Lampkultur » Taklampor

Märken på taklampor:

FontanaArte taklampor

 • Flûte - Taklampa

  Flûte är en taklampa formgiven år 1999 av Franco Raggi för FontanaArte. Taklampans upphängning samt lampskärm är gjorda i förkromat aluminium och omges av en effektfull glaskon som stöttas av tre stänger i metall. Dessa material kombinerade med varandra ger ett elegant och tidlöst uttryck. Flûte finns även som set av två eller tre taklampor, två olika golvlampor samt en vägglampa.Genom ett stilrent och nytänkande formspråk är Flûte en passande ljuskälla för både hall och sovrum. Detaljerna i lampan gör att den, trots sin diskreta utformning sticker ut.
 • Flûte - 2 Taklampa

  Flûte är en taklampa formgiven år 1999 av Franco Raggi för FontanaArte. Taklampans upphängning samt lampskärm är gjorda i förkromat aluminium och omges av en effektfull glaskon som stöttas av tre stänger i metall. Dessa material kombinerade med varandra ger ett elegant och tidlöst uttryck. Den här varianten av Flûte kommer i ett set på två. Flûte finns även som en eller ett set på tre taklampor, två olika golvlampor samt en vägglampa.Genom ett stilrent och nytänkande formspråk är Flûte en passande ljuskälla för både hall och sovrum. Detaljerna i lampan gör att den, trots sin diskreta utformning, sticker ut.
 • Flûte - 3 Taklampa

  Flûte är en taklampa formgiven år 1999 av Franco Raggi för FontanaArte. Taklampans upphängning samt lampskärm är gjorda i förkromat aluminium och omges av en effektfull glaskon som stöttas av tre stänger i metall. Dessa material kombinerade med varandra ger ett elegant och tidlöst uttryck. Den här varianten av Flûte kommer i ett set på tre. Flûte finns även som en eller ett set på två taklampor, två olika golvlampor samt en vägglampa.Genom ett stilrent och nytänkande formspråk är Flûte en passande ljuskälla för både hall och sovrum. Detaljerna i lampan gör att den, trots sin diskreta utformning, sticker ut.
 • Bianca - Taklampa

  År 2015 formgav Matti Klenell lampserien Bianca för FontanaArte. Taklampan i serien har en skärm gjord i mjölkvitt, munblåst glas som bidrar med en känsla av retro och exklusivitet i rummet. Denna avskalade design passar i många miljöer. Formgivaren Matti Klenell har under sin karriär arbetat med en rad kända varumärken och samtidigt skapat sin egen identitet inom branschen. Klenell har en gedigen kunskap i att formge objekt i glas som resulterat i flertalet priser och diplom, bland annat diplomet Utmärkt Svensk Form av Blå Station.
 • Avico

  Taklampan Avico från FontanaArte formgavs år 2003 och är uppseendeväckande tack vare sin storlek. Avico är formad som ett halvklot och finns i flera utföranden, välj på två olika storlekar. Den vita varianten levereras med en blå strömkabel, vilken fungerar som en dekorativ detalj till den i övrigt diskreta designen. Den svarta har en transparent sladd. Avico passar utmärkt ovanför matplatsen eller soffgruppen och kan placeras såväl inomhus som utomhus.Ett tillbehör som säljs separat är stängningsskivan Avico - Cloing Disk som täcker ljuskällan för att ge med mildare ljuseffekt.
 • Nobi - Taklampa

  År 1992 formgav Marinella Patetta och Claudio Valént, som utgör duon Metis Lightning, serien Nobi för FontanaArte. Taklampan är gjord i metall och har en nätt lampskärm i frostat glas. Lampskärmen är formad som två skålar som sätts samman med hjälp av små fjädrar och fästs i det cirkelformade lamphuvudet. Serien innehåller två vägglampor, två taklampor samt två golvlampor. Skärmarna kan roteras, beroende på vilken ljusriktning som önskas och på så sätt kan Nobi ge både ett direkt, riktat ljus eller fungera som allmänbelysning. Nobi taklampa finns i tre utföranden, med krompläterad eller satinnickelpläterad metall, alternativt som vit.
 • Amax - Taklampa

  Amax taklampa från FontanaArte, formgiven år 2003. Denna taklampa väcker definitivt uppmärksamhet med sin storlek. Lampskärmen är tillverkad i vit polyeten som släpper fram ett mjukt ljus. Amax taklampa är del av serien Amax som även innehåller en golvlampa. Placera Amax i rymliga utrymmen, förslagsvis över vardagsrumsbordet.
 • Cheshire - Taklampa

  Cheshire är en taklampa formgiven år 2013 av designduon GamFratesi för FontanaArte. Cheshire är en tidlös lampa som andas skandinavisk retro. Skärmen är tillverkad av polykarbonat och finns i flera utföranden. Skärmens undersida är försedd med ett bländskydd vilket ger en jämn spridning av ljuset i rummet. Kombinera med fördel flera Cheshire-lampor tillsammans för ett enhetligt intryck. I Cheshire-serien finns utöver denna taklampa även en bordslampa och en golvlampa.
 • Globo Di Luce - Taklampa

  Globo Di Luce är en taklampa formgiven år 1968 av Roberto Menghi för FontanaArte. Den hängande taklampan är modern och den globformade skärmen är tillverkad av munblåst glas. Globo Di Luce har en reflektor i anodiserat aluminium och finns i tre storlekar som med fördel kan hängas tillsammans. Den blanka ytan förstärker globformen och reflekterar omgivningen. Taklampan blir därmed ett dekorativt inslag till inredningen och sprider ett behagligt ljus som passar bra i såväl vardagsrum som kök. Globo Di Luce finns även som bordslampa.
 • Nobi - 2 Taklampa

  År 1992 formgav Marinella Patetta och Claudio Valént, som utgör duon Metis Lightning, serien Nobi för FontanaArte. Nobi 2 är en taklampa gjord av metall och har två nätta lampskärmar i frostat glas. Lampskärmarna är formade som skålar och sätts samman med hjälp av små fjädrar och fästs i det cirkelformade lamphuvudet. Serien innehåller två vägglampor, två taklampor samt två golvlampor. Skärmarna kan roteras, beroende på vilken ljusriktning som önskas och på så sätt kan Nobi ge både ett direkt, riktat ljus eller fungera som allmänbelysning. Nobi 2 finns i två utföranden, med krompläterad eller satinnickelpläterad metall.
 • Parola - Taklampa

  År 1980 formgav designern Gae Aulenti och den prisbelönte arkitekten Piero Castiglioni lampserien Parola för FontanaArte. Parola taklampa har en skärm gjord i munblåst glas och finns i färgerna vit samt bärnsten. Taklampan kan antingen hängas upp separat eller tillsammans flera stycken för ett starkare ljus eller mer personlig prägel. På grund av skärmens klotform och material ger lampan ett dovt ljus som till en viss grad kan riktas genom placering och rotation.