Le Klint lampor

 • Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 352 Bordslampa av Aage Petersen upplivar med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr. 1. En lång rad&hellip:
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Le Klint 107 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 107 Taklampa - Le Klint
  DesignEspen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 107 Taklampa i den välkända plisséformade formen igen en elegant lampa avEsben Klint En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har&hellip:
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint

  Le Klint 343 Bordslampa Grøn - Le Klint
  DesignBiilmann Petersen för Le Klint Koncept Bemærk - Endast så länge lager finns. Biilmann-Petersen har med Le Klint 343 Bordslampan mycket tidigt i företagets långa historia skapat en lampa som&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 311 Bordslampa Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Lampan är tillverkad av vitt glas med fot i mässing. Le Klint 311 är designad av Esben Klint.
 • Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Small Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XXL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XXL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Lamella 1 Taklampa - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120M Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120M en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Large Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 311 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint, for dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 168 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 168 Taklampa - Le Klint
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 314 Mässing Bordslampa är en modern klassiker designad av Andreas Hansen 1996 och är till för dig som inte kan få nog av de vackra veckade skärmarna i vikt plast. Den fantastisk
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 307 Bordslampa Vacker bordslampa i mässing från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Le Klint 307 är designad av Esben Klint.
 • LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Carronade Golvlampa Svart - Le Klint

  Carronade Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Design Christian Troels för Le Klint Koncept Det är transformation och minimalisk geometri som har inspirerat den ikoniska designen på Mutatio 353. Utvändligt har lampan en vacker och hel matt lackering&hellip:
 • Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint

  Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa Mässing - Le Klint
  Design Kaare Klint för Le Klint Koncept Le Klint 306 Bordslampa/Vägglampa i Mässing är en klassiker av Kaare Klint, för de som bara inte kan få nog av de plisserade skönheter i snyggt veckad plast.&hellip:
 • Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120L Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120L en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Le Klint 147 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 147 Taklampa - Le Klint
  DesignEspen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 147 Taklampa är en klassiker av Esben Klint, för de som bara inte kan få nog av de plissé formade skönheter i minutiöst vikt plast. En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 307 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint,för de som bara inte kan få nog av de plisséformade skönheter i minutiöst vikt plast. En lång rad av&hellip:
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  DesignEsben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 314 Bordslampa är en klassiker av Andreas Hansen, för dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Pap
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Bordslampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 353 Mutatio Mutatio har en stilren, ikonisk design. Lampans grundform utgörs av ett enkelt rör med vackert mattsvart lackering utvändigt. När Mutatio öppnas avslöjas rörets högglansig
 • Carronade Spot Taklampa Svarf/Eg/Alu - Le Klint

  Carronade Spot Taklampa Svarf/Eg/Alu - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Spot är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus i.&hellip:
 • LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 1 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i Svart är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Medium Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Medium Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Medium Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Plafond/Vägglampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • Le Klint 153 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 153 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 153 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept I en livstid har Le Klint 349 Golvlampa av Aage Petersen livat upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr&hellip:
 • Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint

  Le Klint Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23 - Le Klint
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen&hellip:
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Bordslampa/Vägglampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon&hellip:
 • Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Large Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Large i sand är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 XL Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 XL Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 175 Medium Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Medium Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Large Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 351 Golvlampa Le Klint 351är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast. Lampan finns i svart och mässing. Le Klint 3
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl Bordslampa De första lamporna i Swirl-kollektionen var taklampor som kom ut 2013 och nu har man utökat fmailjen med en snygg bordslampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart f
 • Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint

  Carronade Taklampa Medium Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Medium i sandär en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm
  Bouquet enflammig upphängningslampa med veckad skärm Den tulpaninspirerade upphängningslampan The Bouquet har en tydligt formad lampskärm som är elegant fäst i en filigran ekdetalj. Den hängs med en flätad linlina som understryker lampans naturlighet. Materialet i den veckade nyansen av handveckat papper ger den en genomskinlig yta som avger ett brytat, behagligt ljus runt och skapar en mysig atmosfär. Kombinationen av modern belysningsteknik och naturlighet gör The Bouquet till ett tidlöst men modernt tillbehör för medvetet inredda levnadsstilar som vill sätta accenter med dekorativa blickfångare. LE KLINT är ett dansk företag och är känt över hela världen för hantverket och den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Belysningsföretaget grundades 1943 och arbetar med unga designers som har känt hur man kombinerar traditioner och hantverk med dagens teknik i generationer och därmed konsoliderar LE KLINTs värden i sina konstverk. Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserat sig på industridesign.
 • Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint

  Lamella 2 Taklampa Silver - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:
 • Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint

  Caché Taklampa X-Large Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint

  Swirl Vägglampa/Plafond Medium Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Vägglampa/Plafond är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är&hellip:
 • Le Klint 161 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 161 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 169 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 167 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 167 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 167 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Silk White - Le Klint
  Le Klint 320 Snowdrop Bordslampa– Silk White skärm År 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Caché Golvlampa Le Klint står bakom den vackra golvlampan Caché och är designad av Aurélien Barbry som har skapat en stilren och supermodern design som tillför rummet vacker belysning. På frans
 • Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint

  Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint
  Design Le Klint Koncept Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar du en del till din lampa så har du kommit&hellip:
 • The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Large är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad&hellip:
 • LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart

  LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart
  Handtillverkad i Danmark: Golvlampa Caché från Le Klint Det ovanliga med golvlampan Caché visar sig för de flesta betraktare först vid andra anblicken, nämligen den inre lampskärmen som nästan helt gömmer sig i den yttre metallskärmen. Dolt är också det ord som lampan fått sitt namn ifrån. Det franska ordet caché betyder nämligendold eller gömd på svenska. Det speciella med skärmen, som fungerar som diffusor och som ger en mycket speciell ljusbild, är att den är placerad i filigrana veck. Den vita plastfolien viks och formas för hand. På dessa särskilda veckskärmar är framgången för den danska lamptillverkaren Le Klint byggd. Samma företag som sedan 1943 gjort plisséskärmar och fortsätter att göra dem för hand. Den karakteristiska viktekniken är fortfarande oförändrad. De modernaste maskinerna kan heller inte ersätta de lärda och erfarna konsthantverkarnas fingerfärdighet.
 • Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade SpotTaklampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint

  Le Klint 102 Taklampa Small - Le Klint
  Design: Tove & Evd. Kindt-Larsen for Le Klint Koncept Den vackra Le Klint 102 A taklampa är designad med inspiration från Kaare Klints kryssplisseringsteknik i Frugtlygten. År 1954 designade Tove &&hellip:
 • Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint

  Caché Taklampa Medium Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint

  Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl GolvlampaØiving Slaatto har i samarbete med Le Klint adderat en Swirl-kollektionen med en snygg golvlampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot. Golvlampan ger ett behaglig
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint

  Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson for
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Pla
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • Carronade Taklampa Medium Svart - Le Klint

  Carronade Taklampa Medium Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Taklampan Medium i Svart är en helt ideell matbordslampa, då den stora öppningen och inbyggda diffusern ger ett optimalt ljus som inte bländar&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 163 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 163 Taklampa - Le Klint
  Design Esben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 163 taklampa också kallad lygten är designad av Esben Klint år 1967. Som många av de övriga lampor från denna period fick lampan ett smeknamn, denna&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 349 Golvlampa Le Klint 349är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast, lampan kommer i två varianter: svart och mä
 • LE KLINT Swirl 2 Medium - pendellampa, koppar

  LE KLINT Swirl 2 Medium - pendellampa, koppar
  Designpendellampa Swirl 2 med handgjord plastskärm Den danske designer Øivind Slaatto hämtar många av sina inspirationskällor från naturen. Han gillar framför allt sniglar. Hennes hus verkar också vara en mall för pendellampan Swirl som med sina vridningar ser ut som ett snigelskal på avstånd. Hans motto är: Ljus, form och funktion ska om möjligt alltid vara i symbios. När det gäller pendellampan har han uppenbarligen uppfyllt sitt eget motto. Enligt den skandinaviska stilen verkar Swirl ha en tidlös och funktionell design som trots sin lätthet och funktion inte saknar elegans. De plastelement som skärmen är sammansatt av är vita på undersidan och kopparfärger på ovansidan. De flesta av dessa danska lampor tillverkas fortfarande för hand, eftersom vissa komplicerade tekniker inte kan utföras på ett tillfredsställande sätt av maskiner. Företaget grundades redan 1943 i den danska huvudstaden och har sedan dess producerat designlampor för hand och med största omsorg.
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 25 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 25 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord

  LE KLINT 107 - pappershänglampa, handgjord
  Designpendellampa 107 från Le Klint med handvikt pappersskärm Formen på pendellampan 107:s vikta lampskärmen går tillbaka på tiden innan företaget Le Klint bildades. Det är en design som kommer från familjemedlemmen och välrenommerade arkitekten Esben Klint och den är lika populär nu som då. Ljuskällan omsluts av skärmen för att förhindra bländning. Den skärm av papper som omsorgsfullt vikts för hand är fortfarande symbolen för Le Klints varumärke. Än i dag produceras Le Klints handvikta skärmar i Odense på ön Fyn i Danmark. Hittills har man inte lyckats få maskinerna att kunna utföra den komplicerade tekniken. Det företag som grundades i Köpenhamn 1943 lägger särskild vikt vid den hantverksmässiga traditionen, tillsammans med modern tillverkningsteknik. Le Klints lampkreationer har utvecklats under hela 1900-talet i samarbete med arkitekter och formgivare. De anpassas kontinuerligt till den tekniska utvecklingen så att Le Klint i dag är en modern produktionsanläggning som samtidigt har en stark hantverkstradition.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 80 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 80 cm
  Upphängningslampa The Bouquet - tre buntade tulpaner i pappersform De medföljande, elegant utformade lampskärmarna av handveckat papper har en mycket spännande effekt på grund av sin veckade yta och fångar ögat. De påminner om tulpaner som blommar och sprider en magisk charm. Den unga designern Sinja Svarrer Damkjær inspirerades också av dessa på sin resa till Italien. På en marknad såg hon blomsterhandlarna väva tulpaner i en bukett med sina vackra huvuden hängande något. Dessa upplevelser återspeglas i utformningen av detta treflammiga taklampa. Med avsiktligt valda accenter understryks lampans organiska beröring och den mjuka men exakta formen förstärks. De tre ljusa pappersfärgerna hålls på plats av en ekdetalj som övergår till en flätad linlina som smickrar och täcker kabeln. Det lätt utsända ljuset från paraplyerna ger rummet en mysig atmosfär. Oavsett om det är ett dekorativt tillbehör i vardagsrummet eller för ganska allmän belysning ovanför matbordet, hänglampan The Bouquet passar lika bra för båda. LE KLINT är känt över hela världen för den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint och är baserad i Danmark. Där har de förmedlat hållbart hantverk från generation till generation sedan 1943 och kopplat det till dagens teknik. Former, tillverkningsprocesser och funktioner utvecklas ständigt.
 • Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120XL Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120XL en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Snowdrop 120XS Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120XS Taklampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120XS en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • Carronade SpotTaklampa Sand - Le Klint

  Carronade SpotTaklampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade SpotTaklampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Large Koppar - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Large Koppar - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 3 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Caché Taklampa Small Svart - Le Klint

  Caché Taklampa Small Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Le Klint 368 Golvlampa Svart - Le Klint

  Le Klint 368 Golvlampa Svart - Le Klint
  DesignFlemming Agger för Le Klint Koncept Le Klint 368 Golvlampa av Flemming Agger som upplivar med sin vackra och enkla form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr. 12. En lång rad&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 351 Golvlampa af Aage Petersen Livar upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr 1. En lång rad&hellip:
 • CYLINDER Bordslampa Small Svart Ek Fot

  CYLINDER Bordslampa Small Svart Ek Fot
 • Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Small Vit - Le Klint
  Swirl Tak- och vägglampa Le Klint står bakom den vackra tak- och vägglampan Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna l
 • LE KLINT 105 Small hänglampa, Ø 26 cm, PVC

  LE KLINT 105 Small hänglampa, Ø 26 cm, PVC
  Vit hängande lampa 105 Small med oval formad skärm som är handvikt Pendellampan 105 Small designades redan 1945 av Mogens Koch, som var känd för sin tidlösa design. Det speciella med pendellampan är dess ovala lampskärm, som vikts för hand och har en ovanlig struktur. Detta gör 105 Small till ett blickfång i varje vardagsrum. Lampan påminner med sitt utseende om en traditionell japansk papperslykta. Tack vare den genomgående vita färgen passar den lätt in i olika boendemiljöer. Glödlampan ingår inte och kan väljas fritt enligt den matchande sockeln. För att motverka värmeutveckling inuti skärmen rekommenderar tillverkaren att man använder en LED-ljuskälla. Lampserien 105 tillverkas av det välkända danska företaget Le Klint, som har funnits sedan 1943. Idén till vikningstekniken kommer också från förra århundradet, då arkitekten P.V. Jensen-Klint vikte en lampskärm till en petroleumlampa. Det ursprungliga konceptet har bevarats fram till idag, medan tekniken fortsätter att utvecklas. De numera världsberömda skärmarna är ett kännetecken för lamptillverkaren Le Klint.
 • Cylinder 382 Bordslampa Small - Le Klint

  Cylinder 382 Bordslampa Small - Le Klint
  Design KLINT Design Team för LE KLINT Koncept Cylinder 382 Bordslampa Small har designats med utgångspunkt i LE KLINTs karakteristiska design-DNA: De plisserade och handvikta lampskärmarna är här&hellip:
 • Cylinder 382 Bordslampa Medium - Le Klint

  Cylinder 382 Bordslampa Medium - Le Klint
  Design KLINT Design Team för LE KLINT Koncept Cylinder 382 Bordslampa Medium har designats med utgångspunkt i LE KLINTs karakteristiska design-DNA: De plisserade och handvikta lampskärmarna är här&hellip:
 • LE KLINT Swirl Small - vägglampa, vit

  LE KLINT Swirl Small - vägglampa, vit
  Swirl - handgjord vägglampa i vitt Den vackra vägglampan Swirl hedrar sitt namn, eftersom den i hög grad är inspirerad av en virvel: Utsidan förkroppsligar redan den klassiska dynamiken och en virvels typiska rörelser. Lampan övertygar dock inte bara optiskt utan skapar även en trevlig ljusbild eftersom mellanrummen gör att lampan som sitter inuti kan avge ett trevligt ljus med en vacker effekt. Swirl kan också monteras som taklampa. Varje lampa i Swirl-serien är ett unikat eftersom den danska tillverkaren fortfarande producerar med det finaste och mest gedigna handarbete. Därigenom uppstår högkvalitativa produkter som bör behandlas omsorgsfullt så att lamporna verkligen får ett långt liv. Designerlamporna tillverkas i Köpenhamn av den välkända tillverkaren Le Klint som kan se tillbaka på en tradition som sträcker sig i mer än ett århundrade: I början av förra århundradet började nämligen tillverkaren att först tillverka och sälja handgjorda vikskärmar. 1943 grundades företaget. Sedan dess har företaget specialiserat sig på armaturer, men den handgjorda lampskärmen har blivit ett varumärke som fortfarande används. Under årtionden har den danska tillverkaren dessutom kunnat samarbeta med ett stort antal berömda formgivare och även arkitekter och därigenom kunnat tillverka många välkända lampmodeller som är mycket populära.
 • LE KLINT 157 Large - handvikt hänglampa

  LE KLINT 157 Large - handvikt hänglampa
  Handvikt designerpendellampa 157 Denna designerpendellampa 157 är utformad av den danska designer och arkitekten Andreas Hansen som redan tidigt utvecklade nya, uppfinningsrika lampskärmar för Le Klint, som med sina starka sick-sack-veck tydligt skiljer sig från företagets tidigare modeller i klassisk plisséstil. Lampskärmens mångfasetterade utformning motverkar bländning och skapar en unik ljusbild i rummet. Liksom alla vikta skärmar från Le Klint viks även pendellampan 157:s skärm för hand, så att varje exemplar blir ett unikat. Företaget Le Klint, som grundades i Köpenhamn 1943, tillverkar alltid lampor med handvikta lampskärmar och samarbetar med kända designers. Skärmens traditionella vikteknik kombineras hos Le Klint med modern produktion, och lamporna anpassas ständigt till den senaste tekniken.
 • LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 25 cm

  LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 25 cm
  Skandinavisk designerbordslampa 375 av vikt papper P V. Jensen-Klint bildade 1943 en belysningsfabrik, LE KLINT, med säte i Danmark och gjorde den känd över hela världen genom den vikta skärmen. De grundläggande värdena tradition och hantverk står i förgrunden för LE KLINT. Designers som samarbetar med LE KLINT har inte bara samma grundvärden utan utformar även lampor som kombinerar design och teknik utan att förlora fokus på nyttan. Bordslampan 375 är en omtolkning av bordslampan 107 som togs fram av Esben Klint år 1942. LE KLINT:s designteam har på företagets 75-års jubileum skapat en omtolkning där den runda pappersvikta skärmen med en fot av mässing och ljust ekträ som håller upp den. De vita lampskärmens lameller släpper försiktigt ut ljuset och sätter varma accenter i rummet. Denna nordiska design passar utmärkt ihop med inredningar i skandinavisk stil eller andra moderna inredningsstilar. En omkopplare på sladden för att tända och släcka.
 • LE KLINT Comet - designerhänglampa, 20 cm

  LE KLINT Comet - designerhänglampa, 20 cm
  Vikad designhänglampa Komet gjord av vit plastfilm Denna hängande lampa är ett underbart designobjekt, som på ett konstnärligt sätt vikts för hand och med sitt individuella utseende ger atmosfäriskt ljus och en speciell stil. Varje produkt från den danska ljustillverkaren Le Klint är unik på grund av hantverket och måste behandlas försiktigt så att ljuset ger långvarigt nöje och inte skadas. Comet är en design av arkitekten Poul Christiansen, som till stor del var ansvarig för den vidare utvecklingen av den berömda viktekniken av Le Klint på 1970- och 1980-talet. Hittills gjordes bara veck i raka linjer, men Christiansen fick reda på att vikning i matematiska kurvor kunde ge ljusen vackra runda former. Designlamporna från Le Klint kan se tillbaka på en lång tradition. Redan i början av 1900-talet producerade den välkända arkitektsfamiljen de första hopfällbara paraplyerna - som fortfarande är företagets varumärke idag - tills företagets officiella etablering och öppnandet av den första butiken i Köpenhamn 1943, som fortfarande är under samma adress öppnar sina dörrar för köpare. Under de kommande decennierna utvecklades flera andra modeller med designkaraktär och igenkänningsvärde i samarbete med andra arkitekter och designers, men klassikerna från 1940-talet är fortfarande bland bästsäljarna från belysningstillverkaren. Tillverkaren ser sig själv som ett modernt produktionsföretag med en stark hänvisning till traditionellt hantverk, eftersom paraplyerna fortfarande är vikta för hand i produktionsanläggningen i Danmark, för trots olika ansträngningar kunde ingen maskin utvecklas som kunde uppfylla kvalitetskraven i karakteristisk tvärvikningsteknik.
 • LE KLINT Soleil hänglampa papper ljusgrå Ø 50 cm

  LE KLINT Soleil hänglampa papper ljusgrå Ø 50 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil med handviket pappersskärm LED-hänglampan Soleil utstrålar en känsla av renhet och friskhet på grund av sin smala form och den platta, moderna nyansform. Den handvikta lampskärmen är tillverkad av UV-beständigt FSC-certifierat papper, naturlig linledning och attraktiva trädetaljer som är inbäddade i aluminiumkroppen. Det erbjuder en enkel och samtidigt smakfull färgkomposition. Tack vare sin smala design kan Soleil användas flexibelt i olika interiörer och skapar imponerande ljuseffekter genom veckarna. Det fungerar lika bra ovanför ett matbord hemma, i en restaurang eller ett affärsmötesrum. Soleil tillverkas i Odense, Danmark, där designern Philip Bro Ludvigsen har fokuserat på att använda hållbara material för att skapa dessa och andra taklampor. Philip Bro är känd över hela världen som designer. 1989 grundade han sin designstudio philip bro. Bland hans kunder hörde George Jensen, Royal Copenhagen, Ikea och den berömda Le Klint. Le Klint är synonymt med lampskärmar. Ett företag för högkvalitativa produkter och traditionellt hantverk utan att tappa framtiden ur sikte. Tradition och modernitet kombineras imponerande genom samarbetet med unga designers. Lampskärmarna från Le Klint är vikta för hand och ikoniska. Det tar år att lära sig specifika tekniker, genomföra en kvalificeringsprocess och behärska många olika former av vikning innan man går med i det kvalificerade teamet av viktekniker.
 • LE KLINT Donut - designerpendellampa, 47 cm

  LE KLINT Donut - designerpendellampa, 47 cm
  Fälld skugga: Designerpendelarmatur Donut Namnet på pendlararmaturen Donut säger allt: armaturens skugga, som tillverkats för hand av plast, påminner om de runda formerna i det amerikanska bakverket. Det faktum att endast LED-lampor eller energisparlampor får användas i kombination med denna pendelarmatur visar redan att dess skärm är särskilt känslig och bör hanteras med försiktighet. För det är bara på detta sätt som kvaliteten och den filigranformade vikningstekniken kan bevaras och ge glädje i många år. Lise Navne utvecklade den här modellen för den traditionella danska designlampstillverkaren och tog en av tillverkarens mest kända klassiker, nämligen Kaare Klints så kallade fruktlampa, som förebild. Därmed utvecklade hon den så kallade korsvikningen vidare och drev den till sin spets, så att en så rund och välformad lampa kunde skapas av vikningar. Le Klint är en dansk lamptillverkare som inte bara är hovleverantör till den danska drottningen, utan som också kan se tillbaka på en anmärkningsvärd och traditionell historia. Le Klints vikta lampskärmar är idag kända över hela världen. De fick sin början när arkitekten P. V. Jensen-Klint byggde en lampskärm för en paraffinlampa. Denna vikbara solskyddsskärm var början på familjeföretaget, som dock inte grundades förrän 1943 av sonen Tage Klint
 • Le Klint 223-120 Saxlampa Ljus - Vägglampor Ek

  Le Klint 223-120 Saxlampa Ljus - Vägglampor Ek
  Saxlampan designades av Erik Hansen 1952 för danska varumärket Le Klint. 223 har ett klassiskt utseende med eleganta funktioner, som t.e. en justerbar arm som kan tryckas ut och in beroende på varifrån ljuset behövs.Samma modell finns även i en uppåtvänd version (Model 224-6/17). Saxlampan har kopierats av många, men det finns enbart ett original. Alla lampor är behandlade med vax/olja.Egenskaper Väggstativ ingår Lampskärm i folie ingår 120S Shoppa Vägglampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Le Klint Sax 223 - 2/17 Vägglampa Ljus /standard Lampskärm - Vägglampor Ek - 223LO

  Le Klint Sax 223 - 2/17 Vägglampa Ljus /standard Lampskärm - Vägglampor Ek - 223LO
  Sax 223 - 2/17 Vägglampa Ljus Ek/Standard Lampskärm från Le Klint. Vi har valt ut Ek Vägglampor i Ek från Le Klint med stor omsorg.
 • LE KLINT The Mushroom vägglampa, med ekträ

  LE KLINT The Mushroom vägglampa, med ekträ
  Elegant vägglampa av LE KLINT - The Mushroom, även känd som modell 204 Den slående, snyggt formade lampskärmen av papper är vikta för hand och påminner om en svampform, vilket också ger den sitt namn. De fina lamellerna, som har bildats genom vikningen, ligger allt närmare varandra och sitter i en hållare gjord av naturlig ek, som med sin ljusa färg och fina korn understryker papperseffekten och kompletterar det harmoniskt. Ett filigran mässingsrör dyker upp från den veckade pappersskärmen, via vilken kabeln är ansluten till lampans uttag. Det utsända ljuset fördelas över hela den genomskinliga nyans yta i rummet och doppar det i en atmosfärisk atmosfär. Tack vare kabeln, på vilken en strömbrytare är integrerad, kan vägglampan installeras var som helst ett eluttag i närheten och manövreras mycket bekvämt. Denna klassiker designades av Vilhelm Wohlert, som var professor i byggkonst och grundade sitt eget arkitektkontor 1945. Lampans design och tillverkningsprocess återspeglar principerna hos den danska designerlamptillverkaren LE KLINT. Hon värdesätter egen produktion och bra hantverk. Traditionerna har förts vidare från generation till generation och så högkvalitativa produkter utvecklas fortfarande idag, som tillverkas för hand och är unika.
 • LE KLINT Carronade High bordslampa, svart

  LE KLINT Carronade High bordslampa, svart
  Carronade High Table - bordslampa med en trebenad ram lamphuvud påminner om en liten kanon, vars omisskännliga och utmanande form designaren Markus Johansson inspirerades av. Det hålls på plats av en ädel konsol gjord av valnötträ och subtila mässingsfärgade detaljer. Insatsen i detta fäste gör att lamphuvudet kan lutas för att uppnå optimal inriktning. Den skandinavisk stil bordslampa mottar stabilitet från filigran stativ, som är dekorerad med mässingsfärgade fötter som en finish. På grund av riktningsbelysningen är Carronade bordslampa särskilt lämplig för att ställa in scenen för målningar, växter eller vissa områden och möbler. Det är ett dekorativt tillbehör som passar elegant in i interiören. Den kan enkelt manövreras med strömbrytaren på kabeln. Den danskbaserade belysningstillverkaren LE KLINT grundades 1943 och är känd över hela världen för den handvikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Företaget värderar hantverk och traditioner, som åtföljs av ständiga anpassningar av nuvarande teknik och trender. Således utvecklades varumärkets två hörnstenar: egenproduktion och hantverk. Resultatet är världsberömda kvalitetsprodukter som kombinerar teknik, tradition och modernitet.
 • LE KLINT 101 XL - hänglampa, stålupphängning

  LE KLINT 101 XL - hänglampa, stålupphängning
  Handveckad sfärisk plastskärm: hänglampa 101 Lampskärmen, gjord av vit plast, vikdes för hand - som alla vikparaplyer från denna tillverkare - och är därför unik och bör behandlas med lämplig försiktighet så att du kan njuta av produkten under lång tid. Paraplyerna vikas för hand i Danmark, närmare bestämt i Odense på Fyn, eftersom det för närvarande inte finns någon maskin som kan hantera denna komplicerade vikteknik. Förutom det vackra utseendet har det vikbara paraplyet en annan fördel att erbjuda: Den vita plasten är perfekt för optimal, dvs mjuk och bländningsfri ljusfördelning. Traditionellt hantverk och tidlös design är mycket viktigt för denna Köpenhamnsbaserade tillverkare. Det är också så att modeller från 1940-talet, när företaget grundades, fortfarande produceras på samma sätt idag och fortfarande är extremt populära bland kunderna. Med hänglampan 101 finns det definitivt en touch av skandinavisk känsla i varje lägenhet.
 • Soleil Taklampa M Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa M Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Paper Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget&hellip:
 • Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget&hellip:
 • LE KLINT Lamella vägglampa aluminium 35 cm

  LE KLINT Lamella vägglampa aluminium 35 cm
  Dimbar vägglampa Lamella i skandinavisk design Lamell är en rund vägglampa som också lätt kan installeras som en taklampa. Den består av en lampskärm som består av en mängd vita lameller. Som en visuell höjdpunkt skapar ett litet, runt omslag mitt på skärmen och metallkanten en kontrast till den ljusa skärmen. Armaturen är utrustad med två ljuskällor (rekommenderas: LED), som tack vare den diffusa ljusfördelningen fördelar ljuset harmoniskt i rummet och ger mysiga accenter. dimmer kan också dimmas kontinuerligt med en extern dimmer . Formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi skapar lampor i nordisk stil. Med armaturserien Lamella är de för första gången representerade på den europeiska marknaden och har armaturerna tillverkade av den danska tillverkaren LE KLINT. LE KLINT är känt över hela världen för sina vikta lampskärmar, så att Lamella passar perfekt in i företagets koncept. Med sina lampor lägger LE KLINT stort värde på tradition och hantverk, vilket återspeglas i alla ljus.
 • LE KLINT Snowdrop M - pendellampa av plast

  LE KLINT Snowdrop M - pendellampa av plast
  Designer pendellampa Snödroppe med handvikta plast skugga Skuggan på Snowdrop-hängljuset viks för hand från vit plast. Denna vikningsteknik är varumärket för den danska tillverkaren, som har producerat sina ljusskapelser i Danmark i 75 år. Fram till idag har det inte varit möjligt att behärska denna speciella vikteknik av maskiner så att lampskärmarna fortfarande tillverkas för hand av professionella fjärilar, precis som när belysningsföretaget grundades, så att varje lampskärm är unik. Designen kommer från det danska designteamet Thomas Harrit, Nicolai Sørensen och Kim Samson. Snowdrop pendellampa är ett bra exempel på hur du kan kombinera hantverkstraditioner med en modern twist.
 • LE KLINT Carronade M - pendellampa i sand

  LE KLINT Carronade M - pendellampa i sand
  pendellampa Carronade Den danska möbel- och produktdesignern Markus Johansson fick sin inspiration för designen av Carronade-lampserien - som namnet på serien redan antyder - från små kanoner, som de som användes på 1700-talet. B. användes på fartyg. Materialkombinationen av matt sandfärgat stål, tvättad ek och låsskruvar av mässing ger lampan en unik nordisk charm. Lampan visar sin funktion med pendellampa som kan svängas i fästet, som kan låsas i vilken vinkel som helst, så att taklampan inte bara kan belysa en underliggande yta som ett bord eller en disk, utan också visa inredning. Lampan tillverkades i det danska företaget Le Klint . Företaget, som grundades 1943 och har sitt huvudkontor i Odense på Fyn, gjorde sig ett namn med sina handgjorda lampskärmar i en speciell vikningsteknik, som fortfarande är en del av sortimentet idag och är mycket populärt. Många lampskapelser av olika kända designers har lagts till genom åren, så att idag inte bara lampor med handgjorda vikbara nyanser utan också skapelser med nyanser tillverkade av andra material ingår i Le Klint sortimentet.
 • Le Klint 224-6/17 Saxlampa Ljus - Vägglampor Ek - 224LO

  Le Klint 224-6/17 Saxlampa Ljus - Vägglampor Ek - 224LO
  Le Klint 224-6/17 Saxlampa, Ljus Ek från Le Klint. Vi har valt ut Ek Vägglampor i Ek från Le Klint med stor omsorg.
 • LE KLINT Lamella vägglampa aluminium 50 cm

  LE KLINT Lamella vägglampa aluminium 50 cm
  Dimbar vägglampa Lamella i skandinavisk design Lamell är en rund vägglampa som också lätt kan installeras som en taklampa. Den består av en lampskärm som består av en mängd vita lameller. Som en visuell höjdpunkt skapar ett litet, runt omslag mitt på skärmen och metallkanten en kontrast till den ljusa skärmen. Armaturen är utrustad med två ljuskällor (rekommenderas: LED), som tack vare den diffusa ljusfördelningen fördelar ljuset harmoniskt i rummet och ger mysiga accenter. dimmer kan också dimmas kontinuerligt med en extern dimmer . Formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi skapar lampor i nordisk stil. Med armaturserien Lamella är de för första gången representerade på den europeiska marknaden och har armaturerna tillverkade av den danska tillverkaren LE KLINT. LE KLINT är känt över hela världen för sina vikta lampskärmar, så att Lamella passar perfekt in i företagets koncept. Med sina lampor lägger LE KLINT stort värde på tradition och hantverk, vilket återspeglas i alla ljus.
 • LE KLINT Swirl - vit designerbordslampa

  LE KLINT Swirl - vit designerbordslampa
  Designer bordslampa virvlar med en tvinnad lampskärm i vitt bordslampa Swirl, som skapades av den danska industridesignern Øivind Slaatto, kommer från Le Klint . Designern hämtade sin inspiration för designen av Swirl- bordslampa från naturen, de grundläggande matematiska principerna och hans fascination för fraktaler. Resultatet av denna kombination är Swirl- bordslampa . Som namnet redan antyder påminner man oundvikligen om en virvel eller ett snigelskal när man tittar på paraplyet. Lampskärmen ser luftig och lätt ut tack vare de roterade, individuella plastelementen. Ljuset skiner ut genom mellanslagen så att skärmen å ena sidan betonas särskilt och å andra sidan skapas en unik ljusatmosfär i rummet. Sedan företaget grundades 1943 har designerlampor tillverkats i Le Klint , med huvudfokus för denna tillverkare på tillverkning av lampskärmar med speciell vikteknik. Hittills viks lampskärmarna för hand i Odense på Fyn. I samarbete med många kända belysningsdesigners skapar Le Klint ljuskreationer av hög kvalitet som förkroppsligar den unika stilen i Le Klint och utstrålar perfektion och estetik.
 • Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 120 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 120 cm
  Naturlig upphängningslampa Buketten med sju ljuskällor i form av en tulpan De organiskt formade lampskärmarna på upphängningslampan The Bouquet hänger i en spännande bunt från taket och skapar en livlig bild. De sju handvikta paraplyerna, som är gjorda av papper och har den typiska korsvikta vikningstekniken som det danska företaget LE KLINT har blivit så känt för, presenteras i en ren vit och mycket naturlig färg. Varje lampa är unik och utstrålar en elegant och harmonisk touch, som framför allt kompletteras med det medvetna valet av detaljer. Filigran ekelement som de naturliga linsnören är fästa på finns överst i nyanser. Dessa representerar upphängningen och är flätade för att tydligt understryka lampans karaktär. Ljuset sänds ut över hela pappersytan och intensifieras i ljusstyrka av de medföljande nyanser som säkerställer stor yta och bländningsfri belysning. Designen skapades av designern Sinja Svarrer Damkjær, som inspirerades av blomsterhandlarna och deras tulpaner på en italiensk marknad. Designbelysningstillverkaren LE KLINT arbetar med många designers som fortfarande kan identifiera sig med tradition och hantverk. Företaget utvecklar ständigt unika lampor som trots hantverket anpassar sig till den tekniska utvecklingen. De visar att gammalt och nytt kan kombineras underbart i unika skapelser.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 65 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 65 cm
  7 lampskärmar i form av en tulpan, som är bundna till upphängningslampan The Bouquet Designer Sinja Svarrer Damkjær inspirerades av en studietur till Italien på en veckomarknad, där en blomsterhandlare band en lös bukett tulpaner. Designern påverkades av denna naturlighet och den krökta formen på blommorna för lampserien The Bouquet. Hänglampans lampskärmar visar den klassiska korsningen av lamptillverkaren LE KLINT, för vilken denna lampserie designades. Sinja Svarrer Damkjær har omtolkat den klassiska vikningen och försett lampskärmen med en liten ekdetalj. Upphängningen av de vita tulpanformade nyanserna är ett rustikt designelement, eftersom matningskablarna är omgivna av naturligt linne och sammanflätade på ett sådant sätt att hänglampan påminner om en hängande bukett blommor. Arrangemanget eller inriktningen av de enskilda lampskärmarna möjliggör ett flexibelt arrangemang som matchar ditt eget bostadsutrymme. Belysningstillverkaren LE KLINT, grundad 1943 och baserad i Danmark, är känd över hela världen för den handvikta lampskärmen av företagets grundare PV Jensen-Klint, som skapades baserat på kinesiska lyktor. Samarbetet mellan Sinja Svarrer Damkjær och LE KLINT är en ny milstolpe i samarbetet, som bygger på de grundläggande värdena för tradition och hantverk.
 • LE KLINT Swirl - vit designergolvlampa

  LE KLINT Swirl - vit designergolvlampa
  Swirl - en designer golvlampa från Le Klint, designad av Øivind Slaatto En mycket enkelt designad stativ, mattlackerad svart, bär den unika lampskärmen från golvlampa Swirl och lämnar honom en blickfång i alla rum. Øivind Slaatto skapade denna unika armaturserie, inspirerade huvudsakligen från naturen och införlivade grundläggande matematiska principer och hans fascination för fraktaler i armaturens design. golvlampa Swirl utstrålar ljushet och estetik i varje rum, i kombination med en fascinerande ljuseffekt, eftersom lampskärmens speciella design gör att ljuset kan skina genom öppningarna, så att inte bara skuggelementen är särskilt iscensatta utan också hela rummet är badat i ett förtrollande ljus. Golvlampan Swirl är en produkt av den danska golvlampa Le Klint , som har producerat speciella lampskapelser av olika designers sedan 1943. Le Klint varumärke är de handgjorda lampskärmarna, som idag, som då, inte kan tillverkas av maskiner utan vikas för hand.
 • LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, guld

  LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, guld
  Hänglampa Lamella med vit nyans och guldfärgade detaljer Upphängningslampan Lamella har en mjuk men mycket kortfattad silhuett. Med sin lamellstruktur framkallar skuggan associering med undersidan av en svampskugga och det är just denna förening som inspirerade de två formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi att designa denna dekorativa ljuskälla, vars rena vita ljus bidrar till ett atmosfäriskt ljuskoncept i moderna vardagsrum. Skärmens lamellstruktur bearbetas i plasten för hand. Den traditionella hantverkstekniken Plica används. Denna vikningsteknik kräver stora manuella färdigheter från fjärilarna och används endast i studion i Odense (Danmark). De två skärmöppningarna är vardera avgränsade med en guldfärgad metallring. Det legendariska paraplyet LE KLINT har sitt ursprung i början av 1900-talet, det skapades av arkitekten och ingenjören PV Jensen-Klint. De unika lamporna från LE KLINT är nu kända över hela världen och har fått många utmärkelser.
 • LE KLINT Snowdrop XS - pendellampa av papper

  LE KLINT Snowdrop XS - pendellampa av papper
  Handveckad designer hängande ljus Snowdrop Stämningsfull belysning i många vardagsrum garanteras av Snödroppe pendellampa, vars vitt papper nyans viks för hand. I mer än 75 år i Danmark, närmare bestämt i Odense på ön Fyn, har tillverkaren Le Klint tillverkat designlampor, varav de flesta kännetecknas av det unika med lampskärmarna. Dessa är gjorda av papper eller plast och vikas fortfarande för hand, eftersom det hittills inte har varit möjligt att få denna filigranvikningsteknik utförd av maskiner i den unika kvalitet som tillverkaren kräver. Det är därför som fjärilar fortfarande används idag som lär sig sina hantverk i en treårig utbildning på Le Klint . Till den här dagen, tillsammans med många nya skapelser, hör de klassiska lamporna från 1940-talet till bästsäljare från denna kända danska ljusproducent, vars företagshistoria började med arkitekten PV Jensen-Klint som fällde en lampskärm för en paraffinlampa. Företaget grundades 1943 och den första butiken, som fortfarande finns på samma adress i Köpenhamn idag, öppnades.
 • LE KLINT Swirl 2 Small, vit hänglampa

  LE KLINT Swirl 2 Small, vit hänglampa
  pendellampa Swirl 2 i skandinavisk design pendellampa , som kommer från Danmark, är formad som en spiral eller virvel, som namnet Swirl antyder. Enkel, skandinavisk design är lika populär idag som den var uppenbarligen för många decennier sedan. I början av 1900-talet började en välkänd dansk familj av arkitekter och designers producera speciella vikbara nyanser för ljus för hand. Modellerna från företagets tidiga dagar, som familjen grundade 1943, finns fortfarande i den danska tillverkarens sortiment idag och är extremt populära. Swirl- pendellampa är en nyare modell som designern Øivind Slaatto har utvecklat under de senaste åren. Inspirerad av formen på ett snigelskal och troget mot hans motto att ljus, form och funktion ska gå hand i hand i en lampa skapades Swirl-serien. Plastskärmen gör att ljuset kan fly genom luckorna och därmed inte bara fördjupa rummet i allmänt ljus utan också skapa intressanta ljuseffekter.
 • LE KLINT Snowdrop XL - pendellampa av plast

  LE KLINT Snowdrop XL - pendellampa av plast
  Designer pendellampa Snödroppe med handvikta plast skugga Skuggan på Snowdrop-hängljuset viks för hand från vit plast. Denna vikningsteknik är varumärket för den danska tillverkaren, som har producerat sina ljusskapelser i Danmark i 75 år. Fram till idag har det inte varit möjligt att behärska denna speciella vikteknik av maskiner så att lampskärmarna fortfarande tillverkas för hand av professionella fjärilar, precis som när belysningsföretaget grundades, så att varje lampskärm är unik. Designen kommer från det danska designteamet Thomas Harrit, Nicolai Sørensen och Kim Samson. Snowdrop pendellampa är ett bra exempel på hur du kan kombinera hantverkstraditioner med en modern twist.
 • Pliverre Taklampa 2 stk. - Le Klint

  Pliverre Taklampa 2 stk. - Le Klint
  Design Christian Troels for Le Klint Koncept Pliverreär en serie på tre olika lampor från det traditionsrika danska belysningsmärket Le Klint. De är alla tecknat av den talangfulla industriella designern&hellip:
 • Pliverre Taklampa - Le Klint

  Pliverre Taklampa - Le Klint
  Design Christian Troels for Le Klint Koncept Pliverreär en serie på tre olika lampor från det traditionsrika danska belysningsmärket Le Klint. De är alla tecknat av den talangfulla industriella designern&hellip:
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Golvlampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det&hellip:
 • Carronade Golvlampa Sand - Le Klint

  Carronade Golvlampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Large Vit - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Large Vit - Le Klint
  Design Øivind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • SNOWDROP 320 Bordslampa Svart inkl. Skärm

  SNOWDROP 320 Bordslampa Svart inkl. Skärm
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint
  Le Klint Carronade Bord-/Väggampa Denne Bord-/Vägg utgåva från Carronade serien, är en snygg liten lampa designad av svenska Markus Johansson. Tanken bakom denna designen är en liten kanon med l
 • The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet Taklampa 1 är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad efter&hellip:
 • Lamella 4 Taklampa Gold - Le Klint

  Lamella 4 Taklampa Gold - Le Klint
 • Soleil Taklampa M Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en vidaredesign&hellip:
 • Le Klint 204 The Mushroom Vägglampa - Le Klint

  Le Klint 204 The Mushroom Vägglampa - Le Klint
  The Mushroom eller Model 204 haråterlanserats. Le Klint har tagit fram denna skönheten från arkiven, som blev designad av Vilhelm Wohlert år 1957. En vägglampa med en tydlig Le Klint-DNA. En plis
 • Caleo Taklampa Original White/Bronze - Le Klint

  Caleo Taklampa Original White/Bronze - Le Klint
  Design Rikke Frost för LE KLINT Koncept Caleo Pendel TV blev känd på nationella tv, då Rikke Frost designade den i samband med DR-programmet ?Danmarks nästa klassiker??. LE KLINT har efter det&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 351 Golvlampa af Aage Petersen Livar upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr 1. En lång rad&hellip:
 • Cylinder 382 Bordslampa Small - Le Klint

  Cylinder 382 Bordslampa Small - Le Klint
  Koncept Cylinder 382 Bordslampa Smallär en vacker och elegant lampa som är skapad utifrån LE KLINTs välkända DNA-design. Den karaktäristiska handvikta plisséskärmen, är här kombinerad med en
 • Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en&hellip:
 • The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet Taklampa 1 Papper är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad&hellip:
 • LE KLINT Lamella 1 - designerhänglampa, aluminium

  LE KLINT Lamella 1 - designerhänglampa, aluminium
  Handtillverkad skärm: designerhänglampan Lamella 1 De två designerna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi har hämtat inspiration till sin hänglampa Lamella 1 från naturen, mer exakt från svamparna. På undersidan av många svamphuvuden finns lameller som liknar dem som återfinns i lampmodellen med det passande namnet Lamella. Den sfäriska lampskärmen är alltid placerad i små veck som ser ut som lameller. Den vita, lätt blänkande och genomskinliga filmen viks för hand och formas för hand. Le Klints typiska viklampsskärmar har en lång tradition. De två formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi som driver studios i Oslo och Washington har införlivat och moderniserat den traditionella designen och den speciella viktekniken Plica i sina samtida projekt. Redan i början av 1900-talet tillverkades de första veckskärmar för hand av den framstående arkitektfamiljen Klint, fram till 1943 då firman officiellt grundades och den första affären öppnades i Köpenhamn. Le Klint uppfattas fortfarande som en manufaktur som kopplar traditionella konsthantverk till modern design.
 • LE KLINT Lamella 3 - designerhänglampa, guld

  LE KLINT Lamella 3 - designerhänglampa, guld
  Kulformad designerhänglampa Lamella 3 - tillverkad i Danmark Hänglampan Lamella 3 är en produkt från den danska lamptillverkaren Le Klint, vars varumärke är handgjorda veckskärmar. Lamella 3, som är utformad av de två unga formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi som driver designstudior i Oslo och Washington har också en sådan veckskärm. För detta ändamål viks och formas den något blänkande och genomskinliga lampfolien för hand. Detta hantverk kräver tre års utbildning och fortsätter att utföras manuellt på Le Klint, eftersom till och med de modernaste maskinerna inte kan utföra tekniken på samma sätt som mänskliga händer kan. Le Klint är ett danskt traditionellt företag som sedan 1943 har producerat högkvalitativa designlampor. Produktionen och huvudkontoret ligger i Odense på ön Fyn. Sedan 2003 har företaget varit hovleverantör till det danska kungahuset.
 • LE KLINT Mutatio - designervägglampa med kontakt

  LE KLINT Mutatio - designervägglampa med kontakt
  Med inställbar skärm och kontakt - Vägglampa Mutatio I minimalistisk stil presenterar sig designervägglampan Mutatio. Dess utgångsform är bara en svart cylinder som man aldrig skulle tro är ljuskälla. Men om man börjar dra av lamphuvudet från sin kropp så visar sig det indirekta ljuset från Mutatio. Kombinationen av svart och vitt gör LED-vägglampan till ett stiligt belysningsobjekt med designkvaliteter. Mutatio kan när som helst ändra sin form och betraktare blir fascinerade av den om och om igen. Det är från Danmark som hela Le Klints lampsortiment kommer. Där tillverkas även varje enskild produkt för hand. Endast på så sätt kan kvalitetskravet bibehållas. Redan i början av 1900-talet började designerhuset Le Klint tillverka de första lamporna. Samarbetet med namnkunniga lampformgivare och arkitekter från hela världen har utvecklats gradvis. Även idag lägger hela kollektionen stort värde på kvaliteten, så lamporna kännetecknas av en enorm livslängd.
 • LE KLINT Carronade S - pendellampa i svart

  LE KLINT Carronade S - pendellampa i svart
  Pendellampa Carronade i svart med trädetalj Det är lätt att se, och även lampnamnet avslöjar det, att designern Markus Johansson har inspirerats av carronade, en typ av skeppskanoner, när han skapade lampserien. Av mattsvart lackerat stål, mässing och massivt amerikanskt valnötsträ uppstod hänglampan Carronade som ensam perfekt kan monteras som en arbetslampa, men även i grupp eller i serie för bords- eller köksbänksbelysning. I bågen av amerikanskt valnötsträ kan skärmen ställas in i vilken vinkel som helst. Möbel- och produktdesignern Markus Johansson har redan fått ett flertal utmärkelser, bland annat för sin fågelbo-stol som ställts ut på Museum of Art and Design i New York. Carronade är en modern och ny lampkreation från den danske tillverkaren av designlampor Le Klint, som har skapats i perfekt nordisk stil. Förutom de senaste lampkreationerna, som lampserien Carronade med skärmar av stål, har företaget som grundades 1943 med sina handtillverkade skärmar blivit ett namn som fortfarande ingår i produktportfolion och som fortfarande är mycket populärt.
 • LE KLINT Carronade - sandfärgad bordslampa

  LE KLINT Carronade - sandfärgad bordslampa
  Sandfärgad bordslampa Carronade med ekträ Denna bordslampa, som också kan monteras på väggen, är en skapelse från Markus Johansson. Som namnet antyder, och som även understryker bordets utseende, var en kanon inspiration till denna lampa. Med en tre meter lång kabel med kontakt och strömbrytare och den sandfärgade skärmen som kan vridas i fästet av tvåltvättat ekträ, är största möjliga flexibilitet möjlig. Le Klint - den danska tillverkaren av denna unika bordslampa - har sedan 1943 tillverkat lampor i skandinavisk stil. Företagsegna skapelser med handvikta skärmar, som redan innan företagsgrundandet skapades av familjen Klint, ingår fortfarande i produktsortimentet - liksom naturligtvis även nya skapelser av kända formgivare.
 • LE KLINT Carronade Low - svart golvlampa

  LE KLINT Carronade Low - svart golvlampa
  Graciös designergolvlampa Carronade i matt svart Carronade är en golvlampa som tillverkas i Danmark av den ansedda lamptillverkaren Le Klint. Le Klint har nu en 75-årig tradition och har gjort ett namn för sig, framför allt genom de handvikta skärmarna av papper eller plastfolie. Ännu i dag hör de kreationer från företagets etableringsperiod till deras bäst säljande produkter. Golvlampan Carronade är uppbyggd på tre ben och har en rörlig lamparm och ett svängbart lamphuvud. Genom att båda delarna är justerbara kan man uppnå maximal ljusflexibilitet. Golvlampan med nordisk design är utrustad med en 3 m lång kabel med strömbrytare och kan därför placeras var som helst i rummet.
 • LE KLINT Swirl 1 - vit designerpendellampa

  LE KLINT Swirl 1 - vit designerpendellampa
  Vit designerhänglampa Swirl 1, tillverkad för hand Med namnet Swirl har designer Øivind Slaatto själv redan tillhandahållit den perfekta beskrivningen av sin hänglampa med den speciella skärmen. Den eleganta, böjda och vridna skärmen är tillverkad av en särskild vit plast. De olika komponenternas lamellartade arrangemang skapar mellanrum i skärmen som gör det möjligt för ljuset att fritt avges genom lampskärmen, vilket inte bara ger lampan en viss ljusstyrka, utan även en utmärkande ljusupplevelse. Tillverkarens skärmar är alla handgjorda och är således unikat. Swirl har konstruerats och tillverkats i Danmark och står för en tidlös skandinavisk design. Under 1940-talet grundades företaget av en framstående arkitektfamilj i Köpenhamn. Denna tillverkare av designlampor producerar fortfarande populära produkter som skapades när företaget grundades, liksom nya lampor från olika kända designers. Ett annat utmärkande drag för dessa armaturer är lampskärmarna, som till största delen tillverkas för hand med en komplicerad vikningsteknik.
 • LE KLINT Swirl 3 Small - hänglampa i vitt

  LE KLINT Swirl 3 Small - hänglampa i vitt
  Swirl 3 - vriden designerpendellampa i vitt Designerpendellampan Swirl 3, som är handtillverkad, är utformad av den danska industridesignern Øivind Slaatto, som främst hämtar inspiration from naturen för sina lampkreationer. Om man tittar närmare på hänglampan så påminner den om - vilket namnet även antyder på - en virvel eller ett snigelskal. I vriden form har skärmen tillverkats av plastelement, vilket innebär att den, förutom den unika optiken, även ger en speciell ljusverkan med intressanta effekter när ljuset passerar genom mellanrummen mellan lagren. Designerpendellampan är tillverkad av Le Klint-huset i Danmark, en lamptillverkare som har en lång tradition och som är känd för sina handtillverkade lampskärmar i unik vikteknik. År 1943 grundades lampföretaget i Köpenhamn. Tills idag produceras förutom nya lampserier även skapelser från företagets första år som än idag är mycket uppskattade och bland de bästa säljande produkterna i deras sortiment.
 • LE KLINT Swirl Medium - vägglampa med LED, vit

  LE KLINT Swirl Medium - vägglampa med LED, vit
  Swirl - handgjord vägglampa i vitt Den vackra vägglampan Swirl hedrar sitt namn, eftersom den i hög grad är inspirerad av en virvel: Utsidan förkroppsligar redan den klassiska dynamiken och en virvels typiska rörelser. Lampan övertygar dock inte bara optiskt utan skapar även en trevlig ljusbild eftersom mellanrummen gör att lampan som sitter inuti kan avge ett trevligt ljus med en vacker effekt. Swirl kan också monteras som taklampa. Varje lampa i Swirl-serien är ett unikat eftersom den danska tillverkaren fortfarande producerar med det finaste och mest gedigna handarbete. Därigenom uppstår högkvalitativa produkter som bör behandlas omsorgsfullt så att lamporna verkligen får ett långt liv. Designerlamporna tillverkas i Köpenhamn av den välkända tillverkaren Le Klint som kan se tillbaka på en tradition som sträcker sig i mer än ett århundrade: I början av förra århundradet började nämligen tillverkaren att först tillverka och sälja handgjorda vikskärmar. 1943 grundades företaget. Sedan dess har företaget specialiserat sig på armaturer, men den handgjorda lampskärmen har blivit ett varumärke som fortfarande används. Under årtionden har den danska tillverkaren dessutom kunnat samarbeta med ett stort antal berömda formgivare och även arkitekter och därigenom kunnat tillverka många välkända lampmodeller som är mycket populära.
 • LE KLINT 157 Small - handvikt hänglampa

  LE KLINT 157 Small - handvikt hänglampa
  Handvikt designerpendellampa 157 Denna designerpendellampa 157 är utformad av den danska designer och arkitekten Andreas Hansen som redan tidigt utvecklade nya, uppfinningsrika lampskärmar för Le Klint, som med sina starka sick-sack-veck tydligt skiljer sig från företagets tidigare modeller i klassisk plisséstil. Lampskärmens mångfasetterade utformning motverkar bländning och skapar en unik ljusbild i rummet. Liksom alla vikta skärmar från Le Klint viks även pendellampan 157:s skärm för hand, så att varje exemplar blir ett unikat. Företaget Le Klint, som grundades i Köpenhamn 1943, tillverkar alltid lampor med handvikta lampskärmar och samarbetar med kända designers. Skärmens traditionella vikteknik kombineras hos Le Klint med modern produktion, och lamporna anpassas ständigt till den senaste tekniken.
 • LE KLINT 157 Medium - handvikt hänglampa

  LE KLINT 157 Medium - handvikt hänglampa
  Handvikt designerpendellampa 157 Denna designerpendellampa 157 är utformad av den danska designer och arkitekten Andreas Hansen som redan tidigt utvecklade nya, uppfinningsrika lampskärmar för Le Klint, som med sina starka sick-sack-veck tydligt skiljer sig från företagets tidigare modeller i klassisk plisséstil. Lampskärmens mångfasetterade utformning motverkar bländning och skapar en unik ljusbild i rummet. Liksom alla vikta skärmar från Le Klint viks även pendellampan 157:s skärm för hand, så att varje exemplar blir ett unikat. Företaget Le Klint, som grundades i Köpenhamn 1943, tillverkar alltid lampor med handvikta lampskärmar och samarbetar med kända designers. Skärmens traditionella vikteknik kombineras hos Le Klint med modern produktion, och lamporna anpassas ständigt till den senaste tekniken.
 • LE KLINT Krystal 161 - handvikt pendellampa

  LE KLINT Krystal 161 - handvikt pendellampa
  Vikt för hand - designerhänglampan 161 med LED-lampa Redan 1969 utformades hänglampan 161 av de danska formgivarna Hvidt & Mølgaard, och togs med i Le Klints sortiment under det danska namnet Krystal. Den sticker ut främst tack vare dess diamantformade lampskärm i tydlig kristallin form. Precis som alla lampskärmar från Le Klint tillverkade med viktekniken är även denna lampskärm gjord för hand i Odensen på ön Fyn i Danmark. Detta gör alla exemplar unika. Lampskärmar som viks för hand är fortfarande Le Klints varumärke, ett lampföretag som grundades i Köpenhamn 1943. Företagets ursprung går tillbaka till början av 1900-talet, då P. V. Jensen Klint själv skapade en skärm för petroleumlampa. I familjen Klint har man sedan dess fortsatt att utveckla skärmen. Detta arbete i hemmet gjorde att Tage Klint fick en affärsidé 1943 och grundade därefter företaget Le Klint. Än idag finns skapelser från företagets första år i sortimentet, som ”fruktlyktan” eller ”vipplampan”. Dessa är fortfarande mycket populära och hör till företagets bestsellers.
 • LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 38 cm
  Skandinavisk designerbordslampa 375 av vikt papper P V. Jensen-Klint bildade 1943 en belysningsfabrik, LE KLINT, med säte i Danmark och gjorde den känd över hela världen genom den vikta skärmen. De grundläggande värdena tradition och hantverk står i förgrunden för LE KLINT. Designers som samarbetar med LE KLINT har inte bara samma grundvärden utan utformar även lampor som kombinerar design och teknik utan att förlora fokus på nyttan. Bordslampan 375 är en omtolkning av bordslampan 107 som togs fram av Esben Klint år 1942. LE KLINT:s designteam har på företagets 75-års jubileum skapat en omtolkning där den runda pappersvikta skärmen med en fot av mässing och ljust ekträ som håller upp den. De vita lampskärmens lameller släpper försiktigt ut ljuset och sätter varma accenter i rummet. Denna nordiska design passar utmärkt ihop med inredningar i skandinavisk stil eller andra moderna inredningsstilar. En omkopplare på sladden för att tända och släcka.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 20cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 20cm
  Med inspiration från vårblommor - hänglampa The Bouquet med vikt lampskärm och linsnöre Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserar sig på industridesign. Hon arbetade för den danska lampproducenten LE KLINT och skapade lampserien The Bouquet, där hon omtolkade den traditionella korsvikningen. Hänglampan med 1 lampa, The Bouquet, presenterar sig med en tulpans formspråk, när dessa står i blom. Den vita lampskärmen har vikts för hand och visar en skarp plissering, en ekdetalj på ovansidan av skärmen och ett upphängningssystem med en linöverdragen kabel. Designern kopplar samman den traditionella vikkonsten hos LE KLINT med inspirationen hämtat från tulpanens formspråk och linets rustika egenskaper. The Bouquet är ett helt konstverk av naturlighet och modern ljusteknik som skapar en speciell ljusatmosfär. Hänglampan garanterar inte bara ett varmt ljus, utan är också ett dekorativt visuellt blickfång i rummet. LE KLINT är etablerat i Danmark och P. V. Jensen-Klint har blivit kända över hela världen genom sitt hantverk och vikta lampskärmar. Belysningsföretaget, som grundades 1943, samarbetar med unga formgivare som även de fäster lika stor vikt vid traditioner och hantverk som Klint gör. Detta gör att LE KLINTs DNA och historia fortsätter.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 35cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 35cm
  Hänglampa The Bouquet 3 lampor: inspirerad av tulpaner Hänglampan The Bouquet presenterar sig med tre söta lampskärmar i vit färgton som har en liten trädetalj av ek på sin översida. Dess form påminner om tulpaner som står i blom. Dessa delikata former från blommornas rike kombineras med rustika detaljer, eftersom sladden är kopplad till naturfärgat lintyg som flätats samman för hand. På så sätt kan skärmen efter eget behov arrangeras som en blombukett, och betraktaren kan skapa en Bouquet som passar till sin bostad. Korsvikningen på skärmen gör att ljuset avges särskilt effektfullt och varm ut i omgivningen. Detta dekorativa blickfång, kombinerat med modern och energisnål belysningsteknik, härrör från designen som Sinja Svarrer Damkjær ligger bakom, en ung designer som specialiserar sig på industridesign. För den danska lamptillverkaren LE KLINT har hon på en italiensk marknad låtit sig inspireras av floristerna som arrangerade tulpaner i lösa buketter. Med lampserien The Bouquet omtolkar formgivaren den traditionella korsvikningen. Lampföretaget LE KLINT, som grundades 1943, är etablerat i Danmark och har genom sitt hantverk och vikta lampskärmar från företagsgrundaren P. V. Jensen-Klint blivit kända över hela världen. LE KLINT arbetar uteslutande med formgivare vars fokus ligger på traditioner och hantverk för att låta LE KLINT:s historia och värderingar leva vidare.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 55 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 55 cm
  Tulpaninspirerad hänglampa The Bouquet med 5 vikta lampskärmar The Bouquet är en dekorativ lampa, vars fem lampskärmar är formade i traditionell korsvikning och vars formspråk påminner om en blommande tulpan. Designern Sinja Svarrer Damkjær lät sig inspireras av florister på sin studieresa till Italien, där de på marknaden gjorde lösa tulpanbuketter. Tolkningen av denna form och naturlighet och överföringen av den till ett belysningskoncept har skapat en unik uppsättning belysningsarmaturer med naturliga, kurviga och rustika detaljer. Lampskärmens detaljrika och delikata plissering är på ovansidan försedd med en liten detalj av ek och får en lantlig touch genom den särskilda upphängningen. Den består av sladdar som är belagda med naturligt lintyg och som har flätats samman för hand. Detta gör det möjligt för The Bouquet:s betraktare att individuellt organisera lampskärmarna för att anpassa dem till sina egna bostäder. LE KLINT är ett dansk lampföretag som grundades 1943 och som fram till i dag är etablerat i Danmark. Deras traditionella hantverk och vikta lampskärmar har gjort företagsgrundaren P. V. Jensen-Klint känd över hela världen. Varje lampa har skapats i samarbete med formgivare som helt och hållet representerar samma värden som LE KLINT och gör därmed att företagets DNA och historia lever vidare.
 • LE KLINT Soleil hänglampa papper mörkgrå Ø 35 cm

  LE KLINT Soleil hänglampa papper mörkgrå Ø 35 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil med handviket pappersskärm LED-hänglampan Soleil utstrålar en känsla av renhet och friskhet på grund av sin smala form och den platta, moderna nyansform. Den handvikta lampskärmen är tillverkad av UV-beständigt FSC-certifierat papper, naturlig linledning och attraktiva trädetaljer som är inbäddade i aluminiumkroppen. Det erbjuder en enkel och samtidigt smakfull färgkomposition. Tack vare sin smala design kan Soleil användas flexibelt i olika interiörer och skapar imponerande ljuseffekter genom veckarna. Det fungerar lika bra ovanför ett matbord hemma, i en restaurang eller ett affärsmötesrum. Soleil tillverkas i Odense, Danmark, där designern Philip Bro Ludvigsen har fokuserat på att använda hållbara material för att skapa dessa och andra taklampor. Philip Bro är känd över hela världen som designer. 1989 grundade han sin designstudio philip bro. Bland hans kunder hörde George Jensen, Royal Copenhagen, Ikea och den berömda Le Klint. Le Klint är synonymt med lampskärmar. Ett företag för högkvalitativa produkter och traditionellt hantverk utan att tappa framtiden ur sikte. Tradition och modernitet kombineras imponerande genom samarbetet med unga designers. Lampskärmarna från Le Klint är vikta för hand och ikoniska. Det tar år att lära sig specifika tekniker, genomföra en kvalificeringsprocess och behärska många olika former av vikning innan man går med i det kvalificerade teamet av viktekniker.
 • LE KLINT Soleil pendel mörkgrå Ø 50 cm dimbar

  LE KLINT Soleil pendel mörkgrå Ø 50 cm dimbar
  Klassisk LED-hänglampa Soleil från Le Klint LED-upphängningslampan Soleil designades av Philip Bro Ludvigsen. Dess skugga säkerställer en bred ljusspridning på grund av dess diameter och därför också tillräcklig omgivande belysning, som önskas, till exempel ovanför matbordet i vardagsrummet eller matsalen. Skärmens plana form ser samtidigt tidlös och modern ut, så att LED-pendellampa kan kombineras med många inredningsstilar och samtidigt ger en touch av skandinavisk känsla i rummen. Denna modell är avsedd för drift med Casambi dimmer och kan inte användas med andra dimmer system som redan är installerade i huset. Den senaste designen av Philip Bro Ludvigsen är Soleil-serien, där han har bearbetat de traditionella, handvikta lampskärmarna för att ge ett hisnande utseende i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Denna snygga och minimalistiska design med avsiktliga detaljer gör det möjligt för Soleil att användas i en mängd olika interiörer. Soleil på franska betyder sol och varje lampa från denna serie är avsedd att förkroppsliga solen och föra den till människor. Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 av Tage Klint, den danska tillverkaren som nu är känd över hela världen. Även känd som en traditionsmedveten designer som använder hantverk för att tillverka sina lampor, design och teknik.
 • LE KLINT Soleil LED-hänglampa mörkgrå Ø 50 cm

  LE KLINT Soleil LED-hänglampa mörkgrå Ø 50 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil - mycket klassisk i form, helt modern i färg LED-hänglampan Soleil av designern Philip Bro Ludvigsen ser elegant och modern ut. Det imponerar med den eleganta och platta lampskärmen. Tack vare sitt stora ljusemission kan lampan användas perfekt i köket. Det naturliga utseendet kompletteras med en träkant på uttag . Sedan början av 1990-talet har Philip Bro Ludvigsen designat många klassiska lampor för Le Klint , alla med moderna variationer. Hans senaste design är Soleil-serien, där Philip Bro har tagit de traditionella handvikta lampskärmarna för att leverera en fantastisk design i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Soleil betyder sol på franska och den senaste designen avger samma egenskaper för ljusfördelning från sitt centrum som vår huvudstjärna i vårt solsystem. Le Klint har producerat uteslutande i Danmark sedan företaget grundades 1943 och kan se tillbaka på en anmärkningsvärd historia genomsyrad av tradition. De vikta lampskärmarna är kända över hela världen som ett varumärke som tillhör den danska tillverkaren. Denna typ av hantverk utövas endast i Odense.
 • Le Klint Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 - Le Klint (406 A)

  Le Klint Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 - Le Klint (406 A)
  Design Le Klint Koncept Stativ till de populära Le Klint 1, 2 eller 6 skärmar. Størrelse 404 A: 14 - 17 - 19 cm 406 A: 21 - 23 cm 406 B: 25 - 27 - 30 cm 406 C: 35 - 38 cm. Var uppmärksam på, att de&hellip:
 • LE KLINT Pliverre vägglampa med opalglasskärm

  LE KLINT Pliverre vägglampa med opalglasskärm
  Designer vägglampa Pliverre med en vit opal glasskärm Pliverre vägglampa av designern Christian Troels använder vikat opalglas för att skugga. Den unga designern Christian Troels designade lampfamiljen Pliverre, som består av vikta glas. Hans mål var att tolka de välbekanta vikningarna igen och han lyckades göra det med denna serie av ljus. Skärmen med E14- uttag ger en mjuk ljusfördelning och därmed högre komfort. Höjden kan justeras från 8 cm till 30 cm. Tack vare en fog kan den justeras individuellt så att den inte bländar och lyser upp det önskade området. Tack vare den svarta kabeln med kontakt kan den installeras var som helst i vardagsrummet. Vare sig i vardagsrummet, sovrummet eller något annat bostadsutrymme finns det knappast några gränser för användningen av Pliverre-vägglampan. En praktisk brytare säkerställer också bekväm och bekväm in- och avstängning. LE KLINT-lampor är utvecklade i samarbete med arkitekter och designers som har stor respekt för hantverk och tradition. LE KLINT fascineras av ljus i dess många former och de bygger handgjorda mönster.
 • LE KLINT Soleil pendel ljusgrå Ø 50 cm dimbar

  LE KLINT Soleil pendel ljusgrå Ø 50 cm dimbar
  Klassisk LED-hänglampa Soleil från Le Klint LED-upphängningslampan Soleil designades av Philip Bro Ludvigsen. Dess skugga säkerställer en bred ljusspridning på grund av dess diameter och därför också tillräcklig omgivande belysning, som önskas, till exempel ovanför matbordet i vardagsrummet eller matsalen. Skärmens plana form ser samtidigt tidlös och modern ut, så att LED-pendellampa kan kombineras med många inredningsstilar och samtidigt ger en touch av skandinavisk känsla i rummen. Denna modell är avsedd för drift med Casambi dimmer och kan inte användas med andra dimmer system som redan är installerade i huset. Den senaste designen av Philip Bro Ludvigsen är Soleil-serien, där han har bearbetat de traditionella, handvikta lampskärmarna för att ge ett hisnande utseende i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Denna snygga och minimalistiska design med avsiktliga detaljer gör det möjligt för Soleil att användas i en mängd olika interiörer. Soleil på franska betyder sol och varje lampa från denna serie är avsedd att förkroppsliga solen och föra den till människor. Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 av Tage Klint, den danska tillverkaren som nu är känd över hela världen. Även känd som en traditionsmedveten designer som använder hantverk för att tillverka sina lampor, design och teknik.
 • LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm plastskärm

  LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm plastskärm
  bordslampa 375 med vikad plastskärm Skärmen på hänglampan 107, som sonson till företagets grundare, Esben Klint, skapade 1942, fungerade som modell för skuggan av bordslampa 375, som lanserades 2018 för 75-årsjubileet för tillverkaren LE KLINT . Bilden av pendellampa 107 integrerades i den ursprungliga logotypen till Esben Klints far Kaare Klint. Att bordslampa 375 nu har utrustats med samma nyans ska också förstås som en hyllning till Esben Klint. Paraplyets vikningsteknik är unik och praktiseras endast i Odense, Danmark enligt en gammal hantverkstradition. Den attraktiva nyansen sitter på en rund träbas av obehandlad ek och kompletterar bordslampa 375 till ett harmoniskt ensemble som scorer med tidlös estetik och kan integreras i många levande stilar. bordslampa 375 ger varje rum ett atmosfäriskt extra ljus med en behaglig karaktär.
 • Le Klint 311 Bordslampa Vit - Bordslampor Plast Vit - 311W

  Le Klint 311 Bordslampa Vit - Bordslampor Plast Vit - 311W
  Le Klint 311 Bordslampa, Vit från Le Klint. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Plast från Le Klint med stor omsorg.
 • Le Klint Bordslampa 375 Small Ljus fot/pappersskärm - Bordslampor Ek Vit - 375SLOPA

  Le Klint Bordslampa 375 Small Ljus fot/pappersskärm - Bordslampor Ek Vit - 375SLOPA
  Bordslampa 375 Small, Ljus Ekfot/Pappersskärm från Le Klint. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Ek från Le Klint med stor omsorg.
 • Soleil Taklampa S Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa S Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Paper Dimmable Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget&hellip:
 • LE KLINT Snowdrop M - pappershänglampa, svart

  LE KLINT Snowdrop M - pappershänglampa, svart
  Designer pendellampa Snowdrop med handveckad, svart nyans Kännetecknande för lamporna från denna danskbaserade lamptillverkare är de handvikta lampskärmarna, som kännetecknas av sin unika karaktär och garanterar atmosfäriskt ljus. Le Klint företagshistoria började när arkitekten PV Jensen-Klint viks en lampskärm för en paraffinlampa i början av 1940-talet. Under året som företaget grundades 1943 av Tage Klint öppnades den första ljusbutiken i Köpenhamn, som fortfarande finns idag på samma plats som den var då. Den traditionella viktekniken för lampskärmar görs fortfarande för hand idag, för hittills har det inte varit möjligt att fälla lampskärmarna i maskinens speciella kvalitet och optik. Fjärilar måste gå igenom en treårig utbildning innan de kan behärska de olika skapelserna av lampskärmarna, som tillverkas med den traditionella tekniken i Odense på Fyn i Danmark. Denna handgjorda vikningsteknik gör varje lampa unik.
 • LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm pappersskärm

  LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm pappersskärm
  bordslampa 375 med papperskärm - en hyllning till Esben Klints pendellampa 107 1942 Esben Klint, vars farfar PV Jensen-Klint skapade den första hopfällbara lampskärmen omkring 1900 och därmed lade grunden för det nu mycket framgångsrika företaget LE KLINT inom designlamporna, pendellampa 107. Motivet som denna lampa prydde senare företagslogotyp. I samband med 75-årsjubileet 2018 och som ett speciellt minne av Esben Klint, tolkades nyans designen för bordslampa 375. Vitpappersparaplyet vikades manuellt på traditionellt sätt och ger ett starkt, atmosfäriskt ljus. Skuggan sitter på en rund bas i naturlig ek. En tidlöst vacker kombination och en lämplig extra ljuskälla för vardagsrum, sovrum och arbetsrum. Det kända ljusföretaget LE KLINT står för högkvalitativa produkter och traditionellt hantverk utan att tappa framtiden ur sikte. Tradition och modernitet kombineras imponerande genom samarbetet med unga designers.
 • LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 14 cm

  LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 14 cm
  Slående vacker Cylinder bordslampa i svart och vitt Denna bordslampa imponerar å ena sidan med den kontrasterande färgdesignen i nyansen och basen, å andra sidan med sin ovanliga nyansdesign. Paraplyet av plast får sitt speciella utseende från en speciell, exklusivt handgjord vikningsteknik, ett hantverk som endast används i Odense, Danmark av LE KLINT-fjärilarna. Den vita nyansen på den svartfärgade ekbasen utstrålar ljuset från det ljus som används runt om. Ytterligare belysning som kan användas på olika sätt i alla rum. Företaget LE KLINT från Danmark kombinerar traditionellt hantverk som kräver stort hantverk med tidlös vacker design. Designerbelysningstillverkaren har fått många utmärkelser för sina produkter, inklusive 2003 som Royal Danish Court Supplier. Det hela började när den danska arkitekten och ingenjören PV Jesper-Klint skapade en vikad lampskärm omkring 1900. Företaget LE KLINT grundades 1943 och dess designprodukter orsakade en sensation runt om i världen.
 • LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, aluminium

  LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, aluminium
  Upphängningslampa Lamella med en estetiskt tilltalande vikbar skärm Denna hängande lampa från LE KLINT är något väldigt speciellt: dess nyans är handgjord med den traditionella Plica -tekniken, som specialintegrerades i tillverkningsprocessen. Utlösaren för detta var den naturinspirerade designen av designerduon Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi - de tog undersidan av en svampskugga som modell - som kunde reproduceras mest autentiskt med den gamla tekniken. Den vita nyansen är inramad med ett aluminiumfärgat metallelement vid skuggöppningarna på toppen och botten, vilket ger ljuset som strålar ut på alla sidor ytterligare känsla. Lamella är den andra produkten som de två formgivarna skapade tillsammans. Företaget LE KLINT, grundat 1943, är baserat i Odense, Danmark och är känt över hela världen för hantverk av korsplätering och den vikta lampskärmen av företagets grundare PV Jensen-Klint. LE KLINT arbetar uteslutande med designers som fokuserar på tradition och hantverk för att fortsätta LE KLINTs historia och värderingar.
 • LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 20 cm

  LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 20 cm
  Cylinderupphängningslampa: ett dekorativt exempel på imponerande hantverk Hänglampan Cylinder är en del av en serie häng- och bordslampor som återspeglar tradition och modernitet på ett enastående sätt. Cylindern består av ett vitt plastparaply som har lagts i otaliga jämnt utskjutande veck. Däremot finns den svarta färgade upphängningen med metalldetaljer. Oavsett om det hängs individuellt eller i rad, oavsett om det används för allmän- eller områdebelysning - Cylinder-pendellampan sätter standard i moderna vardagsrum och skapar en trevlig ljusatmosfär. Idén med den vikta lampskärmen för att optimera ljuseffekten kom från fadern till företagets grundare av LE KLINT: PV Jensen-Klint skapade den vikta lampskärmen som har blivit så typisk för varumärket i början av 1900-talet. Idag, som när företaget grundades 1943, tillverkas paraplyerna för hand av skickliga fjärilar. Endast i Odense i Danmark praktiseras denna gamla hantverkstradition fortfarande. LE KLINT uppnår kombinationen av tradition och modernitet genom ständig observation och implementering av de senaste trenderna och involvering av unga designers.
 • LE KLINT Caleo hänglampa, tryckt Ø 24 cm

  LE KLINT Caleo hänglampa, tryckt Ø 24 cm
  Fascinerande utformad upphängningslampa Caleo med papperskärm Caleo-lampserien, som började med Caleo Original-pendellampan och var produkten av tv-tävlingen Danmarks Next Classic, där målet var att skapa en vacker matbordslampa. Rikke Frost kombinerade ett vikt pappersparaply med en vinklad mässingsstav så att vikningseffekten kunde roteras i en 90 graders vinkel. Nya Caleo fortsätter att bära mönstret medan upphängningen har ändrats. En hängande lampa med en enastående ljuseffekt som blir en blickfång i varje rum. Upphängningslampan Caleo är tillverkad av den danska designerlamptillverkaren LE KLINT, som har gjort sig ett namn med flera vikade lampskärmar och fortsätter den konstnärliga traditionen för korsplätering, som är unik i världen i Odense (Danmark).
 • LE KLINT 101 XL - hänglampa, mässingsupphängning

  LE KLINT 101 XL - hänglampa, mässingsupphängning
  Handveckad sfärisk plastskärm: hänglampa 101 Lampskärmen, gjord av vit plast, vikdes för hand - som alla vikparaplyer från denna tillverkare - och är därför unik och bör behandlas med lämplig försiktighet så att du kan njuta av produkten under lång tid. Paraplyerna vikas för hand i Danmark, närmare bestämt i Odense på Fyn, eftersom det för närvarande inte finns någon maskin som kan hantera denna komplicerade vikteknik. Förutom det vackra utseendet har det vikbara paraplyet en annan fördel att erbjuda: Den vita plasten är perfekt för optimal, dvs mjuk och bländningsfri ljusfördelning. Traditionellt hantverk och tidlös design är mycket viktigt för denna Köpenhamnsbaserade tillverkare. Det är också så att modeller från 1940-talet, när företaget grundades, fortfarande produceras på samma sätt idag och fortfarande är extremt populära bland kunderna. Med hänglampan 101 finns det definitivt en touch av skandinavisk känsla i varje lägenhet.
 • LE KLINT Snowdrop - bordslampa med plastskärm

  LE KLINT Snowdrop - bordslampa med plastskärm
  Designer bordslampa Snowdrop med handveckad skärm av vit plast Hopfällbar skärm på Snowdrop bordslampa är inte bara varumärket för denna lampserie utan också för tillverkaren som helhet, som är känd för sina vikbara skärmlampor. I mitten av förra seklet grundade en dansk arkitektfamilj ett företag där lampskärmar tillverkades för hand. En speciell vikningsteknik användes som maskiner inte har kunnat hantera den här dagen. Det är därför tillverkarens lampor fortsätter att vikas för hand, inklusive bordslampa Snowdrop. Detta gör varje lampa unik. I det danska ljusföretaget Le Klint kombineras traditionellt hantverk med modern produktion. Hittills är vissa modeller från de tidiga åren i företagets historia populära lampor och är fortfarande bästsäljare idag. De handvikta lampskärmarna tillverkas i Odense på Fyn.
 • LE KLINT Snowdrop L - pendellampa av papper

  LE KLINT Snowdrop L - pendellampa av papper
  Handveckad designer hängande ljus Snowdrop Stämningsfull belysning i många vardagsrum garanteras av Snödroppe pendellampa, vars vitt papper nyans viks för hand. I mer än 75 år i Danmark, närmare bestämt i Odense på ön Fyn, har tillverkaren Le Klint tillverkat designlampor, varav de flesta kännetecknas av det unika med lampskärmarna. Dessa är gjorda av papper eller plast och vikas fortfarande för hand, eftersom det hittills inte har varit möjligt att få denna filigranvikningsteknik utförd av maskiner i den unika kvalitet som tillverkaren kräver. Det är därför som fjärilar fortfarande används idag som lär sig sina hantverk i en treårig utbildning på Le Klint . Till den här dagen, tillsammans med många nya skapelser, hör de klassiska lamporna från 1940-talet till bästsäljare från denna kända danska ljusproducent, vars företagshistoria började med arkitekten PV Jensen-Klint som fällde en lampskärm för en paraffinlampa. Företaget grundades 1943 och den första butiken, som fortfarande finns på samma adress i Köpenhamn idag, öppnades.
 • LE KLINT Carronade M - pendellampa i svart

  LE KLINT Carronade M - pendellampa i svart
  Svart designpendellampa Carronade av Le Klint Carronade - det vill säga en hängande lampa, vars form designaren Markus Johansson inspirerades av gamla kanoner från 1600-talet och det är vad lampserien har fått sitt namn efter. Lampskärmen fästes i ett fäste av massivt amerikanskt valnötträ, där det kan lossas, justeras och låsas i valfri position med de två mässingslåsskruvarna på sidan. Pendellampan Carronade erbjuder flexibel belysning som inte bara är lämplig för att belysa ett bord eller en disk. Den danska industri- och produktdesignern Markus Johansson vill förmedla känslor i sin design och kombinera konstruktion, form och funktion, vilket han utan tvekan har uppnått med Carronade-lamporna. Designhänglampan Carronade tillverkades av Le Klint, en dansk belysningstillverkare som kan se tillbaka på en lång tradition. Företaget Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 och gjorde sig ett namn på den tiden med de handgjorda lampskärmarna som det utvecklade med en speciell korsvecksteknik. Förutom nya konstruktioner från många kända designers är lätta skapelser från företagets tidiga dagar fortfarande en del av företagets produktportfölj och är fortfarande mycket populära.
 • LE KLINT Lamella 2 - designerhänglampa, guld

  LE KLINT Lamella 2 - designerhänglampa, guld
  Lameller vikta för hand: Designer pendellampa Lamella 2 Typiskt för lamporna från den danska tillverkaren Le Klint är de handgjorda vikparaplyerna, som har gjorts för hand sedan företaget grundades 1943. Lamellen 2 pendellampa av de två formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi är även utrustad med en typisk lameller nyans - som namnet på armaturen antyder. De två inspirerades av svamp, som ofta har lameller på undersidan av huvudet. Den voluminösa lampskärmen från Lamella är stängd och består av många små längsvikningar som ser ut som lameller. Den vita, något glänsande och genomskinliga filmen viks och formas för hand för detta ändamål. De första nyanser designades av arkitekten och ingenjören PV Jensen-Klint, fadern till företagets grundare, Tage Klint, i början av 1900-talet, fram till företagets officiella etablering och öppnandet av den första belysningsbutiken i Köpenhamn. 1943. Le Klint ser sig Le Klint idag som en tillverkare som kombinerar traditionellt hantverk med modern design.
 • Soleil Taklampa S Paper Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Paper Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Paper Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en&hellip:
 • Soleil Taklampa S Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa S Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en vidaredesign&hellip:
 • Soleil Taklampa S Paper Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa S Paper Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Paper Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en&hellip:
 • Soleil Taklampa M Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa M Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • Soleil Taklampa M Dimmable Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Dimmable Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Dimmable Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget&hellip:
 • Soleil Taklampa S Dimmable Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dimmable Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Dimmable Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • LE KLINT 153 hänglampa

  LE KLINT 153 hänglampa
  Klassisk designlampa 153 - skapad av Andreas Hansen 1964 Den designade pendelarmaturen 153 är perfekt för allmänbelysning i vardagsrum och sovrum samt för att tända ett matbord. Den danska designern Andreas Hansen har utvecklat möbler, lampor och andra möbler för företag baserade i Danmark i sin egen studio sedan 1963. Under de första åren av sitt arbete designade han ett antal lampor för det danska ljusföretaget LE KLINT, vars nyanser hade skarpa punkter. Liksom de andra LE KLINT-lamporna viks lamporna för hand, även om de inte är de klassiska LE KLINT-veckningarna. Det danska ljusföretaget LE KLINT, baserat i Odense, sticker ut för manuell produktion av nyanser, som är vikta med en sofistikerad hantverksteknik. Denna typ av hantverk utövas endast i Odense.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 100 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 100 cm
  Ekologisk orienterad upphängningslampa med fem lågor The Bouquet with linsnöre Rustik, naturlig, organisk - taklampan med flera brännare Bouquet hänger i en spännande form från taket och påminner om en massa tulpaner, som designern Sinja Svarrer Damkjær inspirerades av. På en resa till Italien såg hon blomsterhandlarna på en marknad. På grund av sin förkärlek för hantverk var det vettigt att vika nyanserna för hand, eftersom det danska företaget LE KLINT är känt över hela världen för den vikta lampskärmen av företagets grundare PV Jensen-Klint. Ingen maskin kan producera korsvikta paraplyer på det sätt de tillverkas i Danmark av LE KLINTs fjärilar med rent hantverk. De fem nyanserna är jämnt vikta i en attraktiv form och fångar omedelbart ögonen med sin veckade yta. Dekorerade med en delikat ekdetalj i det övre området, de hänger från taket på en väldigt naturlig och rustik linnesnöre. Sladden är flätad och omsluter kabeln, med sin ljusa färg kompletterar den de vita nyanserna harmoniskt. Med den nästan rena renheten passar den eleganta pendellampan med flera flammor i alla moderna livsstilar och uppmärksammas. De fem ljuskällorna avger ett stort, bländningsfritt ljus in i rummet. De skapar stämningsfulla stunder och inbjuder dig att dröja kvar.
 • LE KLINT Caleo hänglampa tryckt, Ø 36 cm

  LE KLINT Caleo hänglampa tryckt, Ø 36 cm
  Fascinerande utformad upphängningslampa Caleo med papperskärm Caleo-lampserien, som började med Caleo Original-pendellampan och var produkten av tv-tävlingen Danmarks Next Classic, där målet var att skapa en vacker matbordslampa. Rikke Frost kombinerade ett vikt pappersparaply med en vinklad mässingsstav så att vikningseffekten kunde roteras i en 90 graders vinkel. Nya Caleo fortsätter att bära mönstret medan upphängningen har ändrats. En hängande lampa med en enastående ljuseffekt som blir en blickfång i varje rum. Upphängningslampan Caleo är tillverkad av den danska designerlamptillverkaren LE KLINT, som har gjort sig ett namn med flera vikade lampskärmar och fortsätter den konstnärliga traditionen för korsplätering, som är unik i världen i Odense (Danmark).
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 75 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 5 lampor Ø 75 cm
  Ekologisk orienterad upphängningslampa med fem lågor The Bouquet with linsnöre Rustik, naturlig, organisk - taklampan med flera brännare Bouquet hänger i en spännande form från taket och påminner om en massa tulpaner, som designern Sinja Svarrer Damkjær inspirerades av. På en resa till Italien såg hon blomsterhandlarna på en marknad. På grund av sin förkärlek för hantverk var det vettigt att vika nyanserna för hand, eftersom det danska företaget LE KLINT är känt över hela världen för den vikta lampskärmen av företagets grundare PV Jensen-Klint. Ingen maskin kan producera korsvikta paraplyer på det sätt de tillverkas i Danmark av LE KLINTs fjärilar med rent hantverk. De fem nyanserna är jämnt vikta i en attraktiv form och fångar omedelbart ögonen med sin veckade yta. Dekorerade med en delikat ekdetalj i det övre området, de hänger från taket på en väldigt naturlig och rustik linnesnöre. Sladden är flätad och omsluter kabeln, med sin ljusa färg kompletterar den de vita nyanserna harmoniskt. Med den nästan rena renheten passar den eleganta pendellampan med flera flammor i alla moderna livsstilar och uppmärksammas. De fem ljuskällorna avger ett stort, bländningsfritt ljus in i rummet. De skapar stämningsfulla stunder och inbjuder dig att dröja kvar.