Le Klint lampor

 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Swirl 1 En vacker Swirl-lampa som passar perfekt i en lokal med högt i tak, eftersom dess botten har fina detaljer. Lampan kan även användas över matbordet, där den sprider ett perfekt ljus. Swir
 • Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 352 Bordslampa av Aage Petersen upplivar med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr. 1. En lång rad&hellip:
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Le Klint 107 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 107 Taklampa - Le Klint
  DesignEspen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 107 Taklampa i den välkända plisséformade formen igen en elegant lampa avEsben Klint En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har&hellip:
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint

  Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint
  DesignBiilmann Petersen för Le Klint Koncept Bemærk - Endast så länge lager finns. Biilmann-Petersen har med Le Klint 343 Bordslampan mycket tidigt i företagets långa historia skapat en lampa som&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 311 Bordslampa Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Lampan är tillverkad av vitt glas med fot i mässing. Le Klint 311 är designad av Esben Klint.
 • Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Small Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XXL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Lamella 1 Taklampa - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120M en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Large Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 311 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint, for dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 168 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 168 Taklampa - Le Klint
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 314 Mässing Bordslampa är en modern klassiker designad av Andreas Hansen 1996 och är till för dig som inte kan få nog av de vackra veckade skärmarna i vikt plast. Den fantastisk
 • The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint
  Koncept The Bouquet Taklampa 1är inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, och där
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 307 Bordslampa Vacker bordslampa i mässing från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Le Klint 307 är designad av Esben Klint.
 • LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Carronade Golvlampa Svart - Le Klint

  Carronade Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Design Christian Troels för Le Klint Koncept Det är transformation och minimalisk geometri som har inspirerat den ikoniska designen på Mutatio 353. Utvändligt har lampan en vacker och hel matt lackering&hellip:
 • Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint

  Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint
  Design Kaare Klint för Le Klint Koncept Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa i Mässing är en klassiker av Kaare Klint, för de som bara inte kan få nog av de plisserade skönheter i snyggt veckad plast.&hellip:
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 307 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint,för de som bara inte kan få nog av de plisséformade skönheter i minutiöst vikt plast. En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 172 Small Taklampaär en fröjd för ögat – oavsett om den är tänd eller släckt. Lampan har ett dekorativt utseende i subtil vit färg, vilket ger ett elegant och lätt uttryck
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Pap
 • Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120L en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 314 Bordslampa är en klassiker av Andreas Hansen, för dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad&hellip:
 • Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint
  Le Klint Snowdrop Pendellampa Medium Silk White Design Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop är en modern pendellampa med ett stilrent uttryck. Lampans skärm är tillverkad för hand i ett starkt papper.
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto> för Le Klint Koncept Swirl Bordslampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt,&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 153 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 153 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 153 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept I en livstid har Le Klint 349 Golvlampa av Aage Petersen livat upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 353 Mutatio Mutatio har en stilren, ikonisk design. Lampans grundform utgörs av ett enkelt rör med vackert mattsvart lackering utvändigt. När Mutatio öppnas avslöjas rörets högglansig
 • LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i Svart är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Medium Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Plafond/Vägglampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sit
 • Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 172 XXL Taklampaär en fröjd för ögat – oavsett om den är tänd eller släckt. Lampan har ett dekorativt utseende i subtil vit färg, vilket ger ett elegant och lätt uttryck ti
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl Bordslampa De första lamporna i Swirl-kollektionen var taklampor som kom ut 2013 och nu har man utökat fmailjen med en snygg bordslampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart f
 • Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint

  Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i sand är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 161 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 161 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 169 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 351 Golvlampa Le Klint 351är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast. Lampan finns i svart och mässing. Le Klint 3
 • Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Swirl CP2 Koppar - medium Vackra Swirl CP1 Koppar har trots sina tydliga referenser till Le Klints klassiska design och hantverk en helt egen estetisk profil. Denna utgåva är metallackerad i koppar
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 175 Small Taklampaär en modern klassiker av den välkända veckade plasten - en annan fantastisk lampserie designad av Poul Christiansen 1974. Serien består av en liten modell, en s
 • Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Medium i sandär en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart

  LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart
  Handtillverkad i Danmark: Golvlampa Caché från Le Klint Det ovanliga med golvlampan Caché visar sig för de flesta betraktare först vid andra anblicken, nämligen den inre lampskärmen som nästan helt gömmer sig i den yttre metallskärmen. Dolt är också det ord som lampan fått sitt namn ifrån. Det franska ordet caché betyder nämligendold eller gömd på svenska. Det speciella med skärmen, som fungerar som diffusor och som ger en mycket speciell ljusbild, är att den är placerad i filigrana veck. Den vita plastfolien viks och formas för hand. På dessa särskilda veckskärmar är framgången för den danska lamptillverkaren Le Klint byggd. Samma företag som sedan 1943 gjort plisséskärmar och fortsätter att göra dem för hand. Den karakteristiska viktekniken är fortfarande oförändrad. De modernaste maskinerna kan heller inte ersätta de lärda och erfarna konsthantverkarnas fingerfärdighet.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm
  Bouquet enflammig upphängningslampa med veckad skärm Den tulpaninspirerade upphängningslampan The Bouquet har en tydligt formad lampskärm som är elegant fäst i en filigran ekdetalj. Den hängs med en flätad linlina som understryker lampans naturlighet. Materialet i den veckade nyansen av handveckat papper ger den en genomskinlig yta som avger ett brytat, behagligt ljus runt och skapar en mysig atmosfär. Kombinationen av modern belysningsteknik och naturlighet gör The Bouquet till ett tidlöst men modernt tillbehör för medvetet inredda levnadsstilar som vill sätta accenter med dekorativa blickfångare. LE KLINT är ett dansk företag och är känt över hela världen för hantverket och den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Belysningsföretaget grundades 1943 och arbetar med unga designers som har känt hur man kombinerar traditioner och hantverk med dagens teknik i generationer och därmed konsoliderar LE KLINTs värden i sina konstverk. Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserat sig på industridesign.
 • Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint

  Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint

  Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Vägglampa/Plafond är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint

  Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint
  Design: Tove & Evd. Kindt-Larsen for Le Klint Koncept Den vackra Le Klint 102 A taklampa är designad med inspiration från Kaare Klints kryssplisseringsteknik i Frugtlygten. År 1954 designade Tove &&hellip:
 • Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint

  Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 167 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 167 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 167 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint
  Le Klint Snowdrop Pendellampa XL Silk White Snowdropär producerad av danska Le Klint, som på ett vackert sätt har förenat traditionellt hantverk med modern design. Som på så många andra lampor
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Le Klint 320 Snowdrop Bordslampa– Silk White skärm År 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Caché Golvlampa Le Klint står bakom den vackra golvlampan Caché och är designad av Aurélien Barbry som har skapat en stilren och supermodern design som tillför rummet vacker belysning. På frans
 • Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint
  Carronade Pendellampa Large - Svart Den vackra och populära Carronade-serien från Le Klint har fått ännu en familjemedlem, en stor pendellampa med en diameter på 40 cm. Som de andra lamporna i se
 • Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sit
 • Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint

  Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint
  Design Le Klint Koncept Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar du en del till din lampa så har du kommit&hellip:
 • The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Large är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad&hellip:
 • Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade SpotTaklampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint

  Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl GolvlampaØiving Slaatto har i samarbete med Le Klint adderat en Swirl-kollektionen med en snygg golvlampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot. Golvlampan ger ett behaglig
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint
  Carronade Hängande spot - Small Maskulinitet och elegans kännetecknar Carronade serien. Lampan är perfekt i små grupper till exempel ovanför köksbordet, för att lysa upp en tavla eller som en e
 • Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint

  Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson for
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Pla
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord

  LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord
  Designpendellampa 107 från Le Klint med handvikt pappersskärm Formen på pendellampan 107:s vikta lampskärmen går tillbaka på tiden innan företaget Le Klint bildades. Det är en design som kommer från familjemedlemmen och välrenommerade arkitekten Esben Klint och den är lika populär nu som då. Ljuskällan omsluts av skärmen för att förhindra bländning. Den skärm av papper som omsorgsfullt vikts för hand är fortfarande symbolen för Le Klints varumärke. Än i dag produceras Le Klints handvikta skärmar i Odense på ön Fyn i Danmark. Hittills har man inte lyckats få maskinerna att kunna utföra den komplicerade tekniken. Det företag som grundades i Köpenhamn 1943 lägger särskild vikt vid den hantverksmässiga traditionen, tillsammans med modern tillverkningsteknik. Le Klints lampkreationer har utvecklats under hela 1900-talet i samarbete med arkitekter och formgivare. De anpassas kontinuerligt till den tekniska utvecklingen så att Le Klint i dag är en modern produktionsanläggning som samtidigt har en stark hantverkstradition.
 • Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • Carronade Taklampa Medium Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Medium Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Medium i Svart är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 163 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 163 Taklampa - Le Klint
  Design Esben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 163 taklampa också kallad lygten är designad av Esben Klint år 1967. Som många av de övriga lampor från denna period fick lampan ett smeknamn, denna&hellip: