Badrumsbelysning Sekelskifte

Inred med gammaldags badrumsbelysning i en stil som från förra sekelskiftet (sent 1800-tal, tidigt 1900-tal). Här får du förslag på badrumslampor som har ett gammalt utseende, populär i Sverige i början på 1900-talet.

Förslag på badrumsbelysning i gammeldags stil (sekelskifte 1900)

 • Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart klarglas IP44 E27 40W tak-/väggmontage

  Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart klarglas IP44 E27 40W tak-/väggmontage
  Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart klarglas IP44 E27 40W tak-/väggmontage. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. »Produktdata
 • Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 110 mm svart matt opal IP44 G9 25W väggmontage

  Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 110 mm svart matt opal IP44 G9 25W väggmontage
  Ohm 100 bastu höjd 110 mm svart matt opal IP44 G9 25W väggmontage. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. »Produktdata
 • Juni IP44 vägg (vit) (Mässing/guld)

  Juni IP44 vägg (vit) (Mässing/guld)
  Juni är en vacker vägglampa som för tankarna tillbaka i tiden till tidigt 1900-tal, hängande på en herrgård i en svensk småstad. Lampan är tillverkad av metall, har en finish i borstad mässing och en vackert slipad kupa i vitt frostat glas. Juni är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Placera den för sig själv eller fler i rad för ett maffigare uttryck och koppla den gärna till en dimmer. Juni finns även med kupa i klarglas.Ljuskälla ingår ej.
 • Juni IP44 vägg (klar) (Mässing/guld)

  Juni IP44 vägg (klar) (Mässing/guld)
  Juni är en vacker vägglampa som för tankarna tillbaka i tiden till tidigt 1900-tal, hängande på en herrgård i en svensk småstad. Lampan är tillverkad av metall, har en finish i borstad mässing och en vackert slipad kupa i klarglas. Juni är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Placera den för sig själv eller fler i rad för ett maffigare uttryck och koppla den gärna till en dimmer. Juni finns även med kupa i vitt frostat glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd110 mm vit matt opal IP44 G9 25W väggmontage

  Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd110 mm vit matt opal IP44 G9 25W väggmontage
  Ohm 100 bastu höjd110 mm vit matt opal IP44 G9 25W väggmontage. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. »Produktdata
 • Juni IP44 plafond (Vit)

  Juni IP44 plafond (Vit)
  Juni är en elegant plafond i borstad mässingfärgad metall. Den har en vackert slipad glaskupa som finns i antingen vitt glas eller klarglas. Lampan är designad av Patrick Hall som för tankarna tillbaka till tidigt 1900-tal, hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk svensk småstad. Lampan är IP-klassad och går därför utmärkt att använda i badrummet. Ljuskälla ingår ej. 
 • Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart matt opal IP44 E27 40W tak-/väggmontage

  Ifö Electric Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart matt opal IP44 E27 40W tak-/väggmontage
  Ohm 100 bastu höjd 170 mm svart matt opal IP44 E27 40W tak-/väggmontage. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. »Produktdata
 • Juni IP44 plafond (Transparent)

  Juni IP44 plafond (Transparent)
  Juni är en elegant plafond i borstad mässingfärgad metall. Den har en vackert slipad glaskupa som finns i antingen vitt glas eller klarglas. Lampan är designad av Patrick Hall som för tankarna tillbaka till tidigt 1900-tal, hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk svensk småstad. Lampan är IP-klassad och går därför utmärkt att använda i badrummet. Ljuskälla ingår ej. 
 • Plafond Alley (Krom)

  Plafond Alley (Krom)
  Denna plafond andas sekelskifte med sina detaljer i den typiska stilen och passar utmärkt i taket i badrummet då den är IP44-klassificerad. Lampan är gjord i blank kromfärgad metall med en blank vit glaskupa. Lampan är gjord för fast installation. Bredd: 20 Djup: 20 Höjd: 33 (cm). Lamphållare: 1xE27 Max 60W. Rek. Ljuskälla: L143 (Medföljer ej).
 • Plafond Alley IP44 Antikmässing/Vit

  Plafond Alley IP44 Antikmässing/Vit
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande&hellip:
 • Plafond Alley IP44 Svart/Vit

  Plafond Alley IP44 Svart/Vit
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i taket i badrummet då den är IP44-klassificerad. Lampan består av mattsvart metall med en kontrasterande blank&hellip:
 • Vägglampa Alley 1 IP44

  Vägglampa Alley 1 IP44
  Alley IP vägglampa andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt på väggen i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande detaljer i mattsvart och vit opalg
 • Plafond Alley

  Plafond Alley
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande detaljer i mattsvart och vit opalglaskupa. Gjo
 • Frodeno H2O LED plafond (Vit)

  Frodeno H2O LED plafond (Vit)
  Den vita kupan har en vacker stjärneffekt, dessutom kan man välja bland RGB-färger. Lampan är IP44 klassad och får monteras i våtutrymmen. Steglös dimning med medföljande fjärrkontroll. Glödlampa integrerad LED 18,5 W, ljusflöde 1900 lm och färgtemperatur 4000K.
 • Concord vägglampa (Polerad krom)

  Concord vägglampa (Polerad krom)
  Concord är en vacker vägglampa i sekelskifte stil med många smyckande detaljer. Den är IP44-klassad, tillverkad av stål och har en lyxig polerad kromfinish. Denna vägglampa består av 4st kantiga skärmar i etsat (frostat) glas. Skärmarna omsluter ljuskällorna och bidrar till en fin, behaglig ljusspridning på nedanstående yta och runtom rummet. Concord blir lika stilfull i den moderna interiören såväl mer klassiska miljöer och är perfekt för badrum, men kan också användas i vardagsrum, kök och hallar. Concord finns i flera andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Ainsley vägglampa (Polerad krom)

  Ainsley vägglampa (Polerad krom)
  Ainsley är en vacker vägglampa i sekelskifte stil med många smyckande detaljer. Den är IP44-klassad, tillverkad av stål, har en finish i polerad krom och består av en cirkulär väggplatta med en liten böjd arm. Denna arm stöder 3st opalglasskärmar i retrodesign som omger ljuskällorna och bidrar till en fin, behaglig ljusspridning på nedanstående yta. Denna vägglampa blir lika stilfull i den moderna interiören såväl mer klassiska miljöer och är perfekt för badrum, men kan också användas i vardagsrum, kök och hallar. Ainsley finns även i andra varianter.LED-lampor ingår (utbytbara).
 • Alley (Antikmässing)

  Alley (Antikmässing)
  Alley är en plafond i sekelskiftesstil som passar utmärkt i badrummet eller köket (IP44-klassad). Lampan är tillverkad av metall i färgen antikmässing, kombinerat med mattsvarta detaljer och kupa i opalglas. Ljuskälla ingår ej.
 • Plafond Juni IP44 Frostad Vit

  Plafond Juni IP44 Frostad Vit
  Juni med sin vackra slipade kupa i vitt frostat glas och borstade mässingsdetaljer i metall för tankarna tillbaka i tiden till tidigt 1900-tal. Hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk&hellip:
 • Globen Lighting - Plafond Alley - Mässing

  Globen Lighting - Plafond Alley - Mässing
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande detaljer i mattsvart och vit opalglaskupa. Gjo
 • Umberto H2O LED plafond (Svart)

  Umberto H2O LED plafond (Svart)
  Umberto är en stilig taklampa för hemmets våtutrymmen. IP44-klassad. Med en ram i matsvart finish får denna lampa ett modern look. Glödlampa integrerad LED 18,5 W, ljusflöde 1900 lm och färgtemperatur 3000K.
 • Plafond Alley

  Plafond Alley
  Alley IP plafond andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt i taket i badrummet då den är IP44-klassificerad. Lampan består av mattsvart metall med en kontrasterande blank glaskupa i vitt. Lampan är gjord för fast installation.
 • Zolon vägglampa (Krom)

  Zolon vägglampa (Krom)
  Zolon är en otroligt vacker vägglampa i kubistisk stil som för tankarna tillbaka i tiden till 1900-talet, då den första abstrakta konststilen kom till liv. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i krom och en slipad skärm i vitt frostat glas. Det främre rutmönstret fulländar det geometriska utseendet och bidrar till imponerande ljuseffekter när lampan är tänd. Zolon är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Zolon finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning. Montera armaturen antingen horisontellt eller vertikalt för att t. ex. rama in en spegel.
 • Zolon vägglampa (Krom)

  Zolon vägglampa (Krom)
  Zolon är en otroligt vacker vägglampa i kubistisk stil som för tankarna tillbaka i tiden till 1900-talet, då den första abstrakta konststilen kom till liv. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i krom och en slipad skärm i vitt frostat glas. Det främre rutmönstret fulländar det geometriska utseendet och bidrar till imponerande ljuseffekter när lampan är tänd. Zolon är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Zolon finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning. Montera armaturen antingen horisontellt eller vertikalt för att t. ex. rama in en spegel.
 • Talland vägglampa (Polerad krom)

  Talland vägglampa (Polerad krom)
  Talland är en vägglampa i vintage och feminin stil som för tankarna tillbaka i tiden till 1900-talet, med dess unika glas som hittades på telegraf- och elstolpar. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i polerad krom och smyckas med 4st vackra skärmar i glas. Talland är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Koppla lampan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka. Talland finns även i andra varianter.LED-lampor ingår (går att byta ut).

Vanliga inslag i sekelskiftes badrumsbelysning

Badrumsarmatur som tillverkades vid förra sekelskiftet var ofta av förnicklad metall som till exempel mässing. Förnickling gör att metallen klarar fuktig miljö och inte oxiderar så lätt.

Lampskärmarna som var inne i slutet på 1800-talet, början på 1900-talet, var gjorda i opalvitt porslin eller vitt glas.

Tänk på att välja belysningen som har tillräcklig IP-klassning för att användas i badrum. Du kanske hittar en fin vägglampa i ett annat sortiment men fråga eller kontrollera om den är okej att montera inne i toalettutrymmen. Armaturer för utomhusbruk tål vatten så bland fasadbelysning i gammal stil för äldre hus kan du finna fler exempel.