Lampkultur » Bordslampor

Märken på bordslampor:

Diesel with Foscarini bordslampor

 • Hexx Bordslampa Svart - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptHexx Bordslampa Svart kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • Metafisica Bordslampa - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptMetafisica Bordslampa kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • Glass Drop Bordslampa - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptGlass Drop Bordslampa kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • DUII Bordslampa Gul - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptDUII Bordslampa Gul kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • DUII Bordslampa Grå - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptDUII Bordslampa Grå kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • DUII Mini Vägglampa/Bordslampa Gul - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptDUII Mini Vägglampa/Bordslampa Gul kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • DUII Mini Vägglampa/Bordslampa Grå - Diesel With Foscarini

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKonceptDUII Mini Vägglampa/Bordslampa Grå kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • Fork - Bordslampa

  Bordslampan Fork är skapad år 2009 av italienska Diesel Creative Team tillsammans med italienska varumärket Foscarini. Den justerbara lampskärmen är tillverkad i färgat linne och polykarbonat, och foten i belagt stål. Fork kommer i flera utföranden där skärmen går att välja i grå eller elfenben, och foten i brun eller elfenben. Från Fork får man ett behagligt ljus och tack vare skärmen, som går att rotera i 360 grader kan den även ge ett direkt riktat ljus. Den flexibla skärmen gör att man själv kan ändra ljusets riktning och hitta nya positioner för den. Bordslampan Fork har en höjd på 63 cm när stativet är helt utsträckt och 50 cm när stativet är böjt.Fork är inspirerad av campingtält, av vardagligt mode och en dynamisk samt lekfull livsstil. När lampan är tänd får den en ljussättning som liknar det ljuset man får inuti ett tält.
 • Pipe - Bordslampa

  År 2011 designade Diesel Creative Team tillsammans med italienska Foscarini bordslampan Pipe. Pipe kommer i färgat linne eller bomull tillsammans med rör i belagd metall och finns i svart alternativt vit. Till både utformning av Pipe och dess namn fann formgivarna inspiration från industriella rörsystem och totempålar som är klädda i chica tyger. Bordslampan kan placeras ensam eller tillsammans med golvlampan Pipe Floor från samma serie vilket skapar en dekorativ komposition. Pipe är både en inredningsdetalj och en varm behaglig ljuskälla.
 • Glass Drop - Bordslampa

  Bordslampan Glass Drop formgavs av italienska Diesel Creative Team år 2014 och är ett samarbete med varumärket Foscarini. Glass Drop är tillverkad i blåst metalliserat glas och lackerat stål. Lampan har två personligheter som går att byta emellan med ett knapptryck. När lampan är påslagen får det blåsta glaset en varm beige ton och när den är avstängd får den en reflekterande yta i silver som kan liknas vid en spegel. Inspirationen till Glass Drop fick formgivarna från en droppe som fångats på kamera precis när den faller i en smält metallskål och skapar mjuka koncentriska vågor. Tack vare Glass Drops två personligheter är den användbar i flera olika interiörer och rum. Matcha gärna Glass Drop med taklampan från samma serie.
 • Drumbox - Bordslampa

  Bordslampan Drumbox är designad år 2011 av italienska Diesel Creative Team tillsammans med lamptillverkaren Foscarini, ett partnerskap som startade år 2009. Inspiration till lampan kommer från de lampor som används vid photo-shoots. Drumbox kommer i färgen vit och lampans utsida kommer i vikar av linne i kombination med technopolymer som gör den både reflekterande och varm, sammanlänkat med fin nylon med värmeförseglade sömmar likt de som används på dykardräkter. Lampans nederdel består av belagt svart stål vilket gör att den kan placeras på ett bord. Drumbox har en modern, teknologisk och mångsidig utformning samtidigt som den ger en behaglig ljusspridning.
 • Duii - Bordslampa

  Den karakteristiska bordslampan Duii är designad år 2011 av Diesel Creative Team tillsammans med Foscarini. Bordslampan är tillverkad i pressat glas, aluminium, stål och lackerad metall. Duii kommer i två färger, en varmare grå och en stark gul och kan tack vare den justerbara armen och lampskärmen ge både ett behagligt ljus alternativt ett direkt riktat ljus.Duii namngavs med inspiration från en av Kalle Ankas brorsöner och lampfoten påminner om just en ankfot. Den justerbara armen hålls ihop av skruvar likt byggbitarna från leksaken Meccanos och tillsammans med den rundade justerbara lampskärmen, som påminner om en byggarbetares skyddshjälm skapas ett lekfullt uttryck. Matcha gärna med Duii Mini, en mindre bordslampa från samma serie.
 • Duii Mini - Bordslampa

  Bordslampan Duii Mini är framtagen år 2012 av italienska Diesel Creative Team tillsammans med italienska lamptillverkaren Foscarini. Lampan är tillverkad i pressat glas, aluminium, stål och lackerad metall och finns i två färger, stark gul och en varmare grå. Duii namngavs med inspiration från en av seriefiguren Kalle Ankas brorsöner och lampfoten påminner om just en ankfot. Ett lekfullt uttryck skapas då lampans arm hålls ihop av skruvar likt delarna från leksaken Meccanos och den justerbara rundade lampskärmen påminner om en byggarbetares skyddshjälm.Tack vare Duii Minis färger och utformning är det en lampa som kan användas både av de lekfulla men också av de mer praktiska i alla åldrar. Den passar lika bra på ett bord som vid ett fönster och tack vare den fria kabeln går den även att använda som vägglampa. Duii Mini ger ett behagligt ljus och kan med den justerbara skärmen även ge ett direkt riktat ljus.
 • Metal Glass 1 - Bordslampa

  Metal Glass 1 är en bordslampa som Diesel Creative Team formgav för italienska Foscarini år 2012. Lampskärmen är tillverkad och blåst i det värmetåliga glaset Pyrex medan foten kommer i syra-etsat stål. Metal Glass 1 finns i de två stilfulla färgerna grått och bärnsten och är inspirerad av en kombination mellan alkemister och en lykta från en gotisk miljö. Lampan har en tät och nästan ogenomtränglig genomskinlighet vilket framställs när sodavatten hälls i en tillverkande glödlampa. Den påföljande kemiska reaktionen skapar bubblor som lyser när lampan är påslagen. Metal Glass 1 ger ifrån sig ett behagligt ljus från cylindern som sitter på insidan. Den moderna bordslampa passar bra i sovrummet såväl som i hallen eller i vardagsrummet. Matcha gärna lampan med Metal Glass 2, en bordslampa från samma serie.
 • Metal Glass 2 - Bordslampa

  Bordslampan Metal Glass 2 är skapad år 2012 av italienska Diesel Creative Team tillsammans med belysningsvarumärket Foscarini. Lampskärmen är tillverkad av blåst Pyrexglas och foten kommer i syra-etsat stål. Metal Glass 2 kommer i två stilrena färger, grå och grön, och är inspirerad av en kombination mellan alkemister och en lykta från en gotisk miljö. Lampan har en tät och nästan ogenomtränglig genomskinlighet vilket framställs när sodavatten hälls i en tillverkande glödlampa. Den påföljande kemiska reaktionen skapar bubblor som lyser när lampan är påslagen. Metal Glass 2 ger ifrån sig ett behagligt ljus från cylindern som sitter på insidan, och är en bordslampa som passar bra i sovrummet såväl som i hallen eller i vardagsrummet. Matcha gärna lampan med Metal Glass 1, en bordslampa från samma serie.