Le Klint lampor

LE KLINT är det danska varumärket inom belysningsdesign som har tillverkat och fortfarande tillverkar sina lampor i Odense, Danmark. P.V. Jensen-Klint är anfadern som skapade den första belysningsprodukten då han veckade en lampskärm till en oljelampa. Bordslampa med veckad skärm är fortfarande en del av deras sortiment även om ljuskällan är utbytt till energisnål LED.

Ett gott samarbete mellan arkitekter och designers har hållit lågan upp hos Le Klint. De har haft många storsäljare genom åren och de veckade lampskärmarna är ganska typiska för deras design.

Belysning från LE KLINT

 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Swirl 1 En vacker Swirl-lampa som passar perfekt i en lokal med högt i tak, eftersom dess botten har fina detaljer. Lampan kan även användas över matbordet, där den sprider ett perfekt ljus. Swirl 1 k
 • Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 352 Bordslampa av Aage Petersen upplivar med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr. 1. En lång rad&hellip:
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Le Klint 107 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 107 Taklampa - Le Klint
  DesignEspen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 107 Taklampa i den välkända plisséformade formen igen en elegant lampa avEsben Klint En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har&hellip:
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint

  Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint
  DesignBiilmann Petersen för Le Klint Koncept Bemærk - Endast så länge lager finns. Biilmann-Petersen har med Le Klint 343 Bordslampan mycket tidigt i företagets långa historia skapat en lampa som&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 311 Bordslampa Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Lampan är tillverkad av vitt glas med fot i mässing. Le Klint 311 är designad av Esben Klint.
 • Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Small Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XXL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint
  Koncept The Bouquet Taklampa 1är inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, och där Le Klin
 • Lamella 1 Taklampa - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 314 Mässing Bordslampa är en modern klassiker designad av Andreas Hansen 1996 och är till för dig som inte kan få nog av de vackra veckade skärmarna i vikt plast. Den fantastiska base
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 307 Bordslampa Vacker bordslampa i mässing från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Le Klint 307 är designad av Esben Klint.
 • Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120M en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Le Klint 168 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 168 Taklampa - Le Klint
  Design Le Klint Koncept Le Klint 168 Taklampa är en modern klassiker, och under årens lopp har en lång rad begåvade och kända designers och arkitekter designat lampskärmar och lampor för Le Klint.&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 311 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint, for dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Large Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Carronade Golvlampa Svart - Le Klint

  Carronade Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 172 Small Taklampaär en fröjd för ögat – oavsett om den är tänd eller släckt. Lampan har ett dekorativt utseende i subtil vit färg, vilket ger ett elegant och lätt uttryck till inredn
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Design Christian Troels för Le Klint Koncept Det är transformation och minimalisk geometri som har inspirerat den ikoniska designen på Mutatio 353. Utvändligt har lampan en vacker och hel matt lackering&hellip:
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 307 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint,för de som bara inte kan få nog av de plisséformade skönheter i minutiöst vikt plast. En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint

  Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint
  Design Kaare Klint för Le Klint Koncept Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa i Mässing är en klassiker av Kaare Klint, för de som bara inte kan få nog av de plisserade skönheter i snyggt veckad plast.&hellip:
 • Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint
  Le Klint Snowdrop Pendellampa Medium Silk White Design Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop är en modern pendellampa med ett stilrent uttryck. Lampans skärm är tillverkad för hand i ett starkt papper. Den
 • Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120L en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto> för Le Klint Koncept Swirl Bordslampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt,&hellip:
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 314 Bordslampa är en klassiker av Andreas Hansen, för dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 353 Mutatio Mutatio har en stilren, ikonisk design. Lampans grundform utgörs av ett enkelt rör med vackert mattsvart lackering utvändigt. När Mutatio öppnas avslöjas rörets högglansigt vita,
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept I en livstid har Le Klint 349 Golvlampa av Aage Petersen livat upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 153 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 153 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 153 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint

  Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint
  Design Le Klint Koncept OBSDetta är inte den kompletta Le Klint bordslampan, utan stativet för att hålla lampskärmen: som visas på bilden.
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl Bordslampa De första lamporna i Swirl-kollektionen var taklampor som kom ut 2013 och nu har man utökat fmailjen med en snygg bordslampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot.
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 172 XXL Taklampaär en fröjd för ögat – oavsett om den är tänd eller släckt. Lampan har ett dekorativt utseende i subtil vit färg, vilket ger ett elegant och lätt uttryck till inrednin
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sitt slag.
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Plafond/Vägglampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Medium Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i Svart är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 351 Golvlampa Le Klint 351är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast. Lampan finns i svart och mässing. Le Klint 351 är
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 175 Small Taklampaär en modern klassiker av den välkända veckade plasten - en annan fantastisk lampserie designad av Poul Christiansen 1974. Serien består av en liten modell, en stor
 • Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i sand är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Medium i sandär en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Swirl CP2 Koppar - medium Vackra Swirl CP1 Koppar har trots sina tydliga referenser till Le Klints klassiska design och hantverk en helt egen estetisk profil. Denna utgåva är metallackerad i koppar på
 • Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint

  Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Vägglampa/Plafond är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart

  LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart
  Handtillverkad i Danmark: Golvlampa Caché från Le Klint Det ovanliga med golvlampan Caché visar sig för de flesta betraktare först vid andra anblicken, nämligen den inre lampskärmen som nästan helt gömmer sig i den yttre metallskärmen. Dolt är också det ord som lampan fått sitt namn ifrån. Det franska ordet caché betyder nämligendold eller gömd på svenska. Det speciella med skärmen, som fungerar som diffusor och som ger en mycket speciell ljusbild, är att den är placerad i filigrana veck. Den vita plastfolien viks och formas för hand. På dessa särskilda veckskärmar är framgången för den danska lamptillverkaren Le Klint byggd. Samma företag som sedan 1943 gjort plisséskärmar och fortsätter att göra dem för hand. Den karakteristiska viktekniken är fortfarande oförändrad. De modernaste maskinerna kan heller inte ersätta de lärda och erfarna konsthantverkarnas fingerfärdighet.
 • Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sitt slag.
 • The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Large är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad&hellip:
 • Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint
  Le Klint Snowdrop Pendellampa XL Silk White Snowdropär producerad av danska Le Klint, som på ett vackert sätt har förenat traditionellt hantverk med modern design. Som på så många andra lampor från Le
 • Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint
  Carronade Pendellampa Large - Svart Den vackra och populära Carronade-serien från Le Klint har fått ännu en familjemedlem, en stor pendellampa med en diameter på 40 cm. Som de andra lamporna i serien
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Caché Golvlampa Le Klint står bakom den vackra golvlampan Caché och är designad av Aurélien Barbry som har skapat en stilren och supermodern design som tillför rummet vacker belysning. På franska bety
 • Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint

  Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint
  Design Le Klint Koncept Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar du en del till din lampa så har du kommit&hellip:
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Le Klint 320 Snowdrop Bordslampa– Silk White skärm År 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert hantver
 • Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint

  Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm
  Bouquet enflammig upphängningslampa med veckad skärm Den tulpaninspirerade upphängningslampan The Bouquet har en tydligt formad lampskärm som är elegant fäst i en filigran ekdetalj. Den hängs med en flätad linlina som understryker lampans naturlighet. Materialet i den veckade nyansen av handveckat papper ger den en genomskinlig yta som avger ett brytat, behagligt ljus runt och skapar en mysig atmosfär. Kombinationen av modern belysningsteknik och naturlighet gör The Bouquet till ett tidlöst men modernt tillbehör för medvetet inredda levnadsstilar som vill sätta accenter med dekorativa blickfångare. LE KLINT är ett dansk företag och är känt över hela världen för hantverket och den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Belysningsföretaget grundades 1943 och arbetar med unga designers som har känt hur man kombinerar traditioner och hantverk med dagens teknik i generationer och därmed konsoliderar LE KLINTs värden i sina konstverk. Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserat sig på industridesign.
 • Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint

  Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 167 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 167 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 167 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint

  Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint
  Design: Tove & Evd. Kindt-Larsen for Le Klint Koncept Den vackra Le Klint 102 A taklampa är designad med inspiration från Kaare Klints kryssplisseringsteknik i Frugtlygten. År 1954 designade Tove &&hellip:
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint

  Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson for Le Klint Carronade High Bordslampa Svart är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med&hellip:
 • Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint
  Carronade Hängande spot - Small Maskulinitet och elegans kännetecknar Carronade serien. Lampan är perfekt i små grupper till exempel ovanför köksbordet, för att lysa upp en tavla eller som en enkel la
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast
 • LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord

  LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord
  Designpendellampa 107 från Le Klint med handvikt pappersskärm Formen på pendellampan 107:s vikta lampskärmen går tillbaka på tiden innan företaget Le Klint bildades. Det är en design som kommer från familjemedlemmen och välrenommerade arkitekten Esben Klint och den är lika populär nu som då. Ljuskällan omsluts av skärmen för att förhindra bländning. Den skärm av papper som omsorgsfullt vikts för hand är fortfarande symbolen för Le Klints varumärke. Än i dag produceras Le Klints handvikta skärmar i Odense på ön Fyn i Danmark. Hittills har man inte lyckats få maskinerna att kunna utföra den komplicerade tekniken. Det företag som grundades i Köpenhamn 1943 lägger särskild vikt vid den hantverksmässiga traditionen, tillsammans med modern tillverkningsteknik. Le Klints lampkreationer har utvecklats under hela 1900-talet i samarbete med arkitekter och formgivare. De anpassas kontinuerligt till den tekniska utvecklingen så att Le Klint i dag är en modern produktionsanläggning som samtidigt har en stark hantverkstradition.
 • Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint

  Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint
  Design Vilhelm Wohlert för Le Klint Koncept Med Le Klint 325 Floor Lamp skapade Vilhelm Wohlert en enkel klassiker som med sin enkla justering av höjd och vinkel är den optimala läslampan från tiden&hellip:
 • Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade SpotTaklampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med&hellip:
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl GolvlampaØiving Slaatto har i samarbete med Le Klint adderat en Swirl-kollektionen med en snygg golvlampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot. Golvlampan ger ett behaglig lj
 • Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 334 Saxlampa Med Plastskärm 60 Cm Ljus - Vägglampor Ek

  Le Klint 334 Saxlampa Med Plastskärm 60 Cm Ljus - Vägglampor Ek
  En vacker saxlampa, designad av Erik Hansen år 1952, i ljus ek. Saxlampan har en konisk, plisserad lampskärm (2-21) i plast. Vägglampan passar perfekt att använda som läslampa vid sängen eller som en extra ljuspunkt i vardagsrummet. Ljuskälla ingår ej. Shoppa Vägglampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Caché Taklampa Small Svart - Le Klint

  Caché Taklampa Small Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip: