Lampkultur » Bordslampor

Märken på bordslampor:

Wästberg bordslampor

Populärt inom Wästberg bordslampor

 • Pastille w182 Kort Arm - Bordslampa

  Pastille w182 är en lampa med bordsfäste från Pastille-serien bestående av golvlampor, bordslampor och vägglampor från svenska Wästberg. De London-baserade designers som formgivit den simplistiska lampan Pastille, Kim Colin & Sam Hecht, har en filosofi om hållbar, simpel och funktionell design där målet är att skapa föremål som är både relevanta och lång-levande som relaterar till miljöerna dom används i. Pastille w182 är ett utmärkt sådant exempel. Den är tillverkad av solid glasfiberarmerad bio-polyamid, där över 60% av materialet som använts vid tillverkningen är biologiskt spårbart och återanvändbart.Pastille w182 och dess material är lätt och designen är minimalistisk och funktionell. I det runda lamphuvudet sitter en LED-ljuskälla som kallas CoB, vilket står för Chip on Board, där det sitter små lysdioder i ett kluster. Den är dimbar och ljuset tänds genom att trycka på en mycket subtil knapp som sitter längst upp på den tunna armaturen. Lamphuvudet går att vinkla i 360 grader för önskad ljusriktning och kan även vridas i sidled. Pastille w182 finns att välja i fyra olika färger och kommer med en svart sladd på 2 meter. Den fästs vid bordskanten och finns även att välja med längre arm.
 • Pastille w182 Lång Arm - Bordslampa

  Pastille w182 är en bordslampa från Pastille-serien bestående av golvlampor, bordslampor och vägglampor från svenska Wästberg. De London-baserade designers som formgivit den simplistiska lampan Pastille, Kim Colin & Sam Hecht, har en filosofi om hållbar, simpel och funktionell design där målet är att skapa föremål som är både relevanta och lång-levande som relaterar till miljöerna dom används i. Pastille w182 är ett utmärkt sådant exempel. Den är tillverkad av solid glasfiberarmerad bio-polyamid, där över 60% av materialet som använts vid tillverkningen är biologiskt spårbart och återanvändbart.Pastille w182 och dess material är lätt och designen är minimalistisk och funktionell. I det runda lamphuvudet sitter en LED-ljuskälla som kallas CoB, vilket står för Chip on Board, där det sitter små lysdioder i ett kluster. Den är dimbar och ljuset tänds genom att trycka på en mycket subtil knapp som sitter längst upp på den tunna armaturen. Lamphuvudet går att vinkla i 360 grader för önskad ljusriktning och kan även vridas i sidled. Pastille w182 finns att välja i fyra olika färger, tre olika underdelar att välja mellan och kommer med en svart sladd på 2 meter.
 • Studioilse w084 Lång Arm - Bordslampa

  Studioilse w084 är en prisbelönt arbetslampa designad av Ilse Crawford för Wästberg. Det är en modern och unik lampa där materialanvändningen står i fokus. Designern har noga valt ut olika material som hon tycker representerar mänskliga värden. Lampans fot är gjuten i järn, vilket representerar stabilitet och pålitlighet och lampans två armar är av bokträ som ger en känsla av värme och liv.Alla material är noga utvalda, och synliga i designen, vilket ger en opretentiös look. Studioilse w084 är en utmärkt bordslampa att ha på din arbetsplats, då ljuskällans höjd och placering lätt kan justeras med de smidiga gångjärnen i aluminium. Oavsett användningsområde blir Studioilse ett spännande och tongivande objekt i ditt hem eller kontor. Lampan kommer med inkluderad dimbar halogen-ljuskälla och en textilkabel som mäter 200 cm.
 • Nendo w132 - Bordslampa

  Nendo w132 Bordslampa är formgiven av japanska designern Nendo för belysningsföretaget Wästberg. Bordslampan är modern och praktisk, och passar perfekt in på ditt arbetsbord eller som läslampa intill sängen. Den stilrena lampan ger en harmonisk punktbelysning som ger ett bra och fint ljussken utan att blända. Det är en elegant och mångsidig lampa, och du kan enkelt anpassa den efter dina önskemål. Något som gör Nendo w132 unik är den synliga sladden som sätter prägeln på designen.Bordslampan är tillverkad i stål och kommer i tre färger, vit, svart och blå färg och du kan välja mellan cylinderformad, sfärformad eller konformad lampskärm. Det är enkelt att anpassa ljuskällans höjd genom flyttbara delar som kan läggas till eller tas bort. Ljuskällan är inte inkluderad och rekommenderas att vara en 2 x E14 sockel, max 40W.

Fler tips på Wästberg bordslampor

 • Chipperfield w102 Bordslampa, Solid Mässing, Inkl. LED, Max 4W, 3000K, Dimbar

  Chipperfield w102 är en stilren bordslampa designad av den framstående engelska arkitekten David Chipperfield år 2010 för Helsingborgs-baserade Wästberg. Den estetiskt tilltalande Chipperfield w102 är gjord helt i borstad, solid mässing, rustad med en vridbar dimmer på lampfoten. Det hatt-formade lamphuvudet har en liten utstickande flik som kan användas för att vinkla ljusriktningen åt önskat håll. Den kan även roteras i sidled från lampfoten.Chipperfield w102 har en LED-ljuskälla som är integrerad, med en imponerade livslängd på 50.000 timmar. Den återger ett varmvitt ljus och passar lika bra i hallen som på arbetsbordet. Den har en svart sladd med en längd på 2,3 meter.
 • Holocene No.2, Oljelampa, Mässing

  Serien Holocene är ett samarbete mellan fyra erkända designers som tillsammans med svenska belysningsvarumärket Wästberg tagit fram fyra oljelampor med konceptet Intimate illuminations för att lyfta fram elementet eld. Detta är utstickare från Wästbergs kollektion, som annars består av elektriska lampor. Man vill ta tillvara på den gamla traditionen av oljelampor genom att kombinera den med modern formgivning.Denna variant, Holocene No.2, är designad av David Chipperfield och består av en rund platta med två roterbara väggskenor efter önskad ljusriktning. Den är tillverkad i solid mässing som är polerad och reflekterar värmeljuset. Mässingen kommer att mörkna över tid och utveckla en fin patina, och för att behålla den glansiga ytan rekommenderar vi att polera den med jämna mellanrum. Holocene No.2 kommer i fyra separata delar som monteras av vid påfyllning av lampolja.
 • Holocene No.1, Oljelampa, Mässing

  Serien Holocene är ett samarbete mellan fyra erkända designers som tillsammans med svenska belysningsvarumärket Wästberg tagit fram fyra oljelampor med konceptet Intimate illuminations för att lyfta fram elementet eld. Detta är utstickare från Wästbergs kollektion, som annars består av elektriska lampor. Man vill ta tillvara på den gamla traditionen av oljelampor genom att kombinera den med modern formgivning.Denna variant, Holocene No.1, är designad av Ilse Crawford och består av en rund platta med en rundad form undertill, i ett enda stycke. Den är tillverkad i solid mässing som är polerad och reflekterar värmeljuset. Mässingen kommer att mörkna över tid och utveckla en fin patina, och för att behålla den glansiga ytan rekommenderar vi att polera den med jämna mellanrum. Holocene No.1 kommer med en liten tratt för att hälla i lampoljan.
 • Van Severen w111t Bordslampa, Grå, Inkl. LED, Max 16W, 3000K, Dimbar

  Van Severen w111 är en minimalistisk och praktisk lampa i gjutjärn och aluminium. Lampan är designad av Claesson Koivisto Rune för skånska belysningsföretaget Wästberg. Lampan är en hyllning till den avlidne designern, och vän till trion, Maarten Van Severen.Van Severen w111 är en uppdaterad version av Van Severens stilfulla och funktionella Lampa U-line, och är utrustad med energieffektiv integrerad LED-belysning med dimmerfunktion. Lampan ger ett behagligt sken och passar perfekt som arbetslampa på ditt skrivbord. Van Severen w111 finns i grå färg och har en 200 cm lång kabel.
 • Holocene No.3, Oljelampa, Mässing

  Serien Holocene är ett samarbete mellan fyra erkända designers som tillsammans med svenska belysningsvarumärket Wästberg tagit fram fyra oljelampor med konceptet Intimate illuminations för att lyfta fram elementet eld. Detta är utstickare från Wästbergs kollektion, som annars består av elektriska lampor. Man vill ta tillvara på den gamla traditionen av oljelampor genom att kombinera den med modern formgivning.Denna variant, Holocene No.3, är designad av Jasper Morrison och består av en rundad bas tillverkad i solid mässing som är polerad. Mässingen kommer att mörkna över tid och utveckla en fin patina, och för att behålla den glansiga ytan rekommenderar vi att polera den med jämna mellanrum. Holocene No.3 blir ett diskret men toningivande designföremål som höjer mysfaktorn ytterligare i ditt hem när mörkret faller.
 • Studioilse w084 Kort Arm - Bordslampa

  Den prisbelönta arbetslampan från Wästberg, Studioilse w084 är formgiven av Ilse Crawford. I den här serien står materialen i fokus i en spännande kombination av bokträ, mineralplast, aluminium och järn. Bokträt har använts för att representera värme och liv, mineralplasten för sin taktila egenskap och intima glöd, och järn för sin stabilitet och pålitlighet. Resultatet är en karaktäristisk och unik lampa som reflekterar mänskliga värden och skapar ett personligt intryck i din interiör.Bordslampan passar utmärkt både på skrivbordet hemmet likväl som på en arbetsplats eller offentlig miljö. Studioilse w084 finns i två utföranden, med enkel eller dubbelarm och röd eller brun kabel i textil som mäter 200 cm. Lampan kommer med inkluderad halogen-ljuskälla som är dimbar.
 • Holocene No.4, Oljelampa, Rostfritt stål, Aluminium

  Serien Holocene är ett samarbete mellan fyra erkända designers som tillsammans med svenska belysningsvarumärket Wästberg tagit fram fyra oljelampor med konceptet Intimate illuminations för att lyfta fram elementet eld. Detta är utstickare från Wästbergs kollektion, som annars består av elektriska lampor. Man vill ta tillvara på den gamla traditionen av oljelampor genom att kombinera den med modern formgivning.Denna variant, Holocene No.4, är designad av John Pawson och består av en rundad bas med handtag tillverkad i rostfritt stål och aluminium. Metallerna kommer att mörkna över tid och utveckla en fin patina, och för att behålla den glansiga ytan rekommenderar vi att polera den med jämna mellanrum. Oljelampan Holocene No.4 är enkel att flytta på med hjälp av handtaget och kan användas såväl inomhus som utomhus, förutsatt att den inte blir blöt. Den är en diskret men toningivande designföremål som höjer mysfaktorn ytterligare i ditt hem när mörkret faller.
 • Lindvall w124t Bordslampa, Solid Koppar, Exkl. 2 x E14 Sockel, Max 40W, På/Av

  Lindvall w124t är en bordslampa från Lindvall-serien som togs fram år 2011 av svenska Jonas Lindvall för Helsingborgs-baserade Wästberg, som förutom denna bordsampa består av pendellampor i mässing, koppar eller stål. Jonas har i detta fall använt sig av solid koppar för att sprida ett varmvitt ljus i rummet.Lindvall w124t har en vit skärm integrerad i lampskärmen, vilket gör att ljuseffekten endast sprids i nedåtriktning. Lindwall w124t har 2 x E14 sockel där ljuskällan ej ingår. Den tänds med en På/Av-knapp som sitter på den 2,8 m långa textilsladden i grönt. Bordslampan Lindvall w124t passar bra i hallen, fönstret eller sovrummet, särskilt väl i det industiella hemmet ihop med pendellampan i koppar från samma serie.