Taklampor

Varumärken

Den lampa som ger mest belysning och som används mest i våra hem är taklampan. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet. Styrkan och färgen på ljuset kan variera beroende på vilket rum den sitter i. I ett arbetsrum vill man kunna ha starkare takbelysning än i ett vardagsrum där man kanske vill kunna dimma ner och göra lite mysigt.

Här hittar du taklampor för många olika rum, i olika storlekar och olika priser. Scrolla igenom och se vilken taklampa du tycker är snygg. Har du tur är det också en billig taklampa.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor

 • Fade Taklampa Guld - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon Koncept Tom Dixon har med Fade serien ett ny tänk i lampserien och tillför en frisk pust till en bransch som just nu i tiden lånar lite för mycket av varandra. Pendeln droppform gör dem ideella till att fungera som stora skulpturala spot ljus då lampornas form får ljuset till att forma en rund spot liknande cirkel, vilket ger ett behagligt och dämpat ljus. Fade Taklampa Guld är framställd i polycarbonat som är en transparent plast form som är känd för styrk och hårdhet. Här efter är det på fört en metallisk finish som gör att lamporna går från helt reflekterande till transparenta vilket ger dem ett levande och lekande uttryck.
 • Supernova Taklampa Lila - Foscarini (Supernova, 2000 mm)

  DesignFerruccio Laviani för Foscarini Koncept Supernova Pendel Lila är som namnet ”Supernova” betyder - en nyfödd stjärna! Den är gjord i en rad parallella diskar i polerat rostfritt stål som har en intressant effekt. Den lyser olika beroende på varifrån man står och kollar på den. Lampan fås i färgerna matt aluminium eller i flerfärgad lackerad aluminium.
 • Fleur 43cm LED (Vit)

  Fleur är en vacker plafond i glas. Skapad i en lätt, blommig design som inte sticker ut allt för mycket. Lampan är utrustad med LED-belysning som sprider ett bra ljus i ditt hem. Stilrena kromade detaljer.  Passar lika bra i hallen som i köket eller sovrummet. Integrerad LED-belysning.
 • Discos 25 Taklampa Opalvit (Stål)

 • Taklampa Grapes Ø 40cm

 • Ebb & Flow Bates, jeeves, sybil taklampa

  Ebb & Flow Bates, jeeves, sybil taklampa från Ebb & Flow
 • Gips-inbyggnadsspot Josepha

  Gips-inbyggnadsspot Josepha att använda med lågvolts-halogenlampaDenna inbyggnadsspot av gips erbjuder en stilfull och samtidigt diskret belysning för många situationer. Man kan givetvis låta den
 • Wave Taklampa Vit - Foscarini (5000 mm)

  DesignStudio Baruffi & De Santi för Foscarini Koncept Wave Pendel Vit är en ny idé inom belysning och inredning. Dennes böjda form ger idén om flexibilitet och mjukhet även om den använder ett hårt material som aluminium. Lampan fås i två olika färger: vit och aluminium.
 • D-159 Infälld spotlight för utomhusbruk (Galvaniserat Stål)

  Downlight i galvaniserat stål, vilket gör den utmärkt för utomhusbruk. Finns även i en vitlackad version. Ej riktbar. Ansluts med vanlig 220V sladd.Ljuskälla ingår ej.
 • Floral Lime Taklampa - David Trubridge ()

  Design David Trubridge för David Trubridge Koncept Floral Lime Taklampa är en spännande serie med belysning från David Trubridge. Lamporna levereras omonterade för att minska belastningen på miljön, men annars är det fokus på alla processer i produktionen, allt från råvaror till förpackning. Naturen spelar en stor roll för lampornas design, då det har varit inspirationen till formerna. Flax-serien får sitt speciella mönster från lin, Coral från koraller och Floral från en vacker blomma som David såg på en vandringstur. Taklampan Floral finns i olika storlekar och färger, men som också kan skapa spännande kombinationer genom att sättas samman med de andra olika serierna. Vi på Lampemesteren skulle sätta ihop minst en lampa, och nej det var faktiskt inte så svårt. Kom bara ihåg att följa anvisningarna noga och ta god tid på dig. Gör en kopp kaffe, läs igenom anvisningarna och sätt igång. Är det sol ute så kan det istället tas ett glas vitvin på terrassen samtidigt. Floral taklampan från David Trubridge är inspirerad av en vacker blomma, där man kan hitta många olika strukturer. För David Trubridge är hållbarhet en inspirationskälla för både design och produktutveckling, vilket innebär att många av hans designer bygger på naturen. Taklampan levereras i byggsatser för att minska slöseri med resurser för transport. Lampan finns i följande färger: naturlig bambu, lime, orange, gul, aqua, röd, rosa, vit, två sidor i vitt och två sidor i svart.
 • Krebs Pompe, 106c

  Krebs Pompe, 106c från Krebs
 • Vita Eos Lampa 45 cm Ljusbrun

  Vita Eos Lampa 45 cm Ljusbrun från Vita
 • Northern Lighting Illusion takpendel

  Northern Lighting Illusion takpendel från Northern Lighting
 • Emerald tak/fönster 24cm (Silver)

  En snygg och stilfull pendel som passar lika bra i fönstret som den gör i taket. Den finns i två storlekar och kommer i färgerna silver, mässing och koppar. Ljuskälla ingår ej.
 • Martinelli Luce Brick LED taklampa

  Martinelli Luce Brick LED taklampa från Martinelli Luce
 • Costanza Taklampa Up/Down Soft Skin - Luceplan

 • Spinning Taklampa BH2 Vit - &tradition

  DesignBenjamin Hubert för &tradition Koncept En elegant mjölkvit sak med en mycket hållbar form. Snurran, som är en favorit bland barnen har inspirerat Spinning taklampa till dess glada form. Här möter form verkligen funktion på ett innovativt sätt. Spinning Taklampa BH2 är slät, sexig och blir med all säkerhet en ny klassiker. Benjamin Hubert är alltid nyfiken när det kommer till att hitta nya lösningar och material, han stannar ofta upp för att känna texturen på en möbel eller vikten på en gammal glasvas.
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Krom - GUBI

 • Gigantisk kristallkrona OSAKA 335 cm

  Kristallkrona OSAKA med fem nivåer och 3,35 meters höjd Kristallkronan OSAKA är ett pompöst belysningselement för speciella rum. Med sina 3,35 meters höjd, de fem niåverna och de otaliga krista
 • Läckö 6l krona brilliant/ antik

 • Markslöjd Portland Taklampa Krom

  Markslöjd Portland Taklampa Krom från Markslöjd
 • Cato LED 3-spot rak (Vit)

  Stilren spotlight serie med Power-LED ljuskällor. LED lamporna motsvarar ca 30W halogen. Spotlighten är fullt dimbar och hängs på vanlig takkrok. Ljuskälla ingår.
 • Industri tak 4-spot (Förkromad/blank)

  Industri är en klassisk, industriell lampserie som finns både som golvlampa, bordlampa och spotlight. Finns flera olika färger. Ljuskälla ingår ej.
 • Svart taklampa Berga - höj- och sänkbar

  Taklampa Berga med svart skärm - lätt höj- och sänkbarTaklampan Berga är en modern bordslampa i klassisk form, som med ett par handgrepp kan ställas om efter omständigheterna på platsen. Det
 • PR Home Bainbridge Taklampa Råmässing 32 cm

  PR Home Bainbridge Taklampa Råmässing 32 cm från PR Home
 • BUBI Taklampa - Pandul (Röd)

  DesignHenning Koppel för Pandul Koncept BUBI är en av Henning Koppels mest berömda lampor och Pandul har nu re-lanserat den här flexibla pendeln som också kan användas som bordslampa, golvlampa eller i bokhyllan. Koppel fick inspiration till BUBI en solig sommardag i sin vackra trädgård, där hans barnbarn lekte med en hink på huvudet och det gav honom idéer till den här unika organiska form. Känner man Koppels berömda silversmycken gjorda för Georg Jensen så kan man ana ett sammanhängande här. Den moderna versionen kan väljas med toppen i krom och med svart eller vit ledning. Utöver det kommer det under året komma fler färger på ledningen. Kontakta oss för att höra mer om vad som är tillgängligt. OBS - Lamporna från Pandul produceras och sätts ihop i Danmark, och skickas från fabriken en gång i veckan. Det kan därmed upplevas varierande leveranstider på 4-8 dagar vid lagersving.
 • Taklampa Compass Box S med en ljuskälla, teak

  Taklampa Compass Box S med flexibel ljuskällaDenna taklampa från FLOS är främst tänkt att användas i arkitektoniska och kommersiella miljöer, men det är inte bara dess funktionalitet som står
 • Crayon Taklampa Ø18 Opal Glas - DybergLarsen

  Design Frank Kerdil for DybergLarsen KonceptDenna snygga Crayon taklampan ifrån DybergLarsen är väl medveten om att det är iögonfallande. Men den skryter inte om det. Alla vi som har lekt med färgkritor som barn eller fortfarande släpper fram konstnären inom sig - kan känna igen formen som denna taklampa besitter. Crayon taklampan - med flera, är med sina rena linjer unik över matbordet, på kontoret eller som belysning i butiken.
 • Cato LED 5 rak (Vit)

  Stilren spotlight serie med Power-LED ljuskällor. LED lamporna motsvarar ca 30W halogen. Fullt dimbar och LED-lamporna är utbytbara. Ljuskälla ingår.
 • Präktig taklampa AIH 28 cm, cremeglänsande

  Taklampan AIH. Fantastisk rumsgestaltning med en ordentlig dos glans.Taklampan AIH är en formfulländad skapelse - en kombination av det enkla och det abstrakta. Armaturen består av ett runt, munbl
 • Kina Röd Taklampa - David Trubridge ()

  Design David Trubridge för David Trubridge Koncept Kina Röd Taklampa är en spännande serie med belysning från David Trubridge. Lamporna levereras omonterade för att minska belastningen på miljön, men annars är det fokus på alla processer i produktionen, allt från råvaror till förpackning. David Trubridge har med taklampan Kina hämtat inspiration från Nya Zeelands ursprungsbefolkning, maori, som kallar piggsvinet för Kina. Under piggarna på piggsvinet så kan man se ett kreativt mönster på ryggen. Detta mönster har varit grunden för lampans utformning. För David Trubridge är hållbarhet en inspirationskälla för både design och produktutveckling, vilket innebär att många av hans designer bygger på naturen. Taklampan Kina finns i olika storlekar och färger, men som också kan skapa spännande kombinationer genom att sättas samman med de andra olika serierna. Vi på Lampemesteren skulle sätta ihop minst en lampa, och nej det var faktiskt inte så svårt. Kom bara ihåg att följa anvisningarna noga och ta god tid på dig. Gör en kopp kaffe, läs igenom anvisningarna och sätt igång. Är det sol ute så kan det istället tas ett glas vitvin på terrassen samtidigt. Lampan finns i följande färger: naturlig bambu, lime, orange, gul, aqua, röd, rosa, vit, två sidor i vitt och två sidor i svart.
 • FAB 110 Taklampa Svart E27 - Embacco

  Design Embacco Design för Embacco Koncept FAB 110 Taklampa Svart E27 är en del av en ny spännande räcke lampor från Embacco Lighting. Den enkla, eleganta och behagliga linjen ligger som en solid grund i den fabulösa FAB serien. Välj mellan dom klassiska färgerna vit, svart och silvergrå för en tidlös och elegant pendel som ger ett bra men samtidigt behagligt diffust ljus. Även inom valet av ljuskälla finns det möjlighet för att trolla då spannet går från utgåvan utrustad med dom klassiska E27 fattningarna över den med T5 cirkulärt ljusrör till den kraftiga med hela 2 stycken T5 ljusrör. Det är storlekarna ø60, ø80 och den helt stora ø110 att välja mellan, allt efter behov. Dom första kollektionerna från Embacco blev designad i dom helt traditionella ”hårda” materialen som metall, glas och plast, som designaren döpte ”HardWare”. Mitt i 2012 valde Embacco att byta riktning och fokuserade på en nya vägar in i den mer mjuka hu-mana världen - dom kallar det ”SoftWare” , och det är här FAB serien kom till sin rätta.
 • Effektfull LED-inbyggnadsspot ULIMA

  LED-inbyggnadsspot ULIMA inklusive installationsdosa och transformator LED-inbyggnadsspoten ULIMA drivs med en 3 Watt Power stark och energibesparande LED-lampa. Den har ett tilltalande skydd av alumi
 • Q 68-LED inbyggnadslampa i rostfri look

  Q 68-LED - kvadratisk inbyggnadslampa i rostfri look med varmvitt LED-ljus (137 lumen)Energibesparande, extremt hållbar LED-inbyggnadsspot för kök, badrum och butik. LED-lamporna med 36 x 70mW har
 • Cast Shape 4 pendel

 • Designertaklampa Dakar 45x45 cm

  Designertaklampa DakarDesignertaklampan Dakar imponerar med tidlös, enkel design och passar i varje inredningsstil. Den formsköna, satinerade glasskärmen sörjer för angenämt ljus. Armaturens hö
 • KTribe S2 / S3 Taklampa Transparent - Flos ()

  DesignPhilippe Starck for Flos Koncept KTribe S2 och S3 pendlarna är en utveckling av KTribes samlingen. Den KTribe pendel utgåvan ger glödlampan eller fluorescerande diffust ljus. Skärmen är av ett transparent polykarbonat-material och när lampan tänds kan ljuset skina igenom den transparenta skärmen.
 • Mingus P2 Taklampa Grå - Light Years (3000 mm)

  DesignCecilie Mans for Light Years Koncept Idén bakom Mingus P2 Taklampa i Grå, var att skapa en simpel okomplicerad pendel som inte ställer till det med det vildaste högteknologiska lösningarna. Ett krav var dock att den skulle avskärma de moderna lågenergiglödlamporna men fortfarande ge ett bra ljus, samt att den skulle kunna användas i många sammanhang. Själva skärmen på Mingus är gjort av aluminium som lackerats i en av de fem olika matta färgerna som den rena vita, som man kan välja mellan. Lampans färgton ändrar sig helt efter ljuset med påverkas också av färgerna från omgivningen. Hänger man upp flera lampor i olika färger kommer det blott tillföra ännu mer till detta färgspel, där de kommer att påverka tonerna i nya spännande rättningar.
 • 322 XL Taklampa Rund Röd - Lampe Gras

  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 322 XL Taklampa Rund Röd är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 322 XL Taklampa Rund Röd och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Vita takanslutning

  Vita takanslutning från Vita
 • Y1956 Blåklint blå (Blå)

  En snygg och elegant taklampa i glas och en blåklint-blå skärm. Sprider ljuset bra och passar fint i alla typer av interiörer. Sladdlängd: 200 cm Ljuskälla ingår ej.
 • Ballroom Taklampa Smoke m/Guld Sokkel - Design By Us

 • Markslöjd Läckö Taklampa 3 Ljus Antik

  Markslöjd Läckö Taklampa 3 Ljus Antik från Markslöjd
 • Estiluz Volta taklampa - Dubbel, black/brass

  Estiluz Volta taklampa - Dubbel, black/brass från Estiluz
 • Fabbian Roofer gable taklampa

  Fabbian Roofer gable taklampa från Fabbian
 • Beads Penta Small Taklampa Krom - Innermost

  DesignWinnie Loui for Innermost Koncept Beads Penta Taklampa är en del av en mindre serie lampor designade av Winnie Loui. En samling identiska kulor är, utefter utgåva sammansatta så att de skymmer ljuskällan men samtidigt sprider ljuset. Välj mellan den lilla Pente eller den stora Octa samt färgerna Svart, Chrome och Koppar.
 • Globen Clique XL Taklampa (Limegrön)

 • Vendela plafond vit (Vit)

  En snygg, vit plafond i vit textil, med dekorativa prismor i glas. Ljuskälla ingår ej.
 • The Pendant Vit - Wegner Hejse Taklampa - Pandul

  DesignHans J. Wegner för Pandul Koncept Den klassiska Hisspendel, också kallad The Pendant har kommit i en jubileumsutgåva för att fira att lampan funnits i 100 år. Den fina pendeln i Ivory och Guld kombination med förgylld stång och ingraverad signatur är designad av Hans J. Wegner och är en äkta klassiker. Pendel är numrerad och det har bara producerats 300 st i hela världen, så önskar du den här unika lampan så ska du inte vänta för länge. Konceptet grundar i att lampan är justerbar i höjden och i skärmen finns det ett integrerat handtag som är en bärande del av designen, men också gör att man kan hissa lampan upp och ned utan att röra vid själva skärmen. Hantverket är helt i topp och med stor fokus på kvalitet och utförande. Skärmen är tryckt upp i aluminium, är handslipad och därefter våt lackerad. Stången är handgjord vilket omfattar lödning, slipning, förgyllning samt hopsättning. OBS - Lamporna från Pandul produceras i sätts ihop i Danmark, och skickas från fabriken en gång i veckan. Därmed kan leveranstiden variera mellan 4-8 dagar vid lagersving.
 • Gregg Taklampa Liten - Foscarini (2000 mm)

 • ST906 Taklampa Björk Naturel - Tom Rossau

  för Tom Rossau Koncept ST906 Taklampa är en vacker och enastående lampa som passar in i många hem p.g.a. sitt fina utseende kombinerat med ett behagligt och vackert ljus. Danska Tom Rossau har skapat en rad enastående designlampor i lätta och eleganta former, tillverkade i tunn träfaner, plast och koppar. Med sitt breda sortiment av taklampor, bordslampor och golvlampor så finns det stor chans att hitta en lampa som passar in i just ditt hem.
 • Rituals 2 Taklampa - Foscarini

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Lampan hänger ner och blir därmed en tydligare detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från t.ex. en plafond är.

Varumärken med taklampor
&Tradition, 1898, AH Belysning, AILati, Aloys Fischer, Aneta, Aneta Belysning, aromas, Artecnica, Artek, Artemide, Artempo Italia, Artwood, Astro, Ateljé Lyktan, Aveva Design, Axo Light, Bambu, Belid, Bellart, Berliner Messinglampen, Bernard Schottlander, Bernd Beisse, Bloomingville, Bogart, Bolla, Brdr. Krüger, Brilliant, Bsweden, By Rydéns, Böhmer, CableCup, Calabaz, Care of Bankeryd, Casablanca, Cedervall shapes, Ceramiche, Cottex, CPH Lighting, Crave, Cremasco, Dalber, Dandelion, Danese Milano, Darø, David Derksen Design, David Design, David Trubridge, de Majo, Deko-Light, Delightfull, Delta Light, Design by us, Design for the people, Design House Stockholm, Designlight, Diesel with Foscarini, Domus, Droobski, DybergLarsen, Ebb & Flow, Eco-Light, EGLO, Elesi, Elstead, Embacco, Erik, ESCALE, Esotec, Estiluz, Esto, Eurokeramic, Evotec, Excel, Exenia, Fabas Luce, Fabbian, Facklam, fantasia, Ferm living, Ferro Luce, Fischer & Honsel GmbH, Flos, Foscarini, Frandsen, Fritz Hansen, Functionals, Garbo, GIBAS, GKS Knapstein, Globen, Globen Lighting, Globo, Glow, GPBM Nordic AB, Graypants, Grupa Products, Gubi, Gyllebo, Gärsnäs, H. ROGU, Hallbergs, Halo Design, Hedemann, Hedvig, Heitronic, Heka Direkt, Hera, Herman Miller, Herstal, House Doctor, Hubsch, Hufnagel, Hugo Honsel GmbH, Hübsch, IBL Lighting, IBV, IDL Export, Ifö Electric, IMPERIA, Ingo Maurer, Innermost, Interstil Interiör, Intueri Light, Italamp, J. Holländer, Jieldé, JSPR, Jupiter, Karboxx, Karlberg, Karlskrona Lampfabrik, Kartell, Kids Concept, Klockhammar, Klong, Kolarz, Konsthantverk, Konstsmide, Koziol, Krebs, Krools, Kögl, Lam, Lampe Gras, Lampefeber, Lampenwelt, LampGustaf, Le Klint, LEDS-C4, Light & Living, Light Point, LIGHT-POINT, Lightwork, Lightyears, Liin Light, Linea Light, Living, Lorefar (Faro), Louis Poulsen, Louise, Luceplan, Luci Italiane (Morosini), Lumini, Lyngsaa, LÄza, Madam Stoltz, Mammalampa, Mantra, Marc Pascal, Marksjöjd, Markslöjd, Marset, Martinelli Luce, Masca, Masiero, Massive, Mater, Maytoni, Megaman, Menu, Menzel, Metallux, Micron, Milan, Mineheart, Moretti, Mr Maria, Mullan Lighting, Muuto, N Y T A, N.U.D, New Works, Newlite, Newworks, Nicolaj Bo, Nino Leuchten, Nordal, Nordlux, Normann, Normann Copenhagen, Norrsken design, Northern Lighting, Number, Nyta, Näve, OK Design, Ole, Oligo, On interior, ORION, Oriva, Pamalux, Pandul, Paul Neuhaus, Paulmann, Perenz, Petite Friture, Pferdekaemper, Philips, Pholc, Piet Hein, Plafonder, Polarfox, Possoni, PR Home, Prima, Prio, Pujol, Pythagoras, Reality Leuchten, RED, Ridi, Riperlamp, Rotaliana, Savoy House, Scan Studio, Scandinavian concept, Schneid, Schottlander, Schuller, Searchlight, Secto, Secto Design, Seed Design, Selene, ShapingYourDay, Sikrea, Sil-Lux, Siru, SLAMP, SLV, Smartwares, SMD Design, Spartan, Spinner, Spot-Light, Starlicht, Steffanie, Steinhauer BV, Storelight, Strömshaga, Studio Daniel, Studio Italia design, Studio Thomas Peter Lund, Teamitalia, TECNOLUMEN, Texa Design, TidlÖs, Tom Dixon, Tom Rossau, Top Light, Toscot, Trio Leuchten, Valentina, Van de Heg, Vandeheg, Verpan, Vibia, Viokef, Vipp, Vistosi, Vita, Vita Copenhagen, Voltolina Classic, Watt & VEKE, Watt A Lamp, Watt&Veke AB, WOFI, Works, WOUD A/S, Zero, Züblin, Örsjö, Örsjö Belysning,