Lampkultur » Bordslampor

Märken på bordslampor:

Lee Broom bordslampor

 • Crescent - Bordslampa

  Crescent är en bordslampa som designades år 2015 av Lee Broom och produceras under hans varumärke med samma namn. Lampan är tillverkad av opal akryl och borstad mässing. Crescent är en nytolkning av globlampan, där man har delat upp globen asymmetriskt för att skapa två halvmånar. Det är också därifrån Lee Broom hämtat namnet till lampan. I serien Crescent ingår även en pendellampa i samma formspråk. Dessa två kan kombineras för att skapa en enhetlig duo av lampor som gör sig bra i samtliga rum i hemmet.
 • Optical - Bordslampa

  Optical bordslampa designades av engelsmannen Lee Broom år 2016, och produceras under hans varumärke i eget namn. Lampan är tillverkad av pulverlackerat stål och matt opalglas. Inspirationen till designen bakom Optical kommer från optisk konst, en abstrakt konstform ämnad att skapa optiska illusioner, där man ofta finner just det svartvita mönster som även präglar denna lampa. Det asymmetriska mönstret står i kontrast till den sfäriska lampan vilket gör att lampan ser annorlunda ut från alla vinklar. Optical finns även som pendellampa.
 • Mini Crescent - Bordslampa

  Mini Crescent bordslampa formgavs av Lee Broom år 2016 och produceras även i hans egna namn, Lee Broom. Mini Crescent är tillverkad i akryl och borstad mässing. Serien Crescent är en modern tolkning av globlampan, där globen delats asymmetriskt för att skapa två halvmånar som till synes glider ifrån varandra. Lampan finns även som takkrona i två storlekar samt som vägglampa och taklampa. Önskar man en större version så finns även Crescent, som Mini Crescent utvecklats från, där lamporna följer samma formspråk fast i större format.
 • Crystal Bulb - Bordslampa

  Crystal Bulb är en serie lampor designade av Lee Broom år 2013 och produceras även under hans namn. Crystal Bulb som bordslampa består av en handskuren lampa i kristallglas, som går att få antingen klar eller frostad. Denna lampa är sedan fäst i en fot av polerat stål med guldfinish. I serien Crystal Bulb ingår en rad olika varianter av lampan, inkluderat en pendellampa, en taklampa, två takkronor i olika storlekar som består av ett flertal pendellampor som hänger tillsammans i olika höjder, samt en vägglampa.
 • Shadow - Bordslampa

  Shadow är en bordslampa från Lee Broom som han designade för sitt eget varumärke år 2015. Bordslampan består av en bas i valnöt som belagts med inlägg i antingen borstad mässing eller svart. Skärmen är tillverkad i svart bomull som sprider ett mjukt ljus uppåt och nedåt. Placera lampan i fönster eller på en byrå och kombinera gärna i par.Shadow är en serie produkter som även finns som soffbord, sidobord samt kabinettskåp. Återkommande för serien är just att dess vinklar har kvar sin valnötsgrund för att skapa illusionen av skuggor och dimensioner tillsammans med beläggningen. Från en vinkel kan bordslampan se ut att vara helt i trä och från en annan se ut att vara gjord helt i mässing.