Le Klint golvlampor

Med formgivare som Michael Bang, Nanna Neergaard och Aurélien Barbry har Le Klint flera fina golvlampor just nu. Här ser du modell 321, 351 och Arc bland annat. Gemensamt för Le Klints golvmodeller är att fot och stång är ganska minimalistiska och lika varandra. Lampskärmen ger känslan till belysningen och flera av skärmarna har den där vågiga känslan på ytan.

Populärt inom Le Klint golvlampor

 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Aurélien Barbry för Le Klint Koncept Cache är ny toner från Le Klint, som vackert binder de klassiska dygnen tillsammans med en från tillverkarens alternativa tillgång till belysning. ?CACHÉ?&hellip:
 • Carronade Golvlampa Svart - Le Klint

  Carronade Golvlampa Svart - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept I en livstid har Le Klint 349 Golvlampa av Aage Petersen livat upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr&hellip:
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 351 Golvlampa Le Klint 351är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast. Lampan finns i svart och mässing. Le Klint 3

Fler tips på Le Klint golvlampor

 • Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 351 Golvlampa af Aage Petersen Livar upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr 1. En lång rad&hellip:
 • Le Klint LK351 Teleskop Golvlampa Svart

  Le Klint LK351 Teleskop Golvlampa Svart
  LK351 golvlampa från Le Klint Design: Aage Petersen Material: Metall/Plast Mått: H 121-170cm Ø 55cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Höj-&: Sänkbar mellan 121-170cm ENERGIKLASS: A-E
 • Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern&hellip:
 • LE KLINT Carronade High - svart golvlampa

  LE KLINT Carronade High - svart golvlampa
  Mattsvart designergolvlampa Carronade Carronade betyder ”kanon” på svenska. Om man tittar på armaturen ser man att en sådan har inspirerat den danske designern Markus Johansson till utformningen av denna golvlampa. Den består av mattsvart lackerat stål och sitter i en dekorativ bygel av amerikanskt valnötsträ på ett litet, trebent stativ. Två fastsättningsskruvar på skärmen gör det möjligt att svänga lampskärmen och fixera den i önskad position. Med golvlampan Carronade tar sig nordisk charm in i varje rum. Tillverkaren av designergolvlampan Carronade är den danska lamptillverkaren Le Klint, ett företag med en lång företagstradition. Företaget grundades 1943 samtidigt som de öppnade sin första Flagship-Store i Köpenhamn. Än i dag ligger Le Klints butik på samma adress, och i dag, liksom vid grundandet av företaget, hör lamporna med handvikta lampskärmar till de bästa säljande lamporna i sortimentet.
 • Shibui Golvlampa White/Black - Le Klint

  Shibui Golvlampa White/Black - Le Klint
 • PLIVERRÉ Golvlampa Svart *NEW*

  PLIVERRÉ Golvlampa Svart *NEW*
 • Le Klint 320M Snowdrop Golvlampa - Le Klint (Svart)

  Le Klint 320M Snowdrop Golvlampa - Le Klint (Svart)
  Design Harrit-Sørensen & Samson för Le Klint Koncept Le Klint 320M Golvlampa är en modern klassiker av Harrit- Sørensen+ Samson som nytolkar de gammalkända lampor med vikta plastskärmar. En lång&hellip:
 • 368 golvlampa, svart 142cm

  368 golvlampa, svart 142cm
  Denna lampa designades av Flemming Agger 1979. Den är tillverkad i pulvermålad svart. Luta toppsektionen på denna klassiska och tidlösa lampa för den perfekta läslampan. Höjd 142 cm Diameter 54&hellip:
 • LE KLINT Snowdrop golvlampa, pappersskärm vit

  LE KLINT Snowdrop golvlampa, pappersskärm vit
  Le Klint le klint snowdrop golvlampa, pappersskärm vit KLINT Snowdrop, för vardagsrum / matsal, metall, papper, E27, 7 W, H: 155 cm
 • Floor lamp, PLIVERRÉ, black *NEW*

  Floor lamp, PLIVERRÉ, black *NEW*
  Pliverré golvlampa med svart bas, vitt opalglas och mässningsdetaljer designad av Christian Troels för Le Klint. Den höga kvaliteten och egenskaperna hos denna specifika rena vita glasskärm ger samma&hellip:
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl GolvlampaØiving Slaatto har i samarbete med Le Klint adderat en Swirl-kollektionen med en snygg golvlampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot. Golvlampan ger ett behaglig
 • Carronade Golvlampa Sand - Le Klint

  Carronade Golvlampa Sand - Le Klint
  Le Klint Carronade - Golvlampa- Sand En sandfärgad fyr placerad i vardagsrummet. Fin och unik med häftiga detaljer. Perfekt i stora rum med få möbler, eftersom lampan kräver sin plats. Själva la
 • Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa m/Papper Skärm Svarf/Mässing - Le Klint
  Le Klint lampskärmar är klassiker och lika populära idag som när lampskärmarna såg dagens ljus för första gången. De praktiska vita veckade lampskärmarna i plast är lätta att rengöra och
 • Snowdrop 320 Golvlampa Vit - Le Klint

  Snowdrop 320 Golvlampa Vit - Le Klint
  Snowdrop 320 Golvlampa VitÅr 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert hantverk med ett modernt ut
 • Lamella Golvlampa Black - LE KLINT

  Lamella Golvlampa Black - LE KLINT
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella Golvlampa Black är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på&hellip:
 • LE KLINT Carronade High - sandfärgad golvlampa

  LE KLINT Carronade High - sandfärgad golvlampa
  Carronade - designergolvlampa från Le Klint i nordisk stil Nordisk flair är vad golvlampan Carronade tar med sig in i varje rum. Den danska designer Markus Johansson är ansvarig för utformningen av denna armatur av lackerat stål, tvåltvättat ekträ och mässing. Hans inspiration var gamla kanoner från 1700- och 1800-talet, vilket även gav lampan dess namn. Precis som en kanon kan golvlampans lampskärm snurras i bygeln av ekträ och fixeras i önskat läge med hjälp av två skruvar i sidled. Tillverkad i Danmark! Golvlampan Carronade är en produkt från den danska lamptillverkaren Le Klint. I 75 år har Le Klint tillverkat armaturer av olika kända formgivare. Även de speciella, handtillverkade lampskärmarna gjorda med tvärviksteknik produceras även idag.
 • Pliverre Golvlampa Black - Le Klint

  Pliverre Golvlampa Black - Le Klint
  Koncept I samband med Le Klints 75-års jubileum lanserade de lampserien Pliverre, som består av en pendel, ett pendel-set, en ljuskrona och en golvlampa. Designers Christian Troels har hittat inspir
 • LE KLINT Shibui golvlampa med veckad skärm

  LE KLINT Shibui golvlampa med veckad skärm
  Höjningsbar golvlampa Shibui i svart/vit med handvikt skärm Shibui-golvlampan är en särskilt praktisk ljuskälla eftersom den kan varieras i höjdled från 100 till 144 cm. På så sätt kan armaturen anpassas perfekt till de rumsliga förhållandena eller personliga preferenser. Den handvikta skärmen av vit plast drar till sig ögonen med sin speciella struktur och avger ljuset bländfritt till omgivningen. Dess utseende påminner om en lampion och fungerar därför också som ett vackert dekorativt element. Tack vare den tidlösa färgdesignen kan Shibui integreras i olika bostadsområden och inredningar. Ljuskällan ingår inte och kan väljas fritt beroende på vilket uttag som passar. Tillverkaren rekommenderar användning av LED-lampor. Lampkollektionen Shibui är designad av den danska designern Søren Refsgaard och tillverkad av den kända lamptillverkaren Le Klint. Serien kännetecknas av den handvikta skärmen, som också är ett designelement i Le Klint. Dessutom hänvisar Søren Refsgaard till japansk minimalism och designelement från 1950-talet. - Observera att ett minsta avstånd på 3 cm måste hållas mellan ljuskällan och skuggmaterialet.
 • LE KLINT Carronade Low - sandfärgad golvlampa

  LE KLINT Carronade Low - sandfärgad golvlampa
  Sandfärgad golvlampa Carronade från Markus Johansson Graciös och flexibel presenterar sig designergolvlampan Carronade, en skapelse från den danske designern Markus Johansson, som hämtade inspiration till lampserien Carronade från gamla kanoner, som fanns på skepp under 1800-talet. Skärmen kan, precis som en kanon, riktas i önskad position i fästbygeln av tvåltvättat ekträ. Med kombinationen av material och färg blir golvlampan Carronade ett inredningsföremål som fyller varje rum med nordisk charm. I det renommerade företaget Le Klint tillverkades golvlampan Carronade i Danmark. Tillverkaren med en 75-årig företagshistoria tillverkar armaturer från många kända formgivare och tillverkar fortfarande produkter från när företaget grundades. Le Klint gjorde ett namn för sig med sina egna lampor med handvikta lampskärmar som fortfarande är mycket populära, som till exempel fruktlyktan.
 • Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 320 Golvlampa Silk White - Le Klint
  Snowdrop 320 Golvlampa Silk WhiteÅr 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert hantverk med ett mod
 • Le Klint Carronade Low Golvlampa - Golvlampor Svart

  Le Klint Carronade Low Golvlampa - Golvlampor Svart
  Carronade läslampa är lätt att justera och vinkla så att man kan få en optimal riktning på det behagliga ljuset lampan avger. Lampan med sin eleganta form gör lampan till en riktigt snygg inredningsdetalj. Carronade är i oljad amerikansk valnöt med stilrena mässing detaljer och matt lackerat stål. Shoppa Golvlampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • LE KLINT 368 golvlampa av metall och plast

  LE KLINT 368 golvlampa av metall och plast
  Golvlampa 368 med svart metallstomme och handvikt lampskärm Modell 368 är en riktig klassiker från den danska lamptillverkaren Le Klint. Den utformades av produktdesignern Flemming Agger och presenterades på mässan i Göteborg 1979. Fram till idag är det den mest sålda golvlampan från det välkända företaget. 368 består av en enkel, svart metallram och en vit, handvikt skärm. Skärmen är vikbar och är armaturens visuella höjdpunkt. Skärmen är kopplad till ramen med en vridbar led så att dess orientering kan varieras enligt personliga preferenser och behov. Tack vare den tidlösa färgdesignen i svart och vitt kan 368 integreras i olika boendemiljöer och kan till exempel användas som läslampa i vardagsrummet. Ljuskällan ingår inte i leveransen och kan väljas fritt enligt det passande uttaget.
 • Carronade Golvlampa Sand - Le Klint

  Carronade Golvlampa Sand - Le Klint
  Design Markus Johansson för Le Klint Koncept Carronade Golvlampa är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus&hellip:
 • LE KLINT 368 golvlampa av metall och papper

  LE KLINT 368 golvlampa av metall och papper
  Golvlampa 368 med svart metallstomme och handvikt lampskärm Modell 368 är en riktig klassiker från den danska lamptillverkaren Le Klint. Den utformades av produktdesignern Flemming Agger och presenterades på mässan i Göteborg 1979. Fram till idag är det den mest sålda golvlampan från det välkända företaget. 368 består av en enkel, svart metallram och en vit, handvikt skärm. Skärmen är vikbar och är armaturens visuella höjdpunkt. Skärmen är kopplad till ramen med en vridbar led så att dess orientering kan varieras enligt personliga preferenser och behov. Tack vare den tidlösa färgdesignen i svart och vitt kan 368 integreras i olika boendemiljöer och kan till exempel användas som läslampa i vardagsrummet. Ljuskällan ingår inte i leveransen och kan väljas fritt enligt det passande uttaget.
 • Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 351 Golvlampa - Le Klint
  DesignAage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 351 Golvlampa af Aage Petersen Livar upp med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr 1. En lång rad&hellip:
 • Carronade golvlampa, sand 133cm

  Carronade golvlampa, sand 133cm
  Carronade golvlampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 111-133 cm Längd 77 cm Bredd 47 cm Dimmer Nej Effekt&hellip:
 • Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Golvlampa Svarf/Vit - Le Klint
  Design Ølvind Slaatto för Le Klint Koncept Swirl Golvlampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det&hellip:
 • LE KLINT Snowdrop golvlampa, plastskärm vit

  LE KLINT Snowdrop golvlampa, plastskärm vit
  Handvikt skärm - designergolvlampa Snowdrop Designergolvlampan Snowdrop är en lampkreation från designertrion Harrit-Sørensen + Samson, som omsatts av den danska lamptillverkaren Le Klint i svartlackerad metall och en plastskärm. Lampskärmar som tillverkats i traditionell vikteknik är detta belysningsföretags varumärke. Företaget grundades i Danmark 1943 och även idag producerar de handtillverkade, handvikta lampskärmar och andra lampkreationer i Odense på ön Fyn tillsammans med olika ansedda formgivare. Här förenas traditionell hantverkskonst med modern produktion. Varje lampa är unik, eftersom man hittills inte har lyckats hantera den speciella viktekniken maskinellt. Detta gör att alla skärmar måste vikas för hand. Man måste genomgå en treårig utbildning innan man kan behärska alla olika lampkreationer.
 • Le Klint LK320 M Snowdrop Golvlampa

  Le Klint LK320 M Snowdrop Golvlampa
  320M Snowdrop golvlampa från Le Klint Design: Harrit-Sørensen + Samson Material: Metall/Plast Mått: Ø 30cm H: 155cm Ljuskälla: Max 60W E27, Lågenergilampa (ej dimbar) 13W ingår ENERGIKLASS: A-E
 • Le Klint 368 Golvlampa Svart - Le Klint

  Le Klint 368 Golvlampa Svart - Le Klint
  DesignFlemming Agger för Le Klint Koncept Le Klint 368 Golvlampa av Flemming Agger som upplivar med sin vackra och enkla form som passar perfekt till Tage Klints tidslösa skärm nr. 12. En lång rad&hellip:
 • Pliverre Golvlampa Black - Le Klint

  Pliverre Golvlampa Black - Le Klint
  Design Christian Troels for Le Klint Koncept Pliverreär en serie på tre olika lampor från det traditionsrika danska belysningsmärket Le Klint. De är alla tecknat av den talangfulla industriella designern&hellip:
 • Le Klint 368 Golvlampa - Le Klint (Svart)

  Le Klint 368 Golvlampa - Le Klint (Svart)
  Le Klint 368 Golvlampa Le Klint 368är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast som är Le Klints signum. Le Klint 368 är des
 • Carronade hög golvlampa, mattsvart 170-175cm

  Carronade hög golvlampa, mattsvart 170-175cm
  Carronade hög golvlampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 170-175 cm Längd 35 cm Djup 45 cm Dimmer Nej&hellip:
 • LE KLINT Carronade Low - svart golvlampa

  LE KLINT Carronade Low - svart golvlampa
  Graciös designergolvlampa Carronade i matt svart Carronade är en golvlampa som tillverkas i Danmark av den ansedda lamptillverkaren Le Klint. Le Klint har nu en 75-årig tradition och har gjort ett namn för sig, framför allt genom de handvikta skärmarna av papper eller plastfolie. Ännu i dag hör de kreationer från företagets etableringsperiod till deras bäst säljande produkter. Golvlampan Carronade är uppbyggd på tre ben och har en rörlig lamparm och ett svängbart lamphuvud. Genom att båda delarna är justerbara kan man uppnå maximal ljusflexibilitet. Golvlampan med nordisk design är utrustad med en 3 m lång kabel med strömbrytare och kan därför placeras var som helst i rummet.
 • LE KLINT Swirl - vit designergolvlampa

  LE KLINT Swirl - vit designergolvlampa
  Swirl - en designer golvlampa från Le Klint, designad av Øivind Slaatto En mycket enkelt designad stativ, mattlackerad svart, bär den unika lampskärmen från golvlampa Swirl och lämnar honom en blickfång i alla rum. Øivind Slaatto skapade denna unika armaturserie, inspirerade huvudsakligen från naturen och införlivade grundläggande matematiska principer och hans fascination för fraktaler i armaturens design. golvlampa Swirl utstrålar ljushet och estetik i varje rum, i kombination med en fascinerande ljuseffekt, eftersom lampskärmens speciella design gör att ljuset kan skina genom öppningarna, så att inte bara skuggelementen är särskilt iscensatta utan också hela rummet är badat i ett förtrollande ljus. Golvlampan Swirl är en produkt av den danska golvlampa Le Klint , som har producerat speciella lampskapelser av olika designers sedan 1943. Le Klint varumärke är de handgjorda lampskärmarna, som idag, som då, inte kan tillverkas av maskiner utan vikas för hand.
 • Le Klint LK368 Golvlampa Svart

  Le Klint LK368 Golvlampa Svart
  LK368 Golvlampa från Le Klint Design: Flemming Agger Material: Metall/Plast Mått: Ø 54cm - H142cm, Ø skärm: 35cm Ljuskälla: Max 240V 40W E27 ENERGIKLASS: A-E
 • LE KLINT Pliverre golvlampa, böjd, opalglas

  LE KLINT Pliverre golvlampa, böjd, opalglas
  Modern golvlampa Pliverre med svart bas, vitt opalglas och mässingsdetaljer Den elegant designade golvlampa Pliverre designades med en svart bas, vitt opalglas och mässingsdetaljer. Den höga kvaliteten och egenskaperna hos denna specifika rena vita glasskärm ger samma funktionalitet som de veckade och vikta standard- eller pappersskärmarna, medan glaset fortfarande skyddar bländningen och samtidigt låter direkt funktionellt ljus skina. golvlampa har flera positioneringsfunktioner så att du inte bara kan interagera med lampan utan också bestämma var du vill ha direktljus. Den kan användas i både sovrum och vardagsrum. Tack vare skuggan uppnås en mycket mjuk, homogen ljusemission, varför lampan utstrålar en mysighet. Designern Christian Troels har utmärkt sig som en karismatisk, innovativ och dynamisk designer som vågar tänka utanför lådan. Han inspirerades av transformation och enkel geometri. När han designade Pliverre-serien tolkade han de välkända veck i matt opalt glas. Namnet Pliverre kommer från franska verre pliè, som helt enkelt betyder vikta glas.
 • Carronade golvlampa, mattsvart 133cm

  Carronade golvlampa, mattsvart 133cm
  Carronade golvlampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 111-133 cm Längd 77 cm Bredd 47 cm Dimmer Nej Effekt&hellip:
 • Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint

  Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint
  Le Klint 325 Golvlampa Le Klint 325är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast och finns i ljus ek, bok eller valnöt. Le Kli
 • 349 golvlampa, svart/mässing

  349 golvlampa, svart/mässing
  Aage Petersen designade denna vackra och praktiska lampa i mässing och svart 1946. Stativet kan utökas upptill så att den totala höjden kan justeras från 113 till 158 cm. Den tvärgående bitens längd&hellip:
 • 351 golvlampa, svart/mässing

  351 golvlampa, svart/mässing
  Denna vackra golvlampa i mässing / svart är designad av Aage Petersen 1970. Stativet är höjdjusterbart från 121 till 170 cm. Finns även som bordlampa modell 352. Höjd 121-170 cm Diameter 55 cm Effekt&hellip:
 • Caché Golvlampa Svart - Le Klint

  Caché Golvlampa Svart - Le Klint
  Caché Golvlampa Le Klint står bakom den vackra golvlampan Caché och är designad av Aurélien Barbry som har skapat en stilren och supermodern design som tillför rummet vacker belysning. På frans
 • Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint

  Le Klint 325 Golvlampa Ek - Le Klint
 • Carronade Golvlampa Svart - Le Klint

  Carronade Golvlampa Svart - Le Klint
  Le Klint Carronade -Golvlampa Maskulin, funktionell och lysande skulpturär några av de ord som kännetecknar golvlampan från Le Klint. Perfekt i större rum med få möbler, då lampan kräver plat
 • Le Klint Carronade Golvlampa - Golvlampor Valnöt Svart

  Le Klint Carronade Golvlampa - Golvlampor Valnöt Svart
  Carronade golvlampa designad av Svenske Marcus Johansson 2015 för Le Klint. Ett vackert verk med en ikonisk design. Carronade golvlampan är en elegant och stilig inredningsdetalj som har en tedense till att stjäla all uppmärksamhet från sin omgivning. Lampan kan vinklas för att styra vart den ska lysa. Carronade är i oljad amerikansk valnöt med stilrena mässing detaljer och matt lackerat stål. Kvalitetskänslan lämnar inte någon oberörd. Shoppa Golvlampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Carronade hög golvlampa, sand 170-175cm

  Carronade hög golvlampa, sand 170-175cm
  Carronade hög golvlampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 170-175 cm Längd 35 cm Djup 45 cm Dimmer Nej&hellip:
 • Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint

  Le Klint 349 Golvlampa - Le Klint
  Le Klint 349 Golvlampa Le Klint 349är en vacker golvlampa som sprider ett härligt ljus. Golvlampan har den karaktäristiska plisserade skärmen i plast, lampan kommer i två varianter: svart och mä
 • Snowdrop golvlampa, svart

  Snowdrop golvlampa, svart
  Designertrion Harrit-Sørensen + Samson var tydligt inspirerad av naturens helt egen snödroppsblomma och resultated blev denna fantastiska tolkning för en lampserie. Detta är en otrolig bild av hur&hellip:
 • Shibui Golvlampa White/Black - Le Klint

  Shibui Golvlampa White/Black - Le Klint
  Shibui Golvlampa White/Black - Le Klint
 • LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart

  LE KLINT Caché - designergolvlampa, svart
  Handtillverkad i Danmark: Golvlampa Caché från Le Klint Det ovanliga med golvlampan Caché visar sig för de flesta betraktare först vid andra anblicken, nämligen den inre lampskärmen som nästan helt gömmer sig i den yttre metallskärmen. Dolt är också det ord som lampan fått sitt namn ifrån. Det franska ordet caché betyder nämligendold eller gömd på svenska. Det speciella med skärmen, som fungerar som diffusor och som ger en mycket speciell ljusbild, är att den är placerad i filigrana veck. Den vita plastfolien viks och formas för hand. På dessa särskilda veckskärmar är framgången för den danska lamptillverkaren Le Klint byggd. Samma företag som sedan 1943 gjort plisséskärmar och fortsätter att göra dem för hand. Den karakteristiska viktekniken är fortfarande oförändrad. De modernaste maskinerna kan heller inte ersätta de lärda och erfarna konsthantverkarnas fingerfärdighet.

Le Klints golvlampor har högt andrahandsvärde

Kvalité kan ofta identifieras för att begagnade produkter inte tappat så mycket i värde. En Le Klint golvlampa begagnad kostar fortfarande ganska många 1000-lappar. Du som köper nytt bör med andra ord vårda din lampa väl och kanske du en dag låter den gå i arv eller säljer den.