belysning - de är konstverk som kommer att bli ett smycke i ditt hem och ett uttryck för din personliga stil. Med sin kombination&hellip:
 • TATO Vox Bordslampa Svart/brun Marmor & Mässing Mindre

  TATO Vox Bordslampa Svart/brun Marmor & Mässing Mindre
  Design: Lorenza Bozzoli - 2016 Koncept : Vox är en populär och stilren bordslampa från TATO . Vox finns i två olika storlekar och i många olika färgkombinationer. Lampfoten är tillverkad i marmor och finns i olika färger - de fina marmorfötterna står i fin kontrast till de kägelformade skärmarna, som liknar små spotlights. Skärmarna finns bland annat i mässing och brons. Valet av material ger borsdlampan ett modernt och framträdande utseende. Den lämpar sig som mysbelysning i vardagsrum eller som nattlampa på nattduksbordet - bara fantasien sätter gränser. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera