Le Klint taklampor

Le Klint har taklampor i veckad design (plissé) som blir ett fint inslag i heminredningen. Se bild och pris på 107, 172 och Lamella med flera. Några av deras duktiga formgivare av taklampor är Espen Klint, Poul Christiansen och duon Takagi & Homstvedt.

Populärt inom Le Klint taklampor

 • Le Klint - 107 Taklampa

  Le Klint - 107 Taklampa
  Design Espen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 107 Taklampa i den välkända plisséformade formen igen en elegant lampa avEsben Klint En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bako m de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk, som de utför. Observera Priset är inklusive el-upphängning.
 • Le Klint - 172 Small Taklampa

  Le Klint - 172 Small Taklampa
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Small Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arktitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än i dag en modern klassiker och förklaringen är definitivt de professionella designers och arktitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är i dag när produktionen startade med de duktiga vikningsfolket som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de genom åren omsatt designerns modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför.
 • Le Klint - Lamella 3 Taklampa Guld

  Le Klint - Lamella 3 Taklampa Guld
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • Le Klint - Lamella 1 Taklampa

  Le Klint - Lamella 1 Taklampa
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på Le Klint taklampor

 • Model 23 PlafondØ100 Paper - Le Klint

  Model 23 PlafondØ100 Paper - Le Klint
  Model 23 PlafondØ100 Paper - Le Klint, Vit, Papper
 • Galaxy pendel small, vit/mässing 50cm

  Galaxy pendel small, vit/mässing 50cm
  Den mindre varianten av Galaxy pendel. Galaxy är en ny pendlarserie designad av Poul Christiansen för Le Klint. Taklampan är skapad i samband med 50-årsjubileet av Model 172 Sinus. Galaxy finns i två&hellip:
 • Le Klint 172 Large Taklampa 50th Anniversary Edition - Le Klint

  Le Klint 172 Large Taklampa 50th Anniversary Edition - Le Klint
  Le Klint 172 Large Taklampa 50th Anniversary Edition - Le Klint, Vit&Mässing, Plast
 • Le Klint - Lamella 3 Taklampa Silver

  Le Klint - Lamella 3 Taklampa Silver
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • 157 Pendel Large 44 cm

  157 Pendel Large 44 cm
 • Le Klint - Swirl 2 Taklampa Small Vit

  Le Klint - Swirl 2 Taklampa Small Vit
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock fortfarande hantverk på sitt helt egna sätt. Det transparenta formspråket och de svängande lamellerna som fördelar ljuser ger lampan ett fint användningsljus och är tillika ett estetiskt nöje i rummet. Swirl serien består av Tak, Bord, Golv och Plafond/Vägglampa och fås i vit, koppar och silver.
 • LE KLINT - Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak Le Klint

  LE KLINT - Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT. Koncept Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak sprider ljus som en strålande sol. Därav namnet Soleil, som betyder sol på franska. Pendeln är en vidareutveckling av den klassiska handvikta plisserade skärmen som LE KLINT är kända och erkända för. I kombination med den strömlinjeformade toppskärmen får lampan ett modernt utseende med en lätt och lugn utstrålning. Utan onödiga detaljer refererar den enkla designen till uttrycket less is more. Lampans smala form kan användas ovanför matbordet, i mötesrummet eller på restaurangen. Den veckade skärmen förhindrar bländning, men den energibesparande LED-ljuskällan ser till att du ändå får tillräckligt med ljus. Note: Lampan har ett inbyggt drivdon som är dolt i lampans upphängning/skärm. Det är därför inte möjligt att montera lampan utan upphängning/skärm, eftersom den inte fungerar utan drivdonet. Om du har några frågor om montering av lampan är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Välj mellan två olika storlekar här, där du också hittar lampan med tre olika ytbehandlingar, samt med och utan dimmer. Du kan också välja om den veckade skärmen är tillverkad av plast eller papper.
 • Le Klint LK1-27 Pendel 40cm inkl. upphäng

  Le Klint LK1-27 Pendel 40cm inkl. upphäng
  1-27 Pendel Deluxe från Le Klint Design: Tage Klint Material: Plast/Metall Mått: Ø 40cm - H 27cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E
 • Le Klint - The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir

  Le Klint - The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad efter ett tulpanhuvud, som precis har slagit ut. Tulpanens oförsiktiga uttryck, kombineras med LE KLINTs välkända vikningsteknik, ger lampan en ytterst elegant look. Som en kontrast till lampans skarpa veck, har lampan en flätad tygsladd som betonar det mjuka och organiska uttrycket. The Bouquet passar lätt in i den nordiska inredning, där det är fokus på det goda danska hantverk och på att få de naturliga material med in i inredningen. Genom lampans skärm skiner ett mjukt och behagligt ljus, som ger en stämningsfull belysning i rummet. I The Bouquet serien, får du både den enkla taklampan bestående av en enastående blomma och den dekorativa ljuskronan, som består av en en bukett på antingen 3, 5 eller 7 lampskärmar. Se hela den imponerande The Bouquet serien här, där taklampan samt ljuskronan med 3 eller 5 skärmar, finns i tre olika storlekar.
 • Soleil Taklampa M Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint

  Soleil Taklampa M Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
  Soleil Taklampa M Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 45cm
  Bouquet enflammig upphängningslampa med veckad skärm Den tulpaninspirerade upphängningslampan The Bouquet har en tydligt formad lampskärm som är elegant fäst i en filigran ekdetalj. Den hängs med en flätad linlina som understryker lampans naturlighet. Materialet i den veckade nyansen av handveckat papper ger den en genomskinlig yta som avger ett brytat, behagligt ljus runt och skapar en mysig atmosfär. Kombinationen av modern belysningsteknik och naturlighet gör The Bouquet till ett tidlöst men modernt tillbehör för medvetet inredda levnadsstilar som vill sätta accenter med dekorativa blickfångare. LE KLINT är ett dansk företag och är känt över hela världen för hantverket och den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Belysningsföretaget grundades 1943 och arbetar med unga designers som har känt hur man kombinerar traditioner och hantverk med dagens teknik i generationer och därmed konsoliderar LE KLINTs värden i sina konstverk. Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserat sig på industridesign.
 • Carronade pendel large, sand

  Carronade pendel large, sand
  Carronade pendel från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Kombinera gärna med en LED-lampa. Höjd 27 cm Diameter 40 cm&hellip:
 • The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint
  Koncept The Bouquet Taklampa 1 Papperär inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, och där
 • Le Klint - Model 180 Taklampa Medium Smoked Oak/Paper

  Le Klint - Model 180 Taklampa Medium Smoked Oak/Paper
  Model 180 Taklampa Medium Smoked Oak/Paper - LE KLINT
 • Model 23 PlafondØ100 - Le Klint

  Model 23 PlafondØ100 - Le Klint
  Model 23 PlafondØ100 - Le Klint, Vit, Plast
 • LE KLINT Soleil LED-hänglampa mörkgrå Ø 35 cm

  LE KLINT Soleil LED-hänglampa mörkgrå Ø 35 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil - mycket klassisk i form, helt modern i färg LED-hänglampan Soleil av designern Philip Bro Ludvigsen ser elegant och modern ut. Det imponerar med den eleganta och platta lampskärmen. Tack vare sitt stora ljusemission kan lampan användas perfekt i köket. Det naturliga utseendet kompletteras med en träkant på uttag . Sedan början av 1990-talet har Philip Bro Ludvigsen designat många klassiska lampor för Le Klint , alla med moderna variationer. Hans senaste design är Soleil-serien, där Philip Bro har tagit de traditionella handvikta lampskärmarna för att leverera en fantastisk design i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Soleil betyder sol på franska och den senaste designen avger samma egenskaper för ljusfördelning från sitt centrum som vår huvudstjärna i vårt solsystem. Le Klint har producerat uteslutande i Danmark sedan företaget grundades 1943 och kan se tillbaka på en anmärkningsvärd historia genomsyrad av tradition. De vikta lampskärmarna är kända över hela världen som ett varumärke som tillhör den danska tillverkaren. Denna typ av hantverk utövas endast i Odense.
 • Carronade pendel small, mattsvart

  Carronade pendel small, mattsvart
  Carronade pendel från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Kombinera gärna med en LED-lampa. Höjd 24 cm Diameter 12 cm&hellip:
 • Le Klint - Lamella 2 Taklampa Guld

  Le Klint - Lamella 2 Taklampa Guld
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • The Bouquet chandelier 3 large, vit

  The Bouquet chandelier 3 large, vit
  The Bouquet chandalier från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • Le Klint - Soleil Taklampa S Dim. Silver Cloud/Light Oak

  Le Klint - Soleil Taklampa S Dim. Silver Cloud/Light Oak
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT. Koncept Soleil Taklampa S Dim. Silver Cloud/Light Oak sprider ljus som en strålande sol. Därav namnet Soleil, som betyder sol på franska. Pendeln är en vidareutveckling av den klassiska handvikta plisserade skärmen som LE KLINT är kända och erkända för. I kombination med den strömlinjeformade toppskärmen får lampan ett modernt utseende med en lätt och lugn utstrålning. Utan onödiga detaljer refererar den enkla designen till uttrycket less is more. Lampans smala form kan användas ovanför matbordet, i mötesrummet eller på restaurangen. Den veckade skärmen förhindrar bländning, men den energibesparande LED-ljuskällan ser till att du ändå får tillräckligt med ljus. Note: Denna version av Soleil Pendant levereras med en inbyggd Casambi-dimmer, som är en Bluetooth-styrd dimmerfunktion. Casambi-enheten är monterad inuti lampkupan, som mäter 15 centimeter i diameter och har en höjd på 6 centimeter. Dimningsfunktionen styrs via Casambi-appen, som enkelt och kostnadsfritt kan laddas ner till din smartphone. Därför kan lampan inte användas med en extern dimmer, men du kan fortfarande tända och släcka ljuset från ditt vägguttag. Note: Lampan har ett inbyggt drivdon som är dolt i lampans upphängning/skärm. Det är därför inte möjligt att montera lampan utan upphängning/skärm, eftersom den inte fungerar utan drivdonet. Om du har några frågor om montering av lampan är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Välj mellan två olika storlekar här, där du också hittar lampan med tre olika ytbehandlingar, samt med och utan dimmer. Du kan också välja om den veckade skärmen är tillverkad av plast eller papper.
 • Donut Taklampa Model 195 Large Brass - Le Klint

  Donut Taklampa Model 195 Large Brass - Le Klint
  Donut Taklampa Model 195 Large Brass - Le Klint, Mässing, Plast
 • LE KLINT Soleil pendel ljusgrå Ø 35cm dimbar

  LE KLINT Soleil pendel ljusgrå Ø 35cm dimbar
  Klassisk LED-hänglampa Soleil från Le Klint LED-upphängningslampan Soleil designades av Philip Bro Ludvigsen. Dess skugga säkerställer en bred ljusspridning på grund av dess diameter och därför också tillräcklig omgivande belysning, som önskas, till exempel ovanför matbordet i vardagsrummet eller matsalen. Skärmens plana form ser samtidigt tidlös och modern ut, så att LED-pendellampa kan kombineras med många inredningsstilar och samtidigt ger en touch av skandinavisk känsla i rummen. Denna modell är avsedd för drift med Casambi dimmer och kan inte användas med andra dimmer system som redan är installerade i huset. Den senaste designen av Philip Bro Ludvigsen är Soleil-serien, där han har bearbetat de traditionella, handvikta lampskärmarna för att ge ett hisnande utseende i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Denna snygga och minimalistiska design med avsiktliga detaljer gör det möjligt för Soleil att användas i en mängd olika interiörer. Soleil på franska betyder sol och varje lampa från denna serie är avsedd att förkroppsliga solen och föra den till människor. Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 av Tage Klint, den danska tillverkaren som nu är känd över hela världen. Även känd som en traditionsmedveten designer som använder hantverk för att tillverka sina lampor, design och teknik.
 • Le Klint - Model 23 Plafond Ø35 Le Klint

  Le Klint - Model 23 Plafond Ø35 Le Klint
  Model 23 Plafond Ø35 - Le Klint
 • Plivello pendel S-M-L, vit/guld

  Plivello pendel S-M-L, vit/guld
  PLIVELLO är den perfekta taklampan i ett modernt sammanhang med en hint av det förflutna. PLIVELLO-designern Christian Troels hämtade sin inspiration från traditionella ljuskronor med flera nivåer&hellip:
 • Plivello pendel S-M, vit/guld

  Plivello pendel S-M, vit/guld
  PLIVELLO är den perfekta taklampan i ett modernt sammanhang med en hint av det förflutna. PLIVELLO-designern Christian Troels hämtade sin inspiration från traditionella ljuskronor med flera nivåer&hellip:
 • The Bouquet chandelier 7 large, vit

  The Bouquet chandelier 7 large, vit
  The Bouquet chandalier från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • Le Klint LK1-38 Pendel 55Cm inkl. upphäng

  Le Klint LK1-38 Pendel 55Cm inkl. upphäng
  1-38 Pendel från Le Klint Design: Tage Klint Material: Plast/Metall Mått: Ø 55cm - H 38cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E
 • LE KLINT - Soleil Taklampa M Silver Cloud/Light Oak Le Klint

  LE KLINT - Soleil Taklampa M Silver Cloud/Light Oak Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT. Koncept Soleil Taklampa M Silver Cloud/Light Oak sprider ljus som en strålande sol. Därav namnet Soleil, som betyder sol på franska. Pendeln är en vidareutveckling av den klassiska handvikta plisserade skärmen som LE KLINT är kända och erkända för. I kombination med den strömlinjeformade toppskärmen får lampan ett modernt utseende med en lätt och lugn utstrålning. Utan onödiga detaljer refererar den enkla designen till uttrycket less is more. Lampans smala form kan användas ovanför matbordet, i mötesrummet eller på restaurangen. Den veckade skärmen förhindrar bländning, men den energibesparande LED-ljuskällan ser till att du ändå får tillräckligt med ljus. Note: Lampan har ett inbyggt drivdon som är dolt i lampans upphängning/skärm. Det är därför inte möjligt att montera lampan utan upphängning/skärm, eftersom den inte fungerar utan drivdonet. Om du har några frågor om montering av lampan är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Välj mellan två olika storlekar här, där du också hittar lampan med tre olika ytbehandlingar, samt med och utan dimmer. Du kan också välja om den veckade skärmen är tillverkad av plast eller papper.
 • LE KLINT Carronade M - pendellampa i svart

  LE KLINT Carronade M - pendellampa i svart
  Svart designpendellampa Carronade av Le Klint Carronade - det vill säga en hängande lampa, vars form designaren Markus Johansson inspirerades av gamla kanoner från 1600-talet och det är vad lampserien har fått sitt namn efter. Lampskärmen fästes i ett fäste av massivt amerikanskt valnötträ, där det kan lossas, justeras och låsas i valfri position med de två mässingslåsskruvarna på sidan. Pendellampan Carronade erbjuder flexibel belysning som inte bara är lämplig för att belysa ett bord eller en disk. Den danska industri- och produktdesignern Markus Johansson vill förmedla känslor i sin design och kombinera konstruktion, form och funktion, vilket han utan tvekan har uppnått med Carronade-lamporna. Designhänglampan Carronade tillverkades av Le Klint, en dansk belysningstillverkare som kan se tillbaka på en lång tradition. Företaget Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 och gjorde sig ett namn på den tiden med de handgjorda lampskärmarna som det utvecklade med en speciell korsvecksteknik. Förutom nya konstruktioner från många kända designers är lätta skapelser från företagets tidiga dagar fortfarande en del av företagets produktportfölj och är fortfarande mycket populära.
 • Le Klint Lk30-35 Plafond 35Cm med upphäng

  Le Klint Lk30-35 Plafond 35Cm med upphäng
  LK30-35 takplafond/Väggplafond från Le Klint Material: Plast Mått: Ø 35cm - H 16cm Ljuskälla: 2x Max 240V - 470Lm, Ingår Ej Takkontakt/Lamppropp ingår ej
 • LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 XL - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designlampa 172Skandinavisk design anses numera vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för flera decennier sedan bevisas av pendellampan 172. Dess design kommer från den svenske designern Poul Christiansen. Hans skapelse från 1971 åtnjuter fortfarande stor popularitet idag. Den vita skärmen tillverkas med en speciell vikteknik, som fortfarande görs för hand, eftersom ingen maskin har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och företaget Le Klint ställer på den vikta slutprodukten. Det hopfällbara paraplyet är därför alltid unikt och bör behandlas med omsorg för att man ska kunna ha glädje av det under lång tid. Dessutom ger materialet ett vackert varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att blända. Den danska lamptillverkaren Le Klint har tillverkat lampor för hand sedan 1943 och har sedan dess lanserat många designer på marknaden som fortfarande tillverkas decennier senare och fortfarande åtnjuter stor popularitet. De vikbara skärmarna av vit specialplast är ett kännetecken för designlamporna med skandinavisk känsla. Tillverkad i Danmark.
 • Swirl 2 medium pendel, vit 36cm

  Swirl 2 medium pendel, vit 36cm
  Swirl 2 medium från klassiska Le Klint. Med sin mjuka och stilrena form är Swirl en vacker lampa i ditt hem. Lampan är gjord helt i akryl och ger en mjuk ljusbild. Höjd 45 cm Diameter 36 cm Effekt&hellip:
 • Le Klint - Swirl 3 Taklampa Medium Koppar

  Le Klint - Swirl 3 Taklampa Medium Koppar
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 3 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock fortfarande hantverk på sitt helt egna sätt. Det transparenta formspråket och de svängande lamellerna som fördelar ljuser ger lampan ett fint användningsljus och är tillika ett estetiskt nöje i rummet. Swirl serien består av Tak, Bord, Golv och Plafond/Vägglampa och fås i vit, koppar och silver.
 • Facet 140 Taklampa Black - Le Klint

  Facet 140 Taklampa Black - Le Klint
  Facet 140 Taklampa Black - Le Klint, Svart, Aluminium
 • Le Klint - 2 Taklampa (S:27 Ø:40, Standard 3 m)

  Le Klint - 2 Taklampa (S:27 Ø:40, Standard 3 m)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 2 är en superklassisk Taklampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arktitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är i dag en modern klassiker och förklaringen är utan tvekan de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är i dag som produktionen startade de skickliga folket som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren förvandlat mönstermodellerna till de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför. Observera att taklamporna är Ø ca. 5 cm större än vad bordslamporna är p.g.a. Stativet. Stativ, hållare och upphängare ingår och är inkluderat i priset.
 • Caleo 2 Taklampa White - Le Klint

  Caleo 2 Taklampa White - Le Klint
  Caleo 2 Taklampa White - Le Klint, Vit, Papper
 • Le Klint - Lamella 2 Taklampa Black

  Le Klint - Lamella 2 Taklampa Black
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 Taklampa Black är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • Shibui pendel medium, vit 38cm

  Shibui pendel medium, vit 38cm
  Shibui pendel medium, designad av Søren Refsgaard för Le Klint. Taklampan har en vit veckad skärm i akrylplast och en svart aluminium ring nertill. Taklampan levereras med en svart sladd. Höjd 27 cm&hellip:
 • LE KLINT Donut pendellampa, stål, 53 cm

  LE KLINT Donut pendellampa, stål, 53 cm
  Fälld skugga: Designerpendelarmatur Donut Namnet på pendlararmaturen Donut säger allt: armaturens skugga, som tillverkats för hand av plast, påminner om de runda formerna i det amerikanska bakverket. Det faktum att endast LED-lampor eller energisparlampor får användas i kombination med denna pendelarmatur visar redan att dess skärm är särskilt känslig och bör hanteras med försiktighet. För det är bara på detta sätt som kvaliteten och den filigranformade vikningstekniken kan bevaras och ge glädje i många år. Lise Navne utvecklade den här modellen för den traditionella danska designlampstillverkaren och tog en av tillverkarens mest kända klassiker, nämligen Kaare Klints så kallade fruktlampa, som förebild. Därmed utvecklade hon den så kallade korsvikningen vidare och drev den till sin spets, så att en så rund och välformad lampa kunde skapas av vikningar. Le Klint är en dansk lamptillverkare som inte bara är hovleverantör till den danska drottningen, utan som också kan se tillbaka på en anmärkningsvärd och traditionell historia. Le Klints vikta lampskärmar är idag kända över hela världen. De fick sin början när arkitekten P. V. Jensen-Klint byggde en lampskärm för en paraffinlampa. Denna vikbara solskyddsskärm var början på familjeföretaget, som dock inte grundades förrän 1943 av sonen Tage Klint
 • LE KLINT Lamella 1 - designerhänglampa, guld

  LE KLINT Lamella 1 - designerhänglampa, guld
  Handtillverkad skärm: designerhänglampan Lamella 1 De två designerna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi har hämtat inspiration till sin hänglampa Lamella 1 från naturen, mer exakt från svamparna. På undersidan av många svamphuvuden finns lameller som liknar dem som återfinns i lampmodellen med det passande namnet Lamella. Den sfäriska lampskärmen är alltid placerad i små veck som ser ut som lameller. Den vita, lätt blänkande och genomskinliga filmen viks för hand och formas för hand. Le Klints typiska viklampsskärmar har en lång tradition. De två formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi som driver studios i Oslo och Washington har införlivat och moderniserat den traditionella designen och den speciella viktekniken Plica i sina samtida projekt. Redan i början av 1900-talet tillverkades de första veckskärmar för hand av den framstående arkitektfamiljen Klint, fram till 1943 då firman officiellt grundades och den första affären öppnades i Köpenhamn. Le Klint uppfattas fortfarande som en manufaktur som kopplar traditionella konsthantverk till modern design.
 • Le Klint - Swirl 2 Taklampa Medium Vit

  Le Klint - Swirl 2 Taklampa Medium Vit
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 2 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock fortfarande hantverk på sitt helt egna sätt. Det transparenta formspråket och de svängande lamellerna som fördelar ljuser ger lampan ett fint användningsljus och är tillika ett estetiskt nöje i rummet. Swirl serien består av Tak, Bord, Golv och Plafond/Vägglampa och fås i vit, koppar och silver.
 • Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky

  Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky
  Soleil är franska för solen och den senaste takpendeln utstrålar samma egenskaper som vår huvudstjärna i vårt solsystem, att sprida ljus från sitt centrum. Den extremt smala designen gör det möjligt&hellip:
 • The Bouquet pendel mega, vit

  The Bouquet pendel mega, vit
  The Bouquet pendel från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 120 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 120 cm
  Naturlig upphängningslampa Buketten med sju ljuskällor i form av en tulpan De organiskt formade lampskärmarna på upphängningslampan The Bouquet hänger i en spännande bunt från taket och skapar en livlig bild. De sju handvikta paraplyerna, som är gjorda av papper och har den typiska korsvikta vikningstekniken som det danska företaget LE KLINT har blivit så känt för, presenteras i en ren vit och mycket naturlig färg. Varje lampa är unik och utstrålar en elegant och harmonisk touch, som framför allt kompletteras med det medvetna valet av detaljer. Filigran ekelement som de naturliga linsnören är fästa på finns överst i nyanser. Dessa representerar upphängningen och är flätade för att tydligt understryka lampans karaktär. Ljuset sänds ut över hela pappersytan och intensifieras i ljusstyrka av de medföljande nyanser som säkerställer stor yta och bländningsfri belysning. Designen skapades av designern Sinja Svarrer Damkjær, som inspirerades av blomsterhandlarna och deras tulpaner på en italiensk marknad. Designbelysningstillverkaren LE KLINT arbetar med många designers som fortfarande kan identifiera sig med tradition och hantverk. Företaget utvecklar ständigt unika lampor som trots hantverket anpassar sig till den tekniska utvecklingen. De visar att gammalt och nytt kan kombineras underbart i unika skapelser.
 • LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designlampa 172Skandinavisk design anses numera vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för flera decennier sedan bevisas av pendellampan 172. Dess design kommer från den svenske designern Poul Christiansen. Hans skapelse från 1971 åtnjuter fortfarande stor popularitet idag. Den vita skärmen tillverkas med en speciell vikteknik, som fortfarande görs för hand, eftersom ingen maskin har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och företaget Le Klint ställer på den vikta slutprodukten. Det hopfällbara paraplyet är därför alltid unikt och bör behandlas med omsorg för att man ska kunna ha glädje av det under lång tid. Dessutom ger materialet ett vackert varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att blända. Den danska lamptillverkaren Le Klint har tillverkat lampor för hand sedan 1943 och har sedan dess lanserat många designer på marknaden som fortfarande tillverkas decennier senare och fortfarande åtnjuter stor popularitet. De vikbara skärmarna av vit specialplast är ett kännetecken för designlamporna med skandinavisk känsla. Tillverkad i Danmark.
 • Cylinder 182 pendel medium, vit/svart

  Cylinder 182 pendel medium, vit/svart
  Cylinder-lampserien ger ett mjukt, inbjudande och varmt ljus. De tre pendellamporna i kollektionen är vackra på egen hand, i rad eller som ett kluster av tre olika storlekar, vilket skapar en växellådaeffekt.&hellip:
 • Le Klint - Lamella 4 Taklampa Alu

  Le Klint - Lamella 4 Taklampa Alu
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 4 Taklampa Alu är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • LE KLINT Swirl 2 Large, vit hänglampa

  LE KLINT Swirl 2 Large, vit hänglampa
  pendellampa Swirl 2 i skandinavisk design pendellampa , som kommer från Danmark, är formad som en spiral eller virvel, som namnet Swirl antyder. Enkel, skandinavisk design är lika populär idag som den var uppenbarligen för många decennier sedan. I början av 1900-talet började en välkänd dansk familj av arkitekter och designers producera speciella vikbara nyanser för ljus för hand. Modellerna från företagets tidiga dagar, som familjen grundade 1943, finns fortfarande i den danska tillverkarens sortiment idag och är extremt populära. Swirl- pendellampa är en nyare modell som designern Øivind Slaatto har utvecklat under de senaste åren. Inspirerad av formen på ett snigelskal och troget mot hans motto att ljus, form och funktion ska gå hand i hand i en lampa skapades Swirl-serien. Plastskärmen gör att ljuset kan fly genom luckorna och därmed inte bara fördjupa rummet i allmänt ljus utan också skapa intressanta ljuseffekter.
 • Le Klint - 26 Plafond (90)

  Le Klint - 26 Plafond (90)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 26 Taklampa är en super klassisk lampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför. Lägg märke tillLampan är inklusive el armatur med 2 fattningar.
 • Cylinder 183 pendel medium, light oak

  Cylinder 183 pendel medium, light oak
  Pendel med ljusa ek- och mässingsdetaljer från Le Klint. Cylinder-lampserien ger ett mjukt, inbjudande och varmt ljus. De tre pendellamporna i kollektionen är vackra på egen hand, i rad eller som ett&hellip:
 • Le Klint - 26 Plafond Papper (80)

  Le Klint - 26 Plafond Papper (80)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 26 Taklampa Papper är en super klassisk lampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför. Lägg märke tillLampan är inklusive el armatur med 2 fattningar.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 80 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 80 cm
  Upphängningslampa The Bouquet - tre buntade tulpaner i pappersform De medföljande, elegant utformade lampskärmarna av handveckat papper har en mycket spännande effekt på grund av sin veckade yta och fångar ögat. De påminner om tulpaner som blommar och sprider en magisk charm. Den unga designern Sinja Svarrer Damkjær inspirerades också av dessa på sin resa till Italien. På en marknad såg hon blomsterhandlarna väva tulpaner i en bukett med sina vackra huvuden hängande något. Dessa upplevelser återspeglas i utformningen av detta treflammiga taklampa. Med avsiktligt valda accenter understryks lampans organiska beröring och den mjuka men exakta formen förstärks. De tre ljusa pappersfärgerna hålls på plats av en ekdetalj som övergår till en flätad linlina som smickrar och täcker kabeln. Det lätt utsända ljuset från paraplyerna ger rummet en mysig atmosfär. Oavsett om det är ett dekorativt tillbehör i vardagsrummet eller för ganska allmän belysning ovanför matbordet, hänglampan The Bouquet passar lika bra för båda. LE KLINT är känt över hela världen för den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint och är baserad i Danmark. Där har de förmedlat hållbart hantverk från generation till generation sedan 1943 och kopplat det till dagens teknik. Former, tillverkningsprocesser och funktioner utvecklas ständigt.
 • Caleo 1 Small taklampa, vit 25cm

  Caleo 1 Small taklampa, vit 25cm
  Med inspiration från Caleo original föddes hela serien, som förutom den ursprungliga lampan också innehåller en liten och medelstor konformad pendellampa. Mönstret och strängarna kvarhålls i de&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Medium Koppar - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Medium Koppar - Le Klint
  Swirl 3 Taklampa Medium Koppar Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt u
 • Le Klint - 101 Taklampa (XS)

  Le Klint - 101 Taklampa (XS)
  Design Kaare Klint for Le Klint Koncept Le Klint 101 taklampan är också känd som Frugtlygten. Den skapades 1944 och är en av de mest detaljrika lampor från Le Klint.. Unik och fascinerande i sin fullländade kombination av design, teknik och hantverk. Lampans stängde form gör den lämplig att hänga högt då den skärmar av ljuskällan. 101 Taklampan blev nytänkt år 2007 i XL-versionen som levererades med en upphängare i borstad stål. Storleken gör lampan lämplig över det stora bordet i hemmet eller över ett konferensbord. Men också ett rum med högt i tak skulle rama om lampan på ett fantastiskt sätt. Denna tanke har förts vidare med en jubileumsupphängare. Som en hyllning till och markering av denna fina lampans 70 års jubileum år 2014 kan det tillköpas en jubileumsupphängare till alla seriens modeller i h.h.v stål, koppar och mässing. Lampans originala upphängare tecknat av Kaare Klint följer alltid med vid köp av lampan.
 • LE KLINT Soleil hänglampa papper mörkgrå Ø 50 cm

  LE KLINT Soleil hänglampa papper mörkgrå Ø 50 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil med handviket pappersskärm LED-hänglampan Soleil utstrålar en känsla av renhet och friskhet på grund av sin smala form och den platta, moderna nyansform. Den handvikta lampskärmen är tillverkad av UV-beständigt FSC-certifierat papper, naturlig linledning och attraktiva trädetaljer som är inbäddade i aluminiumkroppen. Det erbjuder en enkel och samtidigt smakfull färgkomposition. Tack vare sin smala design kan Soleil användas flexibelt i olika interiörer och skapar imponerande ljuseffekter genom veckarna. Det fungerar lika bra ovanför ett matbord hemma, i en restaurang eller ett affärsmötesrum. Soleil tillverkas i Odense, Danmark, där designern Philip Bro Ludvigsen har fokuserat på att använda hållbara material för att skapa dessa och andra taklampor. Philip Bro är känd över hela världen som designer. 1989 grundade han sin designstudio philip bro. Bland hans kunder hörde George Jensen, Royal Copenhagen, Ikea och den berömda Le Klint. Le Klint är synonymt med lampskärmar. Ett företag för högkvalitativa produkter och traditionellt hantverk utan att tappa framtiden ur sikte. Tradition och modernitet kombineras imponerande genom samarbetet med unga designers. Lampskärmarna från Le Klint är vikta för hand och ikoniska. Det tar år att lära sig specifika tekniker, genomföra en kvalificeringsprocess och behärska många olika former av vikning innan man går med i det kvalificerade teamet av viktekniker.
 • 180 Pendel, medium Smoked oak

  180 Pendel, medium Smoked oak
  Modell 180 kombinerar designestetiken hos Esben klints pendel, Model 107 med fina detaljer i ek och mässing. Höjd 35 cm Diameter 33 cm Effekt max 4 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • The Lantern pendel XL, vit/rostfritt stål 55cm

  The Lantern pendel XL, vit/rostfritt stål 55cm
  The Lantern, skapad 1944, är en av de mest detaljerade av Le Klint-lamporna. Unik och fascinerande, det är den perfekta kombinationen av design, teknik och hantverk. Den medföljande formen gör den&hellip:
 • Le Klint - Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky

  Le Klint - Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT. Koncept Soleil Taklampa M Paper Thunder Sky sprider ljus som en strålande sol. Därav namnet Soleil, som betyder sol på franska. Pendeln är en vidareutveckling av den klassiska handvikta plisserade skärmen som LE KLINT är kända och erkända för. I kombination med den strömlinjeformade toppskärmen får lampan ett modernt utseende med en lätt och lugn utstrålning. Utan onödiga detaljer refererar den enkla designen till uttrycket less is more. Lampans smala form kan användas ovanför matbordet, i mötesrummet eller på restaurangen. Den veckade skärmen förhindrar bländning, men den energibesparande LED-ljuskällan ser till att du ändå får tillräckligt med ljus. Note: Lampan har ett inbyggt drivdon som är dolt i lampans upphängning/skärm. Det är därför inte möjligt att montera lampan utan upphängning/skärm, eftersom den inte fungerar utan drivdonet. Om du har några frågor om montering av lampan är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Välj mellan två olika storlekar här, där du också hittar lampan med tre olika ytbehandlingar, samt med och utan dimmer. Du kan också välja om den veckade skärmen är tillverkad av plast eller papper.
 • Swirl 3 large pendel, vit 65cm

  Swirl 3 large pendel, vit 65cm
  Swirl 3 large från klassiska Le Klint. Med sin mjuka och stilrena form är Swirl en vacker lampa i ditt hem. Lampan är gjord helt i akryl och ger en mjuk ljusbild. Höjd 60 cm Diameter 65 cm Effekt max&hellip:
 • Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint

  Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
  Soleil Taklampa S Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
 • Lamella 4 Taklampa Gold - Le Klint

  Lamella 4 Taklampa Gold - Le Klint
  Koncept Lamella 4 Taklampa Goldär en nyhet till den populära och tidlösa lampserien Lamella. Samma form som vi känner igen från Lamella 2, fast mycket mindre. Hela Lamella-serien är skapad utifrån en
 • The Bouquet pendel large, vit

  The Bouquet pendel large, vit
  The Bouquet pendel från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • The Lantern pendel small, vit 27cm

  The Lantern pendel small, vit 27cm
  The Lantern, skapad 1944, är en av de mest detaljerade av Le Klint-lamporna. Unik och fascinerande, det är den perfekta kombinationen av design, teknik och hantverk. Den medföljande formen gör den&hellip:
 • Model 1 Mega TaklampaØ70 Paper - Le Klint

  Model 1 Mega TaklampaØ70 Paper - Le Klint
  Model 1 Mega TaklampaØ70 Paper - Le Klint, Vit, Papper
 • Le Klint - 1 Taklampa (S:35 Ø:50, Standard 3 m)

  Le Klint - 1 Taklampa (S:35 Ø:50, Standard 3 m)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 1 taklampa är essensen av den klassiska Le Klint DNA. Le Klint 1 är en superklassisk Taklampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arktitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är i dag en modern klassiker och förklaringen är utan tvekan de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är i dag som produktionen startade de skickliga folket som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren förvandlat mönstermodellerna till de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför.
 • Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 58 CM)

  Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 58 CM)
  Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 58 CM), Vit, Plast
 • Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Light Oak - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Light Oak - Le Klint
  Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Light Oak - Le Klint, Silver, Papper
 • LE KLINT 105 Large hänglampa, Ø 30 cm, PVC

  LE KLINT 105 Large hänglampa, Ø 30 cm, PVC
  Pendellampa 105 Large med handvikt skärm i vit oval form Pendellampan 105 Large fängslar med sin handvikta skärm, som fångar ögat med sin speciella struktur. Den ovala formen ger lampan ett lugnt uttryck och påminner om den klassiska japanska papperslyktan. Tack vare den vita, tidlösa färgdesignen smälter pendellampan lätt in i många miljöer och kan fungera utmärkt som en enskild lampa eller kombineras med andra armaturer från kollektionen. Ljuset tränger in i rummet genom skuggan utan att blända. Ljuskällan ingår inte i leveransen och kan väljas fritt enligt det passande uttaget. Tillverkaren rekommenderar att du använder en LED-ljuskälla för att undvika värmeutveckling i skärmen. Pendellampan 105 har en design som går tillbaka till 1945 och som utformades av Mogens Koch. Produktionen ansvarar den danska lamptillverkaren Le Klint, vars specialitet är de handvikta skärmarna. Idén om vikningstekniken går också tillbaka till 1900-talet, då arkitekten P.V. Jensen-Klint vikte en lampskärm för en petroleumlampa. Le Klint är trogen detta koncept än i dag och tekniken utvecklas ständigt.
 • Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint

  Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
  Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
 • Le Klint - 101 Taklampa (Medium)

  Le Klint - 101 Taklampa (Medium)
  Design Kaare Klint for Le Klint Koncept Le Klint 101 taklampan är också känd som Frugtlygten. Den skapades 1944 och är en av de mest detaljrika lampor från Le Klint.. Unik och fascinerande i sin fullländade kombination av design, teknik och hantverk. Lampans stängde form gör den lämplig att hänga högt då den skärmar av ljuskällan. 101 Taklampan blev nytänkt år 2007 i XL-versionen som levererades med en upphängare i borstad stål. Storleken gör lampan lämplig över det stora bordet i hemmet eller över ett konferensbord. Men också ett rum med högt i tak skulle rama om lampan på ett fantastiskt sätt. Denna tanke har förts vidare med en jubileumsupphängare. Som en hyllning till och markering av denna fina lampans 70 års jubileum år 2014 kan det tillköpas en jubileumsupphängare till alla seriens modeller i h.h.v stål, koppar och mässing. Lampans originala upphängare tecknat av Kaare Klint följer alltid med vid köp av lampan.
 • Swirl small plafond, vit 37cm

  Swirl small plafond, vit 37cm
  Swirl plafond från Le Klint. En stilfull plafond i akrylplast. Går att få i storlekarna 37cm och 60cm. Finns även som hängande taklampor. Höjd 15 cm Diameter 37 cm Effekt max 2*9 w Sockel Stor sockel,&hellip:
 • Le Klint - 172 Large Taklampa

  Le Klint - 172 Large Taklampa
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 172 Large Taklampa är en modern klassiker av den välkända vita plasten och är igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arktitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än i dag en modern klassiker och förklaringen är definitivt de professionella designers och arktitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är i dag när produktionen startade med de duktiga vikningsfolket som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de genom åren omsatt designerns modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför.
 • Le Klint - 181 Taklampa (181 A)

  Le Klint - 181 Taklampa (181 A)
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 181 Taklampa är en modern klassiker av den välkända vikta plast igen en elegant lampa av Poul Christiansen En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designer och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk, som de utför. Observera Priset är inklusive el-upphängning med sladd
 • Model 30 Plafond, 50cm

  Model 30 Plafond, 50cm
  Designad av Markus Johansson för Le Klint. En klassiskt veckad plafond i akrylplast. Använd några av våra LED-lampor för bäst effekt. Ger ett mjukt ljus i hela rummet. Höjd 18 cm Diameter 50 cm&hellip:
 • Plivello 110 Taklampa Golden - LE KLINT

  Plivello 110 Taklampa Golden - LE KLINT
  Plivello 110 Taklampa Golden - LE KLINT, Guld, Papper
 • LE KLINT Snowdrop XL - pendellampa av plast

  LE KLINT Snowdrop XL - pendellampa av plast
  Designer pendellampa Snödroppe med handvikta plast skugga Skuggan på Snowdrop-hängljuset viks för hand från vit plast. Denna vikningsteknik är varumärket för den danska tillverkaren, som har producerat sina ljusskapelser i Danmark i 75 år. Fram till idag har det inte varit möjligt att behärska denna speciella vikteknik av maskiner så att lampskärmarna fortfarande tillverkas för hand av professionella fjärilar, precis som när belysningsföretaget grundades, så att varje lampskärm är unik. Designen kommer från det danska designteamet Thomas Harrit, Nicolai Sørensen och Kim Samson. Snowdrop pendellampa är ett bra exempel på hur du kan kombinera hantverkstraditioner med en modern twist.
 • Le Klint - Snowdrop 120L Taklampa Paper

  Le Klint - Snowdrop 120L Taklampa Paper
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120L en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern Snödroppen (engelsk snowdrop) År 2017 blev serien utvidgad med skärmar i papper i färgerna silk white och anracit grå. Dessa skärmar ger lampan ett mjukare uttryck och passar riktigt bra in i den nordiska inredningen. Så ännu en gång har Le Klint lyckats att förena traditionerna från bra hantverk med ett modernt uttryck. Serien består av bordslampor, 4 olika storlekar taklampor i modell 120, golvlampor samt vägglampor, både finns i både silk white och antracit grå.
 • Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky, paper,DIM

  Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky, paper,DIM
  Soleil är franska för solen och den senaste takpendeln utstrålar samma egenskaper som vår huvudstjärna i vårt solsystem, att sprida ljus från sitt centrum. Den extremt smala designen gör det möjligt&hellip:
 • Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 50 CM)

  Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 50 CM)
  Le Klint 30 Plafond - Le Klint (Ø 50 CM), Vit, Plast
 • Swirl 3 small pendel, vit 32cm

  Swirl 3 small pendel, vit 32cm
  Swirl 3 small från klassiska Le Klint. Med sin mjuka och stilrena form är Swirl en vacker lampa i ditt hem. Lampan är gjord helt i akryl och ger en mjuk ljusbild. Höjd 30 cm Diameter 32 cm Effekt max&hellip:
 • Caleo 3 Taklampa White - Le Klint

  Caleo 3 Taklampa White - Le Klint
  Caleo 3 Taklampa White - Le Klint, Vit, Papper
 • Le Klint - Caché Taklampa Medium Svart

  Le Klint - Caché Taklampa Medium Svart
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ”CACHÉ” som på franska betyder ”dold” är just precis symboliken för den nästan dolda handvikta skärm som på vackraste sätt är integrerad i lampan och som ger den helt särskilda karaktären som är anslutet med en klassisk LE KLINT lampa. CACHÉ är en lampserie bestående av tre storlekar av taklampa, bordslampa och en golvlampa – alla finns i både svart och grå. Lamporna är i en stilren och modern design förarbetat i en ultrahög hantverksmässig kvalitet med fina mässingsdetaljer. Den plisserade lampskärmen ger lampan en speciell karaktär och tillför LE KLINTS klassiska DNA som ligger i det unika vikningshantverket.
 • LE KLINT Krystal 161 - handvikt pendellampa

  LE KLINT Krystal 161 - handvikt pendellampa
  Vikt för hand - designerhänglampan 161 med LED-lampa Redan 1969 utformades hänglampan 161 av de danska formgivarna Hvidt & Mølgaard, och togs med i Le Klints sortiment under det danska namnet Krystal. Den sticker ut främst tack vare dess diamantformade lampskärm i tydlig kristallin form. Precis som alla lampskärmar från Le Klint tillverkade med viktekniken är även denna lampskärm gjord för hand i Odensen på ön Fyn i Danmark. Detta gör alla exemplar unika. Lampskärmar som viks för hand är fortfarande Le Klints varumärke, ett lampföretag som grundades i Köpenhamn 1943. Företagets ursprung går tillbaka till början av 1900-talet, då P. V. Jensen Klint själv skapade en skärm för petroleumlampa. I familjen Klint har man sedan dess fortsatt att utveckla skärmen. Detta arbete i hemmet gjorde att Tage Klint fick en affärsidé 1943 och grundade därefter företaget Le Klint. Än idag finns skapelser från företagets första år i sortimentet, som ”fruktlyktan” eller ”vipplampan”. Dessa är fortfarande mycket populära och hör till företagets bestsellers.
 • 169 Pendel 47 cm

  169 Pendel 47 cm
 • Snowdrop pendel XL, vit 55cm

  Snowdrop pendel XL, vit 55cm
  Designertrion Harrit-Sørensen + Samson var tydligt inspirerad av naturens helt egen snödroppsblomma och resultated blev denna fantastiska tolkning för en lampserie. Detta är en otrolig bild av hur&hellip:
 • Le Klint - Snowdrop 120XL Taklampa Paper

  Le Klint - Snowdrop 120XL Taklampa Paper
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 120XL en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern Snödroppen (engelsk snowdrop) År 2017 blev serien utvidgad med skärmar i papper i färgerna silk white och anracit grå. Dessa skärmar ger lampan ett mjukare uttryck och passar riktigt bra in i den nordiska inredningen. Så ännu en gång har Le Klint lyckats att förena traditionerna från bra hantverk med ett modernt uttryck. Serien består av bordslampor, 4 olika storlekar taklampor i modell 120, golvlampor samt vägglampor, både finns i både silk white och antracit grå.
 • Le Klint - Lamella 1 Taklampa Black

  Le Klint - Lamella 1 Taklampa Black
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 1 Taklampa Black är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • LE KLINT Cylinder, hänglampa, ljus ek, Ø 29 cm

  LE KLINT Cylinder, hänglampa, ljus ek, Ø 29 cm
  Enkel upphängningslampa Cylinder med handveckad plastskärm från Le Klint Upphängningslampan Cylinder är handgjord i Danmark, som alla lampor från Le Klint. Materialen som används för denna lampa är plast, ljus ek och subtila mässingsdetaljer. Plastparaplyet är handveckat och skapar ett unikt utseende. Anslutningen till strömkabeln består av ljusa ek- och mässingsdetaljer som ger lampan en speciell elegans. Fäst på en linlina kan hänglampan integreras optimalt i moderna vardagsrum. Cylindern kan kombineras perfekt med andra lampor i sin serie. Lampskärmarna från Le Klint är kända över hela världen. Vikningsteknik, kvalitet och trendiga material kännetecknar det danska företaget. Paraplyerna är gjorda av erfarna fjärilar som har lärt sig den specifika tekniken genom åren. Denna gamla hantverkstradition utövas endast i Odense, Danmark, där Le Klint huvudkontor ligger.
 • LeKlint - Facet 140 Taklampa Black Le Klint

  LeKlint - Facet 140 Taklampa Black Le Klint
  Facet 140 Taklampa Black - Le Klint
 • Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 27 - Dia 40)

  Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 27 - Dia 40)
  Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 27 - Dia 40), Vit , Plast
 • Cylinder 182 pendel medium, light oak

  Cylinder 182 pendel medium, light oak
  Pendel med ljusa ek- och mässingsdetaljer från Le Klint. Cylinder-lampserien ger ett mjukt, inbjudande och varmt ljus. De tre pendellamporna i kollektionen är vackra på egen hand, i rad eller som ett&hellip:
 • Model 180 Taklampa Medium Light Oak/Paper - LE KLINT

  Model 180 Taklampa Medium Light Oak/Paper - LE KLINT
  Model 180 Taklampa Medium Light Oak/Paper - LE KLINT, Valnöt&Vit, Papper
 • Model 23 PlafondØ60 - Le Klint

  Model 23 PlafondØ60 - Le Klint
  Model 23 PlafondØ60 - Le Klint, Vit, Plast
 • Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint
  Soleil Taklampa S Dim. Paper Silver Cloud/Smoked Oak - Le Klint, Silver
 • LE KLINT Carronade L - pendellampa i sand

  LE KLINT Carronade L - pendellampa i sand
  Sandfärgad LED-designerpendellampa Carronade av Le Klint Den stora skärmen av matt sandfärg av lackerat stål gör att LED-hänglampan blir en perfekt ljuskälla över matbordet, köksdisken eller för bord i restaurangbranschen. Lampans utformning kommer från Markus Johansson, en dansk möbel- och produktdesigner som vill förmedla känslor med sina skapelser och kombinera konstruktion, form och funktion till perfektion, vilket han utan tvivel har lyckats med i fallet med hänglampan Carronade. Den sväng- och låsbara skärmen med dekorativ fästbygel av tvåltvättat ekträ kan justera ljusspridningen. Den danska lamptillverkaren Le Klint framställde belysningsserien Carronade. Företaget Le Klint - som grundades 1943 av Tage Klint i Köpenhamn - tillverkar lampkreationer i många kända designer och har gjort ett namn för sig framför allt genom de skärmar som särskilt har skapats och som ständigt finslipas i den särskilda tvärvikstekniken som tillverkas för hand och som fortfarande finns i deras sortiment, även idag. Den kontinuerliga anpassningen av lamporna till den tekniska utvecklingen och den traditionella tillverkningen av skärmen gör att Le Klint i dag är en modern produktionsanläggning som samtidigt bevarar en stark hantverkstradition.
 • Lamella plafond vägg/tak, vit/aluminium 35cm

  Lamella plafond vägg/tak, vit/aluminium 35cm
  Lamella plafond tillför ett mjukt ljus i rummet. Lampan är lika vacker i taket som över ditt matbord, i anslutning till din trappa, på väggen i ditt vardagsrum eller bredvid din säng. Med sin fina&hellip:
 • LE KLINT - Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Light Oak Le Klint

  LE KLINT - Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Light Oak Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT. Koncept Soleil Taklampa M Paper Silver Cloud/Light Oak sprider ljus som en strålande sol. Därav namnet Soleil, som betyder sol på franska. Pendeln är en vidareutveckling av den klassiska handvikta plisserade skärmen som LE KLINT är kända och erkända för. I kombination med den strömlinjeformade toppskärmen får lampan ett modernt utseende med en lätt och lugn utstrålning. Utan onödiga detaljer refererar den enkla designen till uttrycket less is more. Lampans smala form kan användas ovanför matbordet, i mötesrummet eller på restaurangen. Den veckade skärmen förhindrar bländning, men den energibesparande LED-ljuskällan ser till att du ändå får tillräckligt med ljus. Note: Lampan har ett inbyggt drivdon som är dolt i lampans upphängning/skärm. Det är därför inte möjligt att montera lampan utan upphängning/skärm, eftersom den inte fungerar utan drivdonet. Om du har några frågor om montering av lampan är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Välj mellan två olika storlekar här, där du också hittar lampan med tre olika ytbehandlingar, samt med och utan dimmer. Du kan också välja om den veckade skärmen är tillverkad av plast eller papper.
 • Le Klint - Model 1 Mega Taklampa Ø85 Paper Le Klint

  Le Klint - Model 1 Mega Taklampa Ø85 Paper Le Klint
  Model 1 Mega Taklampa Ø85 Paper - Le Klint
 • Le Klint - Model 1 Mega Taklampa Ø60 Paper Le Klint

  Le Klint - Model 1 Mega Taklampa Ø60 Paper Le Klint
  Model 1 Mega Taklampa Ø60 Paper - Le Klint