Badrumsplafond

En traditionell typ av belysning i många badrum och toaletter är badrumsplafond. Den monteras oftast i mitten av rummets tak och kan vara dimbar. Eftersom badrum ofta kan få en hög luftfuktighet är det viktigt att tekniken i lamporna är IP-klassade för bruk i våtrum.

Vita badrumsplafonder

 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolutär modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett perfekt
 • Juni IP44 plafond (Vit)

  Juni IP44 plafond (Vit)
  Juni är en elegant plafond i borstad mässingfärgad metall. Den har en vackert slipad glaskupa som finns i antingen vitt glas eller klarglas. Lampan är designad av Patrick Hall som för tankarna tillbaka till tidigt 1900-tal, hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk svensk småstad. Lampan är IP-klassad och går därför utmärkt att använda i badrummet. Ljuskälla ingår ej. 
 • Glob plafond dikt (Vit)

  Glob plafond dikt (Vit)
  Opal glasglob som sitter tätt intill taket, hängs på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Flush opal plafond 28cm (Vit)

  Flush opal plafond 28cm (Vit)
  Enkel badrumsplafond med opalvitt glas som har IP44 klassning. Funkar bra överallt i badrummet.Eftersom det är vanlig E27 sockel så väljer du själv vilken typ av ljuskälla du vill ha i.Ljuskälla ingår ej.
 • Sens plafond (Vit)

  Sens plafond (Vit)
  Sens är en klassisk plafond med en elegant design, gjord av vit metall och vitt glas. Ljuskällan som omfångas av det dekorativa glaset ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i badrummet, köket eller tvättstugan.Ljuskälla ingår ej. Sens finns i fler varianter.
 • Plafond Alley IP44 Svart/Vit

  Plafond Alley IP44 Svart/Vit
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i taket i badrummet då den är IP44-klassificerad. Lampan består av mattsvart metall med en kontrasterande blank&hellip:
 • Plafond Alley IP44 Antikmässing/Vit

  Plafond Alley IP44 Antikmässing/Vit
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande&hellip:

Svarta badrumsplafonder

 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Plafond Alley IP44 Svart/Vit

  Plafond Alley IP44 Svart/Vit
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i taket i badrummet då den är IP44-klassificerad. Lampan består av mattsvart metall med en kontrasterande blank&hellip:
 • Bagno plafond 26cm LED (Svart)

  Bagno plafond 26cm LED (Svart)
  Bagno är en elegant taklampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall och har en skyddande skärm av akryl som dels omger ljuskällan, men också skapar fina kontraster mot den hårda metallen. Akrylskärmen ligger dels under lampan, men också som en elegant detalj som delar av metallskärmen. Detta gör att ljuset sprids dels nedåt, men också genom akrylremsan uppe på armaturen. Bagno är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (2700K) och förser badrummet med en bra grundbelysning. Armaturen är även dimbar i tre steg via strömbrytaren, vilket gör det enkelt att variera mellan 100%, 50% och 15% i ljusstyrka.Finns i färgerna matt nickel och svart.Bagno finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Ascari H2O LED plafond (Svart)

  Ascari H2O LED plafond (Svart)
  Ascari H2O LED är en modern plafond tillverkad av metall i en mattsvart färg. Denna lampa är utrustad med IP44 och går tack vare det att placera den i badrummet. Armaturen har integrerad LED som avger ett varmvitt ljus på 3000K, vilken bidrar till en trevlig atomsfär. Ljuseffekten går att justera i 4 nivåer: 0% - 25% - 50% -100% med hjälp av en vanlig väggströmbrytare. Du kan variera mängden ljus efter tid på dygnet eller dina önskemål.Observera att det inte går att ansluta till en extern dimmer!
 • Siracusa plafond LED (Svart)

  Siracusa plafond LED (Svart)
  Siracusa är en elegant taklampa som är IP44-klassad och anpassad för badrumsmiljö. Den är tillverkad av metall, har en svartlackad finish och en behaglig opalvit glaskupa som omger ljuskällan. Den är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt och bländfritt ljus (3000K) och förser badrummet med den grundbelysningen som krävs.Finns även i matt mässing och krom.Integrerad LED-belysning.
 • Plafond Contur 25 (Svart)

  Plafond Contur 25 (Svart)
  Plafonden Contur är en grafisk lampa som passar utmärkt i en modern miljö eller för den som önskar en modern kontrast. Lampan är gjord av mattvitt glas där halva glaset är laserat i mattsvart. Ljuset sipprar fint ut genom det vita glaset. Lampan är IP44-klassificerad vilket innebär att den är användbar i miljöer så som badrum, kronkoppling för takanslutning medföljer ej. Design: GL Design Studio.
 • Opus plafond 100/100, svart/opal

  Opus plafond 100/100, svart/opal
  Opus 100/100 LED är en armatur med elegant cylindirisk form. Genom sin tidlösa design kan den placeras väggeller takmonterad såväl inom- som utomhus. Armaturen har matt opal-kupa. Höjd 9,5 cm Diameter&hellip:

Kristallplafonder för badrum och toaletter

 • Belissa kristallplafond (Krom)

  Belissa kristallplafond (Krom)
  En vacker fyrkantig kristallplafond som är anpassad till att ha i badrummet. Ger ett bra ljus och ger rummet en lyxig känsla. Finns också i en rund variant.Ljuskälla ingår ej
 • Ulriksdal kristallplafond (Krom)

  Ulriksdal kristallplafond (Krom)
  Snygg och elegant kristallplafond till badrummet. Basen är i krom och prismorna i Brilliant kvallité. Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumsplafond i kristall (Krom)

  Badrumsplafond i kristall (Krom)
  Lyxig kristallplafond som är godkänd för att placera i ett badrum. När lampan är tänd så skapas det en spotlighteffekt på prismorna som ger en snygg ljusreflektion.Prismor - MaskinslipadeLjuskälla ingår ej.
 • Ah Belysning T607 Adelsö Badrumsplafond Kristall Mässing Ip21

  Ah Belysning T607 Adelsö Badrumsplafond Kristall Mässing Ip21
  Varumärke AH Belysning Design AH Belysning Material Metall/Kristall K9 Färg Mässing/Klar Sockel E14 Watt 40W Antal ljuskällor 3 Inklusive ljuskälla Nej Dimbar Ja, med dimbara ljuskällor Bredd 30&hellip:
 • Ah Belysning T607 Adelsö Badrumsplafond Kristall Krom Ip21

  Ah Belysning T607 Adelsö Badrumsplafond Kristall Krom Ip21
  Varumärke AH Belysning Design AH Belysning Material Metall/Kristall K9 Färg Krom/Klar Sockel E14 Watt 40W Antal ljuskällor 3 Inklusive ljuskälla Nej Dimbar Ja, med dimbara ljuskällor Bredd 30 cm Djup&hellip:
 • Eglo Almonte Kristallplafond 8-L Krom Ip44

  Eglo Almonte Kristallplafond 8-L Krom Ip44
  Almonte Badrumsplafond/Kristallplafond från Eglo Material: Stål/Kristall Mått: Ø 50cm - H 30cm Ljuskälla: Max 240V 8x3W 360lm G9-LED, Ingår Fast Installation KAPSLINGSKLASS: IP44

Fler plafonder till badrummet

 • Badrumsbelysning Napoli Plafond

  Badrumsbelysning Napoli Plafond
  NAPOLI tak IP44. Klassisk taklampa med glaskupol för badrum. Material: metall och glas
 • Struana Hue Plafond White Amb. White - Philips Hue

  Struana Hue Plafond White Amb. White - Philips Hue
  Struana taklampaär en smart och populär badrumslampa från Philips. Själva lampan är tillverkad i syntetiska material och finns i färgen vit. Det finns inte så mycket att välja bland, men den har hälle
 • Ask 36 LED Plafond IP44 White - Nordlux

  Ask 36 LED Plafond IP44 White - Nordlux
  Ask 36 LED-plafond IP44 - Nordlux LED-plafond med ett klassiskt uttryck. Använd den i badrummet, hallen, källaren eller på andra platser där du behöver mycket ljus.
 • Badrumsbelysning Siracusa plafond 2

  Badrumsbelysning Siracusa plafond 2
  SIRACUSA tak IP44 LED, krom. Lätt mängd 900lm, livslängd LED 50000h, varmvit 3000K. Taklampa för badrum med glaskupol. Material: metall och glas
 • Ask 28 LED Plafond IP44 White - Nordlux

  Ask 28 LED Plafond IP44 White - Nordlux
  Ask 28 LED-plafond IP44 - Nordlux Klassisk plafond som passar bra i badrummet, hallen eller barnrummet.
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27cm. Klas
 • Ah Belysning VB811 Orust Badrumsplafond Nickel Ip54

  Ah Belysning VB811 Orust Badrumsplafond Nickel Ip54
  VB811 Orust Badrumsplafond från AH Belysning Material: Metall/Glas Mått: Ø 31cm - H 8cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Fast installation KAPSLINGSKLASS: IP54 ENERGIKLASS: A-E
 • Teresa badrumsplafond 36cm (Krom)

  Teresa badrumsplafond 36cm (Krom)
  Badrumsplafondem Teresa skapar verkligen en härlig och lyxig känsla i ditt badrum. Den har flera hängande akrylprismor och kromat fäste i metall. Hög IP-klass vilket möjliggör installation i badrum. När lampan är tänd så sprids ljuset på ett elegant vis genom prismorna.Ljuskällor ingår ej.

IP-klassning på armatur i badrum

Ett badrum (våtrum) har olika zoner baserat på hur utsatta de är för vatten och fukt. Eftersom lampor och elektronik är känsla för vatten måste man välja rätt IP-klass på armaturen.

IP-klassning anges med två siffror där den första beskriver tålighet för damm och den andra för inträngande vatten och ånga. Värdet kan variera från 0 som lägst tålighet upp till 7 som mycket hög tålighet.

I ett våtrum som badrummet är zon 0 där utsattheten för vatten är mycket hög. Det kan vara på golvet i duschen eller inuti badkaret. Belysning på dessa ställen måste ha minst IP67.

På väggen bakom duschen eller ett badkar är det zon 1 och där måste man ha minst IP44 på lamporna. Alla övriga väggar, golv och tak är zon 2 och där räcker det med IP21. Det gör såklart inget om man monterar en högre klassning än vad som krävs i en zon.

Man ska inte dra och montera el på egen hand utan måste ta hjälp av en elektriker. De kan det här med zoner och IP-klassning så ta gärna kontakt med en sådan ifall du ska renovera eller bygga nytt badrum. Du kan läsa Svensk Elstandards skrift om elinstallationer i badrum ifall du vill veta mer.

Dimbar badrumsarmatur

 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27cm. Klas
 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • MOON Plafond 39cm Vit/Aluminium IP44

  MOON Plafond 39cm Vit/Aluminium IP44
  Moon takplafond med LED från Markslöjd. Godkänd för badrum. IP44. Fast jordad installation. 20W 1700 Lumen. Varmvitt ljus 3000K. Dimbar.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höj
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höjd 21,2cm och diameter 27cm. Klas
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Sockel E27. 60 watt. Dimbar. IP21. Godkänd för badrum. Montering krokupphäng. Höj