8 exempel på ananaslampa

Här har vi samlat några exempel på ananaslampa du kan ha som bordslampa eller i taket. Ananasen är en av de frukter som har unika drag och ofta avbildad i olika designprylar. Olika färgval som silver, svart, blå och vit är vanligt men många brukar dra åt guld.

Ananaslampor för bord

 • Reality Leuchten Ståtlig bordslampa i keramik Pineapple, guld-svart

  Reality Leuchten Ståtlig bordslampa i keramik Pineapple, guld-svart
  Keramisk bordslampa Pineapple i guld och svartDen här keramiska bordslampan med det passande namnet Pineapple har en gyllene bas i form av en ananas och avrundas av en rund skärm vars speciella detalj är dess svarta och guldfärgade färg. Bordslampans originella design gör den till ett extraordinärt blickfång i alla rum, som harmoniskt kan integreras i de mest olika inredningsstilar.Bordslampans runda textilskärm är helt svart på utsidan och överraskar med en gyllene färg på insidan. Detta slående färgkoncept ger lampan ett underbart varmt och behagligt ljus. Den gyllene basen i form av en ananas är särskilt iögonfallande och gör lampan till ett vackert format dekorativt element som sticker ut för sin extravagans.
 • DybergLarsen - PineApple XS Bordslampa G9 Vit DybergLarsen

  DybergLarsen - PineApple XS Bordslampa G9 Vit DybergLarsen
  En ny intressant och flexibel bordslampa men som också kan användas som en golvlampa eller taklampa. De överlappande skärmarna bidrar till att ge ett mjukt och behagligt ljus. Lampan är gjord i traditionsenlig dansk design. Hela serien är uppbyggd kring en nästan osynlig ram av polerad akryl som i denna upplaga av lampan är monterad med kvadratiska vita blad, eller ark om man så vill. Den spännande konformen signalerar både ananas och lotusblomma, och ger spännande möjligheter för att lyfta inredningen ytterligare.
 • DybergLarsen - PineApple XS Bordslampa Vit/Svart DybergLarsen

  DybergLarsen - PineApple XS Bordslampa Vit/Svart DybergLarsen
  PineApple XS bord Vit/Svart är senaste skottet på stammen i den populära Pineapple-serien från DybergLarsen. Med inspiration från en ananas, är lampans skärm uppbyggd av överlappande yta, som döljer ljuslyktan och reflekterar ett behagligt mjukt ljus. Kombinationen av både den vita skärmen och det svarta stativet, ger lampan ett dekorativt uttryck. Oavsett om den är tänd eller släckt, tillför den skönhet och elegans till din inredning. Med en diameter på endast 18 cm är det lätt att placera lampan i inredningen, där den är perfekt i fönsterkarmen, på en liten byrå eller som sänglampa på nattduksbordet. Se hela Pineapple-serien här, som består av både bordslampa, golvlampor och taklampor.
 • Holländer Bordslampa Ananas, vit/silver

  Holländer Bordslampa Ananas, vit/silver
  Silver och vit ananas bordslampa tillverkad av aluminium Fans av lampor med högkvalitativt utseende och klassiska färger samt övertygande funktionalitet kommer att hitta vad de letar efter med Ananas bordslampa . Medan den hamrade ytan och kombinationen av silver och vitt skapar ett ädelt utseende, möjliggör kulleden på uttag individuell anpassning till respektive belysningssituation. Den sfäriska basen är gjord av aluminium, som är förnicklad och polerad och öppnar sig direkt i kulkopplingen på uttag. Lampskärmen är vit och har en sidenstruktur som ytterligare förbättrar lampans utseende och avger ljuset indirekt och behagligt in i rummet. - Skärmen kan torkas av

Taklampor på tema ananas

Kan du inte få nog av ananas och vill ha det hängande över dig finns det även några taklampor med lampskärm som är ananasinspirerad samt ananaskronor med flera ljuskällor.

 • DybergLarsen - PineApple Small Taklampa Vit DybergLarsen

  DybergLarsen - PineApple Small Taklampa Vit DybergLarsen
  En ny intressant och flexibel hängande lampa men som också kan användas som en golvlampa eller till bordet. De överlappande skärmarna bidrar till att ge ett mjukt och behagligt ljus. Lampan är gjord i traditionsenlig dansk design. Hela serien är uppbyggd kring en nästan osynlig ram av polerad akryl som i denna upplaga av lampan är monterad med kvadratiska vita blad, eller ark om man så vill. Den spännande konformen signalerar både ananas och lotusblomma, och ger spännande möjligheter för att lyfta inredningen ytterligare. Note: Lampan levereras med en 3 meter lång sladd som är lödd till upphängningen. Det är därför inte möjligt att byta sladden till annan färg eller längd.
 • DybergLarsen - Illumin Koppar Look Taklampa Ø45 DybergLarsen

  DybergLarsen - Illumin Koppar Look Taklampa Ø45 DybergLarsen
  Illumin Taklampa Koppar Look Ø50 är lampan för livet. OBS! Om produktens värde har försämrats, dvs. om varan har används, kan den inte returneras! Ny spännande och fleksibel lampserie som också finns som golvlampa eller bordslampa. Detta är en Mini Speciel Edition golvlampa i koppar som är utrustad med halogenlampa. Lampan är skapad i den bästa utav danska traditioner. Hela serien är uppbyggd på ett nästintill osynligt stål utav polerad akryl – som i denna serien kombineras med kvadratformade kopparblad. Den spännande formen som påminner om både ananas och lotusblomma ger dig möjligheten att ge inredningen ett lyft. Note: Lampan levereras med en 3 meter lång sladd som är lödd till upphängningen. Det är därför inte möjligt att byta sladden till annan färg eller längd.
 • Dyberg-Larsen Practicals Illumin Drip Drop Takpendel

  Dyberg-Larsen Practicals Illumin Drip Drop Takpendel
  Design: Frank Kerdil Koncept: En ny och vacker lampa från Dyberg-Larsen Practicals designad av danska Frank Kerdil . Illumin Drip Drop Pendel består av plastplattor sammansatta så att lampan tar form av en ananas. Lampan ger ett fantastiskt vackert ljus och formen gör det behagligt att ha lampan hängande.
 • Dyberg Larsen PineApple M Copper Look Ø 45 cm

  Dyberg Larsen PineApple M Copper Look Ø 45 cm
  PineApple Copper Look hängande ljus - designade hängande ljus med en skillnad PineApple Copper Look-pendellampans skugga består av otaliga element av akryl som är placerade runt den centrala mitten. De får skärmen att likna en ananas och gör lampan till ett designobjekt i rummet. Skärmen är imponerande iscensatt av en E27-lampa i mitten (ingår inte), och ljuset tränger in genom öppningarna till utsidan och lyser diffust och effektivt upp omgivningen. Lampans design kommer från den danske produktdesignern Frank Kerdil, som designade PineApple-serien för det danska belysningsföretaget Dyberg Larsen. Armaturen levereras med en 300 cm lång textilmantlad kabel, en Rosetta® takrosett och en antistatisk trasa för rengöring. PineApple Copper Look är en armatur från det danska belysningsföretaget Dyberg Larsen, som tillverkar armaturer för inomhus- och utomhusbruk i skandinavisk design.
 • Dyberg-Larsen PineApple Takpendel Vit Stor

  Dyberg-Larsen PineApple Takpendel Vit Stor
  OBS: INGEN LEVERANS. HÄMTAS HOS andlight. Design: Frank Kerdil Koncept: En vacker lampa från Dyberg-Larsen Practicals designad av danska Frank Kerdil . PineApple Takpendel består av kvadratiska akrylplattor formade som en ananas. Lampan ger ett fantastiskt ljus och dens volym gör den perfekt till stora rum.
 • Almut von Wildheim ALMUT 0239 hänglampa, vegan, valnöt/vintervit

  Almut von Wildheim ALMUT 0239 hänglampa, vegan, valnöt/vintervit
  Hållbart producerad hängande lampa 0239 av valnötsträ Pendellampan i valnöt tillhör designlinjen 0239 och har seriens typiska minimalistiska cylinderdesign. Djurprodukter och konstgjorda material används inte - pendellampan är en helt vegansk och hållbar produkt. Närheten till naturen, som är inneboende i varje lampa, uttrycks särskilt väl av de synliga träkornen och ger en varm utstrålning. Tack vare sin enkla och naturliga design passar pendellampan bra ihop med moderna, skandinaviska och lantliga inredningskoncept. Tack vare den öppna konstruktionen och det specifika valet av ljuskälla kan designen samordnas på ett fantastiskt sätt med omgivningen. Det tyrolska ljusföretaget Almut von Wildheim har sedan 2017 tillverkat högkvalitativa lampor av naturliga råvaror. Som en särskild funktion är artiklarna helt veganska. Endast naturliga material som lokala träslag, stenar, pressat hö, blommor från bergsängar och fina ananasfibrer används. Genom att välja en lampa från det här märket kan du få in en bit natur i dina egna fyra väggar.
 • HINKLEY Taklampa Plantation, Ø 36cm, bronsborstad

  HINKLEY Taklampa Plantation, Ø 36cm, bronsborstad
  Plantation taklampa av ädla material Lampserien Plantation kan redan betraktas som en klassiker. Ett ananasformat, klart, optiskt glas i kombination med ädel, polerad mässing och bladliknande, omsorgsfullt bearbetade gjutna detaljer - det är också så Plantation-taklampan presenterar sig. Lampan skapar en ljus och behaglig belysning av omgivningen. Idealisk för vardagsrum och matsalar som ska inredas med antik känsla och en touch av lyx - externt dimbar
 • Dyberg-Larsen PineApple Takpendel Vit Liten

  Dyberg-Larsen PineApple Takpendel Vit Liten
  Design: Frank Kerdil Koncept: En vacker lampa från Dyberg-Larsen Practicals designad av danska Frank Kerdil . PineApple Takpendel består av kvadratiska akrylplattor formade som en ananas. Lampan ger ett otroligt vackert ljus. Lampans storlek gör att den passar perfekt till ett mindre matbord eller små lokaler.

Ananaslampa i guld

Ja, det är såklart inte riktigt guld utan en färg som vi kan kalla guld. Här får du några tips och inspiration på guldiga ananaslampor.

Reality Leuchten Ananas Bordslampa i färgen GuldReality Leuchten Ananas Bordslampa i färgen Guld

Trio Lighting Pineapple Bordslampa, mässingsfot i form av ananasTrio Lighting Pineapple i guldfärgad mässing med svart lampskärm

Fler lampor på frukttema hittar du bland annat på vår inspirationssida med vindruvslampor.