Le Klint taklampor

Populärt inom Le Klint taklampor

 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Swirl 1 En vacker Swirl-lampa som passar perfekt i en lokal med högt i tak, eftersom dess botten har fina detaljer. Lampan kan även användas över matbordet, där den sprider ett perfekt ljus. Swir
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Design Jonah Takagi og Hallgeir Homstvedt for Le Klint Koncept Lamella är en serie på flera typer belysning från det traditionsrika danska märket Le Klint. Serien är skapad av den unga och talangfulla&hellip:
 • Le Klint 107 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 107 Taklampa - Le Klint
  DesignEspen Klint för Le Klint Koncept Le Klint 107 Taklampa i den välkända plisséformade formen igen en elegant lampa avEsben Klint En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har&hellip:
 • Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint

  Lamella 3 Taklampa Guld - Le Klint
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 3 taklampan är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats&hellip:

Fler tips på Le Klint taklampor

 • Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Soleil Taklampa S Paper Dimmable Silver Cloud - Le Klint
 • The Bouquet 1 Taklampa Mega - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Mega - Le Klint
  Koncept The Bouquet 1 Taklampa Megaär inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, och
 • LE KLINT Caleo hänglampa tryckt, Ø 36 cm

  LE KLINT Caleo hänglampa tryckt, Ø 36 cm
  Fascinerande utformad upphängningslampa Caleo med papperskärm Caleo-lampserien, som började med Caleo Original-pendellampan och var produkten av tv-tävlingen Danmarks Next Classic, där målet var att skapa en vacker matbordslampa. Rikke Frost kombinerade ett vikt pappersparaply med en vinklad mässingsstav så att vikningseffekten kunde roteras i en 90 graders vinkel. Nya Caleo fortsätter att bära mönstret medan upphängningen har ändrats. En hängande lampa med en enastående ljuseffekt som blir en blickfång i varje rum. Upphängningslampan Caleo är tillverkad av den danska designerlamptillverkaren LE KLINT, som har gjort sig ett namn med flera vikade lampskärmar och fortsätter den konstnärliga traditionen för korsplätering, som är unik i världen i Odense (Danmark).
 • Soleil Taklampa S Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa S Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en vidaredesign&hellip:
 • Cylinder 182 pendel medium, vit/svart

  Cylinder 182 pendel medium, vit/svart
  Cylinder-lampserien ger ett mjukt, inbjudande och varmt ljus. De tre pendellamporna i kollektionen är vackra på egen hand, i rad eller som ett kluster av tre olika storlekar, vilket skapar en växellådaeffekt.&hellip:
 • Le Klint LK157 L Large Pendel

  Le Klint LK157 L Large Pendel
  157L Large Pendel från Le Klint Design: Andreas Hansen Material: Plast Mått: Ø 44cm - H 33cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27 Krokupphäng - takkontakt ingår ej - se tillbehör
 • Cylinder 182 Taklampa Small Light Oak - Le Klint

  Cylinder 182 Taklampa Small Light Oak - Le Klint
  Koncept Cylinder 182 Taklampa Small Light Oakär en vacker och elegant lampa som är skapad utifrån LE KLINTs välkända DNA-design. Den karaktäristiska handvikta plisséskärmen, är här kombinera
 • Shibui pendel large, vit 48cm

  Shibui pendel large, vit 48cm
  Shibui pendel large, designad av Søren Refsgaard för Le Klint. Taklampan har en vit veckad skärm i akrylplast och en svart aluminium ring nertill. Taklampan levereras med en svart sladd. Höjd 33 cm&hellip:
 • Lamella 2 pendel, vit/guld

  Lamella 2 pendel, vit/guld
  Lamella är inspirerad av den delikata placken på undersidan av svampkapslar, ofta känd som lamella. Modern i sin design och samtidigt en tidlös klassiker. Serien är tillverkad med hjälp av PLICA-tekniken,&hellip:
 • LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 14 cm

  LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 14 cm
  Cylinderupphängningslampa: ett dekorativt exempel på imponerande hantverk Hänglampan Cylinder är en del av en serie häng- och bordslampor som återspeglar tradition och modernitet på ett enastående sätt. Cylindern består av ett vitt plastparaply som har lagts i otaliga jämnt utskjutande veck. Däremot finns den svarta färgade upphängningen med metalldetaljer. Oavsett om det hängs individuellt eller i rad, oavsett om det används för allmän- eller områdebelysning - Cylinder-pendellampan sätter standard i moderna vardagsrum och skapar en trevlig ljusatmosfär. Idén med den vikta lampskärmen för att optimera ljuseffekten kom från fadern till företagets grundare av LE KLINT: PV Jensen-Klint skapade den vikta lampskärmen som har blivit så typisk för varumärket i början av 1900-talet. Idag, som när företaget grundades 1943, tillverkas paraplyerna för hand av skickliga fjärilar. Endast i Odense i Danmark praktiseras denna gamla hantverkstradition fortfarande. LE KLINT uppnår kombinationen av tradition och modernitet genom ständig observation och implementering av de senaste trenderna och involvering av unga designers.
 • Swirl 3 small pendel, vit 32cm

  Swirl 3 small pendel, vit 32cm
  Swirl 3 small från klassiska Le Klint. Med sin mjuka och stilrena form är Swirl en vacker lampa i ditt hem. Lampan är gjord helt i akryl och ger en mjuk ljusbild. Höjd 30 cm Diameter 32 cm Effekt max&hellip:
 • Le Klint Swirl 1 1311M Taklampa Medium Vit

  Le Klint Swirl 1 1311M Taklampa Medium Vit
  Swirl 1 Pendel/Taklampa (1311M) från Le Klint Design: Øivind Slaatto Material: Plast Mått: Ø 45cm - H 33cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27, lågenergilampa (ej dimbar) 11W ingår Krokupphäng, Lamppropp&hellip:
 • Cylinder 182 Taklampa Small Light Oak - Le Klint

  Cylinder 182 Taklampa Small Light Oak - Le Klint
  Design KLINT Design Team för LE KLINT Koncept XCylinder 182 Taklampa Small Light Oak har designats med utgångspunkt i LE KLINTs karakteristiska design-DNA: De plisserade och handvikta lampskärmarna&hellip:
 • LE KLINT Caleo 3 hänglampa, Ø 50 cm, vit

  LE KLINT Caleo 3 hänglampa, Ø 50 cm, vit
  Sfärisk hängande lampa Caleo 3 med handvikt pappersskärm Det speciella med pendellampan Caleo 3 är dess runda pappersskärm som vikts för hand och som har en särskilt vacker och iögonfallande struktur. Upphängningen är utformad i svart. Tack vare den harmoniska och tidlösa färgdesignen passar Caleo in i olika bostadsområden och inredningar och kan till exempel placeras idealiskt ovanför vardagsrums- eller matbordet. Pendelarmaturen är attraktiv som enskild armatur, men kan också kombineras med andra hängande lampor från Caleo-kollektionen. Med en extern dimmer och en matchande ljuskälla är det också möjligt att dimma ljuset. Ljuskällan ingår inte i leveransen. För att motverka värmeutvecklingen i skuggan rekommenderar tillverkaren att man använder LED-ljuskällor. Caleo 3 har utformats av den danska industridesignern Rikke Frost. Hennes mål är att utforma föremål som är visuellt och funktionellt unika. De ska både ses och uppfattas haptiskt, vilket återspeglas i armaturkollektionen Caleo. Rikke Frost har deltagit i många utställningar och har redan vunnit flera designpriser.
 • Lamella 2 Taklampa Black - LE KLINT

  Lamella 2 Taklampa Black - LE KLINT
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella 2 Taklampa Black är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på&hellip:
 • Le Klint 167 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 167 Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 167 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Shibui Taklampa Large White/Black - Le Klint

  Shibui Taklampa Large White/Black - Le Klint
  Shibui Taklampa Large White/Black - Le Klint
 • LE KLINT Cylinder, hänglampa, ljus ek, Ø 29 cm

  LE KLINT Cylinder, hänglampa, ljus ek, Ø 29 cm
  Enkel upphängningslampa Cylinder med handveckad plastskärm från Le Klint Upphängningslampan Cylinder är handgjord i Danmark, som alla lampor från Le Klint. Materialen som används för denna lampa är plast, ljus ek och subtila mässingsdetaljer. Plastparaplyet är handveckat och skapar ett unikt utseende. Anslutningen till strömkabeln består av ljusa ek- och mässingsdetaljer som ger lampan en speciell elegans. Fäst på en linlina kan hänglampan integreras optimalt i moderna vardagsrum. Cylindern kan kombineras perfekt med andra lampor i sin serie. Lampskärmarna från Le Klint är kända över hela världen. Vikningsteknik, kvalitet och trendiga material kännetecknar det danska företaget. Paraplyerna är gjorda av erfarna fjärilar som har lärt sig den specifika tekniken genom åren. Denna gamla hantverkstradition utövas endast i Odense, Danmark, där Le Klint huvudkontor ligger.
 • Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint

  Swirl 1 Taklampa Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl 1 är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • Le Klint 171 Taklampa - Le Klint (171 B)

  Le Klint 171 Taklampa - Le Klint (171 B)
  DesignPoul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 171 Taklampa en modern klassiker av de välkända vikta plasten, igen en elegant lampa av Poul Christiansen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, guld

  LE KLINT Lamella 4 - designerhänglampa, guld
  Hänglampa Lamella med vit nyans och guldfärgade detaljer Upphängningslampan Lamella har en mjuk men mycket kortfattad silhuett. Med sin lamellstruktur framkallar skuggan associering med undersidan av en svampskugga och det är just denna förening som inspirerade de två formgivarna Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi att designa denna dekorativa ljuskälla, vars rena vita ljus bidrar till ett atmosfäriskt ljuskoncept i moderna vardagsrum. Skärmens lamellstruktur bearbetas i plasten för hand. Den traditionella hantverkstekniken Plica används. Denna vikningsteknik kräver stora manuella färdigheter från fjärilarna och används endast i studion i Odense (Danmark). De två skärmöppningarna är vardera avgränsade med en guldfärgad metallring. Det legendariska paraplyet LE KLINT har sitt ursprung i början av 1900-talet, det skapades av arkitekten och ingenjören PV Jensen-Klint. De unika lamporna från LE KLINT är nu kända över hela världen och har fått många utmärkelser.
 • Lamella 4 pendel, vit/aluminium

  Lamella 4 pendel, vit/aluminium
  Lamella är inspirerad av den delikata placken på undersidan av svampkapslar, ofta känd som lamella. Modern i sin design och samtidigt en tidlös klassiker. Serien är tillverkad med hjälp av PLICA-tekniken,&hellip:
 • LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 S - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Snowdrop 120XS Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120XS Taklampa Silk White - Le Klint
  Le Klint Snowdrop Pendellampa Small Silk White Snowdropär en modern och stilren pendellampa med en skärm gjord av starkt papper och med ett exklusivt uttryck. Snowdrop är designad av Harrit-Sørens
 • Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint

  Le Klint 902 El-armatur f/ Vägglampa/Plafond m/2 fattningar - Le Klint
  Design Le Klint Koncept Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar du en del till din lampa så har du kommit&hellip:
 • Caleo 1 Small taklampa, vit/brons 25cm

  Caleo 1 Small taklampa, vit/brons 25cm
  Med inspiration från Caleo original föddes hela serien, som förutom den ursprungliga lampan också innehåller en liten och medelstor konformad pendellampa. Mönstret och strängarna kvarhålls i de&hellip:
 • Donut Taklampa Model 195 Large Brass - Le Klint

  Donut Taklampa Model 195 Large Brass - Le Klint
 • LE KLINT Swirl 1 - kopparfärgade hänglampa

  LE KLINT Swirl 1 - kopparfärgade hänglampa
  Handtillverkad designerhänglampa Swirl 1 i trendfärgen koppar Precis som en Swirl, dvs. en virvel, är lampskärmens plastelement placerade på hänglampan. Insidan är vit, medan utsidan är försedd med en finish i den trendiga kopparfärgen. Ljuset som läcker ut genom skärmens lameller får den blänkande kopparyta att blänka. Dessutom medför den lamellartade placeringen av skärmelementen ett särskilt ljus i rummet som ger en speciell ljuseffekt. Denna tillverkares designlampor tillverkas alla för hand och på så vis är alla unika. Det är över 70 år sedan den första butiken öppnade i Köpenhamn. På samma adress hittar man fortfarande den danska tillverkarens försäljningslokaler. Formgivaren och företagsgrundaren kommer från en välkänd arkitektfamilj som redan i början av 1800-talet producerade första handtillverkade vikskärmarna. Än i dag är skärmarna varumärket för dessa danska designlampor och de tillverkas fortfarande för hand i Odense på ön Fyn.
 • Pendel 172 large, vit/mässing 44cm

  Pendel 172 large, vit/mässing 44cm
  2021 är 50-årsdagen för den ikoniska Sinus Line Model 172 och för att fira detta kommer den nu med en vacker mässingsarmatur och tygsladd som förstärker den välkända originaldesignen. En riktig&hellip:
 • LE KLINT Carronade S - pendellampa i sand

  LE KLINT Carronade S - pendellampa i sand
  Sandfärgad designerhänglampa Carronade med träbåge LED-pendellampan Carronade är en design från den danska möbel- och industridesigners Markus Johansson. Som namnet redan avslöjar var det en gammal kanon som användes på fartyg på 1800-talet som låg till grund för inspirationen för denna pendellampas lampkropp. Kombinationen av matt sandfärgat stål som lampskärm, sandtvättat ekträ som byglar och fästskruvar av mässing ger armaturen inte bara en nordisk charm, utan även stor flexibilitet eftersom skärmen kan monteras i träfästet i vilken vinkel som helst. Markus Johansson utarbetade lampserien Carronade för den danska lamptillverkaren Le Klint. Förutom nya lampkreationer med metallskärmar blev företaget Le Klint särskilt känt för de speciella lampskärmar de skapar för hand med sin speciella tvärviksteknik. Företaget som är etablerat i Odense på Fyn grundades 1943. Samma år öppnades en butik i Köpenhamn som fortfarande ligger på samma adress.
 • LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 M - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint
  Soleil Taklampa M Paper Dimmable Thunder Sky - Le Klint
 • LE KLINT Soleil LED-hänglampa ljusgrå Ø 35 cm

  LE KLINT Soleil LED-hänglampa ljusgrå Ø 35 cm
  Designad LED-hänglampa Soleil - mycket klassisk i form, helt modern i färg LED-hänglampan Soleil av designern Philip Bro Ludvigsen ser elegant och modern ut. Det imponerar med den eleganta och platta lampskärmen. Tack vare sitt stora ljusemission kan lampan användas perfekt i köket. Det naturliga utseendet kompletteras med en träkant på uttag . Sedan början av 1990-talet har Philip Bro Ludvigsen designat många klassiska lampor för Le Klint , alla med moderna variationer. Hans senaste design är Soleil-serien, där Philip Bro har tagit de traditionella handvikta lampskärmarna för att leverera en fantastisk design i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Soleil betyder sol på franska och den senaste designen avger samma egenskaper för ljusfördelning från sitt centrum som vår huvudstjärna i vårt solsystem. Le Klint har producerat uteslutande i Danmark sedan företaget grundades 1943 och kan se tillbaka på en anmärkningsvärd historia genomsyrad av tradition. De vikta lampskärmarna är kända över hela världen som ett varumärke som tillhör den danska tillverkaren. Denna typ av hantverk utövas endast i Odense.
 • Carronade pendel large, sand

  Carronade pendel large, sand
  Carronade pendel från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Kombinera gärna med en LED-lampa. Höjd 27 cm Diameter 40 cm&hellip:
 • The Lantern pendel XL, vit/rostfritt stål 55cm

  The Lantern pendel XL, vit/rostfritt stål 55cm
  The Lantern, skapad 1944, är en av de mest detaljerade av Le Klint-lamporna. Unik och fascinerande, det är den perfekta kombinationen av design, teknik och hantverk. Den medföljande formen gör den&hellip:
 • Le Klint Caché 155Mb Pendel Medium Svart Inkl Led 10W

  Le Klint Caché 155Mb Pendel Medium Svart Inkl Led 10W
  LK155MB Caché Pendel från Le Klint Design: Aurélien Barbry Material: Metall/Plast Mått: Ø 30cm - H 32cm Ljuskälla: LED 10W, ingår Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E, Levereras med A
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sit
 • Model 30 Plafond, 50cm

  Model 30 Plafond, 50cm
  Designad av Markus Johansson för Le Klint. En klassiskt veckad plafond i akrylplast. Använd några av våra LED-lampor för bäst effekt. Ger ett mjukt ljus i hela rummet. Höjd 18 cm Diameter 50 cm&hellip:
 • Le Klint 12 Taklampa - Le Klint (S:27 Ø:40, Mässing)

  Le Klint 12 Taklampa - Le Klint (S:27 Ø:40, Mässing)
  DesignTage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 12 Taklampa är en superklassisk lampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har genom&hellip:
 • Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Small Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto for Le Klint Koncept Swirl är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock&hellip:
 • LE KLINT Swirl 2 Large - pendellampa, koppar

  LE KLINT Swirl 2 Large - pendellampa, koppar
  Designpendellampa Swirl 2 med handgjord plastskärm Den danske designer Øivind Slaatto hämtar många av sina inspirationskällor från naturen. Han gillar framför allt sniglar. Hennes hus verkar också vara en mall för pendellampan Swirl som med sina vridningar ser ut som ett snigelskal på avstånd. Hans motto är: Ljus, form och funktion ska om möjligt alltid vara i symbios. När det gäller pendellampan har han uppenbarligen uppfyllt sitt eget motto. Enligt den skandinaviska stilen verkar Swirl ha en tidlös och funktionell design som trots sin lätthet och funktion inte saknar elegans. De plastelement som skärmen är sammansatt av är vita på undersidan och kopparfärger på ovansidan. De flesta av dessa danska lampor tillverkas fortfarande för hand, eftersom vissa komplicerade tekniker inte kan utföras på ett tillfredsställande sätt av maskiner. Företaget grundades redan 1943 i den danska huvudstaden och har sedan dess producerat designlampor för hand och med största omsorg.
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 30cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 1 lampa Ø 30cm
  Bouquet enflammig upphängningslampa med veckad skärm Den tulpaninspirerade upphängningslampan The Bouquet har en tydligt formad lampskärm som är elegant fäst i en filigran ekdetalj. Den hängs med en flätad linlina som understryker lampans naturlighet. Materialet i den veckade nyansen av handveckat papper ger den en genomskinlig yta som avger ett brytat, behagligt ljus runt och skapar en mysig atmosfär. Kombinationen av modern belysningsteknik och naturlighet gör The Bouquet till ett tidlöst men modernt tillbehör för medvetet inredda levnadsstilar som vill sätta accenter med dekorativa blickfångare. LE KLINT är ett dansk företag och är känt över hela världen för hantverket och den vikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Belysningsföretaget grundades 1943 och arbetar med unga designers som har känt hur man kombinerar traditioner och hantverk med dagens teknik i generationer och därmed konsoliderar LE KLINTs värden i sina konstverk. Sinja Svarrer Damkjær är en ung designer som specialiserat sig på industridesign.
 • Soleil Taklampa S Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en vidaredesign&hellip:
 • Le Klint 26 Plafond - Le Klint (Ø 65 CM)

  Le Klint 26 Plafond - Le Klint (Ø 65 CM)
  Le Klint 26 Plafond - Le Klint (Ø 65 CM)
 • Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 175 Small Taklampa - Le Klint
  Design Poul Christiansen för Le Klint Koncept Le Klint 175 är en modern klassiker av den välkända vikta plasten och igen en elegant lampa av Poul Christensen. En lång rad av duktiga och ansedda designers&hellip:
 • Le Klint LK169 Pendel/taklampa

  Le Klint LK169 Pendel/taklampa
  LK169 Pendel från Le Klint Design: Poul Christiansen Material: Plast Mått: Ø 47cm - H 28cm Ljuskälla: Max 240V 75W E27, lågenergilampa (ej dimbar) 13W ingår Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E
 • Le Klint 26 Plafond Papper - Le Klint (52)

  Le Klint 26 Plafond Papper - Le Klint (52)
  DesignTage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 26 Taklampa Papper är en super klassisk lampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter&hellip:
 • LE KLINT Swirl 2 Large, vit hänglampa

  LE KLINT Swirl 2 Large, vit hänglampa
  pendellampa Swirl 2 i skandinavisk design pendellampa , som kommer från Danmark, är formad som en spiral eller virvel, som namnet Swirl antyder. Enkel, skandinavisk design är lika populär idag som den var uppenbarligen för många decennier sedan. I början av 1900-talet började en välkänd dansk familj av arkitekter och designers producera speciella vikbara nyanser för ljus för hand. Modellerna från företagets tidiga dagar, som familjen grundade 1943, finns fortfarande i den danska tillverkarens sortiment idag och är extremt populära. Swirl- pendellampa är en nyare modell som designern Øivind Slaatto har utvecklat under de senaste åren. Inspirerad av formen på ett snigelskal och troget mot hans motto att ljus, form och funktion ska gå hand i hand i en lampa skapades Swirl-serien. Plastskärmen gör att ljuset kan fly genom luckorna och därmed inte bara fördjupa rummet i allmänt ljus utan också skapa intressanta ljuseffekter.
 • Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa S Dimmable Silver Cloud sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är&hellip:
 • LE KLINT 157 Small - handvikt hänglampa

  LE KLINT 157 Small - handvikt hänglampa
  Handvikt designerpendellampa 157 Denna designerpendellampa 157 är utformad av den danska designer och arkitekten Andreas Hansen som redan tidigt utvecklade nya, uppfinningsrika lampskärmar för Le Klint, som med sina starka sick-sack-veck tydligt skiljer sig från företagets tidigare modeller i klassisk plisséstil. Lampskärmens mångfasetterade utformning motverkar bländning och skapar en unik ljusbild i rummet. Liksom alla vikta skärmar från Le Klint viks även pendellampan 157:s skärm för hand, så att varje exemplar blir ett unikat. Företaget Le Klint, som grundades i Köpenhamn 1943, tillverkar alltid lampor med handvikta lampskärmar och samarbetar med kända designers. Skärmens traditionella vikteknik kombineras hos Le Klint med modern produktion, och lamporna anpassas ständigt till den senaste tekniken.
 • LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 20 cm

  LE KLINT Cylinder hänglampa, Ø 20 cm
  Cylinderupphängningslampa: ett dekorativt exempel på imponerande hantverk Hänglampan Cylinder är en del av en serie häng- och bordslampor som återspeglar tradition och modernitet på ett enastående sätt. Cylindern består av ett vitt plastparaply som har lagts i otaliga jämnt utskjutande veck. Däremot finns den svarta färgade upphängningen med metalldetaljer. Oavsett om det hängs individuellt eller i rad, oavsett om det används för allmän- eller områdebelysning - Cylinder-pendellampan sätter standard i moderna vardagsrum och skapar en trevlig ljusatmosfär. Idén med den vikta lampskärmen för att optimera ljuseffekten kom från fadern till företagets grundare av LE KLINT: PV Jensen-Klint skapade den vikta lampskärmen som har blivit så typisk för varumärket i början av 1900-talet. Idag, som när företaget grundades 1943, tillverkas paraplyerna för hand av skickliga fjärilar. Endast i Odense i Danmark praktiseras denna gamla hantverkstradition fortfarande. LE KLINT uppnår kombinationen av tradition och modernitet genom ständig observation och implementering av de senaste trenderna och involvering av unga designers.
 • Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky, paper,DIM

  Pendant, SOLEIL S, 35cm. Thunder sky, paper,DIM
  Soleil är franska för solen och den senaste takpendeln utstrålar samma egenskaper som vår huvudstjärna i vårt solsystem, att sprida ljus från sitt centrum. Den extremt smala designen gör det möjligt&hellip:
 • Carronade pendel large, mattsvart

  Carronade pendel large, mattsvart
  Carronade pendel från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Kombinera gärna med en LED-lampa. Höjd 27 cm Diameter 40 cm&hellip:
 • Le Klint LK101 Xl Pendel

  Le Klint LK101 Xl Pendel
  101XL Pendel från Le Klint Design: Kaare Klint Material: Plast/Metall Mått: Ø 55cm - H 70cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, lågenergilampa (ej dimbar) 20W ingår Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E
 • Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Small Koppar - Le Klint
  Swirl CP2 Koppar - small Vackra Swirl CP1 Koppar har trots sina tydliga referenser till Le Klints klassiska design och hantverk en helt egen estetisk profil. Denna utgåva är metallackerad i koppar p
 • Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 23 - Dia 38)

  Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 23 - Dia 38)
  Le Klint 2 Taklampa - Le Klint (L 23 - Dia 38)
 • LE KLINT Swirl 3 Medium - hänglampa i vitt

  LE KLINT Swirl 3 Medium - hänglampa i vitt
  Swirl 3 - vriden designerpendellampa i vitt Designerpendellampan Swirl 3, som är handtillverkad, är utformad av den danska industridesignern Øivind Slaatto, som främst hämtar inspiration from naturen för sina lampkreationer. Om man tittar närmare på hänglampan så påminner den om - vilket namnet även antyder på - en virvel eller ett snigelskal. I vriden form har skärmen tillverkats av plastelement, vilket innebär att den, förutom den unika optiken, även ger en speciell ljusverkan med intressanta effekter när ljuset passerar genom mellanrummen mellan lagren. Designerpendellampan är tillverkad av Le Klint-huset i Danmark, en lamptillverkare som har en lång tradition och som är känd för sina handtillverkade lampskärmar i unik vikteknik. År 1943 grundades lampföretaget i Köpenhamn. Tills idag produceras förutom nya lampserier även skapelser från företagets första år som än idag är mycket uppskattade och bland de bästa säljande produkterna i deras sortiment.
 • The Bouquet chandelier 7 mega, vit

  The Bouquet chandelier 7 mega, vit
  The Bouquet chandalier från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • The Bouquet chandelier 7 medium, vit

  The Bouquet chandelier 7 medium, vit
  The Bouquet chandalier från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • Carronade pendel medium, mattsvart

  Carronade pendel medium, mattsvart
  Carronade pendel från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Kombinera gärna med en LED-lampa. Höjd 36 cm Diameter 20 cm&hellip:
 • LE KLINT Swirl 2 Medium, vit hänglampa

  LE KLINT Swirl 2 Medium, vit hänglampa
  pendellampa Swirl 2 i skandinavisk design pendellampa , som kommer från Danmark, är formad som en spiral eller virvel, som namnet Swirl antyder. Enkel, skandinavisk design är lika populär idag som den var uppenbarligen för många decennier sedan. I början av 1900-talet började en välkänd dansk familj av arkitekter och designers producera speciella vikbara nyanser för ljus för hand. Modellerna från företagets tidiga dagar, som familjen grundade 1943, finns fortfarande i den danska tillverkarens sortiment idag och är extremt populära. Swirl- pendellampa är en nyare modell som designern Øivind Slaatto har utvecklat under de senaste åren. Inspirerad av formen på ett snigelskal och troget mot hans motto att ljus, form och funktion ska gå hand i hand i en lampa skapades Swirl-serien. Plastskärmen gör att ljuset kan fly genom luckorna och därmed inte bara fördjupa rummet i allmänt ljus utan också skapa intressanta ljuseffekter.
 • Le Klint Swirl CP2 1312M Taklampa Medium Koppar

  Le Klint Swirl CP2 1312M Taklampa Medium Koppar
  Swirl CP2 Pendel (1312MCU) från Le Klint Design: Øivind Slaatto Material: Plast Mått: Ø 36cm - H 45cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27, lågenergilampa (ej dimbar) 11W ingår Krokupphäng, Lamppropp &:&hellip:
 • Le Klint 26 Plafond - Le Klint (65)

  Le Klint 26 Plafond - Le Klint (65)
  DesignTage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 26 Taklampa är en super klassisk lampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom&hellip:
 • Le Klint 168 Taklampa - Le Klint

  Le Klint 168 Taklampa - Le Klint
  Le Klint 168 Taklampa - Le Klint
 • LE KLINT 172 L - designhänglampa, handvikt

  LE KLINT 172 L - designhänglampa, handvikt
  Handvikt dansk designerhänglampa 172 Skandinavisk design anses i dag vara särskilt tidlös och elegant. Att så var fallet redan för några årtionden sedan bevisar hänglampan 172. Dess design kommer från den svenska designern Poul Christiansen. Denna skapelse från 1971 är fortfarande mycket populär. Den vita skärmen tillverkas med hjälp av en särskild vikteknik som fortfarande utförs för hand, eftersom ingen maskin hittills har kunnat uppfylla de kvalitetskrav som formgivarna och Le Klint ställer på slutprodukten. Skärmen är därför alltid ett unikt verk som bör behandlas med omsorg för att se till att den får ett långt liv. Dessutom ger materialet ett fint varmt ljus som lyser upp hela rummet utan att bländas. Den danska designerlampstillverkaren Le Klint har handtillverkat lampor sedan 1943 och har sedan dess släppt ut många designer på marknaden. Dessa tillverkas fortfarande, årtionden senare, och är mycket populära. Vikskärmarna av särskilt vit plast är designerlampans kännetecken med sin skandinaviska flair. Tillverkad i Danmark.
 • 172 pendel medium, vit 33cm

  172 pendel medium, vit 33cm
  En riktig designklassiker från Le Klint. Pendel 172 är formgiven av Poul Christiansen och finns i flera olika storlekar. Höjd 31 cm Diameter 33 cm Effekt max 10 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor&hellip:
 • Donut Taklampa Model 195 Small Brass - Le Klint

  Donut Taklampa Model 195 Small Brass - Le Klint
  Donut Taklampa Model 195 Small Brass - Le Klint
 • Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint

  Swirl 3 Taklampa Medium Vit - Le Klint
  Swirl 3 Pendel Le Klint står bakom den vackra Pendeln Swirl som är designad av Øivind Slaatto. Även om referenserna till Le Klints klassiska formspråk är tydliga är denna lampan helt unik i sit
 • The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint
  Koncept The Bouquet 1 Taklampa Largeär inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, oc
 • The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint

  The Bouquet Taklampa 1 Papper - Le Klint
  Koncept The Bouquet Taklampa 1 Papperär inspirerad av vårblomman och det ska inte mycket fantasi till för att föreställa sig den finaste tulpanen. En pendel där det inte snålats med detaljer, o
 • Caleo 2 Taklampa White - Le Klint

  Caleo 2 Taklampa White - Le Klint
  Caleo 2 Taklampa White - Le Klint
 • Donut pendel small, vit/mässing 47cm

  Donut pendel small, vit/mässing 47cm
  Donut pendel small designad av Lise Nave för Le Klint. Denna lampa är populärt känd som Donut-lampan. När Lise Navne skapade lampan 2007 inspirerades hon av den akutformade formen på dess ätliga&hellip:
 • Le Klint 1 Taklampa - Le Klint (S:25 Ø:39, Standard 3 m)

  Le Klint 1 Taklampa - Le Klint (S:25 Ø:39, Standard 3 m)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 1 taklampa är essensen av den klassiska Le Klint DNA. Le Klint 1 är en superklassisk Taklampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad&hellip:
 • Soleil Taklampa M Thunder Sky - Le Klint

  Soleil Taklampa M Thunder Sky - Le Klint
  Design Philip Bro Ludvigsen för LE KLINT Koncept Soleil Taklampa M Thunder Sky sprider ljuset som en strålande sol. Därav också namnet "Soleil", som på franska betyder "sol". Hänget är en vidaredesign&hellip:
 • Caleo Taklampa Original White/Bronze - Le Klint

  Caleo Taklampa Original White/Bronze - Le Klint
  Caleo Taklampa Original White/Bronze - Le Klint
 • Lamella plafond vägg/tak, vit/guld 35cm

  Lamella plafond vägg/tak, vit/guld 35cm
  Lamella plafond tillför ett mjukt ljus i rummet. Lampan är lika vacker i taket som över ditt matbord, i anslutning till din trappa, på väggen i ditt vardagsrum eller bredvid din säng. Med sin fina&hellip:
 • LE KLINT Caleo hänglampa, tryckt Ø 24 cm

  LE KLINT Caleo hänglampa, tryckt Ø 24 cm
  Fascinerande utformad upphängningslampa Caleo med papperskärm Caleo-lampserien, som började med Caleo Original-pendellampan och var produkten av tv-tävlingen Danmarks Next Classic, där målet var att skapa en vacker matbordslampa. Rikke Frost kombinerade ett vikt pappersparaply med en vinklad mässingsstav så att vikningseffekten kunde roteras i en 90 graders vinkel. Nya Caleo fortsätter att bära mönstret medan upphängningen har ändrats. En hängande lampa med en enastående ljuseffekt som blir en blickfång i varje rum. Upphängningslampan Caleo är tillverkad av den danska designerlamptillverkaren LE KLINT, som har gjort sig ett namn med flera vikade lampskärmar och fortsätter den konstnärliga traditionen för korsplätering, som är unik i världen i Odense (Danmark).
 • Soleil Taklampa S Silver Cloud - Le Klint

  Soleil Taklampa S Silver Cloud - Le Klint
  Soleil Taklampa S Silver Cloud - Le Klint
 • The Bouquet pendel large, vit

  The Bouquet pendel large, vit
  The Bouquet pendel från Le Klint i akrylplast, naturfärgad textilkabel med en vacker ekdetalj. The Bouguet serien är designad av Sinja Svarrer Damkjær och finns i flera olika storlekar och utföranden.&hellip:
 • The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Mega Papir är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och&hellip:
 • Le Klint Lk120 Xl Snowdrop Pendel Xl 55Cm

  Le Klint Lk120 Xl Snowdrop Pendel Xl 55Cm
  120XL Snowdrop Pendel/Taklampa från Le Klint Design: Harrit-Sørensen+Samson Material: Plast/Metall Mått: Ø 55cm - H 30cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27, Ingår ej Krokupphäng, takkontakt ingår ej -&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 35cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 3 lampor Ø 35cm
  Hänglampa The Bouquet 3 lampor: inspirerad av tulpaner Hänglampan The Bouquet presenterar sig med tre söta lampskärmar i vit färgton som har en liten trädetalj av ek på sin översida. Dess form påminner om tulpaner som står i blom. Dessa delikata former från blommornas rike kombineras med rustika detaljer, eftersom sladden är kopplad till naturfärgat lintyg som flätats samman för hand. På så sätt kan skärmen efter eget behov arrangeras som en blombukett, och betraktaren kan skapa en Bouquet som passar till sin bostad. Korsvikningen på skärmen gör att ljuset avges särskilt effektfullt och varm ut i omgivningen. Detta dekorativa blickfång, kombinerat med modern och energisnål belysningsteknik, härrör från designen som Sinja Svarrer Damkjær ligger bakom, en ung designer som specialiserar sig på industridesign. För den danska lamptillverkaren LE KLINT har hon på en italiensk marknad låtit sig inspireras av floristerna som arrangerade tulpaner i lösa buketter. Med lampserien The Bouquet omtolkar formgivaren den traditionella korsvikningen. Lampföretaget LE KLINT, som grundades 1943, är etablerat i Danmark och har genom sitt hantverk och vikta lampskärmar från företagsgrundaren P. V. Jensen-Klint blivit kända över hela världen. LE KLINT arbetar uteslutande med formgivare vars fokus ligger på traditioner och hantverk för att låta LE KLINT:s historia och värderingar leva vidare.
 • Le Klint 1 Taklampa - Le Klint (S:38 Ø:55, Standard 3 m)

  Le Klint 1 Taklampa - Le Klint (S:38 Ø:55, Standard 3 m)
  Design Tage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 1 taklampa är essensen av den klassiska Le Klint DNA. Le Klint 1 är en superklassisk Taklampa av Tage Klint känd och älskad genom åren. En lång rad&hellip:
 • LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 85 cm

  LE KLINT The Bouquet hänglampa 7 lampor Ø 85 cm
  Naturlig upphängningslampa Buketten med sju ljuskällor i form av en tulpan De organiskt formade lampskärmarna på upphängningslampan The Bouquet hänger i en spännande bunt från taket och skapar en livlig bild. De sju handvikta paraplyerna, som är gjorda av papper och har den typiska korsvikta vikningstekniken som det danska företaget LE KLINT har blivit så känt för, presenteras i en ren vit och mycket naturlig färg. Varje lampa är unik och utstrålar en elegant och harmonisk touch, som framför allt kompletteras med det medvetna valet av detaljer. Filigran ekelement som de naturliga linsnören är fästa på finns överst i nyanser. Dessa representerar upphängningen och är flätade för att tydligt understryka lampans karaktär. Ljuset sänds ut över hela pappersytan och intensifieras i ljusstyrka av de medföljande nyanser som säkerställer stor yta och bländningsfri belysning. Designen skapades av designern Sinja Svarrer Damkjær, som inspirerades av blomsterhandlarna och deras tulpaner på en italiensk marknad. Designbelysningstillverkaren LE KLINT arbetar med många designers som fortfarande kan identifiera sig med tradition och hantverk. Företaget utvecklar ständigt unika lampor som trots hantverket anpassar sig till den tekniska utvecklingen. De visar att gammalt och nytt kan kombineras underbart i unika skapelser.
 • Le Klint 30 Plafond - Le Klint (58)

  Le Klint 30 Plafond - Le Klint (58)
  DesignTage Klint för Le Klint Koncept Le Klint 30 Plafond är en super klassisk lampa av E.M. känd och älskade genom åren. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom åren&hellip:
 • Swirl 2 Taklampa Large Koppar - Le Klint

  Swirl 2 Taklampa Large Koppar - Le Klint
  Swirl CP2 Koppar - Large Superelegant pendel från Le Klint. Swirl CP2 Koppar - Large är helt unik trots de tydliga referenserna till Le Klints klassiska design och hantverk. Lampan är estetiskt uts
 • Le Klint Lk157 S Pendel 30Cm

  Le Klint Lk157 S Pendel 30Cm
  157A (Small) Pendel från Le Klint Design: Andreas Hansen Material: Plast Mått: Ø 30cm - H 23cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27 Krokupphäng, takkontakt ingår ej - se tillbehör
 • Le Klint Lk172 M

  Le Klint Lk172 M
  172A Pendel från Le Klint Design: Poul Christiansen Material: Plast Mått: Ø 33cm - H 31cm Ljuskälla: Max 240V 75W E27, lågenergilampa (ej dimbar) 13W ingår Krokupphäng, Takkontakt ingår ej - se&hellip:
 • Pendant, SOLEIL M, 50cm. Silver cloud, paper:DIM

  Pendant, SOLEIL M, 50cm. Silver cloud, paper:DIM
  Soleil är franska för solen och den senaste takpendeln utstrålar samma egenskaper som vår huvudstjärna i vårt solsystem, att sprida ljus från sitt centrum. Den extremt smala designen gör det möjligt&hellip:
 • Plivello 113 Taklampa Green/White - LE KLINT

  Plivello 113 Taklampa Green/White - LE KLINT
 • The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint

  The Bouquet 1 Taklampa Large - Le Klint
  Design Sinja Svarrer Damkjær för Le Klint Koncept The Bouquet 1 Taklampa Large är designad i samarbete med Sinja Svarrer Dankjær. Den vackra lampa är tydligt inspirerad av blomster världen och formad&hellip:
 • Shibui Taklampa Medium White/Black - Le Klint

  Shibui Taklampa Medium White/Black - Le Klint
  Shibui Taklampa Medium White/Black - Le Klint
 • Plivello 112 Taklampa Golden - LE KLINT

  Plivello 112 Taklampa Golden - LE KLINT
 • Lamella 3 pendel, vit/aluminium

  Lamella 3 pendel, vit/aluminium
  Lamella är inspirerad av den delikata placken på undersidan av svampkapslar, ofta känd som lamella. Modern i sin design och samtidigt en tidlös klassiker. Serien är tillverkad med hjälp av PLICA-tekniken,&hellip:
 • Le Klint Carronade Pendel 160 Svart

  Le Klint Carronade Pendel 160 Svart
  160 Carronade Pendel/Taklampa från Le Klint Design: Markus Johansson Material: Metall/Trä Mått: Ø 12cm - H 24cm Ljuskälla: Max 240V 10W E14, Ingår 5W LED-lampa Krokupphäng, Takkopp ingår Ej ENERGIKLASS:&hellip:
 • Plivello 111 Taklampa Green/White - LE KLINT

  Plivello 111 Taklampa Green/White - LE KLINT
 • LE KLINT Soleil pendel mörkgrå Ø 50 cm dimbar

  LE KLINT Soleil pendel mörkgrå Ø 50 cm dimbar
  Klassisk LED-hänglampa Soleil från Le Klint LED-upphängningslampan Soleil designades av Philip Bro Ludvigsen. Dess skugga säkerställer en bred ljusspridning på grund av dess diameter och därför också tillräcklig omgivande belysning, som önskas, till exempel ovanför matbordet i vardagsrummet eller matsalen. Skärmens plana form ser samtidigt tidlös och modern ut, så att LED-pendellampa kan kombineras med många inredningsstilar och samtidigt ger en touch av skandinavisk känsla i rummen. Denna modell är avsedd för drift med Casambi dimmer och kan inte användas med andra dimmer system som redan är installerade i huset. Den senaste designen av Philip Bro Ludvigsen är Soleil-serien, där han har bearbetat de traditionella, handvikta lampskärmarna för att ge ett hisnande utseende i en vacker kombination av aluminium, lin och ek. Denna snygga och minimalistiska design med avsiktliga detaljer gör det möjligt för Soleil att användas i en mängd olika interiörer. Soleil på franska betyder sol och varje lampa från denna serie är avsedd att förkroppsliga solen och föra den till människor. Le Klint grundades i Köpenhamn 1943 av Tage Klint, den danska tillverkaren som nu är känd över hela världen. Även känd som en traditionsmedveten designer som använder hantverk för att tillverka sina lampor, design och teknik.
 • LE KLINT 101 Small, handvikt pendellampa

  LE KLINT 101 Small, handvikt pendellampa
  pendellampa 101 av papper med LED-lampa Detta pendellampa är ett underbart pendellampa, som konstnärligt har vikts för hand och med sitt individuella utseende ger atmosfäriskt ljus och en speciell stil. pendellampa designades 1944 och kan därför beskrivas som en speciell klassiker bland designerlampor utan vidare. Varje produkt är unik eftersom den är handgjord och måste hanteras försiktigt så att lampan ger långvarigt nöje och inte skadas. Designlamporna från denna danska tillverkare har en lång tradition. Redan i början av 1900-talet producerade den välkända arkitektsfamiljen de första fällbara paraplyerna - som fortfarande är företagets varumärke idag - tills företaget grundades officiellt och den första butiken öppnades 1943. Butiken finns fortfarande idag på samma adress som den var i Köpenhamn. Under de följande decennierna utvecklades flera andra modeller med designkaraktär och igenkänningsvärde i samarbete med andra arkitekter och formgivare, även om klassikerna från 1940-talet fortfarande är bland belysningstillverkarens bästsäljare. Le Klint ser sig själv som ett modernt produktionsföretag med en stark hänvisning till traditionellt hantverk, eftersom paraplyerna fortfarande är vikta för hand i produktionsanläggningen i Odense på Fyn i Danmark, för trots olika ansträngningar kunde ingen maskin utvecklas som uppfyller kvaliteten krav karakteristiska tvärveck teknik.
 • Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint

  Le Klint 172 Small Taklampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 172 Small Taklampaär en fröjd för ögat – oavsett om den är tänd eller släckt. Lampan har ett dekorativt utseende i subtil vit färg, vilket ger ett elegant och lätt uttryck