Bordslampa i marmor

Marmor är ett beständigt och hårt material som också andas känsla av lyx och rikedom. En bordslampa i marmor står stadigt och blir en fin detalj i din heminredning.

Marmorn kan ha olika färger beroende på varifrån den kommer. En lampfot i grön marmor blir en dekorativ favorit snabbt. Kombinerat med mässing blir känslan än mer exklusiv. Vanligast är att bordslampor har svart, grå eller vit marmorsockel.

Våra tips på bordslampor i olika marmorfärger

Här har vi plockat ut några exempel på marmorlampor eller bordslampor med fot som har marmorliknande karaktär men kan vara gjord i keramik.

Bordslampa i vit marmor

 • Bordslampa Mirasol vit marmor

  Bordslampa Mirasol vit marmor
  Bordslampa Mirasol - Spaniens solros Denna högkvalitativa och eleganta bordslampa ger stor stabilitet på tack vare marmorsockeln. Sockeln ser mycket tilltalande ut på grund av de fina linjerna. Den guldfärgade skärmen ger den nödvändiga elegansen. Tre uttag finns inbyggda under skärmen. När lamporna lyser reflekteras ljusstrålen i den gyllene lampskärmen. Detta gör att ljuset avges med mycket värme. För den som inte nöjer sig med detta kan göra ljuset ännu mildare och anpassa det till situationen på bästa sätt med den inbyggda dimströmbrytaren på kabeln. Bordslampan har ett högt dekorativt värde och fungerar utmärkt som accentbelysning och extrabelysning i vardagsrummet.
 • Audo JWDA Bordslampa Vit Marmor

  Audo JWDA Bordslampa Vit Marmor
  Design: Jonas Wagell . Koncept: JWDA-Bordslampan är en del av en serie lampor inspirerade av traditionella oljelampor. Lamporna är skapade av ärliga matrial - marmor och glas- som upphöjs av den vackra formgivningen, som den Stockholm-baserade designern Jonas Wagell har designat. JWDA-lampan är en minimalistisk lampa utan överflödiga detaljer samtidigt som den har en stark kraktär. Lampans rundning är inbjudande och varm. Den är designad utifrån mötet mellan kontraster och är därför skapad i kombinationen mellan marmor och fint glas och den markanta ljusdimmeren i svart. JWDA-lampan har en osedvanlig, men praktisk funktion, då den är utrustad med en ljusdimmer på själva lamphuvudet. JWDA-lampan passar perfekt på ett säng- eller soffbord och är tillverkad i bortat stål, i ljusgrå betong med mässingsdetaljer, svart, marmor och polerad mässing. Det passar nämligen in i Jonas' mission om att skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av människors liv. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing - Bordslampor

  Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing - Bordslampor
 • Established & Sons Lighthouse Bordslampa Rökfärgad Glas & Vit Marmorfot

  Established & Sons Lighthouse Bordslampa Rökfärgad Glas & Vit Marmorfot
  Design: Ronan & Erwan Bouroullec för Established & Sons Koncept: En elegant och modern bordslampa av traditionellt hantverk, tillverkad med en munblåst glasskärm i bästa kvalitet. Med sin marmorfot, som är en av nutiden stora trender, är lampan lättplacerad i vilken modern inredning som helst. Den läckra bordslampan ger, med sin kombination av glas och marmor, en känsla av extBärnstenagans till hemmet. Ronan och Erwin Bouroullec som har designat lampan för Established & Sons, har formgivit en robust lampa som blir som en skurpturell installation där den blir placerad. Lampan finns i två färger, så att du kan välja mellan en mer neutral variant eller en mer uppseendeväckande bordslampa. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera

Bordslampa i grön marmor

 • Atlas Bordslampa Grön Marmor

  Atlas Bordslampa Grön Marmor
 • Nemo Portofino Bordslampa Smaragdgrön/ Grön Marmor

  Nemo Portofino Bordslampa Smaragdgrön/ Grön Marmor
  Design: Nemo Koncept: Potofino bordslampan är en slimmad och elegant bärbar lampa. Den är bärbar och uppladdningsbar, vilket gör den extremt praktisk och mångsidig. Lampans attraktiva och moderna design passar perfekt in i alla inredningsmiljöer. Den uppladdningsbara funktionen gör det enkelt att placera lampan där du behöver den som mest utan att behöva oroa dig för sladdar eller uttag. Ta den med dig runt i hemmet och placera den var du vill.
 • Bordslampa Charlize, grön marmorerad/bärnsten

  Bordslampa Charlize, grön marmorerad/bärnsten
  Charlize bordslampa med grön marmorbasBordslampan Charlize imponerar med sina högkvalitativa material. Medan skärmen är gjord av bärnstensfärgat glas och utstrålar en viss lätthet, är basen gjord av robust marmor som lovar en fast ställning. Skärmen är något böjd och ger lampan dess speciella uttryck, som medvetet understryks av den grönmarmorerade basen. En liten, gyllene strömbrytare är integrerad i basen, som kan användas för att driva bordslampan utan ansträngning.- Med textilkabelNote: För glödlampor med en maximal diameter på 5,8 cm (se tillbehör).
 • LED-bordslampa Rebound, marmor grön, mässing

  LED-bordslampa Rebound, marmor grön, mässing
  Elegant LED-bordslampa Rebound i mässing och grön marmorOavsett om det är i det privata vardagsrummet eller på ett kafé - LED-bordslampa Rebound från den israeliska designern Dan Yeffet inspirerar med sin eleganta materialkomposition och tidlösa design. Dess bas är utformad som en cylinder och tillverkad av grön marmor, på toppen finns sockeln med utbytbar GU10 LED-lampa. Ovanför finns en trattformad böjd skärm av mässing som reflekterar ljuset nedåt och åt sidorna. Dessutom lyser ljuset uppåt genom en liten rund öppning, så att även indirekt belysning uppnås via taket.- GU10-lampan ingår (varmvit, externt TRIAC-dimbar, utbytbar)

Bordslampa i svart marmor

 • Gubi - Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit

  Gubi - Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Large Svart Marmor/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • Gubi - Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit

  Gubi - Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Small Svart Marmor/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • New Works - Kizu Bordslampa Svart Marmor

  New Works - Kizu Bordslampa Svart Marmor
  Design Lars Tornøe för New Works Koncept New Works Kizu bordslampa är sammansatt av två motstående geometriska figurer – och ser mer ut som två skulpturer som balanserar på varandra, än som en bordslampa. Kizu ser vid första anblicken ut som att d ska välta vilken sekund som helst, men det är såklart bara en illusion som gör den spännande och retar den som står och tittar på den. Vaker och elegant är den med dess svarta marmor och vita akrylskärm. OBS! Från mitten av februari 2021 kommer Kizu-bordslampan i en ny version utan dimmer. Det kommer dock att ske en övergång där du fortfarande kommer att kunna ta emot en lampa med dimmer. Du är välkommen att kontakta kundtjänst om du har några frågor.
 • Svart bordslampa Nordin i marmor

  Svart bordslampa Nordin i marmor
  Puristisk bordslampa Nordin i marmor med speciell effekt Den enkla formen och tillverkningen i äkta marmor gör denna lampa till en enastående ljuskälla, där den reducerade formen framhäver självaste ljuskällan som sitter i en E27-sockel. Eftersom ingen lampskärm täcker eller döljer ljuskällan, kan ljuset avges åt alla håll så att en mycket jämn belysning och en mysig atmosfär skapas. För att undvika att blir bländad rekommenderas en förspeglad ljuskälla. Sådana finns att köpa under tillbehör och kompletterar lampans helhetsintryck. Tändas och släckas kan lampan med strömbrytaren som är inbyggd i anslutningssladden.

Bordslampa med lampfot i marmor och lampskärm i mässing

 • Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing - Bordslampor

  Bordslampa Stenhaga - Vit marmor / Mässing - Bordslampor
 • TATO Vox Bordslampa Svart/brun Marmor & Mässing Mindre

  TATO Vox Bordslampa Svart/brun Marmor & Mässing Mindre
  Design: Lorenza Bozzoli - 2016 Koncept : Vox är en populär och stilren bordslampa från TATO . Vox finns i två olika storlekar och i många olika färgkombinationer. Lampfoten är tillverkad i marmor och finns i olika färger - de fina marmorfötterna står i fin kontrast till de kägelformade skärmarna, som liknar små spotlights. Skärmarna finns bland annat i mässing och brons. Valet av material ger borsdlampan ett modernt och framträdande utseende. Den lämpar sig som mysbelysning i vardagsrum eller som nattlampa på nattduksbordet - bara fantasien sätter gränser. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Brianna bordslampa, marmor/mässing

  Brianna bordslampa, marmor/mässing
  OBS! lampskärm ingår ej, se alla våra bordslampskärmar här. Renoverad vintage lampfot i mässing och marmor. Lampfoten kommmer från 1900-talets andra hälft och är decorerad med marmor och mässingsdetaljer.&hellip:
 • RestartMilano Stargate Bordslampa Mässing & Marmor

  RestartMilano Stargate Bordslampa Mässing & Marmor
  Design: RestartMilano Koncept: Stargate är en modern och en mycket arkitektonisk bordslampa. Ljuset i lampan kommer från en LED som är monterad i den översta delen av lampan som består av mässing och akryl. Lampans fot består av marmor. Det är en lampa som på många sätt skiljer sig ur mängden och Stargate är en bra blandning mellan det förflutna och framtiden. Lampan kan dämpas vilket gör den perfekt till att skapa mysig stämning. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera