Innolux lampor

Det finländska varumärket Innolux ingår i lamptillverkaren Innojok Oy som startade 1993. Mestadels sker tillverkningen av lamporna i Finland och formgivningen ska vara tidlös. De tre kollektionerna som säljs är Innolux Design, Innolux Bright och Innolux Pro.

 • Pendel Kuplat 48cm

  Pendel Kuplat 48cm
 • Plafond Amanda

  Plafond Amanda
 • Pendel Candeo Air

  Pendel Candeo Air
 • Bordslampa Pasila - Vit

  Bordslampa Pasila - Vit
 • Bordslampa Kupoli

  Bordslampa Kupoli
 • Innolux Lokki design-pendellampa 70 cm

  Innolux Lokki design-pendellampa 70 cm
  Taklampa Lokki - designklassiker från Finland Lokki är en modell som designades av Finn Yki Nummi redan 1960 och kan nu säkert beskrivas som en designklassiker. Taklampan anses också vara en pionjär bland plastlampor. Det är också den vita plastskärmen som säkerställer bländningsfri och jämn fördelning av ljuset. Ljusfördelningen vid Lokki (på tyska: Möwe) är både direkt och indirekt, dvs ljuset riktas uppåt till taket och in i rummet såväl som nedåt, t.ex. B. på ett bord. Lokki taklampa tillverkas och säljs av den finska Innolux . Förutom skandinaviska designklassiker erbjuder Innolux design av samtida designers.
 • Pendel Cafe Svart

  Pendel Cafe Svart
 • Innolux Sipuli pendellampa i glas

  Innolux Sipuli pendellampa i glas
  Sipuli pendellampa - en designklassiker i munblåst glas Sipuli pendellampa formgavs 1954 av designern och inredningsarkitekten Lisa Johansson-Pape, som skapade ett tidlöst belysningsobjekt som fortfarande många decennier senare passar in i olika inredningsstilar och imponerar med sin kvalitet och estetik. Den lökformade lampskärmen - Sipuli betyder lök på tyska - är tillverkad av munblåst opalglas och ger ett bländfritt ljus som å ena sidan riktas nedåt och å andra sidan sprids ut i omgivningen. Pendelarmaturen Sipuli tillverkas och distribueras för närvarande av den finska armaturtillverkaren Innolux. Innolux är känt för sitt breda spektrum av skandinavisk ljusdesign, eftersom företaget har både designklassiker från 1950- och 1960-talen och moderna lampor i sitt sortiment.
 • Innolux Pasila design golvlampa vit

  Innolux Pasila design golvlampa vit
  Aluminium golvlampa Böle av den finska designern Juho Pasila Utformningen av Pasilas golvlampa från Innolux kan beskrivas som puristisk skandinavisk, eftersom linjerna visar en omisskännlig enkelhet som är karakteristisk för den skandinaviska stilen. Dessutom är designern Juho Pasila en finsk landsman och kombinerar enkelhet med praktisk hantering i sina mönster. Armaturkroppen och skärmen, som består av runda och vinklade former, är helt gjorda av aluminium. En visuell höjdpunkt är den textilbelagda kabeln som går från skärmen till botten. Juho Pasila är en designer med fokus på möbeldesign. Den efter honom uppkallade Pasila golvlampa tillverkas av belysningstillverkaren Innolux , även från Finland. Med sitt sortiment erbjuder Innolux ett tvärsnitt av modern skandinavisk design och retro design från det senaste århundradet.
 • Innolux Kupoli pendellampa detalj mässing

  Innolux Kupoli pendellampa detalj mässing
  Design upphängningslampa Kupoli från 1960-talet Denna hängande lampa, som designades av den finska designern Yki Nummi på sextiotalet av förra seklet, visar att gamla saker inte nödvändigtvis behöver vara dåliga. Idag upplever lampan en återupplivning, vilket främst kan förklaras med sin tidlösa design. Den kupolliknande nyansen på hänglampan Kupoli (finska för kupol) är gjord av vit akryl och låter ljuset skina igenom försiktigt uppåt och till sidorna. Vid övergången från skuggan till upphängningen finns en enkel men elegant detalj gjord av aluminium. Den finska tillverkaren Innolux tillverkar lampor som får poäng med sin tidlösa skandinaviska design. Tillverkarens designers inkluderar kända designers från 1950- och 1960-talen samt unga finska designers från 2000-talet.
 • Innolux Rondo 400 LED-terapilampa 40 cm

  Innolux Rondo 400 LED-terapilampa 40 cm
  Terapilampa Rondo LED mot vinterdepression Rondo LED-bordslampa är elegant och enkel. Den runda akryldiffusorn lovar bländningsfritt och jämnt fördelat ljus. Rondo var tänkt som ett terapiljus som ska ge befrielse från säsongsstämningar som vinterdepression. Ljus är en avgörande faktor för människor, för utan ljus kan vissa processer i kroppen inte fungera. Om det inte finns något ljus under mörka vinterdagar kan det leda till utmattning, trötthet och nedsatt vitalitet. Om du regelbundet använder en lampa som Rondo och spenderar en till två timmar om dagen i omedelbar närhet av lampan kan dessa symtom lindras. För att göra detta behöver du inte titta direkt in i ljuset, det räcker också om ljuset faller på ansiktet från sidan. Det är bara viktigt att ljusstrålarna når receptorerna i ögat. Du kan z. B. äta eller läsa. Rondo LED-lampan är en produkt av den finska Innolux.
 • Innolux Ihanne pendel vit

  Innolux Ihanne pendel vit
 • Innolux Kupoli golvlampa grå, metalldetaljer, vit skärm

  Innolux Kupoli golvlampa grå, metalldetaljer, vit skärm
 • Innolux Kupoli bordslampa vit bas

  Innolux Kupoli bordslampa vit bas
  Designklassiker från 1960: Kupoli bordslampa Den finska designern Yki Nummi (1925-1984) skapade Kupoli-lampserien 1960. Även många decennier senare har denna design inte förlorat sin estetik och modernitet. Armaturerna i Kupoli-serien tillverkas fortfarande och bordslampan är en av armaturerna i denna serie. Kupoli - som betyder kupol - lever upp till sitt namn, eftersom den vita akrylskärmen sitter på ramen som en kupol. Materialet gör det möjligt för ljuset att skina igenom försiktigt i alla riktningar. Den finska tillverkaren Innolux tillverkar armaturer som imponerar med sin tidlösa skandinaviska design. Bland Innolux formgivare finns välkända formgivare från 1950- och 1960-talen, men även unga finska formgivare från 2000-talet.
 • Innolux Tubo LED-terapilampa dimbar vit

  Innolux Tubo LED-terapilampa dimbar vit
  LED-bordslampa Tubo som terapilampa mot vinterdepression Tubo LED-bordslampa kännetecknas av en enkel design som kombinerar plast med trä. Medan utsidan övertygar med enkel elegans, kan interiören lysa med en speciell funktion. På grund av sin höga ljusstyrka och ljusa färg kan Tubo användas som en terapilampa. Ljusterapi används främst för säsongsdepression, när bristen på dagsljus orsakar slöhet, trötthet och humörsvängningar. Vinterdepressionen kan lindras genom regelbunden användning av terapilampan. För att göra detta måste du sitta framför ljuset en till två timmar om dagen, läsa, äta, arbeta eller bara koppla av och låta ljuset fungera på dig. Ljusstrålarna absorberas genom ögonen och främjar en balanserad hormonproduktion i kroppen. Tubo LED-bordslampa är inte bara elegant, den är också lätt att använda. På grund av sin smala design kan den ställas in var som helst och är också bekvämt utrustad med en dimmer så att den kan användas som ett atmosfäriskt extra ljus i vardagsrummet när det är nedtonat. - terapiavstånd 40 cm = 2500 lux; 20 cm = 10.000 lux - dimbar upp till 40 lumen
 • Pendel Lokki - 70 cm

  Pendel Lokki - 70 cm
 • Innolux Origo S designer bordslampa

  Innolux Origo S designer bordslampa
  Origo S bordslampa - design av Eero Aarnio Eero Aarnio är en finsk designer och inredningsarkitekt som blev känd på 1960-talet för sina Ball Chair och Bubble Chair. En av hans nyare skapelser är lampserien Origo från 2007. Om man jämför hans design med varandra inser man snabbt att Aarnio gillar att arbeta med plast av alla slag och använder dem för att designa skulpturala föremål. Bordslampan Origo S är tillverkad i ett enda stycke och har inga hörn eller kanter. Den vita, genomskinliga polyetenkroppen fördelar ljuset jämnt och förhindrar bländning. Ett stämningsfullt ljussken fyller rummet eller den del av rummet där bordslampan är placerad. På tal om placering - bordslampan har ett rundat handtag på ovansidan för transport och placering. Det finska företaget Innolux kombinerar klassisk med modern design. Det innebär att belysningstillverkarens sortiment omfattar både klassiska lampor från 1960-talet och design av samtida designers.
 • Innolux Sipuli pendel opal

  Innolux Sipuli pendel opal
 • Innolux Tiima pendel glas klart

  Innolux Tiima pendel glas klart
 • Innolux Lokki 700 pendel vit

  Innolux Lokki 700 pendel vit
 • Golvlampa Pasila

  Golvlampa Pasila
 • Vägglampa Pasila - Svart

  Vägglampa Pasila - Svart
 • Innolux Kuplat 480 hängande lampa 48 cm transparent

  Innolux Kuplat 480 hängande lampa 48 cm transparent
  Från 1959: Retro hänglampa Kuplat - finsk design Tidlösheten hos en design avslöjas när den resulterande produkten fortfarande produceras och säljs många decennier efter den första idén. Kuplat-hänglampan är ett sådant exempel. Finn Yki Nummi (1925-1984) designade lampan 1959. Idag produceras eller produceras den fortfarande - av den finska belysningstillverkaren Innolux. Hänglampan består av två akrylskärmar i olika storlekar som sätts in i varandra. Den inre är vit och visar sig därför vara en optimal diffusor som skapar ett lätt spridd ljus. Tillverkaren Innolux kombinerar två typer av lampor i sitt sortiment: de av samtida finska designers och de som redan kan beskrivas som designklassiker, nämligen mönster från 1950- och 1960-talet. Sammantaget representerar dessa lampor spektrumet i den skandinaviska designvärlden.
 • Innolux Rondo LED-terapilampa 25 cm

  Innolux Rondo LED-terapilampa 25 cm
  Terapilampa Rondo LED mot vinterdepression Rondo LED-bordslampa är elegant och enkel. Den runda akryldiffusorn lovar bländningsfritt och jämnt fördelat ljus. Rondo var tänkt som ett terapiljus som ska ge befrielse från säsongsstämningar som vinterdepression. Ljus är en avgörande faktor för människor, för utan ljus kan vissa processer i kroppen inte fungera. Om det inte finns något ljus under mörka vinterdagar kan det leda till utmattning, trötthet och nedsatt vitalitet. Om du regelbundet använder en lampa som Rondo och spenderar en till två timmar om dagen i omedelbar närhet av lampan kan dessa symtom lindras. För att göra detta behöver du inte titta direkt in i ljuset, det räcker också om ljuset faller på ansiktet från sidan. Det är bara viktigt att ljusstrålarna når receptorerna i ögat. Du kan z. B. äta eller läsa. Rondo LED-lampan är en produkt av den finska Innolux.
 • Innolux Kupoli pendellampa detalj silver

  Innolux Kupoli pendellampa detalj silver
  Designpendellampa Kupoli från 1960-talet Denna pendellampa, som skapades av den finska designern Yki Nummi på 1960-talet, bevisar att gammalt inte nödvändigtvis behöver vara dåligt. Kupoli-lampans kupolformade skärm (finska för kupol) är tillverkad av vit akryl, vilket gör att ljuset skiner mjukt uppåt och åt sidorna. Vid övergången från skärmen till upphängningen finns en enkel men elegant aluminiumdetalj. Den finska tillverkaren Innolux tillverkar lampor som imponerar med sin tidlösa skandinaviska design. Bland tillverkarens formgivare finns kända formgivare från 1950- och 1960-talen samt unga finska formgivare från 2000-talet.
 • Innolux Kuplat 400 pendellampa 40 cm sand

  Innolux Kuplat 400 pendellampa 40 cm sand
  Retro pendellampa Kuplat från 1959 Du kan se hur tidlös en design är, särskilt när produkten fortfarande produceras många decennier efter att den publicerades. Så är fallet med Kuplat- pendellampa av den finska designern Yki Nummi (1925-1984). Han utvecklade Kuplat 1959. Idag tillverkas och säljs lampan av den finska belysningstillverkaren Innolux . Innolux förenar lampor från två århundraden: å ena sidan designklassiker från 1950- och 1960-talet, å andra sidan produkter av samtida designers. Ljusen har alla en sak gemensamt: De representerar skandinavisk design. Kuplat, finska för "bubbla", består av två akryl nyanser, den inre är alltid vit, den yttre transparent. Den vita nyansen tar rollen som diffusorn och skapar ett lätt diffust ljus.
 • Innolux Kupoli golvlampa svart bas

  Innolux Kupoli golvlampa svart bas
  Kupoli - designer golvlampa från 1960 Utformningen av golvlampa Kupoli är så tidlös att det har pågått i flera decennier och fortfarande ser ut som fräsch och modern idag som den gjorde då. Kupoli är finska och betyder kupol på tyska - en beskrivande titel för en lampa vars skugga faktiskt är formad som en kupol. Både materialet (akryl) och skuggans form ger en bländningsfri och mysig ljusbild. En stor del av ljuset flyr neråt, men också en del åt sidorna och uppåt, eftersom akrylskärmen är något genomskinlig. Designern av Kupoli, Yki Nummi (1925-1984), är en av Innolux designers som är klassiker. Den finska tillverkaren Innolux producerar lampor från 50- och 60-talet under förra seklet samt lampor av samtida finska designers. Kupoli och Yki Nummi är representanter för den klassiska Innolux produktlinjen.
 • Innolux Pasila designpendellampa svart

  Innolux Pasila designpendellampa svart
  pendellampa Pasila med aluminiumskärm Pasila är en pendellampa uppkallad efter dess skapare, Juho Pasila. Den lilla, övervägande rundade skärmen är gjord av aluminium. Upphängningen fästes på skärmen på ett decentraliserat sätt så att ljuset inte riktas nedåt utan något åt sidan. Den pendellampa tillhandahåller därför även en del indirekt ljus och är därför lämplig för atmosfärisk rum och accentbelysning. Den finska belysningstillverkaren Innolux producerar lampor från två århundraden: å ena sidan finska designerklassiker från 1950- och 1960-talet, å andra sidan samtida design. Innolux visar ett tvärsnitt av många decennier av skandinavisk design.
 • Pendel Kuplat Rökgrå 40 cm

  Pendel Kuplat Rökgrå 40 cm
 • Innolux Pasila design golvlampa svart

  Innolux Pasila design golvlampa svart
  Golvlampa Pasila i aluminium av den finska designern Juho Pasila Designen av golvlampan Pasila från Innolux kan beskrivas som puristiskt skandinavisk, eftersom linjerna har en omisskännlig enkelhet som är karakteristisk för den skandinaviska stilen. Dessutom är designern Juho Pasila finländare och kombinerar enkelhet med funktionalitet i sin design. Lampkroppen och skärmen är helt tillverkade av aluminium och består av runda och kantiga former. En visuell höjdpunkt är kabeln som löper från skärmen till botten och är täckt av textil. Juho Pasila är en designer som specialiserat sig på möbeldesign. Golvlampan Pasila som är uppkallad efter honom tillverkas av belysningstillverkaren Innolux, också från Finland. Med sitt sortiment erbjuder Innolux ett tvärsnitt av modern skandinavisk design och retrodesign från förra seklet.
 • Vägglampa Pasila

  Vägglampa Pasila
 • Pendel Triple - 60 cm

  Pendel Triple - 60 cm
 • Innolux Sirri pendel mässing

  Innolux Sirri pendel mässing
 • Innolux Bulbo pendel opal

  Innolux Bulbo pendel opal
 • Innolux Tubo bordslampa vit, led, ljusterapilampa

  Innolux Tubo bordslampa vit, led, ljusterapilampa
 • Innolux Lokki 500 pendel vit

  Innolux Lokki 500 pendel vit
 • Innolux Kuplat pendel transparent, stor

  Innolux Kuplat pendel transparent, stor
 • Innolux Milano pendel svart, 2

  Innolux Milano pendel svart, 2
 • Innolux Pasila bordslampa vit

  Innolux Pasila bordslampa vit
 • Innolux Belle pendel opal

  Innolux Belle pendel opal
 • Innolux Sirri pendel koppar

  Innolux Sirri pendel koppar
 • Innolux Kuplat pendel rökgrå, stor

  Innolux Kuplat pendel rökgrå, stor
 • Innolux Epic bordslampa vit, lampfot ask

  Innolux Epic bordslampa vit, lampfot ask
 • Innolux Kuplat pendel rökgrå, liten

  Innolux Kuplat pendel rökgrå, liten
 • Innolux Candeo Air LED-pendellampa vit

  Innolux Candeo Air LED-pendellampa vit
  Terapi och pendellampa ljus Candeo Air med lysdioder I samarbete med den finska designern Innolux tillverkare Innolux, designern Katriina Nuutinen utformat en hängande ljus med lysdioder som kan användas både som allmän pendellampa och som en terapi ljus. Om det är lite dagsljus under vintermånaderna kan sådana terapiljus lindra säsongsdepression. Skuggan av pendellampa är tillverkad av aluminium, diffusorn skivan, vilket bligar ljuset ut, är tillverkad av akryl. Det som gör lampan så speciell är dess inre funktion. Det finns två olika LED-ljuskällor för olika användningsområden. Den ena ljuskällan är varmvit och avsedd för allmän belysning, den andra är universell vit och mycket kraftfullare, varför den ansvarar för ljusterapi. Du kan växla mellan de två ljuskällorna med en liten brytare på skärmen. En annan praktisk funktion är att du kan variera ljusupphängningen direkt på kabeln. Ljusterapi kräver att du regelbundet utsätter dig för en viss ljusnivå som imiterar dagsljus så mycket som möjligt. Med Candeo Air pendellampa armatur, till exempel, kan du använda måltiderna eller läser tidningen vid matbordet att bokstavligen "fylla på ljus".
 • Pendel Ihanne

  Pendel Ihanne
 • Innolux Kuplat 400 pendellampa 40 cm röd

  Innolux Kuplat 400 pendellampa 40 cm röd
  Retro pendellampa Kuplat från 1959 Du kan se hur tidlös en design är, särskilt när produkten fortfarande produceras många decennier efter att den publicerades. Så är fallet med Kuplat- pendellampa av den finska designern Yki Nummi (1925-1984). Han utvecklade Kuplat 1959. Idag tillverkas och säljs lampan av den finska belysningstillverkaren Innolux . Innolux förenar lampor från två århundraden: å ena sidan designklassiker från 1950- och 1960-talet, å andra sidan produkter av samtida designers. Ljusen har alla en sak gemensamt: De representerar skandinavisk design. Kuplat, finska för "bubbla", består av två akryl nyanser, den inre är alltid vit, den yttre transparent. Den vita nyansen tar rollen som diffusorn och skapar ett lätt diffust ljus.
 • Innolux Kupoli bordslampa grå bas

  Innolux Kupoli bordslampa grå bas
  Kupolliknande skugga: bordslampa Kupoli av Yki Nummi Yki Nummi, en finsk designer, ansvarar för designen av bordslampa Kupoli, som lever upp till sitt namn med sin kupolliknande nyans av vit akryl. Kupoli är finska och betyder kupol på tyska. Den genomskinliga plasten gör att ljuset kan fly mer eller mindre på alla sidor, men det finns ingen bländning. Det är därför bordslampa Kupoli är en extra ljuskälla som inte bara ger ljus utan också skapar en mysig och avkopplande atmosfär. Innolux är en finsk tillverkare som producerar designklass som Kupoli från 1960 samt samtida ljusdesign. Här används hela spektrumet av den skandinaviska stilen.
 • Innolux Pasila design-pendellampa vit

  Innolux Pasila design-pendellampa vit
  pendellampa Pasila med aluminiumskärm Pasila är en pendellampa uppkallad efter dess skapare, Juho Pasila. Den lilla, övervägande rundade skärmen är gjord av aluminium. Upphängningen fästes på skärmen på ett decentraliserat sätt så att ljuset inte riktas nedåt utan något åt sidan. Den pendellampa tillhandahåller därför även en del indirekt ljus och är därför lämplig för atmosfärisk rum och accentbelysning. Den finska belysningstillverkaren Innolux producerar lampor från två århundraden: å ena sidan finska designerklassiker från 1950- och 1960-talet, å andra sidan samtida design. Innolux visar ett tvärsnitt av många decennier av skandinavisk design.
 • Innolux Kuplat 480 hängande lampa 48 cm sand

  Innolux Kuplat 480 hängande lampa 48 cm sand
  Från 1959: Retro hänglampa Kuplat - finsk design Tidlösheten hos en design avslöjas när den resulterande produkten fortfarande produceras och säljs många decennier efter den första idén. Kuplat-hänglampan är ett sådant exempel. Finn Yki Nummi (1925-1984) designade lampan 1959. Idag produceras eller produceras den fortfarande - av den finska belysningstillverkaren Innolux. Hänglampan består av två akrylskärmar i olika storlekar som sätts in i varandra. Den inre är vit och visar sig därför vara en optimal diffusor som skapar ett lätt spridd ljus. Tillverkaren Innolux kombinerar två typer av lampor i sitt sortiment: de av samtida finska designers och de som redan kan beskrivas som designklassiker, nämligen mönster från 1950- och 1960-talet. Sammantaget representerar dessa lampor spektrumet i den skandinaviska designvärlden.
 • Innolux Pasila designvägglampa vit

  Innolux Pasila designvägglampa vit
  Vägglampa Pasila med kontakt och brytare Med ett tydligt formspråk kombinerar den finska designern Juho Pasila influenser från 1950- och 1960-talet med moderna element i belysningsserien som är uppkallad efter honom. Resultatet är en modern, puristisk design som är typisk för den skandinaviska stil som designern följer med sina mönster. Här är enkelhet och funktionell hantering avgörande. Vägglampan Pasila har en försörjningsledning med stickkontakt. Den textilbelagda kabeln i svart och vitt ökar också lampans visuella kvalitet. Pasila passar bäst för användning bredvid sängen eller lässtolen. Juho Pasila är huvudsakligen möbeldesigner och har redan designat flera belysningsserier för den finska designerbelysningstillverkaren Innolux . Innolux står för både klassisk design från 1900-talet och samtida design av unga skandinaviska designers.
 • Innolux Pasila designvägglampa svart

  Innolux Pasila designvägglampa svart
  Vägglampa Pasila med kontakt och brytare Med ett tydligt formspråk kombinerar den finska designern Juho Pasila influenser från 1950- och 1960-talet med moderna element i belysningsserien som är uppkallad efter honom. Resultatet är en modern, puristisk design som är typisk för den skandinaviska stil som designern följer med sina mönster. Här är enkelhet och funktionell hantering avgörande. Vägglampan Pasila har en försörjningsledning med stickkontakt. Den textilbelagda kabeln i svart och vitt ökar också lampans visuella kvalitet. Pasila passar bäst för användning bredvid sängen eller lässtolen. Juho Pasila är huvudsakligen möbeldesigner och har redan designat flera belysningsserier för den finska designerbelysningstillverkaren Innolux . Innolux står för både klassisk design från 1900-talet och samtida design av unga skandinaviska designers.
 • Plafond Yki Svart/Vit

  Plafond Yki Svart/Vit
 • Bordslampa Kupoli - Svart

  Bordslampa Kupoli - Svart
 • Innolux Kupoli golvlampa vit bas

  Innolux Kupoli golvlampa vit bas
  Designer golvlampa med retro charm: Kupoli Denna golvlampa, som skapades av den finska designern Yki Nummi (1925-1984), går tillbaka till 1960-talet. Det faktum att den fortfarande tillverkas och säljs idag visar att den inte har förlorat något av sin charm under årtiondena. Kupoli - som betyder kupol - är uppkallad efter sin form. Den kupolformade skärmen av vit akryl ger ett bländfritt ljusflöde. Tack vare det något genomskinliga materialet sprids även ett mjukt ljus uppåt och åt sidorna. Kupoli representerar inte bara finsk design, utan tillverkas också av ett finskt företag. Innolux är en armaturtillverkare som kombinerar både designklassiker och design av samtida finska designers i sin portfölj.
 • Innolux Valovoima terapi-bordslampa LED

  Innolux Valovoima terapi-bordslampa LED
  Dimbar LED-terapilampa Valovoima för mer välbefinnande Vid första anblicken ser LED-bordlampan Valovoima ut som en vanlig skrivbordslampa eller bordslampa. Men det är mycket mer än så, för den kan också användas som en terapilampa. Denna typ av ljusterapi används för säsongsbetonade sinnesstämningar, t.ex. den typiska vinterdepressionen i områden där det saknas dagsljus på vintern. Utan tillräckligt med dagsljus förändras hormonproduktionen och symtom som trötthet, sömnstörningar och orkeslöshet kan uppstå. Om du regelbundet använder ett ljus som Valovoima kan dessa symptom lindras. Du behöver inte titta direkt in i ljuset, det räcker också om ljuset faller på sidan av ansiktet. Det viktiga är att ljusstrålarna når receptorerna i ögat. På så sätt kan du till exempel äta, läsa eller arbeta. Bordslampans armaturhuvud kan justeras så att ljuset kan riktas i önskad riktning. Tack vare den integrerade dimmern kan Valovoima också användas som en vanlig bordslampa, eftersom den med mindre starkt ljus helt enkelt är en extra ljuskälla för accent- och områdesbelysning. LED-bordslampan Valovoima är en produkt från den finska designlampstillverkaren Innolux.
 • Innolux Valovoima terapigolvlampa, dimbar

  Innolux Valovoima terapigolvlampa, dimbar
  Ljusterapi med den dimbara Valovoima LED-golvlampan Vid första anblicken ser Valovoima ut som en vanlig LED-golvlampa. Men den kan göra mycket mer än att "bara ge ljus". Valovoima är en terapeutisk lampa som kan användas för att lindra symptomen på vinterdepression, t.ex. trötthet, sömnstörningar och brist på vitalitet. Ljus spelar en avgörande roll för hormonproduktionen, som styr människans sömn- och vakenhetsrytm och mentala balans, och Valovoima LED-golvlampa kan med sitt ljus lindra symptomen på årstidsbunden depression. För att göra detta måste du regelbundet befinna dig i ljuskällans omedelbara närhet. Det är viktigt att ljuset når receptorerna i ögat, men du behöver inte sitta framför lampan, du kan också låta ljuset träffa ditt ansikte från sidan. Ljusintensiteten kan justeras med den integrerade dimmern så att golvlampan också kan användas som en vanlig golvlampa för områdes- och accentbelysning. Huvudet kan också justeras så att ljusets riktning kan anpassas.
 • Pendel Kuplat Vit 40 cm

  Pendel Kuplat Vit 40 cm
 • Innolux Lisa golvlampa mässing

  Innolux Lisa golvlampa mässing
 • Innolux Kupoli golvlampa Svart-metalldetaljer-vit skärm

  Innolux Kupoli golvlampa Svart-metalldetaljer-vit skärm
 • Innolux Yki 390 plafond vit/svart

  Innolux Yki 390 plafond vit/svart
 • Innolux Modern Art bordslampa transparent

  Innolux Modern Art bordslampa transparent
 • Innolux Kupoli bordslampa grå, metalldetaljer, vit skärm

  Innolux Kupoli bordslampa grå, metalldetaljer, vit skärm
 • Innolux Valovoima golvlampa vit

  Innolux Valovoima golvlampa vit
 • Innolux Pasila pendel vit

  Innolux Pasila pendel vit
 • Innolux Pasila vägglampa vit

  Innolux Pasila vägglampa vit
 • Innolux Café 370 pendel vit

  Innolux Café 370 pendel vit
 • Innolux Tokio LED Bright bordslampa vit

  Innolux Tokio LED Bright bordslampa vit
 • Innolux Lisa 270 pendel vit

  Innolux Lisa 270 pendel vit
 • Innolux Tiima pendel gröngrå

  Innolux Tiima pendel gröngrå
 • Innolux Origo bordslampa vit, ljusterapilampa

  Innolux Origo bordslampa vit, ljusterapilampa
 • Innolux Café 370 pendel svart

  Innolux Café 370 pendel svart
 • Innolux Café 370 pendel koppar/svart

  Innolux Café 370 pendel koppar/svart
 • Innolux Kupoli bordslampa Svart-metalldetaljer-vit skärm

  Innolux Kupoli bordslampa Svart-metalldetaljer-vit skärm
 • Innolux Yki 500 plafond vit, svart detalj

  Innolux Yki 500 plafond vit, svart detalj
 • Innolux Kupoli golvlampa Vit-mässingsdetaljer-vit skärm

  Innolux Kupoli golvlampa Vit-mässingsdetaljer-vit skärm
 • Innolux Lisa 270 pendel mässing

  Innolux Lisa 270 pendel mässing
 • Innolux Sula bordslampa glas klart

  Innolux Sula bordslampa glas klart
 • Innolux Milano pendel stål borstat, 3

  Innolux Milano pendel stål borstat, 3
 • Innolux Senator bordslampa grön, stativ i läder och mässing

  Innolux Senator bordslampa grön, stativ i läder och mässing
 • Innolux Multi pendel vit, l

  Innolux Multi pendel vit, l
 • Innolux Senator pendel grå

  Innolux Senator pendel grå
 • Innolux Tubo bordslampa ask, led, ljusterapilampa

  Innolux Tubo bordslampa ask, led, ljusterapilampa
 • Innolux Pasila golvlampa vit

  Innolux Pasila golvlampa vit
 • Innolux Kupoli pendel vit, mässingsdetalj

  Innolux Kupoli pendel vit, mässingsdetalj
 • Innolux Valovoima bordslampa grå

  Innolux Valovoima bordslampa grå
 • Innolux Pasila golvlampa svart

  Innolux Pasila golvlampa svart
 • Innolux Café 240 pendel koppar/svart

  Innolux Café 240 pendel koppar/svart
 • Innolux Café 240 pendel svart

  Innolux Café 240 pendel svart
 • Innolux Valovoima bordslampa vit

  Innolux Valovoima bordslampa vit
 • Innolux Kupoli bordslampa vit, mässingsdetaljer

  Innolux Kupoli bordslampa vit, mässingsdetaljer
 • Innolux Polygon pendel glas klart

  Innolux Polygon pendel glas klart
 • Innolux Senator golvlampa grön, stativ i läder och mässing

  Innolux Senator golvlampa grön, stativ i läder och mässing
 • Innolux Diamond pendel glas klart

  Innolux Diamond pendel glas klart
 • Innolux Yki 600 plafond vit, svart detalj

  Innolux Yki 600 plafond vit, svart detalj
 • Innolux Kuplat pendel transparent, liten

  Innolux Kuplat pendel transparent, liten
 • Innolux Lisa 450 pendel mässing

  Innolux Lisa 450 pendel mässing
 • Innolux Pasila bordslampa svart

  Innolux Pasila bordslampa svart
 • Innolux Senator pendel grön

  Innolux Senator pendel grön
 • Innolux Lisa 450 pendel vit

  Innolux Lisa 450 pendel vit