Bambulampor

Som ett av världens mest snabbväxande trämaterial är bambu odlat och skördat på rätt sätt en del av hållbarhetstrenden. Bambulampor finns i många olika mönster och färger från ljus bambu till mörk och svart bambubelysning.

Det går att skapa mycket stämningsfull belysning med bambulampor i taket, på bordet eller med golvlampor. De passar mycket bra in i en inredning där det naturliga är viktiga inslag. Även om bambu inte växer här i Skandinavien så passar det bra ihop med andra träslag på möbler.

Taklampor i bambu

Bordslampor i bambu

 • Buds 3 Bordslampa Grön Bambu - Foscarini

  Buds 3 Bordslampa Grön Bambu - Foscarini
  Design Rodolfo Dordino för Foscarini Koncept Buds 3 Bordslampa Grön Bambu från Foscarini - Ett vackert erbjudande på en vacker bordslampa Rudolfo Dordoni har lagt till ännu en lampkollektion till&hellip:
 • Bordslampa Trinidad av naturlig bambu

  Bordslampa Trinidad av naturlig bambu
  Cylindrisk bordslampa Trinidad med flätad bambuskugga Naturlighet är nyckeln till Trinidad bordslampa . Den består av ett stort cylinderparaply av bambu som står på tre små träfötter. Bambustjälkarna är handgjorda i ett nät som skapar vackra ljusmönster i området när lamporna tänds. Trinidad är det perfekta valet för en naturlig accent i sovrummet eller vardagsrummet.
 • Motarasu Sen Bordslampa Bambu

  Motarasu Sen Bordslampa Bambu
  Design: Tani Toshiyuki för Motarasu Koncept: Sen bordslampa från Motarasu är i samma stil som deras imponerande Hokore-lampa, ett rent konstverk som använder den traditionella japanska konsten Takeensuji - en teknik som historiskt användes för att göra insektsburar och lyktor. I produktionsprocessen bakom Sen-bordslampan använder Tani Toshiyuki upp till 600 individuella bamburemsor som görs för hand, vilket också vittnar om hur imponerande denna lampa är. Även om en uråldrig teknik har använts för att tillverka denna lampa lyckas den ändå uppnå en elegant och modern känsla, och denna vackra taklampa kommer utan tvekan att vara ett iögonfallande inslag i hemmet. På grund av de många små bambupinnarna är ljuset som faller från lampan lekfullt på både väggen men även på bordet.
 • Trinidad Bordslampa Bambus - Nordlux

  Trinidad Bordslampa Bambus - Nordlux
  koncept Trinidad Bordslampaär tillverkad av handvävd bambu. Det vackra gittermönstret låter ljuset falla in i rummet i ett dekorativt mönster, vilket skapar en mysig och varm atmosfär i rummet.

Golvlampa i bambu

 • Vintage golvlampa på bambustativgrön med koppar - fat

  Vintage golvlampa på bambustativgrön med koppar - fat
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Detta är en sådan lampa som omedelbart lämnar ett outplånligt intryck på din interiör! Barrel är en vintage handgjord golvlampa som ger din interiör en elegant twist! Denna industriella vintage golvlampa på tre ben sticker genast ut för sin speciella lampskärm. Den gröna färgen i kontrast till kopparinredningen och ståltrådarbetet gör denna design unik. Lampan är 143 cm hög, en stående yta på 70 cm och har en 220 cm lång kabel med fotomkopplare. Lampan är också dimbar via en extern dimmer (dimmer ingår ej). En ljuskälla med en E27-anslutning (max. 40 watt) passar in i tunnan, men den måste fortfarande beställas separat. Eftersom denna lampa är handgjord är varje lampa unik. Fyll dina glömda" hörn med en riktig blickfång. Skaffa den här spännande atmosfärstillverkaren nu och gör din interiör komplett! 700 mm x 1430 mm"
 • Smäcker golvlampa Bambus Bogen

  Smäcker golvlampa Bambus Bogen
  Golvlampa BAMBUS - en tidlös skönhet i diskret design Golvlampan Bambus kan integreras både i en modern och en klassiskt präglad miljö, tack vare den smäckra men vackra utformningen. Den kraftigt böjda lampstommen gör att den framför allt passar som ljuskälla för hemtrevliga läsestunder.
 • Lantlig golvlampa stativ bambu med vit - Canna Diamond

  Lantlig golvlampa stativ bambu med vit - Canna Diamond
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Vilken glad golvlampa Canna Diamond är! Dess färgkombination av vitt med naturlig bambu gör den väldigt lantlig. Golvlampan är gjord av stål med bambu. Den har en diameter på 26 cm och en höjd på 140 cm. Basen har en diameter på 35 cm och en höjd på 106 cm. Canna Diamond sladd har en längd på 230 cm. Du avslutar bordslampan med en ljuskälla med E27-armatur på max 40 watt. Se till att du beställer detta separat, för det ingår inte. En snygg bordslampa för vardagsrummet, matsalen eller sovrummet. Gör det mysigt hemma med Canna Diamond! 42 cm x 140 cm
 • Golvlampa Crosstown svart, bambuskärm ljus

  Golvlampa Crosstown svart, bambuskärm ljus
  Dekorativ golvlampa Crosstown med en intressant blandning av färger och material golvlampa Crosstown med den dekorativa burutseendet i den ljusa bambuskärmen, som stöds av en svart metallram, är perfekt för att komplettera en anläggning i skandinavisk design eller i modern lantlig stil. Bambuskuggan är formad som en bur och avslöjar den använda ljuskällan som avger sitt ljus i alla riktningar. Skärmen, som fästs nedåt, kan lätt svängas så att ljusriktningen kan justeras efter individuella förhållanden. En perfekt extra ljuskälla för sovrummet eller vardagsrummet i vardagsrummet.

Det är många varumärken och butiker som plockat in bambuinredning på senare tid. Vi kan till exempel hitta det hos butikskedjor som IKEA och H&M Home. Av de mer lyxiga designermärkena hittar vi Olsson & Jensen och Motarasu.