Le Klint bordslampor

Veckad lampskärm är ett typiskt för designen av bordslampor från Le Klint. Se veckade strukturen på bordslampa 352, Snowdrop 320 och Cylinder 382 med flera klassiker från Le Klint. Duktiga formgivare som Andreas Hansen, Aage Petersen och Markus Johansson har alla bidragit till sortimentet.

Populärt inom Le Klint bordslampor

 • Le Klint - 352 Bordslampa

  Le Klint - 352 Bordslampa
  Design Aage Petersen för Le Klint Koncept Le Klint 352 Bordslampa av Aage Petersen upplivar med sin vackra och funktionella form som passar perfekt till Tage Klints klassiska skärm nr. 1. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför.
 • Le Klint - Snowdrop 320 Bordslampa Paper

  Le Klint - Snowdrop 320 Bordslampa Paper
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern Snödroppen (engelsk snowdrop) År 2017 blev serien utvidgad med skärmar i papper i färgerna silk white och anracit grå. Dessa skärmar ger lampan ett mjukare uttryck och passar riktigt bra in i den nordiska inredningen. Så ännu en gång har Le Klint lyckats att förena traditionerna från bra hantverk med ett modernt uttryck. Serien består av bordslampor, 4 olika storlekar taklampor i modell 120, golvlampor samt vägglampor, både finns i både silk white och antracit grå.
 • Le Klint - 343 Bordslampa Grøn

  Le Klint - 343 Bordslampa Grøn
  Design Biilmann Petersen för Le Klint Koncept Bemærk - Endast så länge lager finns. Biilmann-Petersen har med Le Klint 343 Bordslampan mycket tidigt i företagets långa historia skapat en lampa som är skräddarsytt till skärm nr 1 av Tage Klint. En lång rad av duktiga och ansedda och designers och arkitekter, har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen därpå är utan tvivel de professionella designer och arkitekter, som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdigheter har de igenom åren omsatt designers modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk, som de utför.
 • Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 311 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 311 Bordslampa Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Lampan är tillverkad av vitt glas med fot i mässing. Le Klint 311 är designad av Esben Klint.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på Le Klint bordslampor

 • Le Klint - Lamella Bordslampa Black

  Le Klint - Lamella Bordslampa Black
  Design Takagi & Homstvedt för Le Klint Koncept Lamella Bordslampa Black är designad av den talangfulla designerduo Takagi & Homstvedt. Modern design och samtidigt en tidslös klassiker är därmed på plats i LE KLINTs sortiment. Lamella serien är inspirerad av de fina böjda kurvorna på undersidan av en svamp som också kallas lameller. Serien framställs med PLICA-tekniken som är en gammal produktionsteknik, som lyckades att genskapa och därmed realisera denna vackra lampdesign. Se alla Lamella-lampor från LE KLINT här.
 • Snowdrop bordslampa, svart/vit

  Snowdrop bordslampa, svart/vit
  Designertrion Harrit-Sørensen + Samson var tydligt inspirerad av naturens helt egen snödroppsblomma och resultated blev denna fantastiska tolkning för en lampserie. Detta är en otrolig bild av hur&hellip:
 • Cylinder 382 bordslampa small, light oak

  Cylinder 382 bordslampa small, light oak
  Bordslampa med ljusa ek- och mässingsdetaljer från Le Klint. Den lilla bordslampans kompakta storlek gör den perfekt i hyllor, på fönsterbrädor och sängbord. Som en kontrast till den vita handvikta&hellip:
 • LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm pappersskärm

  LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm pappersskärm
  bordslampa 375 med papperskärm - en hyllning till Esben Klints pendellampa 107 1942 Esben Klint, vars farfar PV Jensen-Klint skapade den första hopfällbara lampskärmen omkring 1900 och därmed lade grunden för det nu mycket framgångsrika företaget LE KLINT inom designlamporna, pendellampa 107. Motivet som denna lampa prydde senare företagslogotyp. I samband med 75-årsjubileet 2018 och som ett speciellt minne av Esben Klint, tolkades nyans designen för bordslampa 375. Vitpappersparaplyet vikades manuellt på traditionellt sätt och ger ett starkt, atmosfäriskt ljus. Skuggan sitter på en rund bas i naturlig ek. En tidlöst vacker kombination och en lämplig extra ljuskälla för vardagsrum, sovrum och arbetsrum. Det kända ljusföretaget LE KLINT står för högkvalitativa produkter och traditionellt hantverk utan att tappa framtiden ur sikte. Tradition och modernitet kombineras imponerande genom samarbetet med unga designers.
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper

  Le Klint - Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper
  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper - LE KLINT
 • LE KLINT Snowdrop - bordslampa med plastskärm

  LE KLINT Snowdrop - bordslampa med plastskärm
  Designbordslampa Snowdrop med handvikt skärm av vit plastDen vikbara skärmen på bordslampan Snowdrop är inte bara ett varumärke för denna lampserie, utan för hela tillverkaren, som är känd för sina lampor med vikbara skärmar. Redan i mitten av förra seklet grundade en dansk arkitektfamilj ett företag där lampskärmar tillverkades för hand. I processen användes en speciell vikningsteknik som fortfarande inte kan bemästras av maskiner idag. Därför viks lamporna från tillverkaren fortfarande för hand, även den för Snowdrop bordslampa. Detta gör varje lampa till ett unikt föremål. Hos det danska belysningsföretaget Le Klint kombineras traditionellt hantverk med modern produktion. Än idag är vissa modeller från de första åren av företagets historia populära lampor och fortfarande bästsäljare. Tillverkningen av de handvikta lampskärmarna sker i Odense på ön Fyn.
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper

  Le Klint - Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper
  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper - LE KLINT, Smoked Oak/Paper
 • Le Klint Bordslampa 375 Medium Ljus fot/folieplastskärm - Bordslampor Ek Vit

  Le Klint Bordslampa 375 Medium Ljus fot/folieplastskärm - Bordslampor Ek Vit
  Smakfull bordslampa från Le Klint som är en tolkning av Esben Klint ikoniska modell 107. Modell 375 formgavs för att fira Le Klints 75 års jubileum. Armaturen är försedd med en lampfot i obehandlad ek med detaljer i mässing och LED-ljuskälla medföljer. Lampans skärm finns tillgänglig i två olika utföranden.Bra att veta: LED-ljuskälla medföljer. Armaturen finns också i en mindre modell, Bordslampa 375 Small. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Carronade bord/vägglampa, mattsvart 16cm

  Carronade bord/vägglampa, mattsvart 16cm
  Carronade golvlampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade ek detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 16 cm Djup 15 cm Längd 20 cm Effekt max 5W Sockel&hellip:
 • Le Klint - 307 Bordslampa

  Le Klint - 307 Bordslampa
  Design Esben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 307 Bordslampa är en klassiker av Esben Klint,för de som bara inte kan få nog av de plisséformade skönheter i minutiöst vikt plast. En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter, har genom åren designad skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utav tvivel de professionella designer och arkitekter, som står bakom dessa lampor. Le Klint-skärmarna är alla handgjorda och idag är det som när produktionen startade de begåvade vikningsflickorna som står bakom de vackra skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk, som de utför.
 • Le Klint - 314 Mässing Bordslampa

  Le Klint - 314 Mässing Bordslampa
  Design Esben Klint för Le Klint Koncept Le Klint 314 Bordslampa är en klassiker av Andreas Hansen, för dem som bara inte kan få nog av de plisseformade skönheter i minutiöst vikt plast.En lång rad av duktiga och ansedda designers och arkitekter har genom åren designat skärmar och lampor för Le Klint. Le Klint är än idag en modern klassiker och förklaringen är utan tvivel de professionella designers och arkitekter som står bakom dessa lampor. Le Klint skärmarna är alla handgjorda och det är idag som då produktionen startade de duktiga vikningsflickorna som står bakom de snygga skärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de igenom åren omsatt designernas modeller i de vackra skärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför.
 • LE KLINT Carronade - svart bordslampa

  LE KLINT Carronade - svart bordslampa
  Carronade - bordslampa med träelement (provvara) Carronade är en lampskapelse från den svenske författaren Markus Johansson. Inspiration för lampan hittade Johansson - precis som namnet antyder - från kanonen som fanns på 1800-talet, bland annat på fartyg. Denna bordslampa, som också kan användas som väggbelysning, tillverkas hos Le Klint. Företaget, som grundades 1943, kan nu se tillbaka på en lång tradition av lampproduktion Aktuella skapelser i olika kända designer tillverkas hos Le Klint, och även lampor med handvikta skärmar från företagets första år är fortfarande populära produkter i detta sortiment.
 • Le Klint - Carronade High Bordslampa Svart

  Le Klint - Carronade High Bordslampa Svart
  Design Markus Johansson for Le Klint Carronade High Bordslampa Svart är en stilfull medlem av en komplett lampserie, ursprungligen baserad på idéen om en bordslampa, utformad som en liten kanon med ljus i. Den svenska talangfulla designern Markus Johansson har låtit sig inspireras av en kort liten gjutjärnskanon som den engelska flottan använde på 1770-talet till 1850-talet. Det har resulterat i en lekfull, utmanande och markant design. Carronade lamporna är med sin bas i massiv valnötträ och roterande lamphuvud som kan användas som en kraftfull spotlight som kan placeras på många ställen. På bordet eller bokhyllan, som vägglampa i sov-eller hotellrummet, i entréen, som gallerilampa, takspot eller bara den lille gimmick placerad på golvet eller i ett hörn. Ljuset kan styras exakt i den riktning som det är behov för. Den exklusiva Carronade lampserien omfattar bord-och vägglampor, läslampor, golvlampor och spotpendel – och är framställt i matt svart lackerad stål med mässingsdetaljer och med en hängare i oljade amerikansk valnöt. Alla modeller levereras med LED ljuskällor.
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper

  Le Klint - Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper
  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper - LE KLINT, Smoked Oak/Paper
 • Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak/Paper - LE KLINT, Trä, Trä&Plast
 • Le Klint - 343 Bordslampa Smoked

  Le Klint - 343 Bordslampa Smoked
  Design Biilmann-Petersen för Le Klint Koncept Biilmann-Petersen har med Le Klint 343 Table Lamp mycket tidigt i företagets långa historia skapat en lampa som är skräddarsydd för lampskärm nr 1 av Tage Klint. Under årens lopp har en lång rad begåvade och kända designers och arkitekter designat lampskärmar och lampor för Le Klint. Än idag är Le Klint en modern klassiker och förklaringen till detta är utan tvekan de professionella formgivarna och arkitekterna bakom dessa lampor. Le Klint lampskärmar är alla handgjorda och idag, precis som när produktionen startade, är det de skickliga vikarinnorna som står bakom de vackra lampskärmarna. Med precision och fingerfärdighet har de under årens lopp förvandlat designernas modeller till de vackra lampskärmarna. Ingen maskin kan ersätta det hantverk som de utför. Inklusive lampskärm nr 1/23 och specialmonter 406A.
 • Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak/Paper - LE KLINT, Plast
 • Model 375 bordslampa small, vit/ek

  Model 375 bordslampa small, vit/ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 25 cm Diameter 22 cm Effekt max 5 W Sockel Stor sockel, E14 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Beehave bordslampa small, vit/ek 39cm

  Beehave bordslampa small, vit/ek 39cm
  Bee Hive bordslampa designad av Harrit &: Sorensen för Le Klint. Lampan är gjord av vikt papper och med en träram i ljus oljad ek. BeeHive är en lampa som utstrålar lyx och minimalistisk elegans&hellip:
 • Bee Hive Bordslampa Small Light Oak - Le Klint

  Bee Hive Bordslampa Small Light Oak - Le Klint
  Bee Hive Bordslampa Small Light Oak - Le Klint, Ek, Trä&Papper
 • LE KLINT Carronade - sandfärgad bordslampa

  LE KLINT Carronade - sandfärgad bordslampa
  Sandfärgad bordslampa Carronade med ekträ Denna bordslampa, som också kan monteras på väggen, är en skapelse från Markus Johansson. Som namnet antyder, och som även understryker bordets utseende, var en kanon inspiration till denna lampa. Med en tre meter lång kabel med kontakt och strömbrytare och den sandfärgade skärmen som kan vridas i fästet av tvåltvättat ekträ, är största möjliga flexibilitet möjlig. Le Klint - den danska tillverkaren av denna unika bordslampa - har sedan 1943 tillverkat lampor i skandinavisk stil. Företagsegna skapelser med handvikta skärmar, som redan innan företagsgrundandet skapades av familjen Klint, ingår fortfarande i produktsortimentet - liksom naturligtvis även nya skapelser av kända formgivare.
 • Bordslampa 343, rökgrått glas

  Bordslampa 343, rökgrått glas
  Den vackra klassiska glaslampan Model 343 designades 1962 av Gunnar Biilmann-Petersen. Lampan är specialdesignad för de klassiska handvikta lampskärmarna. Lampfoten är gjord av transparent glas vilket&hellip:
 • Le Klint - 405 Bordslampa Stativ till Skärm 14-17-19 E14

  Le Klint - 405 Bordslampa Stativ till Skärm 14-17-19 E14
  Design LE KLINT Koncept Stativ för lampskärm 14-17-19 E14 är en reservdel för 405 Vi har ett stort urval av reservdelar. Vi har bland annat lampskärmar, socklar, skruvar, ledningar, upphängningar och mycket mer, så om du behöver en reservdel till din lampa har du kommit till rätt ställe! Vi har stor expertis och erfarenhet för att hitta rätt reservdel för dig. Tveka inte att kontakta vår kundtjänst via telefon eller e-post om du har några frågor eller inte kan hitta reservdelen du behöver till din lampa.
 • Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak/Paper - LE KLINT, Plast
 • Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 314 Mässing Bordslampa - Le Klint
  Koncept Le Klint 314 Mässing Bordslampa är en modern klassiker designad av Andreas Hansen 1996 och är till för dig som inte kan få nog av de vackra veckade skärmarna i vikt plast. Den fantastiska base
 • Le Klint - Mutatio 353 Bordslampa

  Le Klint - Mutatio 353 Bordslampa
  Design Christian Troels för Le Klint Koncept Det är transformation och minimalisk geometri som har inspirerat den ikoniska designen på Mutatio 353. Utvändligt har lampan en vacker och hel matt lackering som framhäver den enkla och eleganta grundformen som är ett enkelt rör. Det avslöjas så ett fräckt inre i vit högglans som står som en snygg kontrast när lampan öppnas. Det är monterat en strömbrytare på sladden.
 • Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint

  Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart - Le Klint
  Le Klint Carronade Bord-/Väggampa Denne Bord-/Vägg utgåva från Carronade serien, är en snygg liten lampa designad av svenska Markus Johansson. Tanken bakom denna designen är en liten kanon med ljus Du
 • Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 A)

  Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 A)
  Design Le Klint Koncept Stativ till de populära Le Klint 1, 2 eller 6 skärmar. Størrelse 404 A: 14 - 17 - 19 cm 406 A: 21 - 23 cm 406 B: 25 - 27 - 30 cm 406 C: 35 - 38 cm. Var uppmärksam på, att de äldre lamporna har andra stativ, då fattningen då var smalare i diameter. Det är därför nödvändigt att använda en såkallad recesring, om man vill ha ett nytt stativ till sin gamla lampa.
 • Le Klint Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart LK260

  Le Klint Carronade Bordslampa/Vägglampa Svart LK260
  LK260 Carronade Bordslampa/Vägglampa från Le Klint Design: Markus Johansson Material: Valnöt/Mässing/Metall Mått: L 20cm - Djup 15cm - H 12-16cm Ljuskälla: Max 240V 10W E14, Ingår 5W LED-lampa Strömbrytare&hellip:
 • Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 307 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 307 Bordslampa Vacker bordslampa i mässing från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Le Klint 307 är designad av Esben Klint.
 • Model 375 Bordslampa M Smoked Oak - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak - LE KLINT, Plast
 • Mutatio bordslampa, mattsvart 30cm

  Mutatio bordslampa, mattsvart 30cm
  En stilren bordslampa från Le Klint. Mutatio kommer i mattsvart med vit insida och är designad av Christian Troels. Höjd 30 cm Diameter 8 cm Effekt max 5 W Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor Ingår&hellip:
 • Model 375 bordslampa x-small, vit/rökt ek

  Model 375 bordslampa x-small, vit/rökt ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 21 cm Diameter 18 cm Effekt max 5 W Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak

  Le Klint - Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak
  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak - LE KLINT
 • LE KLINT Mutatio bordslampa, E14 i svart/vitt

  LE KLINT Mutatio bordslampa, E14 i svart/vitt
  Minimalistisk bordslampa Mutatio med justerbar skärm Den danska designern Christian Troels har valt minimalism i form och färg för sin Mutatio-lampserie. Den faktiskt cylindriska bordslampa avslöjar sin verkliga förmåga när du fäller ut skärmen och riktar ljus i önskad riktning. När du öppnar kommer dock inte bara ljuset att lysa utan också den vita inredningen, som står i kontrast till bordslampa helt svarta utsida. Om du älskar den extravaganta, extraordinära designen är den här bordslampa det rätta valet. Deras placeringsalternativ är extremt varierade tack vare storlek och filigranutseende. Å ena sidan kan det vara ett blickfång som en enda designerbit, å andra sidan kan det också stilfullt komplettera en redan designinriktad anläggning. En diskret strömbrytare på sladden gör det enkelt att använda. Den danska designtillverkaren LE KLINT förlitar sig på egen produktion och bra hantverk. Traditionerna har förts vidare från generation till generation och så är de fortfarande kända för sina högkvalitativa produkter. Framför allt är det unika och ständiga vidareutvecklingen i förgrunden.
 • Lamella Bordslampa Black - LE KLINT

  Lamella Bordslampa Black - LE KLINT
  Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av den vackra
 • Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa XS Smoked Oak - LE KLINT, Trä, Trä&Plast
 • Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint

  Carronade High Bordslampa Svart - Le Klint
  Carronade High Bordslampa Svart Maskulin, funktionell och lysande skulpturär några av de ord som kännetecknar golvlampan från Le Klint. Perfekt i större rum med få möbler, då lampan kräver plats.. Sjä
 • Le Klint - 320 Snowdrop Bordslampa (Svart)

  Le Klint - 320 Snowdrop Bordslampa (Svart)
  Design Harrit-Sørensen+Samson för Le Klint Koncept Snowdrop 320 en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern Snödroppen (engelsk snowdrop) År 2017 blev serien utvidgad med skärmar i papper i färgerna silk white och anracit grå. Dessa skärmar ger lampan ett mjukare uttryck och passar riktigt bra in i den nordiska inredningen. Så ännu en gång har Le Klint lyckats att förena traditionerna från bra hantverk med ett modernt uttryck. Serien består av bordslampor, 4 olika storlekar taklampor i modell 120, golvlampor samt vägglampor, både finns i både silk white och antracit grå.
 • Cylinder 382 bordslampa medium, light oak

  Cylinder 382 bordslampa medium, light oak
  Bordslampa med ljusa ek- och mässingsdetaljer från Le Klint. Den lilla bordslampans kompakta storlek gör den perfekt i hyllor, på fönsterbrädor och sängbord. Som en kontrast till den vita handvikta&hellip:
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 38 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm plastskärm

  LE KLINT 375 bordslampa Ø 18 cm plastskärm
  bordslampa 375 med vikad plastskärm Skärmen på hänglampan 107, som sonson till företagets grundare, Esben Klint, skapade 1942, fungerade som modell för skuggan av bordslampa 375, som lanserades 2018 för 75-årsjubileet för tillverkaren LE KLINT . Bilden av pendellampa 107 integrerades i den ursprungliga logotypen till Esben Klints far Kaare Klint. Att bordslampa 375 nu har utrustats med samma nyans ska också förstås som en hyllning till Esben Klint. Paraplyets vikningsteknik är unik och praktiseras endast i Odense, Danmark enligt en gammal hantverkstradition. Den attraktiva nyansen sitter på en rund träbas av obehandlad ek och kompletterar bordslampa 375 till ett harmoniskt ensemble som scorer med tidlös estetik och kan integreras i många levande stilar. bordslampa 375 ger varje rum ett atmosfäriskt extra ljus med en behaglig karaktär.
 • LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 14 cm

  LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 14 cm
  Slående vacker Cylinder bordslampa i svart och vitt Denna bordslampa imponerar å ena sidan med den kontrasterande färgdesignen i nyansen och basen, å andra sidan med sin ovanliga nyansdesign. Paraplyet av plast får sitt speciella utseende från en speciell, exklusivt handgjord vikningsteknik, ett hantverk som endast används i Odense, Danmark av LE KLINT-fjärilarna. Den vita nyansen på den svartfärgade ekbasen utstrålar ljuset från det ljus som används runt om. Ytterligare belysning som kan användas på olika sätt i alla rum. Företaget LE KLINT från Danmark kombinerar traditionellt hantverk som kräver stort hantverk med tidlös vacker design. Designerbelysningstillverkaren har fått många utmärkelser för sina produkter, inklusive 2003 som Royal Danish Court Supplier. Det hela började när den danska arkitekten och ingenjören PV Jesper-Klint skapade en vikad lampskärm omkring 1900. Företaget LE KLINT grundades 1943 och dess designprodukter orsakade en sensation runt om i världen.
 • ARC bordslampa, vit/svart 40cm

  ARC bordslampa, vit/svart 40cm
  Formgivarna Nanna Neergaard och Marie Hesseldahl går samman som Manér Studio. Denna dynamiska duos inspiration kommer från den industriella skönheten och uppfinningsenheten i det kungliga interiöret&hellip:
 • Le Klint 306 Vägg-/bordslampa - Bordslampor Mässing

  Le Klint 306 Vägg-/bordslampa - Bordslampor Mässing
  Stativ: 406A special. Skärm: 2-21. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Model 375 bordslampa medium, vit/ek

  Model 375 bordslampa medium, vit/ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 38 cm Diameter 33 cm Effekt max 10 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Snowdrop bordslampa, svart/vit

  Snowdrop bordslampa, svart/vit
  Designertrion Harrit-Sørensen + Samson var tydligt inspirerad av naturens helt egen snödroppsblomma och resultated blev denna fantastiska tolkning för en lampserie. Detta är en otrolig bild av hur&hellip:
 • Model 375 bordslampa small, vit/rökt ek

  Model 375 bordslampa small, vit/rökt ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 25 cm Diameter 22 cm Effekt max 5 W Sockel Stor sockel, E14 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Bordslampa 343, grönt glas

  Bordslampa 343, grönt glas
  Den vackra klassiska glaslampan Model 343 designades 1962 av Gunnar Biilmann-Petersen. Lampan är specialdesignad för de klassiska handvikta lampskärmarna. Lampfoten är gjord av transparent glas vilket&hellip:
 • Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint

  Mutatio 353 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 353 Mutatio Mutatio har en stilren, ikonisk design. Lampans grundform utgörs av ett enkelt rör med vackert mattsvart lackering utvändigt. När Mutatio öppnas avslöjas rörets högglansigt vita,
 • LE KLINT Snowdrop - pappersbordslampa, vit

  LE KLINT Snowdrop - pappersbordslampa, vit
  Med handvikt pappersskärm - designbordslampa Snowdrop 1943 grundade en arkitektfamilj ett belysningsföretag i Danmark vars varumärke är de handvikta lampskärmarna. Den speciella viktekniken kan inte utföras av maskiner förrän idag, så att varje lampskärm fortfarande är handgjord av vikare och därmed är varje enskild lampskärm unik.Traditionellt hantverk i kombination med modern produktion - det är lamporna från den danska lamptillverkaren Le Klint. Förutom de traditionella vikskärmarna, som har tillverkats sedan företaget grundades och fortfarande är bland företagets bästsäljare, innehåller denna tillverkares portfölj också nya skapelser med skärmar av metall. Tillverkningen av de handgjorda hopfällbara paraplyerna av papper eller plast sker i dag som då i Odense på ön Fyn. Sedan 1943 kan man beundra och köpa belysning från Le Klint i en butik i Köpenhamn.
 • LE KLINT Carronade High bordslampa, svart

  LE KLINT Carronade High bordslampa, svart
  Carronade High Table - bordslampa med en trebenad ram lamphuvud påminner om en liten kanon, vars omisskännliga och utmanande form designaren Markus Johansson inspirerades av. Det hålls på plats av en ädel konsol gjord av valnötträ och subtila mässingsfärgade detaljer. Insatsen i detta fäste gör att lamphuvudet kan lutas för att uppnå optimal inriktning. Den skandinavisk stil bordslampa mottar stabilitet från filigran stativ, som är dekorerad med mässingsfärgade fötter som en finish. På grund av riktningsbelysningen är Carronade bordslampa särskilt lämplig för att ställa in scenen för målningar, växter eller vissa områden och möbler. Det är ett dekorativt tillbehör som passar elegant in i interiören. Den kan enkelt manövreras med strömbrytaren på kabeln. Den danskbaserade belysningstillverkaren LE KLINT grundades 1943 och är känd över hela världen för den handvikta lampskärmen från företagets grundare PV Jensen-Klint. Företaget värderar hantverk och traditioner, som åtföljs av ständiga anpassningar av nuvarande teknik och trender. Således utvecklades varumärkets två hörnstenar: egenproduktion och hantverk. Resultatet är världsberömda kvalitetsprodukter som kombinerar teknik, tradition och modernitet.
 • Le Klint LK320 B Snowdrop Bordslampa

  Le Klint LK320 B Snowdrop Bordslampa
  320B Snowdrop bordslampa från Le Klint Design: Harrit-Sørensen + Samson Material: Metall/Plast Mått: Ø 20cm H: 54cm Ljuskälla: Max 25W E14, Lågenergilampa (ej dimbar) 9W ingår ENERGIKLASS: A-E
 • Carronade bordslampa, mattsvart 60cm

  Carronade bordslampa, mattsvart 60cm
  Carronade bordslampa från Le Klint lyfter rummet med sina mässing och oljade trä detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 60 cm Diameter 25 cm Dimmer Nej Effekt max 4W Sockel&hellip:
 • Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint

  Swirl Bordslampa Svarf/Vit - Le Klint
  Swirl Bordslampa De första lamporna i Swirl-kollektionen var taklampor som kom ut 2013 och nu har man utökat fmailjen med en snygg bordslampa. Den klassiska Swirl-skärmen följs av en snygg svart fot.
 • Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 B)

  Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 B)
  Design Le Klint Koncept Stativ till de populära Le Klint 1, 2 eller 6 skärmar. Størrelse 404 A: 14 - 17 - 19 cm 406 A: 21 - 23 cm 406 B: 25 - 27 - 30 cm 406 C: 35 - 38 cm. Var uppmärksam på, att de äldre lamporna har andra stativ, då fattningen då var smalare i diameter. Det är därför nödvändigt att använda en såkallad recesring, om man vill ha ett nytt stativ till sin gamla lampa.
 • Cylinder 382 bordslampa small, vit/svart

  Cylinder 382 bordslampa small, vit/svart
  Bordslampan kan användas var som helst i hemmet. Som kontrast till den vita handvikta lampskärmen som skapar ett enkelt och strikt utseende har designarna experimenterat med kontrasten mellan mörkt&hellip:
 • Le Klint LK352 Bordslampa Svart/Mässing

  Le Klint LK352 Bordslampa Svart/Mässing
  LK352 bordslampa från Le Klint Design: Aage Petersen Material: Metall/Plast Mått: H 62-88cm Ø 44cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Höj-&: Sänkbar mellan 62-88cm ENERGIKLASS: A-E
 • Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint

  Le Klint 352 Bordslampa - Le Klint
  Le Klint 352 Bordlampe Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Lampan har karaktäristisk plisserad skärm i plast och passar perfekt i vardagsrummet, både som läslampa och för ext
 • Model 375 bordslampa x-small, vit/ek

  Model 375 bordslampa x-small, vit/ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 21 cm Diameter 18 cm Effekt max 5 W Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 25 cm

  LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 25 cm
  Skandinavisk designerbordslampa 375 av vikt papper P V. Jensen-Klint bildade 1943 en belysningsfabrik, LE KLINT, med säte i Danmark och gjorde den känd över hela världen genom den vikta skärmen. De grundläggande värdena tradition och hantverk står i förgrunden för LE KLINT. Designers som samarbetar med LE KLINT har inte bara samma grundvärden utan utformar även lampor som kombinerar design och teknik utan att förlora fokus på nyttan. Bordslampan 375 är en omtolkning av bordslampan 107 som togs fram av Esben Klint år 1942. LE KLINT:s designteam har på företagets 75-års jubileum skapat en omtolkning där den runda pappersvikta skärmen med en fot av mässing och ljust ekträ som håller upp den. De vita lampskärmens lameller släpper försiktigt ut ljuset och sätter varma accenter i rummet. Denna nordiska design passar utmärkt ihop med inredningar i skandinavisk stil eller andra moderna inredningsstilar. En omkopplare på sladden för att tända och släcka.
 • Model 375 Bordslampa S Smoked Oak - LE KLINT

  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak - LE KLINT
  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak - LE KLINT, Plast
 • Le Klint 343 Bordslampa Smoked - Le Klint

  Le Klint 343 Bordslampa Smoked - Le Klint
  Le Klint 343 Bordslampa Smoked - Le Klint, Smoke (Røyk), Glas&Plast
 • Le Klint - 375 Bordslampa X-Small Papper

  Le Klint - 375 Bordslampa X-Small Papper
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen som Esben Klint designade år 1942. Han följde därmed i sin fars och farfars fotspår – respektive arkitekterna Kaare Klint samt P.V. Jensen-Klint. Som något helt nytt har Le Klints designteam skapat en fot i ek och mässing som en vacker och modern förlängning av det orginala designen. Bordslampan finns i två olika storlekar. Båda storlekarna finns i både en papper- samt en plastversion.
 • Model 375 bordslampa medium, vit/rökt ek

  Model 375 bordslampa medium, vit/rökt ek
  En effektfull bordslampa i akrylplast med en lampbas av ekträ. Kombineras bäst med en av våra LED-lampor. Höjd 38 cm Diameter 33 cm Effekt max 10 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Carronade bordslampa, sand 60cm

  Carronade bordslampa, sand 60cm
  Carronade bordslampa från Le Klint lyfter rummet med sina krom och trä detaljer. Carronade serien finns i bord, tak och väggvariant. Höjd 60 cm Diameter 25 cm Dimmer Nej Effekt max 4W Sockel Liten&hellip:
 • Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (404 A)

  Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (404 A)
  Design Le Klint Koncept Stativ till de populära Le Klint 1, 2 eller 6 skärmar. Størrelse 404 A: 14 - 17 - 19 cm 406 A: 21 - 23 cm 406 B: 25 - 27 - 30 cm 406 C: 35 - 38 cm. Var uppmärksam på, att de äldre lamporna har andra stativ, då fattningen då var smalare i diameter. Det är därför nödvändigt att använda en såkallad recesring, om man vill ha ett nytt stativ till sin gamla lampa.
 • LeKlint - The Bouquet M330 Bordslampa Cream White Le Klint

  LeKlint - The Bouquet M330 Bordslampa Cream White Le Klint
  The Bouquet M330 Bordslampa Cream White - Le Klint, Råhvid, Stål/Eg/Plast
 • LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 20 cm

  LE KLINT Cylinder bordslampa Ø 20 cm
  Slående vacker Cylinder bordslampa i svart och vitt Denna bordslampa imponerar å ena sidan med den kontrasterande färgdesignen i nyansen och basen, å andra sidan med sin ovanliga nyansdesign. Paraplyet av plast får sitt speciella utseende från en speciell, exklusivt handgjord vikningsteknik, ett hantverk som endast används i Odense, Danmark av LE KLINT-fjärilarna. Den vita nyansen på den svartfärgade ekbasen utstrålar ljuset från det ljus som används runt om. Ytterligare belysning som kan användas på olika sätt i alla rum. Företaget LE KLINT från Danmark kombinerar traditionellt hantverk som kräver stort hantverk med tidlös vacker design. Designerbelysningstillverkaren har fått många utmärkelser för sina produkter, inklusive 2003 som Royal Danish Court Supplier. Det hela började när den danska arkitekten och ingenjören PV Jesper-Klint skapade en vikad lampskärm omkring 1900. Företaget LE KLINT grundades 1943 och dess designprodukter orsakade en sensation runt om i världen.
 • Bee Hive Bordslampa Large Light Oak - Le Klint

  Bee Hive Bordslampa Large Light Oak - Le Klint
  Bee Hive Bordslampa Large Light Oak - Le Klint, Trä&Plast
 • Le Klint - Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23

  Le Klint - Bordslampa Stativ för Sidelængde 14-23
  Design Le Klint Koncept OBSDetta är inte den kompletta Le Klint bordslampan, utan stativet för att hålla lampskärmen; som visas på bilden.
 • Le Klint - Bee Hive Bordslampa Large Light Oak

  Le Klint - Bee Hive Bordslampa Large Light Oak
  Design Harrit-Sørensen för LE KLINT Beehive Table Lamp Large Light Oak från LE KLINT, designad av Harrit-Sørensen, är en spännande och extremt elegant lampa. Med tydlig inspiration från traditionella japanska papperslampor skapar designern en vacker bordslampa som består av en träram och en plisserad pappersskärm. Den honeycomb-liknande designen använder sig av LE KLINTs klassiska dubbla veck och ger ett behagligt ljus som är både finurligt och mysigt. Använd den här härliga lampan på skrivbordet, på en fönsterbräda, ovanpå en byrå eller på golvet - oavsett vad du gör är du garanterad en fantastisk design och ett otroligt mysigt ljus. Beehive finns i två storleksvarianter - och genom att kombinera de två kan du uppnå ett dynamiskt och festligt uttryck i din inredning. Se fler bordslampor från LE KLINT här!
 • Le Klint 343 Bordslampa (Grön)

  Le Klint 343 Bordslampa (Grön)
  Le Klint 343 Bordslampa Vacker bordslampa från Le Klint som sprider ett härligt ljus. Glaslampan har karaktäristisk plisserad skärm i plast och passar perfekt i vardagsrummet, både som läslampa och fö
 • Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 C)

  Le Klint - Bordslampa Stativ till Skärm 1, 2 eller 6 (406 C)
  Design Le Klint Koncept Stativ till de populära Le Klint 1, 2 eller 6 skärmar. Størrelse 404 A: 14 - 17 - 19 cm 406 A: 21 - 23 cm 406 B: 25 - 27 - 30 cm 406 C: 35 - 38 cm. Var uppmärksam på, att de äldre lamporna har andra stativ, då fattningen då var smalare i diameter. Det är därför nödvändigt att använda en såkallad recesring, om man vill ha ett nytt stativ till sin gamla lampa.
 • LE KLINT Cylinder, bordslampa, ljus ek, Ø 20 cm

  LE KLINT Cylinder, bordslampa, ljus ek, Ø 20 cm
  bordslampa Cylinder med en ljus ekbas och handveckad skärm bordslampa Cylinder övertygar med sin tidlösa design. Färgschemat ser väldigt elegant ut och passar perfekt till moderna bostadsutrymmen. Liksom alla Le Klint paraplyer var paraplyet handgjorda av plast. På grund av de små vikningarna lyser det mjuka och bländfria ljuset. Den lätta ekbotten som skuggan placeras på fungerar som ett subtilt tillskott till designen. Foten är försedd med mässingsdetaljer för ett speciellt utseende. bordslampa kan kombineras bra med andra lampor från Cylinder-serien, eftersom serien innehåller hänglampor och bordslampor i olika storlekar. Le Klint grundades 1943. Idén med viktekniken går också tillbaka till 1900-talet, då arkitekten PV Jensen-Klint vikte en lampskärm för en fotogenlampa. Sedan dess har det ursprungliga konceptet behållits, men tekniken har kontinuerligt utvecklats. De världsberömda, handvikta paraplyerna är kännetecknande för företaget och skapar en behaglig ljusatmosfär i varje vardagsrum.
 • LE KLINT 314 bordslampa, vit/mässing, höjd 27 cm

  LE KLINT 314 bordslampa, vit/mässing, höjd 27 cm
  Vit bordslampa 314 i munblåst glas och med handvikt skärm. Bordslampa 314 övertygar med sin klassiska form och vita färg, vilket gör att den lätt kan integreras i många olika boendemiljöer. Den kan till exempel användas i vardagsrummet, i hallen eller i sovrummet. Bordslampan består av en fot av munblåst glas och en handviken skärm av plast. Dessutom har ett attraktivt mässingselement integrerats i övergången mellan foten och skärmen, vilket ger lampan en ädel touch. Glödlampan ingår inte och kan väljas fritt enligt motsvarande sockel. Andreas Hansen designade bordslampan 314 redan 1996. Sedan 1963 har designern en egen studio och arbetar med design av möbler, lampor och andra bruksföremål. För den danska lamptillverkaren Le Klint utformade han en serie innovativa lampskärmar med skarpa sicksackveck. Liksom resten av sortimentet är hans modeller vikta för hand, men inte alltid enligt det klassiska vikmönstret.
 • Le Klint - 375 Bordslampa X-Small Plast

  Le Klint - 375 Bordslampa X-Small Plast
  Design Esben Klint & Le Klint designteam for Le Klint Koncept Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Av anledningen av Le Klints 75-års jubileum lanserar designverksamheten en nytolkning av den skärmen som Esben Klint designade år 1942. Han följde därmed i sin fars och farfars fotspår – respektive arkitekterna Kaare Klint samt P.V. Jensen-Klint. Som något helt nytt har Le Klints designteam skapat en fot i ek och mässing som en vacker och modern förlängning av det orginala designen. Bordslampan finns i två olika storlekar. Båda storlekarna finns i både en papper- samt en plastversion.
 • Le Klint Carronade Vägg-/bordslampa - Bordslampor Valnöt Svart

  Le Klint Carronade Vägg-/bordslampa - Bordslampor Valnöt Svart
  Carronade vägg-/bordslampa, designad av Svenske Marcus Johansson 2015 för Le Klint. Carronade är en otroligt multifunktionell lampa som kan användas till allt ifrån bordslampa till gallerilampa, du själv kan låta kreativiteten flöda fritt! Passar perfekt in i en stor skara av olika miljöer, allt från allmän belysning i hemmet till effektiv belysning på arbetsplatsen. Carronade är tillverkad i oljad amerikansk valnöt med stilrena mässing/aluminium detaljer. Kvalitetskänslan lämnar inte någon oberörd. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 25 cm

  LE KLINT 375 bordslampa plastskärm 25 cm
  Nytolkad designerbordslampa 375 i skandinavisk stil LE KLINT är en dansk lamptillverkare som grundades av P. V. Jensen-Klint och blev känd över hela världen med sina vikta lampskärmar. Tradition och hantverk ligger i fokus för LE KLINT. De samarbetar endast med de formgivare som representerar samma grundläggande värden och som förenar design och teknik i sina lampor utan att förringa fördelarna. Modell 375 är en bordslampa som hämtar inspiration från bordslampan 107 från Esben Klint som presenterades 1942. På företagets 75-årsjubileum skapade LE KLINTs designteam en nytolkning där den runda lampskärmen av vikt plast bärs upp av en liten, rund fot av mässing och ljust ekträ. Den vita skärmen släpper försiktigt ut ljuset och skapar varma accenter i rummet. Sladden har en omkopplare för tändning och släckning.
 • Cylinder 382 bordslampa medium, vit/svart

  Cylinder 382 bordslampa medium, vit/svart
  Bordslampan kan användas var som helst i hemmet. Som kontrast till den vita handvikta lampskärmen som skapar ett enkelt och strikt utseende har designarna experimenterat med kontrasten mellan mörkt&hellip:
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Plast
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa S Smoked Oak

  Le Klint - Model 375 Bordslampa S Smoked Oak
  Model 375 Bordslampa S Smoked Oak - LE KLINT, Smoked Oak
 • Le Klint - Bee Hive Bordslampa Small Light Oak

  Le Klint - Bee Hive Bordslampa Small Light Oak
  Design Harrit-Sørensen för LE KLINT Beehive Table Lamp Small Light Oak från LE KLINT, designad av Harrit-Sørensen, är en spännande och extremt elegant lampa. Med tydlig inspiration från traditionella japanska papperslampor skapar designern en vacker bordslampa som består av en träram och en plisserad pappersskärm. Den honeycomb-liknande designen använder sig av LE KLINTs klassiska dubbla veck och ger ett behagligt ljus som är både finurligt och mysigt. Använd den här härliga lampan på skrivbordet, på en fönsterbräda, ovanpå en byrå eller på golvet - oavsett vad du gör är du garanterad en fantastisk design och ett otroligt mysigt ljus. Beehive finns i två storleksvarianter - och genom att kombinera de två kan du uppnå ett dynamiskt och festligt uttryck i din inredning. Se fler bordslampor från LE KLINT här!
 • Beehave bordslampa medium, vit/ek 47cm

  Beehave bordslampa medium, vit/ek 47cm
  Bee Hive bordslampa designad av Harrit &: Sorensen för Le Klint. Lampan är gjord av vikt papper och med en träram i ljus oljad ek. BeeHive är en lampa som utstrålar lyx och minimalistisk elegans&hellip:
 • Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint

  Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper - Le Klint
  Koncept Som en markering utav Le Klints 75-års jubileum, har KLINT Design Team skapat ett nytänkande kring användandet av Esben Klints ikoniska pendel Model 107. Le Klint 375 Bordslampa X-Small Papper
 • LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 38 cm

  LE KLINT 375 bordslampa pappersskärm 38 cm
  Skandinavisk designerbordslampa 375 av vikt papper P V. Jensen-Klint bildade 1943 en belysningsfabrik, LE KLINT, med säte i Danmark och gjorde den känd över hela världen genom den vikta skärmen. De grundläggande värdena tradition och hantverk står i förgrunden för LE KLINT. Designers som samarbetar med LE KLINT har inte bara samma grundvärden utan utformar även lampor som kombinerar design och teknik utan att förlora fokus på nyttan. Bordslampan 375 är en omtolkning av bordslampan 107 som togs fram av Esben Klint år 1942. LE KLINT:s designteam har på företagets 75-års jubileum skapat en omtolkning där den runda pappersvikta skärmen med en fot av mässing och ljust ekträ som håller upp den. De vita lampskärmens lameller släpper försiktigt ut ljuset och sätter varma accenter i rummet. Denna nordiska design passar utmärkt ihop med inredningar i skandinavisk stil eller andra moderna inredningsstilar. En omkopplare på sladden för att tända och släcka.
 • Le Klint - Model 375 Bordslampa M Smoked Oak

  Le Klint - Model 375 Bordslampa M Smoked Oak
  Model 375 Bordslampa M Smoked Oak - LE KLINT, Smoked Oak
 • LE KLINT Cylinder, bordslampa, ljus ek, Ø 14 cm

  LE KLINT Cylinder, bordslampa, ljus ek, Ø 14 cm
  bordslampa Cylinder med en ljus ekbas och handveckad skärm bordslampa Cylinder övertygar med sin tidlösa design. Färgschemat ser väldigt elegant ut och passar perfekt till moderna bostadsutrymmen. Liksom alla Le Klint paraplyer var paraplyet handgjorda av plast. På grund av de små vikningarna lyser det mjuka och bländfria ljuset. Den lätta ekbotten som skuggan placeras på fungerar som ett subtilt tillskott till designen. Foten är försedd med mässingsdetaljer för ett speciellt utseende. bordslampa kan kombineras bra med andra lampor från Cylinder-serien, eftersom serien innehåller hänglampor och bordslampor i olika storlekar. Le Klint grundades 1943. Idén med viktekniken går också tillbaka till 1900-talet, då arkitekten PV Jensen-Klint vikte en lampskärm för en fotogenlampa. Sedan dess har det ursprungliga konceptet behållits, men tekniken har kontinuerligt utvecklats. De världsberömda, handvikta paraplyerna är kännetecknande för företaget och skapar en behaglig ljusatmosfär i varje vardagsrum.
 • CYLINDER Bordslampa Small Svart Ek Fot

  CYLINDER Bordslampa Small Svart Ek Fot
 • Snowdrop 320 Bordslampa Paper - Le Klint

  Snowdrop 320 Bordslampa Paper - Le Klint
  Le Klint 320 Snowdrop Bordslampa– Silk White skärm År 2009 designade trion Harrit-Sørensen+Samson Snowdrop-serien. En serie med inspiration från den vackra snöklockan. Snowdrop förenar vackert hantver
 • Le Klint - Model 328 Bordslampa Smoked Oak/Brass

  Le Klint - Model 328 Bordslampa Smoked Oak/Brass
  Le Klint Model 328 Bordslampa Smoked Oak/Brass - Le Klint
 • Le Klint Swirl 331T Bordslampa Svart Vit Skärm

  Le Klint Swirl 331T Bordslampa Svart Vit Skärm
  Swirl 331T Bordslampa från Le Klint Design: Øivind Slaatto Material: Plast/Metall Mått: Ø 32cm - H 50cm Ljuskälla: Max 240V 25W E14 kronljus, Ingår Ej Brytare på sladden ENERGIKLASS: A++ - E
 • Le Klint Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand LK260

  Le Klint Carronade Bordslampa/Vägglampa Sand LK260
  LK260 Carronade Bordslampa/Vägglampa från Le Klint Design: Markus Johansson Material: Valnöt/Mässing/Metall Mått: L 20cm - Djup 15cm - H 12-16cm Ljuskälla: Max 240V 10W E14, Ingår 5W LED-lampa Strömbrytare&hellip:
 • LE KLINT 311 bordslampa, vit/mässing, höjd 48 cm

  LE KLINT 311 bordslampa, vit/mässing, höjd 48 cm
  Bordslampa 311 i munblåst glas i opalvitt med mässingsdetaljer Bordslampa 311 består av en fot av munblåst glas och har även ett litet mässingselement vid övergången till lampskärmen. Skärmen är tillverkad av plast och viks för hand, vilket skapar en unik struktur. Tack vare den vita färgen och den diskreta mässingsdetaljen får skärmen ett klassiskt, ädelt utseende och kan användas i till exempel hallen, vardagsrummet eller sovrummet. Glödlampan ingår inte och kan väljas fritt enligt den matchande sockeln. Bordslampan 311 designades redan 1949 av Esben Klint. Han fick en mångsidig utbildning hos tidens ledande arkitekter och designade många lampskärmar, varav några fortfarande finns i den danska lamptillverkaren Le Klints sortiment.
 • Le Klint Bordslampa 375 Medium Ljus fot/pappersskärm - Bordslampor Ek Vit

  Le Klint Bordslampa 375 Medium Ljus fot/pappersskärm - Bordslampor Ek Vit
  Smakfull bordslampa från Le Klint som är en tolkning av Esben Klint ikoniska modell 107. Modell 375 formgavs för att fira Le Klints 75 års jubileum. Armaturen är försedd med en lampfot i obehandlad ek med detaljer i mässing och LED-ljuskälla medföljer. Lampans skärm finns tillgänglig i två olika utföranden.Bra att veta: LED-ljuskälla medföljer. Armaturen finns också i en mindre modell, Bordslampa 375 Small. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • LE KLINT Swirl - vit designerbordslampa

  LE KLINT Swirl - vit designerbordslampa
  Designer bordslampa virvlar med en tvinnad lampskärm i vitt bordslampa Swirl, som skapades av den danska industridesignern Øivind Slaatto, kommer från Le Klint . Designern hämtade sin inspiration för designen av Swirl- bordslampa från naturen, de grundläggande matematiska principerna och hans fascination för fraktaler. Resultatet av denna kombination är Swirl- bordslampa . Som namnet redan antyder påminner man oundvikligen om en virvel eller ett snigelskal när man tittar på paraplyet. Lampskärmen ser luftig och lätt ut tack vare de roterade, individuella plastelementen. Ljuset skiner ut genom mellanslagen så att skärmen å ena sidan betonas särskilt och å andra sidan skapas en unik ljusatmosfär i rummet. Sedan företaget grundades 1943 har designerlampor tillverkats i Le Klint , med huvudfokus för denna tillverkare på tillverkning av lampskärmar med speciell vikteknik. Hittills viks lampskärmarna för hand i Odense på Fyn. I samarbete med många kända belysningsdesigners skapar Le Klint ljuskreationer av hög kvalitet som förkroppsligar den unika stilen i Le Klint och utstrålar perfektion och estetik.