Badrumsplafond

En traditionell typ av belysning i många badrum och toaletter är badrumsplafond. Den monteras oftast i mitten av rummets tak och kan vara dimbar. Eftersom badrum ofta kan få en hög luftfuktighet är det viktigt att tekniken i lamporna är IP-klassade för bruk i våtrum.

Vita badrumsplafonder

 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Ask 36 IP44 Plafond LED Vit - Nordlux

  Ask 36 IP44 Plafond LED Vit - Nordlux
  Ask 36 LED-plafond IP44 - Nordlux LED-plafond med ett klassiskt uttryck. Använd den i badrummet, hallen, källaren eller på andra platser där du behöver mycket ljus.
 • Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue

  Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue
  Struana taklampaär en smart och populär badrumslampa från Philips. Själva lampan är tillverkad i syntetiska material och finns i färgen vit. Det finns inte så mycket att välja bland, men den h
 • Ask 28 IP44 Plafond LED Vit - Nordlux

  Ask 28 IP44 Plafond LED Vit - Nordlux
  Ask 28 LED-plafond IP44 - Nordlux Klassisk plafond som passar bra i badrummet, hallen eller barnrummet.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolutär modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett per
 • Glob plafond dikt (Vit)

  Glob plafond dikt (Vit)
  Opal glasglob som sitter tätt intill taket, hängs på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Flush opal plafond 23cm (Vit)

  Flush opal plafond 23cm (Vit)
  Enkel och diskret badrumsplafond med opalvitt glas som har IP44 klassning. Funkar bra överallt i badrummet.Eftersom det är vanlig E27 sockel så väljer du själv vilken typ av ljuskälla du vill ha i.Ljuskälla ingår ej.

Svarta badrumsplafonder

 • Poseidon Medium LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Medium LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 18W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 75W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Bagno plafond 26cm LED (Svart)

  Bagno plafond 26cm LED (Svart)
  Bagno är en elegant taklampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall och har en skyddande skärm av akryl som dels omger ljuskällan, men också skapar fina kontraster mot den hårda metallen. Akrylskärmen ligger dels under lampan, men också som en elegant detalj som delar av metallskärmen. Detta gör att ljuset sprids dels nedåt, men också genom akrylremsan uppe på armaturen. Bagno är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (2700K) och förser badrummet med en bra grundbelysning. Armaturen är även dimbar i tre steg via strömbrytaren, vilket gör det enkelt att variera mellan 100%, 50% och 15% i ljusstyrka.Finns i färgerna matt nickel och svart.Bagno finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Tyler badrumsplafond (Svart)

  Tyler badrumsplafond (Svart)
  Tyler är en dekorativ plafond som tillför en retro look och ett funktionellt ljus till badrummet, eller andra rum i hemmet. Den är IP44-klassad och därav anpassad för att placeras i våtrum, då den är tät mot både ånga, fukt och vattenstänk. Armaturen är tillverkad av metall och är smyckad med en rökfärgad glaskupa som omger ljuskällan och bidrar till dess eleganta look. Den är liten och nätt i sitt uttryck och passar lika bra till att belysa ett mindre rum på egen hand, som att placera fler i taket i ett större badrum. Finns med sockel i svart eller mässing.Ljuskälla ingår ej.
 • Plaff-On Utomhus Vägglampa/Plafond Svart - Marset

  Plaff-On Utomhus Vägglampa/Plafond Svart - Marset
  Koncept Plaff-On Utomhus Vägglampa/Plafond Svart ger ett spännande ljus i badrummet eller utomhus. I en aluminiumram med vit insida belyses lampskärmen i opalglas av den inbyggda LED-lampan. Härif
 • Master plafond 35cm (Svart)

  Master plafond 35cm (Svart)
  Master är en spännande och iögonfallande plafond som är skapad i en modern design och ger ett bra och bländfritt ljus till badrummet. Den är IP44-klassad och är tät mot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall och glas, som går i olika lager med varandra och tillsammans skapar denna spännande kreation. När lampan är tänd sprids ljuset genom den glasade delen och förser rummet med en bra grundbelysning.Finns i färgerna svart, matt nickel och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • Belid - Plafond Bullo Ø27 - Svart

  Belid - Plafond Bullo Ø27 - Svart
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27c

Kristallplafonder för badrum och toaletter

 • Belissa kristallplafond (Krom)

  Belissa kristallplafond (Krom)
  En vacker fyrkantig kristallplafond som är anpassad till att ha i badrummet. Ger ett bra ljus och ger rummet en lyxig känsla. Finns också i en rund variant.Ljuskälla ingår ej
 • Ulriksdal kristallplafond (Krom)

  Ulriksdal kristallplafond (Krom)
  Snygg och elegant kristallplafond till badrummet. Basen är i krom och prismorna i Brilliant kvallité. Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumsplafond i kristall (Krom)

  Badrumsplafond i kristall (Krom)
  Lyxig kristallplafond som är godkänd för att placera i ett badrum. När lampan är tänd så skapas det en spotlighteffekt på prismorna som ger en snygg ljusreflektion.Prismor - MaskinslipadeLjuskälla ingår ej.

Fler plafonder till badrummet

 • Badrumsbelysning Napoli Plafond

  Badrumsbelysning Napoli Plafond
  NAPOLI tak IP44. Klassisk taklampa med glaskupol för badrum. Material: metall och glas
 • Badrumsbelysning Siracusa plafond 2

  Badrumsbelysning Siracusa plafond 2
  SIRACUSA tak IP44 LED, krom. Lätt mängd 900lm, livslängd LED 50000h, varmvit 3000K. Taklampa för badrum med glaskupol. Material: metall och glas
 • Badrumsbelysning Siracusa plafond 1

  Badrumsbelysning Siracusa plafond 1
  SIRACUSA tak IP44 AC LED, krom. Ljusmängd 650lm, LED 30000h livslängd, varmvit 3000K. Taklampa för badrum med glaskupol. Material: metall och glas
 • Plafond Plissé 45cm

  Plafond Plissé 45cm
  Fin och stilren plafond i ett härligt linnetyg. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60 W. Höjd 18 cm, Ø 45 cm.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27c
 • Plafond Stonewash 42cm

  Plafond Stonewash 42cm
  Snygg och stilren plafond i ett underbart linnetyg. Höjd 18 cm, Ø 42 cm. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60 W. Ojordad. Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Teresa badrumsplafond 36cm (Krom)

  Teresa badrumsplafond 36cm (Krom)
  Badrumsplafondem Teresa skapar verkligen en härlig och lyxig känsla i ditt badrum. Den har flera hängande akrylprismor och kromat fäste i metall. Hög IP-klass vilket möjliggör installation i badrum. När lampan är tänd så sprids ljuset på ett elegant vis genom prismorna.Ljuskällor ingår ej.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupph

IP-klassning på armatur i badrum

Ett badrum (våtrum) har olika zoner baserat på hur utsatta de är för vatten och fukt. Eftersom lampor och elektronik är känsla för vatten måste man välja rätt IP-klass på armaturen.

IP-klassning anges med två siffror där den första beskriver tålighet för damm och den andra för inträngande vatten och ånga. Värdet kan variera från 0 som lägst tålighet upp till 7 som mycket hög tålighet.

I ett våtrum som badrummet är zon 0 där utsattheten för vatten är mycket hög. Det kan vara på golvet i duschen eller inuti badkaret. Belysning på dessa ställen måste ha minst IP67.

På väggen bakom duschen eller ett badkar är det zon 1 och där måste man ha minst IP44 på lamporna. Alla övriga väggar, golv och tak är zon 2 och där räcker det med IP21. Det gör såklart inget om man monterar en högre klassning än vad som krävs i en zon.

Man ska inte dra och montera el på egen hand utan måste ta hjälp av en elektriker. De kan det här med zoner och IP-klassning så ta gärna kontakt med en sådan ifall du ska renovera eller bygga nytt badrum. Du kan läsa Svensk Elstandards skrift om elinstallationer i badrum ifall du vill veta mer.

Dimbar badrumsarmatur

 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Poseidon Medium LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Medium LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 18W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 75W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27c
 • MOON Plafond 39cm Vit/Aluminium IP44

  MOON Plafond 39cm Vit/Aluminium IP44
  Moon takplafond med LED från Markslöjd. Godkänd för badrum. IP44. Fast jordad installation. 20W 1700 Lumen. Varmvitt ljus 3000K. Dimbar.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupph