Lampkultur » Taklampor

Märken på taklampor:

Northern taklampor

 • Acorn Taklampa Vit - Northern

  DesignAtle Tveit för Northern Koncept Acorn Taklampa Vit har skapats utifrån en vacker och fin strömlinjeformad form som är kraftigt inspirerad av naturen med organiska konturer. Själva skärmen ser ut som den övre delen av ett ekollon. Även stjälken från toppen av Acorn Taklampa Vit pekar precis som på ett ekollon uppåt med stolthet mot taket, varifrån den strömlinjeformat och sofistikerat hänger ned ifrån den eleganta upphänget som är fäst i taket. Detta upphänge är till skillnad från andra standard-lösningar helt i sin egen stil, då den är vackert anpassad till lampan i både form och material. Acorn är en del i ett helt nytt flöde som införlivar naturens skönhet och former i ett funktionellt objekt, med en framträdande plats i vår vardag. Materialen är aluminium och ek där metall-skärmen och upphänget målas i antingen en matt grå färg eller en off-white. Enkelheten förstärks genom användning av naturliga material samt de blygsamma och lugna färgerna som Acorn finns i. Ett naturligt komplement till modern inredning som kan användas över matbord, skrivbord ja alla ytor där du arbetar. Det faktum att den är utrustad med den flexibla E27 sockeln ger ett enormt brett sortiment då du ska välja ljuskälla. Trädel i ljus björk eller mörk valnöt - Båda ingår.
 • Acorn Taklampa Grå - Northern

  DesignAtle Tveit för Northern Koncept Acorn Taklampa Grå har skapats utifrån en vacker och fin strömlinjeformad form som är kraftigt inspirerad av naturen med organiska konturer. Själva skärmen ser ut som den övre delen av ett ekollon. Även stjälken från toppen av Acorn Taklampa Vit pekar precis som på ett ekollon uppåt med stolthet mot taket, varifrån den strömlinjeformat och sofistikerat hänger ned ifrån den eleganta upphänget som är fäst i taket. Detta upphänge är till skillnad från andra standard-lösningar helt i sin egen stil, då den är vackert anpassad till lampan i både form och material. Acorn är en del i ett helt nytt flöde som införlivar naturens skönhet och former i ett funktionellt objekt, med en framträdande plats i vår vardag. Materialen är aluminium och ek där metall-skärmen och upphänget målas i antingen en matt grå färg eller en off-white. Enkelheten förstärks genom användning av naturliga material samt de blygsamma och lugna färgerna som Acorn finns i. Ett naturligt komplement till modern inredning som kan användas över matbord, skrivbord ja alla ytor där du arbetar. Det faktum att den är utrustad med den flexibla E27 sockeln ger ett enormt brett sortiment då du ska välja ljuskälla. Trädel i ljus björk eller mörk valnöt - Båda ingår.
 • Illusion Taklampa/Golvlampa Svart - Northern

  DesignHareide Design för Northern Konsept Illusion Taklampa/Golvlampa Vit trollar på snyggaste sätt med våra förväntningar om belysning. Lampan lyckas kombinera de funktionella delarna av belysning och möbler. Dess design svävar över marken, där vår uppfattning av gravitationen utmanas och våra tankar kring möbler och lampor smälter ihop i en perfekt harmoni. Illusion Taklampa/Golvlampa Svart kombinerar elegant magi och överraskningens skumma konst, där den lyckas vara i fokus i varje rum. Att den också har en praktisk detalj som att den kan hålla reda på dina nycklar eller hålla en cocktail skadar ju heller inte. Vägglampan hänger ut från väggen som en lampa som av misstag placerats där. Taklampan där emot har lurat ett par antigravitationspiller och svävar fritt mitt i allt. Välj mellan de två enkla färgerna svart och vit, som förmår att sprida ljuset på var sitt sätt. Idéerna bakom illusion-serien härstammar från underverken i det naturliga skandinaviska landskapet. Speciellt Kjæragbolten, som är en stor sten som svävar i en spricka i ett berg vid Lysefjorden i Rogaland i Norge.
 • Bell Taklampa Vit - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Vit är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Dokka Taklampa Lys Grå - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Lys Grå är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Dokka Taklampa Petroleumsblå - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Pendel Petroleumblå är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Evergreen Taklampa Liten Mässing - Northern

  DesignPeter Natedal & Thomas Kalvatn Egset för Northern Konsept Evergreen Taklampa Liten Mässing är en av de lampor som lyckas med att hålla sig modern över tid och samtidigt passa in i nästan alla miljöer. Det är utifrån mottot att ljus inte bara är ljus - det är en produkt av den tid som den blev designad. Så när designers reviderar lampor från föregående årtionden och återupplivar klassiska former, trimmar de tidlösa och hittar skönheten i bortglömda detaljer så kan magi uppstå. Evergreen-serien av taklampor har blåst nytt liv i tidlösa former, och presenterar två storlekar med tre olika spännande material som tar fram det bästa i lamporna. Välj mellan mun-blåst (och sandblästrat) glas, polerad mässing eller behandlat koppar. Alla taklampor är blanka på insidan för att kunna reflektera ljuset på bästa sätt. Till Evergreen Taklampa Liten Svart går det att köpa till ett speciellt interaktivt system för att kunna justera höjden. Kabeln ska köras upp genom ett hjul som monteras i taket, där genom kan kabeln fästas på väggen så att lampan hänger i önskad höjd. En unik och dynamiks belysning som passar in i nästan alla sorters inredning.
 • Unika Taklampa Grå Liten - Northern

  DesignAnne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Dokka Taklampa Mörke Grå - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Mörke Grå är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Dokka Taklampa Mat Svart - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Mat Svart är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Dokka Taklampa Grön - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Grön är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Scheisse Taklampa - Northern

  DesignHans Bleken Rud för Northern Koncept Scheisse är en av Northern Lightings största taklampor, med en design som skapar stor kraft och effekt. Tanken bakom Scheisse Taklampa är i grunden en klassisk glödlampa som exploderar och som fångas upp precis innan bitarna sprids ut i rummet. Skärmen är formad av ”glas-splittret” som är gjort utav aluminium. De hänger i ett förfruset tillstånd och hålls på plats av en tunn metallstav. För att ljuset ska reflekteras på bästa sätt är de vitmålade på båda sidorna. Den ”ikonoklastiska” designen på Scheisse får tankarna i riktning mot Pop Art. Taklampan skapar ett iögonfallande ljus som är funktionellt och roligt. Med utgångspunkt i den traditionella glödlampan, har designern tänkt på lampan som en salig blandning av konst och industriell design. Här blandas ljus och skugga i en salig mix av positiva och negativa former. Den uttrycksfulla designen verkar byta form, som skapar en spännande lek på näthinnan som symboliserar avslutningen på glödlampan som vi ser den.
 • Diva Taklampa Ek - Northern

  DesignPeter Natedal & Thomas Kalvatn Egset för Northern Konsept Diva Taklampa Ek är från dess födsel försedd med ett namn som per definition kopplas ihop med extravaganta och ”larger than life personligheter. De flamboyante och integrerade kurvorna i plywood har mycket att leva upp till, men en sann Diva ser sig inte slagen så lätt. Diva Taklampa Ek är alltid i centrum, även om hon är placerad i ett hörn. Du kan välja mellan en taklampa eller en golvlampa, som båda lyckas vara den naturliga attraktiva samlingspunkten med sina slanka former. Dessutom finns det också två olika laminerade träsorter, den kalla i Ek eller den mer klassiska i Valnöt. De två träsorterna är noga utvalda utefter deras förmåga att kunna skapa böjda och skulpturlika former som förblir hållbara och starka. Divas kurvor bidrar till att sakta och delikat sprida ljuset ut i rummet på vackraste sätt. Skuggorna som sipprar ut är spiralformade och skapar en design i flera riktningar, och det är helt utan 3D-glasögon. Beroende på betraktarens vinkel ändras formen och ger lampan många olika uttryck. Båda versionerna av Diva har i kroppen ett frostat blåst glas som gör ljuset mjukt. Golvlampan skiljer sig åt genom dess fot i polerat stål samt en dimmer för att justera ljusstyrkan. Diva är handgjord och består av 32 stycken träbitar som är monterade med verktygstekniker från traditionella norska laminerings-hantverk. Oavsett om det är upplyst i nattens skumma skuggor eller i dagens klara obevekliga ljus så håller Diva sitt löfte om att bidra med glamour och elegans.
 • Diva Taklampa Valnöt - Northern

  DesignPeter Natedal & Thomas Kalvatn Egset för Northern Konsept Diva Taklampa Valnöt är från dess födsel försedd med ett namn som per definition kopplas ihop med extravaganta och ”larger than life personligheter. De flamboyante och integrerade kurvorna i plywood har mycket att leva upp till, men en sann Diva ser sig inte slagen så lätt. Diva Taklampa Ek är alltid i centrum, även om hon är placerad i ett hörn. Du kan välja mellan en taklampa eller en golvlampa, som båda lyckas vara den naturliga attraktiva samlingspunkten med sina slanka former. Dessutom finns det också två olika laminerade träsorter, den kalla i Ek eller den mer klassiska i Valnöt. De två träsorterna är noga utvalda utefter deras förmåga att kunna skapa böjda och skulpturlika former som förblir hållbara och starka. Divas kurvor bidrar till att sakta och delikat sprida ljuset ut i rummet på vackraste sätt. Skuggorna som sipprar ut är spiralformade och skapar en design i flera riktningar, och det är helt utan 3D-glasögon. Beroende på betraktarens vinkel ändras formen och ger lampan många olika uttryck. Båda versionerna av Diva har i kroppen ett frostat blåst glas som gör ljuset mjukt. Golvlampan skiljer sig åt genom dess fot i polerat stål samt en dimmer för att justera ljusstyrkan. Diva är handgjord och består av 32 stycken träbitar som är monterade med verktygstekniker från traditionella norska laminerings-hantverk. Oavsett om det är upplyst i nattens skumma skuggor eller i dagens klara obevekliga ljus så håller Diva sitt löfte om att bidra med glamour och elegans.
 • Illusion Taklampa/Golvlampa Vit - Northern

  DesignHareide Design för Northern Konsept Illusion Taklampa/Golvlampa Vit trollar på snyggaste sätt med våra förväntningar om belysning. Lampan lyckas kombinera de funktionella delarna av belysning och möbler. Dess design svävar över marken, där vår uppfattning av gravitationen utmanas och våra tankar kring möbler och lampor smälter ihop i en perfekt harmoni. Illusion Taklampa/Golvlampa Vit kombinerar elegant magi och överraskningens skumma konst, där den lyckas vara i fokus i varje rum. Att den också har en praktisk detalj som att den kan hålla reda på dina nycklar eller hålla en cocktail skadar ju heller inte. Vägglampan hänger ut från väggen som en lampa som av misstag placerats där. Taklampan där emot har lurat ett par antigravitationspiller och svävar fritt mitt i allt. Välj mellan de två enkla färgerna svart och vit, som förmår att sprida ljuset på var sitt sätt. Idéerna bakom illusion-serien härstammar från underverken i det naturliga skandinaviska landskapet. Speciellt Kjæragbolten, som är en stor sten som svävar i en spricka i ett berg vid Lysefjorden i Rogaland i Norge.
 • Evergreen Taklampa Stor Mässing - Northern

  DesignPeter Natedal & Thomas Kalvatn Egset för Northern Konsept Evergreen Taklampa Liten Svart är en av de lampor som lyckas med att hålla sig modern över tid och samtidigt passa in i nästan alla miljöer. Det är utifrån mottot att ljus inte bara är ljus - det är en produkt av den tid som den blev designad. Så när designers reviderar lampor från föregående årtionden och återupplivar klassiska former, trimmar de tidlösa och hittar skönheten i bortglömda detaljer så kan magi uppstå. Evergreen-serien av taklampor har blåst nytt liv i tidlösa former, och presenterar två storlekar med tre olika spännande material som tar fram det bästa i lamporna. Välj mellan mun-blåst (och sandblästrat) glas, polerad mässing eller behandlat koppar. Alla taklampor är blanka på insidan för att kunna reflektera ljuset på bästa sätt. Evergreen Taklampa Stor Mässing går det att köpa till ett speciellt interaktivt system för att kunna justera höjden. Kabeln ska köras upp genom ett hjul som monteras i taket, där genom kan kabeln fästas på väggen så att lampan hänger i önskad höjd. En unik och dynamiks belysning som passar in i nästan alla sorters inredning.
 • Bell Taklampa Ljusblå - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Ljusblå är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Bell Taklampa Grå - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Grå är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Bell Taklampa Rose - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Rose är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Unika Taklampa Liten - Northern

  DesignAnne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Unika Taklampa Grå Stor - Northern

  DesignAnne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Unika Taklampa Stor - Northern

  DesignAnne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Over Me 30 Plafond Mörk Grå - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Over Me 30 Plafond Dusty Blue - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Dokka Taklampa Mat Vit - Northern

  DesignBirger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Mat Vit är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt fyra nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue, Light Grey och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Over Me 30 Plafond Vit - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Circle Taklampa - Northern

  DesignHannakaisa Pekkala för Northern Koncept Med cirkeln som utgångspunkt använder den iögonfallande pendeln simpla och grafiska linjer för att skapa sin runda form. Circle har en minimalistisk design som urskiljer sig från de traditionella ljuskronor och som ger ett modernt uttryck. En enkel pendel kan monteras för att skapa ett fokuserat ljus, eller så kan man hänga flera tillsammans för att få ett ytterst modernt uttryck. Även om den är enkel i stilen så är varje detalj noga utvald för att skapa ett allsidigt och skulpturalt ljus. Med sin grafiska form och kreativa potential är Circle lika så originell som den är vacker.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me's slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Meld Taklampa Dusty Blue/Off-White - Northern

  DesignNoidoi Design Studio för Northern Koncept Meld Pendel i Dusty Blue/Off-White är tillverkad i keramik och just keramik är mer populärt än någonsin. För designerna NoiDoi används materialet till att fokusera och styra ljus, vilket gör det till ett naturligt val för en pendel. Designen består av två delar, varje del är tryckt, skuren och glaserad för att ”meld together” i en harmonisk enhet. Den översta delen av skärmen är finns i en pulvergrå eller dassig blå, som suppleras av en underdel som är gjord i off-white.
 • Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Bell Taklampa Ljus Mat Grå - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Ljus Mat Grå är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Bell Taklampa Mat Burgundy - Northern

  DesignMark Braun för Northern Koncept Bell Taklampa Mat Burgundy är en del av en vacker lampserie gjord av skinande porslin. Den naturliga skönheten som finns i arketypiska former var inspiration till dessa skapelser, gjorda av designern Mark Braun. Bell Taklampa Vit är gjord av materialet porslin men har också blanka och glaserade ytor. Yttersidan hos Bell Taklampa finns i olika färger som ger en kontrast mot dess insida av vitt porslin. Du kan välja mellan ett gäng olika färger som är inspirerade av skandinaviska stenar och växter. Bell skapar en varm och behaglig atmosfär. Användningsområdena är många men tanken smyger sig snabbt fram om upphängning över bord, barer och i lounge-områden. Flexibiliteten i den välbekanta och allsidiga E27 sockeln ska vi heller inte glömma, då den medför ett brett sortiment utav ljuskällor.
 • Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern

  DesignMorten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Meld Taklampa Grå/Off-White - Northern

  DesignNoidoi Design Studio för Northern Koncept Meld Pendel i Grå/Off-White är tillverkad i keramik och just keramik är mer populärt än någonsin. För designerna NoiDoi används materialet till att fokusera och styra ljus, vilket gör det till ett naturligt val för en pendel. Designen består av två delar, varje del är tryckt, skuren och glaserad för att ”meld together” i en harmonisk enhet. Den översta delen av skärmen är finns i en pulvergrå eller dassig blå, som suppleras av en underdel som är gjord i off-white.
 • Grå pendellampa Acorn i aluminium

  Mörk pendellampa Acron med ekträ Pendellampan Acorns jämna form är väldigt unik och gör lampan till ett blickfång i hemmet. Lampskärmen tillverkades dels av stål och dels av aluminium. Utsidan är mörkgrå och insidan vit. Vid sladden sitter en detalj i ekträ. Energiklass: A++
 • Mörkgrå pendellampa Bell

  Glänsande pendellampa Bell i porslin Pendellampan Bells skärm hänger på ett svart upphäng som kan justeras individuellt med upp till 300 cm. Självaste skärmen är 28 cm hög och tillverkad av porslin. Materialet har en mörkgrå glänsande utsida och en ljus insida. Den har en diameter på 20,5 cm. Energiklass: A++
 • Rund designer-taklampa Over Me, 40 cm

  Designer-taklampa Over Me med många användningsområden Den antracitfärgade taklampan Over Me är väldigt klassisk och elegant och består av lackerat stål och en diffusor i matt opalglas. Den kännetecknas av sin runda form som också gör den mångsidig. Med sitt enkla och klassiska utseende kan Over Me integreras i många olika inredningsstilar. Även faktumet att den kan monteras både i taket och på väggen gör den till ett mångsidigt belysningsobjekt. Dessutom är den tack vare kapslingsklass IP44 lämplig för badrum. Denna mångsidiga lampa designades av den norska duon Morten & Jonas. Duon består av designern Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim. Energiklass: A++
 • Petrol-färgad retrotaklampa Dokka

  Taklampa Dokka - minnet av pendel S/10053, en efterkrigslampa från Norge. Dokka är en taklampa med lång historia. Designern Birger Dahl anses som en av de mest kända efterkrigsdesignerna i Norge och fick för taklampan S/10053, originalutgåvan av Dokka från 1954, den första norska ”Golden Medal” för en lampa. Produkten blev en av de mest sålda norska lamporna. Användning av stål med en tilltalande färgkombination gör denna lampa, som inte bara i formen påminner om sitt historiska original, till ett modernt designerverk, som gör sig idealiskt i ett hobbyrum, men också - helt funktionell men ändå något särskilt - i vardagsrummet, till exempel över en bänk. Obs: Använd inte reflektorlampor. Energiklass: A++
 • Svart designer-pendellampa Dokka

  Retrodesign från 1954: Pendellampa Dokka i matt svart Med pendellampan Dokka äger man en del av den europeiska designhistorien. Norrmannen Birger Dahl designade prototypen till denna lampa år 1954. På så sätt designade han ett objekt som snabbt blev en klassiker för tiden och en av de mest sålda norska lampor. Modellen Dokka är dessutom den första norska lampan som fick Golden Medal Award från Triennale di Milano. Många årtionden senare blev pendellampan Dokka återupptäckt och man började producera den igen. Nya färger las till serien, men en sak kommer aldrig att förändras: dess unika form. Kroppen i stål är långlivad och tålig. Att Dokkan finns fortfarande att köpa är ett bevis på detta. Energiklass: A++
 • Extravagant designer-pendellampa Circle

  En modern tolkning av pendellampan: Circle Den unga finska designern Hannakaisa Pekkala var sitt skandinaviska arv och dess enkelhet trogen, när hon designade pendellampan Circle, men kombinerade det med något oväntat. En pendellampa som består av en stålring med en lampsockel är allt annat än traditionell. Pekkala bryter konventionerna och skapar på så sätt spontanitet. Pendellampan Cricle kan användas enkelt eller i grupp. Kombineras flera lampor, rekommenderar vi att hänga dem i olika höjder. Den 350 cm långa sladden som lampan är utrustad med tillåter en flexibel upphängning vid monteringen. Energiklass: A++
 • Heat Taklampa - Northern

 • Vit pendellampa Bell

  Vit pendellampa Bell med en diameter på 20,5 cm Pendellampan Bell har inga tydliga kanter eller hörn, men runda former. Detta gör ett harmoniskt och lugnt intryck. Färgen förstärker detta intryck ännu mer: Lampan glänser i vitt. Upphänget kan justeras med upp till 3 m. Energiklass: A++
 • Acorn – pendellampa i aluminium, vit

  Aluminiumpendellampa Acorn med mattvit yta När Atle Tveit designade lampan Acorn la han inte bara fokus på pendellampans form, men även vilka material som användes. Den harmoniskt formade lampskärmen består av aluminium och stål och övergången till sladden dekorerades med en detalj i ekträ. Rekommenderade ljuskällor: E27-glödlampa 60 watt, max. 100 watt Energiklass: A++
 • Vit designer-taklampa Over Me, 30 cm

  Obegränsade användningsområden: taklampa Over Me Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, bättre känd som Morten & Jonas, skapade den mångsidiga lampan Over Me. Å ena sidan är den inte avsedd till enbart taket eller väggen, men kan monteras på båda. Å andra sidan är designen enkel, så att den kan integreras i alla sorters interiörer. Den runda lampkroppen består av stål, en opal diffusor för bländfritt ljus i taket eller på väggen, och glas. Pricken över i:et är kapslingsklassen IP44, som gör lampan även lämplig för fuktiga rum som badrum. Vad mer kan man önska sig? Energiklass: A++
 • Vit designer-taklampa Over Me, 40 cm

  Obegränsade användningsområden: taklampa Over Me Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, bättre känd som Morten & Jonas, skapade den mångsidiga lampan Over Me. Å ena sidan är den inte avsedd till enbart taket eller väggen, men kan monteras på båda. Å andra sidan är designen enkel, så att den kan integreras i alla sorters interiörer. Den runda lampkroppen består av stål, en opal diffusor för bländfritt ljus i taket eller på väggen, och glas. Pricken över i:et är kapslingsklassen IP44, som gör lampan även lämplig för fuktiga rum som badrum. Vad mer kan man önska sig? Energiklass: A++
 • Mångsidig designer-taklampa Over Me, 30 cm

  En rund sak: taklampa Over Me från designerduon Morten & Jonas De norska designerna Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim (Morten & Jonas) skapade med modellen Over Me en tak- och vägglampa, som vid första blicken inte imponerar med några iögonfallande detaljer. Men just denna enkelhet är dess kännetecken. Den runda lampkroppen består av stål som lackerades i en fin blå färg. Diffusorglaset i matt opal garanterar bländfri ljusfördelning. Over Me är enkel, men mångsidig, eftersom lampan kan monteras både i taket och på väggen. Dessutom är den lämplig för badrum m.m., tack vare IP44 som skyddar mot fukt. Energiklass: A++
 • Mångsidig designer-taklampa Over Me, 40 cm

  En rund sak: taklampa Over Me från designerduon Morten & Jonas De norska designerna Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim (Morten & Jonas) skapade med modellen Over Me en tak- och vägglampa, som vid första blicken inte imponerar med några iögonfallande detaljer. Men just denna enkelhet är dess kännetecken. Den runda lampkroppen består av stål som lackerades i en fin blå färg. Diffusorglaset i matt opal garanterar bländfri ljusfördelning. Over Me är enkel, men mångsidig, eftersom lampan kan monteras både i taket och på väggen. Dessutom är den lämplig för badrum m.m., tack vare IP44 som skyddar mot fukt. Energiklass: A++
 • Rund designer-taklampa Over Me, 30 cm

  Designer-taklampa Over Me med många användningsområden Den antracitfärgade taklampan Over Me är väldigt klassisk och elegant och består av lackerat stål och en diffusor i matt opalglas. Den kännetecknas av sin runda form som också gör den mångsidig. Med sitt enkla och klassiska utseende kan Over Me integreras i många olika inredningsstilar. Även faktumet att den kan monteras både i taket och på väggen gör den till ett mångsidigt belysningsobjekt. Dessutom är den tack vare kapslingsklass IP44 lämplig för badrum. Denna mångsidiga lampa designades av den norska duon Morten & Jonas. Duon består av designern Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim. Energiklass: A++
 • Broken Bulb - unik designertaklampa

  Sinnebilden för den klassiska glödlampan: designertaklampan Broken Bulb Broken Bulb är vid första anblicken en modern produkt. Aldrig hade en sådan produkt varit möjlig utan aktuella händelser. Därför är Broken Bulb ett stycke historia i sig själv. Hans Bleken Rud, en ung norsk designer, har skapat denna lampa, som ser ut som en trasig glödlampa i stort format. Därför passar denna produkt för människor som ser en mening i aktuella teman. Uttalandet finns i taklampan Broken Bulb, som var och en kan - och bör - fatta sitt eget beslut om. I varje fall är Broken Bulb en inredningsdetalj som väcker uppseende. Därför - och med ett maximalt Wattal på 200 W - passar taklampan Broken Bulb inte bara för det moderna vardagsrummet, utan också för nytänkande inredning av barer och diskotek. Ett intressant skuggspel som uppstår tack vare del olika aluminiumdetaljerna, ytterst attraktiv för användning i privata hem. Energiklass: A++
 • Taklampa Dokka i retrostil av stål, vit

  Vit taklampa Dokka i retrostil Taklampan Dokka belyser stilfullt alla rum. Den kan användas mycket mångsidigt. Tack vare det adekvata ljuset passar den bra i hobbyrum. Men den vita färgen och den eleganta formen gör den även tillräckligt stilfull och modern för att passa i vardagsrummet eller sovrummet. Den anpassar sig till omgivningen tack vare det enkla utseendet. Skärm och kabel är i vitt, men den har en snygg ring av mässing upptill, som enda och därför särskilt effektfulla dekoration. Skärmen hos taklampan Dokka har en största diameter på 16,5 cm. Höjden är 24,5 cm. Energiklass: A++
 • Dokka - designerlampa i retrostil, blågrön

  Blågrön taklampa Dokka som kan dimmas Taklampan Dokka är en färgklick, men den för också in lugn och ro i rummet. Det senare beror huvudsakligen på den mjuka formen. I ljusskenet ser man inga kanter, utan bara mjuka riktningsförändringar. Nedåt öppnar sig skärmen allt vidare till en diameter på 16,5 cm. Skärmen är smalast högst upp. Där sitter en liten ring som ger taklampan Dokka en ädel touche. Över ringen fortsätter skärmen litet uppåt, där den öppnar sig lätt igen. Därifrån utgår den svarta kabeln. Energiklass: A++
 • Ljusgrå taklampa Dokka av stål

  Taklampan Dokka av ljusgrått stål Taklampan Dokka ser inte bara underbart vacker ut, den för även in litet historia i vardagsrummet där hemma. Det beror på att den liknar en efterkrigslampa som skapades i Norge 1954. Till det yttre påminner den litet om en pendel. Den är mycket enkel, vilket gör att den passar nästan överallt. Trots det är den allt annat än långtråkig. Skärmens form är mycket mjuk och tidlös. På ett ställe pryds taklampan av en mässingsfärgad ring som är lampans enda prydnad och därmed får den en enkel elegans. Energiklass: A++
 • Mörkgrå taklampa Dokka av stål

  Tillbaka till år 1954 med taklampan Dokka En liten lampa med en stor historia är modellen Dokka. Den föddes nämligen redan 1954, när den norske designern Birger Dahl skapade Dokka och därmed en norsk designklassiker. Taklampan blev snabbt den mest köpta norska lampan och vann som den första i sitt land guldmedaljen i Triennale di Milano. Mer än fem årtionden senare producerar nu tillverkaren av designlampor Northern Lighting en nyutgåva av denna efterkrigsklassiker - i nya färger, men fortfarande i den välkända formen och kvaliteten. Skärmen av stål har en tidlös elegans och är överdragen med en matt, mörkgrå lackering. Energiklass: A++
 • Vacker designer-pendellampa Diva, ek

  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council Energiklass: D
 • Vacker designer-pendellampa Diva valnöt

  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council Energiklass: A++
 • Pendellampa Say my name i glas, rökgrå

  Handblåst glasskärm: pendelampa Say my name från norska designerduon Morten & Jonas ”Skandinavien möter Italien” är ett alternativt namn som skulle kunna beskriva pendellampan Say my name. Den kombinera nämligen skandinavisk design med italiensk glaskonst. Lampan designades av norska Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, även kända som Morten & Jonas, som vid formgivningen var sitt skandinaviska arv fullt av enkelhet och minimalism trogna. Den rökgrå lampkroppen som är lätt transparent tillverkades i Italien. Där hittar man de bästa och skickligaste glasblåsarna som kan tillverka en så pass stor lampkropp i ett stycke. Energiklass: A++
 • Fold Taklampa Grön - Northern

 • Fold Taklampa Pink - Northern

 • Fold Taklampa Mörk Grå - Northern

 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

 • Northern Fold – hänglampa med ullskärm, grön

  Med ullskärm i speciell vikteknik – designhänglampa Fold Unik vad gäller designen och funktionen: LED-taklampan Fold består av en flat lampskärm i ett speciellt ulltyg med särskild vikteknik. Lampan designades av Kayla McCallum som även kallas ”Londons Origami Queen” och blir till blickfånget ovanför varje bord där den sörjer för ljus och direkt belysning. Ulltyget behandlades med en beläggning och en struktur på insidan sörjer för att den håller formen. Utöver det unika utseendet har skärmmaterialet ännu en fördel: ull dämpar och absorberar ljud så att pendellampan förbättrar rummets akustik när den placeras ovanför matbordet. Lampskärmen kan lutas åt sidan för att ändra ljusets riktning, exempelvis för att direkt belysa en bestämd del av rummet. Kyla McCallum är en designer från London och grundaren bakom Foldability Design Studios i London. Under senaste åren har hon utvecklat ett flertal tekniker för att vika skröpliga material som tyg och papper samt styva material som metall och laminat. De flesta designerna ser ut att vara unika, men de precist formade produkterna som pendellampan Fold kan tillverkas i flera varianter. Hänglampan Fold är resultatet av många års experiment och utveckling och utgör en unik blandning av handverk och fiberinnovation. Energiklass: A++
 • Northern Fold – hänglampa med ullskärm, rosa

  Med ullskärm i speciell vikteknik – designhänglampa Fold Unik vad gäller designen och funktionen: LED-taklampan Fold består av en flat lampskärm i ett speciellt ulltyg med särskild vikteknik. Lampan designades av Kayla McCallum som även kallas ”Londons Origami Queen” och blir till blickfånget ovanför varje bord där den sörjer för ljus och direkt belysning. Ulltyget behandlades med en beläggning och en struktur på insidan sörjer för att den håller formen. Utöver det unika utseendet har skärmmaterialet ännu en fördel: ull dämpar och absorberar ljud så att pendellampan förbättrar rummets akustik när den placeras ovanför matbordet. Lampskärmen kan lutas åt sidan för att ändra ljusets riktning, exempelvis för att direkt belysa en bestämd del av rummet. Kyla McCallum är en designer från London och grundaren bakom Foldability Design Studios i London. Under senaste åren har hon utvecklat ett flertal tekniker för att vika skröpliga material som tyg och papper samt styva material som metall och laminat. De flesta designerna ser ut att vara unika, men de precist formade produkterna som pendellampan Fold kan tillverkas i flera varianter. Hänglampan Fold är resultatet av många års experiment och utveckling och utgör en unik blandning av handverk och fiberinnovation. Energiklass: A++
 • Northern Fold – hänglampa med ullskärm, grå

  Med ullskärm i speciell vikteknik – designhänglampa Fold Unik vad gäller designen och funktionen: LED-taklampan Fold består av en flat lampskärm i ett speciellt ulltyg med särskild vikteknik. Lampan designades av Kayla McCallum som även kallas ”Londons Origami Queen” och blir till blickfånget ovanför varje bord där den sörjer för ljus och direkt belysning. Ulltyget behandlades med en beläggning och en struktur på insidan sörjer för att den håller formen. Utöver det unika utseendet har skärmmaterialet ännu en fördel: ull dämpar och absorberar ljud så att pendellampan förbättrar rummets akustik när den placeras ovanför matbordet. Lampskärmen kan lutas åt sidan för att ändra ljusets riktning, exempelvis för att direkt belysa en bestämd del av rummet. Kyla McCallum är en designer från London och grundaren bakom Foldability Design Studios i London. Under senaste åren har hon utvecklat ett flertal tekniker för att vika skröpliga material som tyg och papper samt styva material som metall och laminat. De flesta designerna ser ut att vara unika, men de precist formade produkterna som pendellampan Fold kan tillverkas i flera varianter. Hänglampan Fold är resultatet av många års experiment och utveckling och utgör en unik blandning av handverk och fiberinnovation. Energiklass: A++
 • Northern Heat – hänglampa i mässingsväv

  Designpendellampan Heat tillverkas av en fin mässingsväv ”A glowing cloud of fire”, ”ett glödande eldmoln” – så beskriver den svenska designern Johanna Forsberg hänglampan Heat. En fin väv i glittrande mässing utgör den ovanliga lampans skärm. Denna påminner faktiskt om en stor glödande eldboll, när väven reflekterar ljuset och badar rummet i en varm och mysig atmosfär. Så fort ljuset tänds visar Heat sin lugna och transparenta karaktär men den förlorar inte sin fascination. Johanna Forsberg lyckades med att skapa en dynamisk designlampa som definieras framför allt av sina kontraster. Samtidigt var den sociala aspekten en viktig del under lampans utveckling. Med målet att främja kreativitet och konstnärliga färdigheter bland socialt utsatta, samarbetade designern med en utvecklingsagentur för att överlåta tillverkningen av lampskärmen till arbetslösa migranter och asylsökande. Sedan dess tillverkas hänglampan Heats skärm uteslutande av migranter och asylsökande för hand. På så sätt blir varje lampa unik. Designern och konstnären Johanna Forsberg växte upp i norra Sverige. Hennes kreativa karriär började när hon upptäckte den konstnärliga potentialen av ett speciellt material. Detta material är inget annat än stålväv som fascinerande henne så mycket att hon förfinade arbetet med metallväven med tiden. För sina kreationer som tillverkas för hand hämtar Forsberg inspirationen hos naturliga former. 2018 lyckades hon med att skapa ett mästerverk, då hon designade pendellampan Heat – ett förstklassigt belysningsobjekt i metallväv som med sin eleganta design övertygar och inspirerar andra konstnärer och designer. Energiklass: A++
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

 • Diva Taklampa Smoked Oak - Northern

 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

 • Acorn Pendel Svart - Northern

  DesignAtle Tveit för Northern Koncept Acorn Taklampa Svart har skapats utifrån en vacker och fin strömlinjeformad form som är kraftigt inspirerad av naturen med organiska konturer. Själva skärmen ser ut som den övre delen av ett ekollon. Även stjälken från toppen av Acorn Taklampa Vit pekar precis som på ett ekollon uppåt med stolthet mot taket, varifrån den strömlinjeformat och sofistikerat hänger ned ifrån den eleganta upphänget som är fäst i taket. Detta upphänge är till skillnad från andra standard-lösningar helt i sin egen stil, då den är vackert anpassad till lampan i både form och material. Acorn är en del i ett helt nytt flöde som införlivar naturens skönhet och former i ett funktionellt objekt, med en framträdande plats i vår vardag. Materialen är aluminium och ek där metall-skärmen och upphänget målas i antingen en matt grå färg eller en off-white. Enkelheten förstärks genom användning av naturliga material samt de blygsamma och lugna färgerna som Acorn finns i. Ett naturligt komplement till modern inredning som kan användas över matbord, skrivbord ja alla ytor där du arbetar. Det faktum att den är utrustad med den flexibla E27 sockeln ger ett enormt brett sortiment då du ska välja ljuskälla. Trädel i ljus björk eller mörk valnöt - Båda ingår.
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

 • Northern Bell – hänglampa i porslin ljusgrå matt

  Hänglampa Bell i porslin med matt yta Berlin-baserade designern Mark Braun har med sin enkla och lilla hänglampa Bell skapat ett belysningsobjekt, som både separat och i grupp skapar harmonisk allmänbelysning. Som enkel lampa ovanför ett litet bord eller i grupp ovanför ett större matbord sörjer Bell-lamporna för mysig och behaglig belysning med puristisk design. Den smala lampskärmen består av finaste porslinet och är matt ljusgrått lackerat. Upphänget (max. 300 cm) kan kortas till önskad längd vid monteringen. Energiklass: A++
 • Northern Bell – röd hänglampa i porslin, matt

  Vinröd hänglampa Bell i porslin Hänglampan Bells lilla och smala skärm har en matt, vinröd lackering som ger lampan ett ädelt utseende och samtidigt sätter lite färg på hemmet. Skärmen i porslin är utrustad med ett upphäng på max. 300 cm som kan kortas till önskad längd vid monteringen. Bell är en hänglampa som designades av Berlin-baserade Mark Braun och kan användas enkelt ovanför ett litet bord, men är även snygg i grupp ovanför matbordet eller en disk. Mark Brauns grundsats är att designa produkter som folk känner igen, även om de är nya. Energiklass: A++
 • Northern Unika – hänglampa i glas, 10,5 cm

  Munblåst glasskärm: designhänglampa Unika Varje lampa ur serien Unika är unik – som namnet redan antyder – eftersom lampskärmen tillverkas för hand, dvs. är munblåst. Därför kan det förekommer minimala ojämnheter som ger lampan det lilla extra. Eftersom glasskärmen är helt genomskinlig, borde en snygg ljuskälla användas, t.ex. en rustika- eller LED-filamentlampa. På sätt kan helhetsbilden kompletteras efter tycke och smak och individualiseras. Designerna Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist formgav hänglampan Unika, som ursprungligen designades för restaurangen Grønbech and Churchill i Köpenhamn. Energiklass: A++
 • Northern Unika – hänglampa i glas, 14 cm

  Munblåst glasskärm: designhänglampa Unika Varje lampa ur serien Unika är unik – som namnet redan antyder – eftersom lampskärmen tillverkas för hand, dvs. är munblåst. Därför kan det förekommer minimala ojämnheter som ger lampan det lilla extra. Eftersom glasskärmen är helt genomskinlig, borde en snygg ljuskälla användas, t.ex. en rustika- eller LED-filamentlampa. På sätt kan helhetsbilden kompletteras efter tycke och smak och individualiseras. Designerna Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist formgav hänglampan Unika, som ursprungligen designades för restaurangen Grønbech and Churchill i Köpenhamn. Energiklass: A++
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet.Dahl taklampan i Small blev relanser
 • Meld Taklampa Dusty Blue/Off-White - Northern

 • Diva Taklampa Smoked Oak - Northern

  Diva taklampa i smoked oak, är som namnet antyder en diva. En lampa, som i den grad intar sin scen – oavsett var dens placering är. Divas karaktäristiska skärm skapar en skulpturell form, som in
 • Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern

 • Say My Name Taklampa Vit - Northern

  En smuk lukket glaspendel, som udsender et blødt diffust lys. Say My Name pendlen i hvid er ideel til rumbelysning, hvor lampen kan hænge højt, eller som hyggebelysning i et hjørne. Med Say My Nam
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet.Dahl taklampan i Small blev relanser
 • Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern

 • Acorn Taklampa Grå - Northern

 • Bell Taklampa Ljus Mat Grå - Northern

 • Dokka Taklampa Lys Grå - Northern

 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet.Dahl taklampan är kansk
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet.Dahl taklampan är kansk
 • Fold Taklampa Mörk Grå - Northern

 • Circle Taklampa - Northern

 • Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern

 • Fold Taklampa Pink - Northern

 • Over Me 30 Plafond Vit - Northern

 • Dokka Taklampa Grön - Northern

 • Dokka Taklampa Mat Vit - Northern

 • Dokka Taklampa Petroleumsblå - Northern